نمایشگاه خودروی فرانکفورت (IAA)، بهصورت دوسالانه برگزار میشود و مهمترین گردهمایی خودروسازان دنیا در کشور آلمان محسوب میشود. این موضوع باعث میشود برندهای آلمانی، حضور پررنگی در IAA داشته باشند. علاوه بر این، امسال خودروسازان اروپایی و آسیایی هم فرصت را غنیمت شمردند تا آخرین دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند. در این مطلب، ۱۱ خودروی تولیدی یا مفهومی نمایشگاه فرانکفورت که بیش از دیگر مدلها مورد توجه رسانههای دنیا قرار گرفتند، اجمالا بررسی میشوند. با توجه به اینکه تمامی ۳۰ دستگاه خودروی رونمایی شده در IAA، توسط تیم نویسندگان خودروی زومیت معرفی شدهاند؛ با کلیک روی هرکدام از تیترهای زیر میتوانید به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنید.
۱- مرسدس AMG پروژه یک
ابرخودروها همیشه جذاب هستند و مسلما مرسدس بنز بهعنوان محبوبترین خودروساز دنیا، با تولید سوپراسپرت پروژه یک، در مرکز توجه بازدیدکنندگان نمایشگاه خودروی فرانکفورت قرار گرفت. مرسدس تمام تلاش خود را به انجام رسانده است تا محصولی هماهنگ با فناوریهای موجود در خودروهای فرمول یک، همراه با اصالت مدلهای کلاسیک بنز ارائه کند. شاید به همین دلیل، ابرخودروی پروژه یک بیشباهت به مرسدس CLR مدل ۱۹۹۸ و همچنین 300SL گالوینگ مدل ۱۹۵۳ نیست.
نهایت سرعت AMG پروژه یک، نزدیک به ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت است که چندان بالا نیست؛ ولی برای رسیدن به سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، کمتر از ۶ ثانیه زمان میبرد. مرسدس پروژه یک، از پیشرانهی ۱.۶ لیتری و ۶ سیلندر همراه با توربوشارژ برقی استفاده میکند که تا مرز ۱۱ هزار دور بر دقیقه، پیش میرود و به چرخهای عقب متصل است. این پیشرانه که در وسط و عقب قرار دارد، با دو موتور برقی روی چرخهای عقب هماهنگ شده است تا مجموعا حدود ۶۷۰ اسب بخار، قدرت فراهم شود. دو موتور برقی دیگر هم بهصورت مجزا روی چرخهای جلو قرار گرفتهاند که هر کدام ۱۶۱ اسب بخار قدرت دارند. با این حساب، مجموع قدرت خروجی پروژه یک، نزدیک به ۱۰۰۰ اسب بخار، برآورد میشود.
۲- پورشه کاین توربو
قدیمیترین شاسیبلند پورشه، کاین نام دارد و حقیقتا یکی از جذابترین خودروهای دنیا در این کلاس است. نسل جدید کاین، چند هفته پیش رونمایی شد و در فرانکفورت، نسخهی مجهز به پیشرانهی توربو با آپشنهای رفاهی بیشتر، به نمایش عمومی درآمد. کاین توربو، در نسخهی فولآپشن، از معدود شاسیبلندهای دنیا است که حتی از یک بیامو M2 هم سریعتر است و میتواند در زمان ۳.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
هرچند که ظاهر این مدل، تفاوت خیرهکنندهای با نسل قبلی کاین ندارد، آنقدر در مباحث فنی ارتقا یافته است که قیمت ۱۶۵ هزار دلاری خود را توجیه میکند. کاین توربو به پیشرانهی V۸ توئینتوربو به حجم ۴ لیتر مجهز است که میتواند ۵۵۰ اسب بخار قدرت تولید کند و در زمانی حدود ۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت شاسیبلند جدید پورشه، به ۲۸۶ کیلومتر بر ساعت میرسد. البته پورشه پکیجی با نام Sport Chrono برای کاین عرضه خواهد کرد که در صورت سفارش آن، تواناییهای کاین افزایش مییابد.
۳- پورشه 911 GT3
مدل 911، خودرویی اسپرت و محبوب است که در نسخهی پرقدرت GT3 به نهایت توانایی خود میرسد. این موضوع، باعث میشود بسیاری از مردم، 911 GT3 را مخصوص پیست و نامناسب برای سفرهای طولانی تصور کنند. پورشه در نمایشگاه خودروی فرانکفورت، با رونمایی از نسخهی تورینگ 911 GT3، ثابت کرد با محصولی که تواناییهای یک ابرخودرو دارد هم میتواند از رانندگی روزمره و حتی سفرهای برونشهری، لذت برد.
این خودرو مجهز به یک پیشرانه ۵۰۰ اسب بخار تنفس طبیعی چهار لیتری تخت ۶ سیلندر است که در مدل GT3 معمولی هم وجود دارد. ارقام دقیقی از عملکرد فنی نسخهی تورینگ منتشر نشده است؛ اما کارشناسان معتقدند با سیستم دوکلاچه PDK، در زمانی حدود ۳.۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و با گیربکس دستی استاندارد، حدود ۳.۹ ثانیه بعد از شروع حرکت به این سرعت برسد. قیمت نهائی این خودرو مشخص نیست، اما مسلما بیش از ۱۴۵ هزار دلار در مدل استاندارد 911 GT3، ارزش خواهد داشت.
۴- کیا پروسید مفهومی
به عقیدهی کارشناسان، این مدل یکی از زیباترین خودروهای نمایشگاه فرانکفورت و البته یکی از جذابترین طرحهای تاریخ خودروسازی کیا است. کیا پروسید مفهومی، چهاردر، اسپرت و با صندوق بار جادار ، میتواند الهامبخش محصولات کیا، در آیندهی نزدیک باشد.
۵- ائودی RS4 آوانت
باید قبول کرد هاچبکهای متنوعی در سبد محصولات آئودی حضور دارند که در مدلهای مختلف، برتری قابل ملاحظهای نسبت به رقبا خواهند داشت. سری خودروهای آئودی که عبارت RS یدک میکشند، بدون شک سریعترین مدلهای تولید انبوه دنیا، در کلاس خود هستند. این موضع در RS4 آوانت بهوضوح دیده میشود.
این خودرو، شبیه آئودی RS5 کوپه، به پیشرانه ۲.۹ لیتری ۶ سیلندر توربوشارژ مجهز است تا قدرت ۴۵۰ اسب بخار و گشتاور ۶۰۰ نیوتنمتر فراهم کند. آئودی RS4 آوانت، ظرف ۴.۱ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و با قیمت ۹۵ هزار دلار، یکی از گرانترین هاچبکهای دنیا خواهد بود.
۶- هوندا اوربان مفهومی
ظاهر این خودرو، مشابه هوندا سیویک مدل ۱۹۷۸ است، اما از نظر فناوریهای بهکاررفته در آن، تحسینبرانگیز و شایستهی توجه محسوب میشود. با توجه به حضور موفق هوندا در بازار خودروهای هاچبک و کوچک شهری، مدل اوربان به لطف استفاده از پیشرانهی برقی، نشان از عزم هوندا در تولید چنین محصولی، در آیندهی نزدیک میدهد.
۷- سوزوکی سوئیفت اسپرت
در میان غولهای خودروسازی ژاپن، نباید از سوزوکی غافل شد. این برند، به کمک کارخانههای بزرگ در هندوستان و دیگر کشورهای دنیا، تیراژ تولید بسیار بالایی دارد و تمرکز خود را بر محصولات باکیفیت و دارای قیمت مناسب، گذاشته است. مدل سوئیفت، از دیرباز یک هاچبک کامپکت با تواناییهای اسپرت محسوب میشود که جدیدترین مدل آن در IAA رونمایی شد.
با پیشرانهی ۱.۴ لیتری بوسترجت، سوئیفت اسپرت قدرت ۱۳۸ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتنمتر دارد که به لطف کاهش وزن ۸۰ کیلوگرمی، با میانگین مصرف سوخت کمتر از ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ارائه میشود. وزن خالص این خودرو، ۹۷۰ کیلوگرم خواهد بود و میتواند در زمانی حدود ۷.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. سوزوکی سوئیفت اسپرت تابستان ۲۰۱۸ با قیمتی در حدود ۲۶ هزار دلار فروخته خواهد شد.
۸- مینی جانکوپر ورکز GP مفهومی
رونمایی مینی، از یک خودروی مفهومی جذابیت خاصی ندارد؛ اما استفاده از نام GP که به مسابقات جایزه بزرگ اشاره میکند، عزم جدی مینی برای حضور در رقابتهای رالی یا تولید محصولی در این سبک را نشان میدهد. در حدود ۶۰ سال پیش، مینی حضور پررنگی در مسابقات رالی جهانی داشت و حالا ممکن است در فکر بازگشت به این رقابتها باشد. نمونهی نهائی GP، میتواند علاقهمندان محصولات مینی را، صاحب بک هاچبک سفارشی با تواناییهای مخصوص پیست کند.
۹- آئودی R8 V10 RWS
یکی از مشخصههایی که جذابیت محصولاتی آئودی را افزایش میدهد، استفاده از فناوری کواترو و سیستم دو دیفرانسیل هوشمند آن است که در سوپراسپرت R8 هم وجود دارد. حال، مهندسین آئودی تصمیم به ساخت نمونهای تک دیفرانسیل از R8 V10 گرفتهاند که هرچند، صرفا با تکیه بر انتقال نیرو به چرخهای عقب حرکت میکند، مزایایی مثل وزن کمتر و لذت خالص رانندگی اسپرت ارائه میدهد.
پیشرانهی R8 RWS مشابه مدل V10 و از نوع FSI است که با حجم ۵.۲ لیتری، ۵۴۰ اسب بخار قدرت و ۵۴۰ نیوتون متر گشتاور دارد. نسخهی RWS، حدود ۴۰ کیلوگرم سبکتر از مدل استاندارد است و در زمان ۳.۷ ثانیه (۰.۲ ثانیه کندتر از مدل اصلی) به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. نهایت سرعت آئودی R8 V10 RWS، محدود به ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت است و با قیمت ۱۶۷ هزار دلار برای مدل کوپه و ۱۸۳ هزار دلار برای مدل اسپایدر، فروخته خواهد شد که حدود ۴۰ هزار دلار، ارزانتر از نمونهی استاندارد کواترو است.
۱۰- بورگوارد ایزابلا مفهومی
برند بورگوارد، زمانی از بزرگترین خودروسازان آلمان بود، اما با مشکلات مالی مواجه شد و بیش از نیم قرن، در خاموشی به سر برد. در سالهای اخیر، سرمایهگذاری چینیها، بورگوارد را احیا کرده است و این شرکت، برای تولید انبوه محصولات لوکس و اسپرت با قیمت رقابتی، آماده میشود. مدل کلاسیک بورگوارد ایزابلا، بین سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲ تولید میشد و بهعنوان محصولی دو در و اسپرت، محبوبیت داشت. بورگوارد با هدف یادآوری اصالت خود و همچنین عرض اندام در میان بزرگان خودروسازی دنیا، اقدام به رونمایی از طرح مفهومی ایزابلا در نمایشگاه فرانکفورت ۲۰۱۷ کرد. این خودرو، نهتنها با زیبایی تحسینبرانگیز خود قدرت طراحی سازنده را نشان میدهد، نشانهی عزم بورگوارد در تولید خودروهای اسپرت کوپه در آینده است.
۱۱- بنتلی کنتیننتال GT
تنها محصول اسپرت بنتلی، پرفروشترین مدل این برند محسوب میشود و از سال ۲۰۰۳ در نسخههای مختلف، روی خط تولید قرار دارد. با گذشت ۱۴ سال از طراحی کنتیننتال GT، نسل جدید آن در نمایشگاه خودروی فرانکفورت رونمایی شد تا یکی از جذابترین خودروهای لوکس و دو در جهان، با چهرهای تازه معرفی شود.
از مهمترین مشخصات نسل جدید این خودرو میتوان به کاهش وزن ۸۰ کیلوگرمی، پیشرانهی جدید ۱۲ سیلندر توئینتوربو و ۶ لیتری ساخت فولکسواگن اشاره کرد که ۶۲۵ اسب بخار قدرت و ۹۰۰ نیوتنمتر گشتاور دارد. با تجهیزات مدرن، بنتلی کنتیننتال GT ظرف ۳.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و حداکثر سرعت آن ۳۳۳ کیلومتر در ساعت است. این خودرو در فضای داخلی نیز متحول شده است و حالا با نمایشگر ۱۲.۳ اینچی و انبوهی از امکانات رفاهی ارائه میشود که آستانه قیمت بنتلی کنتیننتال GT را به ۲۲۰ هزار دلار میرساند.
در سال ۱۹۲۶ میلادی، ادوین هابل، ستارهشناس مشهور آمریکایی، طبقهبندی مورفولوژیکی خود را برای دستهبندی کهکشانها توسعه داد. این طبقهبندی، کهکشانها را با توجه به شکلی که دارند، به سه گروه اصلی تقسیم میکرد که عبارتند از: کهکشانهای بیضوی، کهکشانهای مارپیچی و کهکشانهای کوژ. از آن زمان تا به امروز، ستارهشناسان وقت زیادی را صرف کردهاند تا پی ببرند که چگونه کهکشانها در طول تکاملی چند میلیارد ساله، به شکلهای بیضوی، کوژ و مارپیچی در میآیند.
یکی از نظریههایی که در این خصوص وجود دارد و تقریباً پذیرفته شده است؛ بیان میکند که کهکشانها با ادغام ستارهها دچار تغییر میشوند. ابرهای کوچکتر ستارهها با گرانش متقابل در کنار یکدیگر قرار میگیرند و در طول زمان، اندازه و شکل کهکشان را دچار تغییراتی میکنند. یعنی باید دو کهکشان با یکدیگر ادغام شوند تا ظاهر کلی کهکشان جدید تغییر کند. اما به تازگی یک مطالعهی جدید که توسط گروهی بینالمللی از پژوهشگران انجام شده، نشان میدهد که شکلگیری ستارههای جدید در مرکز کهکشانها، به آنها شکل ظاهری امروزی را بخشیده است و باعث شده تا برخی از آنها بیضوی باشند، برخی دیگر مارپیچی و گروهی نیز کوژ شوند و این موضوع، به مسئله ادغام ارتباطی ندارد.
کِن-ایچی تاداکی، دانشجوی فوق دکترا و پژوهشگر همکار انستیتو فیزیک فرازمینی ماکس پلانک و یکی از اعضای رضدخانهی ملی ژاپن (NAOJ) که سرپرستی این گروه پژوهشی را نیز بر عهده دارد، میگوید که اعضای گروه، به منظور درک بهتر دگرگونیهای کهکشانی، نتایج مشاهداتی که از کهکشانهای دوردست انجام شده بودند را جمعآوری و بررسی کرده است. این گروه، به کمک تلسکوپهای زمینی به بررسی ۲۵ کهکشان که در فاصلهی تقریبی ۱۱ میلیارد سال نوری از زمین قرار گرفتهاند نیز پرداخته است. با مشاهدهی کهکشانهایی که در این فاصله قرار دارند، گروه پژوهشی میتواند ببیند که این کهکشانها ۱۱ میلیارد سال پیش (۳ میلیارد سال پس از وقوع مهبانگ) به چه شکلی بودهاند.
تصویر ثبت شده از کهکشان کوژ NGC 524 توسط تلسکوپ فضایی هابل
۱۱ میلیارد سال پیش، دورهای بوده که تعداد اندکی کهکشان در جهان وجود داشته است و پایههای بیشتر کهکشانهای امروزی در آن زمان شکل گرفته است. کِن-ایچی تاداکی، در جریان بیانیه رسمی رصدخانهی ملی ژاپن، گفت:
نظر جمعی کنونی بر این است که کهکشانهای بیضوی، از برخورد کهکشانهای دیسکی به وجود آمدهاند؛ اما ما مطمئن نیستیم که تمام کهکشانهای بیضوی چنین برخوردهایی را تجربه کرده باشند. ممکن است که یک علت دیگر نیز وجود داشته باشد که در شکلگیری این کهکشانها دخیل است.
ثبت و دریافت نور ضعیف این کهکشانهای دوردست، کار سادهای نیست و این گروه مجبور شده از سه تلسکوپ زمینی برای ثبت تصاویری نسبتاً واضح استفاده کند. این گروه ابتدا از تلسکوپ ۸.۲ متری سوبارو واقع در هاوایی استفاده کرده است تا ۲۵ کهکشان را در این دورهی آغازین شناسایی کند. آنها از تلسکوپ سوبارو برای نشانهگذاری این کهکشانها استفاده کردند و سپس به کمک تلسکوپ فضایی هابل و آرایه بزرگ میلیمتری/زیر میلیمتری آتاکاما (ALMA) در شیلی، مشاهداتی از این کهکشانها انجام دادند.
مراحل تکامل شکل ظاهری کهکشان
تلسکوپ فضایی هابل توانست نور ستارههای موجود در این کهکشانها را ثبت کند تا شکل آنها را همانطوری که ۱۱ میلیارد سال پیش بوده، به صورت واضح تشخیص دهد. آرایه آلما نیز امواج زیر میلیمتری ساطع شده از ابرهای سرد غبار و گاز این کهکشانها را مشاهده کرد. در این نواحی سرد، ستارههای جدید شکل میگیرند. با ترکیب دادههای این دو تلسکوپ، پژوهشگران توانستند یک تصویر با جزئیات بالا از این کهکشانهای دوردست تهیه کنند و شکل ظاهری آنها را همانطوری که ۱۱ میلیارد سال پیش بوده، مشاهده کنند. در آن دوران، شکل این کهکشانها در حال تکامل بوده است.
تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی هابل، نشان دادند که کهکشانهای اولیه، توسط یک جزء دیسک مانند محاصره شده بودند که یک تضاد مشهود با برجستگی مرکزی کهکشان داشته است . ما این موضوع را در کهکشانهای مارپیچی و کوژ نیز شاهد هستیم و این یکی از ویژگیها آنها است. از سوی دیگر، تصاویر ثبت شده توسط آلما نشان دادند که در نزدیکی مرکز این کهکشانها، مقادیر زیادی گاز و غبار وجود دارد و همین موضوع نشان میدهد که نرخ شکلگیری ستارهها در این نواحی بسیار بالا است.
همانطوری که پیشتر گفته شد، نظریهای وجود دارد که بیان میکند کهکشانها با ادغام ستارهها دچار تغییر میشوند و علت نرخ بالای شکلگیری ستارهها نیز برخورد کهکشانها است. این گروه پژوهشی برای آنکه بتواند این نظریه را باطل کند، از تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) که در رصدخانهی پارانال در شیلی قرار گرفته، استفاده کردند تا ثابت کنند در آن زمان، هیچگونه برخورد کهکشانی صورت نگرفته است.
مشاهداتی از یک کهکشان در فاصلهی ۱۱ میلیارد سال نوری توسط تلسکوپ هابل و آرایه آلما انجام شده است
کِن-ایچی تاداکی در این خصوص میگوید:
در اینجا شواهدی داریم که ثابت میکنند هستههای متراکم کهکشانها میتوانند بدون آنکه برخورد کهکشانی صورت بگیرد، به وجود آیند.
این یافتهها میتوانند باعث شوند که ستارهشناسان در نظریههایی که در مورد تکامل کهکشانی و چگونگی به وجود آمدن ویژگیهایی همچون برجستگی مرکزی و بازوهای مارپیچی دارند، تجدید نظر کنند. این یافتهها نشان میدهند که احتمالاً ما باید در مورد مدلهایی که از چگونگی تکامل کیهان داریم، تجدید نظر کنیم. کسی چه میداند، شاید این یافتهها باعث شوند دانشمندان و ستارهشناسان در مورد چشماندازی که از چند میلیارد سال آینده دارند نیز تجدید نظر کنند و در مورد آیندهی کهکشان راه شیری و برخورد آن با کهکشان آندرومدا نیز بیشتر فکر کنند.
مانند همیشه، هرچه بیشتر به اعماق جهان نگاه میکنیم، چیزهای بیشتری آشکار میشوند. با هر یافتهای که با انتظارات ما همخوانی ندارند، ما مجبور میشویم که نظریههای خود را اصلاح کنیم و آنها را از زاویه دیگری ببینیم.
نتایج این پژوهشها به تازگی در نشریه Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
وی ۳۰، سومین نسل از خانوادهی گوشیهای سری V الجی است که با محوریت ارائهی تجربهی چندرسانهای بیبدیل معرفی شده و آمده است تا رنگ و بویی سینمایی به ویدیوهای موبایل ببخشد.
الجی وی ۳۰ را میتوان بهترین نتیجهی حاصل از تکرار چندبارهی فرایند آزمونوخطایی دانست که کرهایها طی چند سال اخیر برای بهدستآوردن جایگاهی درخور، در حوزهی گوشیهای هوشمند انجام میدهند. سه سال پیش الجی در کنار عرضهی محصولات سری G بهعنوان پرچمدار محصولات خود در حوزهی گوشیهای هوشمند، نخستین محصول از سری V را با نام الجی وی ۱۰ و با تمرکز بر قابلیتهای ویژهی مالتیمدیا، بدنهای مقاوم با طراحی خاص و یک ویژگی نوآورانه، یعنی اضافه کردن نمایشگر دوم در کنار دوربین سلفی رونمایی و راهی بازار کرد.
با وجود آنکه مدت زیادی از عرضهی نسل اول خانوادهی V نمیگذرد و این مجموعه از گوشیهای هوشمند الجی بسیار جوان و نوپا هستند؛ اما بهسرعت توانسته است نظر کاربران را به خود جلب کند، بهطوری که بهجرئت میتوان محصولات خانوادهی سری V را جذابتر و چشمنوازتر از پرچمداران سری G الجی دانست؛ البته در این بین نباید از نقش الجی وی ۳۰ بهعنوان یکی از عوامل اصلی در جلب توجهات به سمت گوشیهای هوشمند سری V الجی غافل شد. الجی این گوشی را نهم شهریور امسال و در جریان نمایشگاه بینالمللی ایفا ۲۰۱۷ به جهانیان معرفی کرد.
نمایشگر بدون حاشیهی فولویژن OLED، طراحی زیبا و چشمنواز، استفاده از بهترین ماژولهای سختافزاری در کنار همکاری با برندهای نامآشنا و معتبری نظیر B&O، همگی باعث شدهاند وی ۳۰ به یک پرچمدار منحصربهفرد و تمامعیار در بازار گوشیهای هوشمند تبدیل شود. برخلاف جی ۶ که از تراشهی سال قبل کوالکام بهره میبُرد، وی ۳۰ به جدیدترین و قدرتمندترین تراشهی حال حاضر این شرکت، یعنی اسنپدراگون ۸۳۵ مجهز شده است، صرف نظر از قدرت سختافزاری، شاید بتوان بارزترین ویژگی وی ۳۰ را بهرهگیری از نمایشگر OLED دانست که برای نخستین بار پس از سری جی فلکس، در یکی از پرچمداران الجی به کار رفته است.
با تمامی تفاسیر، آیا الجی وی ۳۰ میتواند جایگاه الجی در گوشیهای هوشمند را بهبود ببخشد؟ آیا میتواند رقیبی شایسته برای رقبای قدرتمندی چون گلکسی نوت ۸ باشد؟ برای یافتن پاسخ برای چنین سؤالاتی، بررسی جامع زومیت از الجی وی ۳۰ را از دست ندهید. گوشی الجی وی ۳۰ توسط دفتر الجی در ایران در اختیار زومیت قرار گرفته است.
مشخصات فنی
مشخصات فنی الجی وی ۳۰ در قیاس با نسلهای قبل | ||||
---|---|---|---|---|
مشخصات/گوشی | الجی وی ۳۰ | الجی وی ۲۰ | الجی وی ۱۰ | الجی جی ۶ |
تراشه |
اسنپدراگون ۸۳۵ |
اسنپدراگون ۸۲۰ |
اسنپدراگون ۸۰۸ |
اسنپدراگون ۸۲۱ |
سیستمعامل | اندروید ۷.۱.۲ | اندروید ۷.۰ | اندروید ۵.۱.۱ قابل ارتقاء به ۷.۰ | اندروید ۷.۰ |
رم | ۴ گیگابایت |
۴ گیگابایت | ۴ گیگابایت | ۴ گیگابایت |
نمایشگر |
۶ اینچ OLED |
۵.۷ اینچی IPS LCD |
۵.۷ اینچی IPS LCD |
۵.۷ اینچی IPS LCD |
محافظ نمایشگر |
گوریلا گلس ۵ | گوریلا گلس ۴ | گوریلا گلس ۴ | گوریلا گلس ۵ |
تراکم پیکسل نمایشگر |
۵۳۷ پیکسل بر اینچ | ۵۱۳ پیکسل بر اینچ | ۵۱۵ پیکسل بر اینچ | ۵۶۴ پیکسل بر اینچ |
حافظه ذخیرهسازی | ۶۴/۱۲۸ گیگابایت | ۳۲/۶۴ گیگابایت | ۳۲/۶۴ گیگابایت | ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایت |
کارت حافظه |
تا حداکثر ۲ ترابایت | تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت | تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت | تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت |
دوربین اصلی |
۱۳+۱۶ مگاپیکسل |
۱۶+۸ مگاپیکسل |
۱۶ مگاپیکسل |
۱۳+۱۳ مگاپیکسل |
دوربین سلفی |
۵ مگاپیکسل |
۵ مگاپیکسل |
۵ مگاپیکسل |
۵ مگاپیکسل |
حسگر اثر انگشت | دارد | دارد | دارد | دارد |
نوع سیم کارت | نانوسیم | نانوسیم | نانوسیم | نانوسیم |
ظرفیت باتری | ۳۳۰۰ میلیآمپرساعت | ۳۲۰۰ میلیآمپرساعت | ۳۰۰۰ میلیآمپرساعت | ۳۳۰۰ میلیآمپرساعت |
وزن | ۱۵۸ گرم | ۱۷۴ گرم | ۱۹۲ گرم | ۱۶۳ گرم |
ابعاد | ۷.۴×۷۵.۴×۱۵۱.۷ میلیمتر | ۷.۶×۷۸.۱×۱۵۹.۷ میلیمتر | ۸.۶×۷۹.۳×۱۵۹.۶ میلیمتر | ۷.۹×۷۱.۹×۱۴۸.۹ میلیمتر |
طراحی
الجی همواره نشان داده است که برای طراحی یک گوشی هوشمند جدید، علاوه بر اینکه ترندهای طراحی در جدیدترین محصولات عرضهشده توسط رقبا را در نظر دارد، ایدههای طراحی خود را نیز برای بهبود هر چه بیشتر محصولاتش به کار میگیرد. در واقع الجی گوشیهای هوشمندش را نه با تقلید از رقبا، بلکه با اضافه کردن چاشنی اختصاصی خود راهی بازار میکند. کرهایها در سال ۲۰۱۳ با رونمایی از جی ۲ بسیاری را هیجان زده کردند. جی ۲ با وجود حذف کلیدهای فیزیکی از پنل جلویی و همچنین لبهها، بسیار زیبا و چشمنواز به نظر میرسید و بهکارگیری جدیدترین ماژولهای سختافزاری، آن را به یکی از بهترین پرچمداران موجود در بازار تبدیل کرده بود؛ اما پس از جی ۲، الجی نتوانست آنچنان که باید نظر منتقدان حوزهی فناوری را به محصولات بعدی خود جلب کند؛ بهطوری که در مورد جی ۵، انتقادات از الجی به بالاترین میزان خود رسید، چرا که استفاده از طراحی ماژولار هرچند ایدهای جدید و جذاب بود، اما ظرفیت فنی پایین و همچنین پشتیبانی محدود از این قابلیت توسط الجی و توسعهدهندگان لوازم جانبی باعث شد جی ۵ بیشتر رنگ و بوی شکست به خود بگیرد.
الجی با جی ۶ نشان داد که دوباره درصدد بازگشت به مسیر اصلی است؛ چرا که جی ۶ با بهرهگیری از یک نمایشگر تمامصفحه یا همان FullVision بنابر تعریف الجی، نشان داد که همچنان قادر است گوشی خوشدست و زیبایی راهی بازار کند. شرکت کرهای مورد بحث در سه سال اخیر تولید سری جدیدی از گوشیهای هوشمند پرچمدار را با عنوان سری وی آغاز کرد که در طراحی این گوشیها نگرش متفاوتی در دستور کار قرار گرفته بود. سری وی بیشتر با تکیه بر فاکتورهای مقاومت فیزیکی بالا در کنار بهرهگیری از آخرین ماژولهای سختافزاری راهی بازار میشود و اتفاقا تاحدودی موفق شده است فروش پایین گوشیهای سری جی را پوشش دهد.
پس از انتشار شایعات و اخبار فراوان در رابطه با وی ۳۰، الجی در جریان برگزاری نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷ و در شهر برلین نسل جدید گوشی هوشمند پرچمدار خود را با نام وی ۳۰ رونمایی کرد. برخلاف نسلهای اول و دوم سری V، در الجی وی ۳۰ خبری از نمایشگر دوم برای نشان دادن اعلانها در بالای صفحهنمایش اصلی نیست؛ اما این بزرگترین تغییری نیست که وی ۳۰ در مقایسه با نسلهای پیشین به خود میبیند؛ وی ۳۰ پس از جی فلکس و جی فلکس ۲، نخستین پرچمدار الجی محسوب میشود که از نمایشگری با پنل OLED بهره میبرد.
کرهایها وی ۳۰ را نیز همانند جی ۶ از ترکیب شیشه و فلز ساختهاند؛ الجی برای بخش جلو و پشت پرچمدار جدید خود، پوشش شیشهای گوریلا گلس ۵ را انتخاب کرده است؛ این پنلهای 2.5D به لطف انحنای ملایمی که در لبههای خود دارند؛ بهخوبی دور تا دور فریم فلزی گوشی را فرا گرفته و با آن پیوند خوردهاند؛ بهطوری که بهسختی میتوان متوجه ناپیوستگی بین فلز و شیشه شد؛ این موضوع علاوه بر آنکه زیبایی چشمنوازی به وی ۳۰ بخشیده، در دست گرفتن پرچمدار جدید کرهایها را نیز به تجربهای لذتبخش بدل کرده است. در نهایت باید خاطرنشان کنیم که وی ۳۰ همانند تمام گوشیهای شیشهای دیگر مستعد جذب اثر انگشت است و باید بهصورت مداوم آن را با دستمال میکروفایبر پاک کنید.
ابعاد نمایشگر وی ۳۰ در مقایسه با نمونهی بهکاررفته در الجی جی ۶، حدود ۰.۳ اینچ بزرگتر شده و به ۶.۰ اینچ رسیده است؛ اما نمایشگر وی ۳۰ نسبت به جی ۶ حاشیههای باریکتری دارد. بدین ترتیب نمایشگر وی ۳۰ حدود ۸۱.۲ درصد از پنل جلوی گوشی را فرا گرفته است؛ درحالیکه نسبت نمایشگر به بدنهی الجی جی ۶ معادل ۷۸.۶ درصد بود. بزرگتر شدن نمایشگر وی ۳۰ در مقایسه با جی ۶، به مفهوم افزایش طول و عرض گوشی است؛ اما بزرگتر شدن ابعاد وی ۳۰، به ویژه افزایش عرض آن باعث شده است این گوشی بهتر از سایر گوشیهای موجود در بازار در دست جا بگیرد و کاربر ترسی از سُر خوردن و سقوط گوشی نداشته باشد. یکی از مواردی که در اولین گوشیهای هوشمند با نمایشگر دارای نسبت تصویر ۱۸ به ۹ بیش از پیش نظر هر کاربری را به خود جلب میکرد، باریک بودن عرض گوشی و طول زیاد آن بود؛ اما در وی ۳۰ با وجود اینکه نمایشگر از نسبت تصویر ۱۸ به ۹ بهره میبرد، این موضوع چندان برجسته نیست.




الجی به تبعیت از الگوی طراحی خود در سالهای گذشته، در وی ۳۰ نیز از این قانون نانوشته که به ترندی در دنیای گوشیهای هوشمند تبدیل شده است، تبعیت کرده و از این رو نمیتوان کلید فیزیکی را در پنل جلویی این گوشی مشاهده کرد. همچون جی ۶، حسگر اثر انگشت با کلید پاور یکپارچه شده و در پنل پشت گوشی جا گرفته است. الجی برای یکدست شدن طراحی گوشی همچون سامسونگ، حسگر اثر انگشت را در کنار دوربین دوگانه قرار نداده و آن را پایین دوربین تعبیه کرده است، از این رو دسترسی به کلید پاور/حسگر اثر انگشت در پنل پشت گوشی به سهولت انجام میشود.
نمایشگر
سرانجام الجی استفاده از نمایشگر السیدی را با رونمایی از پرچمدار جدید سری V کنار گذاشت. الجی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پنل اولد در سایز بزرگ محسوب میشود؛ با این حال همواره فقدان یک نمایشگر با روشنایی زیاد و رنگ مشکی عمیق در پرچمداران این شرکت کرهای حس میشد. جی ۶ بهعنوان آخرین پرچمدار این غول کرهای، با وجود بهبودهای فراوان و بنیانگذاری نسبت تصویر ۱۸:۹، روشنایی بالایی ارائه نمیداد.
نمایشگرهای اولد الجی و نمونههای اولد ساخت سامسونگ که بیشتر با نام سوپر امولد آنها را میشناسیم، تفاوت چندانی از نظر پروسهی عملکرد ندارند. در عین حال آنچه این دو را از هم متمایز میکند بیشتر به روشهای ساخت و مواد، سابپیکسلها، کالیبراسیون، بحثهای نرمافزاری و مواردی از این دست محدود میشود. تلاشهای پیشین الجی در بخش نمایشگرهای اولد در گوشیهای سری جیفلکس با موفقیت همراه نبود؛ اما به نظر میرسد این غول کرهای با نمایشگر «P-OLED» جدیدش، راه مبارزه با رقیب سنتی خود را یافته است.
نمایشگر ۶ اینچی وی ۳۰ با رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۴۴۰ پیکسل خود، تراکم ۵۳۷ پیکسل در اینچ به همراه دارد. نسبت تصویر نمایشگر وی ۳۰ همانند جی ۶ نسبت نامتعارف ۱۸:۹ یا همان ۲:۱ است. چنین نسبت تصویری علاوه بر داشتن برخی مزایا مانند فضای بیشتر برای داشتن پنجرههای بیشتر، معایبی همچون عدم سازگاری با برخی اپلیکیشنها را نیز به همراه دارد. استفاده از نسبت تصویرهای اینچنینی در گوشیهای کهکشانی جدید سامسونگ، طول گوشی را بیش از اندازه بزرگ کرده است؛ بهطوری که احساس میکنیم بخش زیادی از گوشی خارج از دسترس ما قرار دارد. خوشبختانه استفاده از نمایشگر ۲:۱ و ترکیب آن با زبان طراحی الجی چنین حسی به ما منتقل نکرد. ناگفته نماند که محتوای سازگار با چنین نسبت تصویری روز به روز در حال افزایش است؛ اما در شرایط کنونی از محتوا نمیتوان بهعنوان عامل ترغیبکننده برای خرید یک گوشی با این نسبت تصویر یاد کرد.
نمایشگر FullVision وی ۳۰ همانند جی ۶ از هر دو استاندارد HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند. بد نیست بدانید که عملکرد دالبی ویژن (یا HDR) تنها در هنگام مشاهدهی محتوای انکودشدهی مخصوص آن قابل مشاهده است. هنگامی که فرد به مشاهدهی محتوای پشتیبانی شده با این استانداردها اقدام میکند، به کمک پردازش متادیتای محتوا، نور پسزمینهی گوشی به نحوی کنترل میشود که بهترین رنگها، کنتراست و ایدهآلترین هایلایتها نمایش داده شوند.
در وی ۳۰ خبری از نمایشگر ثانویه نیست و الجی به اضافه کردن یک نوار شناور نرمافزاری اکتفا کرده است. بخش «App Scaling» همان چیزی است که پیش از این در جی ۶ دیدهایم و تفاوتی را شاهد نیستیم. خوشبختانه امکان تغییر رزولوشن نمایشگر نیز در وی ۳۰ وجود دارد و کاربر قادر به انتخاب سه رزولوشن مختلف در این بخش خواهد بود و بخش «Comfort View» نیز که برای استفاده از گوشی در محیطهای تاریک تدارک دیده شده، نسبت به جی ۶ بهبود یافته و حالا به جای محدود شدن به سه گزینه، با یک اسلایدر قابل تنظیم است؛ همچنین امکان زمانبندی برای فعالسازی این قابلیت به رابط کاربری اضافه شده است.
در بحث نمایش رنگها وی ۳۰ نظر ما را به خود جلب کرد، تصاویر در این نمایشگر به لطف بازگشت الجی به دنیای اولدهای موبایل، بسیار زنده و شاداب هستند و خبری از اشباع زیاد در آنها نیست. بخش «Screen Color» در تنظیمات نمایشگر، ۵ حالت کلی برای پروفایل رنگها در اختیار کاربر قرار میدهد. تنظیمات بهصورت پیشفرض روی حالت «Normal» قرار دارد؛ سه پروفایل هم در این بخش برای نمایش ویدئو، عکس و صفحات وب در نظر گرفته شده است. البته گزینهی «Custom» نیز در این بخش برای تنظیم دستی دمای رنگ و سطح هر یک از رنگهای اصلی در اختیار کاربر قرار دارد.
روشنایی نمایشگر | White, 0% | Black, 100%, Manual | White, 100%, Manual | Black, 100% Auto | White, 100%, Auto | Max Native Contrast |
---|---|---|---|---|---|---|
V30 | 3.71 | 0 | 591 | 0 | 706 | ∞ |
Galaxy note 8 | 2.85 | 0 | 738 | 0 | 1074 | ∞ |
OnePlus 5 | 2.4 | 0 | 639 | 0 | 640 | ∞ |
Xperia XZ Premium | 3.87 | 1.38 | 411 | 1.55 | 414 | 298 |
Galaxy S8 Plus | 2.39 | 0 | 698 | 0 | 1119 | ∞ |
iPhone 7 Plus | 1.53 | 1.81 | 553 | 2.21 | 647 | 305 |
LG G6 | 2.51 | 0.68 | 349 | 0.82 | 389 | 513 |
Huawei P10 | 1.73 | 3.57 | 532 | 3.50 | 531 | 152 |
HTC U11 | 4.68 | 3.18 | 395 | 3.97 | 515 | 130 |
کیفیت نمایش رنگها با تغییر زاویهی دید به نمایشگر، افت چندانی نمیکند. رنگ مشکی در تصاویر، همان چیزی است که از یک نمایشگر اولد انتظار داریم. استفاده از نمایشگر در زیر نور خورشید به لطف روشنایی بالای آن با مشکل خاصی روبهرو نیست؛ با این حال رقبای سامسونگی در این بخش عملکرد بهتری از خود نشان دادهاند. نمایشگر وی ۳۰ از بررسیهای مربوط به روشنایی نمایشگر سربلند بیرون آمد و روشنایی حداکثری ۷۰۶ نیت را در حالت تنظیم خودکار به نام خود ثبت کرد. وی ۳۰ در آزمایش حداقل روشنایی به خوبی بخش قبل عمل نکرد و عدد ۳.۷۱ نیت را به ثبت رساند؛ این عدد بهعنوان معیاری برای استفاده از گوشی در محیطهای تاریک به کار میرود.
اسپیکر و قابلیتهای صوتی
الجی همواره به کیفیت صدا در پرچمداران سری V توجه داشته است؛ بهطوری که آخرین ساختهی این شرکت کرهای از نظر تجربهی صوتی، نمونهای کمنظیر در دنیای تلفنهای هوشمند محسوب میشود. استفاده از مبدل دیجیتال به آنالوگ چهارگانه، همکاری با B&O Play و هدفونهای عالی، وی ۳۰ را در جایگاهی بالاتر نسبت به رقبا قرار داده است. الجی وی ۳۰ به لطف مبدل دیجیتال به آنالوگ با مدل SABRE ES9218P که توسط ESS توسعه داده شده، قادر به ارائهی صدای ۳۲ بیت و ۱۹۲ کیلوهرتز است؛ درحالیکه رقبا در بهترین شرایط از صدای رزولوشن بالای ۲۴ بیت پشتیبانی میکنند. الجی بهترین و جدیدترین مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) را جایگزین نمونهی چهارگانهی وی ۲۰ کرده است.
پیش از معرفی و بررسی نکات مثبت بخش صوتی در وی ۳۰ باید به فقدان اسپیکرهای استریو در آن اشاره کرد. با ورود گوشیها به دنیای طراحیهای بدون حاشیه، هر روز بیش از گذشته شاهد فقدان این نوع اسپیکرها در گوشیها هستیم. تک اسپیکر گوشی در لبهی پایینی آن و در کنار درگاه USB نوع C قرار دارد و حجم صدای مناسبی ارائه نمیدهد. حجم صدای ارائهشده توسط وی ۳۰ همانند کهکشانی جدید کرهایها یعنی نوت ۸ در حد اندازهی یک پرچمدار تمامعیار نیست. کیفیت صدای خروجی این اسپیکر نسبت به وضعیت حجم صدای آن در شرایط بهتری قرار دارد و میتوان آن را قابل قبول توصیف کرد. دو غول کرهای الجی و سامسونگ در بخش اسپیکر پرچمداران جدیدشان ضعیف عمل کردند.
الجی وی ۳۰ اولین گوشی هوشمندی محسوب میشود که از MQA (Master Quality Authenticated) پشتیبانی میکند، الجی معتقد است این کُدک به لطف صدای با رزولوشن و فشردهسازی بالا، آیندهی استریم موسیقی را رقم خواهد زد. ویژگیهای وی ۳۰ تنها به بخش پخش صدا ختم نمیشود و این گوشی یکی از بهترین نمونههای بازار برای ضبط صدا است؛ به کمک اپلیکیشن «HD Audio Recorder» میتوان بهترین صدا را بسته به محیط و بهصورت 24bit/192kHz ضبط کرد. کاربر علاوه بر امکان ذخیرهی صدا با فرمت FLAC قادر به تنظیم دستی بسیاری از موارد برای ثبت صدای شفاف است.
مبدل دیجیتال به آنالوگ وی ۳۰ این گوشی را قادر به کنترل دقیق سیگنالهای صدای راست و چپ میکند و نرخ دیستورشن صدا را به زیر ۰.۰۰۰۲ درصد کاهش میدهد. الجی با استفاده از این DAC جدید، صدای خروجی را تا جای ممکن به منبع واقعی نزدیک کرده است. علاوه بر ۳۲ بیتی بودن خروجی صدا در وی ۳۰، مبدل چهارگانهی آن دو ویژگی فیلترهای دیجیتال و تنظیمات صدای از پیش تعیینشده را برای کاربر به ارمغان میآورد. فیلترهای دیجیتال در نهایت به کاهش دیستورشن در سیگنالهای صدا و ارائهی صدای شفاف در شرایط مختلف منجر خواهند شد. بخش «Sound Preset» که شامل ۵ حالت مختلف میشود، صدایی گوشنواز بسته به نوع موسیقی و سلیقهی شما ارائه خواهد داد. امکان استفاده از هدفونهای با امپدانس بالا، نویز پایین در صدای خروجی و جزئیات بالاتر صدا از جمله مهمترین ویژگیهای صوتی وی ۳۰ هستند.
تجربهی صوتی ما در زمان بررسی وی ۳۰ در یک کلام عالی و بدون نقص بود؛ بهطوری که این گوشی را میتوان نمونهای بینظیر در بخش صدا دانست. صدای شفاف درآمیخته با جزئیات بالا، تجربهای حرفهای و فراتر از انتظار در اختیارتان خواهد گذاشت. همکاری الجی با B&O Play تنها به بهینهسازی صوتی خلاصه نشده و هدفونهای باکیفیت این برند خوشنام در صنعت موسیقی در جعبهی گوشی تعبیه شده است. متأسفانه به دلیل فقدان این هدفونها در نمونهی مورد بررسی توسط زومیت، قادر به ارزیابی کیفیت آنها نبودیم. بهجرئت میتوان تجربهی صوتی وی ۳۰ را بهترین نمونهی دیده شده در یک گوشی هوشمند دانست؛ پس اگر به دنبال یک گوشی تمامعیار در بخش صوتی هستید، وی ۳۰ بهترین انتخاب در شرایط کنونی خواهد بود.
رابط کاربری
مدل سال گذشتهی سری وی، یعنی وی ۲۰، اولین گوشی هوشمندی بود که با اندروید ۷.۰ وارد بازار شد؛ اما الجی نتوانست این سنت را در مورد وی ۳۰ هم حفظ کند. با وجود اینکه تقریبا یک ماه از معرفی اندروید ۸.۰ یا اوریو میگذرد، وی ۳۰ با همان اندروید نوقا، ولی نسخهی ۷.۱.۲ به بازار عرضه میشود؛ البته با توجه به سابقهی خوب الجی در انتشار بهروزرسانیهای سیستمعامل برای گوشیهای پرچمدارش، میتوان مطمئن بود که وی ۳۰ جزو اولین گوشیهای اندروید خواهد بود که بهروزرسانی اندروید ۸.۰ را دریافت میکند؛ این موضوع، به احتمال زیاد تا پایان سال جاری میلادی اتفاق میافتد. البته لازم است بدانید که وی ۳۰، به جدیدترین بستهی امنیتی اندروید تا زمان انتشار گوشی (یکم سپتامبر) مجهز شده است؛ این یعنی از لحاظ حفرههای امنیتی و مشکلات نرمافزاری، خیالتان از بابت کار با وی ۳۰ راحت خواهد بود.
اکثر پرچمداران گذشتهی الجی، از قابلیت «نمایشگر همواره روشن» یا همان Always-On بهره میبرند. این قابلیت، هنگامی که نمایشگر گوشی خاموش باشد، یک سری اطلاعات مهم مثل ساعت، تماسهای از دست رفته و پیغامهای جدید را روی بخشی از نمایشگر گوشی نشان میدهد. از لحاظ تئوری، این موضوع نباید تأثیر زیادی بر مصرف باتری داشته باشد؛ ولی چون ساختار صفحات السیدی بهگونهای است که حتی برای نشان دادن متنی در قسمت کوچکی از آن، باید تمام صفحه روشن شود؛ حالا که وی ۳۰ از نمایشگر اولد استفاده میکند، این موضوع بهطور کامل حل شده است. در نمایشگر وی ۳۰، فقط تعداد محدودی پیکسل برای نشان دادن ساعت و اعلانها روشن میشود و باتری خیلی کمی مصرف میشود. امکانات زیادی برای تغییر ظاهر و محتوای این بخش وجود دارد که میتوانید آنها را در بخش تنظیمات نمایشگر گوشی تغییر دهید.
همانطور که پیش از این گفتیم، یکی از مهمترین تغییرات ایجادشده در وی ۳۰ در مقایسه با مدلهای سالهای گذشته، حذف نمایشگر دوم است؛ اما کارایی این نمایشگر بهطور کامل از بین نرفته، فقط از حالت سختافزاری به حالت نرمافزاری تبدیل شده است؛ یعنی همان صفحهنمایش دوم (که نواری باریک بود) در قالب یک قابلیت نرمافزاری جدید بهنام «نوار شناور» (Floating Bar) وجود دارد. این نوار رفتاری مثل نوار مربوط به لبهی خمیده در پرچمداران سامسونگ دارد و از لبهی نمایشگر، در دسترس است. این نوار که با یک لمس باز میشود، میتواند حداکثر چهار لایه داشته باشد که از طریق تنظیمات آن، فعال یا غیر فعال میشوند. این چهار لایه شامل اپلیکیشنهای پرکاربرد، تماسهای پرکاربرد، کنترل پخشکنندهی موسیقی و ثبت اسکرینشات میشوند. در لایهی آخر که قابلیتهای مربوط به ثبت اسکرینشات وجود دارد، قابلیتی برای ثبت تصاویر GIF تعبیه شده است که با فعال کردن آن، میتوان برای چند ثانیه از عملکرد بخشی از نمایشگر گوشی فیلم گرفت و آن را در قالب یک فایل GIF ذخیره کرد. در نظر داشته باشید که میتوانید میانبر مربوط به این نوار را در هر قسمتی از لبههای چپ و راست نمایشگر که تمایل داشته باشید، قرار دهید. درست مثل نوار مربوط به لبه در گوشیهای سامسونگ، نوار شناور الجی هم یک امکان کاربردی و مفید محسوب میشود که نیاز شما را برای خارج شدن از برنامههای در حال اجرا کم میکند.
صرفنظر از نوار شناور، رابط کاربری وی ۳۰، یکی از تمیزترین و برترین رابطهای کاربری در گوشیهای اندروید محسوب میشود. محیط رابط کاربری بینهایت سریع است و در مدتزمانی که این گوشی در اختیار ما بود، هیچگونه مکث یا کاهش سرعتی مشاهده نکردیم؛ مشخصهی مثبتی که در دنیای گوشیهای اندرویدی تنها در مواردی خاص مثل گوشیهای اچتیسی یافت میشود. علاوه بر عملکرد، تعداد قابلیتهای مربوط به شخصیسازی محیط رابط کاربری هم بسیار زیاد است؛ از تغییر فونت و ظاهر آیکونها گرفته تا پوستههای جدید، این امکان را به شما میدهد که ظاهر رابط کاربری را به هر شکل و شمایلی که دوست داشتید، شخصیسازی کنید. در ضمن، پوستهای به نام High Contrast وجود دارد که کل رابط کاربری را از حالت سفید و روشن، به حالت تیره و مشکی تبدیل میکند. صرف از نظر اینکه این حالت تأثیر کمتری در خستگی چشم دارد، میتواند مصرف انرژی نمایشگر را به لطف استفاده از فناوری اولد، به طرز چشمگیری کاهش دهد.
یکی از گروههای هدف مهم در بازار فبلتها، دوستداران بازی با گوشیها هستند، الجی به همین منظور بخشی به نام «Gaming» در تنظیمات گوشی گنجانده است. کاربران وی ۳۰ به لطف این بخش قادر به تغییر روزلوشن بازیها و نرخ فریم هستند؛ برای هر یک از این موارد سه نوع تنظیم در دسترس است و امکان شخصیسازی آن برای هر بازی وجود دارد. قابلیت «Game tools» نیز در زمان بازی، آیکونی به سمت چپ کلیدهای ناوبری اندروید اضافه میکند که به کمک آن علاوه بر اسکرینشات گرفتن از صفحه، میتوان به تنظیمات اپاسکیلینگ و گرافیک بازی دسترسی داشت.
یکی دیگر از بخشهای نرمافزاری الجی که تغییرات زیادی در وی ۳۰ داشته است، قسمت مربوط به امنیت گوشی محسوب میشود. به جز حسگر اثر انگشت، دو قابلیت جدید دیگر به نامهای «تشخیص چهره» و «تشخیص صوت» به وی ۳۰ اضافه شده است. این دو قابلیت، همانطور که نامشان نشان میدهد، از صورت و صدای شما برای باز کردن قفل گوشی استفاده میکنند. اگر در کنار اثر انگشت، صدا و چهرهی خود را هم در گوشی ثبت کنید، میتوانید در شرایط مختلف، استفادهی راحتتری از آن داشته باشید. تصور کنید که یک روز سرد زمستانی، در یک مکان پرسروصدا و زمانی که دستکش به دست دارید، بخواهید گوشی خود را باز کنید؛ در این حالت، قابلیت تشخیص چهره به کارتان میآید تا در کسری از ثانیه، از گوشی استفاده کنید. حال، شرایط دیگری را در نظر بگیرید که در طول شب، هنگامی که چراغ اتاقتان خاموش است و دنبال گوشی خود هستید؛ کافی است فرمان صوتی تعریفشده، مثل «وی ۳۰ روشن شو!» را بگویید تا نمایشگر گوشیتان روشن شود. حالت دیگری هم با نام Knock Code وجود دارد که البته مورد جدیدی نیست و چند سالی است که در تمام گوشیهای الجی وجود دارد. با فعال کردن این قابلیت میتوان با ضربه زدن به نمایشگر در قسمتهای مشخص، آن را فعال کرد.
الجی وی ۳۰ بهصورت پیشفرض به گوگل اسیستنت مجهز شده است. این دستیار صوتی با نگه داشتن دکمهی هوم فعال میشود و میتواند انواع و اقسام دستورات را به کمک فرمانهای صوتی اجرا کند. مثل پرچمداران سالهای پیش، وی ۳۰ هم بخشی به نام Smart Settings دارد که میتواند با توجه به مکان کاربر (منزل، محل کار و ...)، تنظیمات خاصی مثل وای-فای و بلوتوث را فعال و غیر فعال کند. در نهایت، لازم به ذکر است که الجی وی ۳۰ بهصورت کامل از زبان فارسی پشتیبانی میکند.
دوربین
الجی وی ۳۰ همچون تمام گوشیهای هوشمندی که اخیرا راهی بازار میشوند از دوربین دوگانه بهره میبرد. دوربین دوگانهی وی ۳۰ شامل یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و یک حسگر ۱۳ مگاپیکسلی برای دوربین دوم است که این دوربین برای ثبت تصاویر واید تعبیه شده است. حسگر ۱۶ مگاپیکسلی مورد استفاده در وی ۳۰ از دیافراگم f/1.6 بهره میبرد. همچنین سایز هر پیکسل در این دوربین یک میکرومتر اعلام شده است. از ویژگیهای دوربین اصلی وی ۳۰ باید به بهرهگیری از لرزشگیر اپتیکال سه محوره در کنار سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز و لیزری اشاره کرد. این دوربین از HDR و قابلیت تشخیص چهره نیز پشتیبانی میکند. الجی برای دوربین دوم وی ۳۰ با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی، یک لنز واید با f/1.9 در نظر گرفته است. کرهایها تقریبا حسگر دوم مورد استفاده در دوربین دوگانهی خود را تغییری نداده و از همان حسگر دوربین دوگانهی الجی جی ۶ استفاده کردهاند. دوربین دوم الجی وی ۳۰ از وجود سیستم فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال بیبهره است.
یکی از خبرسازترین موارد در خصوص الجی وی ۳۰، بهرهگیری آن از لنزی با عدسیهای شیشهای در کنار دیافراگم f/1.6 دوربین اصلی است که به عملکرد خوب این دوربین در محیطهای کمنور کمک بسیاری میکند. وی ۳۰ اولین گوشی هوشمندی است که از وجود لنزی با دیافراگم f/1.6 بهره میبرد. اطلاعات ارائهشده توسط الجی نشان از این دارند که وی ۳۰ به مدد دیافراگم باز و عدسیهای شیشهای مورد استفاده در لنز، قادر است تا ۲۵ درصد نور بیشتری در مقایسه با لنزی با دیافراگم f/1.8 به حسگر بتاباند. الجی اعلام کرده است که با اصلاح الگوریتمهای پردازش تصویر، میزان اعوجاج در تصاویری که با استفاده از دوربین دارای لنز واید ثبت میشود در مقایسه با الجی جی ۶ بسیار کاهش پیدا کرده است.
الجی قابلیتهای نرمافزاری متعددی برای اپلیکیشن دوربین وی ۳۰ در نظر گرفته است که از جملهی آنها به مواردی همچون مدهای مختلف برای عکاسی اشاره کرد. زمانی که اپلیکیشن دوربین را اجرا میکنید، در نوار بالایی گوشی پنج آیکون نمایش داده میشود که از راست به چپ، شامل فعال و غیرفعال کردن فلش، سوئیچ کردن بین دوربین اصلی و سلفی، نمایش افکتهای تصویری، مدهای مختلف و بخش تنظیمات هستند. هرچند در هر دو دوربین پشتی الجی میتوان از قابلیت HDR در زمان ثبت تصاویر استفاده کرد؛ اما این سیستم در دوربین اصلی عملکرد بسیار بهتری دارد؛ چرا که عکاسی در محیطهای پرنور با فعال بودن HDR نتیجهای بهتری دارد، حال آنکه در زمان استفاده از دوربین مجهز به لنز واید، برخی از جزئیات در تصویر در اثر نور حذف میشوند.
در وی ۳۰ مدهای مختلفی برای عکاسی و فیلمبرداری پیشبینی شده است که شماری از آنها مخصوص وی ۳۰ هستند؛ برای مثال میتوان به حالت Cine Video اشاره کرد. با استفاده از افکتهای موجود در حالت Cine Video میتوان ویدیوهایی ثبت کرد که حال و هوای فیلمهای سینمایی را داشته باشند. یکی دیگر از ویژگیهای جلب وی ۳۰، در قسمت تنظیمات دستی دوربین نهفته است. در صورتی که در مدهای مختلف عکاسی وی ۳۰ حالت Manual یا دستی انتخاب شود، امکانی با عنوان گرفی (Graphy) در اختیار کاربر قرار میگیرد که در صورت عدم آشنایی با تنظیمات دستی برای عکاسی در حالتهای مختلف، میتوان از آن استفاده کرد.
در گرفی نمونههای مختلفی پیشبینی شده است که کاربر میتواند نزدیکترین گزینه را بر اساس فاکتورهای محیطی که میخواهد از آن عکاسی کند، انتخاب کند و در نتیجه تنظیمات دستی اعمال میشوند تا بهترین خروجی ممکن در حالت عکاسی با استفاده از تنظیمات دستی به ارمغان آید؛ البته باید به این نکته اشاره کنیم که در زمان عکاسی باید دقت زیادی در انتخاب نزدیکترین گزینهی ممکن به خرج داد؛ چرا که انتخاب اشتباه نتیجهای جز تاریک شدن یا روشن شدن بیش از حد تصویر ندارد. بهطور حتم با استفادهی بیشتر از این ویژگی میتوان بهترین گزینهها را برای انتخاب در حالتهای مختلف انتخاب کرد.
در لبهی سمت راست کادر دوربین در حالتی که دوربین بهصورت عمودی قرار دارد یا در لبهی بالای این کادر در حالتی که دوربین بهصورت افقی قرار گرفته است، میتوان دو آیکون مربوط به سویچ کردن بین دوربین واید و استاندارد را مشاهده کرد. البته این تنها راه سویچ کردن بین دو دوربین نیست و با استفاده از کلید شاتر و زوم کردن نیز میتوان بین دو دوربین سویچ کرد. در صورتی که دوربین دوم مجهز به لنز واید را انتخاب کنیم و سپس انگشت خود را روی کلید شاتر قرار دهیم و آن را به سمت راست برای زوم کردن بکشیم، بزرگنمایی آغاز میشود و زمانی که تصویر زوم شده به اندازهی تصویر سنسور استاندارد برسد، دوربین سویچ میشود.
الجی در دوربین سلفی وی ۳۰ از یک دوربین با سنسور ۵ مگاپیکسلی بهره میبرد. سایز هر پیکسل در حسگر ۱/۵ اینچی، ۱.۱۲ میکرومتر است. دوربین سلفی وی ۳۰ همچون دوربین پشتی، مدهای مختلفی برای عکاسی در اختیار کاربر قرار میدهد. همچون دوربین پشتی، در دوربین سلفی میتوان برای ثبت تصاویر سلفی انفرادی یا جمعی، زاویهی دید دوربین را تغییر داد؛ بهطوری که این ویژگی نیز از طریق آیکونهایی که دقیقا در همان مکان سویچ کردن بین دوربین واید و دوربین استاندارد قرار گرفته، در دسترس است.
دوربین وی ۳۰ قادر است ویدیوهایی با رزولوشن 2160p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت کند. نرخ ویدیوهای اچدی و فول اچدی ثبتشده توسط الجی وی ۳۰، حداکثر ۶۰ فریمبرثانیه است؛ اما باید خاطرنشان کنیم که لرزشگیر اپتیکال تصویر تنها در ویدیوهای فول اچدی با نرخ ۳۰ فریمبر ثانیه در دسترس است و در حالتهای فول اچدی ۶۰ فریمبرثانیه و 4K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه، استفاده از این قابلیت ممکن نیست. در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که وی ۳۰ یک گوشی خوب برای افرادی است که تمایل دارند با استفاده از گوشی به ثبت تصاویر ویدیویی و همچنین عکسهای دیدنی بپردازند. هرچند دوربین دوگانه وی ۳۰ فاقد قابلیت بوکه برای ثبت تصاویر پرتره با پسزمینهی مات شده است، اما ویژگیهای دیگری دارد که آن را به یکی از بهترینهای بازار تبدیل میکند.
بازده و عملکرد
الجی که پرچمدار نیمهی اول سال ۲۰۱۷ خود را به اسنپدراگون ۸۲۱ (تراشهی بالاردهی سال قبل) مجهز کرده بود، برای نیمهی دوم سال، محصولی تمامعیار و توانمند آماده کرده است؛ وی ۳۰ از قدرتمندترین سختافزار حال حاضر دنیای گوشیهای هوشمند بهره میبرد. کرهایها برای این گوشی پردازندهی هشت هستهای اسنپدراگون ۸۳۵ و حافظهی رم ۴ گیگابایتی از نوع LPDDR4x در نظر گرفتهاند و آن را در دو نسخه با نامهای وی ۳۰ و وی ۳۰ پلاس روانهی بازار خواهند کرد.
وجه تمایز دو نسخهی یادشده تنها در میزان حافظهی ذخیرهسازی آنها است؛ بهطوری که نسخهی استاندارد از ۶۴ گیگابایت و نسخهی پلاس از ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی بهره میبرد. رابط فلش هر دو نسخه از نوع UFS 2.1 است و الجی امکان ارتقاء حافظهی ذخیرهسازی آنها را از طریق درگاه کارت حافظهی میکرواسدی و تا سقف ۲ ترابایت فراهم کرده است که البته این عدد کمی جنبهی تبلیغاتی دارد؛ چرا که عنوان «بیشترین ظرفیت در فرمت کارتهای حافظه» به کارتی از شرکت سندیسک تعلق دارد که در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷ و با برچسب قیمتی ۲۵۰ دلاری معرفی شد.
اسنپدراگون ۸۳۵ نخستین تراشهی ۱۰ نانومتری کوالکام است که توسط سامسونگ و با فرایند ۱۰ نانومتری LPE FinFET تولید میشود. این تراشهی هشت هستهای و ۶۴ بیتی که در تاریخ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ و بهعنوان جانشینی برای تراشهی اسنپدراگون ۸۲۱ معرفی شد، طبق ادعای کوالکام، نسبت به گذشته ۳۵ درصد کوچکتر شده است و ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
مشخصات تراشهی الجی وی ۳۰ با سایر تراشههای بالارده | ||||
---|---|---|---|---|
مشخصات / تراشه | اسنپدراگون ۸۳۵ | اسنپدراگون ۸۲۱ | اکسینوس ۸۸۹۵ | اکسینسوس ۸۸۹۰ |
سیپییو | ۴ هستهی Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز ۴ هستهی پردازشی Kryo 280 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز |
۲ هستهی Kryo با فرکانس ۲.۱۵ گیگاهرتز ۲ هستهی پردازشی Kryo با فرکانس ۱.۵۹۳ گیگاهرتز |
۴ هستهی اکسینوس M2 با فرکانس ۲.۳۱۴ گیگاهرتز ۴ هستهی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز |
۴ هستهی اکسینوس M1 با فرکانس ۲.۳ و ۲.۶ گیگاهرتز ۴ هستهی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز |
جیپییو | Adreno 540 ۷۱۰ مگاهرتز |
Adreno 530 ۶۲۴ مگاهرتز |
Mali G71MP20 |
Mali T880MP12 ۶۵۰ مگاهرتز |
کنترلر حافظه | LPDDR4X | LPDDR4 | LPDDR4X | LPDDR4 |
حافظهی ذخیرهسازی | eMMC 5.1, UFS 2.1 | eMMC 5.1, UFS 2.0 | eMMC 5.1, UFS 2.1 | eMMC 5.1, UFS 2.0 |
مودم | Down: LTE Cat16 Up: LTE Cat13 |
Down: LTE Cat13 Up: LTE Cat12 |
Down: LTE Cat16 Up: LTE Cat13 |
Down: LTE Cat12 Up: LTE Cat13 |
ISP | ۳۲ مگاپیکسل تکی ۱۶ مگاپیکسل دوگانه |
۲۸ مگاپیکسل تکی |
دوربین عقب: ۲۸ مگاپیکسل دوربین جلو: ۲۸ مگاپیکسل |
دوربین عقب: ۲۴ مگاپیکسل دوربین جلو: ۱۳ مگاپیکسل |
فرایند تولید | ۱۰ نانومتری FinFET | ۱۴ نانومتری FinFET | ۱۰ نانومتری FinFET | ۱۴ نانومتری FinFET |
هستههای پردازشی اسنپدراگون ۸۳۵ از ریزمعماری اختصاصی کوالکام موسوم به Kryo 280 بهره میبرند که با استفاده از مجموعهی دستورالعمل معماری (ISA) آرم ARMv8-A توسعه داده شدهاند و در قالب یک کلاستر ۴ هستهای قدرتمند (ARM Cortex A73 سفارشیسازی شده) با فرکانس کاری ۲.۴۵ گیگاهرتز و یک کلاستر ۴ هستهای کممصرف (ARM Cortex A53) با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز، پردازندهی مرکزی (CPU) تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ را تشکیل میدهند.
واحد پردازش گرافیکی این تراشه، نمونهی ۷۱۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۴۰ است که توسط کوالکام و برمبنای معماری بهینهشدهی آدرنو ۵۳۰ توسعه داده میشود و به لطف فرایند تولید ۱۰ نانومتری خود، نسبت به گذشته پایداری حرارتی بیشتری دارد. این GPU توان محاسباتی ۵۶۷ گیگافلاپس ارائه میدهد، ۲۵۶ واحد محاسبه و منطق (ALU) در آن گنجانده شده است و از کتابخانههای OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 ،DirectX 12 و Vulkan پشتیبانی میکند. طبق ادعای کوالکام، این GPU نسبت به گذشته ۲۵ درصد سریعتر در رندر گرافیکی عمل میکند و ۶۰ برابر رنگهای بیشتری را به نمایش میگذارد.
کوالکام مودم LTE اختصاصی خود موسوم به Snapdragon X16 را برای اسنپدراگون ۸۳۵ در نظر گرفته است که توانایی دستیابی بهسرعتهای Downlink بالغ بر یک گیگابیت بر ثانیه (LTE Cat. 16) و Uplink معادل ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه (LTE Cat. 13) را به کاربر میدهد؛ یعنی ۱۰ برابر سریعتر از مقداری که میشد با مودمهای 4G LTE نسل اول تجربه کرد. علاوهبر این، به لطف پشتیبانی از استاندارد چند گیگابیتی 802.11ad و وایفای چند ورودی چند خروجی چندکاربره (MU-MIMO)، مودم X16 تجربهی دسترسی به اینترنت بیسیم با سرعتهای بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار میدهد.
اسنپدراگون ۸۳۵ برای سنجش، فیلتر کردن یا فشردهسازی سیگنالهای آنالوگ و ممتد از پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) کوالکام با ریزمعماری Hexagon 682 استفاده میکند که با هدف بهبود عملکرد و طولعمر باتری طراحی شده و بهمنظور بهینهسازه بهرهوری، هاب سنسور All-Ways Aware کوالکام و هستهی Hexagon Vector eXtensions نیز در داخل آن گنجانده شده است.
اسنپدراگون ۸۳۵ را میتوان یکی از نخستین تراشههایی دانست که از کنترلر حافظهی LPDDR4x با پهنای باس دو کانالهی ۳۲ بیتی، پهنای باند ۲۹.۸ گیگابیت بر ثانیهای و فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز پشتیبانی میکند و با رابط فلش دو کانالهی UFS 2.1 برای حافظهی ذخیرهسازی سازگار است؛ الجی وی ۳۰ از حافظههای UFS 2.1 شرکت SKhynix بهره میبرد، باید خاطرنشان کنیم دستگاهی که برای بررسی در اختیار زومیت قرار دارد، نسخهی پلاس پرچمدار جدید الجی است که از حافظهی ۱۲۸ گیگابایتی با مدل H28U88301AMR استفاده میکند. در ادامه میتوانید عملکرد حافظهی وی ۳۰ پلاس را مشاهده کنید:
عملکرد حافظهی ذخیرهسازی ابزارهای موبایل پرچمدار | ||||
---|---|---|---|---|
مدلها / عملکرد | نرخ خواندن ترتیبی | نرخ نوشتن ترتیبی | نرخ خواندن تصادفی | نرخ نوشتن تصادفی |
الجی وی ۳۰ | ۶۸۱.۶۵ مگابایتبرثانیه | ۱۵۸.۳۶ مگابایتبرثانیه | ۷۱.۷۶ مگابایتبرثانیه | ۱۱.۱ مگابایتبرثانیه |
اچتیسی یو ۱۱ | ۷۱۶.۴۱ مگابایتبرثانیه | ۱۶۲.۴۲ مگابایتبرثانیه | ۹۰.۹۵ مگابایتبرثانیه | ۶۵.۶۳ مگابایتبرثانیه |
گلکسی نوت ۸ | ۷۹۰.۸۶ مگابایتبرثانیه | ۲۰۳.۹۱ مگابایتبرثانیه | ۱۲۳.۶۶ مگابایتبرثانیه | ۱۴.۲ مگابایتبرثانیه |
گلکسی اس ۸ پلاس | ۷۷۲.۶۶ مگابایتبرثانیه | ۱۷۹.۱۱ مگابایتبرثانیه | ۱۲۲.۹۴ مگابایتبرثانیه | ۱۴.۸ مگابایتبرثانیه |
* این نتایج با اجرای بنچمارک AndroBench استخراج شدهاند.
کوالکام برای تراشهی بالاردهی اسنپدراگون ۸۳۵، پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) و ۱۴ بیتی اختصاصی خود موسوم به Spectra 180 را در نظر گرفته است که از ثبت تصاویری با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسل، لگ شاتر صفر، زوم نرم و فوکوس خودکار پشتیبانی میکند و رنگهای طبیعی و کیفیت تصاویر بالایی به ارمغان میآورد. تراشهی بالاردهی کوالکام به لطف پلتفرم امنیتی Qualcomm Haven قابلیت احراز هویت کاربر و دستگاه را به ارمغان میآورد. این پلتفرم از سیستمهای امنیتی مبتنی بر شاخصههای بایومتریک، مانند اثر انگشت، صدا، عنبیه و تشخیص چهره بهصورت کامل پشتیبانی میکند.
در ادامه نتایج بنچمارکهای مختلفی را که روی گوشی الجی وی ۳۰ اجرا کردهایم، با شما به اشتراک میگذاریم:
جدول بنچمارک ابزارهای موبایل پرچمدار | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
تلفن / تبلت |
AnTutu 6 | 3DMark IceStorm Unlimited |
PCMark | Geekbench 4 /Single Multi | GFXBench /Manhattan 3.1 Offscreen | GFXBench /Car Chase Offscreen | GFXBench /T-Rex OffScreen | Vellamo /Browser Metal |
CF Bench |
LG V30 |
170756 |
39506 |
5714 |
1909 6330 |
17FPS 34FPS |
12FPS 23FPS |
56FPS |
5267 3215 |
65698 |
Galaxy Note 8 |
174364 |
32586 |
5121 |
1992 6673 |
23FPS 43FPS |
13FPS 26FPS |
60FPS |
7118 3193 |
58788 |
iPad Pro 10.5 | 227599 | 54609 | - | 3928 9325 |
58FPS 100FPS |
- | 59FPS 217FPS |
- | - |
OnePlus 5 |
171993 |
41163 |
6666 |
1953 6716 |
40FPS 40FPS |
24FPS 24FPS |
60FPS |
7303 2714 |
68851 |
Sony Xperia XZ Premium |
161200 |
39926 |
6675 |
1979 5927 |
41FPS 40FPS |
25FPS 23FPS |
60FPS 108FPS |
6739 3423 |
65027 |
HTC U11 |
173946 |
40449 |
6887 |
1892 6350 |
14FPS 31FPS |
10FPS 19FPS |
48FPS 89FPS |
7044 2720 |
68303 |
173282 |
31219 |
5307 |
2019 |
22FPS |
13FPS |
57FPS |
7565 |
58165 |
|
130962 |
* |
5221 |
1749 |
12FPS |
8.2FPS |
41FPS |
4368 |
34373 |
|
Samsung Galaxy S8 |
171795 |
28659 |
5045 |
1988 |
23FPS |
13FPS |
58FPS |
4467 |
54718 |
HTC U Ultra | 148858 | 26849 |
6489 |
1645 |
44FPS |
18FPS |
57FPS |
5888 |
67896 |
Huawei P10 | 120,852 | 22,923 |
6299 |
1928 |
18FPS |
12FPS |
52FPS |
6004 |
55,639 |
Xiaomi Mi Mix | 138654 | 26098 |
6798 |
1821 |
46FPS |
19FPS |
57FPS |
5978 |
69034 |
Google Pixel Xl | 138,423 | 25,856 |
6589 |
1478 |
44FPS |
18FPS |
57FPS |
5846 |
68021 |
Huawei Mate 9 | 122,178 | 27,471 | 6321 5612 |
1940 5855 |
20FPS 20FPS |
12FPS 11FPS |
57FPS 62FPS |
- / 3382 |
59,427 |
Moto Z | 136846 | 24987 | 18FPS 32FPS |
12FPS 19FPS |
4901 |
65879 | |||
Xiaomi Mi5s | 134568 | 25648 | 1701 3992 |
26FPS 26FPS |
16FPS 16FPS |
4896 |
64359 | ||
Xperia XZ | 124589 | 24569 |
4856 |
64589 | |||||
Apple iPhone 7 | 168242 | ||||||||
Galaxy Note 7 | 132586 | 23989 |
4823 |
63989 | |||||
OnePlus 3 | 141895 | 27546 |
4986 |
66587 | |||||
Galaxy S7 edge | 127589 | 24046 |
4789 |
65489 |
الجی وی ۳۰ در بنچمارک انتوتو که تمام جنبههای گوشی، مانند GPU ،CPU، رم و تجربهی کاربری را مورد بررسی قرار میدهد، امتیازی نزدیک به سایر پرچمداران اندروید که زومیت تاکنون بررسی کرده است، به دست آورد. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آفاسکرین برای مقایسهی CPU و GPU در دستگاههای مختلف است؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارد، در این تست، الجی وی ۳۰ موفق به کسب امتیاز ۳۹۵۰۶ شده است که با امتیاز گلکسی نوت ۸ اختلاف قابل توجهی دارد؛ اما بهصورت جزئی از گوشیهایی مانند وانپلاس ۵، یو ۱۱ و ایکسزد پریمیوم پایینتر است. بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را بهجای الگوریتمهای انتزاعی و غیرقابل لمس، بر اساس تسکهای روزمره میآزماید. همانطور که مشاهده میکنید، با وجود آنکه وی ۳۰ در این آزمون نسبت به نوت ۸ عملکرد بهتری دارد؛ اما باز هم بهمیزان قابل توجهی پایینتر از سایر پرچمداران اندروید مبتنی بر تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ است.
بنچمارک گیکبنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسکهای روزمره، در دو حالت تک و چند هستهای عمل میکند؛ این تست نشان میدهد که پردازندهی مرکزی الجی وی ۳۰ عملکردی نزدیک به پرچمداران اندروید دارد؛ اما کماکان آیفون ۷ با پردازندهی A10 Fusion، بالاترین امتیاز را در دنیای گوشیهای هوشمند در اختیار دارد. در بنچمارک GFXBench که روی پردازش گرافیکی تمرکز دارد، آزمونهای Car Chase ،Manhattan و T-Rex را در دو حالت آناسکرین و آفاسکرین اجرا کردیم. وی ۳۰ در حالت آناسکرین که رزولوشن نمایشگر نیز بر نتایج تأثیرگذار است، عملکرد پایینتری نسبت به وانپلاس ۵ با واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۵۴۰ و نمایشگر فول اچدی و گلکسی نوت ۸ با واحد پردازش گرافیکی Mali G71MP20 و نمایشگر +WQHD به نمایش گذاشت؛ اما در حالت آفاسکرین، میزان اختلاف کاهش یافت.
از بنچمارک Vellamo که توسط شرکت کوالکام توسعه داده شده است، آزمونهای Browser و Metal را انتخاب کردیم که به ترتیب، عملکرد مرورگر وب و CPU را زیر ذرهبین قرار میدهد. آزمون Browser نشان میدهد که عملکرد وی ۳۰ در مرور وب بسیار پایینتر از سایر پرچمداران اندروید است؛ اما نتیجهی بهدستآمده در آزمون Metal، عمکلرد مشابه پردازندهی مرکزی وی ۳۰ با گوشیهای بالاردهی دیگر در دنیای اندروید را نشان میدهد. در نهایت بنچمارک CF-Bench را داریم که عمدتا عملکرد پردازندهی مرکزی و حافظه را مورد آزمایش قرار میدهد. در این بنچمارک، الجی وی ۳۰ عملکردی مشابه سایر پرچمداران مبتنی بر اسنپدراگون ۸۳۵ دارد؛ اما بهطور قابل توجهی، بهتر از گلکسی نوت ۸ و گلکسی اس ۸ عمل میکند.
باتری
الجی با وجود کاهش ضخامت و ابعاد کلی وی ۳۰ نسبت به وی ۲۰، با افزایش ۱۰۰ میلیآمپر ساعتی ظرفیت باتری، این گوشی را به یک باتری با ظرفیت ۳۳۰۰ میلیآمپر ساعت مجهز کرده است؛ اما بهدلیل تفاوتهای موجود در طراحی دو نسل و استفاده از زبان طراحی مبتنی بر ترکیب شیشه و فلز در الجی وی ۳۰، باتری این گوشی برخلاف گذشته، قابل تعویض نیست. الجی وی ۳۰ نسبت به گلکسی نوت حدود ۱۱ میلیمتر کوتاهتر است، اما هر دو گوشی از باتریهایی با ظرفیت یکسان بهره میبرند؛ بنابراین میتوان گفت الجی در زمینهی استفادهی بهینه از فضای داخل گوشی، بهتر از رقیب هموطن خود عمل کرده است.
از طرف دیگر با توجه به پایین بودن رزولوشن نمایشگر وی ۳۰ بهصورت جزئی نسبت به گلکسی نوت ۸ (۲۸۸۰×۱۴۴۰ پیکسل در برابر ۲۹۶۰×۱۴۴۰ پیکسل)، پرچمدار جدید الجی، انرژی کمتری برای روشن کردن پیکسلها صرف میکند؛ چرا که نمایشگر این گوشی از حدود ۱۱۵ هزار پیکسل کمتر نسبت به نوت ۸ بهره میبرد. از این رو احتمالا باتری وی ۳۰ روی کاغذ، شارژدهی بهتری نسبت به نوت ۸ داشته باشد. اما عملکرد باتری محصول جدید الجی در دنیای واقعی چگونه است؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، تستهای باتری استاندارد زومیت را روی الجی وی ۳۰ اجرا کردیم.
زومیت، شارژدهی گوشیهای هوشمند را با چهار آزمون مختلف بررسی میکند. ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچدی، در شرایطی بهصورت مداوم تا زمان خاموش شدن دستگاه انجام میشود که میزان روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بیسیم قطع شدهاند (حالت هواپیما). در آزمایش بعدی الگوریتم وبگردی روی دستگاه متصل به شبکهی وایرلس با شدت روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر اجرا میشود و این آزمایش نیز تا زمان خاموش شدن گوشی ادامه دارد.
و در نهایت بنچمارک PCMark و GFXBench روی گوشی اجرا میشوند که نمونهی اول، یکی از گزینههای توانمند در شبیهسازی استفادهی روزمرهی کاربران از گوشیها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی میکند. گوشیهای موبایل باید قادر به ارائهی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برندها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی به ارمغان میآورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی بهسرعت خالی خواهد شد.
گوشی / تست | نمایشگر | ظرفیت (mah) | ویدیو (h) | وبگردی (h) | GFXBench Manhattan 3.1 Battery LifeTime |
GFXBench | PCMark (h) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
LG V30 | QHD+ / "6.0 | 3300 | 12:30 | 9:36 | 237.7min | 802.3Frame | 8:25 |
Galaxy Note 8 | WQHD+ / "6.3 | 3300 | 13:48 | 10:25 | 173.1min | 833.7Frame | 6:41 |
OnuPlus 5 | 1080p / "5.5 | 3300 | 16:45 | 11:40 | 185.6min | 1,937Frame | 10:00 |
Sony Xperia XZ Premium | 4K / "5.5 | 3,230 | 7:00 | 10:04 | 180.3min | 1,718Frame | 7:44 |
HTC U11 | QHD / "5.5 | 3,000 | 11:04 | 10:12 | 339.4min | 730.0Frame | 7:55 |
+Samsung Galaxy S8 | WQHD+ / "6.2 | 3,500 | 14:27 | 12:16 | 157.8min | 827.5Frame | 9:31 |
LG G6 | QHD+ / "5.7 | 3,300 | 12:30 | 8:31 | 391.3min | 479.5Frame | 6:21 |
Samsung Galaxy S8 | WQHD+ / "5.8 | 3,000 | 12:30 | 10:05 | 8:15 | ||
HTC U Ultra | QHD / "5.7 | 3,000 | 8:40 | 7:35 | 5:54 | ||
Huawei P10 | 1080p / "5.1 | 3,200 | 14:24 | 12:00 | 6:30 | ||
Xiaomi Mi Mix | 1080p / "6.4 | 4,400 | 14:10 | 13:40 | 10:13 | ||
Pixel XL Google | 5.5" / QHD | 3,450 | 11:10 | 9:30 | 7:12 | ||
Pixel Google | 5" / 1080p | 2,770 | 11:20 | 8:10 | 6:46 | ||
Huawei Mate 9 | 5.9" / 1080p | 4,000 | 14:15 | 14:17 | 9:22 | ||
Huawei Honor 8 | 5.2" / 1080p | 3,000 | 9:00 | 10:40 | 6:16 | ||
Huawei Nova Plus | 5.5" / 1080p | 3,340 | 11:00 | 10:50 | 9:18 | ||
Motorola Moto Z | 5.5" / QHD | 2,600 | 8:50 | 6:50 | 4:55 | ||
Xiaomi Mi 5s | 5.15" / 1080p | 3,200 | 13:00 | 12:10 | 7:55 | ||
iPhone 7 | 4.7" / 750p | 1,960 | 9:20 | 10:00 | -- | ||
Xperia XZ | 5.2" / 1080p | 2,900 | 9:00 | 9:20 | 6:31 | ||
iPhone 7 Plus | 5.5" / 1080p | 2,900 | 14:20 | 12:00 | -- |
همانطور که از نتایج تستهای باتری پیدا است، الجی وی ۳۰ در تستهای شارژدهی پیسیمارک و جیافایکسبنچ، عملکرد بهمراتب بهتری نسبت به گلکسی نوت ۸ از خود بهجا گذاشته؛ اما در زمینهی پخش ویدیو و وبگردی، گلکسی نوت ۸ شارژدهی بهتری داشته است؛ البته باید خاطرنشان کنیم که عملکرد وی ۳۰ در دو آزمون پخش ویدیو و وبگردی با توجه به رزولوشن نمایشگر، بسیار مناسب ارزیابی میشود. در حالت کلی فبلت جدید الجی در استفادههای روزمره، همانند سایر پرچمداران کنونی تا یک روز شما را همراهی خواهد کرد.
جمعبندی
کرهایها تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا محصولی بینقص روانهی بازار کنند. الجی وی ۳۰ هرآنچه برای بدل کردن الجی جی ۶ به یک پرچمدار شایسته نیاز بود، در بر دارد؛ قدرتمندترین تراشهی حال حاضر دنیای موبایل، مبدل دیجیتال به آنالوگ چهارگانه و شارژ بیسیم، همگی در الجی وی ۳۰ به کار گرفته شدهاند، علاوه بر موارد یادشده، اکنون نمایشگر OLED نیز برای ارتقاء تجربهی کار با فبلت جدید الجی حاضر است. وی ۳۰ کیفیت ساخت بسیار مطلوبی دارد و به لطف وزن پایین و حاشیههای باریک نمایشگر آن، کار کردن با این فبلت بسیار لذتبخش است.
دوربین دوگانهی وی ۳۰، قابلیتهای نرمافزاری متعددی در اختیار کاربر قرار میدهد. اگرچه نمیتوان تصاویر ثبتشده با وی ۳۰ را بینقص دانست؛ اما بیشک کیفیت آنها بسیار مطلوب است. شاید بتوان یکی از معدود ایرادات وی ۳۰ را بهره نبردن از اسپیکرهای استریو و حجم صدای متوسط دانست که برای گوشی هوشمندی که با تمرکز بر قابلیتهای چندرسانهای طراحی شده است، کمی عجیب به نظر میرسد.
نکات مثبت
- طراحی بسیار زیبا و کیفیت ساخت عالی
- تجربهی صوتی کمنظیر
- نمایشگر OLED فوقالعاده باکیفیت
- قابلیتهای سینمایی متعدد دوربین
- سختافزار قدرتمند و عملکرد سریع و روان
نکات منفی
- نبود اسپیکر استریو و حجم صدای پایین آن
- عملکرد متوسط دوربین سلفی
در سال جاری، طوفانهای هولناک زندگی میلیونها نفر را در سراسر شمال و مرکز آمریکا تحت تاثیر قرار دادهاند. سیلهای ویرانگر میلیونها نفر را از خانههایشان آواره کرده است و آتشسوزهایی در سواحل غربی آمریکا و کانادا هم منجر به تخریب میلیونها خانه و آسیب رساندن به زیستگاههای حیاتوحش شده است. بلایای طبیعی سال ۲۰۱۷ سوالهای زیادی را در مورد مداخلات انسان در طبیعت و عواقب تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیتهای انسانی در ذهنها ایجاد کرده است. اما با وجودی که این پیامدها به خودی خود آشکار هستند، اما با این وجود بسیاری هنوز باور دارند که تغییرات آب و هوایی دروغین هستند یا حداقل هیچ ارتباطی به انسانها ندارند.
احتمالا نقل قول مشهور رئیسجمهور آمریکا و دیگر منکران گرمایش زمین را شنیدهاید. به عقیده دونالد ترامپ، تغییرات آب و هوایی دروغی ساخته و پرداخته چینیهاست تا آمریکا را به لحاظ اقتصادی کنار بزنند! اما با وجودی که مجموعهای از حقایق در این مورد ابهام علمی را باقی نگذاشتهاند، اما باز هم بسیاری در مورد تغییرات آب و هوایی همچنان ناآگاه هستند.
اوایل سال جاری، ناسا مجموعهای از تصاویر را با عنوان «Images of Change» منتشر کرد که نشان میداد انسان چه تاثیر مهلکی طی چهل و پنج سال اخیر روی سیاره ما گذاشته است. این تصاویر ناسا، ذوب شدن یخچالهای قطبی، عقبنشینی صفحات یخی و سیلابها و دیگر بلاهای طبیعی مرتبط را به خوبی نشان میداد. همه اینها شواهدی را نشان میدهند که تغییرات آب و هوایی کاملا حقیقیاند و همین حالا در حال اتفاق افتادن هستند. اکنون زمانی است که این شواهد قطعی را جدی بگیریم و از اشتباهات گذشته خود دست بکشیم.
افزایش سطح دریا در جزیره تووالو
این عکس که در سال ۲۰۰۷ گرفته شده، به زیر آب رفتن شهر فونافوتی را نشان میدهد. جمعیت بیش از ۶ هزار نفری این شهر با عواقب واقعی افزایش سطح دریا دست و پنجه نرم میکردند. ساکنین تووالو به علت بالاتر رفتن سطح دریا به میزان بیش از ۴.۵۷ متر، شاهد سیلهای بسیاری در نواحی پرجمعیت بودند. به همین دلیل هم این کشور جزیرهای به عنوان یکی از «آسیبپذیرترین جزایر اقیانوس آرام» شهرت پیدا کرده است. ساکنان این نواحی دو انتخاب دارند: باید از این جزایر کوچ کنند یا اینکه با عواقب مهلک آن مقابله کنند.
ترک برداشتن کوه یخی لارسن سی
این کوه یخی به طول ۹۱.۴۴ متر در صفحهی یخی شبیه جزیره قطب جنوب واقع شده است. عکسی که مشاهده میکنید، نوامبر سال ۲۰۱۶ گرفته شده است. در نتیجه این شکاف، کوه یخی به اندازه ایالت دلاویر (با وسعتی حدود ۷ هزار کیلومتر مربع) از صفحه یخی جدا شده است. همچنین دهم ژوئیه امسال (۱۹ تیر) بود که بیش از 1 تریلیون تن یخ از صفحه یخی لارسن سی جدا شد. یعنی حدود ۱۲ درصد از کل این صفحهی یخی که میزان قابل توجهی است. چیزی که انکارکنندگان تغییرات آبوهوایی را واقعا به فکر انداخت، چرا که جدا شدن کوه یخی لارسن تنها چند هفته پس از اظهارات بحثبرانگیزدونالد ترامپ در مورد خروج این کشور از توافقنامه آب و هوایی پاریس رخ داد. همانطوری که به خوبی میدانید، کشور ایالاتمتحده آمریکا به تنهایی یکی از عمدهترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای جهان محسوب میشود.
شکاف صفحه یخی گرینلند
دانشمندان زیستمحیطی در تحقیقات اخیر خود دریافتهاند که صفحه یخی گرینلند در اثر ذوب شدن یخها شکاف برداشته است. در واقع این اتفاق در اثر ذوب یخهای بالای پوسته بیرونی زمین رخ میدهد.
این یخچالها و صفحات یخی را میتوان همچون کلونیهای یخی در نظر گرفت که در حال کاهش هستند و بسیاری از آنها بهاحتمالزیاد در آینده نزدیک ناپدید خواهند شد. بهاینترتیب به نظر میرسد، این یخچالها و کلاهکهای یخی محکومبه نابودی هستند. تخمین زده میشود، حدود ۹۹ درصد از یخهای زمین در لایههای یخی که جنوبگان و گرینلند را پوشاندهاند، ذخیرهشدهاند. بنابراین حفاظت از این صفحات یخی و جهان، چیزی نیست که بتوان نادیدهاش گرفت.
طوفان هاروی
این عکس روز 25 اوت 2017 (3 شهریور) از ایستگاه فضایی بینالمللی گرفته شد. به این ترتیب، عموم مردم شاهد پیامدهای فاجعهبار طوفان هاروی در مرکز تگزاس بودند. این عکس در رسانههای مختلف آنلاین و جمعی (تلویزیونی و...) بازتاب گستردهای داشت. اما در این پوششهای رسانهای ارتباط ضعیفی بین طوفان و تغییرات آب و هوایی گزارش شد.
کوین ترنبرث، دانشمند ارشد سازمان ملی پژوهشهای جوی آمریکا، در مصاحبهای با آتلانتیک گفت:
نقش فعالیتهای انسانی میتواند ۳۰ درصد یا بیشتر مجموع بارندگیهای ناشی از طوفان را در بربگیرد.
اما مرتبط دانستن طوفانها به فعالیتهای انسانی هنوز نادیده گرفته میشود و (حتی گاهی در مباحث علمی ) تا حد زیادی مبهم قلمداد میشود.
سیل رود گنگ
این تصاویر ماهوارهای هم بخشی از سری تصاویر «Images of Change» ناسا هستند. این سری تصاویر ناسا علاوه بر اینکه تغییرات آب و هوایی را نشان میدادند، همچنین به نحوه تاثیر گذاری شهرنشینی و خطرات طبیعی که با این تغییرات سیاره ما را تهدید میکنند میپردازند. دو تصویر بالا تاثیر شدید سیل سال ۲۰۱۵ در رود گنگ در شمال شرقی هند را نشان میدهند. در اثر این سیل زندگی بیش از ۶ میلیون نفر به مخاطره افتاد و دستکم ۳۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
کاهش یخهای قطب شمال
در خلال سه دهه گذشته، چیزی به لایههای ضخیم و قدیمی قطب شمال یعنی بادوامترین یخهای قطبی جهان افزوده نشده است. گزارشی که اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سال ۲۰۰۷ منتشر کرد، نشان میدهد که در سالهای ۱۹۵۳ و ۲۰۰۶، قطب شمال شاهد کاهش بیسابقه یخهای دریایی بوده است. دو زمستان اخیر، رکورد جدیدی را در کاهش یخهای زمستانی قطب شمال نشان میدهد.
والت مایتر، متخصص دریا از مرکز سفرهای فضایی گودارد، میگوید:
این یخیهای قدیمی و ضخیم در واقع حکم سپر یخهای دریایی را داشتند. تابستانهای گرم یخهای تازه را ذوب میکند، اما یخهای قدیمی دست نخورده باقی میماندند. اما این یخهای قدیمی در حال سست، نازک و کمتر شدن است. به این ترتیب، این سپر دیگر بهبه خوبی گذشته نیست.
یخهای قطبی زمین، با وجود تغییرات فصلی همیشه بودهاند. یخهای قطبی، از زمانی که انسانها پای به سیاره خاکی گذاشتهاند، بخش جدانشدنی از کره زمین بودهاند و اولین چیزهایی هستند که از فضا قابل مشاهدهاند. اما ممکن است که در طول زندگیمان، شاهد ذوب یکی از بادوامترین یخهای قطبی باشیم.
افزایش جذب نور خورشید در قطب شمال
ناسا از سال ۲۰۰۰، از ماهوارههای خود برای سنجش میزان جذب نور خورشید در قطب شمال استفاده کرده است. از زمان ثبت این سوابق در سال ۲۰۰۰، سطح جذب نور خورشید، ۵ درصد افزایش یافته است. بنابراین، با وجود این افزایش جذب انرژی خورشیدی، یخها زودتر و در بهار ذوب میشوند و یخهای ضخیمتر و قدیمیتر هم دائما به روند فزاینده ذوب و نازک شدن خود ادامه میدهند.
ذوب یخهای آلاسکا
محققان برآورد میکنند که یخچال شمال غربی آلاسکا، ۱۰ کیلومتر عقبنشینی کرده است. کوههای یخی کوچکی که در تصویر دیده میشوند، طی دهههای آینده به طور کلی عقبنشینی میکنند.
شاد اونیل، رییس بخش تحقیقات یخچالهای طبیعی در مرکز علوم آلاسکا وابسته به سازمان زمینشناسی آمریکا گفت:
اینکه چگونه آبوهوا باوجود نفوذ انسان طی چند دهه گذشته تغییر کرده، کاملا مشهود است. این شواهد ملموس بهخوبی به ما نشان میدهد که تغییرات آب و هوایی چگونه روی طبیعت تاثیر گذاشتهاند.
از دهه ۱۹۹۰، عقبنشینی یخچالهای طبیعی آلاسکا، سهم بسیار زیادی در افزایش سطح دریاهای جهان داشته است. سازمان زمینشناسی آمریکا گزارش میدهد که سالانه ۷۵ میلیارد تن یخ در یخچالهای طبیعی آلاسکا از دست میرود. با این مقدار آب میتوان استادیوم عظیم یانکی نیویورک را هر سال ۱۵۰ هزار بار پر کرد!
آلودگی هوا در لندن
روز ۱۵ مارس سال ۲۰۱۲، شاهدان عینی قادر بودند که سطح وحشتناکی از آلودگی را مشاهده کنند. ۱۵ مارس روزی بود که رکورد آلودگی هوا در لندن شکسته شد.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی:
۹۲ درصد از جمعیت جهان در نواحی زندگی میکنند که کیفیت هوا کمتر از میزان مطلوب سازمان بهداشت جهانی است.
در ادامه این گزارش آمده است که از سال ۲۰۱۲، به طور ثابت سالانه ۳ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند. گزارشی که به نوعی رویداد «مه قاتل» را به یاد میآورد. در واقع بر اساس شواهد ثبت شده موجود از سال ۱۹۵۲، دود عظیم کشندهای به مدت ۵ روز لندن را در بر گرفت که منجر به کشته شدن هزاران شد. اما برخی گزارشهای اخیر، حتی میزان کشتهشدگان را بیش از اینها و حتی تا 12 هزار نفر اعلام کرده است. رویداد مه قاتل سال ۱۹۵۲، نهایتا در سال ۱۹۵۶ سبب تصویب قانون «هوای پاک» توسط پارلمان بریتانیا شد. اما این رویداد هنوز هم به عنوان یکی ازبزرگترین فجایع زیستمحیطی و بدترین فجایع مرتبط با آلودگی هوا در تاریخ نام برده میشود.
شرکت اینتل اوایل ماه گذشتهی میلادی پردازندههای کافیلیک را روانهی بازار کرد. البته پردازندههای دسکتاپ و مادربوردهای Z370 تا ۵ اکتبر (۱۳ مهر) در دسترس نخواهند بود (شایعات حاکی از تاخیر در عرضهی این پلتفرم تا اوایل سال ۲۰۱۸ است). به غیر از نام و چیپست جدید و پشتیبانی از پردازندههای نسل هشتم، این پلتفرم جدید، ویژگی خاص دیگری ندارد.
این پردازندههای جدید، اولین محصولات ۶ هستهای در این رده هستند. دلیل اصلی استفاده از پلتفرم جدید، توانمصرفی بیشتر پردازندههای ۶ هستهای است. به همین دلیل اندازه و تعداد پین سوکتها با پلتفرم قبلی مشابه است، ولی پردازندهها با یکدیگر سازگار نیستند. در جدول زیر مشخصات کامل پردازندههای نسل هشتم دسکتاپ را مشاهده میکنید:
نام پردازنده | Intel Core i3-8100 | Intel Core i3-8300 | Intel Core i3-8350K | Intel Core i5-8400 | Intel Core i5-8600K | Intel Core i7-8700 | Intel Core i7-8700K |
---|---|---|---|---|---|---|---|
خانواده پردازنده | Coffee Lake-S | Coffee Lake-S | Coffee Lake-S | Coffee Lake-S | Coffee Lake-S | Coffee Lake-S | Coffee Lake-S |
فرایند ساخت | 14nm | 14nm | 14nm | 14nm | 14nm | 14nm | 14nm |
تعداد هسته | 4 | 4 | 4 | 6 | 6 | 6 | 6 |
تعداد ترد | 4 | 4 | 4 | 6 | 6 | 12 | 12 |
فرکانس پایه | 3.60 GHz | 4.00 GHz | 4.00 GHz | 2.80 GHz | 3.50 GHz | 3.20 GHz | 3.70 GHz |
حداکثر فرکانس بوست |
N/A | N/A | N/A | 3.90 GHz | 4.40 GHz | 4.60 GHz | 4.70 GHz |
فرکانس بوست (۶ هسته) |
N/A | N/A | N/A | 3.50 GHz | 4.20 GHz | 4.20 GHz | 4.30 GHz |
L2 Cache | 1 MB (256 KB per Core) | 1 MB (256 KB per Core) | 1 MB (256 KB per Core) | 1.5 MB (256 KB per Core) | 1.5 MB (256 KB per Core) | 1.5 MB (256 KB per Core) | 1.5 MB (256 KB per Core) |
L3 Cache | 6 MB | 6 MB | 8 MB | 9 MB | 9 MB | 12 MB | 12 MB |
Overclocking Support | No | No | Yes | No | Yes | No | Yes |
Socket Support | LGA 1151 | LGA 1151 | LGA 1151 | LGA 1151 | LGA 1151 | LGA 1151 | LGA 1151 |
PCH | 200-Series | 300-Series | 200-Series | 300-Series | 300-Series | 300-Series | 300-Series |
TDP | 65W | 65W | 95W | 65W | 95W | 65W | 95W |
گزینههای بهروزرسانی اینتل در آینده
کسانی که از این بهروزرسانی اینتل ناامید شدهاند، لازم نیست مدت زیادی برای بهروزرسانی بعدی این شرکت منتظر بمانند. نمایندهای از شرکت یوروکام (در انجمن NotebookReview.com) فاش ساخته که پلتفرم Z390 اینتل در نیمهی دوم سال ۲۰۱۸ وارد بازار خواهد شد. تاریخ عرضهی دو پلتفرم به حدی به هم نزدیک است که شرکت یوروکام از راهاندازی خط تولید جدیدی برای چیپستهای Z370 منصرف شده و منتظر چیپستهای Z390 خواهد ماند.
همچنین شرکت یوروکام از ارائهی پردازندههای ۸ هستهای برای چیپست Z390 خبر داده است. این پردازندهها از ۸ هسته به همراه ۱۶ ترد برخوردار خواهند بود (مانند نسل هشتم که دارای ۶ هسته و ۱۲ ترد هستند). توجه داشته باشید که برای استفاده از این پردازندههای ۸ هستهای نیاز به تغییر مادربورد دارید؛ ولی هنوز معلوم نیست که چیپستهای جدید از سوکتهایی مشابه با نسل قبلی استفاده کنند (LGA 1151). کمپانی اینتل، قبلا از پردازندههای ۶ هستهای و ۸ هستهای خود در پلتفرمهای ردهبالا (HEDT) استفاده میکرد. ولی با عرضهی پردازنده های ۸ هستهای و ۱۶ ترد رایزن توسط ایامدی، شرکت اینتل درصدد اضافه کردن تعداد هستهها به پلتفرمهای رده پایینتر است.
انتظار میرود که پردازندههای ۸ هستهای و ۱۶ ترد اینتل، جزئی از خانوادهی آیسلیک باشند که از فناوری ساخت ۱۰ نانومتر پلاس بهره میبرند. کمپانی ایامدی نیز بیکار نبوده و درصدد ارائهی نسل جدیدی از پردازندههای رایزن در سال ۲۰۱۸ است. ولی برخلاف کاربران پردازندههای اینتل، مشتاقان ایامدی میتوانند از همان مادربوردهای AM4 خود برای استفاده از پردازندههای جدید ایامدی استفاده کنند. برخلاف پردازندههای رایزن که از فناوری ساخت ۱۴ نانومتری استفاده میکنند، پردازندههای رایزن ۲ از فناوری ساخت ۷ نانومتری استفاده خواهند کرد.
دانشمندان سراسر جهان در تلاش برای کشف راههای تشخیص زودهنگام آلزایمر هستند. تشخیص زودهنگام این بیماری، به پزشکان اجازه میدهد تا درمانهای لازم جهت کند نمودن روند پیشرفت آلزایمر را زودتر شروع کنند. در این راستا، برخی از محققین بر انجام آزمایشاتی روی خون و مایع نخاعی تمرکز کردهاند؛ در عین حال، تحقیقات عدهی دیگری از دانشمندان نیز بر تولید گجتهایی با هدف تشخیص زودهنگام علائم آلزایمر متمرکز بوده است.
در این میان، گروهی از دانشمندان در دانشگاه باری ایتالیا، معتقدند که میتوان از هوش مصنوعی جهت تشخیص زودهنگام آلزایمر بهره گرفت. این دانشمندان الگوریتمی توسعه دادهاند که با بررسی تغییرات ساختاری کوچک در مغز، وقوع آلزایمر را یک دهه پیش ظهور نشانههای این بیماری پیشبینی میکند.
دانشمندان ایتالیایی جهت آموزش هوش مصنوعی از نمونهی اسکن امآرآی ۳۸ بیمار مبتلا به آلزایمر و ۲۹ فرد سالم استفاده کردهاند. این دانشمندان اسکنها را به نواحی کوچکی تقسیم نموده و بهکمک هوش مصنوعی، روابط عصبی میان این نواحی را تحلیل کردهاند.
پس از آموزش هوش مصنوعی، دانشمندان ۱۴۸ اسکن مغزی را به کمک الگوریتم حاصله مورد بررسی قرار دادند. در میان این ۱۴۸ اسکن مغزی، ۴۸ مورد به افراد مبتلا به آلزایمر تعلق داشت و ۴۸ مورد دیگر نیز متعلق به افرادی بود که دارای ناتوانیهای درکی خفیف بودند و این ناتوانی بعدا به آلزایمر تبدیل شدهبود.
هوش مصنوعی توسعه داده شده، موفق شد در ۸۶ درصد موارد آلزایمر را تشخیص دهد. همچنین در زمینهی تشخیص ناتوانیهای درکی نیز، هوش مصنوعی توسعه داده شد دقت ۸۴ درصدی را از خود به نمایش گذاشت. این اعداد نشانگر توانایی بالقوه هوش مصنوعی مورد استفاده توسط دانشمندان دانشگاه باری جهت تشخیص آلزایمر است. متاسفانه دادههای مورد استفاده در این تحقیق به اسکنهای موجود در بانک اطلاعاتی تصاویر مغزی دانشگاه کالیفرنیای جنوبیمحدود بوده است. بهکمک نمونههای بیشتر و با توسعهی این هوش مصنوعی، امکان افزایش دقت آن وجود خواهد داشت. بهبود هوش مصنوعی توسعه داده شده در این تحقیق میتواند آن را به ابزاری غیرتهاجمی برای تشخیص زودهنگام آلزایمر تبدیل کند.
لنوو یک شرکت تکنولوژی چند ملیتی چینی است که دفاتر اصلی آن در پکن چین و کارولینای شمالی آمریکا واقع شده است. این شرکت در زمینهی طراحی، تولید و توسعهی کامپیوترهای شخصی، تبلت، گوشی هوشمند، سرور و تلویزیونهای هوشمند فعالیت میکند. Lenovo از سال ۲۰۱۳ به بعد بهعنوان بزرگترین فروشندهی کامپیوترهای شخصی شناخته میشود. شرکت لنوو در بیش از ۶۰ کشور شعبه دارد و محصولات خود را به بیش از ۱۶۰ کشور عرضه میکند. شرکت لنوو در سال ۱۹۸۴ توسط لیو شوانژی و با نام اولیهی لجند (Legend) بنیانگذاری شد. این شرکت در سال ۲۰۰۵ با واحد مربوط به تولید رایانهی شخصی شرکت آیبیام (IBM) ادغام شد و میزان سوددهی آن را افزایش داد. برای خواندن داستان شکلگیری برند لنوو در ادامه با زومیت همراه باشید.
داستان شکلگیری برند لنوو
لیو شوانژی (Liu Chuanzhi)، در تاریخ ۱ نوامبر سال ۱۹۸۴ به همراه یک گروه متشکل از ۱۰ مهندس در پکن شرکت لجند را بنیانگذاری کرد. سرمایهی اولیهی این شرکت ۲۰۰ هزار یوان، تقریبا معادل ۳۰ هزار دلار بود. نام این شرکت به مدت ۲۰ سال از ابتدای تأسیس، لجند بود. اما آنها بعد از مدتی تصمیم گرفتند که فعالیتهای خود را به صورت بینالمللی گسترش دهند. از آنجایی که نام لجند قبلا توسط یک شرکت بینالمللی ثبت شده بود، آنها به فکر تغییر نام برند افتادند. بنابراین این شرکت در سال ۲۰۰۳ بهطور عمومی اعلام کرد که نامش به لنوو تغییر کرده است. این اسم از ترکیب ۲ بخش Le (ابتدای کلمهی Legend) و Novo، یک کلمهی لاتین به معنای جدید گرفته شده است. بعد از این اتفاق شرکت لنوو ۱۸ میلیون یوان یعنی بیش از ۲.۵ میلیون دلار برای تبلیغ ۸ هفتهای برند خود خرج کرد. تبلیغات لنوو با شعار تبلیغاتی «برتری به طرز تفکر شما بستگی دارد» روی بیلبوردها پخش شده بود و تا پایان سال ۲۰۰۳ مبلغ ۲۰۰ میلیون یوان یعنی تقریبا ۳۰ میلیون دلار برای بازاریابی برند جدید هزینه شد.
بعد از راهاندازی شرکت، اولین تلاش آنها برای وارد کردن تلویزیون با شکست مواجه شد. اما گروه لنوو با نظارت بر کیفیت کامپیوترها توانست خودش را مجددا احیا کند. این شرکت بعد از مدت کوتاهی با تولید بوردهای مداری برای کامپیوترهای شخصی شرکت آیبیام توانست به اولین موفقیت بزرگ خود برسد. لنوو همچنین در ورود به بازار ساعتهای دیجیتال شکست خورد. لیو در یکی از مصاحبههای خود گفت: «تیم مدیریتی ما معمولا برای انتخاب مسیر تجاری دچار اختلاف نظر میشد. اغلب این اختلافها میان من و اعضای تیم مهندسی رخ میداد. آنها گمان میکردند اگر یک محصول کیفیت خوبی داشته باشد، کافی است و میتواند به فروش بالایی برسد. اما من میدانم که چنین عقیدهای صحت ندارد. بازار و عوامل دیگر نیز از جمله موارد تأثیرگذار در موفقیت یک محصول هستند.» بنابراین کم تجربه بودن اعضای کسبوکار شرکت باعث میشد که لنوو در سالهای اول روزهای سختی را تجربه کند. لیو همچنین در ادامهی صحبتهای خود اضافه کرد: «اکثر ما دانشمند هستیم و درک صحیحی از بازار نداشتیم. ما همه چیزی را با آزمون و خطا یاد گرفتیم. این روش سرگرم کننده اما بسیار خطرناک بود.»
شرکت لنوو در ماه می سال ۱۹۸۸ اولین آگهی استخدام خودش را چاپ کرد. در آن زمان انتشار چنین آگهیهایی خیلی کم بود و آگهی آنها در صفحهی اول روزنامهی China Youth News به چاپ رسید. بعد از انتشار این آگهی، ۵۰۰ نفر برای استخدام شدن درخواست دادند که ۲۸۰ نفر از میان آنها برای شرکت در آزمون انتخاب شدند. درنهایت با ۱۲۰ نفر از پذیرفته شدگان آزمون مصاحبه شد. هدف آنها این بود که ۱۶ نفر را استخدام کنند اما درنهایت به ۵۸ نفر پیشنهاد شغلی داده شد. از این ۵۸ نفر، ۱۸ نفر آنها مدرک کارشناسی ارشد داشتند، ۳۷ نفر دارای مدرک کارشناسی بودند و ۳ دانشآموز هنوز وارد دانشگاه نشده بودند. میانگین سنی آنها ۲۶ سال بود و جالب است بدانید که مدیرعامل فعلی این شرکت یعنییانگ یوانکینگ (Yang Yuanqing) نیز در میان این افراد بود.
شرکت لنوو بالاخره موفق شد در سال ۱۹۹۰ اولین کامپیوتر ساخته شده توسط خودش را وارد بازار کند. دولت چین به لیو شوانژی اجازه داد که یک دفتر فرعی در هنگکنگ راهاندازی کرده و به همراه ۵ کارمند دیگر به آنجا نقل مکان کنند. پدر لیو در این راه بسیار به او کمک کرد و از طریق مربیگری و تسهیل کارهای مرتبط با وام، جاه طلبیهای فرزند خود را افزایش داد. لیو و همکارانش در سال ۱۹۸۸ وارد هنگکنگ شدند. آنها در این دوره به شدت در هزینههای خود صرفهجویی میکردند. بهعنوان مثال به جای استفاده از وسایل حملونقل عمومی پیادهروی میکردند و جلسات خود را برای حفظ ظاهر در اتاق هتل برگزار میکردند.
سهام شرکت لنوو در سال ۱۹۹۴ در لیست سهامهای هنگکنگ قرار گرفت و ارزش آن تا ۳۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد. بعد از این اتفاق سهام شرکت برای خرید در اختیار عموم قرار گرفت. بسیار از تحلیلگران در مورد لنوو خوشبین بودند و این شرکت به پاس مدیریت خوب و رشدی که در این مدت داشت مورد قدردانی قرار گرفت. بعد از عمومی شدن سهام شرکت، مدیران آن تصور میکردند که هدف از انجام چنین کاری تنها افزایش میزان سرمایه است. آنها هیچ تجربهای در مورد ادارهی یک شرکت عمومی نداشتند و با قوانین و مسئولیتهای آن آشنا نبودند. لیو گاهیاوقات در سخنرانیهای خود جملات نادرستی به کار میبرد. این اتفاق چندین بار تکرار شد تا لیو متوجه شد که باید از جملات مناسبتری در سخنرانیهای عمومی استفاده کند. او اولین باری که در یک کنفرانس اروپایی ظاهر شد تا در مورد سهام شرکت صحبت کند، فکر نمیکرد که با موج عظیمی از سوالهای شرکتکنندگان روبهرو شود. او بسیار تعجب کرده بود و حتی احساس کرد که به او توهین شده است. لیو بعد از این اتفاق متوجه شد که سهامداران روی صحبتهای او حساب باز میکنند و باید قضیه را جدیتری بگیرد.
شرکت لنوو در سال ۲۰۱۵ لوگو و شعار تبلیغاتی جدید «نوآوری همچنان ادامه دارد» را به طرفداران خود معرفی کرد.
آیبیام
شرکت لنوو در سال ۲۰۰۵ با تجارت کامپیوترهای شخصی شرکت آیبیام از جمله لپتاپهای ThinkPad و خط تولید تبلت ادغام شد. این موضوع به نفع لنوو تمام شد و این شرکت توانست با دسترسی پیدا کردن به بازارهای خارجی، نام تجاری و تکنولوژی خود را بهبود دهد. لنوو تجارت آیبیام را به مبلغ ۱.۲۵ میلیارد دلار خریداری کرد. همچنین مقدار ۵۰۰ میلیون دلار از بدهیهای این شرکت را نیز خریداری کرد. همین موضوع شرکت لنوو را به سومین تولیدکنندهی بزرگ کامپیوتر در دنیا تبدیل کرد. لیو شوانژی در رابطه با این موضوع گفت: «ما با خریداری بخش کامپیوترهای شخصی شرکت آیبیام از ۳ جهت سود کردیم. به دست آوردن برند ThinkPad، تکنولوژی ساخت کامپیوترهای آیبیام مانند منابع بینالمللی این برند و کانالهای فروش جهانی و تیم توسعهی قوی از جمله دستاوردهای مهم این قرارداد بودند. همگی این عوامل دست به دست هم دادند تا میزان فروش محصولات را طی این چند سال اخیر افزایش دهند.»
در طراحی تمام لپتاپهای ThinkPad از طراحی ماشین الهام گرفته شده و از سیستم شتاب سنج ایربگ ماشین استفاده شده است. این تکنولوژی حرکات ناگهانی را تشخیص میدهد و از هارد درایو در برابر تکانهای ناگهانی محافظت میکند.
خط تولید سرورهای مبتنی بر Intel شرکت آیبیام از جمله IBM System x و IBM BladeCenter در سال ۲۰۱۴ به شرکت لنوو فروخته شدند. شرکت لنوو اعلام کرد که این قرارداد علاوه بر افزایش میزان فروش محصولات شرکت، میزان همکاری با شرکت Intel را نیز افزایش خواهد داد. شرکت لنوو اعلام کرد که قصد دارد به بزرگترین تولیدکنندهی سرور دنیا تبدیل شود. همچنین تمام کارمندان قبلی یعنی حدود ۶۵۰۰ نفر به شرکت لنوو ملحق خواهند شد.
موبایلهای لنوو
شرکت لنوو بخش تلفنهای هوشمند و تبلت خود را در سال ۲۰۰۸ به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار فروخت تا تمرکز خود را روی توسعهی کامپیوترهای شخصی بگذارد. اما در سال ۲۰۰۹ دوباره این بخش را به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. این شرکت سرمایهگذاری خوبی روی توسعهی LeGarden، فروشگاه اپلیکیشن آنلاین خود انجام داد. این فروشگاه و بیش از ۱۰۰۰ برنامهی دیگر در سال ۲۰۱۰ در اختیار موبایلهای LePhone قرار گرفت. LeGarden از ۲۷۷۴ توسعه دهندهی مستقل و ۵۴۲ شرکت توسعه دهنده تشکیل شده است.
تلفنهای هوشمند لنوو در سال ۲۰۱۲ وارد بازار شدند و این برند بعد از مدت کوتاهی توانست به یکی از برندهای اصلی تلفنهای هوشمند چین تبدیل شود. این شرکت در همان سال توانست از برند اپل پیشی بگیرد و به دومین تولید کنندهی تلفنهای هوشمند بازار چین تبدیل شود.
تلفنهای هوشمند
لنوو از سال ۲۰۱۳ تنها موبایلهایی با سیستم عامل اندروید تولید میکرد. اما بعد از مدتی شایعه شد که این شرکت قصد دارد تلفنهای هوشمند با سیستم عامل ویندوز را نیز به بازار عرضه کند. درواقع رئیس بخش تلفنهای هوشمند این شرکت اعلام کرده بود که در صورت بالا بودن نیاز بازار، شرکت به تولید این نوع تلفنهای هوشمند خواهد پرداخت. شرکت لنوو در یک حرکت تهاجمی قصد داشت جایگاه سامسونگ را در بازار تلفنهای هوشمند چین تصاحب کند. این شرکت ۷۹۳.۵ میلیون دلار هزینه کرد تا بتواند هر سال ۳۰ تا ۴۰ میلیون تلفن هوشمند تولید کند. نتیجهی تحلیلهای بینالمللی نشان میدهد که لنوو رشد قابل توجهی را تجربه کرده و ارزش سهام آن به شدت بالا رفته است.
IdeaPad
لپتاپهای سری IdeaPad لنوو در ژانویه سال ۲۰۰۸ معرفی شدند. IdeaPad برخلاف ThinkPad نتیجهی تحقیق و توسعهی خود تیم لنوو بوده و از طراحیهای آیبیام استفاده نکرده است. این شرکت در اکتبر سال ۲۰۱۲ مدل جدیدی از این سری لپتاپها به نام IdeaPad Yoga 13 را معرفی کرد که دارای ویندوز ۸ بودند. صفحه نمایش این لپتاپها کامل برمیگشت و به تبلت تبدیل میشد. لنوو در نوامبر سال ۲۰۱۳ مدل Lenovo Yoga 2 Pro را معرفی کرد. این لپتاپ نازک بود و کاربر میتوانست با جدا کردن کیبورد آن را تبدیل به تبلت کند. این لپتاپها بسیار سبک بودند و تنها ۱.۳۹ کیلوگرم وزن داشتند و یک دکمهی لمسی در پایین و قسمت مرکزی صفحه نمایش قرار گرفته بود. همچنین دکمهی خاموش و روشن آن نیز به کنار لپتاپ منتقل شده بود.
لنوو در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که لپتاپهای سری Yoga از سیستم عامل لینوکس پشتیبانی نخواهند کرد. و این موضوع بسیاری از کاربران را با مشکل مواجه کرد.
تلویزیونهای هوشمند
شرکت لنوو در سال ۲۰۱۱ اعلام کرد که به زودی تلویزیونهای هوشمند خود به نام LeTV را در نیمهی اول سال ۲۰۱۲ معرفی خواهد کرد. لیو جون (Liu Jun) رئیس بخش لوازم خانگی این شرکت گفت: «کاربران در آینده از لوازم هوشمند زیادی استفاده خواهند کرد درنتیجه به یک تجربهی یکپارچه از سختافزار، نرمافزار و سرویسهای رایانش ابری نیاز پیدا خواهند کرد.» شرکت لنوو در سال ۲۰۱۳ همکاری خود را با برند Sharp برای تولید تلویزیونهای هوشمند اعلام کرد. در سال ۲۰۱۴ میزان فروش این تلویزیونها از مرز ۱ میلیون دستگاه عبور کرد.
موتورولا
شرکت گوگل در تاریخ ۲۹ ژانویه سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که قصد دارد شرکت موبایل موتورولا را به مبلغ ۲.۹۱ میلیارد دلار به شرکت لنوو بفروشد. طبق قرارداد آنها حق امتیاز ۲۰۰۰ مورد از اختراعات شرکت موتورولا همچنان در اختیار شرکت گوگلاست و شرکت لنوو تنها حق استفادهی شراکتی بعضی از این اختراعات را دارد.
زندگی شخصی لیو شوانژی
لیو شوانژی در تاریخ ۲۹ آوریل سال ۱۹۴۴ در جیانگ سو در نزدیکی شانگهای چین به دنیا آمد. او بعد از گذراندن دوران دبیرستان در سال ۱۹۶۲ تصمیم گرفت که بهعنوان خلبان وارد ارتش شود. او تمام امتحانهای خلبانی را با موفقیت پشت سر گذاشت اما به دلیل مشکلاتی نتوانست وارد ارتش شود. او در پاییز همان سال وارد ارتش آزادی بخش مهندسین ارتباطات شد. او به دلیل گذشتهی خود برای کار در بخشهای حساس رد صلاحیت شد و به مطالعهی رادار پرداخت و در همین زمان بود که با علم کامپیوتر آشنایی پیدا کرد. او بعد از مدتی در سال ۱۹۷۰ به پکن رفت تار بهعنوان مهندس در یک موسسه کامپیوتری مشغول به کار شود.
لیو در این شرکت روی توسعهی کامپیوترها کار میکرد و در سال ۱۹۸۴ از کارش استعفا داد تا در دفتر آکادمی علوم چین مشغول به کار شود. او تا اوایل دههی ۱۹۸۰ بهعنوان یک دانشمند کامپیوتر به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کرده بود اما هنوز هم نتوانسته بود به رضایت کامل شغلی برسد. او در بهترین سازمان تحقیقاتی علوم کامپیوتر چین کار میکرد اما درآمدش به اندازهای نبود که بتواند خرج خانوادهی بزرگ خود را بدهد. تا اینکه در سال ۱۹۸۴ شرکت لجند را به همراه ۱۰ مهندس دیگر در یک دفتر کوچک بنیانگذاری کرد. لیو در توصیف کار خود گفت: «در آن زمان اقتصاد چین برنامهریزی سفت و سختی داشت و فرصت شکوفایی شرکتهای آزادی مانند ما بسیار سخت بود.» او میدانست که شرکت بودجهی محدودی دارد و به همین دلیل باید نظارت دقیقی روی تمامی بخشهای شرکت داشته باشد. لیو شوانژی در سال ۲۰۱۲ خودش را ریاست شرکت برکنار کرد.
وضعیت کنونی برند لنوو
شرکت لنوو با سرعت بسیار بالایی در حال رشد است. این شرکت تا سال ۲۰۱۵ حدود ۱۰۰ میلیون از لپتاپهای ThinkPad خود را به فروش رساند. لنوو گامهای زیادی برای پیشرفت تکنولوژی چین برداشته است و هر سال میزبان رویدادهای مرتبط با تکنولوژی این کشور است. این شرکت در سال ۲۰۱۶ در لیست ۵۰۰ شرکت برتر مجلهی فوربز قرار گرفت و بهعنوان ۲۰۲ امین شرکت انتخاب شد. لنوو همچنین بهعنوان یکی از ۵۰ شرکت برتر در زمینهی نوآوری از سوی گروه Boston Consulting انتخاب شده است. این شرکت در ابتدای کار خود با سختیهای زیادی مواجه شد و پروژههای شکست خوردهی بسیاری را تجربه کرد. بنیانگذاران این شرکت هیچ شناختی از بازار تکنولوژی نداشتند و همین موضوع روند رشد آنها را به تأخیر انداخت. اما در نهایت لنوو توانست راه خودش را پیدا کرده و بهعنوان یکی از ۳ تولیدکنندهی برتر کامپیوترهای شخصی در جهان شناخته شود. شرکت لنوو در حال حاضر در بیش از ۶۰ کشور شعبه داشته و بیش از ۶۰ هزار کارمند در سراسر دنیا دارد.
خودروهای دههی ۴۰ و ۵۰ میلادی، بدنهی بزرگ و زیبا و تزئینات فراوانِ کروم داشتند و هزینهی نگهداری آنها بسیار پایین بود. یکی از محبوبترین این خودروها، فولکسواگن بیتل ملقب به خودروی مردمی بود که در آغاز جنگ جهانی دوم عرضه شد. بیتل با داشتن ویژگیهایی چون سادگی، فضای کافی و مصرف سوخت پایین ،تا پایان عمرش نزدیک به ۲۲ میلیون دستگاه فروش داشت.
پس از عرضهی نسلهای ناموفق از این خودروی دوستداشتنی، در سال ۲۰۱۶ نسخهی محدودِ ویژهای موسوم به بیتل کلاسیک در استرالیا عرضه شد. این نسخه با هدف یادآوری سادگی نسل اول بیتل، هیچ آپشنی ارائه نمیداد. در این مقاله، این دو نسل مختلف از فولکسواگن بیتل را در مقابل هم قرار میدهیم.
بیتل مدل ۱۹۶۵
بیتل قدیمی با قیمت ۱۷۰۰ دلار و پیشرانهی ۱۲۰۰ سیسی، ۳۰ اسب بخار قدرت و ۷۰ نیوتنمتر گشتاور ارائه میداد. پیشرانهی هواخنک آن در عقب نصب شده بود که بنابراین، نیازی به رادیاتور نداشت. از آنجایی که در سال ۱۹۶۵ امنیت جزو اولویتهای اصلی محسوب نمیشد، خبری از کمربند ایمنی، کیسهی هوا یا هر ویژگی ایمنی و هوشمند امروزی در آن نبود؛ حتی رادیو جزو آپشنهای بیتل بود.
ولی تزئینات کروم بیتل، اصلا کم نبود؛ سپرهای جلو و عقب، آینهها، پوشش دورِ چراغها، قالپاقها، دستگیرههای درب و ... همه از کروم بودند. درب کاپوت را هم نباید فراموش کرد که در واقع طرح آن، الهام گرفتهشده از بالهای سوسک (بیتل) است. به دلیل وجود مخزن سوخت و چرخ یدکی در کاپوت، فضای بار فقط بهاندازهی چند کیف کوچک بود؛ البته در صندلی عقب میتوان یک چمدان را جای داد. صندلیهای فنری جلو با طرح ارتفاع کم، بهگونهای بودند که شانههای دو سرنشین جلو همیشه به هم برخورد میکردند. فضای صندلیهای عقب برای بزرگسال کافی نبود ولی برای کودک مناسب بود.
سرعت بیتل به معنای واقعی کلمه پایین بود و در سرعت بالای ۹۰ کیلومتر بر ساعت، سر و صدای زیادِ پیشرانه را باید تحمل کرد؛ ولی رانندگی در شهر و با سرعت پایین، مشکلی برای بیتل ایجاد نمیکرد. به هر حال بیتل به خاطر سرعت و قدرت محبوب نبود. با اینکه سیستم فرمان هیدرولیک نبود؛ ولی به دلیل وزن بیشتر محور عقب، فرمان سبک بود.
جعبهدنده چهار سرعته دستی، نسبت دندههای نزدیکی داشت که حتی بعضاً توصیه میشد باید با دنده دو شروع به حرکت کرد. در آن زمان نسبتِ دندهی پایین، برای کشش و بکسل کردن مناسب بود؛ ولی با وجود ترمزهای کاسهای مشکلاتی هم وجود داشت.
بیتل مدل ۲۰۱۷
بیتل کلاسیک ۲۰۱۷ با داشتن قیمت ۳۶ هزار و ۹۹۰ دلار کمی گران به نظر میرسد؛ ولی با در نظر گرفتن تولید فقط ۵۳ دستگاه از آن، میتوان بهعنوان یک خودروی کلکسیونی آینده به آن نگاه کرد. عدد ۵۳ به بیتل مسابقهای معروف، هربی اشاره نمیکند؛ بلکه نمایانگر سالی است که اولین بیتل به استرالیا وارد شد.
در این نسخه، طراحی زنانه بیتل سال ۲۰۰۰ از بین رفته و بیشتر به طرح بیتل قدیمی متمایل شده است. از دیگر تشابهات این نسخه با بیتل اصلی میتوان به قالپاقهای کروم، آینهبغلهای کروم، تزئینات بدنه و نشان فولکسواگن روی صندوقعقب اشاره کرد. بزرگترین تغییر این نسخه، قرار گرفتن پیشرانه در جلو و همچنین اضافه شدنِ رادیاتور است که با وجود پیشرانهی ۱.۴ لیتری توربوشارژ بیتل کلاسیک ۲۰۱۷، ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتنمتر گشتاور در اختیار قرار میدهد.
مقالهی مرتبط:
بیتل کلاسیک ۲۰۱۷ با داشتنِ ترمزهای ABS و دیسکی، حسگرهای محیطی و دوربین عقب، از بیتل قدیمی بسیار ایمنتر است. فضای صندوقعقب ۳۱۰ لیتر است که با خواباندن صندلیهای عقب، به ۹۰۵ لیتر افزایش پیدا میکند. با فشردن دکمهی استارت، پس از دو ثانیه خودرو روشن میشود که البته خبری از صدای معروف استارت بیتل در آن نیست.
بیتل کلاسیک ۲۰۱۷، خودروی سریعی نیست ولی شتاب اولیهی قابل قبولی دارد. با فعال کردن حالت رانندگی اسپرت، حالت بیتل هربی فعال میشود! در حال اسپرت، تعویض دندهها سریعتر است؛ بهطوری که به صندلی میخکوب میشوید و باید به حالت نرمال برگردید یا از پدالهای کنار فرمان برای تعویض دنده استفاده کنید. پیشرانهی بنزینی بیتل یا جعبهدندهی خودکار هفتسرعته DSG همراه شده که در هنگام رانندگی ترافیک کُند است؛ ولی تعویض دندهها را به نرمی انجام میدهد.
پس از رانندگی با بیتل، میتوان درک کرد که چرا این خودرو در آن زمان محبوب بوده است. مسلماً هر کسی که بیتل مدل ۱۹۶۵ را میبیند، اولین عکسالعملش یک لبخند خواهد بود. بیتل کلاسیک ۲۰۱۷، نزدیکترین حس رانندگی به بیتل ۱۹۶۵ همراه با ایمنی است.
کامیونها و کشندهها، روی دیگری از صنایع خودروسازی هستند. آنها هدفی متفاوت در جادهها دنبال میکنند و به همین دلیل مقررات، الزامات و اولویتهای متفاوتی در مقایسه با سایر خودروها دارند. با تمام این تفاسیر، خودروهای سنگین و مالکان آنها مشکلاتی مشابه خودروهای سواری دارند و در این زمینه متمایز نیستند. در هفته گذشته، شرکتماک در جریان نشست سالیانه MGDS، از کشنده آنتم (Anthem) رونمایی کرد؛ کشندهای که آمده است تا بخشی از مشکلات حمل و نقل سنگین طولانیمدت را برطرف کند.
ماک، حدود ۱۱۷ سال در ساخت انواع کامیون و کشنده سابقه دارد و از این نظر، فراتر از بازیگران اصلی عرصهی خودروسازی دنیا است. با این حساب، بازاری که در آن فعالیت میکند، بهخوبی میشناسد. با نگاهی دقیقتر به جزئیات آنتم، میتوان پی برد که این محصول جدید، شبیه یک هتل لوکس متحرک است و شباهتی به کشندههای دیگر این شرکت یا سایر برندها ندارد. بدنهی خارجی آنتم به گونهای طراحی شده است تا مصرف سوخت را به حداقل رساند و نسبت به محصولات فعلی، یک جهش بسیار خوب در زمینهی آیرودینامیک باشد.
در ایالات متحده آمریکا، اقتصادی بودن مصرف سوخت بهعنوان کسری از یک گالن محاسبه میشود؛ بنابراین حتی اگر در مصرف سوخت به اندازهی یک قطره صرفهجویی شود، آن را شمارش میکنند. آنتم از یک کاپوت جدید، آینههای مدرن و سپر جلوی متفاوت بهره میبرد و میتوان جلوپنجرهای برجسته را بهخوبی مشاهده کرد که نام ماک روی آن نوشته شده است. ماک برای این کشنده جدید، از شاسی مقاومتر با پوشش جدید نیز استفاده کرده است. ماک میگوید آزمایش آیرودینامیک این محصول در مرکز فضایی کندی واقع در فلوریدا انجام شده است.
برخی از موارد کوچک، مانند سیستم ضامن جدید به کاپوت اضافه شده است تا فرآیند باز شدن آن را سادهتر و سریعتر کند تا در زمان انجام بازرسیها، صرفهجویی شود. تمام چراغهای بیرونی این کشنده نیز LED هستند و انرژی بسیار کمتری در مقایسه با گذشته مصرف میکنند.
در بخش داخلی نیز، ماک سنگ تمام گذاشته و همهی بخشها را مجدداً طراحی کرده است تا تمامی کلیدهای کنترل و دستگیرههای ضروری در دسترس راننده باشند. نگهدارنده لیوان و بخش مربوط به قرار دادن وسایل، اکنون سادهتر در دسترس هستند؛ همچنین کنترلهای مربوط به سیستم تهویه هوا، گرمکننده و خنککننده، ترمز دستی و دنده اکنون به صندلی راننده نزدیکتر هستند. راهنمای کنترل کروز و کنترل کشش نیز با لیزر روی آنها حکاکی شده است تا بهسادگی پاک نشوند و دوام بالایی داشته باشند.
اگر به تصاویر دقت کرده باشید، میبینید که قسمت پایین غربیلک فرمان تخت است؛ ماک میگوید این طراحی به راننده کمک میکند که بهراحتی از کشنده پیاده یا سوار آن شود و پای او به فرمان برخورد نکند. کنترلهای مربوط به پخش بلوتوث سیستم صوتی نیز روی فرمان قرار گرفتهاند تا کنترل پخش موسیقی و پاسخ به تماسهای تلفنی سادهتر باشد. ماک برای این کشنده، یک نمایشگر ۷ اینچی نیز در نظر گرفته که مجهز به اپل کارپلی و سیستم ناوبری تامتام است. این نمایشگر را میتوان به دوربینهای اضافه خارجی نیز متصل کرد.
قسمت خواب کشنده ۳۵ درصد بزرگتر از کشندههای فعلی شده است و ارتفاع بخش خواب به ۱.۷۷ متر افزایش یافته است تا رانندگان بتوانند بهراحتی بایستند. البته کابین این کشنده دارای پیکربندیهای مختلفی است و میتوان نسخه بزرگ با حجم ۷ متر مکعب را نیز انتخاب کرد. در قسمت خواب این کشنده، یک تلویزیون ۲۴ اینچی، کنترلهای تهویه هوا و یک پریز ۱۲۰ ولتی به همراه درگاه USB قرار گرفته است. در سمت صندلی سرنشین دوم، یک یخچال کوچک نیز قرار دارد. مانند بخش خارجی، چراغهای داخلی همگی LED هستند.
برای کشنده آنتم، پیشرانه دیزلی ۱۱ لیتری ماک MP7 با قدرت ۴۲۵ اسب بخار و گشتاور ۲۱۱۵ نیوتن متر و پیشرانه دیزلی ۱۳ لیتری ماک MP8 با قدرت ۵۰۵ اسب بخار و گشتاور ۲۵۲۱ نیوتن متر در نظر گرفته شده است. این دو پیشرانه به گونهای طراحی شدهاند تا سرویس و تعمیر آنها کاملاً ساده باشد و از پوشش دو تکه باشد. یک دریچهی ورودی جدید نیز کمک میکند که کشنده پس از استارت زدن در دمای پایین، خیلی سریع گرم شود. این دو پیشرانه، به همراه گیربکس ۱۲ سرعته اتوماتیک-دستی mDRIVE ماک عرضه میشوند. عملکرد آن به این صورت است که ابتدا رایانه سرعت کشنده را اندازه میگیرد و دندهی صحیح را انتخاب میکند. ماک میگوید گیربکسهای ۱۳ و ۱۴ سرعته نیز برای انتخاب در دسترس هستند.
پیش فروش آنتم اکنون آغاز شده است؛ اما اوایل سال ۲۰۱۸ به مشتریان تحویل داده میشود.
منجمان رصدخانه جنوب اروپا به سرپرستی الیار صداقتی محقق ایرانی موفق شدند برای اولین بار نشانههایی از وجود تیتانیوم اکسید را در جو یک سیاره از نوع مشتریهای داغ کشف کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مشتریهای داغ به سیارههایی اتلاق میشود که از جنس گاز هستند اما فاصله آنها با ستاره میزبان شان به اندازهای کم است که دمای بسیار بیشتری را نسبت به سیاره مشتری در منظومه شمسی تجربه میکنند.
محققان رصدخانه جنوب اروپا با استفاده از تلسکوپ عظیم VLT به رصد یکی از این سیارات موسوم به WASP-19b که در فاصله 815 سال نوری از زمین واقع شده است پرداختند.
نکته جالب توجه در رابطه با این سیاره فراخورشیدی وجود تیتانیوم اکسید در جو آن است که برای اولین بار است چنین ترکیبی در جو یک سیاره گازی مشاهده میشود.
این تحقیق به سرپرستی الیار صداقتی محقق ایرانی فارغالتحصیل از دانشگاه فنی برلین و یکی از اعضای رصدخانه جنوب اروپا انجام شده است.
سیاره WASP-19b مانند بسیاری از مشتریهای داغ مداری بسیار کوتاه دارد و هر 19 ساعت یک بار به دور ستاره خود میچرخد و دمای جو آن در حدود 2000 درجه سانتیگراد است که بیش از چهار برابر بیشتر از دمای زهره است. در این دما علاوه بر سرب، سیلیکات و پلوتونیوم نیز ذوب میشوند.
تیم منجمان رصدخانه جنوب اروپا با رصد ابرهای موجود در جو این سیاره موفق به کشف ترکیبات شیمیایی مختلفی در این سیاره فراخورشیدی از جمله تیتانیوم اکسید، آب و عنصر سدیم شدند.
الیار صادقی محقق ارشد این تحقیق که حدود دو سال است در حال بررسی و مطالعه است در کنفرانس خبری این تحقیق گفت: کشف چنین ترکیبی به هیچ عنوان اتفاق سادهای نیست و علاوه بر نیاز به دادههای قطعی و دقیق نیاز به آنالیزهای جامع و همهجانبه نیز وجود دارد.
وی افزود: ما با استفاده از الگوریتمهایی که به بررسی وضعیت شیمیایی، دمایی و جوی این سیارات میپردازند موفق شدیم وجود این ترکیبات را در جو WASP-19b تشخیص دهیم.
تیتانیوم اکسید ترکیب کمیابی در فضا محسوب میشود که بیشتر در جو ستارههای سرد دیده میشود.
این ترکیب به عنوان جذبکننده حرارت عمل میکند و به همین دلیل میتوان دمای بالای این سیاره را با وجود چنین ترکیبی در جو آن توجیه کرد.
مقادیر بالای این ترکیب در جو ستارگان سبب جلوگیری از خروج گرما و عملا ایجاد پدیده وارونگی میشود.
این کشف میتواند به ایجاد یک دستهبندی جدید برای جو سیارات منجر شود و راه را برای شناسایی سیارات فراخورشیدی دارای حیات هموارتر کند.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی Nature منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.