action-video-games-brain-1.jpg

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که مضرات بازی‌های ویدئویی اکشن از مزایای آن بیشتر بوده و می‌تواند بر روی مغز افراد تاثیر بگذارد.

به نقل از گیزمگ، همانطور که بازی‌های اکشن باعث افزایش توانایی افراد در تصمیم گیری سریع شده و توانایی مغز را برای یادگیری بهبود می‌بخشد، با این حال یک پژوهش جدید نشان دهنده این است که بازی‌های اکشن می‌توانند به مغز آسیب برسانند.

این پژوهش توسط تیمی از دانشگاه مونترال و بر روی گروهی متشکل از 51 مرد و 46 زن انجام شد.

در ابتدا، آنها یک بازی اول شخص(first-person game) را انجام دادند که در آن آنها مجبور بودند مسیر خود را از طریق یک راه پر پیچ و خم پیدا کنند. دانشمندان با تجزیه و تحلیل چگونگی انجام این کار متوجه شدند که شرکت کنندگان  به دو دسته "فراگیران فضاساز"(spatial learners) که با تصویرسازی و استفاده از نشانه‌های پس‌زمینه، خودشان را هدایت می‌کردند و "فراگیران واکنشی" (response learners)که مجموعه ای از چرخش‌های چپ و راست را به حافظه خود سپرده و از این طریق مسیر خود را پیدا کردند، تقسیم می‌شوند.

در این پژوهش تقریبا 85 درصد ازشرکت کنندگان فراگیران واکنشی بودند.

بعد از آن، همه شرکت کنندگان 90 ساعت بازی‌های اکشن اول شخص مانند Call of Duty، Killzone وBorderlands 2 و 90 ساعت بازی‌های سه بعدی با شدت کمتر مانند "سوپر ماریو" Super Mario)) را انجام دادند.

هنگامیکه مغز شرکت‌کنندگان پس از انجام بازی‌های اکشن اسکن شد، توجه ویژه محققان به دو ناحیه جلب شد.

یکی هیپوکامپ، که به افراد کمک می کند تا جهت خود را پیدا کنند و دیگری هسته دم‌دار (Caudate nucleus ) که در شکل‌گیری عادت‌های انسان نقش دارد. به طور کلی اگر یک شخص از یکی از این نواحی بیشتر استفاده کند، میزان استفاده از ناحیه دیگر کمتر خواهد شد.

در فراگیران واکنشی، تحریک زیاد هسته دم‌دار باعث شد که هیپوکامپ شروع به آتروفی کرده و ماده خاکستری را از دست بدهد. اگر هیپوکامپ بیش از حد آتروفی شود، شرایطی مانند افسردگی، اسکیزوفرنی،"اختلال استرس پس از سانحه"( PTSD ) و بیماری آلزایمر بروز می‌کند.

با توجه به این مطلب، مطالعه جدید نشان می‌دهد که افرادی که از چنین شرایطی رنج می‌برند بهتر است که از انجام بازی‌های ویدئویی اکشن خودداری کنند.

در مقابل، بازی کردن بازی‌هایی مانند سوپر ماریو به افزایش ماده خاکستری هیپوکامپ در هر دو گروه منجر خواهد شد.

تحقیقات نشان می‌دهد که از آنجا که "استراتژی‌های فضاسازی" (spatial strategies) با افزایش میزان ماده خاکستری هیپوکامپ در طول بازی های ویدئویی همراه است، فراگیران واکنشی می‌توانند از استراتژی های فضاسازی برای مقابله با اثرات منفی بر روی سیستم هیپوکامپ استفاده کنند.



تاريخ : چهار شنبه 18 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

self-destruct-material-1.jpg

محققان در دانشگاه فنی مونیخ (TUM) با الهام از یک روش بیولوژیکی موفق به توسعه موادی شدند که در زمان اتمام انرژی،به خودی خود از بین خواهند رفت.

 به نقل از گیزمگ، اغلب مواد مصنوعی طول عمر بسیار زیادی دارند که این امر در زمانی که از آنها استفاده می‌کنیم بسیار عالی و در زمانی که دیگر به آنها نیازی نداریم بسیار بد است.

اگر یک حیوان یا گیاه انرژی خود را از طریق غذا یا نور خورشید مجددا تامین نکند ، قطعا مرده و تجزیه خواهد شد. اما یک ماده مصنوعی این نوع تبادل انرژی را با محیط انجام نداده، به طوری که می‌تواند طولانی مدت در محیط زیست باقی بماند و وقتی ما در نهایت بخواهیم آن را تجزیه کرده و از بین ببریم، باید انرژی زیادی را از طریق فرآیندهای بازیافتی صرف کنیم، که این کار روندی مقرون به صرف نیست.

بسیاری از مواد ساخته دست بشر از پایداری بسیار بالایی برخوردار هستند و تجزیه آنها به اجزای تشکیل دهنده خود، نیازمند صرف انرژی بسیار زیادی است. اما این روال در طبیعت به این شکل نیست چرا که سلولهای زیستی به طور مداوم مولکول‌های جدید را از مولکول‌های بازیافتی سنتز می‌کند.

برخی از این مولکول‌ها ساختارهای بزرگی به نام "مجامع ابرمولکولی"(supramolecular) تجمیع شده که اجزای ساختاری سلول را تشکیل می‌دهد.

این گروه پویا الهام بخش محققان شده تا موادی را تولید کنند که در صورت عدم نیاز و کارآیی به خودی خود تخریب شوند.

تیم تحقیقاتی TUM، برای تقلید از این سیستم‌های طبیعی، ترکیبی از مولکول‌هایی را ایجاد کردند که آزادانه شروع به حرکت کرده، اما وقتی سوخت به آنها اضافه می‌شود، به هیدروژل تبدیل می‌شوند.

این سوخت به شکل مولکول‌های با انرژی بالا به نام carbodiimides درآمده و واکنش‌های شیمیایی تا زمان تامین انرژی پایداری این ماده را حفظ می‌کند.

اما هنگامی که انرژی آن تمام شود، به سادگی به مولکول‌های اولیه خود تجزیه خواهد شد.

در تست‌های آزمایشگاهی، این گروه موفق به ایجاد موادی با طول عمر قابل پیش‌بینی از چند دقیقه تا چند ساعت شدند و بعد از پایان عمر و تجزیه شدن، این فرایند را می‌توان با اضافه کردن سوخت دیگر مجددا راه اندازی کرد.

به گفته محققان این پژوهش، از این روش می‌توان در سیستم‌های دارورسانی هوشمند و هدفمند و در نهایت قطعات الکترونیک و بسته بندی‌هایی که در زمان دلخواه به صورت خود تخریب شونده از بین می‌روند استفاده و با اینکار از تخریب محیط زیست جلوگیری کرد.

این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 18 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قرن‌ها پیش که امکانات پزشکی به پیشرفتگی امروز نبود افراد از گیاهان و میوه‌ها برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌کردند، آن‌ها رژیم غذایی سالمی داشتند و کمتر به بیماری مبتلا می‌شدند.

در عصر حاضر که انسان‌ها از امکانات پزشکی بسیارخوب و متخصصان زبده برخوردار هستند توجه کمتری به خورد و خوراک خود دارند و رژیم غذایی نامناسبی دارند که می‌تواند سبب آسیب دیدن سلول‌های مغزی آن‌ها و ایتلا به بیماری هایی چون سکته مغزی و آلزایمر شود.

از جمله سبزی و ادویه‌هایی که برای حفظ سلامت مغز بسیار مفید هستند می‌توان موارد زیر را نام برد.

زرد چوبه: این ادویه خوشمزه به دلیل وجود ترکیبات خاص خود از جمله ماده شیمیایی کورکومین برای تقویت قوای ذهنی، کاهش التهاب در مغز و بهبود خون رسانی به سلول‌های مغزی بسیار مفید است ومصرف روزانه آن به ویژه به سالمندان توصیه می‌شود.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند

مریم گلی: یکی از سبزی‌های خوشمزه و با خاص فراوان برای سلامت بدن و به ویژه تقویت حافظه است؛ تحقیقات بر روی گروهی از داوطلبان نشان داده است که مصرف مریم گلی می‌تواند سبب بهبود عملکرد ذهنی و پاسخگویی به سوالات تستی در آن‌ها شود.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند

گیاه هندی Bacopa Monnier: این گیاه نیز دارای تاریخچه طولانی در طب هندو‌ها است و برای تقویت قوای ذهنی و حافظه استفاده می‌شده است.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند
این گیاه از اکسید شدن و نابودی سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند و به این ترتیب باعث سلامت مغز می‌شود.

گیاه Ginkgo Biloba: این گیاه نیز دارای اثرات ضد التهابی بسیار قوی است و می‌تواند به تقویت خون رسانی به بافت مغز کمک کند. افرادی که از این گیاه استفاده کرده اند عملکرد ذهنی بهتری در حل مسائل داشته اند. مصرف این گیاه همچنین می‌تواند سبب تقویت هوش شود و به همین دلیل در اکثر مکمل‌های خوراکی و سلامتی از این ماده استفاده می‌شود.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند


سیر: این چاشنی تند و معطر نیز دارای خواص درمانی فراوان برای بدن است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه میسوری بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است مصرف منظم سیر باعث جلوگیری از پیری سلول‌های مغزی و بروز بیماری هایی همچون آلزایمر و نیز پارکینسون می‌شود.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند


رزماری: یکی از سبزی‌های بسیار خوش مزه و با خواص درمانی فراوان برای بدن است. مصرف رزماری و حتی بوییدن آن می‌تواند بر عملکرد مغز و قدرت حافظه اثرمثبت داشته باشد. کارشناسان بر این اساس به والدین توصیه می‌کنند در وعده‌های غذایی کودکان خود گیاه رزماری را اضافه کنند تا نمرات درسی بهتری کسب کنند.

 

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند

گیاه Ashwagandha: نیز یکی از گیاهان مشهور در درمان بیماری‌ها در طب سنتی کشور هندوستان است و از قدیم در درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار رفته است. مصرف این گیاه سبب تقویت فوری حافظه و عملکرد‌های شناختی در افراد حتی سالمندان می‌شود.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند


نعناء: این گیاه معطر، خوشبو و لذیذ که دربسیاری از خوراک‌ها و نوشیدنی‌ها به کار می‌رود برای تقویت حافظه و سلامت سلول‌های مغزی مفید است و مصرف روزانه آن به صورت خام یا همراه باغذاتوصیه می‌شود.

این سبزی‌های پرخاصیت باعث سلامت مغزتان می‌شوند
چای نعناء نیز یکی از نوشیدنی‌های بسیار مفید برای حفظ سلامت بدن است که می‌تواند سبب تحریک ناحیه هیپوکامپ مغز و جلوگیری از افت حافظه شود.

با استفاده از این گیاهان می‌توانید حافظه خود را تقویت کنید، اما قبل از مصرف آن‌ها با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید تا با سایردارو‌هایی که مصرف می‌کنید تداخل نداشته باشد، همچنین قبل از مصرف از نداشتن آلرژی غذایی و تنفسی به این گیاهان مطمئن شوید.

منبع: finerminds



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان از اطلاعات در دنیای مدرن کامپیوتری امروز، نقشی اساسی دارد. به‌طور مثال چه احساسی به شما دست خواهد داد، اگر عکس‌ها و ویدئوهای شخصی خود که سال‌ها خاطرات را در خود جای ‌داده‌اند یا اطلاعات مهم کاری خود را که برای تهیه‌ی آن‌ها متحمل تلاش زیادی شده‌اید، به‌ سادگی فشردن یک کلید اشتباه، حمله‌ی یک باج افزار یا سوختن هارددیسک به‌طور کلی از دست بدهید.

در صورت بروز چنین مشکلی، اگر بخت یارتان باشد ممکن است بتوانید برخی از فایل‌های خود را بازگردانید؛ ولی قطعاً این ریسکی نیست که حاضر باشید آن را تجربه کنید. پس لازم است برای پیشگیری، اقدام به تهیه‌ی منظم بکاپ از اطلاعات خود کنید.

نرم‌افزارهای باکیفیت زیادی برای تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان در بازار موجود هستند و از ماه گذشته گزینه‌ی دیگری نیز به دیگر انتخاب‌های ممکن افزوده شده و آن گوگل درایو است.

چگونه می‌توان از گوگل درایو برای تهیه‌ی بکاپ استفاده کرد؟

به لطف ابزار جدید گوگل به نام Backup and Sync، هم‌اکنون این قابلیت به‌طور رایگان برای همه در دسترس است. این ابزار به شما اجازه می‌دهد فولدری را که نیاز به بکاپ گیری مستمر دارد، انتخاب کنید. پس از آن هر فایل جدیدی که در پوشه‌ی مورد نظر اضافه شود یا هر تغییری که در آن ایجاد شود، به‌صورت خودکار در نسخه‌ی پشتیبانی که گوگل در فضای ابری برای شما ایجاد کرده است نیز اعمال خواهد شد.

برای شروع، ابزار Backup and Sync را از وب‌سایت گوگل یا از داخل اکانت گوگل درایو خود دانلود کنید. سپس با اکانتی که قصد دارید اطلاعات خود را در آن ذخیره کنید، وارد شوید.

 

google drive backup and sync

در صفحه‌ی بعدی، نرم‌افزار از شما می‌خواهد پوشه‌ای را که نیاز به بکاپ گیری دارد، انتخاب کنید. روی Choose other folder کلیک کنید تا بتوانید پوشه‌های دیگری را که به‌صورت خودکار در فهرست لیست نشده‌اند انتخاب کنید. پس از انتخاب، روی گزینه‌ی Next کلیک کنید.

google drive backup and sync

در صفحه‌ی آخر، درصورتی‌که تمایل دارید تغییراتی که در فضای ابری ایجاد می‌کنید، در رایانه‌ی شما هم اعمال شود، گزینه‌ی Sync My Drive to this computer را تیک بزنید.

و در آخر روی دکمه‌ی Start کلیک کنید تا روند تهیه‌ی نسخه‌‌ی پشتیبان آغاز شود. تا زمانی که برنامه در حال اجرا باشد، هرگونه تغییری که در پوشه‌های شما ایجاد شود به‌صورت خودکار با نسخه‌ی پشتیبان، همگام خواهد شد.

google drive backup and sync

آیا استفاده از این برنامه کاملاً رایگان است؟

باید توجه داشت درحالی‌که دانلود و استفاده از این ابزار رایگان است، اما فضایی که گوگل در ابتدا به اکانت شما اختصاص می‌دهد، محدود به ۱۵ گیگابایت است و درصورتی‌که به فضای بیشتری احتیاج داشته باشید و بخواهید از تمام حافظه‌ی کامپیوتر خود بکاپ تهیه کنید، لازم است فضای بیشتری خریداری کنید که البته این حافظه‌ی اضافه چندان هم ارزان نیست. قیمتی که گوگل برای ۱۰۰ گیگابایت فضای اضافه در نظر گرفته، ۲ دلار در ماه است که این مقدار برای یک ترابایت فضای خالی به ۱۰ دلار در ماه می‌رسد. گرچه هزینه‌ی استفاده از این ابزار کم نیست؛ ولی از بین رفتن برخی اطلاعات ارزشمند می‌تواند بسیار گران‌تر تمام شود.



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کسوف مصنوعی

دانشمندان دانشگاه استنفورد به دنبال تولید یک کسوف مصنوعی با هدف مشاهده مستقیم سیارات فراخورشیدی است.

 به نقل از گیزمگ، سایه ایجاد شده توسط سیستم به جای مسدود کردن پرتوهای خورشید،  نور ستاره‌های دوردست را مسدود می‌کند و به تلسکوپی موجود بر روی ماهواره همراهش چشم‌انداز بهتری از سیاره‌های فراخورشیدی که احتمالا حول این ستاره‌ها می‌چرخند، ارائه می‌دهد.

در سال‌های اخیر هزاران سیاره فراخورشیدی کشف شده‌اند و اکثر آن‌ها با استفاده از شیوه "انسداد" (occlusion) شناسایی شده‌اند؛ در این روش تیرگی‌های مکرر در نور ستاره، نشان‌دهنده وجود سیاره‌ای است که از مقابل آن عبور می‌کند. اما در حالی که درخشندگی ستاره در چنین روشی کارآمد است، مشاهده مستقیم سیارات را برای منجمان دشوار می‌کند.

با مشاهده مستقیم این سیارات دانشمندان می‌توانند ترکیب شیمیایی آنها را مشخص و علائم فعالیت زیستی بالقوه حیات بر روی آن‌ها را شناسایی کنند. به همین منظور، تیم دانشگاه استنفورد به دنبال اجرایی کردن پروژه‌ای موسوم به "تلسکوپ/مسدودکننده توزیع‌شده مینیاتوری" (mDOT) است؛ این پروژه شامل یک میکروماهواره 100 کیلوگرمی است که سایه ایجاد می‌کند و یک نانوماهواره 10 کیلوگرمی مجهز به یک تلسکوپ کوچک است.

پس از پرتاب، میکروماهواره تا می‌شود و در مدار بالایی زمین به عرض کامل 3 متر باز می‌شود. شکل گل‌مانند این سیستم امکان انداختن تاریک‌ترین سایه‌ ممکن را بر روی نانوماهواره همراه و تلسکوپ متصل به آن که کمتر از 1000 کیلومتر دورتر از آن مدارگردی می‌کند،  فراهم می‌کند. این شکل‌ گل‌مانند موجب می‌شود که نور ستاره حول آن پراکنده شده و سایه‌ای بسیار  عمیق در مرکز ایجاد شود به طوری که نور ستاره در مشاهدات مستقیم سیاره فراخورشیدی تلسکوپ مداخله ایجاد نکند.

انداختن سایه‌ای با چنین دقتی بر روی نانوماهواره و تلسکوپ، نیازمند جای‌گیری دقیق دو ماهواره است. بهترین نما در نقطه‌ای در مدار این دو سامانه رخ می‌دهد یعنی جایی که دو ماهواره با کندترین سرعت نسبت به یکدیگر حرکت می‌کنند و این موضوع به منجمان نمایی یک ساعته از سیارات هدف ارائه می‌دهد. پس از آن دو ماهواره دوباره می‌توانند در جای اول خود آرایش یابند.



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

کرمان موتور اولین نسخه از خودروی هیوندای اکسنت تولید و مونتاژ شده در ایران را در نمایشگاه خودروی مشهد، در معرض دید عموم قرار داد. طبق شنیده‌ها، به‌زودی این خودرو در سایت کرمان موتور پیش‌فروش و به بازار داخلی عرضه خواهد شد. تا پیش از این، خودروی اکسنت همواره به‌عنوان یک خودروی وارداتی در کشور عرضه می‌شد.

اکسنت

نسخه تولیدی اکسنت در ایران، به پیشرانه ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ مجهز است و از استاندارد آلایندگی یورو ۶ نیز بهره خواهد برد. وظیفه انتقال نیرومحرکه در این خودرو، به عهده جعبه‌دنده ۴ سرعته اتوماتیک است.

نمونه معرفی‌شده‌ی این خودرو در نمایشگاه مشهد، دارای امکانات رفاهی و ایمنی مختلفی از جمله سیستم فرمان برقی، سانروف، سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، دکمه استارت، دوربین عقب، صفحه نمایش ۷ اینچی، بلوتوث، جی‌پی‌اس، سیستم تهویه اتوماتیک و کامپیوتر سفری است.

اکسنت

جدیدترین عضو سبد محصولات کرمان موتور، احتمالا با قیمتی در محدوده ۹۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان روانه بازار داخلی می‌شود.



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دانشمندان بین افسردگی و ساختار ماده‌ی سفید در مغز ارتباطی یافته‌اند. ماده‌ی سفید، قسمت‌های مختلف ماده‌ی خاکستری را به هم متصل می‌کند و این اطمینان را حاصل می‌کند که احساسات و افکار ما به‌خوبی پردازش خواهند شد.

پژوهش جدید در این زمینه بسیار ارزشمند است؛ چرا که اگر بتوانیم دریابیم تغییرات ماده‌ی سفید چه تأثیری بر حالت و اضطراب دارد، می‌توانیم در ادامه راه‌های جدیدی برای برخورد با افسردگی و مدیریت آن ارائه کنیم.

پژوهشگران دانشگاه ادینبورگ در بریتانیا، در میان اطلاعات موجود از ۳۴۶۱ بزرگ‌سال از دیتابیس بیوبانک جستجو کردند. با در نظر گرفتن نتایج پژوهش‌های پیشین در مورد ماده‌ی مغزی و افسردگی، بزرگی نمونه‌ی مورد مطالعه‌ی این گروه به اعتبار پژوهش جدید می‌افزاید. هیثر والی، از اعضای تیم، می‌گوید:

این پژوهش از اطلاعات بزرگ‌ترین نمونه‌ای که تا به امروز منتشر شده است، استفاده می‌کند و نشان می‌دهد که پراکندگی ماده‌ی سفید در مغز افراد افسرده تغییر می‌کند.

برای رسم مناطق تشکیل‌شده از ماده‌ی سفید در مغز، از تکنیکی به نام تصویربرداری تانسور انتشار استفاده شد. این تکنیک مبتنی بر تصویربرداری رزونانس مغناطیسی است و به دانشمندان امکان می‌دهد تا فیبرهای مغزی را با بهترین جزئیات مدل‌سازی کنند.

اسکن‌های جزئی‌نگر مغز، رابظه‌ی بین ماده سفید و افسردگی را نشان می‌دهند.

این اسکن‌ها آشکار کردند که یکپارچگی ماده‌ی سفید و همچنین کیفیت ماده‌ی سفید، در افرادی که نشانگان افسردگی را بروز داده‌اند، کاهش یافته است. یکپارچگی ماده سفید در افرادی که این نشانگان را ندارند، به نظر عادی می‌رسید.

پژوهشگران می‌گویند چنین تفاوتی ممکن است به سبب تفاوت الگوهای فعالیت مغزی در زمان افسردگی باشد. البته هنوز برای اظهار نظر قطعی زود است.

در نهایت می‌توان گفت که این پژوهش راه‌های جدیدی برای پیش‌بینی خطر افسردگی پیش پای ما می‌گذارد و به ما کمک می‌کند تا دریابیم که یکپارچگی ماده‌ی سفید، به‌عنوان عامل محافظی در برابر افسردگی عمل می‌کند.

بر اساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان و در گروه‌های سنی متفاوت با افسردگی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. برای آنکه از بزرگی این مشکل تصوری داشته باشید، باید اشاره کنیم که در حال حاضر، افسردگی، نخستین دلیل ازکارافتادگی در کل جهان است.

اکنون دانشمندان در یافتن رابطه‌ی افسردگی و اتصالات مغزی، پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند. یکی از درمان‌های نوآورانه که در حال توسعه است، از پالس‌های مغناطیسی برای جایگزینی مدارهای مغزی و برهم‌کنش آن‌ها با هم استفاده می‌کند.

قسمت‌های دیگری از مغز هم به مشکلاتی مربوط به افسردگی ارتباط داده شده‌اند. سال گذشته، پژوهشی منتشر شد که بر اساس آن، احساس از دست دادن یا عزت نفس با عملکرد قشر اوربیتوفرنتال که مسئول ادغام حسی، انتظارات و تصمیم‌گیری است، در ارتباط است.

گرچه نمی‌توان از این پژوهش جدید نتایجی قطعی استخراج کرد؛ اما قدمی دیگر به‌سوی درک تأثیر افسردگی بر مغز و یافتن راهی برای توقف آن نزدیک‌تر شده‌ایم. والی می‌گوید:

نیازی اضطراری به فراهم کردن درمانی برای افسردگی وجود دارد. اگر مکانیزم‌های آن را درک کنیم، آنگاه شانس بیشتری برای توسعه روش‌های جدید و مؤثر برای درمان خواهیم داشت.

نتایج این پژوهش در ساینتیفیک ریپورتز منتشر شده است.



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

42F5C7EF00000578-4760598-image-a-13_1501846437733.jpg

یک انیمیشن غافلگیرکننده منتشر شده که افزایش شدید دمای کره زمین در 191 کشور را در قرن اخیر نشان می‌دهد.

به نقل از دیلی‌میل، انیمیشنی که روند گرم شدن در 100 سال گذشته در 191 کشور دنیا را به تفکیک قاره‌ها نشان می‌دهد، توسط "آنتی لیپونن" از موسسه هواشناسی فنلاند ساخته شده است.

داده‌ها و آمار ارزشمند ثبت شده طی بیش از یک قرن که توسط ناسا در اختیار عموم قرار گرفته، به دست یک فیزیکدان فنلاندی در یک کلیپ 35 ثانیه‌ای خلاصه شده است. این ویدیو روند ثبت شده و مستند افزایش دمای جهانی را در هر کدام از این 191 کشور به نمایش می‌گذارد.

کشورها با توجه به قاره‌ای که در آن واقع شده‌اند، دسته بندی شده و در کنار هم گرفته‌اند و نمودارها روند افزایشی مستمر دمای جهانی در این کشورها را طی قرن بیستم نشان می‌دهد.

افزایش چشمگیر دمای جهانی طی 100 سال گذشته را می‌توان در یک انیمیشن جدید تکان دهنده دید، که یادآور ضربان قلب است.

در این ویدیو یک رشد ناگهانی دما در دهه 80 میلادی دیده می‌شود که با افزایش شدید و رو به رشد سطوح گرما در سال‌های بعد تاکنون همراه می‌شود.

این ویدیو به خوبی نشان می‌دهد که روند گرمایش زمین در دهه‌های اخیر به وجود آمده و رشد پیدا کرده است.

از ابتدای قرن بیستم سطوح گرما به آرامی در حال تغییر و گاها سرد شدن بوده است، تا این که به سال 1980 می‌رسیم. از سال 1980 تاکنون، نمودارها به سرعت شروع به رشد ناگهانی می‌کنند. به عنوان مثال میزان گرمای تولید و جذب شده توسط زمین به دست بشر، از سال 1997 دو برابر شده است.

در یک پژوهش که اخیرا انجام شد، محققان میزان گرمای تولید شده به دست انسان در 150 سال اخیر که از طریق اقیانوس‌ها جذب شده را مورد مطالعه قرار دادند.

براساس این پژوهش که در مجله "Nature Climate Change" منتشر شده، اقیانوس‌ها از سال 1865 تا 1997 حدود 150 زتاژول انرژی جذب کرده‌اند و سپس تنها در 18 سال بعدی، حدود 150 زتاژول دیگر جذب شده است.

برای روشن شدن موضوع این گونه باید گفت که اگر شما هر ثانیه از یک سال را یک بمب اتم به اندازه بمبی که در هیروشیما مورد استفاده قرار گرفت منفجر کنید، انرژی آزاد شده برابر با 2 زتاژول خواهد بود و 75 سال طول و انفجار دو میلیارد و 365 میلیون و 200 هزار(60*60*24*365*75) بمب اتمی لازم است تا به این رقم برسیم.

بنابراین اقیانوس‌های زمین انرژی گرمایی غیرقابل تصوری معادل انفجار دو میلیارد و 365 میلیون و 200 هزار بمب اتم منفجر شده در هیروشیما را جذب کرده‌اند.

 
 

 

 



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پرواز آزمایشی ویرجین گالکتیک

هواپیمای فضایی VSS Unity ساخت شرکت ویرجین گلکتیک، به تازگی یکی دیگر از پروازهای آزمایشی خود را از سر گذراند.

 به نقل از گیزمگ، این پرواز ششمین آزمایش این سامانه هایپرسونیک مسافربری و مجهز به سیستم پیش‌رانش، بر فراز صحرای "موجاوه" در کالیفرنیا بود. این پرواز، مقدمه‌ای برای آزمایش‌هایی خواهد بود که طی آن در آینده، این هواپیما برای مدت زمان کوتاهی در مسیر زیرمداری به سمت فضا هدایت خواهد شد.

آخرین پرواز آزمایشی سامانه VSS Unity  در تاریخ 4 اوت بر پشت هواپیمای مادرش به نام VMS Eve انجام شد. "نیکلا پیسایل" (Nicola Pecile) و "مایک مازوکی" (Mike Masucci) خلبانان این هواپیمای مادر بودند و مهندس پرواز آزمایشی هم "داستین موشر" (Dustin Mosher) بود. همزمان سامانه VSS Unity تحت فرماندهی خلبانانی به نام "دیو مک‌کی" (Dave Mackay) و "سی جی استورکو" (CJ Sturckow) بود.

هواپیمای فضایی VSS Unity  در ارتفاع 12 هزار و 200 متری از هواپیمای مادر  خود جدا شد و پس از انجام پرواز آزمایشی، به پورت فضایی ویرجین گلکتیک در صحرای موهاوی بازگشت. تحلیل داده‌های این پرواز آزمایشی به زودی توسط کارشناسان ویرجین گلکتیک انجام خواهد شد.

این فناوری، نخستین نمونه اولیه جایگزین هواپیمای فضایی VSS Enterprise به شمار می‌آید و با سیستم پیش‌رانش آن پرواز کرده است. سیستم VSS Enterprise در سال 2014 دچار سانحه شد و از بین رفت؛ این سانحه در صحرای موجاوه کالیفرنیا رخ داد و «مایکل آلزبری»، خلبان آمریکایی این پرواز، کشته و خلبان دیگر به نام «پیتر سیبولد» زخمی شد. سیبولد 43 ساله توانست با چتر نجات از ارتفاع 15.24 کیلومتری پایین بیاید و به طور معجزه‌آسایی زنده بماند.



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پیری پوست

دانش‌آموخته مقطع دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس موفق شد از عصاره‌های گیاهی، ترکیب مؤثره‌ای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کرده و فعالیت ضدپیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.

 دکتر نورالدین بختیاری، دانش آموخته دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر عامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، ضمن استخراج ترکیب ضد پیری اورسولیک اسید از عصاره‌های گیاهی موفق شد کرم "جوان‌کننده و ترمیم کننده پوست"با برند SIRT را  با اخذ مجوز از سازمان غذا و داروی کشور تولید کند.

دکتر بختیاری در خصوص فعالیت تحقیقاتی خود گفت:  عمده فعالیت تحقیقاتی من در ارتباط با "مکانیسم مولکولی پیری و STACs بیولوژی" است. در همین راستا و در جهت اقدام به تولید داخلی و تبدیل علم به ثروت، شرکت دانش بنیان ما توانست از دل طبیعت و از عصاره‌های گیاهی، ترکیب مؤثره‌ای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کند و فعالیت ضد پیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.

وی در اشاره به اهداف این شرکت دانش‌بنیان تحت مدیریت خود اظهار کرد: هدف عمده این شرکت دانش‌بنیان تولید فرآورده‌های ضد پیری با شعار "سلامت- پیری" است. در حال حاضر این شرکت با تحقیقات خود موفق به تولید کرم "جوان کننده و ترمیم‌کننده پوست"با برند SIRT شده است.

دکتر بختیاری تشریح کرد: Sirt یک پروتئین داستیلاز با فعالیت ضد پیری است که منجر به تنظیم سطح انرژی داخل سلولی می‌شود. اورسولیک اسید می‌تواند به افزایش بیان این پروتئین در اغلب بافت‌های بدن منجر شود، همچنین منجر به افزایش فعالیت این آنزیم شود.

وی در خصوص ترکیبات موجود در کرم SIRT گفت: ترکیبات مؤثره موجود در این کرم  علاوه بر اورسولیک اسید که از پوست سیب گرفته شده، حاوی ترکیبات مؤثره از سایر گیاهان است که همگی فعالیت ضد پیری یا جوان‌کننده دارند.

دکتر بختیاری افزود: شرکت دانش‌بنیان ما با همکاری شرکت دیگری توانست ترکیبات مؤثره موجود در کرم را در مقیاس نانو درآورد. این امر به قدرت جذب و توزیع سریع این مواد به داخل پوست کمک بسیاری می‌کند.

اورسولیک اسید”Ursolic acid” یک تریترپنوئید پنتاسایکلیک است که در پوست سیب یافت می‌شود. مقادیر زیاد این ماده، از سال 1920 به صورت گسترده در پوست گیاهان و ادویه‌جاتی مانند رزماری و آویشن پیدا شد. این ماده قادر است حجم توده عضلانی را افزایش و توده چربی را کاهش دهد. علاوه بر این اورسولیک اسید قندخون، کلسترول و تری گلیسیرید را نیز کاهش می‌دهد.



تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1477 1478 1479 1480 1481 ... 3356 صفحه بعد