ai-medical-1.jpg

محققان سامانه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی راه‌اندازی کرده‌اند که می‌تواند احتمال مرگ افراد را تا پنج سال زودتر با دقت خوبی پیش‌بینی کند.

 به نقل از بیزنس اینسایدر، این تحقیق جدید که در ژورنال علمی Scientific Reports منتشر شده می‌تواند آینده علم پزشکی را متحول کند.

این سامانه هوشمند با بررسی اسکن‌های پزشکی افراد می‌تواند پیش‌بینی‌های دقیقی از روند مرگ افراد تا پنج سال زودتر از موعد ارائه کند.

در این تحقیقات محققان با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین اسکن‌های سینه 48 بیمار بالای 60 سال را بررسی کردند و این سامانه موفق شد زمان مرگ آنها را با دقت 70 درصد در پنج سال بعد از تاریخ عکس‌ها حدس بزند.

برخی از این افراد از بیماری جان سالم به در برده بودند و برخی نیز فوت کرده بودند و سامانه وضعیت 33 نفر از آنها را به درستی پیش‌بینی کرد.

اسکن‌های سینه یکی از روش‌های مناسب برای بررسی اعضای حیاتی بدن نظیر قلب و ریه و همچنین رگ‌های اصلی خون هستند و متخصصان از آنها برای سنجش وضعیت فعالیت‌های مخرب مانند تومورسازی، انسداد عروق و "پلاک آترواسکلروز"( atherosclerotic plaque) که از علائم خطرناک تصلیب شرایین است، استفاده می‌کنند.

با توجه به متفاوت بودن عوامل و تعدد آنها محققان نمی‌توانند به راحتی تشخیص بدهند که کدام عامل می‌تواند سبب مرگ شود و در اینجا هوش مصنوعی می‌تواند وارد شده و با استفاده از داده‌های زیاد و یادگیری ماشین کیفیت تشخیص را بهتر کند و به همین دلیل بیش از 12 هزار بیمار به تازگی تحت بررسی این سامانه هوشمند قرار می‌گیرند.

"لوک اوکدن-راینر"( Luke Oakden-Rayner) محقق ارشد این تحقیق گفت: با وجود اینکه جامعه آماری ما در ابتدای تحقیق بسیار محدود بود اما نتایج آن نشان می‌دهد که این سامانه هوشمند موفق شده به روند تشخیص عوامل تاثیرگذار حیاتی دست پیدا کند؛ کاری که اکثر متخصصان نمی‌توانند به راحتی انجام دهند.

وی افزود: این تحقیق درهای جدیدی را برای پردازش تصاویر پزشکی با استفاده از هوش مصنوعی باز می‌کند که به کشف و درمان بیماری‌های مخرب و مزمنی که هنوز در مراحل ابتدایی هستند منجر می‌شود.

تا به حال بیشتر مطالعات تحقیقاتی در زمینه پیش‌بینی روند سلامت افراد بر پایه ژنوم‌ها و اطلاعات آنها انجام شده است اما مشخصا ژنتیک در تعیین روند بیماری‌های مرتبط با افزایش سن دقیق نیست طبق بررسی‌های صورت گرفته بین 70 تا 90 درصد مرگ افراد مسن به خاطر عوامل غیرژنتیکی است.

دلیل این موضوع این است که محیط و سبک زندگی در وضعیت سلامت افراد و بخصوص افراد مسن بسیار تاثیرگذار است.

محقق ارشد این تحقیق خاطرنشان کرد: این سامانه به جای تشخیص بیماری‌ها می‌تواند نتایج پزشکی را به خوبی پیش‌بینی کند، کاری که پزشکان برای آن تربیت نمی‌شوند اما حجم زیاد داده برای افزایش بهره‌وری و دقت آن مورد نیاز است.



تاريخ : یک شنبه 25 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

609608-gal.jpg

محققان یک کهکشان بسیار دور را کشف کرده‌اند که در حدود هزار بار روشن‌تر از کهکشان راه شیری است.

 به نقل از زی‌نیوز، این کهکشان یکی از درخشان‌ترین کهکشان‌های زیرمیلیمتری ( در طبقه بندی کهکشان‌های مادون قرمز) است.

این کهکشان‌ها که submm ها یا SMG ها نامیده می‌شود، درخشان‌ترین کهکشان‌ها در جهان هستند.

محققان برای اندازه گیری این کهکشان از "تلسکوپ بزرگ جزایر قناوری" (Gran Telescopio Canarias) استفاده کرده‌اند.

تلسکوپ بزرگ جزایر قناری (Gran Telescopio Canarias) نام یکی از بزرگترین تلسکوپ‌های نوری جهان است که در رصدخانه "صخره بچه‌ها" در اسپانیا قرار گرفته است.

محققان به منظور شناسایی بهترین کهکشان‌های زیرمیلیمتری، از ترکیب داده‌های "کاوشگر نقشه بردار فرو سرخ میدان دید باز" ( WISE ) ناسا و ماهواره پلانک آژانس فضایی اروپا استفاده کردند.

نور این کهکشان، توسط یک خوشه نزدیک کهکشانی که به عنوان یک لنز عمل می کند، بزرگنمایی شده و تصویری از این کهکشان را ارائه می‌کند که به نظر بسیار بزرگتر از آن چیزی که وجود دارد می‌رسد  و به همین دلیل محققان می‌توانند طبیعت و خواص این کهکشان را با استفاده از تلسکوپ جزایر قناری مشاهده کنند.

این پدیده، که به "همگرایی گرانشی" ( gravitational lensing) معروف است، با آنچه که لنزها بر روی پرتوهای نور تولید می‌کنند، قابل مقایسه بوده و به عنوان نوعی ذره بین عمل کرده و اندازه و میزان تصویر ظاهری شی اصلی را تغییر می دهد.

همگرایی گرانشی هنگامی روی می‌دهد که نور یک چشمه درخشان بسیار دور (مانند یک اختروش) در مسیرش تا رصدگر، از کنار جسم پرجرم دیگری (مانند یک خوشه کهکشانی) بگذرد و مسیرش خمیده شود. جسم میانی عدسی گرانشی نامیده می‌شود. این پدیده یکی از پیش‌بینی‌های نظریه نسبیت عام اینشتین است.

محققان این پژوهش اظهار کردند: در واقع به لطف این همگرایی گرانشی تولید شده توسط یک خوشه کهکشانی که بین ما و این کهکشان قرار داشته و همانند یک تلسکوپ عمل می‌کند. این کهکشان 11 برابر بزرگتر و روشن تر از آنچه که واقعا هست به نظر می‌رسد.

این کهکشان به دلیل میزان بالای تشکیل ستاره قابل توجه بوده زیرا سالانه ستارگانی به میزان 1000 توده خورشیدی را تشکیل می‌دهد.

این میزان در مقایسه با ستارگانی که کهکشان راه شیری تولید می‌کند، بسیار قابل توجه است.



تاريخ : یک شنبه 25 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

Budget-Mars-manned_S.jpg

سالهاست که ناسا مأموریت خود به مریخ را برای به دست آوردن موقعیت‌های بهتر در جهت فرود بر روی سیاره سرخ به تعویق انداخته است اما طی اخباری که اخیرا به دست آمده،این آژانس به دلیل عدم داشتن بودجه کافی،شرایط ارسال انسان به این سیاره را ندارد.

 به نقل از اینترنشنال بیزینس تایم، افرادی که مشتاقانه منتظر سفر به مریخ بودند از شنیدن خبر اینکه ناسا هیچ پولی برای اجرای برنامه خود ندارد، ناامید خواهند شد.

ویلیام گرستنمایر مدیر منابع انسانی ناسا اعلام کرد که این سازمان با بودجه فعلی نمی‌تواند ماموریت ارسال انسان به مریخ را تا سال 2030 عملی کند.

اعتقاد بر این است که هزینه ساخت سیستم راه اندازی فضایی و فضاپیمای اوریون، بالاتر از حد انتظار بوده، که به موجب آن سازمان موفق به طراحی وسایل نقلیه برای فرود در مریخ یا صعود از سطح این سیاره نشد.

گفته‌های گرستنمایر درست نزدیک یک ماه پس از آن که ژنرال لری جیمز، معاون آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا از آمادگی این آژانس برای سفر به مریخ در آینده نزدیک خبر داده بود منتشر شد.

جیمز در گفت وگویی با عنوان "بررسی جهان ما، سیستم خورشیدی و هستی" در چنای هند، اظهار کرد: "فرستادن انسان به مریخ، مأموریت اصلی ما است. ما در حال کار بر روی فناوری های انسانی و موشکی مورد نیاز برای ماموریت‌های طولانی مدت هستیم."

در طول این سخنرانی، جیمز همچنین از تکنولوژی در حال توسعه ناسا که یک موشک جدید برای ارسال انسان به مریخ است سخن گفت.

او اظهار کرد: ناسا در اواسط راه ساخت این موشک و آزمایش اجزای آن قرار داشته و این فناوری که SLS نام دارد برای اولین بار در سال 2019 راه اندازی خواهد شد.

اما این طور به نظر می‌رسد که این آژانس به دلیل کمبود بودجه نمی‌تواند در موعد مقرر شده ماموریت خود را به سرانجام برساند.

از جمله افرادی که منتظر دیدن ماموریت ارسال انسان به مریخ است می‌توان به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد که در ماه آوریل از ناسا درخواست کرد تا این هدف خود را هرچه زودتر انجام دهد.

در ماه مارس، ترامپ یک لایحه را تأسیس کرد که به ناسا 19.5 میلیارد دلار برای ادامه برنامه‌های ارسال انسان به مریخ تعلق بگیرد.



تاريخ : یک شنبه 25 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رهبر رویان

امروز سالگرد بازدید رهبر معظم انقلاب از ثمره تنومند انقلاب اسلامی است. پژوهشگاه رویان که حالا 26 ساله شده طی سال‌های گذشته با اقداماتی که انجام داده، توانسته خود را به عنوان یک نهاد موفق در عرصه علم و دانش معرفی کند.

"موسسه رویان، یک موسسه موفق و یک نمونه کامل و چشم‌گیر از آن چیزی بود و هست که انسان آرزویش را دارد. اگر بخواهیم این الگوی مطلوب را در یک جمله معرفی کنیم عبارت است از: ترکیب علم، ایمان و تلاش".
این تنها بخشی از اظهارات رهبر انقلاب در 25 تیرماه سال 86 با حضور در پژوهشگاه رویان در خصوص این موسسه است، حضوری که نه تنها نشانه توجه ویژه ایشان به مباحث علم و فناوری بود، بلکه موجب دلگرمی فعالان این بخش برای به کارگیری تلاش بیشتر جهت افزایش دستاوردهای این حوزه بوده است.

درواقع می‌توان گفت تمایز سلول‌های بنیادی به سلول‌های انسولین‌ساز، کبدی و سلول‌های عصبی، تمایز سلول‌های بنیادی مغز استخوان افراد بزرگسال به سلول‌های استخوانی و غضروفی با هدف نهایی درمان ضایعات استخوان و غضروف تنها بخشی از جمله دستاوردهای پژوهشگاه رویان بود که موجب شد 10 سال پیش در چنین روزی مقام معظم رهبری با حضور در پژوهشگاه در جریان آن‌ها قرار گیرند.

رهبر معظم انقلاب در این بازدید که پس از درگذشت مرحوم کاظمی آشتیانی صورت گرفته بود، طی سخنانی مرحوم کاظمی آشتیانی را فردی با ایمان، با تلاش، پیگیر، خستگی‌ناپذیر و مدیری موفق عنوان کردند و گفتند: مرحوم کاظمی آشتیانی توانست مؤسسه‌ای علمی به وجود آورد که در بافت آن تحقیق علمی جدی همراه با ایمان و تقوا مورد توجه کامل قرار گرفته است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: پژوهشگاه‌ رویان زمینه‌ها و قابلیت‌های فراوانی برای پیشرفت بیشتر دارد و این مرکز در واقع سلول بنیادی حرکت علمی کشور است؛ همان‌گونه که هر دانشمند و محقق معتقد به ترکیب «علم و ایمان» نیز چنین ظرفیتی را دارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، علم و تحقیق را رمز واقعی و کلید قطعی پیشرفت و رسیدن کشور به نقطه‌ مطلوب خواندند و افزودند: فراگیری علوم و دانسته‌های دیگر کشورها و ملت‌ها، مقدمه‌ حرکت در عرصه‌ بسیار وسیع علم و تحقیق است و به‌ هیچ‌ وجه نباید در این حد متوقف شد.

ایشان کمک به مراکز و «طرح‌های علمی، تحقیقاتی و فناوری» را وظیفه‌ دولت و دستگاه‌های مسؤول برشمردند و افزودند: باید میل و اشتیاق به تحقیق و پژوهش در محیط‌های علمی موج بزند که البته تحقق این مهم با توصیه و دستور ممکن نیست؛ بلکه تدبیر و کمک وزارت‌خانه‌های مربوط، بخش‌های مسؤول در برنامه‌ریزی فرهنگی کشور و تلاش صاحبان فکر و اندیشه را می‌طلبد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر توأم بودن علم و دین افزودند: علم جدا از دین -همان‌گونه که در رفتار برخی کشورها آشکار است- در نهایت به ساخت جنگ‌افزارهایی مانند بمب اتم و به وسیله‌ای برای زورگویی تبدیل می‌شود، اما با علم توأم با دین و «تلاش علمی برای خدا و در راه خدا»، می‌توان به توفیقات پایداری دست یافت که دستاوردهای جهاد دانشگاهی نمونه‌ای از آن است.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از نظام سلطه‌ حاکم بر جهان، اظهار کردند: جایگاه و نقش کشورها و ملت‌ها در نظام بین‌الملل باید بر اساس استعداد و ظرفیت علمی آن‌ها باشد، اما در وضع کنونی به علت تلاش برخی قدرت‌ها برای انحصاری کردن علم و نیز زورگویی مستکبران، جهان به دو بخش «پیشرفته و عقب‌مانده» و «سلطه‌گر و سلطه‌پذیر» تقسیم شده است که این وضع باید تغییر یابد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی مهمترین عامل در تغییر نظام سلطه‌ حاکم بر جهان را حرکت و تلاش علمی ملت‌ها دانستند و افزودند: در این مسیر، ملت ایران می‌تواند با توجه به تاریخ، فرهنگ و سابقه‌ علمی خود و استعداد درخشانش، نقش ویژه‌ای ایفا کند.

فراز و فرودهای پژوهشگاه رویان طی 26 سال فعالیت 

بر اساس این گزارش؛ پژوهشگاه رویان در هشتم خرداد ماه سال 1370 به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‌‏های نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکارانش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد.

فعالیت‌های علمی یک دهه دکتر کاظمی آشتیانی و همکارانش در پژوهشگاه رویان دستاوردهایی همچون تولد اولین کودک حاصل از روش باروری آزمایشگاهی IVF، استفاده از سلول‌های بنیادی برای ترمیم ضایعات قلبی ناشی از سکته و ترمیم ضایعات قرنیه چشم برای نخستین بار در کشور و تاسیس نخستین بانک خصوصی خون بند ناف نوزادان را در پی داشته است.

از مهم‌ترین این دستاوردها می‌توان به تولد اولین کودک حاصل از روش باروری آزمایشگاهی IVF (در سال 1371)، تولد اولین کودک حاصل از روش میکرواینجکشن ICSI در کشور (1373)، تولد اولین کودک حاصل از روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه‌گزینی جنین (PGD) در ایران (1383)، استفاده از سلول‌های بنیادی برای ترمیم ضایعات قلبی ناشی از سکته برای نخستین بار در کشور (1383)، استفاده از سلول‌های بنیادی برای ترمیم ضایعات قرنیه چشم برای نخستین بار در کشور (1384)، تاسیس نخستین بانک خصوصی خون بندناف نوزادان (1384)، تولد نخستین حیوان شبیه‌سازی شده خاورمیانه (رویانا) (1385)، تولد دو گوساله و سه بزغاله شبیه‌سازی شده (1388)، تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القایی انسانی (iPS) (1387)، استفاده از سلول‌ درمانی برای بهبود و درمان بیماران ویتیلیگو برای اولین بار در کشور (1387)، تاسیس نخستین بانک عمومی خون بند ناف (1387)، تولد اولین بزغاله تراریخته حاوی ژن تولیدکننده فاکتور 9 انعقادی خون انسان (1388) و تولد اولین بزغاله تراریخته حاوی ژن tPA انسانی (1389) اشاره کرد.

تلاش برای تبدیل سلول‌های معمولی به سلول‌های بنیادی، تمایز سلول‌های بنیادی به سلول‌های «انسولین‌ساز، کبدی و سلول‌های عصبی»، تمایز سلول‌های بنیادی مغز استخوان افراد بزرگسال به سلول‌های استخوانی و غضروفی با هدف نهایی درمان ضایعات استخوان و غضروف (از جمله بیماری آرتروز)، شبیه‌سازی با استفاده از سلول‌های غیر جنینی که در عمل با شبیه‌سازی گوسفند "رویانا" با موفقیت توأم شده است، تلاش برای استفاده از شبیه‌سازی در درمان بیماری‌هایی که ناشی از عملکرد بد سلولی است و تولید شیر حاوی پروتئین‌های مورد نیاز انسانی مانند انسولین از جمله طرح‌هایی است که در پژوهشگاه رویان اجرا شده یا در دست اجرا است.

دستاوردهای رویان در حوزه سلول‌های بنیادی

سلول‌های بنیادی سلول‌های اولیه و پرتوانی هستند که توانایی تبدیل و تمایز به انواع سلول‌ها و بافت‌های بدن مانند سلول‌های قلب و عروق، عصب، غضروف، استخوان و پوست را دارند. پژوهشگاه رویان نیز با تولید، تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی نام ایران را در میان 10 کشور صاحب این فناوری قرار داد و در سال 87 نیز به اولین رده سلول‌های بنیادی پرتوان القایی موسوم به iPS دست یافت.

تولید 6 رده سلول بنیادی جنینی انسانی و ثبت آن در انجمن بین‌المللی تحقیقات سلول‌های بنیادی، تولید 8 رده سلول بنیادی جنینی موشی تا سال 90، به کارگیری فناوری پروتئین‌های نوترکیب در افزایش کارایی تمایز سلول‌های بنیادی و جداسازی و آنالیز توالی‌های تنظیمی ژن‌های دخیل در تمایز سلول‌های بنیادی از دیگر دستاوردهای محققان این پژوهشگاه است.

بانک سلول‌های بنیادی رویان

زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی این امکان را برای دانشمندان فراهم کرده است تا در زمینه‌هایی مانند مطالعات زیست‌شناسی تکوینی، آزمایش و توسعه داروهای جدید، سم‌شناسی و مدل‌های بیماری و سلول درمانی فعالیت کنند.

پژوهشگاه رویان در سال 1390 با حضور معاون وقت علمی و فناوری رییس‌جمهور بانک سلول‌های بنیادی را راه‌اندازی کرد.

در این بانک بیش از 300 رده سلولی از انواع سلول‌های بنیادی نگهداری می‌شود که شامل سلول‌های بنیادی بزرگسالان، جنینی انسانی، جنینی میمونی، جنینی موشی، پرتوان القایی انسان و موشی و سلول‌های بنیادی کارسینومای انسانی می‌شود.

شبیه‌سازی؛ دستاورد نوین رویان به جامعه علمی

با تولد «شنگول» و «منگول»، بزهای تراریخته حاوی ژن تولید پروتئین نوترکیب انسانی، حلقه تلاش‌های چندین ساله محققان پژوهشگاه رویان در زمینه تولید دام‌هایی به عنوان بیوراکتور زنده سازنده فرآورده‌های دارویی به ثمر نشست.

شبیه‌سازی به معنی تولید مثل غیر جنسی و موجود تولید شده از نظر محتوای ژنتیکی، همتای ولد خود است. پروژه‌های شبیه‌سازی در پژوهشگاه رویان از سال 83 آغاز شد و در سال 85 اولین گوسفند شبیه‌سازی شده ایران و خاورمیانه با وزن تقریبی 3 کیلوگرم متولد شد؛ ولی بعد از 5 دقیقه تلف شد.

محققان پژوهشگاه رویان همچنین توانستند در سال 85 با تولد «رویانا» نخستین حیوان شبیه‌سازی خاورمیانه را به دنیا آورند که تا سال 88 به حیات خود ادامه داد. این تحقیقات در این مرحله پایان نیافت، بلکه با توسعه آن دستاوردهای نوین دیگری به جامعه علمی کشور ارائه شد.

به گزارش ایسنا، «مارال»، قوچ وحشی شبیه‌سازی شده ایرانی با انتقال هسته سلولی از یک راس قوچ وحشی به درون سلول تخمک بدون هسته یک گوسفند و انتقال جنین اولیه به رحم گوسفند است. در حالت عادی یک جانور از ترکیب دو سلول جنسی نر (اسپرم) و ماده (تخمک) ایجاد می‌شود. ترکیب این دو سلول منجر به ایجاد سلول تخم خواهد شد و تمام سلول‌های جانور مورد نظر حاصل تقسیم همین سلول تخم خواهند بود؛ ولی اگر والدینی وجود نداشته باشند که ترکیب سلول‌های آنها منجر به شکل‌گیری موجود جدیدی شود، با در دست داشتن یک سری کامل از ژن موجود مورد نظر (هسته سلول) و با استفاده از فناوری شبیه‌سازی امکان بازآفرینی آن جانور وجود دارد.

تراریختی به فرایند تولید یک موجود با صفات جدید اطلاق می‌شود که در آن ژن یا ژن‌هایی به محتوای ژنتیکی یک موجود اضافه می‌شود تا حیوان تراریخته متولد شود. در این روش سلول دستکاری شده در رحم حیوان کاشته می‌شود و حیوان تراریخت متولد شده دارای صفات مطلوب خواهد بود. بر این اساس پژوهشگاه رویان تاکنون موفق به تولید ژن ترشح فاکتور 9 انعقادی انسانی شده است، همچنین پروتئین tPA را در بز به محتوای ژنتیکی این حیوان افزوده است.

تولید «شنگول» و «منگول» اولین بزغاله‌های تراریخته در ایران و خاورمیانه با هدف ترشح فاکتور 9 انعقادی انسانی در شیر برای درمان هموفیلی نوع B و تولید «حبه انگور» سومین بزغاله تراریخته در ایران با هدف ترشح پروتئین tPA در شیر به منظور حذف سریع لخته خون در افرادی که دچار سکته قلبی شدند، از جمله دستاوردهای پژوهشگاه رویان در این حوزه است.

در کنار پیشرفت‌های صورت گرفته و نیاز محققان به استفاده از موش‌های تراریخته در تحقیقات، محققان پژوهشگاه رویان اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه «هدف‌گیری ژن» و توسعه فناوری‌های مرتبط با تولید موش‌های تراریخته کردند که در این راستا موفق به تولید موش سبز مقاوم به پیورومایسین، موش با جزایر پانکراسی سبز، موش با کبد سبز، موش با لایه زاینده اندودرم و موش حاوی پروتئین ترانس اکتیواتور حساس به آنتی بیوتیک داکسی سایکلین شدند.

ارائه خدمات سلولی برای درمان بیماری‌ها

به گزارش ایسنا، هر روش درمانی در علوم پزشکی قبل از آن که بتواند به صورت عمومی در اختیار بیماران قرار گیرد، باید مراحل مشخصی را طی کند تا بتوان در مراکز درمانی از آن بهره برد. این مراحل که بعد از انجام آزمایشات اولیه در آزمایشگاه است، شامل مطالعات حیوانی و بالینی است تا اطمینان از سالم بودن و کارآمد بودن آنها به دست آید.


مطالعات بالینی حداقل 3 مرحله قبل از ورود به بازار و یک مرحله بعد از ورود به بازار را دارند و پس از طی این مراحل از طریق نهادهای بهداشتی تصمیم‌گیر اقدام به صدور مجوز می‌شود تا به صورت گسترده از این روش‌ها در مراکز درمانی استفاده شود.

خدمات سلول‌درمانی که در مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان که به صورت عموم ارائه می‌شود، در واقع روش‌هایی هستند که عملکرد و کارایی آنها قبلا در سایر مراکز تحقیقاتی سراسر دنیا و یا پژوهشگاه رویان مورد ارزیابی قرار گرفته و امکان ارائه آنها به صورت خدماتی فراهم شده است.

تزریق سلول‌های ملانوسیت برای درمان ویتیلیگو، کشت و پیوند سلول‌های بنیادی لیمبال برای درمان بیماری‌های قرنیه، کشت و پیوند سلول‌های فیبروبلاست برای ترمیم ضایعات پوستی، کشت و پیوند سلول‌های غضروفی برای درمان آرتروز، اضافه کردن سلول‌های بنیادی مغز استخوان و یا مزانشیمی به TCP برای درمان ضایعات استخوانی، تولید فیبرین گلو برای استفاده در جراحی برای چسب بافتی برای استفاده در جراحی‌ها، جمع‌آوری و پردازش پرده آمنیوتیک برای استفاده در جراحی و سلول‌های بنیادی و پردازش سرم خون بندناف برای کاهش التهاب چشم از جمله خدمات ارائه شده در این حوزه است.

دکتر کاظمی آشتیانی؛ خالق شهید رویان

دکتر کاظمی آشتیانی در اول فروردین سال ۱۳۴۰ در تهران متولد شد. آشتیانی در سال ۱۳۵۸ در رشته فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی ایران تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرد. تعطیلی دانشگاه‌ها همزمان با انقلاب فرهنگی اندکی در تحصیل او وقفه ایجاد کرد و با حضور وی در جبهه‌های جنگ ایران و عراق این وقفه طولانی‌تر شد، اما سرانجام پس از ۱۱ سال، در سال ۱۳۶۹ مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته فیزیوتراپی اخذ کرده و از دانشکده علوم توانبخشی فارغ‌التحصیل شد.

وی با همکاری دو تن از همکارانش در سال ۱۳۶۱، جهاد گروه پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تأسیس کرده و تا سال ۱۳۷۰ مسؤولیت بخش طرح‌ها و تحقیقات آن را بر عهده داشت. از سال ۱۳۷۱ همراه با تغییرات ساختار مدیریتی جهاد دانشگاهی در سمت ریاست جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران به فعالیت پرداخت که این فعالیت تا آخر عمرش ادامه داشت.

وی در طی این سال‌ها مراکز درمانی متعددی تأسیس و گروه‌های مختلف پژوهشی را راه‌اندازی کرد که یکی از آنها پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی است که در سال ۱۳۷۰ فعال شد.

کاظمی آشتیانی همزمان با مدیریت جهاد دانشگاهی و پژوهشکده رویان در مقطع دکترا در رشته علوم تشریح با گرایش جنین‌شناسی در دانشگاه تربیت مدرس ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۷۶ درجه دکترای خود را اخذ کرد.

چاپ ده‌ها مقاله در مجلات علمی داخلی و بین‌المللی، انجام چندین طرح تحقیقاتی ملی، تدریس در دانشگاه‌ها، نگارش کتاب، راه‌اندازی گروه‌های پژوهشی در شاخه‌های مختلف علوم پزشکی، برگزاری چند دوره جشنواره بین‌المللی رویان، داوری جشنواره‌های علمی و سردبیری مجله علمی پژوهشی یاخته از جمله اقدامات علمی وی به شمار می‌رود.

وی سرانجام در ۱۴ دی سال ۱۳۸۴ در سن ۴۴ سالگی در بیمارستان بقیةا… الاعظم(عج) تهران دعوت حق را لبیک گفت.

توسعه تحقیقات در زمینه باروری و ناباروری، تولید، تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی جنینی و بهره‌گیری از آن که نویدبخش افقی جدید در درمان بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج است، از مهمترین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی مرحوم آشتیانی است.

وی موفق به اجرای نخستین طرح همانندسازی حیوانات در خاورمیانه شد که پس از درگذشت این دانشمند فقید، نخستین بره‌های همانندسازی شده در کشور، در مرداد و مهرماه سال 85 متولد شدند که این امر تحول عظیمی در حوزه سلول‌های بنیادی ایجاد کرد.

فرمایشات مقام معظم رهبری در نوروز 95

سال گذشته، برای اولین بار رهبر معظم انقلاب اسلامی رسما از مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی رئیس فقید پژوهشکده رویان با عنوان "شهید" یاد کردند.

پیشتر نیز رهبر معظم انقلاب درباره این چهره علمی گفته ‌بودند: «دکتر کاظمی یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویش‌های مبارکی بود که آینده درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند».

رهبر انقلاب در بازدیدی که از پژوهشگاه‌ رویان در سال 86 داشتند، این مجموعه را الگویی موفق و حاصل ترکیب سه عنصر مهم و اساسی «علم، ایمان و تلاش» معرفی کردند:

«اگر بخواهم این الگوی مطلوب را در یک جمله معرفی کنم، عبارت است از ترکیب علم، ایمان، تلاش. هم علم را جدی گرفتند، هم ایمان و پایبندی و تقوا را؛ نه به صورت یک سربار، بلکه به شکل یک عنصر اصلی در بافت مجموعه و در بافت کار و هم خستگی را فراموش کردند که به گمان من مرحوم کاظمی جان و سلامت خودش را هم سر همین کار گذاشت؛ یعنی این دنبالگیری و این اهتمام‌ها و خسته نشدن‌ها. لذا رویان در چشم من بسیار گرامی است و عزیز است.»

همچنین مقام معظم رهبری نیز در یکی از دیدارهای خود با اساتید دانشگاه‌ها با اشاره به مشکلات ناشی از عقب‌ماندگی تاریخی کشور در عرصه‌ علم و به خصوص مسائل پزشکی و درمانی، پیشرفت غیر قابل تصور در این زمینه را نتیجه‌ همین روحیه‌ انقلابی و جهادی معرفی می‌کنند:

«برای جراحی قلب، هفت، هشت سال در این کشور وقت داده می‌شد. یک نفر می‌خواست مثلا برود قلبش را عمل جراحی کند، دریچه‌اش را عوض کند، یا عمل پیوند رگ و غیره انجام دهد، بایستی هشت سال منتظر می‌ماند! این مال بیست سال پیش است. خیلی‌ها هم می‌مردند. ما امروز وقتی به آن گذشته نگاه می‌کنیم، می‌بینیم حرکت کشور در این زمینه‌ها، یک حرکت غیر قابل تصوری است؛ حرکت، خیلی خوب بوده. کار کردیم، نتیجه‌اش را هم داریم مشاهده می‌کنیم. همین رویان- که آقای دکتر گورابی گزارش دادند - و این ماجرای سلول‌های بنیادی که اینها با امکانات کم توانستند به آن دست پیدا کنند و پیشرفتی که در این زمینه کرده‌اند و دراین سمیناری که دو سال قبل در اینجا تشکیل شد و دانشمندان دنیا، آمدند و با آنها مصاحبه شد و گواهی و اظهار شگفتی کردند؛ اینها یک داستان‌هایی است که واقعاً جا دارد به عنوان مایه‌های افتخار، جلوِ چشم ما باشد. ما شخصیت‌هایی از قبیل مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی - که حالا من مقیدم از این جوان پاکباخته‌ مؤمنِ فاضلِ کارآمد و مدیر حقیقتاً انقلابی و مؤمن اسم بیاورم - داریم.»

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی همچنین در قسمتی از فرمایشات خود در اجتماع پرشور زائران و مجاوران در رواق امام خمینی(ره) حرم حضرت ثامن الحجج(ع) در نوروز 95 با تاکید بر ضرورت حمایت از جریان انقلابی فرمودند: «کاری که شهدای هسته‌ای پیش‌آهنگ آن بودند، در زمینه‌های هسته‌ای. کاری که شهید تهرانی‌مقدم پیش‌آهنگ آن بود. کاری که شهید کاظمی در زمینه سلول‌های بنیادی پیش‌آهنگ آن بود؛ این‌ها کارهای بسیار بزرگی است. کاری که شهید آوینی و مرحوم سلحشور در زمینه فرهنگی پیش‌آهنگ آن بودند؛ این‌ها پیشروان کارهای انقلابی در کشور هستند. اینکه من بارها تکرار کردم نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی را گرامی بدارید، به این خاطر است که هرجا کار انقلابی انجام شد، اثرش را دیدیم.»



تاريخ : یک شنبه 25 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

۱۰ جولای زادروز نیکولا تسلا بود؛ مردی که ۱۶۱ سال از تولد او می‌گذرد. بدون تسلا ممکن بود که شما نتوانید انرژی مقرون‌به‌صرفه‌ی الکتریکی را به خانه‌ی خود بیاورید تا این جملات را بخوانید. تسلا در عمر ۸۶ ساله‌ی خود بیش از ۳۰۰ پتنت به ثبت رساند و اختراعات او راه را برای جریان متناوب برق (AC) در موتور الکتریکی، رادیو، چراغ‌ فلورسنت، لیزر، ریموت کنترل‌ و سایر لوازم الکتریکی هموار کرد. بااین‌حال بعضی از ایده‌های او حتی امروز نیز به نظر عجیب می‌رسند؛ به‌عنوان‌مثال او یک‌بار نقشه‌هایی برای توسعه‌ی یک پرتو مرگ توصیف کرد و به ایده‌ی دیگری برای دیواری غیر قابل نفوذ از نیرو اشاره کرد تا مانع از تهاجم دشمنان خارجی شود. در ادامه نگاهی اجمالی به زندگی قابل‌ توجه یکی از مهم‌ترین نوابغ خاص تاریخ می‌اندازیم.

نیکولا تسلا در ۱۰ جولای ۱۸۵۶ در روستای اسمیلیان، واقع در امپراتوری اتریش-مجارستان (کرواسی امروز) به دنیا آمد. پدر او میلوتین تسلا، کشیش ارتدکس و مادرش دوکا ماندیک، مخترع لوازم‌خانگی بود. در دانشگاه، تسلا در ابتدا به مطالعه‌ی فیزیک و ریاضیات علاقه‌مند شد؛ اما طولی نکشید که مجذوب الکتریسیته شد. او دوره‌ی دبیرستان خود را در کارلستا در سال ۱۸۷۳، موسسه‌ی پلی‌تکنیک در گراتز اتریش و دانشگاه پراگ گذراند و در سال ۱۸۸۱ در یک شرکت تلفن در بوداپست به‌عنوان مهندس برق مشغول به کار شد.

تسلا هنگامی‌که با یکی از دوستانش در پارک مشغول قدم زدن بود، ایده‌ی موتور القایی را مطرح کرد. بعدها در سال ۱۸۸۳ هنگامی‌که در استراسبورگ فرانسه زندگی می‌کرد، او مدلی اولیه از موتور القایی (یک موتور AC که نیروی خود را از القای الکترومغناطیسی می‌گیرد) ساخت و با موفقیت آزمایش کرد؛ هنگامی‌که او کسی را در اروپا علاقه‌مند به این محصول نیافت، به آمریکا سفر کرد تا در کنار توماس ادیسون در نیویورک مشغول به کار شود.

induction motor

تسلا در رؤیای کودکی خود به دنبال مهار کردن نیروی آبشار نیاگارا بود. در سال ۱۸۹۵، او اولین نیروگاه برق‌آبی را در آنجا ساخت که یک پیروزی عمده برای جریان تناوبی برق بود. بعدها مجسمه‌ی یادبودی از تسلا در جزیره‌ی گوت در آبشار نیاگارا نصب شد.

تسلا به خاطر تمام استعدادهایی که داشت، بسیار عجیب‌وغریب بود. در تصمیمی ناگهانی او دیگر غذای جامد نخورد. او عسل می‌خورد، از شیر گرم به‌عنوان نوشیدنی استفاده می‌کرد و شربتی از سبزی‌هایی مانند آرتیشو و کرفس برای خود درست کرد. تسلا ادعا می‌کرد که بیشتر از ۲ ساعت در روز نمی‌خوابد. با این‌ وجود او اقرار کرد گاهی اوقات نیز برای سرحال شدن، چرت می‌زند. طبق گزارشی، او یک‌ بار برای مدت ۸۴ ساعت بدون آنکه بخوابد، مشغول کار بوده است.

در سال ۱۸۸۲، تسلا میدان مغناطیسی چرخشی را کشف کرد؛ اصلی فیزیکی که تقریباً پایه‌ای برای تمام وسایلی که از قدرت جریان متناوب استفاده می‌کنند، است. او از این اصل علمی برای ساخت موتور القایی و سیستمی چند فازی برای تولید، انتقال، توزیع و استفاده از انرژی الکتریکی استفاده کرد.

tesla-edison

زمانی که تسلا در آزمایشگاه توماس ادیسون در نیوجرسی مشغول به کار بود، او و ادیسون بر سر بهترین نوع جریان الکتریکی با یکدیگر به مشاجره کردند. ادیسون به جریان مستقیم (DC) علاقه‌مند بود؛ درحالی‌که تسلا جریان متناوب را دوست داشت. این اختلاف‌ سلیقه به جنگی از جریانها تبدیل شد، اما درنهایت این تسلا بود که پیروز این میدان شد؛ زیرا جریان متناوب راندمان بیشتری داشت.

تسلا همچنین همکاری نزدیکی با کارخانه‌دار و مخترع، جورج وستینگ‌هاوس داشت و همکاری آن‌ها موجب شد الکتریسیته به سراسر آمریکا منتقل شود. تسلا در سال ۱۸۸۸ مقاله‌ای با عنوان سیستم جدید موتورهای جریان تناوبی و مبدل نوشت و در آن به تشریح ایده‌ی موتورهای خود و سیستم‌های الکتریکی پرداخت. این مقاله توجه وستینگ‌هاوس را جلب کرد و آن‌ها همکاری خود را برای انتقال الکتریسیته به بقیه‌ی نقاط کشور آغاز کردند. سیستم هدایت متناوب تسلا امروزه به‌عنوان استانداردی جهانی برای انتقال جریان الکتریکی، باقی‌ مانده است.

او همچنین تسلا کویل را اختراع کرد که امروزه به‌صورت گسترده در رادیو، تلویزیون‌ و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود. در سال ۱۸۹۱، تسلا سیم‌پیچی القایی را توسعه داد که جریانی متناوب با فرکانس بالا تولید می‌کرد؛ این سیم‌پیچ امروزه با عنوان تسلا کویل شناخته می‌شود. او از این سیم‌پیچ در آزمایش‌های خود برای تولید روشنایی الکتریکی، اشعه‌ی ایکس‌ و نیروی وایرلس استفاده می‌کرد و این وسیله به پایه‌ای برای ساخت رادیو و تلویزیون تبدیل شد. امروزه از این سیم‌پیچ بیشتر در نمایش‌های آموزشی و سرگرمی استفاده می‌شود.

radio

تسلا در سال ۱۸۹۶ سیستم پایه‌ی رادیو را به‌عنوان پتنت ثبت کرد. اختراع رادیو معمولا به گوییِلمو مارکونی نسبت داده می‌شود؛ کسی که در سال ۱۹۰۱ برای اولین بار موفق به مخابره‌ی رادیویی به آن‌سوی اقیانوس اطلس شد؛ اما تسلا پتنت‌هایی برای بخش‌های یک انتقال‌دهنده‌ی رادیویی توسعه داد که بعدها مارکونی از آن‌ها استفاده کرد. موضوعی که باعث شد اختلاف این دو به دادگاه کشیده شود.

تسلا به دو ایده‌ی دیگر نیز فکر کرد که همچنان کاملاً تئوریک باقی‌ مانده‌اند؛ اشعه‌ی مرگ و دیوار غیرقابل نفوذی از نیرو که برای دفاع در مقابل تهاجمات خارجی استفاده شود. اف‌بی‌آی پرونده‌ای از زندگی تسلا در آمریکا نگه‌داری می‌کرد که تا سال ۲۰۱۱ و تا زمانی که این سازمان گزارشی ۲۵۰ صفحه‌ای در مورد آن منتشر کرد، محرمانه بود. در سال ۱۹۴۳، هنگامی‌که تسلا درگذشت، مهندس برق و محقق فناوری نظامی، جان جی. ترامپ، کسی که در آوریل ۲۰۱۶ در مقاله‌ی نیویورکر به‌عنوان دایی اتمی دونالد ترامپ مطرح شد، تلاش‌های تسلا را برای اف‌بی‌آی مورد آزمایش قرار داد و یافته‌های خود را به آن‌ها گزارش کرد. جان ترامپ در گزارشی به این دفتر گفت:

افکار تسلا و تلاش‌های او حداقل در ۱۵ سال گذشته، عمدتاً تئوریک، فلسفی و تا حدی تبلیغاتی بود؛ اما شامل اصولی جدید و کارآمد یا روشی برای تحقق این نتایج نبود.

تسلا در طول زندگی خود هرگز ازدواج نکرد؛ اما یک‌ بار مدعی شد که عاشق یک کبوتر شده است. تسلا عادت داشت که برای غذا دادن به کبوترها به پارک برود. او یک رابطه‌ی غیر عادی با یک کبوتر سفیدرنگ که هرروز برای دیدن تسلا می‌آمد، داشت. او می‌گوید:

همان‌طور که یک مرد عاشق زنی می‌شود آن کبوتر را دوست دارم و او نیز عاشق من است. تا هنگامی‌که او را دارم، هدفی در زندگی من وجود دارد.



تاريخ : شنبه 24 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

برای سال ۲۰۱۸ هوندا اقدام به معرفی مدل جدیدی از سدان پرفروش آکورد کرده که تغییرات زیادی در بخش پیشرانه‌ی آن اعمال شده است. برای سال ۲۰۱۸، هوندا پیشرانه‌ی شش سیلندر V شکل ۳.۵ لیتری این خودرو را کنار گذاشته است تا آن را با یک پیشرانه‌ی چهار سیلندر توربوشارژر جایگزین کند. یک مدل هیبریدی جدید و جعبه‌دنده‌ی ۱۰ سرعته‌ی خودکار نیز از دیگر تغییراتی هستند که در مدل ۲۰۱۸ مشاهده خواهیم کرد. 

نسل جدید هوندا آکورد ۲۰۱۸ از پاییز سال جاری وارد بازار خواهد شد و رونمایی از آن برای نمایشگاه خودروی دیترویت و لس‌آنجلس برنامه‌ریزی شده است. این مدل دهمین نسل از این خودروی سدان به‌حساب می‌آید و طراحی آن در مقایسه با قبل زیباتر و پویاتر شده است.

باید قبول کرد که عرضه‌ی یک نسل جدید از آکورد کار بسیار دشواری است؛ چون این خودرو در بازار جهانی فروش، بسیار موفق است و یکی از پرفروش‌ترین خودروهای جهان پس از تویوتا کمری به شمار می‌رود. حتی از نظر بازار فروش دست دوم هم آکورد از کمری جلوتر است و محبوب‌ترین خودرو نزد مشتریان آمریکایی است. علاوه بر این، آکورد در بخش اجاره و مالکیت سازمانی نیز محبوب‌ترین خودرو در جهان است.

 به هر صورت هوندا نیاز دارد این خودرو را تغییر دهد تا بتواند فروش آن را در حد فعلی حفظ کند؛ به‌خصوص اینکه بسیاری از خریداران این سگمنت در حال جذب شدن به سمت کراس‌اوورها هستند و باید تمهیدی اندیشید که مشتریان همچنان به خرید خودروهای سدان کلاس متوسط علاقه‌مند باقی بمانند. آکورد در حال حاضر سومین خودروی پرفروش هوندا است و پس از کراس‌اوور هوندا CR-V و هوندا سیویک قرار دارد.

هوندا آکورد ۲۰۱۸

تمامی مدل‌های آکورد که شامل نسخه‌ی هیبریدی نیز می‌شوند، همانند قبل در کارخانه‌ی هوندا در ماریسویل ایالت اوهایو تولید خواهند شد. پیشرانه و جعبه‌دنده‌ی ضریب متغیر (CVT) نیز در اوهایو به تولید خواهند رسید؛ اما جعبه‌دنده‌ی جدید ۱۰ سرعته در ایالت جورجیا تولید می‌شود.

 هوندا آکورد جدید دو پیشرانه‌ی جدید نیز دریافت خواهد کرد که هر دو از نوع توربوشارژ و به سیستم تزریق مستقیم سوخت مجهز هستند. پیشرانه‌ی پایه از نوع ۱.۵ لیتری است که می‌تواند ۱۹۲ اسب بخار قدرت در کنار ۲۶۰ نیوتون متر گشتاور تولید کند. برای مقایسه باید بدانید که پیشرانه‌ی ۲.۵ لیتری فعلی آکورد توانایی تولید ۱۸۵ اسب بخار قدرت در کنار گشتاور ۲۴۵ نیوتون متری دارد. این پیشرانه‌ی جدید به همراه یک جعبه‌دنده‌ی ضریب متغیر عرضه خواهد شد؛ اما در مدل‌های اسپرت امکان سفارش جعبه‌دنده‌ی ۶ دنده‌ی دستی نیز وجود دارد.

درحالی‌که تویوتا همچنان برای قوی‌ترین مدل کمری پیشرانه‌ی ۶ سیلندر وی شکل را حفظ کرده است، هوندا اقدام به جایگزینی پیشرانه‌ی ۶ سیلندر با یک نمونه‌ی ۴ سیلندر ۲ لیتری توربو کرده که از هوندا سیویک Type R به عاریت گرفته شده است. این پیشرانه می‌تواند ۲۵۲ اسب بخار قدرت و ۳۷۰ نیوتون متر گشتاور تولید کند که در این مورد نیز باید اشاره کرد پیشرانه‌ی ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری قبلی توانایی تولید ۲۷۸ اسب بخار قدرت داشت. اما نکته‌ی مثبت این پیشرانه‌ی جدید این است که طوری طراحی شده است تا گشتاور خود را در دورهای پایین در اختیار راننده قرار دهد؛ ضمن اینکه نسبت به کیفیت سوخت نیز حساسیت پایینی دارد و الزامی برای استفاده از سوخت پریمیوم در آن وجود ندارد. این پیشرانه به یک جعبه‌دنده‌ی ۱۰ دنده‌ی خودکار متصل خواهد بود که نخستین جعبه‌دنده‌ی ۱۰ سرعته‌ای است که برای خودروهای دیفرانسیل جلو ساخته می‌شود؛ هرچند همچنان در مدل اسپرت امکان سفارش جعبه‌دنده‌ی ۶ سرعته‌ی خودکار به قوت خود باقی است.

هوندا آکورد ۲۰۱۸

آکورد هیبریدی اما به یک پیشرانه‌ی ۲ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که با سیکل احتراق آتکینسون کار می‌کند و به یک الکتروموتور نیز کوپل شده است. در ساخت این الکتروموتور نیز برای نخستین بار به‌جای فلزات معدنی سنگین‌وزن از مگنت‌های سبک‌وزن استفاده شده است. باتری‌های این مدل نیز در کف قسمت عقب خودرو کار گذاشته شده‌اند تا فضایی از صندوق بار را اشغال نکنند.

در هوندا آکورد ۲۰۱۸ برای بهبود سواری و هندلینگ خودرو از سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و سیستم تعلیق چند اتصالی مولتی‌لینک در عقب استفاده شده است. همچنین در مدل ۲۰۱۸، آکورد برای نخستین بار به کمک‌فنرهای فعال مجهز خواهد شد که می‌توانند عملکرد خود را از یک پانصدم ثانیه تغییر دهند. 

هوندا آکورد ۲۰۱۸

در بخش ابعاد خارجی آکورا ۲۰۱۸ باید اشاره کرد که این خودرو دارای عرض بیشتر، اما طول و ارتفاع کمتری است؛ ولی فاصله‌ی محوری آن ۵.۴ سانتیمتر افزایش پیدا کرده است تا شاهد کابین بزرگ‌تری در مقایسه با قبل باشیم. همچنین وزن این خودرو در مدل‌های مختلف ۵۰ الی ۷۰ کیلوگرم کاهش پیدا کرده است که این کاهش وزن به لطف استفاده از پلتفرم و ساختار شاسی جدید این خودرو به دست آمده است.

گرچه فاصله‌ی محوری این خودرو افزایش پیدا کرده؛اما طول کلی آن حدود یک سانتیمتر کوتاه‌تر از قبل شده است تا بدین ترتیب پایداری بیشتری در پیچ‌ها داشته باشد. عرض خودرو نیز ۱ سانتی‌متر افزایش پیدا کرده، ضمن اینکه ارتفاع آن ۱.۵ سانتیمتر کمتر از نسل فعلی است و این کاهش ارتفاع سبب شده است سرنشینان در ارتفاع پایین‌تری از قبل قرار داشته باشند و به همین خاطر با وجود ارتفاع کمتر خودرو، فضای بالای سر کاملا کافی برای سرنشینان وجود دارد. صندلی‌های عقبی نیز کمی عقب‌تر کشیده شده‌اند تا فضای پای سرنشینان عقب حدود ۶ سانتیمتر افزایش پیدا کند. فضای داخل کابین چیزی در حدود ۲۹۷۰ لیتر است که ۷۰ لیتر بیشتر از قبل است و فضای صندوق بار نیز بیشتر از قبل شده است؛ به‌طوری‌که هوندا این مورد را مهم‌ترین تغییری می‌داند که در آکورد جدید اعمال شده است.

هوندا آکورد ۲۰۱۸

از نظر طراحی نیز هوندا سعی کرده است با کاهش ارتفاع خودرو، نمایی اسپرت‌ به این خودرو بدهد؛ عرض زیاد خودرو، زاویه‌ی آیرودینامیک بدنه و فاصله‌ی کم ابتدا و انتهای خودرو با چرخ‌ها دیگر مشخصات ظاهری این مدل هستند. ضخامت ستون‌ها نیز در مدل جدید کاهش پیدا کرده است که مجموع این موارد سبب بهبود ۳ درصدی دینامیک خودرو شده‌اند. نمای جلوی آکورد ۲۰۱۸ نیز حول محور جلوپنجره‌ی بزرگ کرومی این خودرو طراحی شده است که امضای هوندا یعنی چراغ‌های روشنایی در روز LED همانند قبل در این بخش موجود هستند. در نمای عقبی نیز چراغ‌های LED و خروجی‌های دوگانه‌ی اگزوز مهم‌ترین بخش‌های ظاهر پشتی خودرو را به خود اختصاص داده‌اند.

هوندا آکورد ۲۰۱۸

در داخل کابین شاهد استفاده از مواد نرم و باکیفیتی برای داشبورد هستیم؛ ضمن اینکه طراحی کنسول و غربیلک فرمان نیز کاملا جدید است. روی فرمان پدال‌های تعویض دنده نصب شده‌اند و صندلی راننده دارای تنظیم برقی در ۱۲ جهت است. همچنین صندلی‌های جلوی آکورد به گرم‌کن و سردکن مجهز هستند.

سیستم اطلاع رسانی و سرگرمی این خودرو کاملا جدید است و از یک نمایشگر ۸ اینچی لمسی بهره می‌برد که البته همچنان کلیک‌های فیزیکی برای کنترل میزان صدا به قوت خود باقی هستند. کاهش کلیدهای فیزیکی در این خودرو را می‌توان پاسخ هوندا به انتقاداتی دانست که به مدل سیویک نسبت داده شدند. سیستم ارتباطی آکورد هم از اپل کارپلی و اندروید اتو پشتیبانی می‌کنند و می‌توان نرم‌افزارهای مختلفی را روی آن اجرا کرد. در مقابل راننده یک نمایشگر ۷ اینچی قرار دارد. مدل‌های تورینگ آکورد (استیشن) که به پیشرانه‌ی ۱.۵ و ۲ لیتری مجهز باشند، از سیستم نمایشگر سربالا (هدآپ) ۶ اینچی نیز بهره‌مند هستند.

در این خودرو از نسل جدید سیستم ارتباطی مخصوص هوندا با نام HondaLink استفاده شده است که دارای قابلیت‌هایی چون وضعیت‌های اورژانسی، روشن و خاموش کردن پیشرانه از دور و حتی مکان‌یابی خودروی سرقت شده است. از امکانات دیگر آکورد ۲۰۱۸ می‌توان به ارتباط بلوتوث، هات‌اسپات وای‌فای، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، پورت USB و پشتیبانی از اینترنت 4G LTE اشاره کرد.

هوندا آکورد ۲۰۱۸

پکیج ایمنی هوندا با نام Honda Sensing نیز به‌صورت استاندارد در تمامی مدل‌های آکورد ۲۰۱۸ موجود خواهد بود. سازنده همچنین سیستم‌های کمکی رانندگی جدیدی همچون سیستم ترمز اضطراری خودکار، سیستم هشدار انحراف از مسیر، سیستم حفظ فاصله‌ی طولی، کروز کنترل هوشمند، سیستم تشخیص علائم جاده، سیستم هشدار نقطه کور، سنسورهای پارک جلو و عقب، سیستم هشدار ترافیک عبوری و سیستم تشخیص هوشیاری راننده در این خودرو به کار برده است.

هوندا آکورد ۱.۵ لیتری در شش تیپ LX، اسپرت، EX ،EX-L ،EX-L Navi و تورینگ عرضه خواهد شد و مدل ۲ لیتری نیز در چهار تیپ اسپرت، EX-L ،EX-L Navi و تورینگ عرضه می‌شود. برای مدل هیبریدی نیز پنج تیپ EX ،EX-L ،EX-L Navi، تورینگ و هیبرید وجود خواهند داشت.

قیمت دقیق هوندا آکورد ۲۰۱۸ هنوز اعلام نشده است؛ اما با نزدیک شدن به زمان عرضه‌ی این خودرو، هوندا جزئیات قیمتی این خودرو را نیز اعلام خواهد کرد. البته عنوان شده است قیمت این خودرو با توجه به سگمنتی که در آن قرار دارد و اهمیت موفقیت این خودرو در بازار فروش، بسیار رقابتی خواهد بود.

 

 
 


تاريخ : شنبه 24 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اتوماسیون و خودکار شدن امور، روزبه‌روز بیشتر در زندگی ما نمود پیدا می‌کند. این فرآیندها ما را از مشغله‌های تکراری روزمره رها می‌کنند و اجازه می‌دهند وقتمان را صرف مواردی کنیم که به‌ آن‌ها علاقه داریم. حالا شرکت Amabrush مسواکی ساخته است که به‌صورت تمام خودکار، ظرف ۱۰ ثانیه دندان‌های شما را مسواک می‌زند.

البته مسواک‌های برقی تجهیزات جدیدی نیستند؛ ولی معمولا تمیز کزدن دندان با این مسواک‌ها بیش از فرآیند معمول طول می‌کشد. مسواک امابراش از یک قسمت پرزدار برای قرار گرفتن درون دهان و یک دسته‌ی کروی تشکیل شده است. این مسواک به‌طور خودکار با قرار گرفتن در دهان روشن می‌شود، خمیردندان را با مقدار مناسب تزریق می‌کند و به‌صورت هم‌زمان، تمامی نقاط دهان شما را همان‌طور که مورد تأیید دندان‌پزشکان است، مسواک می‌کند. تمامی این فرآیند بیش از ۱۰ ثانیه به طول نمی‌انجامد.

به شکلی قابل پیش‌بینی، این مسواک با طرفداران بسیاری همراه بوده است. تنها ۲۵ روز از شروع کمپین این استارت‌آپ در کیک‌استارتر می‌گذرد و این شرکت موفق شده است در همین زمان اندک، ۹۳۵ هزار دلار سرمایه از افراد مشتاق جلب کند. جالب است بدانید که هدف‌گذاری اولیه‌ی این شرکت، تنها جمع‌آوری ۵۶,۹۷۲ دلار بوده است. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم چه زمانی عرضه‌ی همگانی این وسیله‌ی جالب و کارآمد محقق می‌شود.

 
 


تاريخ : شنبه 24 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مریم میرزاخانی، نابغه ایرانی دنیای ریاضیات درگذشت

مریم میرزاخانی نابغه‌ی ایرانی دنیای ریاضیات و برنده‌ی مدال فیلدز، صبح امروز در اثر بیماری سرطان درگذشت.

 

مریم میرزاخانی، ریاضی‌دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد که به بیماری سرطان سینه مبتلا شده بود، صبح امروز دار فانی را وداع گفت. چند روز پیش بود که خبر ابتلای این ریاضی‌دان نابغه‌ به بیماری سرطان منتشر شده بود. 

فیروز نادری، دانشمند سابق آژانس فضایی ناسا، خبر درگذشت مریم میرزاخانی را در صفحه‌ی شخصی خود در شبکه‌ی اینستاگرام به‌اشتراک گذاشته است. میرزاخانی مدتی بود که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد.

مریم میرزاخانی / فیروز نادری

مریم میرزاخانی، ریاضی‌دان ایرانی در سال ۲۰۱۴ با کسب مدال فیلدز که به‌عنوان نوبل ریاضیات از آن یاد می‌شود، به نخستین زن ریاضی‌دان جهان بدل شد که این نشان را کسب کرده کرده است. میرزاخانی که مقام استادی دانشگاه استنفورد را نیز در اختیار داشت، سال گذشته، به‌عنوان اولین زن، برای عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا انتخاب شد.



تاريخ : شنبه 24 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تصاویر نیوهورایزن

آژانس فضایی ناسا فیلم جدیدی از سیاره پلوتو و بزرگ‌ترین قمر آن را با استفاده از داده‌های فضاپیمای نیو هورایزنز منتشر کرد.

 به نقل از دیلی‌میل، فضاپیمای نیو هورایزنز ناسا بیش از 3.5 میلیارد مایل از زمین فاصله دارد و در حال حاضر به سفر خود در آن سوی پلوتو به مقصد یک جرم کیهانی یخی در لبه‌های خارجی‌تر منظومه شمسی ادامه می‌دهد.

در طول ماموریت خود، این سامانه مشاهدات بی‌شماری از سیاره کوچک پلوتو و قمرهای آن مخابره کرده و دیدگاه قابل توجهی از چشم‌انداز این جهان‌های دوردست ارائه داده است.

به تازگی آژانس فضایی ناسا فیلم‌های خارق‌العاده‌ای را با استفاده از داده‌های نیوهورایزنز و مدل‌های دیجیتالی منتشر کرده و تصاویر نزدیکی از جزئیات آن‌ها از دهانه‌های آتشفشانی مهیب پلوتو به نام Cthulhu Macula  گرفته تا کوه‌های موجود بر روی بزرگ‌ترین قمر پلوتو یعنی "شارون"(Charon) ارائه داده است.

به مناسبت دومین سالگرد پرواز نیوهورایزنز بر فراز پلوتو، ناسا همچنین مجموعه‌ای نفس‌گیری از نقشه‌های جهانی را ارائه داده که سطح پیچیده پلوتو و شارون را نمایش می‌دهند. پیچیدگی سیستم پلوتو از زمین‌شناسی و قمرهایش گرفته تا جو آن پیش از این ماموریت فراتر از حد تخیل انسان بود و نقشه‌های جدید ماموریت نیوهورایزنز به رمزگشایی از این رازها کمک کرده است.

در فیلم‌ منتشر شده ارتفاعات پلوتو و دشت یخ نیتروژنی وسیع به نام Sputnik Planitia به چشم می‌خورد و همچنین می‌توان نماهایی از ارتفاعات و چاله‌های عمیق Cthulhu Macula را مشاهده کرد.

ناسا این فضاپیما را در سال 2006 به قصد کاوش سیاره پلوتو به فضا پرتاب کرد و این سامانه برای اولین بار در سال 2015  از کنار پلوتو عبور کرد. نیوهورایزنز اکتبر سال گذشته میلادی پس از ارسال آخرین داده‌های پرواز خود از فراز پلوتو، ماموریت پلوتو خود را تکمیل کرد. به دلیل فاصله سه میلیارد مایلی این سیاره از زمین، رسیدن تصاویر ارسالی نیوهورایزنز به زمین 5 ساعت طول کشید. این سامانه هم‌اکنون در سفر به سوی مقصدی دورتر از پلوتو  است و انتظار می‌رود سال 2019 به آنجا برسد.

این فضاپیما به گونه‌ای طراحی شده که به منظور پیشگیری از آسیب در شرایط خاص و غیرعادی به طور خودکار به حالت ایمن درمی‌آید. نیوهورایزنز در حالت ایمن، فعالیت‌های خود را به تعلیق درمی‌آورد و آنتن‌هایش را رو به زمین تنظیم می‌کند تا به محض دریافت دستورالعملی از مرکز عملیات‌های ماموریتی در آزمایشگاه فیزیک(APL)  دانشگاه جان هاپکینز واقع در مریلند فعالیت خود را از سر گیرد.

انتهای پیام

 

 
 

فیلم شارون

 
 
 

فیلم پلوتو



تاريخ : شنبه 24 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

خوشه کهکشانی

پرتوهای ایکس رصدخانه "چاندرا" اَبر مولکول عظیمی به نام W51 را در فاصله 17 هزار سال نوری از زمین شناسایی کردند.

 به نقل از سایت رصدخانه "چاندرا"،ابرهای مولکولی عظیم، اجرام کیهانی وسیعی هستند که از مولکول‌های هیدروژن و اتم‌های هلیم تشکیل شده‌اند و در واقع محل تولد ستارگان و سیاره‌های جدید به شمار می‌آیند. این ابرها ممکن است صدها سال نوری عرض داشته باشند و حاوی بیش از یک میلیون ستاره به اندازه جرم خورشید باشند.

دانشمندان به تازگی اَبر مولکولی عظیمی موسوم به W51 را کشف کرده‌اند که یکی از نزدیک‌ترین اجرام کیهانی به زمین بوده و در فاصله 17 هزار سال نوری از آن واقع شده است. به دلیل نزدیکی نسبی به زمین، این اَبر فرصتی عالی برای مطالعه چگونگی شکل‌گیری ستارگان کهکشان راه شیری در اختیار منجمان می‌گذارد.

تصویر منتشر شده توسط "چاندرا"، وجود منبع پرانرژی اشعه ایکس از این شیرخوارگاه ستاره‌ای را نشان می‌دهد و پرتوهای ایکس این رصدخانه ظرف 20 ساعت  بیش از 600 ستاره جوان را شناسایی کردند.

 اَبر کشف شده، حاوی چندین خوشه جوان ستاره‌ای است و داده‌های ارائه شده، وجود منابع اشعه ایکس را در خوشه‌های کوچک آن و همچنین تراکم شفافی متشکل از بیش از 100 منبع اشعه ایکس در خوشه مرکزی به نامG49.5- 0.4 را نشان می‌دهند.

در این میان، یکی از پرجرم‌ترین ستارگان کهکشان راه شیری، منبع شفاف اشعه ایکسی است که توسط تراکمی از منابع اشعه ایکس کم‌نورتر احاطه شده است. یک خوشه عظیم و جوان هم که نزدیک مرکز این اَبر مولکولی قرار دارد، میزبان سیستم ستاره‌ای است که حجم فوق‌العاده زیادی از پرانرژی‌ترین منابع پرتو ایکسی را تولید می‌کند که تاکنون توسط "چاندرا" مشاهده‌ شده‌اند.



تاريخ : شنبه 24 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1498 1499 1500 1501 1502 ... 3356 صفحه بعد