مالک شرکت تسلا موتورز و اسپیسایکس از پیشرفت مذاکرات خود با شهردار لسآنجلس برای استفاده از تونلهای زیرزمینی شرکت جدید خود خبر داد.
به نقل از انگجت، "الون ماسک"(Elon Musk) کارآفرین مطرح آمریکایی به تازگی شرکتی موسوم به "بورینگ"(Boring) راهاندازی کرده است که تونلهایی برای دور زدن ترافیک و کاهش شدت آن در زیر زمین حفر میکند.
ماسک به تازگی ملاقاتی با "اریک گارستی"(Eric Garcetti) شهردار لسآنجلس داشته که نتایج آن را امیدوارکننده خوانده است.
مالک شرکت بورینگ جزئیات زیادی از صحبتهای خود با شهردار منتشر نکرده اما به طور کلی بر این موضوع تاکید کرده که شهردار لسآنجلس نسبت به این ایده بسیار خوشبین است.
وی گفت: مطمئنم که موضوعات مربوط به فناوریهای مورد استفاده در "بورینگ" بخش آسان کار هستند و مسئلهای که نیاز به تلاش و ممارست زیاد دارد، گرفتن تاییدیه از مقامات و سازمانهای مسئول است.
گارستی نیز پس از پایان جلسه خود با الون ماسک ابراز امیدواری کرد که بتوان علاوه بر وسایل نقلیه خاص شرکت بورینگ، با استفاده از دوچرخه، خودروی شخصی و حتی به صورت پیاده از تونلهای زیرزمینی این شرکت رفتوآمد کرد.
پرسرعتترین رایانه دنیا با قدرت محاسبه 130 کوادریلیون عملیات در هر ثانیه به سرعت محاسبه مغز انسان نزدیک شده است.
برخلاف تصور، این رایانه در کشورهای آمریکا یا چین ساخته نشده است، بلکه کشور ژاپن موفق به ساخت این رایانه قدرتمند شده است.
ژاپن با ساخت این رایانه وارد رقابت در دنیای سرعت ابررایانهها شد. آنها پیش از این از اقدام به ساخت یک ابررایانه با سرعت محاسبه 130 پتافلاپ(کوادریلیون) خبر داده بود. این ابررایانه از نمونه تحت اختیار چینیها با سرعت 93 پتافلاپ سریعتر خواهد بود.
این ابررایانه ژاپنی "ABCI)"AI Bridging Cloud infrastructure) نامگذاری شده است که در ماه آوریل 2018 عملیاتی خواهد شد. دولت ژاپن 173 میلیون دلار برای ساخت این ابررایانه و دو پروژه پژوهشی دیگر هزینه کرده است.
ساتوشی سِکیگوچی مدیرعامل موسسه ملی علوم صنعتی و فناوری پیشرفته ژاپن هدف اصلی از ساخت این ابررایانه را کمک به صنایع مختلف در این کشور و توسعه تولید محصولات خلاقانه و پیشرفت بیشتر در زمینه پزشکی اعلام کرد.
وی افزود: این ابررایانه در راه پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری موثر و عمیق نیز به کار گرفته خواهد شد.
در حال حاضر سازمانها و شرکتهای ژاپنی وابسته به غولهای فناوری آمریکایی هستند، اما با وجود "ABCI" دیگر از این وابستگی خبری نخواهد بود.
ابررایانهها در مقایسه با رایانههای معمولی یک میلیون برابر سریعتر هستند. برای مثال اگر انجام یک کار مشترک برای یک رایانه معمولی 3000 روز طول بکشد، ابررایانه آن را تنها در یک روز انجام خواهد داد.
با تکمیل ساخت "ABCI" ژاپن بار دیگر صاحب عنوان دارنده سریعترین رایانه دنیا خواهد بود. ژاپن این عنوان را در سال 2011 برای 6 ماه در اختیار داشت، تا اینکه چین و آمریکا با ساخت یک نمونه پرسرعتتر این عنوان را از ژاپن گرفتند.


3. هواپیمای شماره یک نیروی هوایی آمریکا:


5. ذخایر طلا در بانک انگلستان:

6. غار لاسکو:

7. جزیره آتشفشانی سرتسی:

8. شهر متروکه سنترالیا:

9. پایگاه آر ای اف من وید هیل:

10. منطقه غیرنظامی کره:

11. باشگاه 33 دیزنی:

12. چرنوبیل:

13. اتاق خواب ملکه:

14. بانهوف / Banhof

15. کوه آهنی / Iron Mountain

حملات اخیری که توسط باجافزار WannaCry به سیستم بسیاری از کاربران انجام شده، اهمیت بالای بهروزرسانیهای امنیتی سیستمعامل را بهخوبی نشان میدهد. اگر آپدیتهای امنیتی را نصب نکنید، مهم نیست که شما در این زمینه چقدر مراقب باشید چراکه بدافزارها میتوانند از طریق نقطه ضعفهای امنیتی شبکه وارد رایانهی شما شده و کنترل سیستم را بهدست بگیرند.
اما مایکروسافت نسخههای مختلف ویندوز را برای همیشه پشتیبانی نمیکند و در واقع این کمپانی انواع مختلفی از پشتیبانی را برای نسخههای مختلف سیستمعامل دسکتاپی خود ارائه میدهد. به عنوان مثال هماکنون پشتیبانی اصلی (mainstream support) از ویندوز ۷ به پایان رسیده؛ اما کاربران این نسخه از سیستمعامل یاد شده میتوانند همچنان از پشتیبانی گسترش یافتهی (extended support) مایکروسافت بهره ببرند. اما پشتیبانی اصلی و پشتیبانی گسترش یافته به چه معنا است؟
تفاوت بین پشتیبانی اصلی و پشتیبانی گسترش یافته چیست؟
مایکروسافت دو سطح پشتیبانی به مشتریان خود ارائه میدهد: پشتیبانی اصلی و پشتیبانی گسترش یافته. هنگامی که یک سیستمعامل ویندوزی برای اولین بار منتشر میشود، مایکروسافت به مدت پنج سال پشتیبانی اصلی برای آن ارائه میدهد و در طی این مدت سیستمعامل یاد شده تمام آپدیتهای امنیتی را دریافت کرده و کاربران میتوانند به صورت رایگان از پشتیبانی تلفنی یا چت تحت وب نیز بهره ببرند. علاوه بر این، در طی پنج سال یاد شده بهروزرسانیهایی برای رفع مشکلات سیستمعامل که به مسائل امنیتی مرتبط نیست، ارائه خواهد شد.
پس از پایان یافتن پشتیبانی اصلی، سیستمعامل وارد مرحلهی پشتیبانی گسترش یافته خواهد شد و این سطح از پشتیبانی نیز به مدت پنج سال ادامه خواهد داشت. در طی پنج سال دوم، سیستمعامل مورد نظر همچنان بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت خواهد کرد؛ اما کاربران برای استفاده از پشتیبانی تلفنی یا پشتیبانی با چت تحت وب مایکروسافت باید مبلغی را پرداخت کنند. کسبوکارهای مختلف میتوانند با پرداخت هزینههای لازم به مایکروسافت در طی پنج سال دوم نیز آپدیتهای مربوط به رفع مشکلات سیستمعامل را همچنان دریافت کنند.
در هر دو دورهی پشتیبانی اصلی و پشتیبانی گسترش یافته، آپدیتهای امنیتی به صورت رایگان ارائه میشوند. بنابراین اگرچه ویندوز ۷ هم اکنون در مرحلهی پشتیبانی گسترش یافته قرار دارد؛ اما این سیستمعامل همچنان آپدیتهای امنیتی را دریافت میکند و به همین دلیل جای نگرانی از بابت امنیت در آن وجود ندارد. در واقع ویندوز ۷ تا پایان یافتن ۵ سال پشتیبانی گسترش یافته، به صورت رایگان تمامی بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت خواهد کرد. اگر شما هم از کاربرانویندوز ۷ هستید، برای دریافت آپدیتهای امنیتی کافیست دریافت بهروزرسانیها را در سیستمعامل خود در حالت فعال قرار دهید تا بدین طریق سیستم شما در برابر بدافزارها و باجافزارهایی چون WannaCryy محافظت شود.
شما باید جدیدترین سرویسپک ویندوز را داشته باشید (یا آن را بهروزرسانی کنید)
اگرچه آپدیتهای امنیتی در طی مدت پشتیبانی اصلی و گسترش یافته در کل تا ۱۰ سال برای سیستمعاملهای ویندوزی ارائه میشود اما کاربران باید توجه داشته باشند که جدیدترین سرویسپک ویندوز را بر روی رایانهی خود نصب کرده باشند تا بدین طریق سیستمعامل مورد اشاره همچنان پایدار و واجد شرایط دریافت آپدیتها باشد. البته برای نصب سرویسپک جدید نیاز نیست عجول باشید.
در واقع مایکروسافت برای نصب جدیدترین سرویسپک ارائه شده برای هر نسخه از ویندوز ۲۴ ماه فرصت در اختیار کاربران قرار میدهد که در طی این مدت افراد میتوانند نسبت به بهروزرسانی سرویسپک اقدام کنند. بنابراین هنگامی که سرویسپک ۱ ویندوز ۷ منتشر شده، مایکروسافت نسخهی اصلی و نسخههای سرویسپک ۱ این سیستمعامل را با آپدیتهای امنیتی دوساله، بهروزرسانی کرده است. پس از پایان یافتن این دوره، نسخهی اصلی ویندوز ۷ دیگر آپدیتهای امنیتی جدید را دریافت نخواهد کرد. هماکنون که این مطلب را میخوانید، اگر سرویسپک ۱ ویندوز ۷ را نصب کرده باشید این سیستمعامل همچنان آپدیتهای امنیتی را دریافت میکند.
برای دریافت آپدیتهای امنیتی در ویندوز ۱۰ شما حتما باید بهروزرسانیهای اصلی این سیستمعامل از جمله آپدیت Creators را نصب کنید. مایکروسافت پشتیبانی از تمام نسخههای ویندوز ۱۰ را برای همیشه ادامه نخواهد داد. هر بهروزرسانی بزرگ ارائه شده برای این سیستمعامل از جمله آپدیت ماه نوامبر، آپدیت سالانه (Anniversary) و آپدیت سازندگان (Creators) تا دو سال آینده آپدیتهای امنیتی را دریافت خواهند کرد. با این روش کسبوکارهای مختلفی که از سیستمعامل ویندوز ۱۰ استفاده میکنند، زمان کافی برای ارتقای رایانههای خود در اختیار خواهند داشت.
مایکروسافت اعلام کرده که نسخهی اولیهی ویندوز ۱۰ با شناسهی ۱۵۰۷ از ماه می سال ۲۰۱۷ به بعد بهروزرسانیهای جدید امنیتی را دریافت نخواهد کرد.
اگر مدت پشتیبانی اصلی و پشتیبانی گسترش یافتهی ویندوز پایان یابد چه خواهد شد؟
برای بسیاری از کاربران پس اتمام دورهی ۱۰ سالهی دو سطح پشیبانی اصلی و گسترش یافته، پشتیبانی از سیستمعامل آنها برای همیشه پایان خواهد یافت. بدین ترتیب این دسته از کاربران هیچ بهروزرسانی امنیتی جدیدی برای ویندوز خود دریافت نخواهند کرد.
در هرحال روشهایی برای ادامه یافتن روند دریافت آپدیتها وجود دارد. مایکروسافت یک برنامهی پشتیبانی سفارشی برای سازمانها در نظر گرفته که با استفاده از آن شرکتهای مختلف میتوانند حتی برای نسخههای منقضی شدهی ویندوز، همچنان آپدیتهای جدیدی دریافت کنند. در واقع مایکروسافت برای این دسته از سازمانها آپدیتهای خاصی را ارائه میدهد. جالب است بدانید هماکنون برخی از سازمانها که همچنان از ویندوز اکسپی استفاده میکنند با پرداخت مبلفی به شرکت مایکروسافت، همچنان از بهروزرسانیهای جدید این سیستمعامل بهره میبرند. اما شما به عنوان یک کاربر معمولی نمیتوانید به این آپدیتها دسترسی داشته باشید. فقط در صورتی که شما در یک سازمان با وضعیت مالی بسیار خوب حضور داشته باشید، میتوانید با پرداخت هزینه به مایکروسافت همچنان آپدیتهای جدیدی برای ویندوز قدیمی خود از جمله ویندوز ایکسپی دریافت کنید. هدف بلندمدت مایکروسافت از طرحهای ارائه شده برای پشتیبانی از نسخههای ویندوز این است که سازمانها و افراد را تشویق کند تا دست از ویندوز اکسپی کشیده و این نسخههای جدیدتر سیستمعامل دسکتاپی ویندوز استفاده کنند.
لازم به ذکر است که مایکروسافت در برخی از مواقع و برای رفع مشکلات بسیار بزرگ امنیتی، بهروزرسانیهایی را به صورت عمومی برای نسخههای قدیمی ویندوز ارائه میکند. البته این اتفاق به ندرت رخ میدهد و هیچ تضمینی وجود ندارد که مایکروسافت با کشف مشکلات امنیتی جدی در نسخههای قدیمی ویندوز، حتما یک بهروزرسانی جدید عمومی برای آن منتشر کرد. به عنوان مثال مایکروسافت برای جلوگیری از آلوده شدن رایانههای مجهز به ویندوز اکسپی، ویندوز ۸ و ویندوز سرور ۲۰۰۳ به باجافزار WannaCry یک وصلهی امنیتی برای این سیستمعامل ارائه کرده است. این در حالی است که زمان پشتیبانی رسمی از این سه نسخهی ویندوز قبلا پایان یافته است.
البته همانطور که گفته شد، مایکروسافت فقط زمانی اقدام به انتشار بهروزرسانی امنیتی جدید برای نسخههای قدیمی ویندوز میکند که یک بدافزار به صورت گسترده در بین بسیاری از کاربران پخش شده باشد. افرادی که از نسخههای جدیدتر ویندوز استفاده میکنند و مدت پشتیبانی سیستمعامل آنها هنوز تمام نشده، آپدیتهای امنیت لازم را برای جلوگیری از آلوده شدن به بدافزارهای جدید به سرعت دریافت خواهند کرد. در واقع اگر از نسخههای جدید ویندوز استفاده میکنید پیش از اینکه یک بدافزار به صورت گسترده پخش شود، سیستمعامل شما در برابر آن محافظت خواهد شد.
پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز ۷، ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰ چه زمانی پایان خواهد یافت؟
مایکروسافت همیشه تاریخ دقیق پایان یافتن دورهی پشتیبانی از نسخههای مختلف سیستمعامل ویندوز را اعلام میکند و در واقع شما میتوانید این تاریخها را در وبسایت این کمپانی مشاهده کنید.
بنا به اعلام وبسایت مایکروسافت:
- دورهی پشتیبانی گسترش یافتهی ویندوز ۷ در تاریخ ۱۴ ژانویهی ۲۰۲۰ (۲۴ دی ماه ۱۳۹۸) پایان خواهد یافت و تا آن زمان بهروزرسانیهای امنیتی برای این سیستمعامل منتشر خواهد شد. البته برای دریافت آپدیتهای جدید شما حتما باید سرویسپک ۱ را نصب کرده باشید.
- دورهی پشتیبانی گسترش یافتهی ویندوز ۸.۱ در تاریخ ۱۰ ژانویهی ۲۰۲۳ (۲۰ دی ماه ۱۴۰۱) پایان خواهد یافت و تا آن زمان بهروزرسانیهای امنیتی برای این سیستمعامل منتشر خواهد شد. البته برای دریافت آپدیتهای جدید شما حتما باید ویندوز ۸.۱ ار بهروزرسانی کرده باشید؛ چراکه نسخهی اولیهی ویندوز ۸ شامل پشتیبانی نمیشود.
- ویندوز ۱۰ تا تاریه ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۲ مهر ۱۴۰۴) تمامی آپدیتهای امنیتی جدید را دریافت خواهد کرد. برای دریافت آپدیتهای امنیتی جدید باید ویندوز ۱۰ خود را حتما بهروزرسانی کرده باشید. در واقع باید اشاره کنیم که آپدیتهای امنیتی تا سال ۲۰۲۵ فقط برای نسخهی Creators ویندوز ۱۰ ارائه خواهد شد.
مایکروسافت میتواند دورهی پشتیبانی از نسخههای مختلف ویندوز را افزایش دهد و تجربه نشان داده که این کمپانی گاها چنین کاری را انجام میدهد. اما در حال حاضر تاریخهای اشاره شده در بالا به صورت رسمی توسط مایکروسافت اعلام شده و هیچ تضمینی وجود ندارد که این شرکت پس از پایان یافتن دورههای تعیین شده، بهروزرسانیهای جدیدی برای این نسخههای ویندوز منتشر کند.
پشتیبانی گسترش یافته از نسخههای قدیمیتر از ویندوز ۷ در حال حاضر پایان یافته است و هیچ آپدیت امنیتی جدیدی برای این سیستمعاملهای قدیمی ارائه نخواهد شد. دورهی پشتیبانی گسترش یافتهی ویندوز ویستا در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۱ پایان یافته که کمی بیش از ۱۰ سال از زمان عرضهی نسخهی اولیهی آن است. پشتیبانی گسترش یافتهی ویندوز اکسپی نیز در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۱۴ پایان یافته که دوازده و نیم سال پس از عرضهی اولیهی این سیستمعامل بوده است.
نظر شما در این مورد چیست؟
شاید گرندپری موناکو فرمول یک و رقابت تاریخی ایندی 500 جزء مطرحترین رقابتهای سالیانهی اتومبیلرانی باشند؛ اما هیچ رقابتی به سختی مسابقهی استقامتی ۲۴ ساعتهی لمانز نیست. به همین دلیل این رویداد طرفداران و علاقهمندان زیادی دارد و شاهد حضور رانندگان مطرح دنیای اتومبیلرانی در آن هستیم. این رقابت به خوبی نشان میدهد که کدام تیم و رانندگان در کنار سرعت بالا توانایی رقابت برای ۲۴ ساعت را دارند. پورشه با ۱۸ بار قهرمانی پرافتخارترین برند در رقابتهای لمانز است.
مسابقاتی که در سال ۱۹۲۳ به عنوان رقابتی کوچک برای خودروسازان نوپا و رانندگان کمنام و نشان آغاز به کار کرد، به تدریج تبدیل به محفلی برای بزرگان شد. رقابت پورشه و بنتلی، فورد و فراری برخی از دوئلهایی است که در جریان رقابت لمانز انجام شده است. لمانز تاریخچهی بسیار گستردهای دارد و شدیدترین تصادف تاریخ رقابتهای اتومبیلرانی نیز در جریان همین رویداد و در سال ۱۹۵۵ رخ داده است که منجر به کشته شدن ۱۳۰ نفر شد. در ادامه میتوانید ویدیوی این تصادف وحشتناک را مشاهده کنید.
پیست ۱۳.۷ کیلومتری لاسارته بیش از ۶ کیلومتر مسیر مستقیم را در خود جای داده است که منجر به رسیدن حداکثر سرعت خودروها به بیش از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت میشود. این پیست به طور میانگین ۶ برابر بزرگتر از پیست ایندی 500 و ۱۸ برابر بزرگتر از مشهورترین پیستهای فرمول یک است.
در حالی که سرعت خودروهای شرکت کننده در این رقابت بسیار بالا است، تعدد زیاد شرکتکنندهها نیز بر هیجان آن میافزاید. خودروهای پروتوتایپ LMP1 و LMP2 سریعترین نمونهها را تشکیل میدهند که عملکردی بسیار بالا دارند و خود را به عنوان سریعترین خودروهای مسابقهای با محفظهی بستهی راننده (برخلاف محفظهی خودروهای فرمول یک)، معرفی میکنند. در کنار این خودروها نیز نمونههای GT قرار دارند؛ این خودروها مشابه نمونههای سوپراسپرت تولیدی شرکتهای مطرح جهانی است که البته ارتقای فنی قابل توجهی را تجربه کردهاند. سه کلاس خودرو در چهار گروه LMP1, LMP2, LMGTE Pro و LMGTE Am به طور همزمان و در کنار یکدیگر به رقابت میپردازند؛ اما در نهایت هر کلاس قهرمان مخصوص به خود را دارد.
کابوس مهندسان
بیش از هر چیزی، لمانز منجر به استهلاک بالای خودروها میشود. در همین راستا رانندهها و تیمهایی که آرزوی قهرمانی در این رقایت استقامتی را دارند، باید به واسطهی بهترین مهندسان جهان، محصولی با بالاترین ضریب اطمینان تولید کنند تا در ۲۴ ساعت فشار و رقابت، بدون مشکل به عملکرد خود ادامه دهد. بد نیست بدانید خودروی مسابقهای پورشه که در سال ۲۰۱۵ برندهی این رقابت شده بود، ۲۵٬۹۲۳ تعویض دنده را تجربه و ۱۹۰۰ لیتر بنزین مصرف کرده بود.
مجموع شرایطی که منجر به خراب شدن خودرو در طول رویداد لمانز خواهند شد، بیشمار است. از اشتباهات لحظهای رانندگان و بروز تصادف گرفته تا بروز نقص فنی در قطعهای کوچک در سیستم تعلیق که میتواند باعث خروج خودرو از مسابقه شود. نقص کوچکی در واشر سرسیلندر میتواند باعث نشت روغن شود. به همین دلیل شرکت گیبسون (Gibson) تولید کنندهی پیشرانهی هشت سیلندر و ۶۰۰ اسب بخاری تمامی خودروهای LMP2، نمونههای تولیدی خود را ۵۷ ساعت با دینامومتر تحت شرایط مسابقهای آزمایش میکند.
کوچکترین مشکل فنی میتواند منجر به از بین رفتن آرزو و ساعتها تلاش تیمی بزرگ شود. نمونهی بارز این موضوع سال گذشته برای تویوتا رخ داد. پس از سالها برنامهریزی برای کسب عنوان قهرمانی لمانز، در حالی که خودروی این تیم پیشتاز رقابت بود، در کمتر از ۵ دقیقه به پایان مسابقه با نقص فنی مجبور به ترک مسابقه شد و پورشه مجددا عنوان قهرمانی را بدست آورد. نکته قابل توجه این است که قطعهی معیوب در سیستم پرخوران خودروی تویوتا ارزشی کمتر از ۱۰ دلار داشت.
خودروهای پیشرفتهی لمانز باید توانایی رقابتی فشرده در بیش از ۴۸۰۰ کیلومتر را داشته باشند. قابلیت اطمینان این خودروها باید در حدی باشد که جز بنزین و لاستیک، هیچ قطعهی دیگری از خودرو در طول این ۲۴ ساعت نیاز به تعمیر یا تعویض نداشته باشد؛ حتی لنتهای ترمز.
نقش راننده
علاوه بر خودروها، رانندههایی که در طول این رویداد به رقابت میپردازند، باید در بالاترین سطح آمادگی جسمانی و روانی قرار داشته باشند. تمامی تیمها از سه راننده به ازای هر خودرو استفاده میکنند که بدین ترتیب هر راننده بایستی ۸ ساعت به رقابت و تحمل فشارهای ناشی از آن بپردازد.
به دلیل زمان طولانی مسابقه و تغییر شرایط جوی، تیمها امکان برنامهریزی دقیق برای تعویض رانندهها را با توجه به شرایط محیطی نخواهند داشت. بدین ترتیب استراحت برای تمامی اعضای تیم و هر سه راننده در طول مسابقه ممکن نیست. البته باید در نظر داشت با توجه به شرایط پیش از مسابقه و آمادهسازی تیمها، زمان رسمی فعالیت مداوم اعضای هر تیم به بیش از ۴۰ ساعت میرسد. این موضوع باعث میشود تا در طول مسابقه شاهد خستگی شدید و خوابآلودگی برخی از کارکنان در گوشه و کنار گاراژها باشیم. البته مسئولین تیمها نیز نیروهای خستهی خود را ملزم به استراحتی کوتاه و چند دقیقهای میکنند تا در صورت نیاز از تمام توان آنها بهرهمند باشند.
اما رانندهها سختترین وظیفه را در طول رقابت لمانز بر عهده دارند. در تعریف سختی وظایف این اشخاص همین بس که آنها در طول این رقابت ۴۰ ساعته به طور میانگین بیش از ۵ کیلوگرم کاهش وزن را تجربه خواهند کرد. گروه بزرگی از پزشکان هر تیم را برای شناسایی دقیق رفتار ژنتیک و بدن هر راننده همراهی میکنند تا با تجویز رژیم مناسب از کاهش سطح آب و ضعف آنها در طول مسابقه جلوگیری کنند.
مسابقات استقامتی لمانز همواره جذابیتهای بسیاری را به همراه دارد و از آن به عنوان یکی از مهمترین و البته تماشاییترین رویداد ورزشی سال نام میبرند.
نظر شما در رابطه با لمانز چیست؟
گاز نجیب و مبهم زنون دهههاست که دانشمندان را با معمای خود مشغول کرده است. معماهایی چون نحوهی رسیدن آن به زمین و ناپدید شدنش از آن زمان. ژئوشیمیستها دریافتند که بخشی از زنون موجود در اتمسفر، از همان جا نشات نگرفته است.
نتایج جدید کاوشهای فضاپیمای روزتا مشخص کرده است که تقریبا یک چهارم زنون موجود در اتمسفر، از ستارههای دنبالهدار نشات گرفته است.
یافتههای جدید علاوه بر حل معمای منشا این گاز کمیاب، میتوانند به دانشمندان کمک کنند تا ساز و کار ورود دیگر مواد مانند آب توسط ستارههای دنبالهدار به سیارهمان را بفهمند.
برنارد مارتی، نویسندهی اصلی مقاله و ژئوشیمیدان دانشگاه لوراین فرانسه میگوید:
ترکیبات ایزوتوپی زنون با ترکیبات اتمسفری کهن زمین مطابقت دارد. اتمسفر کنونی زمین ۲۲ درصد زنون از ستارههای دنبالهدار دارد.
زنون مانند هلیوم و آرگون، گازی نجیب، بیبو، بیرنگ و از نظر شیمیایی غیر فعال است؛ اما برخی از ترکیبات آن میتوانند انفجاری باشند. زنون در اتمسفر زمین، گازی کمیاب بوده و غلظت آن حدود یک قسمت در ۲ میلیون اندازه گیری شده است.
زنون گازی کمیاب است؛ اما شما مداوما با آن در فرمهایی مانند چراغ اتومبیلها، پروژکتورهای دیجیتال و تلویزیونهای پلاسمایی سر و کار دارید. زنون سنگینترین گاز نجیب پایدار بوده و در حدود 4 برابر سنگینتر از هوا است. زنون ۹ ایزوتوپ پایدار دارد که میتوانند به عنوان وزنههایی برای بیان داستان شکل گیری منظومه شمسی استفاده شوند.
نکتهی عجیب در مورد زنون آن است که در مقایسه با دیگر گازهای نجیب هم خانوادهاش، آن طور که انتظار میرود رفتار نمیکند. به عنوان مثال، در حدود ۹۰ درصد زنونی که انتظار میرود در اتمسفر زمین باشد، گم شده است. استدلالهایی در مورد مکان اختفای زنون گمشده مطرح شده است. مثلا برخی عقیده دارند که زنون مورد نظر در هستهی زمین قرار گرفته است.
این معما به همین جا ختم نمیشود. دانشمندان برای دهههاست که در تلاشند دریابند زنون موجود در اتمسفر چه خواستگاهی دارد. مشکل اینجاست که مدلهای کنونی پیشنهاد میدهند که حداقل بخشی از زنون روی زمین باید از منبعی ناشناخته آمده باشد. این منبع تاکنون شناسایی نشده بود.
فضاپیمای روزتا نخستین بار برای بررسی ستاره دنبالهدار 67P-چریاموف-گراسیمنکو در سال ۲۰۰۴ در فضا قرار گرفت. به عنوان بخشی از ماموریتش، روزتا به دور ستاره دنبالهدار میچرخد تا در مورد ایزوتوپ زنون که در یخ گیر افتاده است اطلاعات بیشتری جمع کند و در مورد منشا زنون اتمسفری زمین اطلاعات بیشتری کسب کند.
مارتی و تیم او، اطلاعات طیفیای که روزتا جمعآوری کرده بود را تحلیل کرده ودریافتند که زنون موجود در یخ ستاره دنبالهدار پیش از تولد منظومه شمسی در آنجا وجود داشته است.
علاوه بر این، ایزوتوپ زنون ستاره دنبالهدار با زنون موجود در اتمسفر همخوانی داشت. این تیم در مقالهی خود نوشتهاند:
گازهای نجیب ستارههای دنبالهدار در یخ متمرکز هستند. منشا پیش خورشیدی زنون این مفهوم را میرساند که یخ ستاره دنبالهدار هم پیش خورشیدی است.
این گروه پژوهشی، دیگر راههایی را این ایزوتوپ خاص زنون به زمین رسیده است، توضیح میدهد. آنها بررسی کردند که زنون منحصر به فردی که در 67P-چریاموف-گراسیمنکو پیدا شده است میتواند منشا دیگری مانند ذوب یخ ستاره دنبالهدار یا تعامل با بادهای خورشیدی داشته باشد.
اما نتیجهها فاش کردند که ایزوتوپ زنون موجود در ستاره دنبالهدار با زنون پیدا شده در منظومه شمسی متفاوت است. بنابراین زنون ستاره دنبالهدار خیلی کهنتر است.
مارتی با رد دیگر توضیحها، کاملا مطمئن است که بخشی از زنون زمین از ستارههای دنبالهدار آمده است. گروه در مقالهی خود نوشته اند:
ترکیب ایزوتوپی زنون 67P-چریاموف-گراسیمنکو مدرکی قاطع از حضور ستارههای دنبالهدار در جو زمینی است.
حال که به پاسخی برای زنون زمین رسیدهایم؛ این سوال مطرح میشود که ستارههای دنبالهدار چه چیزهای دیگری را به سیارهی ما آورده اند.
پژوهش این گروه تحقیقاتی در مجله ساینس منتشر شده است.
امروزه در بازار انواع مختلف اسکیتبوردها و اسکوترهای برقی موجود است ولی اسکیت بورد جدید ایکستیاندی (XTND) یک پکیج کامل به نظر میرسد. علاوه بر بدنهی فوق سبک، عمر باتری طولانی، حداکثر سرعت بالا نسبت به رقبا و زمان کم مورد نیاز برای شارژ مجدد، چیزی که این اسکیت بورد را از بقیه متمایز میکند، هوش مصنوعی به کار رفته در سختافزار کنترلکنندهی آن است. شرکت سازنده ادعا کرده است که این اسکیتبورد با استفاده از یادگیری ماشین سبک سواری صاحبش را یاد میگیرد و بر اساس آن مسیرهای بهتری پیشنهاد میکند. همچنین به راحتی میتوانید با گوشی همراه خود از مکان دقیق آن مطلع شوید و تا زمانی که کامل روی آن قرار نگرفتهاید حرکت نمیکند.
XTND حدود ۳ کیلوگرم وزن دارد و از باتری با ظرفیت ۹۹ وات ساعت (99 Wh) بهره میبرد که در مدت زمان کمتر از یک ساعت کاملا شارژ میشود. با شارژ کامل باتری میتوانید با حداکثر سرعت ۴۵ کیلومتر بر ساعت حدود ۲۰ کیلومتر مسافت طی کنید. موتورهای پیشران، خروجی برابر ۱۸۰۰ وات به صورت جداگانه به هرچرخ منتقل میکنند.
مشخصهای که در این اسکیت بورد بیش از همه مهم به نظر میرسد، همان مغز کنترل کنندهی مرکزی آن است. XTND پس از اتصال به موبایل یا ساعت هوشمند حرکات صاحبش را ردیابی میکند، مسیرهای روزمره را فرا میگیرد و مسیرهای بهتری با توجه به صافی زمین، سربالایی و سرازیریها پیشنهاد میدهد. از این طریق مصرف باتری به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند. از آن جا که این اسکیتبورد داری سیستم یادگیری ماشین است هرچقدر مسافت بیشتری با آن جابهجا شوید عملکرد بهتری خواهد داشت.
در برنامهی موبایل XTND میتوانید تنظیمات مورد نظرتان را شخصیسازی کنید و اسکیتبورد را در حالتهای مختلف قرار دهید. اگر اسکیتبوردتان دزدیده شد میتوانید از فاصلهی دور آن را ردیابی و قفل کنید. برای جلوگیری از هرگونه تصادف XTND داری سنسورهای فشاری است که تا زمانی که به درستی روی آن قرار نگرفتهاید حرکت نمیکند. اگر از روی آن به زمین بیفتید ترمزهای آن به صورت خودکار ترمز میکنند.
همچنین این بورد داری لرزشگیر در سرعتهای مختلف است و در تاریکی به صورت خودکار و برای ایمنی بیشتر چراغهای جلو و عقب روشن میشوند.
تمامی قابلیتهای بورد توسط برنامهی موبایل یا دستهی کنترل از راه دور بورد که برای شارژ به صورت مغناطیسی به بورد متصل میشود، قابل کنترل هستند.
پروژهی XTND همچنان در حال جمع آوری منابع مالی است، ولی به هدفگذاری ۱۰۰ هزار دلاری اولیه طرح رسیده است. قیمت اولیه ۹۹۹ دلار اعلام شده است و سفارشهای اولیه تا ماه ژانویه سال ۲۰۱۸ به دست مشتریان میرسد.
یک شرکت صنایع دفاعی در آمریکا دو پهپاد جنگی ارزانقیمت را در نمایشگاه هوایی پاریس به نمایش میگذارد.
به نقل از گیزمگ، ساخت و عملیاتیکردن پهپادهای Kratos XQ-222 Valkyrie و UTAP-22 Mako هر یک به ترتیب دو میلیون دلار و سه میلیون دلار هزینه برده و این میزان در مقایسه با بهای 100 میلیون دلاری برای عملیاتی کردن هر جنگنده سرنشیندار جالب توجه است.
پهپادهای جدید در جنگها به عنوان همراهان هواپیماهای جنگی سرنشیندار عمل خواهند کرد و به احتمال زیاد عناصر کلیدی در نخستین گروههای سامانههای جنگی بدون سرنشین باشند.
شرکت "کراتوس"(Kratos) یک نهاد صنایع دفاعی بسیار بزرگ واقع در سندیهگو کالیفرنیاست و تخصص آن ارتباطات ماهوارهای، امنیت سایبری، جنگافزارهای سایبری، ابزارهای الکترونیکی میکروموجی، دفاع موشکی و سامانههای جنگی است اما بارزترین محصول این شرکت پهپادهای هدف بوده است.
پهپاد Mako
این شرکت همواره عرضهکننده این گونه پهپادهای هدف ارزانقیمت بدونسرنشین بوده که برای آزمایش کارآیی قدرت شلیک سامانههای تهاجمی گرانقیمت ارتش ایالات متحده به کار میرفتند.
این شرکت دو پهپاد جدید خود را به گونهای ساخته که به آسانی اوج میگیرند و عملکرد و تاکتیکهای گریزپای هواپیماهای جنگنده دشمن را تقلید میکنند. در حالتی که این پهپادها مورد اصابت هواپیماهای جنگنده سرنشیندار قرار نگیرند، با چتر فرود میآیند و دوباره قابل استفاده هستند.
از آنجا که احتمالا از سامانههای هوایی به عنوان سپری برای هواپیمای سرنشیندار استفاده خواهد شد، این پهپادها خطرهایی را به جان میخرند که هواپیماهای سرنشیندار و حتی سامانههای بدون سرنشین بسیار گران هم نمیتوانند چنین خطرهایی را بپذیرند.
این پهپادها تحت پروژه "فناوری هواپیمای ارزانقیمت" (LCAAT) نیروی هوایی آمریکا ساخته شدهاند که هدف از آن، ساخت سامانههای هوایی فروصوت زیر سه میلیون دلار اعلام شده و شرکت Kratos موفق به انعقاد قرارداد با نیروی هوایی آمریکا در این زمینه شد.
پهپادهای جدید دارای طول شش متر و 8.8 متر هستند و با هزینه دو میلیون و سه میلیون دلار آماده شدهاند در حالی که هزینه عملیاتی کردن یک جنگنده سرنشیندار F-35 حدود 120 میلیون دلار است. این امر امکان پشتیانی از هواپیماهای سرنشیندار را به آنها میدهد و میتوان ماموریتهای ویژهای را به این سیستمهای بدون سرنشین محول کرد.
پهپاد Mako با طول بال 3 متر سریعتر از پهپاد Valkyrie است و سرعت آن هزار و 125 کیلومتر در ساعت (0.91 ماخ) اعلام شده در حالی که پهپاد Valkyrie با طول بال 6.7 متر دارای سرعت هزار و 25 کیلومتر در ساعت (0.85 ماخ) است. هر دوی این پهپادها در میادین جنگ قادرند مستقل از هم عمل کنند.
فناوری Mako ، یک هواپیمای سرنشیندار را در آزمایشهای پرواز همراهی کرده و قرار است سامانه Valkyrie هم نیمه نخست سال 2018 اولین پروازش را صورت دهد.
این پهپادهای جنگی در نمایشگاه هوایی پاریس (29 خرداد تا 4 تیر) به نمایش گذاشته خواهند شد. این نمایشگاه، قدیمیترین نمایشگاه صنایع هوایی جهان به شمار میآید که در سال 1909 میلادی پایهگذاری شده است.
پهپادهای جدید
یک پهپاد ساخت شرکت Kratos
پهپادهای دیگر ساخت شرکت Kratos
پهپادهای دیگر ساخت شرکت Kratos
محققان در دانشگاه استنفورد موفق به توسعه یک دستگاه جدید شدند که به صورت بیسیم دستگاههایی که در نزدیکی وجود دارند را شارژ میکند.
به نقل از بیزینساستاندارد، به گفته محققان این پژوهش از این فناوری جدید میتوان روزی برای شارژ خودروهای الکتریکی حین حرکت در بزرگراهها یا ایمپلنتهای پزشکی و گوشیهای همراه که در فاصلهای نزدیک قرار دارند، استفاده کرد.
این فناوری جدید مشکل شارژ خودروهای الکتریکی که حتما باید به صورت اتصال مستقیم انجام شود و این یک نقص برای آنها محسوب میشود را حل کرده و به افزایش میزان مسافت حرکت آنها کمک خواهد کرد.
هدف محققان از تولید این دستگاه جدید این است که بتوان روزی خودروهای الکتریکی را در بزرگراهها و درحال حرکت شارژ کرد.
به گفته محققان این پژوهش عملکرد این دستگاه برای شارژ خودروهای الکتریکی به این صورت است که یک کویل (سیم پیچ) در پایین وسیله نقلیه میتواند برق را از یک سری کویلهای متصل به جریان الکتریکی تعبیه شده در جاده دریافت کند.
همانطور که نیروگاههای اصلی بوسیله چرخش کویلهای سیم بین آهن ربا جریان متناوب را ایجاد می کنند، الکتریسیتهای که از طریق سیمها عبور میکند یک میدان مغناطیسی نوظهور ایجاد میکند که باعث میشود الکترونها در سیم پیچ مجاور نوسان کنند و به این ترتیب نیرو را به صورت بیسیم انتقال میدهند.
این فناوری در حال حاضر در مراحل اولیه قرار داشته و دانشمندان در حال افزایش میزان الکتریسیته قابل انتقال و میزان بهره وری این سیستم هستند.
این پژوهش در مجله Nature منتشر شده است.
مطالعات جدید نشان میدهد "مشتری" نه تنها بزرگترین سیاره منظومه شمسی بلکه قدیمیترین سیاره هم هست.
به نقل از انگجت، محققان "آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور" در کالیفرنیا به همراه تیمی از دانشگاه "مونستر" آلمان نشان دادهاند هسته مشتری که در اصل 20 برابر زمین بوده، فقط یک میلیون سال پس از شکلگیری خورشید در 4.6 میلیارد سال قبل شکل گرفته است.
ستارههای تازه متولدشده (در این مورد خورشید) تمایل دارند انرژی زیادی آزاد کنند و این انرژی گاز و غبار را برای شکلگیری سیارهها منتشر میکند، بنابراین این مواد احتمالا بسیار سریع غول گازی مشتری را شکل دادهاند.
تیم علمی آزمایشهایی را برای بررسی وجود و فراوانی ایزوتوپهای "تنگستن" و "مولیبدن" در تعدادی از شهابسنگهای متشکل از سنگ آهن انجام داد که در زمین سقوط کردهاند.
آنها با استفاده از دادههای بدستآمده از ایزوتوپهای مولیبدن دریافتند این شهابسنگها حاوی اجزایی از دو مخزن مجزای حاوی مواد بودهاند.
یکی از این مخازن حاوی موادی از ستارهای به جز خورشید بود اما دادههای دریافتی از بررسی ایزوتوپهای تنگستن نشان داد این دو مخزن به مدت 2 تا 3 میلیون سال از هم جدا شدند.
تیم علمی مدعی است قابل توجیهترین مکانیسم برای جداکردن کارآمد این دو مخزن از همدیگر برای مدت طولانی، به وجود آمدن یک سیاره گازی بین آنها بوده و این سیاره در واقع، غول گازی مشتری بوده است. در حالی که شکلگیری این سیاره با گذر زمان کند شد، به رشد خود ادامه داد و مانع همیشگی بین این دو مخزن ایجاد کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.