محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا با استفاده از دادههای ماموریت "اودیسه" در مدار مریخ متوجه شدند نشانههایی از یخ در مدار استوای مریخ وجود دارد.
به نقل از اسپیس، یافتن منابع یخ و آب در مریخ یکی از مهمترین چالشهایی است که بسیاری از محققان "سازمان فضایی آمریکا" (ناسا) و شرکتهای خصوصی نظیر "اسپیسایکس"(SpaceX) که برنامههای گسترده برای ارسال فضانورد به مریخ دارند، با آن مواجه هستند.
تا به حال، تلاشها برای یافتن منابع یخ در مریخ غیر از مناطق قطبی آن با موفقیت همراه نبوده است.
حال محققان آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپیکنز با استفاده از دادههای ماموریت "اودیسه"(Odyssey) طولانیترین ماموریت ناسا در مریخ، موفق شدهاند نشانههایی از وجود یخ در محدوده مدار استوای مریخ بیابند.
"اودیسه" فضاپیمای رباتیک ناسا با پیمانکاری لاکهید مارتین است که از اکتبر سال ۲۰۰۱ میلادی برای گردآوری دانستنیهای تازه در مورد امیدهای وجود آب و یخ در سیاره مریخ همچنان بر گرد این سیاره میگردد.
این ماهواره با بکارگیری طیفسنج و آشکارساز فروسرخ میکوشد که برای یافتن نشانه یا نشانههایی از بودن آب در گذشته یا امروز مریخ پیدا کند.
همچنین با پرتونگاری زمینشناسی این سیاره و ویژگیهای آن محیط را بررسی و گزارش کند. امید بر این است که با به دست آوردن اطلاعاتی که اودیسه به دنبال آنها است، به یافتن پاسخ به این پرسش که آیا زندگی در مریخ تا به حال وجود داشته یا نه، کمک شود.
ارزیابی ریسکهایی که فضانوردان آینده از تابش خورشید در مریخ ممکن است تجربه کنند نیز در دستور کار اودیسه قرار دارد. همچنین این ماهواره به عنوان یک ایستگاه رله ارتباطات بین مریخ نوردها، مریخنورد اکتشاف، آزمایشگاه علمی مریخ و کاوشگر فینیکس و زمین را امکانپذیر میکند.
تا دسامبر ۲۰۱۴ اودیسه رکورد ۴۸۰۰ روز خدمت در مریخ را پشت سر گذاشت. رکورد طولانیترین کار در مریخ را که ۳۳۴۰ روز بوده، در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۰ توسط همین مدارگرد برای نخستین بار شکسته شده بود.
بنابر گزارشی که ناسا اخیراً منتشر کرده، گفته شده که اودیسه و همچنین مدارگرد شناسایی مریخ و کاوشگر فضایی "میون" (MAVEN) که اتمسفر مریخ را بررسی میکند، همگی پس از گذشتن دنبالهدار بزرگ از نزدیکی آنها آسیبی ندیدهاند و سالم هستند.
تاریخ این گزارش ۱۹ اکتبر ۲۰۱۴ است. البته مریخگرد مارس اودیسه تاکنون دوبار به دلیل خطا در سیستم جهتیابی به طور موقت در عملکرد حالت امن قرار گرفته است که در هر دوبار در مدت زمان کوتاهی با بازنشانی سیستم تعیین جهت به عملکرد عادی بازگشته است. این اختلالهای موقت در عملکرد یک بار در دی ماه ۱۳۹۲ و دیگر بار در دی ماه ۱۳۹۵ رخ داده است.
محل حدودی این منطقه مابین مناطق "الیسیوم"( Elysium) و "تارسیس"( Tharsis) در فاصله 5000 کیلومتری استوای مریخ قرار دارد که تا به حال تصور میشد هیچ احتمالی برای وجود آب در این منطقه وجود ندارد.
"جک ویلسون"، محقق ارشد این تحقیق با استفاده از بهینه کردن و افزایش کیفیت دادههای اودیسه، نشانههایی از وجود یخهای زیرسطحی را در مدار استوای مریخ یافت.
وی در این رابطه گفت: با این بهینهسازی ما عملا موفق شدیم دادههایی را بدست آوریم که اودیسه باید با قرار گرفتن در ارتفاعی در حدود نصف ارتفاع خودش، آنها را به دست میآورد.
ویلسون افزود: با استفاده از این دادههای بهبودیافته دید بسیار بهتری از سطح مریخ بدست آوردیم.
با استفاده از این دادهها محققان به وجود هیدروژن آزاد در سطح مریخ پی بردند که احتمالا از منابع زیرسطحی این سیاره آزاد شدهاند و محققان دانشگاه جان هاپکینز معتقدند این گازهای هیدروژن از منابع یخ زیرزمینی در مناطق اطراف استوای مریخ جدا شدهاند.
پیش از این تصور میشد این گازها به خاطر وجود ترکیبات هیدراتی در سطح مریخ هستند، اما اطلاعات اودیسه نشان میدهد ترکیبات هیدراتی بسیار کمتر از چیزی هستند که پیش از این تصور میشده است.
در صورتی که یافتههای این محققان به یافتن منابع یخ زیرسطحی در مدار استوای مریخ منجر شود، یک گام بسیار بلند برای آینده ماموریتهای فضایی در مریخ محسوب میشود.
یک استاد ریاضیات آمریکایی در موسسه "ورکتر ماساچوست" آمریکا به بررسی اولین مقاله بینالمللی معروف منتشر شده از مرحوم پروفسور میرزاخانی پرداخته است.
"ویلیام جی.مارتین"(William J.Martin) در مقاله خود اولین مقاله ویژه و معروف علمی پروفسور مریم میرزاخانی را که در سال 1996 میلادی و در زمان تحصیل وی در دانشگاه صنعتی شریف در مقطع کارشناسی منتشر شده بود، بررسی کرده است.
وی در ابتدای مقاله خود آورده است: مریم میرزاخانی ریاضیدان برجسته و تنها زن و تنها ایرانی برنده مدال "فیلدز" در جهان در تاریخ 3 مه 1977 به دنیا آمد و در 14 ژوئیه 2017 در 40 سالگی چشم از جهان فرو بست.
وی در سال 2014 به خاطر کار بر دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها این جایزه را دریافت کرد.
اولین مقاله خارقالعاده میرزاخانی که در واقع دومین مقاله بینالمللی وی محسوب میشود، در زمینه گرافها و روابط حاکم بر رنگآمیزی لیستی آنها بوده است. وی در این مقاله به بررسی گرافهای "3و4-لیست رنگپذیر" پرداخته است.
وی در این مقاله موفق شده بود با روشی بسیار سادهتر از اثبات اصلی این قضیه را ثابت کند که گرافهای ساده 3-لیست رنگپذیری وجود دارند که میتوانند 4-لیست رنگپذیر نباشند.
در اثبات اصلی از گرافی با 238 یال استفاده شده بود اما میرزاخانی در روش خود موفق شده بود این تعداد را به 69 یال کاهش دهد و گام بسیار موثری در سادهسازی اثبات این قضیه بردارد.
وی در پایان این مقاله از همتیمیهای المپیادی و سعید اکبری استاد المپیاد خود تشکر کرده بود.
ویلیامز در پایان مقاله خود آورده است که دکتر اکبری با توجه به روش ارزشمند میرزاخانی یک جایزه 10 هزار دلاری به وی اعطا کرد.
در آستانه اعطای جایزه نوبل فیزیک 2017 پایگاه استنادی "کلاریویت"(Clarivate) که در زمینه پیشبینی برندگان نوبل فعالیت میکند، فهرستی از نامزدهای این جایزه را منتشر کرد.
در وصیتنامه نوبل از اعطای جوایز به آن دسته از «اکتشافات و اختراعاتی» صحبت به میان آمده که برای نوع بشر در عمل بیشترین فایده را داشتهاند و جنبه عملی این کارها بیش از جنبه تئوریک آنها مورد نظر بوده است. این جایزه در زمینههای ادبیات، فیزیک، شیمی، صلح، اقتصاد، فیزیولوژی و پزشکی اعطا میشود.
فردا قرار است برنده یا برندگان جایزه نوبل فیزیک 2017 اعلام شود.
براساس اعلام پایگاه کلاریویت سه نامزد برای دریافت جایزه نوبل فیزیک 2017 مطرح شدهاند.
1- رشید سانیائف، محقق و استاد فیزیک دانشگاه صنعتی مسکو و عضو تیم اخترفیزیک مؤسسه ماکس پلانک، به خاطر تلاش وی در ایجاد درک بهتر از جهان هستی، ریشههای آن، فرآیند تشکیل کهکشانی، تقسیم دیسک سیاهچالهها و سایر پدیدههای کیهانشناسی.
2- "میچل فیگنبام"(Mitchell Feigenbaum)، استاد دانشگاه راکفلر نیویورک که تحقیقاتی در زمینه سیستمهای غیرخطی و نامنظم داشته و همچنین موفق به کشف یک ثابت فیزیکی به نام خودش شده است.
3- تیمی سهنفره متشکل از دو محقق آمریکایی و یک محقق هلندی که در زمینه قطعات الکترونیکی مبتنی بر کربن فعالیت داشتهاند.
محققان این تیم عبارتند از: "فادون آووریس"( Phaedon Avouris) محقق شرکت IBM و سرپرست تحقیقات نانو در مرکز تحقیقاتی توماس واتسون آمریکا.
"کورنلیس دکر"( Cornelis Dekker) محقق هلندی دانشگاه دلفت در هلند و مدیر مؤسسه تحقیقات نانو کالوی.
"پائول مکاون"( Paul McEuen) استاد دانشگاه جان نیومن آمریکا و عضو دپارتمان فیزیک دانشگاه کورنل آمریکا.
باید منتظر ماند و دید که آیا این پیشبینیها فردا به حقیقت خواهد پیوست یا نه.
25. شورلت نوا L-79 (سال 1966)
قدرت موتور: 350 اسب بخار

از اواسط دهه 60 میلادی تا اواخر آن، رقابت در قدرت موتور خودروها به اوج خود رسیده بود. تا اینکه در سال 1966، مدل L-79 شورلت به بازار عرضه شد. ماشینی با یک موتور 8 سیلندر با 350 اسب بخار قدرت! این قدرت موتور در مقایسه با ماشین های مدرن امروزی اصلاً بالا محسوب نمی شود اما در دوران خود یک رکورد محسوب می شد.
24. شورلت تاهوئه (Tahoe) 2017
قدرت موتور: 355 اسب بخار

شورلت موتورهای قدرتمند را تنها در ماشین های لوکس خود قرار نمی دهد بلکه این شرکت از این موتورها در انواع مختلف محصولات خود استفاده می کند تا سواری راحتی را برای سرنشینان خودرو به ارمغان آورد. تاهوئه در واقع نمونه کامل از ماشینی پر قدرت است. این ماشین از موتور 8 سیلندر 6.2 لیتری با 355 اسب بخار قدرت استفاده می کند.
23. ساب اربن(Suburban) 2017
قدرت موتور: 355 اسب بخار

ساب اربن نامی ماندگار و قدیمی در صنعت خودروسازی آمریکا به حساب می آید. برای سال های متمادی این SUV در صدر پرتقاضاترین ماشین های آمریکا قرار داشت و آخرین مدل از این ماشین نیز یک SUV بزرگ است که از قدرت زیادی نیز برخوردار است. این ماشین نیز مثل مدل تاهوئه از موتوری 8 سیلندر با 355 اسب بخار قدرت استفاده می کند که به معنای این است که قادرید با این ماشین بزرگ بدون هیچ دغدغه ای، به هر کجا که دلتان می خواهد سفر کنید.
22. نوا SS (سال 1969)
قدرت موتور: 375 اسب بخار

شورلت نوا SS یک ماشین عضلانی است که بسیاری از ماشین بازان قدیمی آن را به یاد دارند. نوا SS از موتور 8 سیلندر با قدرت 375 اسب بخار استفاده می کرد که قدرت بالایی به چرخ های عقب منتقل می کرد. امروزه صاحبان این چنین ماشین هایی را تنها در قشر کلکسیونرها و علاقه مندان واقعی ماشین می توان دید.

Callaway یک شرکت مهندسی است که با شورلت همکاری نزدیکی در ساخت ماشین های با قابلیت بالا دارد. در سال 1987 callaway، یک کوروت توربوشارژ ساخت که همگان را متعجب کرد. موتور این ماشین 390 اسب بخار قدرت داشت و بسیار سریع بود. این شرکت هم اکنون نیز در زمینه ساخت ماشین های سریع به کمپانی های خودروساز مشاوره می دهد.
20. callaway impala ss (سال 1996)
قدرت موتور: 404 اسب بخار

این شرکت درست مانند کاری که با کوروت انجام داد، این بار بر روی یک نمونه اسپورت در اواسط دهه 90 میلادی انجام داد که نام آن مدل ایمپالا بود. در واقع شرکت callaway، یک سدان با قدرت موتور 260 اسب بخار را تحویل گرفت و آن را به راکت 404 اسب بخاری تبدیل کرد. در حین اینکه بر روی افزایش قدرت ماشین کار می کرد، به بهبود سیستم ترمز و سیستم تعلیق آن ماشین نیز توجه داشت تا توازنی بین کشش بدنه و قدرت ماشین ایجاد نماید.
19. SS مدل 2017
قدرت موتور: 415 اسب بخار

شورلت SS در واقع ماشینی است که برای علاقه مندان به ماشین های 5 سرنشین و 4 و هشت سیلندر با قدرت بالا ساخته شده است. موتور شورلت SS، 415 اسب بخار قدرت داشت و از سیستم انتقال نیروی 6 دنده اتوماتیکی که در کامارو SS نیز آن را دیده بودیم استفاده می کرد.
18. شورلت سیلورادو مدل 2017
قدرت موتور: 420 اسب بخار

تراک های شورلت همیشه به واسطه قدرت بالایی که دارند، زبانزد خاص و عام بوده اند.مدل 2017 شورلت سیلورادو با موتوری 8 سیلندر و 420 اسب بخار قدرت موتور، یکی از قدرتمندترین تراک های جهان به شمار می رود که تقریباً مسیری نیست که نتواند از پس آن بر بیاید.
17. کوروت Z06 GTI مدل 2009 نسخه قهرمان
قدرت موتور: 430 اسب بخار

این نسخه از ابرخودروهای شورلت که به تعداد محدود نیزساخته شد به منظور ادامه راه موفقیت شورلت کوروت ها در پیست های مسابقه ای ساخته شد. مدل 2009 این ماشین در واقع محصول 70 سال تجربه شورلت در زمینه ساخت ماشین های مسابقه ای بوده است.
16. کوروت L71 (سال 1967)
قدرت موتور: 435 اسب بخار

همه می دانند که کوروت یک ماشین قدرتمند است اما در سال 1967، مدل L71 کوروت سطح جدیدی از قدرت و سرعت را در صنعت خودروسازی معرفی کرد. موتور هشت سیلندر این ماشین با 435 اسب بخار قدرت سرعتی بیش از مدل های مسابقه ای معروف پورشه و فراری داشت. به واسطه زیبایی و سرعت بالای این ماشین، فروش بسیار خوبی در سال 1967 برای شورلت رقم خورد.
15. شورلت سیلورادو 2500HD Duramax Diesel مدل 2017

پیک آپ تراک های بزرگ به قدرت موتور بالا برای حرکت در جاده ها نیاز دارند که این مدل از شورلت نیز آن را دارد. شورلت سیلورادو 2500HD از موتوری 8 سیلندر دوراماکس دیزل استفاده می کرد که آن را برای انجام هر کاری در جاده ها یاری می کرد. قدرت موتور این ماشین 445 اسب بخار با حداکثر گشتاور 910 اسب بخار بود.
14 شول SS LS6 مدل 1970
قدرت موتور: 450 اسب بخار

عکسی که در بالا مشاهده می کنید، رویای بسیاری از علاقه مندان به شورلت بود چرا که مدل SS LS6 یکی از زیباترین ماشین های عضلانی شورلت در طول تاریخ نیز به حساب می آید که با موتور 8 سیلندر و 450 اسب بخاریش گزینه خرید بی نظیری در زمان خودش محسوب می شد.از انجایی که ماشین های عضلانی بسیاری پس از این مدل از جانب شورلت به بازار عرضه شد، اما علاقه مندان به شورلت این مدل را زیباترین مدل شورلت در کلاس ماشین های عضلانی می دانند.
13.کامارو SS مدل 2017
قدرت موتور: 455 اسب بخار

کامارو مدل 2017 با آپشن های مختلف در موتور به بازار عرضه شد اما اگر بخواهید با این ماشین نهایت لذت را تجربه کنید مدلی که به موتور 8 سیلندر با 455 اسب بخار قدرت مجهز است را خریداری کنید. دو تریم مختلف از SS وجود دارد که مدل های 2SS نیز از موتورهای قدرتمندی بهره می برند.
12. کوروت استینگری مدل 2017
قدرت موتور: 460 اسب بخار

استینگری نامی افسانه ای در تاریخ شورلت محسوب می شود و حتی پس از سالها همچنان از آن به عنوان مدلی افسانه ای یاد می شود. این مدل در سال 2014 پس از سالها دوباره به بازار بازگشت. این مدل پایه مدل های Vette به شمار می رود و از موتوری 8 سیلندر با پیشرانه 6.2 لیتری و 460 اسب بخار قدرت در آن استفاده شده است.
11. شورلت کوروت گرند اسپورت مدل 2017
قدرت موتور: 460 اسب بخار

کوروت Z06 یکی از قدرتمندترین مدل های حال حاضر شرکت شورلت به شمار می رود اما اگر به خرید یک خودروی اسپورت واقعی علاقه مند هستید، گرند اسپورت را به شما پیشنهاد می دهیم. البته که این ماشین قدرت 650 اسب بخار ندارد اما با همین 460 اسب بخار نیز می توانید در هر شرایطی با آن در هر پیستی به راحتی برانید.
10. کامارو z28 مدل 2015
قدرت موتور: 505 اسب بخار

نام Z28 یک نام به یاد ماندنی در بین علاقه مندان به خودروهای پرسرعت به حساب می آید و وقتی این نام این مدل به زبان می آید، ناخودآگاه مدل های دهه 60 و 80 آن در ذهن تداعی می شوند؛ اما Z28 مدل 2015 بسیار قوی تر از مدل های پیشین خود است چرا که از قدرت موتور 505 اسب بخاری بهره می برد. بنا بر گفته مسئولین شورلت مدل جدید Z28 در سال 2018 به بازار عرضه خواهد شد.
9. کوروت 427 مدل 2013
قدرت موتور: 505 اسب بخار

شورلت کوروت یک ماشین شگفت انگیز است که هر راننده ای از سواری با این ماشین لذت می برد. کوروت 427 در اصل نسخه کانورتیبل مدل مسابقه ای z06 بود. قدرت موتور 505 اسب بخاری این ماشین موجب سرعت بسیار بالای آن در جاده ها می شود.
8. سیلورادو 1500 callaway SC560 مدل 2017
قدرت موتور: 560 اسب بخار

Callaway هنوز هم در زمینه ساخت ماشین های سریع به شورلت کمک می کند. در یکی از آخرین همکاری های این دو شرکت، شاهد عرضه مدل سیلورادو 1500 SC560 بودیم که از قدرت موتور 560 اسب بخاری برخوردار است. این قدرت موتور باعث می شود که هیچ پیک آپ تراکی در سرعت به گرد پای این ماشین نرسد. اما اشتباه نکنید، با قدرت موتور 560 اسب بخاری این مدل، بسیاری از ماشین های مطرح مسابقه ای هم در سرعت به پای آن نخواهند رسید.
7. کوروت Callaway SC606 مدل 2011
قدرت موتور: 606 اسب بخار

شرکت callaway عاشق بهبود در مدل های کوروا شورلت است و بهترین نمونه همکاری بین این دو شرکت در مدل های کوروت هم در مدل کوروت SC606 در سال 2011 دیده می شود. این ماشین از 606 اسب بخار قدرت برخوردار است و با ارتقای سیستم تعلیق به کار رفته در آن، شاهد یکی از قدرتمندترین ماشین های تاریخ صنعت خودروسازی هستیم. با گذشت 6 سال از تولید این ماشین، همچنان می توان بر روی آن در مسابقات سرعت حساب باز کرد.
6. کامارو callaway SC630 مدل 2017
قدرت موتور: 630 اسب بخار

وقتی آخرین مدل کامارو در سال 2016 به بازار رسید، شرکت callaway بیکار ننشست و مدلی بهتر از آن را با همکاری شورلت که به SC630 موسوم بود در سال 2017 روانه بازار کرد. این ماشین از قدرت باورنکردنی 630 اسب بخار بهره می برد. تنها ماشین شرکت شورلت که قادر به شکست این مدل در سرعت و قدرت و زیبایی است مدل ZL1 است. اگر پول خرید ZL1 را ندارید پس به خرید SC630 فکر کنید.
5. کوروت ZR1 مدل 2013
قدرت موتور: 638 اسب بخار

کوروت ZR1 به عنوان شاهکار ماشین های شورلت در مدل کوروت شناخته می شود. ZR1 جدید احتمالاً در سال 2018 به بازار معرفی شود اما تا آن موقع می توان از سواری با ماشین زیبای ZR1 مدل 2013 که از هشت سیلندر و قدرت موتور 638 اسب بخاری بهره می برد، لذت برد. این ماشین را می توان هم ردیف ماشین وحشی و پر قدرت داج وایپر قرار داد.
4. کامارو ZL1 مدل 2017
قدرت موتور: 650 اسب بخار

در گذشته، مدل های کامارو هرگز اجازه نداشتند تا قدرت موتوری به اندازه مدل های پر قدرت کوروت داشته باشند. اما گذشت زمان قواعد را تغییر داد و اکنون کامارو ZL1 با 650 اسب بخار قدرت موتور یکی از پرقدرت ترین ماشین های حال حاضر دنیای خودرو به شمار می رود.
3. کوروت Z06 مدل 2017
قدرت موتور: 650 اسب بخار

آخرین نمونه از مدل های کوروت Z06 در واقع سریع ترین ماشینی است که از شرکت شورلت می توانید خریداری کنید. این ماشین از قدرت موتور 650 اسب بخاری و سیستم تعلیق پیشرفته استفاده می کند. با این حال بین برخی کارشناسان اختلاف نظری مبنی بر اینمه کوروت گرند اسپورت از دید کلی بهتر از این ماشین است، وجود دارد. اما در هر صورت ماشین های کمی توان شکست دادن z06 مدل 2017 را دارند.
2. کوروت هنسی ZR750 مدل2011
قدرت موتور: 755 اسب بخار

شرکت مهندسی هنسی در ساخت کوروت ZR1 با شورلت همکاری کرد و آن را به یکی از ماشین های قدرتمند این کمپانی تبدیل نمود. اما پس از چندی شرکت تگزاس تونینگ در همکاری با شورلت توانست مدل ZR750 با قدرت 750 اسب بخاری را روانه بازار کند که حداکثر سرعت آن 244 مایل در ساعت بود.
1. کوروت Callaway SledgeHammer مدل 1988
قدرت موتور:898 اسب بخار

قوی ترین کوروت حاضر در لیست، callaway SledgeHammer نام دارد که در سال 1988 روانه بازار شد که با همکاری شرکت تگزاس تونینگ در اواخر دهه 80 ساخته شده بود. این ماشین نه تنها در بین ابرخودروها بی رقیب است بلکه از لحاظ عملکرد و سیستم تعلیق نیز بسیار عالی عمل می کند.
رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه از طریق ماهواره «بدر ۷» و با همکاری عربست تا ۱۴ سال آینده خدمات ماهوارهای ارائه خواهد شد، گفت: طراحی و در مدار قرار دادن ماهواره مخابراتی و ارتباطی کاملا ایرانی را در دستور کار داریم.
دکتر محسن بهرامی در خصوص ماهواره ارتباطی و مخابراتی بدر افزود: ماهواره بدر 7 با وزن 5800 کیلوگرم و توان 11.5 کیلووات و طول عمر 15 سال به سفارش عربست توسط یکی از شرکتهای خارجی ساخته شد.
وی، زمان پرتاب این ماهواره را در آبان ماه سال 94 ذکر کرد که در موقعیت مداری 26 درجه شرقی قرار گرفته است.
بهرامی تاکید کرد: بخشی از ظرفیت این ماهواره در چارچوب قرارداد سازمان فضایی ایران با عربست به عنوان ظرفیت پشتیبان برای 3 ترانسپوندر باند KU سرویس مخابراتی ثابت ماهواره در حال بهرهبرداری ماهواره بدر 5 است که هماکنون تحت عنوان «ایرانست 21» مورد استفاده سازمان فضایی ایران قرار دارد که با همان پوششدهی مشابه با ترانسپوندرهای ماهواره بدر 5 در منطقه ایران، آسیای میانه و خلیج فارس با مرکزیت ایران طراحی و ساخته شده است.
رییس سازمان فضایی ایران ادامه داد: این ترانسپوندرهای ماهواره بدر 5 بر اساس امتیاز مدار/فرکانس شبکه ماهوارهای زهره 2 فعالیت میکند و پرتاب آن به معنای حفظ این حقوق برای ایران تا پایان عمر این ماهواره است.
وی ادامه داد: حداقل عمر ماهواره بدر 5 تا سال 1409 شمسی (سال 2030) میلادی تعیین شده است.
بهرامی یادآور شد: در فاصله زمانی سال 1404 که پایان عمر نامی ماهواره بدر 5 است، ماهواره بدر 7 به عنوان پشتیبان نه تنها ضریب اطمینان پایداری ارتباطات و ارائه خدمات به مشتریان این پهنای باند را به نحو قابل توجهی افزایش میدهد، بلکه در صورت بروز مشکلات پیشبینی نشده در ماهواره بدر 5 موجب جلوگیری از حذف حقوق مدار/فرکانس شبکه ماهواره زهره 2 خواهد شد.
به گفته وی، ماهواره بدر 5 در سال 2010 میلادی پرتاب شد و بر اساس قرارداد منعقد شده میان سازمان فضایی ایران و عربست در حال حاضر 6 ترانسپوندر BSS روی این ماهواره به ایران سرویسدهی میکند.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه هماکنون تأمین ماهواره مخابراتی با ماهواره عربست تا سال 2030 صورت میگیرد، اضافه کرد: تأمین فرکانس و نقطه مداری ماهواره مخابراتی برای داشتن یک ماهواره کاملا ایرانی در مدار را نیز آغاز کردهایم و مذاکرات مفصلی داشتیم و توافقنامه اولیه را به امضا رساندیم.
وی در خصوص برنامههای سازمان فضایی در پایان عمر ماهواره بدر 5 توضیح داد: هماکنون ماهواره مشترک ایران با عربست به عنوان «بدر ۵» تأمین پهنای باند مخابراتی ایران را برعهده دارد، ضمن آنکه ماهواره «بدر 7» نیز به عنوان پشتیبان در این مدار قرار گرفته است و تا 13 سال آینده، خدمات ماهوارهای ارائه خواهد کرد.
رییس سازمان فضایی ایران ادامه داد: پس از این زمان برنامه داریم که ماهواره مخابراتی ایرانی و تحت اختیار و مدیریت ایران را در مدار قرار دهیم.
جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به استخراج و فرآوری مواد ترمیمکننده دندان و استخوان نانومقیاس از ضایعات زیستی شدند.
به گزارش ایسنا، دندان و استخوان از رشتههای پروتئینی کلاژن و ماده معدنی هیدروکسی آپاتیت (حاوی کلسیم و فسفر) تشکیل شده است. با توجه به ترکیب شیمیایی این بافتهای سخت، استفاده از مواد ترمیمی حاوی کلسیم و فسفر باعث رهایش این عناصر در اطراف بافت آسیب دیده شده و سلولهای استخوان ساز را تحریک به تشکیل استخوان جدید میکند.
از این طریق شکستگیها و سایر آسیبهای وارد شده بهبود مییابد و در بیشتر موارد، دیگر نیازی به استفاده از پروتزهای فلزی نخواهد بود.
استفاده از پلیمرهای طبیعی و سازگار با بدن همراه با ترکیبات کلسیم و فسفر نسل جدیدی از مواد کامپوزیتی است. در اغلب موارد ساختار متخلخل این کامپوزیتها، داربست مناسبی برای اتصال سلولهای استخوان ساز و تشکیل استخوان جدید خواهد بود؛ چراکه با توجه به ترکیب شیمیایی مواد ترمیمی کامپوزیتی و شرایط فیزیولوژیکی بدن، ممکن است پس از مدتی کامپوزیت بطور کامل تجزیه شود و جای آن را استخوان جدید بگیرد که این بسیار ارزشمند است.
بر این اساس جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی دکتر عبدالرضا سیمچی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی و علم مواد موفق به استخراج و فرآوری هیدروکسی آپاتیت نانومقیاس از ضایعات زیستی و منابع طبیعی شدند. این مواد قابلیت استفاده در مهندسی بافت استخوان و مواد پرکننده دندان را دارند.
سیمچی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در این باره گفت: استخراج هیدروکسی آپاتیت از ضایعات زیستی چون استخوان گاو و ماهی در دمای 600 تا 1200 درجه سانتیگراد بوده است.
وی مشکل اساسی برای استخراج هیدروکسی آپاتیت در دمای بالا را از بین رفتن شکل، ساختار و خواص زیستی آن دانست و یادآور شد: بررسی ساختار هیدروکسی آپاتیت استخوان و دندان با کمک میکروسکوپ الکترونی نشان داد که این ماده به شکل نانومیلههای سوزنی است. در حالی که حرارت دادن در دمای بالا این ساختار را از بین برده و آنها را به ذرات درشتتر تبدیل میکند که در این صورت دیگر خواص قبلی خود را نخواهند داشت.
این محقق اضافه کرد: بنابراین سعی گروه تحقیقاتی مواد پیشرفته و نانومتری (CNAM) بر آن شد تا این ماده ارزشمند و پرکاربرد را با حفظ خواص شیمیایی، ساختاری و زیستی از ضایعات زیستی در دمای پایین استخراج و فرآوری کنند که این موفقیت حاصل شد.
دکتر فاطمه مهندس، پژوهشگر پسا دکترای دانشگاه صنعتی شریف و محقق این طرح با بیان اینکه در این طرح تحقیقاتی موفق به استخراج و فرآوری نانوساختارهای هیدروکسی آپاتیت شدیم، خاطر نشان کرد: این نانوساختارها از ضایعات زیستی و بر پایه روشهای شیمیایی-حرارتی در دمای پایین تولید شد.
وی با اشاره به جزئیات اجرای این طرح یادآور شد: با استفاده از روش استفادهشده علاوه بر حذف مواد آلرژیزا و ترکیبات آلی از ضایعات زیستی، ساختار و خواص هیدروکسی آپاتیت حفظ شد و محصولات دارای فعالیت زیستی بالاتر و سمیت کمتری هستند.
تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نانومیلههای هیدروکسی آپاتیت استخراج شده از ضایعات زیستی
تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی کامپوزیتهای متخلخل پلیمری-نانومیلههای هیدروکسی آپاتیت
این پژوهشگر یادآور شد: از نانوساختارهای هیدروکسی آپاتیت بصورت پودر میتوان در مصارف پزشکی استفاده کرد، ضمن آنکه از آنها برای ساخت مواد ترمیمی کامپوزیتی استخوان و دندان نیز میتوان بهره برد.
وی خاطرنشان کرد: نتایج حاصل از این دستاورد بصورت ثبت اختراع در ایران و ثبت موقت اداره ثبت اختراعات آمریکا در آمده است.
قاتلان امام حسین (ع) و یاران ایشان پس از واقعه کربلا دچار سختترین بلاها شدند و تعدادی از آنان دچار بیماریهای سخت شدند و به هلاکت رسیدند و عدهای نیز توسط خون خواهان امام حسین (ع) به سختی مجازات شدند و به سزای اعمال خود رسیدند که در ادامه نقش آنان در حادثه عاشورا و نحوه سرنوشت آن ها را در این گزارش بخوانید.
یزید بن معاویه
از نظر تاريخ، خصوصاً تاريخ تشيع، مسلّم است كه عامل اصلی شهادت امام حسين (ع) و يارانش، يزيد بن معاويه بوده است. او پس از اینکه سر بریده حضرت را نزدش آوردند با چوب به دندانهای مبارک امام میزد. ماجرای هلاکت یزید به این شرح است که او روزی با سربازانش برای شکار به صحرا رفت و برای شکار آهویی به اصحابش گفت: «خودم به تنهایی برای شکار این آهو اقدام میکنم و کسی با من نیاید.» فرار آهو باعث شد که یزید از سربازانش دور شود و آنها هر چه به دنبال او گشتند، او را پیدا نکردند. یزید بن معاویه در صحرا به صحرانشینی برخورد کرد که از چاه آب میکشید. مقداری آب به یزید داد ولی بر او تعظیم و سلامی نکرد که یزید خشمگین شد و گفت: «اگر بدانی که من کیستم بیشتر من را احترام میکنی»، آن اعرابی گفت: «ای برادر تو کیستی؟»، که یزید در پاسخ گفت: «من امیرالمومنین یزید پسر معاویه هستم.» صحرانشین هنگامی که یزید بن معاویه را شناخت، خشمگین شد و شمیشر را به سمت یزید فرود آورد اما بر سر اسب اصابت کرد و اسب پا به فرار گذاشت و یزید آنقدر بر زمین کشیده شد که به هلاکت رسید.
عبیدالله بن زیاد
عبید الله زیاد عامل مهم قتل مسلم بن عقیل پیش از رسیدن امام حسین (ع) به کربلا و روانه کردن سپاهیان خود به سوی حضرت و به شهادت رساندن ایشان بود و پس از واقعه عاشورا، خاندان امام (ع) را به اسارت برد. عبیید الله پس از پیروزی لشکریان مختار، با سپاه خود به سوی آنان آمد، و سپاه مختار عقب نشینی کرد. مختار که اساساً در پی هلاک ابن زیاد و افراد دیگری بود که در واقعه کربلا دست داشتند، ابراهیم بن مالک اشتر را با سپاه برای مقابله با ابن زیاد فرستاد. ابراهیم که میخواست قبل از ورود ابن زیاد به سرزمین عراق، به وی برسد، در نزدیکی موصل به لشکر شام رسید. در جنگ شدیدی که میان عراقیان و شامیان آغاز شد، ابن زیاد شکست خورد (محرم ۶۷) و همراه با یارانش به قتل رسید. براساس روایتی از ابومخنف، ابراهیم بن اشتر خود در جنگ تن به تن، ابن زیاد را به قتل رسانده است.
عمر بن سعد
عمر بن سعد بن ابی وقّاص معروف به عمر سعد و ابن سعد ، فرمانده سپاه عبیدالله بن زیاد در واقعه کربلا بوده است. او با لشکر چهار هزار نفری به کربلا رفت و نخستین تیر را به سوی حسین (ع) و یارانش رها کرد و پس از شهادت امام حسین (ع) و یارانش دستور داد بر بدن آنان اسب بتازند. ابن سعد به حکومت ری نرسید و در سال ۶۶ ق به دست مختار ثقفی کشته شد. او از شخصیتهای منفور نزد شیعیان بوده و در زیارت عاشورا لعن شده است.
ابن سعد به هنگام قیام سلیمان بن صُرَد خزاعی کوفی به خونخواهی از قاتلان امام حسین (ع) در سال 65 هجری قمری، از ترس کشته شدن به دست مردم، شب ها در دارالاماره میخوابید و یک سال بعد هنگامی که مختار بن ابی عبید ثقفی قیام کرد و بر کوفه مسلط شد همراه با محمد بن اشعث که او نیز از شرکت کنندگان اصلی جنگ کربلا بود، فرار کرد. اما بعد از شورش مردم کوفه بر ضد مختار، به کوفه بازگشت و با دیگر سران مخالف مختار، رهبری مردم را به دست گرفت، ولی با شکست کوفیان بار دیگر از کوفه گریخت و به سوی بصره رفت تا به مصعب بن زبیر پناهنده شود. مختار یکی از فرماندهان خود را به نام ابوقلوص شبامی به تعقیب آنان فرستاد. وی ابن سعد را دستگیر کرده به نزد مختار آورد و ابن سعد و پسرش حفص بن عمر بن سعد که او نیز در مجلس حاضر بود به دستور مختار کشته شدند. مختار پس از آتش زدن بدن آنان سرهای آن دو را برای محمد بن حنفیه به مدینه فرستاد. در روایت تاریخی دیگر آمده است که ابتدا مختار، ابن سعد را به شفاعت عبدالله ابن جَعده بن هُبیره مخزومی امان داد، زیرا خواهر مختار یا به قولی دختر مختار همسر عمر بن سعد بود؛ اما پس از اعتراض محمد بن حنفیه به مختار، وی به یکی از فرماندهان سپاه خویش دستور داد تا ابن سعد را در خانهاش دستگیر کرده سر از تنش برگیرد.
شمر بن ذی الجوشن
شمر یکی از منفورترین اشخاصی است که در جنگ با امام حسین (ع) شرکت داشته و از او به نفرت یاد میشود. در بسیاری از روایات، شمر را عامل به شهادت رساندن امام در گودال قتلگاه میدانند. هم چنین او پس از به شهادت رساندن امام حسین (ع) قصد حمله به امام سجاد (ع) داشته که عده ای مانع او می شوند. شمر نیز مانند بسیاری دیگر از عوامل دشمن در واقعه عاشورا، به فرمان مختار به هلاکت رسید. در پی قیام مختار ثقفی در سال ۶۶، شمر در جنگ علیه او شرکت کرد اما مختار وی و دیگر امرای اموی را در جنگ جَبّانة السَبیع (از محلههای کوفه) شکست داد و شمر از کوفه گریخت. مختار جمعی را به همراه غلام خود به دنبال او فرستاد اما شمر غلام مختار را کشت و به قریهای به نام کلتانیه (بین شوش و روستای صَیمره) رفت و نامهای برای مُصعَب بن زبیر فرستاد که آماده جنگ با مختار بود، اما برخی از سپاهیان مختار، شمر را محاصره کردند و در حالی که یارانش گریخته بودند، او را کشتند و سرش را نزد مختار فرستادند و بدنش را پیش سگان انداختند، مختار نیز سر شمر را برای محمد بن حنفیه فرستاد.
محمد بن اشعث
محمد بن اشعث از عوامل دستگیری مسلم بن عقیل بود و در روز عاشورا انتساب امام حسین (ع) به پیامبر اکرم (ص) انکار کرد و به همین دلیل، مورد نفرین امام (ع) قرار گرفت. در برخی روایات آمده است که او در روز عاشورا با نیش عقربی به هلاکت رسید اما منابع قوی تر، خبر از هلاکت او در قیام مختار میدهند. محمد بن اشعث و دیگر قاتلان امام حسین (ع)، هنگامی که شنیدند مختار در جستجوی آنان است، گریختند و زمانی که از شورش اهالی کوفه باخبر شدند به کوفه برگشتند و فرماندهی این شورش را بر عهده گرفتند اما بعد از اینکه شورش شکست خورد، محمد بن اشعث به همراه شبث بن ربعی و دیگر قاتلان امام حسین (ع) به بصره گریختند و مصعب بن زبیر را به جنگ با مختار تحریک کردند. ابن اشعث سال ۶۷ق در جنگ مصعب با مختار کشته شد.
هانی بن ثبیت حضرمی
او قاتل عبدالله بن علی بن ابی طالب و جعفر بن علی بن ابی طالب معرفی شده است و در زیارت ناحیه مقدسه به عنوان قاتل این دو فرزند امام علی(ع) لعن شده است. هانی بن ثبیت در روز عاشورا به همراه رحیل بن خیثمه جعفی و جریر بن مسعود حضرمی کمان و لباسهای امام را ربودند. او که به دستور ابن سعد بر پیکر مطهر امام حسین (ع) تاخته بود، سرانجام به دستور مختار در سال 66 هجری قمری کشته شد.
حرمله بن کاهل اسدی
حرمله در روز عاشورا از تیراندازان سپاه عمر بن سعد بود. او حضرت علی اصغر را با تیر سه شعبه به شهادت رساند که به همین دلیل از او با نفرت زیادی یاد میشود و در زیارت عاشورا مورد لعن قرار گرفته است. او هم چنین در شهادت حضرت اباالفضل العباس (ع) نیز نقش داشت و حامل سر مبارک ایشان به کوفه بود. حرمله در قیام مختار، دستگیر شد و به فرمان مختار بن ابوعبید ثقفی، دست و پایش را قطع کردند و سپس او را در آتش سوزاندند. منهال بن عمرو هنگامی که از سفر حج به کوفه برگشت و صحنه مرگ حرمله را از نزدیک مشاهده کرد، ماجرای ملاقاتش با امام سجاد (ع) و نفرین آن حضرت در حق حرمله را برای مختار تعریف کرد. مختار، از این که دعای امام سجاد (ع) به دست او تحقق یافته است، سجده شکر به جای آورد.
ابحر بن کعب
ابحر در واقعه عاشورا از سپاهیان عمر بن سعد بود. روز عاشورا هنگامی که لشکر دشمن، امام حسین (ع) را محاصره کرد، عبدالله بن حسن از خیمه بیرون آمد و خود را به عمویش رساند. ابحر بن کعب با شمشیر به امام حسین (ع) حمله کرد، عبدالله دستش را سپر آن حضرت کرد و بحر شمشیرش را فرود آورد و دست عبدالله را قطع کرد. در برخی روایات، غارت لباس امام حسین(ع) نیز به او نسبت داده شده است. امام حسین (ع) روز عاشورا جامه خود را پاره کرد تا کسی پس از شهادتش آن را از تنش بیرون نیاورد اما بحر بن کعب این لباس را غارت کرد. در برخی منابع آمده است که پس از واقعه عاشورا، دو دست بحر بن کعب، مبتلا به مرض شد. دستان او در زمستان آب (خونابه) میداد و در تابستان مانند چوب خشک میشد و پاهای او فلج شد.
عبدالله بن ابی حصین
عبدالله بن ابی حصین، در واقعه کربلا از لشکریان عمر بن سعد و در گروه عمرو بن حجاج بود که آب را بر روی امام حسین (ع) و یارانش بستند. روز هفتم محرم، عبیدالله بن زیاد در نامهای از عمر بن سعد خواست که میان آب و امام حسین (ع) جدایی اندازد. هنگامی که این نامه به دست عمر بن سعد رسید، به عمرو بن حجاج دستور داد تا با سربازان خود، مانع دسترسی امام حسین (ع) و یارانش به شریعه فرات شوند. به نقل منابع، عبدالله بن ابی حصین ازدی بجلی به امام حسین (ع) گفت: «به خدا سوگند که جرعه ای از این آب نخواهی نوشید» که امام حسین (ع) در جواب این اقدام او را اینگونه نفرین کردند: «خداوندا! او را تشنه بمیران و هرگز نیامرز». به گزارش حمید بن مسلم ازدی، عبدالله بن ابی حصین پس از واقعه کربلا بیمار شد و هرچه آب مینوشید تشنگیاش برطرف نمیشد تا اینکه از دنیا رفت.
بجدل بن سلیم کلبی
بجدل از سپاهیان عمر بن سعد در واقعه عاشورا است که پس از شهادت امام حسین(ع)، به انگشتر امام (ع) طمع می کند و برای سرقت آن، انگشت مبارک حضرت را قطع کرد. بجدل بن سلیم در قیام مختار دستگیر شد، و به دستور مختار ابتدا انگشتان و سپس دو پای او را قطع کردند و آنقدر در خون خود غلتید تا اینکه جان داد.
اسحاق بن حیوه حضرمی
او در روز عاشورا از لشکریان عمر بن سعد بود که به دستور عمر بن سعد داوطلبانه به همراه تعدادی با اسب بر بدن مبارک امام حسین (ع) تاخت. هم چنین در برخی منابع، سرقت لباس های امام را به او نسبت داده اند. او پس از واقعه عاشورا به بیماری پیسی مبتلا، و چهرهاش دگرگون شد و موهایش ریخت. مختار ثقفی، دست و پای ده نفری که بر بدن امام حسین (ع) اسب تاخته بودند را با میخ آهنین بست و بر پشتشان اسب تاخت تا آنکه کشته شدند.
سنان بن انس نخعی
سنان بن انس یکی از عوامل مهم در شهادت امام حسین (ع) بوده. او در آخرین لحظات حیات امام حسین (ع)، هنگامی که حضرت در گودال قتلگاه افتاده بودند و کسی از سپاه عمر سعد جرأت تمام کردن کار را نداشت؛ سنان بن انس تأثیر مهمی در تحریک دیگران برای به شهادت رساندن امام حسین (ع) داشت. در هنگام آشفتگی اوضاع کوفه پس از مرگ یزید، سنان که به عنوان یکی از قاتلان اصلی حسین(ع) شناخته میشد؛ زندگی پنهانی در پیش گرفت و در برخی از نقلها، پس از قیام مختار ثقفی، از کوفه خارج شد و به بصره و اطراف آن گریخت و در برخی منابع آمده که سنان به دست یاران مختار ثقفی کشته شد.
منابع:
1- لهوف، سید بن طاووس
2- تاریخ طبری
3- مقتل الحسین، خوارزمی
4- کشف الغمه، اربلی
5- بحار الانوار، مجلسی
6- انساب الاشراف، بلاذری
7- البدایه و النهایه، ابن کثیر
8- المناقب، ابن شهر آشوب

واقعه روز عاشورا
شهادت امام حسین (ع)
امام صادق (ع) فرمود: عاشورا روزی است که حسین (ع) میان یارانش کشته بر زمین افتاد، یاران او نیز پیرامون او به خاک افتاده و عریان بودند.
امام رضا (ع) فرمود: هر کس را که عاشورا روز مصیبت و اندوه و گریه باشد، خداوند قیامت را روز شادی او قرار میدهد.
در زیارت عاشورا درباره این روز غمانگیز که امویان و فرزند هند جگرخوار آن را مبارک میدانستهاند، آمده است: اللهم هذا یوم تبرکت به بنوامیه و ابن آکله الاکباد...
امامان شیعه یاد این روز را زنده میداشتند، مجلس برپا میکردند بر حسین بن علی (ع) گریه میکردند، آن حضرت را زیارت میکردند و به زیارت تشویق و امر میکردند و روز اندوهشان بود.
پیش از این، در مقالهای به معرفی رایانش ابری، انواع آن، کاربردهای مختلف این پدیدهی نوین و همچنین مزایا و معایب آن پرداختیم. توصیه میکنیم پیش از شروع مطالعهی مقالهی پیش رو، این مقاله را مطالعه کنید.
مقالههای مرتبط:
تعداد شرکتهای فعال در عرصهی رایانش ابری کم نیست؛ دهها شرکت مختلف، از استارتاپهای کوچک گرفته تا نامهای شناختهشده در عرصهی فناوری نظیر مایکروسافت و گوگل در این زمینه مشغول به فعالیت هستند. بر اساس نتایج تحقیقات انجامشده توسط مؤسسهی تحقیقات بازار Synergy Research، چهار شرکت آمازون، مایکروسافت، گوگل و آیبیام بیشترین سهم از بازار رایانش ابری را در اختیار دارند. قریب به ۴۰ درصد از بازار رایانش ابری در اختیار آمازون است. پس از آمازون، مایکروسافت، گوگل و آیبیام مجموعا بیش از ۲۰ درصد از این بازار را در اختیار خود دارند. در ادامهی مطلب، با سرویسهای ابری ارائهشده توسط این چهار شرکت و همچنین برخی شرکتهای دیگر بیشتر آشنا میشویم.
آمازون
خدمات ابری آمازون بیشتر با نام Amazon Web Services یا بهاختصار AWS نامیده میشوند. از سال ۲۰۰۶ که شرکت آمازون دست به ارائهی خدمات ابری زد، همچنان با اقتدار جایگاه خود بهعنوان برترین ارائهدهندهی خدمات ابری را حفظ کرده است. دیتاسنترهای آمازون در ۴۲ نقطهی مختلف در ۱۶ ناحیهی جغرافیایی واقع شدهاند؛ آمازون در نظر دارد این تعداد را تا پایان سال ۲۰۱۷ به ۱۹ منطقه برساند. لازم به ذکر است که هرکدام از دیتاسنترهای آمازون به واحد تولید نیرو و اتصالات شبکهی پشتیبان نیز مجهز هستند.
تاریخچه
آمازون اولین سرویس رایانش ابری خود را در ماه مارس ۲۰۰۶، تحت نام Simple Storage Service، که اختصارا S3 نامیده میشود معرفی کرد. لازم به ذکر است که ایدهی ارائهی خدمات ابری سالها قبل از آن در آمازون مطرح شده بود. ایدهی اولیهی آمازون ارائهی سرویسی بود که به توسعهدهندگان اجازه دهد بدون نیاز به خرید، آمادهسازی و صرف انرژیجهت نگهداری از زیرساختهای پردازشی، کار خود را شروع کنند.
پروژهی AWS در سال ۲۰۰۴ به همت بنیامین بلک و کریس پینکهام کلید خورد و در سال ۲۰۰۶ به جهانیان معرفی شد. پس از آن نیز آمازون مرتبا خدمات مختلفی به سرویسهای ابری خود افزوده است. این پروژه یک موفقیت تمامعیار برای آمازون بود؛ چرا که تنها طی یکسال، خدمات ابری آمازون موفق به جذب ۱۸۰ هزار مشتری شد. در سال ۲۰۱۰ نیز پلتفرم ویدئویی نتفلیکس اعلام کرد تمام خدمات خود را بر پایهی خدمات ابری آمازون ارائه خواهد داد. همین مسئله موجب استقبال بیشتر از خدمات ابری آمازون شد و باعث شد شرکت تحت رهبری جف بزوس، در عرصهی رایانش ابری بیش از پیش از رقبای خود پیشی گیرد و سهم بیشتری از بازار به دست آورد.
خدمات ارائهشده
خدمات ابری آمازون گسترهی وسیعی را در بر میگیرد. این خدمات شامل خدمات پردازش خصوصی اختصاصی و ذخیرهی داده میشود. علاوه بر این، آمازون برای شرکتهایی که قصد مهاجرت از دیتاسنترهای سنتی به فضای ابری دارند، خدمات انتقالی نیز ارائه میدهد. ابزارهای شبکه و تحویل محتوی، ابزارهای ویژهی توسعهدهندگان و سرویسهای مدیریت ابری، بخشی دیگر از خدمات ابری آمازون هستند.
آمازون از حوزهی هوش مصنوعی نیز غافل نشده است و خدماتی نظیر تبدیل متن به گفتار، تحلیل تصاویر و یادگیری ماشین را در قالب خدمات ابری خود ارائه میکند. خدمات مرتبط با تحلیل داده، خدمات موبایل و ابزارهای تجاری ویژهی ویرایش اسناد و پست الکترونیک نیز از جمله خدمات ابری آمازون هستند. آمازون همچنین در چهارچوب خدمات ابری خود، سرویسهایی در زمینهی اینترنت اشیاء و ابزارهای توسعهی بازی با سرورهای GameLift و موتور بازی Lumberyard 3D ارائه میدهد.
مزایا و معایب
اول از همه، برترین مزیت خدمات ابری آمازون، تنوع خدمات ارائهشده توسط این شرکت است. فرقی ندارد صاحب یک استارتاپ کوچک باشید یا شرکتی بزرگ، در هر صورت آمازون میتواند خدمات ابری مختلفی به شما ارائه دهد. سرورهای آمازون نیز در سرتاسر جهان گسترده شدهاند و مشتریان این شرکت روز به روز در حال افزایش هستند. به عقیدهی گارتنر، چنین مزایایی آمازون را به انتخابی مطمئن برای اکثر مشتریان بدل کرده است.
از نظر قیمت، قیمتهای خدمات ابری آمازون قابل مقایسه با دیگر رقبای این شرکت است و به لطف تعدد مشتریان این خدمات، این قیمتها بهطور مرتب در حال کاهش هستند. خدمات ارائهشده توسط آمازون به بلوغ زیادی رسیدهاند و با گذر زمان امتحان خود را پس دادهاند. همچنین این شرکت از پیشرفت باز نمانده است و مسلما در سالهای آینده نیز خدمات و تکنولوژیهای ابری جدیدی ارائه خواهد داد.
با وجود تمام مزایای ذکرشده، آمازون در زمینهی ارائهی خدمات ابری آمیخته (هیبریدی) ضعیف عمل کرده و از رقبایی نظیر مایکروسافت و آیبیام عقب مانده است. از طرفی، شرکتهایی که به نرمافزارها و خدمات ارائهشده توسط مایکروسافت و آیبیام وابسته هستند، احتمالا ترجیح میدهند از خدمات ابری این دو شرکت استفاده کنند. اما با این وجود، نباید فراموش کرد آمازون در حال حاضر پرچمدار حوزهی رایانش ابری است و مجموعه خدمات فوقالعاده گستردهای ارائه میکند.
مایکروسافت
ردموندیها در زمینهی ارائهی خدمات ابری عمومی بهتر از دیگر رقبای خود در بازار عمل کردهاند و خدمات گستردهای در این زمینه ارائه میدهند. مایکروسافت هر سه دسته از خدمات ابری، یعنی خدمات نرمافزاری (SaaS)، پلتفرمی (PaaS) و زیرساختی (IaaS) را ارائه میدهد. خدمات پلتفرمی و زیرساختی مایکروسافت تحت نام تجاری آژور ب هفروش میرسند. مایکروسافت در حوزهی خدمات ابری جایگاه دوم را در اختیار دارد و پشت سر آمازون قرار گرفته است.
خدمات ابری مایکروسافت بیش از همه مورد استقبال شرکتهایی است که از لحاظ جغرافیایی متمرکز نیستند؛ بهویژه آنهایی که از نرمافزار ساخت مایکروسافت نظیر ویندوز و آفیس نیز استفاده میکنند. امروزه خدمات ابری آژور بهعنوان خدماتی قابل اطمینان و امن شناخته میشوند. هرچند ردموندیها هنوز هم باید سخت تلاش کنند تا خود را به پرچمدار این بازار، یعنی آمازون برسانند.
تاریخچه
کار روی آژور در اواسط دههی اول قرن بیست و یکم و پس از این آغاز شد که آمازون خدمات ابری خود را معرفی کرده بود. آژور، در ابتدا در مایکروسافت با نام پروژهی سگ سرخ (Project Red Dog) شناخته میشد. سرانجام خدمات ابری مایکروسافت در سال ۲۰۰۸، طی کنفرانس توسعهدهندگان حرفهای این شرکت معرفی شد. در آن زمان این خدمات با نام «ویندوز آژور» شناخته میشدند.
پس از معرفی این خدمات، مایکروسافت ابتدا خدمات خود را بهصورت پیشنمایش (Preview) ارائه داد و عرضهی تجاری این خدمات تا سال ۲۰۱۰ به طول انجامید. در ابتدای فعالیت این سرویس، دیدگاههای برخی متنقدان در مورد این خدمات مثبت بود؛ اما برخی دیگر دیدگاههایی منفی ابراز میکردند. مایکروسافت نیز تلاش میکرد تا بهسرعت به انتقادات پاسخ دهد. با گذر زمان، خدمات آژور بهتدریج بهتر شدند و پشتیبانی از انواع زبانهای برنامهنویسی، فریمورکها و سیستمعاملهای مختلف (از جمله لینوکس) به آژور افزوده شدند.
با گسترش خدمات ابری مایکروسافت به حوزههای مختلف و فراتر رفتن از محدودهی ویندوز، نام این خدمات نیز از «ویندوز آژور» به «مایکروسافت آژور» تغییر یافت. با گذر زمان، مایکروسافت پشتیبانی آژور از نرمافزارهای منبع باز را نیز افزایش داده است. در حال حاضر ردموندیها در عرصهی رایانش ابری، در رقابتی تنگاتنگ با گوگل و آیبیام قرار دارند؛ هرچند برخی معتقدند ممکن است در درازمدت، مایکروسافت موفق شود جایگاه فعلی آمازون را به خود اختصاص دهد.
خدمات ارائهشده
خدمات پردازشی ابری مایکروسافت شامل ماشینهای مجازی، پردازشهای گروهی و ارائهی API-های ابری است. مایکروسافت خدمات شبکه نظیر شبکههای مجازی، تحویل داده، مدیریت ترافیک، نظارت و عیبیابی شبکهها را نیز انجام میدهد. در زمینهی ذخیرهسازی نیز مایکروسافت خدمات ذخیرهسازی ابری و پشتیبانگیری و بازیابی سایتها را ارائه میدهد. ردموندیها همچنین خدمات مختلفی در زمینهی توسعهی اپلیکیشنهای تحت وب و موبایل ارائه میکنند.
خدمات ابری مرتبط با بانکهای اطلاعاتی و تحلیل داده از جمله خدمات ارائهشده تحت برند آژور هستند. هوش مصنوعی و خدمات ادراکی نظیر دید رایانهای، جستجوی وب، درک هوشمند زبان و... نیز توسط ردموندیها ارائه میشوند. اینترنت اشیاء، ابزارهای مدیریتی، امنیتی و نظارتی نیز از جمله مواردی هستند که بهعنوان بخشی از خدمات آژور ارائه میشوند.
مزایا و معایب
بزرگترین مزیت خدمات ابری مایکروسافت را میتوان در یک کلمه خلاصه کرد: ویندوز! خدمات ابری مایکروسافت برای شرکتهایی که از نرمافزارهای مایکروسافت نظیر ویندوز، آفیس، SQL Server و SharePoint استفاده میکند، حکم انتخابی طبیعی دارند.
بهعلاوه، توسعهدهندگانی که از ابزارهای مایکروسافت، بهویژه ویژوال استودیو استفاده میکنند، بیش از همه به خدمات آژور علاقهمند خواهند بود. مایکروسافت موفق شده است ابزارهای توسعهدهندگان را بهخوبی با سرویسهای ابری خود یکپارچه کند و این خبری خوش برای توسعهدهندگان است.
خدمات ابری مایکروسافت، به لطف امنیت بالای خود و هماهنگی با نیازهای دولتی، یکی از بهترین گزینهها برای سازمانهای دولتی است. مایکروسافت ادعا میکند خدمات ابری آژور مورد اطمینانترین خدمات ابری برای سازمانهای دولتی است.
اکوسیستم آژور نیز اکوسیستمی رو به رشد است. یکی از دلائل این مسئله، همکاری مایکروسافت با شرکتهای مختلفی نظیر ردهت، کنونیکال، ادوبی، سیسکو و... است. با این وجود، خدمات مایکروسافت بینقص نیستند. طبق تحقیقات انجامشده توسط Cowen & Co، خدمات ابری مایکروسافت در مقایسه با رقبا، هزینههای بیشتری بر مشتریان خود تحمیل میکنند. به همین دلیل، آژور انتخاب مناسبی برای کسب و کارهای کوچک نخواهد بود.
یکی دیگر از انتقادات وارد بر خدمات ابری آژور، ضعف در زمینهی پشتیبانی فنی و مشکلات مرتبط با اطمینان پذیری این خدمات است. از دیدگاه گارتنر، خدمات ابری مایکروسافت هنوز به اندازهی خدمات ابری آمازون به بلوغ نرسیدهاند؛ اما بهاندازهی کافی خوب هستند و برخی مشتریان ممکن است به دلایلی (بهجز تواناییهای فنی) خدمات آژور را انتخاب کنند.
گوگل
اهالی مانتنویو که سالها است نشان رهبری بلامنازع بازار جستجوی اینترنتی را بر سینه دارند، از تجربهی بسیار زیادی در زمینهی اداره دیتاسنترها برخوردارند. گوگل نیز همانند مایکروسافت، پس از ارائهی اولین خدمات ابری توسط آمازون، تجربیاتش در زمینهی مدیریت دیتاسنترها را به کار بست تا خدمات ابری خود را به مشتریان ارائه کند. تواناییها و تجربیات گوگل در زمینهی جستجو و تبلیغات آنلاین غیر قابل انکار است و مهندسان این شرکت موفق شدند با موفقیت این تواناییها و تجربیات را به حوزهی رایانش ابری نیز انتقال دهند. خدمات ابری گوگل در حوزههای تحلیل داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین از اعتبار ویژهای برخوردار هستند.
تاریخچه
برخلاف آمازون و مایکروسافت که کار خود را با ارائهی خدمات زیرساختی شروع کردند، گوگل کار خود را با ارائهی پلتفرمی موسوم به App Engine شروع کرد. نسخهی پیشنمایش App Engine در ماه آوریل سال ۲۰۰۸ شروع به کار کرد و تعداد کاربران آن در ابتدا به ۱۰ هزار کاربر محدود بود. در پایان ماه می همان سال، ۷۵ هزار توسعهدهنده از این سرویس استفاده میکردند و ۸۰ هزار نفر دیگر نیز در لیست انتظار قرار داشتند. پس از دستیابی به این حجم از کاربران، گوگل استفاده از سرویس App Engine را برای تمام کاربران امکانپذیر کرد.
در ابتدا، این سرویس بهصورت مجانی ارائه میشد و منابع آن نیز بسیار محدود بودند. سپس در سال ۲۰۰۹، گوگل به توسعهدهندگان اجازه داد با پرداخت هزینه، منابع بیشتری خریداری کنند؛ هرچند برچسب «پیشنمایش» تا نوامبر ۲۰۱۱ بر پیشانی App Engine باقی ماند. با این وجود که استقبال اولیه توسعهدهندگان از سرویس ابری گوگل قابل توجه بود، اما برخی از کاربران بهواسطهی عدم پشتیبانی این سرویس از برخی زبانهای رایج برنامهنویسی (بهویژه جاوا)، انتقاداتی به این سرویس وارد میدانستند. خوشبختانه از این لحاظ نیز شرایط تغییر کرد و گوگل در آوریل ۲۰۰۹، پشتیبانی از جاوا را به سرویس ابری خود اضافه نمود.
گوگل دومین سرویس ابری عمدهی خود را که یک سرویس ذخیرهی ابری بود در ماه می ۲۰۱۰ عرضه کرد؛ با عرضهی این سرویس، گوگل به حوزهی خدمات ابری زیرساختی نیز وارد شد. در همان زمان، گوگل پشتیبانی از کاربران تجاری را نیز تحت عنوان App Engine for Business شروع کرده بود. نسخهی تجاری سرویس ذخیرهسازی و پردازش ابری گوگل هم در ژوئن ۲۰۱۲ عرضه شد. از آن زمان، گوگل توسعهی خدمات ابری خود را متوقف نکرده و همچنین در تلاش است تا قیمت خدمات خود را کاهش دهد.
خدمات ارائهشده
خدمات ابری ارائهشده توسط گوگل، در مقایسه با آمازون و مایکروسافت چندان گسترده نیستند؛ اما اهالی مانتنویو ابزارهایی تخصصی را به توسعهدهندگان ارائه میکنند که برخی از آنها توسط دیگر رقبایشان ارائه نمیشوند. در زمینهی پردازش ابری، گوگل به ارائهی خدمات پردازشی و رایانش بدون سرور میپردازد. در حوزهی بانک اطلاعاتی نیز گوگل خدمات بانک اطلاعاتی ابری با پشتیبانی از MySQL و Postgre SQL ارائه میکند. ابر مجازی خصوصی (VPC) یکی دیگر از خدمات گوگل در حوزهی شبکه است.
در زمینهی مدیریت و پردازش داده، مانتنویونشینها خدماتی نظیر انبارهای دادهی بزرگ، پردازش گروهی داده و تحلیل و مصورسازی داده را ارائه میکنند. گوگل همچنین خدماتی ویژهی تحلیل داده در حوزههای ژنتیک و گزارشهای تجاری ارائه میدهد؛ این خدمات بهترتیب Gnomics و Google Data Studio نام دارند. خدمات ابری گوگل، حوزهی اینترنت اشیاء را نیز در بر میگیرد. خدمات یادگیری ماشین گوگل، API-هایی را برای جستجوی شغلی، گفتار (Speech)، ترجمه و هوش بصری در بر میگیرد. ابزارهای امنیتی و مدیریتی،بخشهای دیگری از خدمات ابری گوگل را به خود اختصاص دادهاند.
مزایا و معایب
شاید بتوان از تجربهی گوگل در زمینهی جستجو، بهعنوان بزرگترین مزیت این شرکت در عرصهی رایانش ابری یاد کرد. این تجربه باعث شده است گوگل توانایی بالایی در طراحی و مدیریت دیتاسنترهای بزرگ داشته باشد و همین تجربه منجر به افزایش ضریب اطمینان و کارایی بالای خدمات ابری گوگل نیز شده است. به لطف تعدد مشتریان این شرکت، اهالی مانتنویو قیمتهایی پایینی برای خدمات ابری خود در نظر گرفتهاند. گوگل در تلاش است تا قیمتهایی رقابتی برای خدمات خود ارائه کند و طرحهای تخفیفی مختلفی نیز ارائه میکند. پیشنهادهای ارائهشده توسط گوگل در زمینهی متناسب سازی خدمات با حجم نیازهای مشتریان، از جمله عواملی است که هزینههای کاربران گوگل را کاهش میدهد.
از آنجا که تعداد زیادی توسعهدهنده مشغول کار برای گوگل هستند، این شرکت آگاهی کاملی از نیازهای ابری توسعهدهندگان خواهد داشت. گوگل تلاشهایش برای پیشرفت و توسعهی خدمات ابری را نیز پایان نداده و بهویژه در عرصهی تحلیل داده و یادگیری ماشین پیشرفت قابل ملاحظهای به نمایش گذاشته است. کارایی بالا و بهکارگیری آسان خدمات ابری، از دیگر مزایای سرویسهای ابری گوگل هستند.
با وجود تمام این مزایا، خدمات ابری گوگل گسترهی محدودی دارند و نمیتوانند تمام نیازهای کاربران را پوشش دهند. بهعلاوه، برای شرکتهایی که قصد دارند از پلتفرمهای قدیمی به پلتفرمهای ابری مهاجرت کنند، گوگل انتخاب مناسبی نخواهد بود. همچنین، خدمات گوگل نمیتوانند نیازهای امنیتی و سازمانی برخی شرکتها و سازمانهای دولتی را برآورده کند.
هرچند اهالی مانتنویو در حال گسترش دیتاسنترهای خود بودهاند، اما گسترهی مناطق جغرافیایی که دیتاسنترهای ابری گوگل در آن واقع شده، در مقایسه با آمازون و مایکروسافت محدودتر است. با تمام این موارد، گوگل یکی از بازیگران مهم در زمینهی رایانش ابری و در حال افزایش سهم خود از بازار است.
آیبیام
در عرصهی رایانش ابری، آمازون، مایکروسافت و گوگل نامهای شناختهشدهتری هستند و اغلب از آنها با عنوان «سه بزرگتر» یاد میشود. بر اساس برخی منابع، آیبیام رتبهی چهارم را در بازار رایانش هوشمند در اختیار دارد؛ هرچند برخی دیگر از منابع، رتبهی سوم را به این شرکت اختصاص میدهند و آن را جلوتر از گوگل میدانند.
آنچه صحبت کردن در مورد خدمات ابری آیبیام را پیچیدهتر میکند، تعدد نامهای تجاری است که این شرکت باسابقه برای خدمات ابری خود در نظر گرفته است. آیبیام بهطور کلی از نام تجاری IBM Cloud برای خدمات ابری خصوصی و تجاری خود استفاده میکند. برای خدمات ابری عمومی نیز از نام Bluemix استفاده میشود؛ پیش از این خدمات بلومیکس فقط شامل خدمات پلتفرمی میشد؛، اما اکنون خدمات زیرساخت را نیز شامل میشود.
علاوه بر موارد فوق، آیبیام برخی سرویسهای زیرساختی موسوم به SoftLayer را نیز ارائه میکند. اما به نظر میرسد آیبیام در تلاش است تا تدریجا از نام تجاری Bluemix برای تمام خدمات ابری خود استفاده کند. اگر تعدد این نامهای تجاری را گیجکننده میدانید، بد نیست به اطلاعتان برسانیم آیبیام از نامهایی نظیر Cloudbusrt ،Smart Business و SmartCloud نیز استفاده کرده است.
تاریخچه
برخلاف آمازون، مایکروسافت و گوگل، پیشینهی خدمات ابری آیبیام به دههی ۵۰ و اختراع بزرگرایانهها (Mainframe) بازمیگردد. قدم دیگر آیبیام در این زمینه به دههی ۷۰ و سیستمعامل VM بازمیگردد که اشتراک یک گره میان چندین ماشین مجازی را امکانپذیر میکرد. اما در زمینهی رایانش ابری مدرن، ابتدا در سال ۲۰۰۸، آیبیام اعلام کرد قصد ارائهی نرمافزاری ابری تحت عنوان Bluehouse دارد. این سرویس اوایل سال ۲۰۰۹ عرضه شد؛ اما در زمان عرضه، نام آن به Lotuslive تغییر یافته بود. بعدها نیز نام این سرویس به «خدمات ابر هوشمند آیبیام برای کسب و کارهای اجتماعی» تغییر یافت.
در سال ۲۰۰۹، آیبیام سرویس جدیدی موسوم Cloudbusrt را نیز به خدمات ابری خود اضافه کرد که اولین خدمات ابری زیرساختی این شرکت بهشمار میرود. سرویس ذخیرهسازی ابری آمازون نیز یک سال بعد، تحت نام تجاری SmartCloud عرضه شد. یکی از گامهای بزرگ آیبیام، تصاحب شرکت SoftLayer در سال ۲۰۱۳ بود که در آن زمان بزرگترین ارائهکنندهی خدمات زیرساختی ابر خصوصی بهشمار میرفت. خدمات SoftLayer برای مدتی بهصورت جدا از خدمات ابری آیبیام ارائه میشدند؛ اما اکنون این شرکت در حال یکپارچهسازی خدمات ابری SoftLayer با دیگر خدمات ابری خویش است. همزمان با تصاحب SoftLayer، آیبیام یک واحد اختصاصی برای خدمات ابری شرکت برپا کرد.
آیبیام در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد در نظر دارد خدمات SoftLayer را گسترش دهد و برخی خدمات پلتفرمی را نیز تحت نام Bluemix ارائه کند. از آن زمان تاکنون، آیبیام توجه بیشتری به خدمات Bluemix مبذول داشته و خدمات زیرساختی را نیز به آن افزوده است. خدمات گستردهی پردازش ادراکی واتسون، یکی دیگر از خدمات ارائهشده تحت برند Bluemix هستند.
خدمات ارائهشده
یکی از خدمات متمایزکنندهی آیبیام، سرورهای موسوم به Bare-Metal است، در این سرورها، بهجای اختصاص دادن ماشینهای مجازی به مشتریان، کامپیوترهای فیزیکی اختصاصی در اختیار مشتریان قرار میگیرند. این کامپیوترها میتوانند بر اساس نیاز مشتری حجم خاصی از پردازش را انجام دهند یا بین چند کاربر به اشتراک گذاشته شوند. علاوه بر این، آیبیام ماشینهای مجازی ابری، سرورهای مجازی و خدمات پردازش GPU را به مشتریان خود ارائه میکند.
خدمات ذخیرهسازی و سرورهای پشتیبان گیری نیز از جمله خدمات ابری این شرکت هستند. بهعلاوه، خدمات شبکه نظیر متعادلسازی بار ترافیکی (Load Balancing)، ارتباطات خصوصی امن و شبکههای تحویل محتوی از جمله خدمات ابری آیبیام هستند. آیبیام همچنین خدماتی در حوزهی موبایل، از جمله ابزارهای Swift جهت ساخت اپلیکیشنهای آی اواس ارائه میکند. سرویس هوش مصنوعی و یادگیری ماشین واتسون، تحلیل محتوی، سرویس مکالمهی زبان طبیعی و تبدیل گفتار به متن نیز از جمله خدمات ابری آیبیام به شمار میروند. سرویسهای داده و تحلیل داده، اینترنت اشیاء و سرویسهای امنیتی، بخشی دیگر از خدمات ابری آیبیام هستند.
مزایا و معایب
برخی مزایای خدمات ابری آیبیام، خدمات این شرکت را از دیگر رقبا مجزا میکند. برای مثال، سرورهای Bare-metal و خدمات پردازش GPU ارائهشده توسط آیبیام، برای مشتریانی که به کارایی و امنیت بیشتر اهمیت میدهند بسیار مناسب هستند. همچنین، در مقایسه با رقبا، خدمات آیبیام از انعطافپذیری و ویژگیهای شخصیسازی بیشتری برخوردار هستند. اما باید اذعان کرد که ارائهی سرورهای شخصیسازی شده وقتگیر است و سرعت آمادهسازی آنها چندان بالا نیست.
به لطف پلتفرم واتسون، آیبیام در زمینههایی همچون رایانش ادراکی و هوش مصنوعی بسیار موفق عمل کرده است؛ هرچند در این زمینه نیز آیبیام رقیب سرسختی به نام گوگل را پیش روی خود میبیند. شرکتهایی که از فناوریهای آیبیام نظیر سرورهای Power8 و نرمافزارهای این شرکت استفاده میکنند، تمایل بیشتری جهت استفاده از خدمات ابری آیبیام خواهند داشت. علاوه بر این، طبق ادعای گارتنر و بر اساس تحقیقات انجامشده توسط Cowen & Co، مشتریان از پشتیبانی ارائهشده توسط آیبیام رضایت بالایی دارند.
هرچند قیمت خدمات ذخیرهسازی آیبیام بسیار رقابتی است، اما هزینهی خدمات پردازشی این شرکت برای مشتریانی که بودجهی محدودی دارند مناسب نخواهد بود. در نهایت باید اذعان کرد که آیبیام خدمات ابری مناسبی ارائه میدهد و برخی سرویسهای ارائهشده توسط این شرکت کاملا منحصر به فرد هستند. آیبیام همچنین در حال توسعهی دیتاسنترهای خود در سراسر جهان است و مصمم است سهم خود از این بازار را گسترش دهد.
سایر خدمات و شرکتها
حتما نام دیگر ارائهکنندگان خدمات ابری نظیر آیکلاد اپل یا دراپباکس را نیز شنیدهاید. پیش از هرچیز باید یادآوری کنیم برخلاف چهار شرکت فوق که به ارائهی زیرساخت (IaaS)، پلتفرم (PaaS) و نرمافزار (SaaS) ابری میپردازند، آیکلاد، دراپباکس و دیگر رقبای آنها معمولا از زیرساختها، پلتفرمها و نرمافزارهای ارائهشده توسط شرکتهای فوق برای ارائهی سرویسهای خاصی به کاربران خود استفاده میکنند. از این جهت، این سرویسها صرفا در گروه نرمافزار بهعنوان سرویس (SaaS) قرار میگیرند.
برای مثال، آیکلاد اپل از خدمات ابری آمازون و آژور مایکروسافت قدرت میگیرد؛ هر چند در سال ۲۰۱۶، طی قراردادی کوپرتینوییها به جمع کاربران خدمات ابری گوگل نیز ملحق شدند. استارتاپ محبوب دراپباکس هم در ابتدا از سرویسهای ابری آمازون استفاده میکرد. هرچند در سال ۲۰۱۶ این شرکتهای فایلهای ذخیرهشده توسط کاربران را به سرورهای اختصاصی خود انتقال داد.
جمعبندی
در برخی مواقع، شرکتهای بزرگ دنیای فناوری، برخوردی محتاطانه در مقابل تغییرات جدید در دنیای فناوری دارند. به ویژه در مواردی که این تغییرات مستلزم تغییراتی در بطن این شرکتها باشد. اما این مسئله در مورد فناوری ابری صدق نمیکند و نه تنها بزرگترین نامهای دنیای فناوری از آن استقبال کردهاند، بلکه استارتاپهای کوچک مختلفی نیز هر روز به این قافله میپیوندند.
از دیدگاه شما چه شرکتهای بزرگ و چه استارتاپهایی آیندهای موفق در زمینهی رایانش ابری خواهند داشت؟ نظرات و تجربیات خود را در بخش «دیدگاهها» با ما در میان بگذارید.

ماچوپیچو : شهر گمشده ی اینکا(Inca)، یکی از تماشایی ترین مکان های باستان شناسی دنیاست و از عجیب ترین و پر بازدیدترین مکان های دنیا به شمار می رود . قرار گرفتن آن میان دو قله ی بلند، احاطه شدنش توسط جنگل های انبوه و محصور شدنش در ابرها باعث شده که این منطقه از سمت پایین تقریبا نامرئی گردد. این منطقه کوچک در مساحت ۵ مایل مربع و درسال ۱۴۶۰ میلادی به دستور فرمانروای اینکاها، پاچاکوتی اینکا یوپانکی (Pachacuti Inca Yupanqui) ساخته شد. گرچه غالبا از ماچوپیچو به عنوان شهر یاد می شود اما در واقع این منطقه جهت جدایی اشراف اینکایی از سایر مردم ایجاد گردید.

کلیسای جامع کانتربری : در نظر اول در نمای این کلیسا طاق باشکوهی را می بینید که به سبک فرانسوی گوتیک (Gothic) در سال ۱۰۷۰ توسط ویلیام آو سنس (William of Sens) طراحی شد. کانتربری اولین کلیسای به سبک گوتیک در انگلستان محسوب می شود. این ساختمان برای منعکس کردن مقام روحانی در حال رشد کلیسای کانتربری به عنوان مرکز اصلی مسیحیت توسط اولین اسقف اعظم لان فرانس (Lanfranc) برروی ویرانه های کلیسای جامع آنگلو ساکسون (Anglo-Saxon) ساخته شد. این مکان چند بار مورد بازسازی قرار گرفت و فضای آن بزرگتر شد. این پیشرفت باعث شد که کلیسای جامع کانتربری به یکی از استثنایی ترین نمونه های موجود در میان سبک های مختلف معماری قرون وسطی تبدیل گردد.

چیچن ایتزا : چیچن ایتزا که بهترین مکان حفظ شده از جمله مناظر مایا در جزیره یوکاتان (Yucatan) می باشد، به اندازه ای حیرت انگیز است که همه ی باستان شناسان را مبهوت خود ساخته است. در مورد تاریخ دقیق ساخت قسمت جنوبی این مکان اطلاعات دقیقی در دست نیست اما قسمت شمالی در طول دوران رنسانس مایا در قرن ۱۱ ساخته شد. شباهت این مکان با تولا (Tula)، پایتخت باستانی امپراطوری تولتک (Toltec) و وجود اسطوره ی تبعید تولتک کوکول کان (Kukulcan) در چیچن ایتزا، نشان می دهد که رنسانس در اثر حمله ی تولتک صورت گرفته است.

کولوسئوم، رم : سالن آمفی تئاتر بزرگ رم در سال ۷۲ میلادی به دستور امپراطور وسپاسیان (Vespasian) در مکانی باتلاقی در دریاچه ای واقع در زمین های کاخ نرون یعنی دوموس آئورا (Domus Aurea) ساخته شد. در این مکان نبرد مرگبار گلادیاتورها با یکدیگر یا با حیوانات وحشی توسط امپراطور یا شهروندان متمول برنامه ریزی و برگزار می گردید. تماشای این مبارزات به صورت رایگان، برای عموم مردم آزاد بود.

قلعه استرلینگ، اسکاتلند : این قلعه ی با شکوه برای قرن ها در تاریخ اسکاتلند برجسته بود و یکی از بهترین نمونه های معماری عصر رنسانس در بریتانیا محسوب می شد. داستان از این قرار بوده است که شاه آرتور قلعه ی اصلی را در کشمکش با ساکسون ها به دست آورده اما هیچ شواهد تاریخی از وجود قلعه در این مکان قبل از سال ۱۱۲۴ میلادی وجود ندارد. در حال حاضر قدمت ساختمان به قرن ۱۵ تا ۱۶ می رسد و آخرین بار در سال ۱۷۴۶ در مقابل یورش یاکوب ها که عمدتا کاتولیک های ناحیه کوهستانی اسکاتلند بودند و رویای بازگرداندن استوارت به تاج و تخت را داشتند مقاومت کرد.

عمارت وورسبورگ : این عمارت که حالا یکی از پر بازدیدترین مکان های دنیا بوده و به منظور اسکان اسقف اعظم برادر یوهان فیلیپ فرانسوی (the brother Johann Philipp France ) و شاهزاده فردریش کارل فون شانبرن (friedrich Karl von Schonborn) به عنوان تلفیقی از کلیسا و کاخ ساخته شده است، شاهکاری از جرمن روکوکو (German Rococo) به شمار می رود.

ایا صوفیه، استانبول : ایاصوفیه که به کلیسای "خرد مقدس” مشهور است یکی از بزرگترین دستاوردهای معماری جهان به شمار می رود. با بیش از ۱۴۰۰ سال قدمت، برای بیان شکوه و جذابیت قستنطنیه در قرن ۶ بنا شد و تاثیر زیادی بر معماری قرون بعد از خود گذاشت.

شهر ممنوعه بیجینگ : قلب شهر بیجینگ یا شهر ممنوعه که بزرگترین مجموعه از کاخ های جهان است و یکی از پر بازدیدترین مکان های دنیا محسوب می شود ، از ۹۸۰ ساختمان در مساحتی حدود ۱۶۱۴۶۰۰ فوت مربع شکل گرفته است. این کاخ در سال ۱۴۲۰ میلادی تکمیل شده و زمانی نزدیک به ۵۰۰ سال کاخ فرمانروایی بوده است. این کاخ زمانی خانه ی ۲۴ امپراطور محسوب می شد که از سلسله های مینگ و چینگ بر تخت حکومت نشسته بودند. در ابتدا این مکان فقط در انحصار درباریان امپراطور و تجار سلطنتی قرار داشت اما از سال ۱۹۴۹ میلادی درب آن به روی عموم مردم باز شد.

هرم بزرگ، گیزا : آمار و ارقام در مورد هرم بزرگ فرعون خوفو که غالبا با نام اهرام بزرگ ثلاثه شناخته می شود، بسیار گیج کننده تلقی می شود. این هرم تا قرن ۱۹ عظیم ترین بنایی که در جهان ساخته شده بود، به شمار می رفت. نکته ی جالب توجه در مورد اهرام این است که در ساخت آن از ابزارهای ساده و نقشه کشی ابتدایی استفاده شده است.

.: Weblog Themes By Pichak :.