محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه ابنسینا موفق به ساخت دستگاه حمل بیمار شدند.
امروز صبح در پژوهشگاه ابنسینا از دستگاه حمل بیمار که توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد سلامت پژوهشگاه ابنسینا طراحی و ساخته شده، رونمایی شد.
این دستگاه به منظور رفع مشکل جابجایی بیماران، افراد کمتوان حرکتی و بیماران بیهوش طراحی شده است؛ به نحوی که برای هر یک از پرسنل این امکان را فراهم میکند که به تنهایی و بدون نیاز به کمک گرفتن از فرد دیگر، بیمار را در هر شرایط مکانی جابجا کرده و در موقعیت مورد نظر قرار دهد.
دستگاههای ساخته شده با قابلیتهای منحصربه فرد خود قابل استفاده در بیمارستانها، مراکز درمانی، مراکز توانبخشی، منازل و استخرها جهت حمل بیماران و افراد ناتوان است.
نیروی محرکه دستگاه الکتریکی بوده و کنترل دستگاه دارای انواع سیستمهای امنیتی برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل است.
انرژی مورد نیاز برای حمل بیمار از باتری تعبیه شده روی خود دستگاه تامین میشود.
محققان موفق به توسعه اولین تست دارویی قابل حمل شدند که اگر کسی مواد مخدر استفاده کرده باشد،میتواند در کمتر از 10 دقیقه آن را تشخیص دهد.
به نقل از دیلی میل،این دستگاه تنها چند پوند هزینه داشته و میتوان از آن در محل کار، در دادگاه و در سردخانه استفاده کرد.
این دستگاه که Reader 1000 نام دارد، میتواند به طور دقیق برای چهار گروه اصلی مواد مخدر:کوکائین، تریاک، حشیش و متابولیتهای آمفتامین مورد استفاده قرار گیرد.
این دستگاه که با اثر انگشت کار میکند در 5 ثانیه دادههای مرتبط را جمع آوری کرده وکمتر از 10 دقیقه نتیجه را ارائه میدهد.
Reader 1000 که توسط یک کمپانی در کمبریج به نام Intelligent Fingerprinting توسعه یافته،همچنین میتواند در کارخانههایی که مواد مخدر در آنجا سبب از بین رفتن توانایی کارگران برای کار میشود مورد استفاده قرار گیرد.
اکثر آزمایشات کنونی، بزاق، ادرار و مو را تجزیه و تحلیل میکنند تا معلوم شود که آیا فرد مواد مخدر مصرف کرده است یا خیر اما در این آزمایشات همیشه نمونه گیری کار آسانی نیست.
این دستگاه که شامل یک کارتریج جمع آوری نمونه اثر انگشت و کیت تجزیه و تحلیل قابل حمل است ،با تجزیه و تحلیل مقدار کم عرق موجود در اثر انگشت فرد کار می کند.
متابولیتهای دارویی مواد شیمیایی تولید شده توسط بدن هستند که در فرآیند متابولیسم در عرق بدن ظاهر میشوند.
Reader 1000 از نظر صحت و دقت با آزمایش ادرار برابری میکند.

دانشمندان طی انجام یک مأموریت برای کشف حیات بیگانه در جهان که بودجه آن با همکاری "استیون هاوکینگ" تامین شده، چندین سیگنال اسرارآمیز را که از یک کهکشان که سه میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد، ثبت کردهاند.
به نقل از زینیوز، این پروژه کهBreakthrough Listen" " نام دارد، توسط "استیون هاوکینگ" یکی از بزرگترین و مشهورترین دانشمندان جهان و میلیاردر روسی "یوری میلنر" برای کشف حقیقت در مورد جهان، راهاندازی شده است.
آخرین انفجار سریع رادیویی (FRBs) نشان میدهد که تجهیزات آنها به خوبی کار کرده و آماده هستند تا اگر نشانههایی از حیات بیگانه وجود داشته باشد، آن را ثبت کنند.
یکی از محققان این پژوهش از مرکز تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا برکلی در مصاحبهای بیان کرد: ما هنوز نظر قطعی درباره منشا اصلی این سیگنالها نداریم.
وی خاطرنشان کرد: اگر حیات بیگانه سیگنالی را تولید کنند که برای تمدن دیگری قابل تشخیص باشد، میتوان آن را ثبت کرد؛ اما ما بر این باور نیستیم که این سیگنالها از یک تمدن پیشرفته فضایی میآید.
وی گفت: نظریههای زیادی نسبت به تعداد منابع وجود دارد. ما در حال انجام مطالعات بیشتری برای درک منشا آنها هستیم.
""Breakthrough Listen یک پروژه 100 میلیون پوندی جهانی است که در سال 2015 توسط "هاوکینگ" و "میلر" راهاندازی شده و از تلسکوپهایی برای جمع آوری شواهدی دال بر وجود حیات بیگانه استفاده شده است.
دانشمندان در این برنامه 10 ساله، یک میلیون ستاره نزدیک به زمین را بررسی کرده و تمام کهکشان راه شیری را اسکن میکنند. همچنین فراتر از کهکشان ما، به پیامهایی از 100 کهکشان نزدیک در 10 میلیارد فرکانس متفاوت، گوش میدهند.
"هاوکینگ" در یک کنفرانس مطبوعاتی که در لندن برگزار شد، اعلام کرد: زمان آن رسیده که پاسخی برای تمام سوالاتی که درباره حیات فرازمینی وجود دارد، پیدا کنیم.
در ابتدا دانشمندان بر این باور بودند که این سیگنالها از یک رویداد فاجعه بار در فضا مانند یک ابرنواختر میآید، اما با تکرار آنها در سال 2015 و 2016 مشخص شد که عامل تولیدکننده آنها هنوز هم وجود دارد.
مجموعهای از رد پاهای فسیلشده شبیه به رد پای انسان در یونان کشف شده که ممکن است موجب بازنویسی داستان تکامل انسان شود.
به نقل از گیزمگ، ما بسیاری از ویژگیهای میمونها را با خود مشترک میدانیم، اما شکل پاهایمان یکی از این اشتراکات نیست.
بنابراین کشف رد پاهایی شبیه به رد پای انسان که متعلق به 5.7 میلیون سال پیش است، تعجب آور است. علاوه بر این، قسمت جالب این موضوع این است که این رد پاها در جزایر یونان یافت شدهاند که به این معنی است که هومینینها (انسانتباران)، آفریقا را خیلی زودتر از آنچه که روایت کنونی ما میگوید، ترک کردهاند.
انسانتباران با نام علمی " Hominini"، تباری از زیرخانواده انسانساییان هستند. این تبار شامل تمام گونههای موجود یا منقرضشدهای است که به انسان امروزی نزدیکترند تا به شامپانزههای امروزی. به اعضای این تبار نام متعارفتر "دودمان انسان" هم اطلاق میشود.
استخوانها و رد پاها به ما کمک کردهاند تا تاریخ تکامل انسان را بررسی کنیم و تشخیص دهیم. یکی از اولین هومینینها گونهای است که به نام "Ardipithecus ramidus" شناخته شده است که بیش از 100 نمونه از آن شناخته شده است.
این موجودات حدود 4.4 میلیون سال پیش زندگی میکردند و دارای پاهایی شبیه به شامپانزهها بودند با انگشت شست بزرگ که به سمت کنار پا زاویه داشت.
مجموعهای از رد پاهای کشف شده از "Laetoli" واقع در تانزانیا که متعلق به حدود 700 هزار سال پیش است، نشان میدهد که شکل پای انسانها تا آن زمان تکامل بیشتری یافته بود.
اما فسیلهایی که به تازگی در یونان کشف شده، نشاندهنده رد پاهایی شبیه به انسان و شبیه به همان فسیلهای کشف شده در تانزانیا است. این نکته بیانگر آن است که هومینینها بسیار زودتر از آنچه تا کنون تصور میشد، آفریقا را ترک کردهاند و بسیار زودتر از چیزی که محاسبه شده بود، تکامل یافتهاند.
کاملا مشخص است که این رد پاها مربوط به دوره "میوسن" یعنی حدود 5.7 میلیون سال پیش هستند.
جالب توجه است که این فسیلها با توجه به کشف اخیر استخوانهای 7 میلیون ساله در یونان و بلغارستان میتوانند با هم پیوند یابند و موجب بازنویسی تاریخ تکامل انسان شوند.
"پر آلبرگ"، نویسنده نهایی این مقاله میگوید: این کشف چالش روایی مبتنی بر تکامل اولیه انسان را به چالش میکشد و احتمال دارد بحثهای زیادی را به وجود آورد. این که آیا جوامع علمی و تحقیقاتی، رد پای فسیلی کشفشده را به عنوان شواهد قانع کنندهای از حضور هومینینها در دوره "میوسن" میپذیرند یا خیر مورد بحث است.
این مقاله در مجله " Proceedings of the Geologist's Association" منتشر شده است.
"Logitech" صفحه کلید بیسیم "Craft" را در "IFA 2017" در برلین رونمایی کرد. ویژگیهای محیطی این صفحه کلید که توسط طراحان دیجیتال و خلاق به کار رفته است، یک امکان چند منظوره با قابلیت لمسی و ایجاد میانبر به ابزار خاص در نرم افزارهای در حال اجرا بر روی ویندوز یا مک است.
به نقل از گیزمگ، قسمت هوشمند آلومینیومی این کیبورد "Crown" نامیده میشود و در سمت چپ بالای کلیدها قرار گرفته است.
با دست زدن و لمس کردن، ضربه زدن و چرخاندن آن، کاربران میتوانند ابزارهای معمول و رایج مورد استفاده و محبوب خود را به صورت یک فهرست در نرم افزار مورد نظر در دسترس داشته باشند.
"Logitech" میگوید که این سیستم قادر به تشخیص نرم افزار مورد استفاده و تنظیم ابزار موجود در آن است.
یکی از طراحان این شرکت میگوید: این کیبورد هوشمند با وجود "Crown"، به کاربر دسترسی مستقیم به ابزار مورد نیاز وی را در سریعترین زمان ممکن میدهد و بهرهوری فرد را افزایش میدهد.
مثالهای کاربردی شامل تنظیم روشنایی، کنتراست و اشباع یک تصویر در فتوشاپ، تغییر اندازه قلم مو در یک برنامه نقاشی، انتخاب یک نوع نمودار دیگر در اکسل یا تغییر اندازه قلم در "ورد" میشود.
صفحه کلید "Craft" شامل یک باتری داخلی است که از طریق USB شارژ میشود و حدودا برای یک هفته کافی خواهد بود.
ایده کلی این است که از "Crown" برای دسترسی به امکانات نرم افزارهای کلیدی یا مجموعه ابزارها، از صفحه کلید کامل برای تایپ کردن و از ماوس برای حرکت استفاده کنید.
کلیدها در صورت نیاز با نور پس زمینه روشن میشوند. کاربران میتوانند میان اتصال به رایانه به دو شیوه استفاده از پورت USB یا بلوتوث انتخاب کنند.
محصول جدید شرکت "Logitech" در ماه اکتبر با قیمت 199.99 دلار عرضه خواهد شد.
"پگی ویتسون"، فضانورد آمریکایی "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) که رکورددار بیشترین مجموع روزهای حضور در فضاست، صبح امروز با دو فضانورد دیگر از ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین بازگشت.
به نقل از اسپیس، صبح امروز سه سرنشین ایستگاه فضایی بینالمللی از جمله "پگی ویتسون"(Peggy whitson)، "جک فیشر"(Jack Fisher) فضانوردان ناسا به همراه "فیودور یورچیکین"(Fyodor Yurchikhin) فضانورد آژانس فضایی روسیه با استفاده از کپسول "سایوز"(Soyuz) با موفقیت در قزاقستان فرود آمدند.
"ویتسون" 57 ساله در آخرین ماموریت خود 288 روز را در فضا سپری کرده و 4623 بار به دور زمین مدارگردی کرده است.
با احتساب ماموریتهای قبلی، "ویتسون" مجموعا 665 روز را در فضا سپری کرده است که در بین تمام فضانوردان ناسا یک رکورد محسوب میشود.
وی در این مدت 10 راهپیمایی فضایی انجام داده و دو بار فرماندهی ایستگاه فضایی بینالمللی را بر عهده گرفته است.
همراهان "ویتسون" که در ماه آوریل به فضا رفته بودند، 136 روز در فضا حضور داشتند.
"ویتسون" از اعضای ناوگروه اعزامی 50 و 51 یا همان "اکسپدیشن 50 و 51"(Expedition 50/51) بوده است.
فضانوردان ناسا پس از رسیدن به آمریکا به مرکز فضایی "جانسون ناسا" خواهند رفت و 45 روز تحت نظر خواهند بود تا علاوه بر چکاپ کامل، آزمایشهای علمی نیز بر روی آنها انجام شوند.
همچنین ارائه گزارش کار از سوی فضانوردان به مسئولین و همچنین بازنگری در رابطه با چالشهای موجود در ایستگاه فضایی بینالمللی از جمله مواردی خواهد بود که در این 45 روز به آنها پرداخته خواهد شد.
در حال حاضر فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بینالمللی عبارتند از "سرگی ریازانسکی"(Sergey Ryazansky)،"پائولو نسپولی" (Paolo Nespoli) و "راندالف برسنیک" (Randolph Bresnik).
"سرگی ریازانسکی" که عضو "آژانس فضایی روسیه" (روسکاسموس) است و پیش از این در چند ماموریت فضایی از جمله ماموریت "ناوگروه اعزامی ۳۷/۳۸" در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور داشته است که مربوط به سال ۲۰۱۳ بوده و در آن به راهپیمایی فضایی نیز پرداخته است. وی ۴۳ ساله است و در بیوشیمی نیز متخصص است.
"پائولو نسپولی" که عضو "آژانس فضایی اروپا"(ایسا) است و پیش از این در ماموریت "ناوگروه اعزامی ۲۷/۲۸" در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور داشته است. وی ۶۰ ساله است و عضو ارتش ایتالیا نیز بوده است.
"راندالف برسنیک" که عضو "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) است و تجربه انجام ماموریت با شاتل "آتلانتیس" را در سال ۲۰۰۹ در کارنامه خود دارد.
وی همچنین سرهنگ خلبان نیروی دریایی آمریکاست و ۴۹ سال سن دارد.
"برسنیک" با آغاز ماموریت "ناوگروه اعزامی ۵۳" به عنوان فرمانده ایستگاه فضایی بینالمللی فعالیت خواهد کرد.
سونی یک شرکت چند ملیتی ژاپنی است که دفتر اصلی آن در میناتو توکیو واقع شده است. این شرکت به ارائهی خدمات الکتریکی، بازی، سرگرمی و سرویسهای مالی میپردازد. شرکت سونی همواره بهعنوان یکی از پیشگامان تولید محصولات الکتریکی شناخته میشود و توانسته است در سال ۲۰۱۶ عنوان ۱۱۳ امین شرکت را در میان ۵۰۰ شرکت برتر دنیا کسب کند. شرکت سونی از تعداد زیادی شرکت تابعه تشکیل شده است که از جمله معروفترین آنها میتوان به سونی پیکچرز، سونی موزیک، سونی موبایل، سرگرمیهای سونی و فایننشیال هولدینگ اشاره کرد.
داستان شکلگیری برند سونی
مقالهی مرتبط:
ماسارو ایبوکا (Masaru Ibuka) در ماه سپتامبر سال ۱۹۴۵ از جنگ جهانی دوم به توکیو بازگشت تا کار جدیدی را در پایتخت ژاپن آغاز کند. او کارگاه خود را در یک ساختمان قدیمی و جنگ زده و تنها با ۸ کارمند راهاندازی کرد. دیوارهای دفتر اولیهی آنها پر از ترک بود و هیچ پنجرهای نداشت. اما به مرور زمان و با پیشرفت کسبوکارشان، ساختمان دفتر نیز بهبود پیدا کرد. ایبوکا و اعضای گروهش در ماه اکتبر همان سال شرکت جدیدی را با نام توکیو تسوشین کوگی یا موسسهی تحقیقات ارتباطات توکیو راهاندازی کردند. در آن زمان همه مشتاق کار کردن در شرکت جدید بودند و میخواستند دانش مهندسی خود را برای ساخت دوبارهی کشور ژاپن به کار بگیرند. اما هیچ کس نمیدانست کار را باید از کجا آغاز کند. حقوق اکثر کارمندان از پسانداز کوچک ایبوکا تأمین میشد و آنها باید برای حفظ بقای خود سخت تلاش میکردند.
در آن زمان و در جریان جنگ جهانی دوم مردم تشنهی شنیدن اخبار روز دنیا بودند. درنتیجه ایدهی جالبی به ذهن آنها رسید که سرنوشت شرکت را برای همیشه تغییر داد. اکثر رادیوهای آن زمان یا در اثر جنگ خراب شده بودند یا به دلیل دخالت پلیس نمیتوانستند امواج رادیویی را دریافت کنند. شرکت ایبوکا رادیوهای خراب را تعمیر میکرد و همچنین با استفاده از یکسری تبدیل کننده، امکان دریافت امواج را فراهم میکرد. زمانی نگذشت که این مدل رادیوها طرفداران زیادی در میان مردم پیدا کردند.
کسبوکار آنها در مرکز توجه قرار گرفته بود و به همین جهت یکی از روزنامههای ژاپنی مقالهای را در مورد آنها به چاپ رساند. این مقاله هم مشتریهای بیشتری برای آنها پیدا کرد و هم دوست قدیمی ایبوکا یعنی آکیو موریتا (Akio Morita) را به او نزدیک کرد.
ایبوکا و موریتا، بنیانگذاران شرکت سونی، اولین بار در یک کمیتهی تحقیقاتی در مورد مطالعهی انواع سلاحها جدید جنگی با هم آشنا شدند. بعد از گذشت مدتی با وجود اختلاف سنی زیاد، رابطهی دوستی عمیقی میان آنها شکل گرفت. بعد از اتمام جنگ موریتا به زادگاهش بازگشت و ارتباط میان آنها قطع شد. تا اینکه روزی نام دوستش را در مقالهی چاپ شده در روزنامه خواند. بعد از این اتفاق با ایبوکا تماس گرفت. ایبوکا نیز از او خواست که خودش را هر چه سریعتر به توکیو برساند تا همکاری خود را دوباره با او آغاز کند.
آنها دنبال نام جدیدی بودند تا تبلیغات شرکت خود را جهانی کنند. قصد آنها این بود که مخفف نام شرکت یعنی TTK را برای تبلیغات انتخاب کنند اما این نام قبلا استفاده شده بود. کلمهی Totsuko نیز یکی دیگر از نامهای پیشنهادی بود. اما موریتا در سفری که به آمریکا داشت متوجه شد تلفظ این نام برای آمریکاییها سخت است. آنها نهایتا نام Sony را از ترکیب ۲ لغت Sonus به معنی صدا و Sonny به معنای پسر جوان انتخاب کردند. هدف آنها از انتخاب این نام این بود که در تمام زبانهای دنیا به یک شکل تلفظ شود.
اولین محصول شرکت یک پلوپز بود که برخلاف تصور نتوانست سطح انتظارات آنها را برآورده کند و با شکست مواجه شد. آنها بعد از اولین شکست خود ناامید نشدند و مبلغ بیشتری را به تحقیقات اختصاص دادند. آنها تمرکز خود را روی توسعهی محصولاتی گذاشتند که برای مردم ژاپن سودمند باشد.
دستگاه ضبط نوار
در سال ۱۹۵۰ اولین دستگاه ضبط کنندهی نوار ژاپنی از روی مدل آمریکایی آن ساخته شد. این دستگاه نیز چندان مورد استقبال قرار نگرفت تا اینکه شرکت نسخهی ترجمه شدهی ۹۹۹ راه استفاده از دستگاه ضبط نوار را منتشر کرد. بعد از آشنایی مردم با کاربردهای آن، درخواست خرید بالا رفت و این محصول فروش خوبی پیدا کرد. تقاضا برای خرید این محصول به اندازهای بالا رفت که شرکت برای تولید سفارشها مجبور به توسعهی تسهیلات خود شد.
رادیوی ترانزیستوری
اولین رادیوی ترانزیستوری ژاپن در سال ۱۹۵۵ توسط شرکت سونی معرفی شد.
تلویزیون قابل حمل
شرکت سونی در سال ۱۹۶۰ اولین تلویزیون ترانزیستوری قابل حمل دنیا را عرضه کرد. شرکت سونی برای تولید این دستگاه از تکنولوژی رادیو استفاده کرد. تلویزیونهای آن زمان بزرگ بودند و در هر خانه، اتاق مشخصی برای آنها در نظر گرفته میشد. اما این محصولات تعریف جدیدی از تلویزیونهای شخصی را وارد بازار کردند.
پخش کنندهی نوار ویدئویی
در سال ۱۹۷۱ شرکت سونی از محصول دیگری رونمایی کرد. این دستگاه پخش کننده قادر بود نوارهای ویدئویی را به صورت رنگی داخل تلویزیون نشان دهد.
ماسارو ایبوکا در سال ۱۹۷۶خودش را بازنشسته کرد و بعد از آن آکیو موریتا بهعنوان مدیرعامل شرکت منصوب شد.
اولین نسل واکمن
شرکت سونی در سال ۱۹۷۹ اولین نسل واکمنها را به بازار عرضه کرد. این دستگاهها قابل حمل بودند و مشتریها در هر جایی میتوانستند به نوار کاست مورد علاقهی خود گوش دهند. بسیاری از کارمندان شرکت معتقد بودند که این دستگاه بدون امکان ضبط صدا نمیتواند در میان مردم به محبوبیت برسد. اما برخلاف باور آنها، این دستگاه سبک زندگی جدید و موفقی را در میان مردم جا انداخت و به موفقیت چشمگیری رسید.
اولین دستگاه پخش سیدی
اولین دستگاه پخش کنندهی سیدی جهان در سال ۱۹۸۲ توسط شرکت سونی به بازار عرضه شد.
یکی از مدیران ارشد سونی یعنی نوریو اوگا (Norio Ohga) در سال ۱۹۸۹ بهعنوان مدیرعامل شرکت برگزیده شد. سونی در همان سال شرکت Columbia Pictures را خریداری کرد. این اقدام بزرگترین خرید یک شرکت ژاپنی در آن زمان محسوب میشد.
پلیاستیشن
پلی استیشن یکی دیگر از پرچمداران شرکت سونی است. این محصول در سال ۱۹۹۴ در بازار ژاپن به فروش رسید و در سال ۱۹۹۵ وارد آمریکا و اروپا شد. این دستگاه بهاندازهای در میان مردم محبوب شد که میزان فروش آن تا پایان سال ۱۹۹۶ به ۱۰ میلیون دستگاه رسید و در سال ۱۹۹۸ حدود ۵۰ میلیون از آنها فروخته شده بود. تولید مدلهای جدید این محصول همچنان ادامه داشته و طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد.
دوربین دیجیتال
اولین دوربین دیجیتال در سال ۱۹۹۵ توسط شرکت سونی به بازار عرضه شد. این دستگاه ساختار بسیار خوبی داشت و ویدئوهای باکیفیتی را ضبط میکرد.
موبایل سونی
مقالهی مرتبط:
شرکت موبایل سونی در سال ۲۰۰۱ و با همکاری شرکت اریکسون آغاز به کار کرد. محصولات این شرکت ابتدا با نام سونی اریکسون به بازار عرضه میشدند، تا اینکه در سال ۲۰۱۲ شرکت سونی سهم اریکسون را خریداری کرد. از آن زمان گوشیهای این شرکت با نام سونی وارد بازار میشوند. این شرکت در سال ۲۰۱۲ توانست عنوان چهارمین بزرگترین شرکت تولید کنندهی موبایل را از آن خود کند. موبایلهای سری اکسپریا از پرچمداران فعلی این شرکت هستند.
لپ تاپ وایو (Vaio)
اولین نسل لپتاپهای وایو در سال ۱۹۹۷ به بازار عرضه شدند. این لپتاپها ساختار باریکی داشتند و مفهوم جدیدی از کامپیوترهای شخصی را به دنیا معرفی کردند.
زندگی شخصی ماسارو ایبوکا
ماسارو ایبوکا در تاریخ ۱۱ آوریل سال ۱۹۰۸ در شهر نیکو ژاپن به دنیا آمد. او در سال ۱۹۳۳ از دانشگاه فارغالتحصیل شده و در یک شرکت تولید فیلم مشغول به کار شد. او در زمان جنگ جهانی دوم به ارتش نیروی دریایی پیوست و عضو کمیته تحقیقاتی بود؛ اما بعد از مدتی در سال ۱۹۴۵ جنگ را رها کرد تا کارگاه تعمیرات رادیوی خود را در توکیو راهاندازی کند. در آن زمان مردم اخبار روز دنیا را از طریق رادیو دنبال میکردند. درنتیجه راهاندازی کسبوکارهای مرتبط با رادیو ایدهی خوبی برای یک شرکت بود. ایبوکا و آکیو شرکت سونی را در سال ۱۹۴۶ تأسیس کردند. ایبوکا از تکنولوژی ترانزیستور برای ساخت محصولات شرکت خود استفاده کرد. بنابراین شرکت سونی بهعنوان یکی از اولین شرکتهای استفاده کننده از این تکنولوژی برای مصارف غیر جنگی به دنیا معرفی شد.
در سال ۱۹۷۶ دکترای افتخاری دانشگاه توکیو به ایبوکا اهدا شد. او ۲ مدرک دکترای افتخاری دیگر را نیز در سال ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ از طرف دانشگاههای توکیو و آمریکا دریافت کرد.
ایبوکا همچنین کتابی با عنوان «مهدکودک خیلی دیر است» را در سال ۱۹۷۱ منتشر کرد. او در این کتاب ادعا کرده است که مهمترین زمان یادگیری انسان از بدو تولد تا ۳ سالگی است. در نتیجه راههایی را برای یاد دادن مهارتها به کودکان در این زمان پیشنهاد داده است. ایبوکا تا سال ۱۹۷۶ رهبری شرکت سونی را بر عهده داشت و سپس خودش را بازنشسته کرد. اما بعد از آن نیز رابطهی نزدیکی با مدیران شرکت داشت و آنها را راهنمایی میکرد. او در سال ۱۹۹۷ و در سن ۸۹ سالگی در اثر نارسایی قلبی درگذشت.
زندگی شخصی آکیو موریتا
آکیو موریتا در تاریخ ۲۶ ژانویه سال ۱۹۲۱ در ژاپن به دنیا آمد. او از چهار خواهر و برادر خود بزرگتر بود. درنتیجه پدرش او را طوری تربیت کرد که بتواند کسبوکار خانوادگی را مدیریت کند. آکیو به ریاضی و فیزیک علاقهی زیادی داشت و با مدرک فیزیک از دانشگاه فارغالتحصیل شد. او در جنگ جهانی دوم به عضویت کمیتهی تحقیقاتی ارتش ژاپن درآمد و در طول خدمت با شریک تجاری آیندهی خود یعنی ماسارو ایبوکا ملاقات کرد.
موریتا طرفدار پروپاقرص تمام محصولات شرکت سونی بود و برای تبلیغات آنها تلاش زیادی میکرد. بهعنوان مثال اندازهی اولین رادیوهای تولیدی آنها کمی بزرگتر از اندازهی استاندارد جیب پیراهن بود. اما از آنجایی که میخواستند محصولات خود را بهعنوان رادیوی جیبی به بازار عرضه کنند، درنتیجه موریتا برای کارمندان خود پیراهنهایی با جیب بزرگتر تولید کرد تا به مشتریها نشان دهد که این رادیوها جیبی هستند.
شرکت سونی در سال ۱۹۶۰ اولین شعبهی خود را در آمریکا تأسیس کرد. این شرکت اولین شرکت ژاپنی بود که بورس آن وارد بازار سهام آمریکا شد. موریتا در سال ۱۹۹۴ هنگام بازی تنیس دچار سکتهی مغزی شد و از ریاست شرکت سونی کنار رفت. او نهایتا در سال ۱۹۹۹ و در سن ۷۸ سالگی در اثر ابتلا به بیماری ذاتالریه درگذشت.
شکستهای شرکت سونی
شرکت سونی از ابتدای تأسیس خود در سال ۱۹۶۴ محصولات فوقالعاده موفق و خلاقانهای را تولید کرده است. بسیاری از این محصولات برای اولین بار بود که وارد بازار میشدند و در نتیجه مفهوم جدیدی از تکنولوژی را به دنیا عرضه میکردند. اما هیچ داستان موفقیتی خالی از شکست نیست. در این بخش به معرفی چند مورد از بزرگترین شکستهای شرکت سونی میپردازیم:
۱- سونی Aibo
رباتهای شرکت سونی در سال ۱۹۹۹ به بازار عرضه شدند. این رباتها به شکل سگهای بامزه بودند و قدرت یادگیری داشتند. این رباتها میتوانستند احساساتی مانند شادی، ناراحتی، خشم، تعجب، ترس و عدم علاقهمندی را نشان دهند. این رباتها با قیمت ۲۵۰۰ دلار فروخته میشدند و محبوبیت خوبی در میان صاحبان خود داشتند. اما قیمت بالای آن مانع از افزایش محبوبیت آنها شد و نهایتا شرکت سونی تولید آنها را متوقف کرد.
۲- کلیپ موسیقی Vaio
شرکت سونی در سال ۱۹۷۹ با ارائهی واکمنهای خود مفهوم جدیدی از قابلیت حمل را به بازار معرفی کرد. شرکت سونی به مدت ۲ سال رقیب سرسخت شرکت اپل در تولید موسیقی دیجیتال بود. اما اولین محصول آن عملکرد خوبی نداشت. بزرگترین اشتباه شرکت، وابستگی فایلها به فرمت ATRACT بود. فایلهایی با این فرمت تنها در MiniDisc های سونی قابل استفاده بودند. قابلیت به اشتراک گذاشتن فایلها حرف اول را در موسیقی دیجیتال در سال ۲۰۰۰ میزد و تمام فایلها با فرمت mp3 عرضه میشدند. درنتیجه این موضوع تبدیل به چالش بزرگی برای شرکت سونی شد.
۳- سونی e-Villa
در سال ۲۰۰۱ بسیاری از شرکتها لوازم خانگی اینترنتی ازجمله پایانههای اختصاصی برای دسترسی به اینترنت و مرورگر وب عرضه میکردند. سونی e-Villa نیز محصولی بود که با همین هدف راهاندازی شد. این محصول یک مانیتور ۱۵ اینچی و مودم دیال آپ ۵۶ کیلوبایت در ثانیه داشت. e-Villa بهگونهای طراحی شده بود که به سرویس ایمیل و وبسایتها دسترسی داشته باشد. در آن زمان رقابت میان این دستگاهها زیاد بود و مردم ترجیح میدادند از دستگاههایی با ویندوز XP استفاده کنند. درنتیجه شرکت سونی بعد از گذشت ۳ ماه، تولید این محصولات را متوقف کرد.
۴- سونی Airboard
۱۰ سال قبل از اینکه مردم به تماشای تلویزیون در دستگاههای آیپد خود علاقهمند شوند، محصولات سونی Airboard به بازار عرضه شده بودند. این تبلتها ۱۰ اینچی بودند و امکان اتصال به وایفای و پخش شبکههای تلویزیونی را داشتند. کاربران با استفاده از قابلیت تصویر در تصویر این دستگاه میتوانستند هم در اینترنت جستجو کنند و هم تلویزیون ببینند. اما این دستگاه هرگز نتوانست به محبوبیت برسد. زیرا مردم فکر میکردند این وسیله تنها یک تلویزیون قابلحمل و گران است. بنابراین تولید آن قبل از ورود به بازار آمریکا متوقف شد.
۵- سونی PSX
شرکت سونی در سال ۲۰۰۳ دو محصول خود یعنی PlayStation 2 و ضبطکنندهی ویدئو را باهم ترکیب کرد و به عنوان یک محصول واحد به بازار عرضه کرد. مشتریها با استفاده از این محصول میتوانستند همزمان بازی کرده و برنامهی تلویزیونی را روی یک هارد یا دیویدی ضبط کنند. اما این دستگاه که فقط در ژاپن عرضه شده بود بسیار بزرگتر از پلیاستیشن و سنگینتر از آن بود. این محصول با اینکه قیمت بالایی نداشت اما نتوانست مشتریهای زیادی را به سمت خود جذب کند.
۶- تلویزیونهای OLED
همهی محصولات تنها به دلیل عدم علاقهمندی مشتریها شکست نمیخورند. بهعنوان مثال اولین تلویزیون OLED دنیا را در نظر بگیرید که در سال ۲۰۰۷ توسط شرکت سونی به بازار عرضه شد و همه را شگفتزده کرد. این تلویزیونها کیفیت و وضوح رنگ بسیار بالاتری نسبت به LCD داشتند. هر مشتری که این تلویزیون را میدید دوست داشت یکی از آنها را بخرد تا اینکه چشمش به برچسب قیمت ۲۰۰۰ دلاری آن میخورد. درنتیجه این شرکت محصولات خود را در همان سال از بازار خارج کرد.
وضعیت کنونی برند سونی
شرکت سونی یکی از بزرگترین شرکتهای ژاپنی از نظر درآمد است. این شرکت در دههی ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ به دلیل عرضهی پلیاستیشنهای خود به اوج سوددهی رسید. اما در اواخر دههی ۲۰۰۰ با مشکلات مالی مواجه شد. بحران جهانی مالی، افزایش رقابت با پلیاستیشن و زلزلهی ژاپن در سال ۲۰۱۱ دست به دست هم دادند تا این شرکت به مدت ۳ سال شکستهای بزرگی را تجربه کند. با توجه به تأثیرات منفی مداخله بلایای طبیعی و نرخ ارز، بخش مالی مجلهی تایمز این شرکت را به عدم انعطافپذیری و ناتوانی در سنجش اقتصادی محکوم کرد. اما سونی توانست در تمام این سالها با استفاده از خلاقیت و نوآوری تمام بحرانها را پشت سر گذاشته و بهعنوان یکی از ۵ شرکت برتر در تولید تلویزیون دنیا معرفی شود. این شرکت در حال حاضر بیش از ۱۲۵ هزار کارمند در سراسر جهان دارد. شعار فعلی شرکت سونی Be Moved است و قصد دارد با هر محصولی که ارائه میدهد، مشتریهای خود را از نظر احساسی هیجانزده کند.
کنفرانس مربوط به رونمایی از تراشهی کرین ۹۷۰ هواوی دقایقی پیش تمام شد. چینیها در جریان این کنفرانس نسل جدید تراشهی خود را با داشتن ویژگیهای هوش مصنوعی رونمایی کردند. این تراشه در نسل بعدی گوشی هوشمند هواوی یا همان میت ۱۰ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
هواوی در پایان کنفرانس خود اعلام کرد که میت ۱۰ را طی مراسمی که ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) در مونیخ برگزار میکند، رونمایی خواهد کرد. با توجه به اطلاعات محدود موجود و تصویری که هواوی در کنفرانس خود منتشر کرد، میتوان اطمینان حاصل کرد که میت ۱۰ هواوی با بهرهگیری از نمایشگری بدون حاشیه طراحی شده است.
یکی دیگر از ویژگیهای میت ۱۰ که امروز در مورد آن مطمئن شدیم، استفاده از تراشهی کرین ۹۷۰ است. این تراشه دارای هشت هستهی اصلی و ۱۲ هسته برای پردازندهی گرافیکی است. هشت هستهی پردازشی این تراشه شامل چهار هستهیCortex-A73 و چهار هستهی Cortex-A53 هستند.
برای مشاهدهی میت ۱۰ هواوی باید تا ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) منتظر بمانیم تا ببینیم هواوی چه چیزی برای کاربرانش آماده کرده است.
امروز شرکت چینی هواوی با برگزاری مراسمی در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷، چشمانداز خود از آیندهی هوش مصنوعی را با معرفی تراشهی بالاردهی کرین ۹۷۰ با جهانیان به اشتراک گذاشت. هواوی به لطف ترکیب قدرت سیستمهای ابری با سرعت و پاسخگویی پردازش بومی هوش مصنوعی، سعی دارد چگونگی تعامل ما با دستگاههایمان را برای همیشه تغییر دهد.
ریچارد یو، مدیرعامل گروه هواوی میگوید:
با نگاهی به آیندهی گوشیهای هوشمند، متوجه میشویم که در آستانهی آغاز عصری جدید و شگفتانگیز هستیم. هوش مصنوعی موبایل با ترکیب هوش مصنوعی روی گوشی و هوش مصنوعی ابری شکل میگیرد. هواوی متعهد به توسعهی دستگاههایی هوشمند از طریق ایجاد قابلیتهای انتها-به-انتهایی است که با توسعهی هماهنگ تراشهها، دستگاهها و فضای ابری سازگار هستند. هدف نهایی هواوی، فراهم کردن تجربهی کاربری بهمراتب بهتر است. کرین ۹۷۰ نخستین تراشه از مجموعهی محصولات پیشرفتهای است که قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی قدرتمندی به دستگاههای ما میآورد و آنها را به جایگاهی فراتر از جایگاه رقبا سوق میدهد.
با وجود آنکه چندین سال از توسعهی هوش مصنوعی مبتنی بر کلاد میگذرد و این فناوری کاربردهای گستردهای دارد؛ اما تجربهی کاربری هنوز هم جا برای پیشرفت بیشتر به لحاظ سرعت پاسخدهی، پایداری و حریم خصوصی دارد. هوش مصنوعی مبتنی بر فضای ابری و هوش مصنوعی مبتنی بر دستگاهها میتوانند مکملی برای هم باشند. هوش مصنوعی مبتنی بر دستگاهها میتواند قابلیتهای حسی قدرتمندی ارائه میدهد؛ قابلیتهایی که اساس درک اشخاص و کمک به آنها هستند. حسگرها، حجم انبوهی از دادههای آنی، منحصربهفرد و شخصیسازیشده را تولید میکنند. به لطف قابلیتهای پردازشی قدرتمند تراشهها، دستگاهها درک بهتری از نیازهای کاربران خواهند داشت و بدین ترتیب خدمات در دسترس و شخصیسازیشدهی بهتری ارائه خواهند داد.
کرین ۹۷۰ از هشت هستهی پردازشی و یک واحد پردازش گرافیکی ۱۲ هستهای جدید بهره میبرد. هواوی این تراشه را بر مبنای فرایند ساخت ۱۰ نانومتری توسعه داده که نتیجهی آن تجمع ۵.۵ میلیارد ترانزیستور روی سطحی کمتر از یک سانتیمتر مربع است. تراشهی بالاردهی جدید هواوی، نخستین پلتفرم موبایل پردازش مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب میشود که از یک واحد پردازش عصبی (NPU) اختصاصی بهره میبرد. هواوی در مودم 4.5G LTE از نوع Cat.18 نیز برای تراشهی کرین ۹۷۰ در نظر گرفته است که سرعت ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه ارائه میدهد.
طبق ادعای هواوی، معماری پردازش همگن جدیدی که کرین ۹۷۰ از آن بهره میبرد، نسبت به کلاسترهای چهار هستهی رایج Cortex A73، حدود ۲۰ درصد عملکرد بهتر و ۵۰ درصد بهرهوری بهتر ارائه میدهد. چینیها معتقدند تراشهی جدیدشان میتواند تسکهای پردازشی یکسان هوش مصنوعی را سریعتر و با مصرف انرژی کمتری انجام دهد. تراشهی کرین ۹۷۰ در یک تست تشخیص تصویر، موفق به پردازش ۲۰۰۰ عکس در دقیقه شده که سریعتر از عملکرد هر تراشهی دیگر موجود در بازار است.
هواوی برای رفع مشکلاتی مانند فوکوس نامناسب، عملکرد کند دوربین و تصاویر محو در تراشهی کرین ۹۷۰، پردازندهی دوگانهی ISP برای پردازش تصویر در نظر گرفته که زمان پاسخدهی آن ۱۵ درصد سریعتر است، به لطف بهرهگیری از فوکوس هیبریدی (ترکیب از فوکوس لیزری، عمق، کنتراست و تشخیص فاز) سریعتر فوکوس میکند، تشخیص حرکت، چهره و اشیاء را در چهار سطح ارائه میدهد و سیستم کاهش نویز بهبودیافتهای برای ثبت تصاویر باکیفیت در شرایط نوری ضعیف را در بر دارد.
در بازار کنونی، مدلهای محدودی از اسپیکرهای هوشمند مبتنی بر دستیار دیجیتال آمازون، موسوم به الکسا وجود دارد؛ اما اگر این مدلها نظر شما را جلب نمیکنند، شرکت هارمن کاردن در جریان نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷ از آخرین مجموعهی اسپیکر خود موسوم به Harman Kardon Allure رونمایی کرده است.
به نظر میرسد هارمن کاردن در طراحی اسپیکر Allure، بعضی از المانهای نمادین زبان طراحی اسپیکرهای ساند استیکس کاردن را حفظ کرده است. با این حال یکی از تفاوتهای اصلی Allure با نمونهی یادشده، یکپارچگی آن با الکسا است؛ بهطوری که کاربران میتوانند با صدای خود به اسپیکر فرمان دهند و از هوش مصنوعی برای انجام وظایف خود استفاده کنند؛ برای مثال به لطف این دستیار صوتی میتوان از اوبر درخواست تاکسی کرد، خبرها را خواند و پیتزا سفارش داد.
اسپیکر Allure قادر به انتشار ۳۶۰ درجهی صوت است؛ بنابراین اگر آن را وسط اتاق بگذارید، صدا بدون هیچ مشکلی در سراسر اتاق پخش میشود. این اسپیکر مجهز به نورپردازی ۳۶۰ درجهی محیطی است، و اگر به دنبال یک اسپیکر دکوری برای محیط خانهی خود هستید، Allure میتواند گزینهی مناسبی باشد. اسپیکر هوشمند جدید هارمن کاردن بیسیم است و از طریق بلوتوث به دستگاههای دیگر متصل میشود.
اگر این اسپیکرها را برای فضای داخل خانهی خود مناسب میدانید، زمستان امسال منتظر عرضهی آن با قیمت ۲۴۹.۹۵ دلار باشید.
.: Weblog Themes By Pichak :.