ربات‌ها اگرچه آینده‌ای غالبا ترسناک را برای ما به تصویر می‌کشند؛ آینده‌ای که فرصت‌های شغلی از دست انسان‌ها گرفته شده و به ربات‌ها داده می‌شوند. اما همین ربات‌هایی که روزی شغل‌های ما را تصاحب می‌کنند، هنگام بیماری‌ها هم به کمک ما و برای نجات جان انسان‌ها خواهند آمد. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در یکی از جدیدترین تصمیمات خود مجوز استفاده از نوعی ربات را در جراحی‌های به روش کم تهاجمی (Minimally invasive surgery) صادر کرده است. در این روش از جراحی، جراح به کمک کامپیوتر با کم‌ترین صدمه به پیکر بیمار و در نتیجه کم‌ترین شکاف موفق به جراحی می‌شود. 

ربات سنهنس (Senhance) توسط شرکت TransEnterix توسعه پیدا کرده و  به‌عنوان یک دستیار رباتیک جراحی (RASD) شناخته می‌شود. دستیاران رباتیک به جراح امکان استفاده از کامپیوتر برای به حرکت درآوردن و کنترل وسایل جراحی در فرآیندهایی که شامل یک یا چند برش بر بدن بیمار هستند را می‌دهند. ربات سنهنس دارای یک اتاق فرمان است که جراح در آن قرار و کنترل سه بازوی ربات را برعهده می‌گیرد؛ در این اتاق جراح تصاویری سه بعدی با کیفیت بالا از بدن بیمار را مشاهده خواهد کرد.

بینیتا آشار، یکی از مسئولین سازمان غذا و داروی آمریکا در نشستی خبری می‌گوید:

در جراحی‌های کم تهاجمی میزان درد بعد از عمل و ترس قبل از عمل و همچنین زمان ریکاوری بعد از جراحی کاهش چشم‌گیری پیدا می‌کنند. فناوری‌های RASD نوآوری‌هایی هستند که به کمک جراحی‌های کم تهاجمی آمده‌اند تا میزان دسترسی به بخش‌های مختلف بدن و میدان دید جراح را افزایش دهند.

جراحی به وسیله‌ی ربات سنهنس شانس موفقیت را افزایش می‌دهد. جراحی‌هایی که تا پیش از این خطرناک توصیف می‌شده‌اند به کمک این روش نرخ نجات بیمار بیشتر می‌شود. تاد پوپ، مدیر شرکت TransEnterix در همین رابطه بیان می‌کند:

اعطای مجوز به ربات Senhance فرصتی مهم برای پزشکی آمریکا به شمار می‌رود. امید داریم به کمک سیستم توسعه داده‌شده بتوانیم اثربخشی، ارزش و انتخاب‌های جراحان، بیماران و کادر درمانی را بهبودی قابل توجه دهیم.

جراحی‌ رباتیک اتفاق جدیدی در دنیای پزشکی نیست و در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی هم در این حوزه اتفاق افتاده است. با این حال ایده‌ی اصلی تمام این پیشرفت‌ها یکسان بوده‌اند: ربات‌های جراح برای افزایش دقت و امنیت در حین عمل به کمک جراح می‌آیند. به این معنی که این ربات‌ها صرفا در جراحی دستیاری برای کادر درمان حساب می‌شوند، فرآیند جراحی را کنترل نمی‌کنند و در پشت تمامی اتفاقات انسان قرار دارد. تاد پوپ اضافه می‌کند:

میلیون‌ها عمل لاپاراسکوپی سالانه با ابزارهایی نه چندان پیشرفته در آمریکا انجام می‌گیرند که انتخاب‌ها، قابلیت‌ها، راحتی و کنترل جراح در حین عمل را محدود می‌کنند. سنهس انتخاب‌های جدیدی پیش روی پزشکان قرار می‌دهد و می‌توان جراحی‌ها را به صورت کم تهاجمی انجام داد تا کنترل پزشک در حین جراحی افزایش و عوارض ناشی از درمان برای بیمار کاهش یابد.

 
 


تاريخ : چهار شنبه 3 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پیشرانه‌های ۱۲ سیلندر توئین توربو، ۸ سیلندر سوپرشارژ و ۷۰۰ اسب بخار قدرت، معمولا جزو مشخصات فنی ابرخودروهایلوکس یا سدان‌های پرقدرت هستند؛ اما در این مطلب، موارد مورد نظر ما، شاسی‌بلندها هستند؛ همان SUV-هایی که هر خانواده‌ای آرزوی خرید آن‌ها را دارند.

در سال‌های اخیر، عرضه‌ی شاسی‌بلندهای خانوادگی با پیشرانه‌های پرقدرت رشد زیادی داشته است؛ اکثر این شاسی‌بلندها محصول آلمان هستند؛ ولی شرکت‌های خودروسازی از بریتانیا و آمریکا نیز به میدان آمده‌اند. تمام این شاسی‌بلندها مجهز به سیستم چهارچرخ محرک و حتی برخی از آن‌ها هفت سرنشینه هستند. از محصولات تولید محدود و تیونینگ شده (مانند مدل‌های برابوس) صرف نظر شده است؛ این شما و این ۱۰ شاسی‌بلند پرقدرت بازار جهانی در سال ۲۰۱۸.

۱۰- مرسدس AMG G63

مرسدس AMG G63

در این لیست، دو شاسی‌بلند کلاس G مرسدس‌بنز با دو پیشرانه‌ی متفاوت حضور دارند. G63 به یک پیشرانه‌ی هشت سیلندر ۵.۵ لیتری با دو توربوشارژ مجهز است. حاصل این پیشرانه، ۵۶۳ اسب بخار قدرت در دور موتور ۵۵۰۰ و ۷۶۰ نیوتن‌متر گشتاور است که از طریق جعبه‌دنده‌ی هفت سرعته خودکار، به چرخ‌ها منتقل می‌شود.

شاسی‌بلند مرسدس G63، بیش از ۲.۶ تن وزن و ۱۴۲ هزار و ۸۰۰ دلار قیمت دارد؛ این شاسی‌بلند زیبا، با حداکثر سرعت محدود‌شده به ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت، در زمان ۵.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد که با این مشخصات فنی، در جایگاه دهم این لیست قرار می‌گیرد.

۹- بی ‌ام‌ و X5 M

 

بی ‌ام‌ و X5 M

با داشتن پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکلِ  توئین توربو و توان خروجی ۵۶۷ اسب بخار در دور موتور ۶۰۰۰ و گشتاور ۷۵۰ نیوتن‌متر، شاسی‌بلندهای بی‌ام‌و X5 M و X6 M، پرقدرت‌ترین شاسی‌بلندهای این شرکت آلمانی در آمریکا هستند. در کنار پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل ۴.۴ لیتری، جعبه‌دنده‌ی هشت سرعته خودکار قرار دارد. حجم این پیشرانه در این لیست از تمام مدل‌های دیگر کوچک‌تر است؛ اما بر اساس ادعای تیم مهندسی بی‌ام‌و، X5 M با وزن ۲۳۸۵ کیلوگرم، در زمان چهار ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد که از شاسی‌بلندهای مرسدس GLS 63 و GLE 63 S سریع‌تر است. قیمت پایه این مدل، ۱۰۰ هزار و ۷۰۰ دلار است.

۸- پورشه کاین توربو S

پورشه کاین توربو S

پرقدرت‌ترین شاسی‌بلند پورشه، کاین توربو S با توان خروجی ۵۰ اسب بخار بیشتر از مدل توربو است. کاین توربو S، به یک پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل ۴.۸ لیتری با دو توربوشارژ و یک جعبه‌دنده‌ی هشت سرعته خودکار مجهز شده است. مدل ۲۰۱۸ کاین توربو S با ۵۷۰ اسب بخار قدرت در دور موتور ۶۰۰۰ و ۸۰۰ نیوتن‌متر گشتاور، با حداکثر سرعت ۲۸۵ کیلومتر بر ساعت، در زمان ۳.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. قیمت پایه این مدل، ۱۶۱ هزار و ۶۰۰ دلاراست.

۷- رنجرور اسپرت SVR

رنج‌روور اسپرت SVR

مدل ۲۰۱۸ محصول خواستنی لندرور، با افزایش توان خروجی ۲۵ اسب بخار از پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل ۵ لیتری همیشگی این شاسی‌بلند، پرقدرت‌تر از همیشه شده است. با ۵۷۵ اسب بخار قدرت در دور موتور ۶۰۰۰ و گشتاور ۷۰۰ نیوتن‌متر، رنج‌روور اسپرت SVR مدل ۲۰۱۸، پرقدرت‌ترین محصول لندرور خواهد بود. بر اساس ادعای متخصصان لندرور، این شاسی‌بلند پرطرفدار با استفاده از جعبه‌دنده‌ی هشت سرعته خودکار و حداکثر سرعت ۲۸۵ کیلومتر بر ساعت، در زمان ۴.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. قیمت پایه رنج‌روور اسپرت SVR، از ۱۳۳ هزار و ۶۰۰ دلار شروع می‌شود.

۶- مرسدس AMG GLS 63

مرسدس AMG GLS 63

مرسدس AMG GLS 63، یکی از معدود شاسی‌بلندهای پرقدرت و هفت سرنشینه در این لیست است. این شاسی‌بلند لوکس با بیش از ۵ متر طول، طویل‎ترین خودرو در این لیست نیز هست. در زیر کاپوت، یک پیشرانه‌ی دست‌ساز هشت سیلندر V شکل توئین توربو با ۵.۵ لیتر حجم قرار گرفته است که در ۵۵۰۰ دور بر دقیقه، ۵۷۷ اسب بخار قدرت و  ۷۶۰ نیوتن‌متر گشتاور را توسط جعبه‌دنده‌ی هفت سرعته نیمه خودکار، به چرخ‌ها منتقل می‌کند. بر اساس گفته‌ی تیم مهندسی AMG، این شاسی‌بلند ۲۶۳۰ کیلوگرمی در زمان ۴.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و از شاسی‌بلندهای بی ام و، پورشه و لندرور سرعت کمتری دارد. قیمت پایه این مدل، ۱۲۵ هزار و ۳۰۰ دلار است.

۵- مرسدس AMG GLE 63 S

مرسدس AMG GLE 63 S

پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل توئین توربوی ۵.۵ لیتری مرسدس AMG GLE 63 S در مدل‌های پنج سرنشینه وکوپه‌ی GLE نیز استفاده شده است. توان خروجی این پیشرانه در مدل GLE 63 مرسدس، ۵۵۰ اسب بخار است؛ اما در مدل‌های GLE 63 S و GLE 63 S کوپه، در ۵۵۰۰ دور بر دقیقه، ۵۷۷ اسب بخار قدرت و ۷۶۰ نیوتن‌متر گشتاور در اختیار قرار می‌دهد.

در تمام مدل‌ها، این پیشرانه‌ی V8 بزرگ با جعبه‌دنده‌ی هفت سرعته نیمه خودکار همراه شده است. GLE 63 S با ابعاد کوچک‌تر و وزن ۲۷۲ کیلوگرم کمتر از مدل GLS 63، در زمان ۴.۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. قیمت پایه این مدل، ۱۰۲ هزار و ۵۵۰ دلار است.

۴- بنتلی بنتایگا

بنتلی بنتایگا

بنتلی بنتایگا (Bentayga) با قیمتی بیش از ۲۳۵ هزار دلار، گران‌ترین شاسی‌بلند موجود در این لیست است. بنتایگا با استفاده از یک پیشرانه‌ی ۱۲ سیلندر W شکل ۶ لیتری و دو توربوشارژ به همراه جعبه‌دنده‌ی هشت سرعته خودکار، در زمان چهار ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. این پیشرانه‌ی منحصربه‌فرد در دور موتور ۶۰۰۰، توان خروجی ۶۰۰ اسب بخار و گشتاور ۹۰۰ نیوتن‌متر در اختیار قرار می‌دهد. بر اساس اعلام تیم مهندسی بنتلی، بنتایگا با ۲۴۴۰ کیلوگرم وزن، حداکثر سرعتی بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت دارد که در این‌ صورت، بیشترین سقف سرعت را در شاسی‌بلند‌های این لیست خواهد داشت.

۳- تسلا مدل X P100D

تسلا مدل X P100D

تسلا مدل X، سریع‌ترین شاسی‌بلند در این لیست است؛ با قرار دادن این خودرو در حالت رانندگی «خنده‌آور»، رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، در زمان ۲.۹ ثانیه ممکن می‌شود. این زمان از کوروت مدل Z06 نیز سریع‌تر است. البته این مدل هفت سرنشینه، تمام برقی و تنها شاسی‌بلندِ این لیست است که پیشرانه‌ی آن از نوع احتراق داخلی نیست. تسلا مدل X P100D با قیمت پایه ۱۳۸ هزار و ۸۰۰ دلار، ۶۰۳ اسب بخار قدرت و ۹۶۵ نیوتن‌متر گشتاور در اختیار قرار می‌دهد.

۲- مرسدس AMG G65

مرسدس AMG G65

مرسدس AMG G65، با داشتن قدرتی بیش از بنتلی بنتایگا و قیمتی نجومی (نه به اندازه‌ی بنتلی!) یکی از خاص‌ترین شاسی‌بلندهای این لیست است. تنها پیشرانه‌ی ۱۲ سیلندر V شکل این لیست روی G65 سوار شده است: این پیشرانه‌ی ۶ لیتریِ  توئین توربو در ۵۰۰۰ دور بر دقیقه، ۶۲۱ اسب بخار قدرت و ۱۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور را از طریق جعبه‌دنده‌ی هفت سرعته خودکار به چرخ‌ها منتقل می‌کند. با اینکه گشتاور ۱۰۰۰ نیوتن‌متر خارق‌العاده است؛ اما با وجود وزن ۲۶۷۸ کیلوگرم، G65 در زمان ۵.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد که در مقام دوم کندترین شاسی‌بلند این لیست قرار می‌گیرد. حداکثر سرعت مرسدس AMG G65 به ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است. قیمت پایه این مدل، ۲۲۰ هزار و ۷۰۰ دلار است.

۱- جیپ گرند چروکی ترک‌هاوک

جیپ گرند چیروکی ترک‌هاوک

جیپ گرند چروکی ترک‌هاوک (Trackhawk) مدل ۲۰۱۸، پرقدرت‌ترین و البته ارزان‌ترین شاسی‌بلندِ این لیست است. زیر کاپوت این شاسی‌بلند مورد انتظار، همان پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل ۶.۲ لیتری هِمی (Hemi) موجود در مدل‌های دوج چارجر و چلنجر هلکت، قرار گرفته است. با توان خروجی ۷۰۷ اسب بخار و گشتاور ۸۷۵ نیوتن‌متر در دور موتور ۶۰۰۰، این شاسی‌بلند زیبا در زمان ۳.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. با همراه شدن جعبه‌دنده هشت سرعته خودکار، حداکثر سرعت ۲۹۰ کیلومتر بر ساعت ممکن شده است. قیمت پایه این مدل، ۸۶ هزار و ۹۹۵ دلار است.



تاريخ : چهار شنبه 3 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

عینک هوشمند شنا

در سالهای اخیر، تعدادی عینک الکترونیکی را مشاهده کرده‌ایم که اجازه می‌دهد شناگران میزان ضربان قلب خود را ببینند. اما سازندگان عینک‌های "Zwim" ادعا می‌کنند که پا را کمی فراتر گذاشته‌اند.

 به نقل از گیزمگ، عینک‌های مخصوص شنای "Zwim" دارای یک نمایشگر شبه شیشه‌ای با فناوری گوگل و مجهز به فناوری "هاد"(HUD) هستند که شناگر می‌تواند اطلاعات مختلف را همانند یک تماشاگر ورزشی دنبال کند.

"هاد" نمایشگری فرانما است که اصطلاحا "سربالا" نیز نامیده می‌شود و اطلاعات را در جلو دید و منظر بیننده، بدون اینکه بیننده مجبور باشد جایی دیگر را بنگرد، نمایش می‌دهد.

نمایشگرهای سربالا در آغاز برای هواپیماهای نظامی طراحی شده بودند، ولی هم اکنون در هواپیماهای تجاری، خودروها و وسایل دیگر از جمله خودروها نیز استفاده می‌شوند.


صفحه نمایش Zwim که توسط شرکت "Taegoo Kang" ساخته شده، ضربان قلب کاربر را توسط یک شتاب‌سنج شش جهته همراه با یک سنسور نوری و از طریق پوست شقیقه وی اندازه‌گیری می‌کند.

این وسیله به شناگر اجازه می‌دهد تا چیزهایی را مانند زمان صرف شده برای طی طول، هر دور، کل زمان سپری شده، ضربان قلب و کالری سوخته شده، زیر نظر داشته باشد.

داده‌ها بر روی یک صفحه نمایشگر کوچک در سمت راست عدسی عینک ظاهر می‌شود.

شناگران با ضربه زدن بر روی یک دکمه، می‌توانند بین مجموعه داده‌های مختلف روی آن صفحه انتخاب کنند. به علاوه آنها می‌توانند انتخاب کنند که چه مقدار داده نمایش داده شود، بدین صورت که صفحه را می‌توان از یک تا چهار بخش تقسیم کرد که هر کدام یک آمار متفاوت را نمایش دهد.

هنگامی که کاربر از استخر خارج می‌شود، می‌توان "Zwim" را با یک اپلیکیشن در گوشی همگام سازی و تمام اطلاعات را ذخیره و اشتراک گذاری کرد.


با یک بار شارژ باتری لیتیوم یونی این عینک هوشمند می‌توان حدود چهار ساعت از آن استفاده کرد. علاوه بر این، عدسی‌های عینک قابلیت جدا شدن از صفحه نمایش و در صورت نیاز، تعویض دارند.
ویژگی بزرگ "Zwim" این است که به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به متوقف کردن شنا، همه چیز را زیر نظر داشته باشند.
در واقع شناگران به طور همزمان هم محیط اطراف را و هم تمام اطلاعاتی که مورد نیازشان است، می‌بینند.
علاوه بر این ادعا شده است که در تشخیص هنگام تغییر جهت در پایان یک دور و شروع دور دیگر تبحر دارد.
قیمت این عینک هوشمند هنگام عرضه 395 دلار خواهد بود که لنزهای اضافی آن حدود 15 دلار قیمت خواهد داشت.



تاريخ : چهار شنبه 3 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پلاسما

معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی از راه‌اندازی میان رشته‌ای "پلاسمای پزشکی" برای اولین بار در این دانشگاه خبر داد و گفت: این رشته از این جهت که برای اولین بار در کشور راه‌ اندازی می‌شود حائز اهمیت است و برنامه این رشته توسط اعضای هیات علمی دانشگاه خوارزمی طراحی شده است.

دکتر جعفر کیوانی، با بیان اینکه توسعه رشته‌ها در وزارت علوم به دلیل وجود مشکلات اقتصادی و توسعه کمی آموزش عالی، به کندی انجام می‌شود اظهار کرد: درخواست تاسیس رشته های زیادی را به وزارت علوم ارائه کرده‌ایم که با مجوز آن موافقت نشده است.

وی با اشاره به تاسیس برخی رشته ها و میان رشته ای های جدید در دانشگاه خوارزمی افزود: در سال تحصیلی جاری رشته‌های هنر، معماری و شهرسازی در این دانشگاه راه‌اندازی شده‌اند و از ابتدای نیمسال اول تحصیلی جاری اقدام به جذب دانشجو در این رشته ها کرده ایم.

کیوانی ادامه داد: در حال حاضر اولین ورودی های این رشته در دانشکده فیزیک دانشگاه خوارزمی در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند و هیچ دانشگاه دیگری در کشور تاکنون این رشته را راه اندازی نکرده است. 

وی افزود: مهمترین چالش در دانشگاه خوارزمی کیفیت است و در این راستا با تمام توان خود تلاش می کنیم کیفیت آموزش را در دانشگاه ارتقاء بخشیم بنابراین اعضای هیات علمی تلاش می‌کنند که دروس را به‌روز کنند و برنامه های درسی را طوری طراحی کنند که موردنیاز جامعه است.

معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی گفت: ما از همه گروه های آموزشی خواستیم که در برنامه‌های درسی بازنگری انجام دهند و دروس قدیمی را با دروس جدیدتر که مورد نیاز کشور و با پیشرفت‌های جهان هماهنگ است، جایگزین کنند.

کیوانی با بیان اینکه تعدادی از دانشگاه‌های بزرگ مجوز بازنگری دروس خود را از طرف وزارت علوم گرفته اند تا بتوانند برنامه درسی را خودشان بازنگری کنند گفت: به این ترتیب برنامه های درسی پس از تصویب در شورای دانشگاه‌ها، به اجرا در می آید که ما نیز یکی از این دانشگاه‌ها هستیم و به این جهت تلاش می‌کنیم که برنامه های درسی خود را به‌روز کنیم.

وی با اشاره به اینکه ارزیابی درونی گروه‌ها نیز در دانشگاه خوارزمی آغاز شده، گفت: در این راستا گروه‌های آموزشی برای ارتقاء کیفیت باید ابتدا خود را با شاخص های بین المللی بسنجند و ببینند که آیا نسبت استاد به دانشجو سرانه فضای آموزشی و تجهیزات آموزشی و میزان قبولی دانشجویان با سنجه های مورد قبول و معتبر هماهنگ هست یا خیر و اگر در این موارد نقصی وجود داشته باشد در فرآیند ارزیابی درونی با تنظیم جداولی این نواقص مورد بررسی قرار می گیرد و مشکلات آن برطرف می‌شود و به این ترتیب کیفیت آموزش در رشته های مختلف ارتقاء خواهد یافت.

معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه نسبت بین اعضای هیات علمی و دانشجویان حدود 1 به 23 است گفت: هدف ما این است که این نسبت به 1 به 18 برسد و به ازای هر 18 استاد یک دانشجو وجود داشته باشد به همین منظور به دنبال جذب هیات علمی در رشته هایی هستیم که نیاز به هیات علمی دارند و در این راستا در فراخوان شهریور ماه وزارت علوم برای جذب هیات علمی، 20 عضو هیات علمی در رشته‌های مورد نیاز درخواست کردیم و در فراخوان بهمن ماه نیز در صورت نیاز مجددا درخواست خواهیم کرد.



تاريخ : چهار شنبه 3 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آزمایش

دانشمندان دانشگاه ایلینوی در اربانا شمپین و دانشگاه واشنگتن در تاکوما با همکاری یکدیگر موفق به توسعه یک سیستم جمع و جور، قابل حمل و آسان برای استفاده همزمان جهت شناسایی انواع باکتری‌ها و ویروس‌هایی بیماری‌زا شدند.

 به نقل از لینکف، این سیستم نتایج را در حدود نیم ساعت بعد ارائه می‌کند که از نظر دقت و اعتبار با تجهیزات آزمایشگاهی برابری می‌کند.

به گفته محققان این پژوهش از این فناوری می‌توان در زمینه‌های مراقبتی استفاده کرد.

این فناوری بر پایه یک تراشه میکروفلوئیدیک بوده که حاوی واکنش‌گرهای ناب "تقویت ایزوترمال متصل به حلقه" (LAMP) است.

هر یک از کانال‌های موازی این تراشه با واکنش‌گرهایی طراحی شده که با توالی‌های مختلف اسید نوکلئیک واکنش نشان می‌دهند.

این واکنش‌گرها هنگامی که با اسید نوکلئیک ترکیب می‌شوند، شفاف شده و با فرکانس خاصی از نور روشن می‌شوند.

تشخیص این شفافیت با چشم غیرمسلح دشوار است، بنابراین تراشه و یک گوشی هوشمند در داخل یک جعبه چاپی سه‌بعدی قرار داده می‌شوند و دوربین و ال‌.ای‌.دی تلفن با کانال‌های میکروفلوئیدیک تراشه همگام‌سازی می‌شوند.

از ال‌.ای‌.دی برای تحریک ترکیبات فلورسنت استفاده می‌شود، در حالی که دوربین سیگنال بصری را ثبت می‌کند.

سپس یک اپلیکیشن ساده برای تشخیص کانال‌های فلورسنت استفاده می‌شود که نشان می‌دهد کدام پاتوژن در نمونه وجود دارد.

این سیستم تنها به یک قطره از مایعات بدن که حاوی پاتوژن هستند، نیاز داشته و نتایج را در حدود 30 دقیقه بعد ارائه می‌کند.

داده‌ها از طریق اپلیکیشن گوشی‌های هوشمند می‌توانند به یک پایگاه داده آنلاین ارسال شوند و در آنجا با جمع‌آوری نتایج آزمایش بسیاری از افراد، دامنه و گسترش یک بیماری می‌تواند به سرعت برای عموم منتشر شود.



تاريخ : چهار شنبه 3 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پنومونی

محققان در یک پژوهش جدید موفق به توسعه یک واکسن شدند که سویه‌های مختلفی از "پنومونی" را هدف قرار داده و می‌تواند جان هزاران نفر را نجات دهد.

 به نقل از گیزمگ، مطالعات اولیه نشان می‌دهد که این واکسن جدید به طور موثر از افراد در برابر انواع باکتری‌هایی که باعث بیماری‌های "پنوموکوک" از جمله "پنومونی"، "مننژیت" و "سپسیس" می‌شود محافظت می کند.

از آنجا که در اوایل سال 2000 واکسن‌هایی که بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از پنومونی را هدف قرار داده اند معرفی شدند، سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند مرگ و میر جهانی کودکان از این بیماری به نصف کاهش یافته است.

علاوه بر تغذیه بهتر و دسترسی به آنتی بیوتیک‌ها، این واکسن توانست علیه 23 باکتری کشنده که باعث مرگ ناشی از پنومونی می‌شود، جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد.

اکنون یک تیم از دانشمندان دانشگاه بوفالو و مرکز پزشکی لانگون دانشگاه نیویورک یک واکسن جدید ایجاد کرده‌اند که 50 سویه دیگر از باکتری به نام "استروپتوکوک پنومونیه" (Streptococcus neumonia)،یعنی باکتری‌های اولیه ای که باعث بیماری‌های پنوموکوک می‌شوند را هدف قرار می‌دهد.

یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: "ما پیشرفت‌های فوق العاده‌ای در مبارزه با گسترش پنومونی به خصوص در میان کودکان ایجاد کرده‌ایم، اما اگر بخواهیم خود را از شر این بیماری خلاص کنیم، باید واکسن‌های هوشمندانه تر و مقرون به صرفه‌تری ایجاد کنیم".

کمتر از 10 درصد از موارد فعلی بیماری پنوموکوک در کودکان ایالات متحده با واکسن‌های فعلی رفع نمی‌شوند اما واکسن جدید به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند به طرز ارزان‌تر و سریع‌تری تولید شده و با این سویه‌ها مبارزه کند.

این پژوهش جدید در مجله Science Advances منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 3 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جاوا اسکریپت یکی از مهم‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی حوزه‌ی وب محسوب می‌شود. جاوا اسکریپت اولین بار با اسم LiveScript و توسط شرکت نت اسکیپ معرفی شد و بعدها به جاوا اسکریپت تغییر نام داد. البته جالب است بدانید جاوا اسکریپت نه از نظر ساختار و نه از نظر مفاهیم، شباهتی به زبان جاوا ندارد و این تشابه اسمی، در حد همان کلمات و نام و نشان باقی مانده است. 

 به‌طور طبیعی بعد از یادگیری HTML و CSS نوبت یادگیری جاوا اسکریپت می‌رسد. یادگیری جاوا اسکریپت چندان کار سختی نیست؛ ولی نکته مهم در رابطه با یادگیری این زبان، آن است که بر خلاف اچ‌تی‌ام‌ال یا سی‌اس‌اس که زبان‌های نشانه‌گذاری محسوب می‌شوند، جاوا اسکریپت یک زبان «برنامه نویسی» است. پس انتظار یادگیری سریع و بدون دردسر نداشته باشید و خود را برای چالش‌های جدید و درگیری‌های ذهنی بیشتر آماده کنید.  

چرا باید جاوا اسکریپت یاد بگیریم؟

یکی از ارکان اولیه برای ورود به دنیای برنامه نویسی و خصوصا برنامه نویسی وب، یادگیری جاوا اسکریپت است. اگر بخواهیم به‌طور کلی صحبت کنیم، جاوا اسکریپت کارش افزودن منطق به فضای اچ‌تی‌ام‌ال است. در واقع با کمک اچ‌تی‌ام‌ال و سی‌اس‌اس به‌تنهایی، نمی‌توان یک صفحه‌ی وب کامل داشت. مثلا فرض کنید که می‌خواهید با کلیک روی یک دکمه، محتویات جدیدی در صفحه اچ تی ام ال نمایش دهید یا یک سری از المنت‌های صفحه را حذف یا اضافه کنید.  این‌ کارها به کمک HTML CSS قابل پیاده‌سازی نیستند. اینجا است که جاوا اسکریپت پا به میدان می‌گذارد و بار منطقی و اجرایی بسیاری از کارهای وب را بر دوش می‌کشد.

جاوا اسکریپت جزو زبان‌های فرانت‌اند وب محسوب می‌شود

اگر نمی‌دانید فرانت‌اند و بَکِند چیست در ادامه مطلب ما را دنبال کنید. به‌طور کلی برنامه نویسی وب به دو بخش کلی تقسیم می‌شود. فرانت اند (FrontEnd) و بکند (Backend). فرانت‌اند به هر آن چیزی گفته می‌شود که توسط کاربر دیده و در مرورگر رندر می‌شود. بکند نیز به هر آن چیزی که در سمت سرور (که بار پردازش منطق و هسته هر سایت را بر عهده دارد) است گفته می‌شود. جاوا اسکریپت اصولا یک زبان سمت کاربر یا فرانت‌اند است که بار منطقی فرآیندهای سمت وب را بر عهده می‌گیرد. البته با به وجود آمدن زبان NodeJS امکان نوشتن سرویس‌های وب سمت سرور با جاوا اسکریپت نیز وجود دارد.

ابزارها و کتابخانه‌های معروف جاوا اسکریپت

یکی از مزایای جاوا اسکریپت، فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌هایی است که بر پایه این زبان شکل گرفته‌اند. کتابخانه هر زبان برنامه نویسی، در واقع مجموعه‌ای از دستورات آن زبان است که در قالب خلاصه و آماده برای استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مشهورترین و نام‌آشناترین کتابخانه‌های جاوا اسکریپت، Jquery است. جی‌کوئِری (Jquery) در واقع مجموعه‌ای از دستورات پیچیده‌ی جاوا اسکریپت است که به‌صورت بسیار ساده و آسان در اختیار همه قرار دارد. از مزیت‌های جی‌کوئِری برای مثال این است که برای یک کار اگر باید ده خط کد جاوا اسکریپت بنویسید، با استفاده از یک متد یک خطی جی‌کوئِری می‌توانید همان کار را با کیفیت و دقت بالا انجام دهید.

برای اینکه بیشتر از پیش به یادگیری جاوا اسکریپت علاقمند شوید، می‌خواهیم به شما بگوییم که این روزها  جاوا اسکریپت، تنها یک زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت و افزودن مقداری انیمیشن و حرکت و منطق به وب‌سایت‌ها نیست. فریم‌ورک‌ها و ابزارهای بسیار زیادی با کمک این زبان توسعه داده شده‌اند که با کمک آن‌ها می‌توان از اپلیکیشن‌های موبایل گرفته تا سیستم‌های پیچیده را پیاده‌سازی کرد. ابزارهایی مثل ReactJS شرکت فیس‌بوک یاAngular JS شرکت گوگل از جمله‌ی این ابزارها هستند. همچنین با روی کار آمدن NodeJS، امکان اجرای کدهای جاوا اسکریپت به‌عنوان زبان سمت سرور نیز فراهم شده است.

به‌طور کلی با زبان جاوا اسکریپت از سرورها تا اپلیکیشن‌های موبایل تا سیستم‌های وب قابل پیاده‌سازی هستند. ابزارهای زبان مورد بحث، این روزها به‌قدری گسترده شده‌اند که نمی‌توانیم بدون آن‌ها به دنیای وب فکر کنیم. از بین مشهورترین ابزارها و فریم‌ورک‌های توسعه‌یافته به زبان جاوا اسکریپت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • کتابخانه‌ی ReactJS که بسیاری از سایت‌ها و سرویس‌های بزرگ بر پایه‌ی این فریم‌ورک توسعه داده‌ شده‌اند.
  • React Native محصول دیگری از شرکت فیس‌بوک که امکان تولید اپلیکیشن‌های موبایل بر پایه زبان جاوا اسکریپت را فراهم می‌کند. نمونه بارز آن اپلیکیشن موبایل اینستاگرام است.
  • فریم ورک AngularJs گوگل که آخرین نسخه آن angular 4 است و بسیاری از ابزارها و سرویس‌های بزرگ بر پایه‌‌ی آن توسعه داده‌ شده‌اند.
  • زبان اپن سورس NodeJS که  امکان برنامه‌نویسی با زبان جاوا اسکریپت را در سمت سرور فراهم می‌کند. 

در این دوره چه چیزهایی فرا خواهیم گرفت؟

ما در این دوره تمرکز اصلی خود را بر کسانی قرار داده‌ایم که قصد ورود به دنیای برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت دارند. به همین دلیل سعی شده است مطالب تا حد امکان ساده و به دور از عمق و پیچیدگی بسیار باشد. البته این بدان معنا نیست که مفاهیم مهم را از قلم انداخته‌ایم،؛ بلکه بدین معنا است که آموزش پیش روی شما سعی دارد در عین سادگی و روان بودن، مفاهیم اصلی را نیز توضیح دهد و از گفتن جزئیات تکمیلی خودداری شود. در ادامه‌ی این آموزش‌ها مطالب زیر را فرا خواهید گرفت‌ (توجه کنید که مفاهیم زیر بسیار کلی هستند و در خلال آموزش مطالب بیشتری گنجانده شده است):

۱. آشنایی با مفاهیم اولیه‌ی ساخت فایل جاوا اسکریپت و استفاده از آن در صفحه‌ی اچ‌تی‌ام‌ال

۲. آشنایی با ابزارهای دیباگ جاوا اسکریپت (کنسول مرورگر)

۳. آشنایی با مفاهیم اولیه از جمله متغیرها و انواع آن

۴. آشنایی با فانکشن‌ها

۵. آشنایی با آبجکت‌ها

۶. آشنایی با آرایه‌ها

۷. شرط‌ها و if و else در برنامه نویسی

۶. EventListener و Event-ها

۷. تغییر DOM (المان‌های صفحه‌ی اچ‌تی‌ام‌ال) از طریق جاوا اسکریپت

برای اجرای کدهای جاوا اسکریپت به چه چیزی نیاز داریم؟

به‌صورت کلی برای اجرای کدهای جاوا اسکریپت، هیچ ابزار خاصی نیاز نیست. در واقع بر خلاف زبان‌های دیگر که نیاز به یک کامپایلر برای اجرای کدها دارند، جاوا اسکریپت روی مرورگرهای اینترنت اجرا می‌شود. برای نوشتن کدها نیز یک ادیتور متن ساده مانند نوت پد پیش‌فرض ویندوز کار شما را راه می‌اندازد؛ اما برای راحتی کار و بهتر یاد گرفتن توصیه می‌کنیم از IDE (محیط‌ها و نرم‌افزارهای کدنویسی و توسعه) مناسب استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما، Visual Studio Code مایکروسافت یا نرم افزار ++NotePad است.

لینک دانلود Visual Studio Code - نسخه سبک محیط توسعه مایکروسافت (این نسخه با آن ابزار مشهور چند گیگابایتی مایکروسافت Visual Studio تفاوت دارد.)

چه پیش‌زمینه‌هایی برای یادگیری جاوا اسکریپت نیاز است؟

برای یادگیری جاوا اسکریپت نیاز نیست حتما برنامه‌نویس کارکشته‌ای باشید؛ اما باید با زبان‌های طراحی وب پایه همچون HTML و CSS آشنایی اندکی داشته باشید. این را هم به خاطر داشته باشید که جاوا اسکریپت زبان برنامه نویسی است و بر خلاف اچ‌تی‌ام‌ال و سی‌اس‌اس که زبان نشانه‌گذاری هستند، کمی بیشتر شما را درگیر «برنامه نویسی» می‌کند، به همین خاطر ممکن است برای یادگیری آن کمی به صبر و حوصله و تمرین بیشتری نیاز داشته باشید. 

همچنین اگر اچ‌تی‌ام‌ال یا سی‌اس‌اس بلد نیستید یا از یادتان رفته است، توصیه می‌کنیم همین حالا آموزش HTML و CSS  را از طریق لینک‌های زیر دنبال کنید و خود را برای شروع دوره جاوا اسکریپت آماده کنید.

دوره رایگان آموزش HTML و CSS

اگر آماده هستید، بیاید اولین خط از کدهای جاوا اسکریپت را امتحان کنیم. برای شروع دوره ابتدا یک صفحه اچ‌تی‌ام‌ال ساده ایجاد می‌کنیم.

<!DOCTYPE html>

<html>

   <body>

     <h2>اولین جلسه جاوا اسکریپت با زومیت</h2>

     <p id="zoomit"></p>

   </body>

</html>

 

 

قبل از بسته شدن تگ body، یک تگ مخصوص باز می‌کنیم که امکان اجرای کدهای جاوا اسکریپت را برای ما فراهم کند. این تگ جدید <script></script> نام دارد.

کار این تگ چیست؟‌

این تگ به شما اجازه می‌دهد کدهای جاوا اسکریپت را در صفحه اچ‌تی‌ام‌ال بنویسید. 

 

<!DOCTYPE html>

<html>

   <body>

      <h2>اولین جلسه جاوا اسکریپت با زومیت</h2>

       <p id="zoomit"></p>

       <script>

          /* کد جاوا اسکریپت شما اینجا نوشته خواهد شد */

       </script>

   </body>

</html>

 

حال می‌خواهیم به‌محض اینکه این صفحه‌ی خالی باز شد، یک پیغام هشدار  ()alert برای کاربر باز شود و به او جمله‌ی «خوش‌آمدید» را اعلام کند. برای این کار بین تگ script که پیش‌تر باز کردید، عبارت("سلام به اولین جلسه از آموزش جاوا اسکریپت خوش آمدید")alert را بنویسید.

 

<!DOCTYPE html>

<html>

<body>

  <h2>اولین جلسه جاوا اسکریپت با زومیت</h2>

   <p id="zoomit"></p>

   <script>

       /* کد جاوا اسکریپت شما اینجا نوشته خواهد شد */

        alert("سلام به اولین جلسه از آموزش جاوا اسکریپت خوش آمدید")

   </script>

  </body>

</html>

حال صفحه‌ی اچ‌تی‌ام‌ال خود را ذخیره و آن را یک بار ریفرش کنید. خواهید دید که به محض بارگذاری صفحه، پیغام نوشته‌شده توسط شما در قالب یک پنجره‌ی «alert» نمایش داده خواهد شد.

خب! اولین جلسه از آموزش جاوا اسکریپت ما به پایان رسید. در واقع این جلسه بیشتر برای آشنایی کلی شما با موضوع و اهمیت جاوا اسکریپت بود و بار علمی چندانی به همراه نداشت. در جلسات بعدی سعی داریم با عمق بیشتری به این موضوع بپردازیم. با ما همراه شوید.

کپی رایت تصویر کاور: وب‌سایت طراحان freepik.com



تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از حواشی پیش‌آمده برای نرم‌افزار مسیریاب ویز (Waze) و فیلتر شدن این برنامه‌ی کاربردی و همچنین استفاده‌ی گسترده‌ی تاکسی‌یاب‌های اینترنتی از این نرم‌افزار، فرصت بسیار مناسبی برای برنامه‌نویسان و تولیدکنندگان اپلیکیشن‌های بومی فراهم شد تا به دلیل وجود مشکلات مربوط به ویز، از فرصت ایجادشده در نتیجه فیلتر شدن این اپلیکیشن استفاده کنند و در نبود رقیب قدرتمند خارجی در این حوزه، اپلیکیشنی جدید و مشابه ویز توسعه دهند. هرچند نرم‌افزار گوگل مپ نیز در این حوزه فعال است؛ اما در مقایسه با ویز از امکانات به مراتب کمتری بهره‌ می‌برد تا جایی که عموم مردم تمایلی به استفاده از گوگل مپ ندارند.

اپلیکیشن ویز یک برنامه‌ی کاربردی و مسیریاب بر مبنای تعیین موقعیت جهانی (GPS) است که به‌صورت لحظه‌ای کاربر را در رسیدن به مقصد خود هدایت و راهنمایی می‌کند. درحالی‌که رانندگان تاکسی از این برنامه در جهت پیدا کردن سریع‌ترین مسیر با ترافیک حداقلی استفاده می‌کردند؛ سال گذشته این برنامه از فروشگاه نرم‌افزار‌های سیستم‌عامل اندروید حذف شد و در نهایت با دستور مقام قضایی فیلتر شد. دلیل فیلتر شدن ویز، ارتباط نزدیک برنامه‌های مکانم‌حور با داده‌های ارزشمندی همانند داده‌های مکانی کاربران و اهمیت بالای این اطلاعات اعلام شد و مقام قضایی اپلیکشین ویز را نرم‌افزاری جاسوسی از سوی رژیم صهیونیستی خواند.

دال daal

در همان زمان محمود واعظی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تصمیم به فیلترینگ اپلیکیشن مسیریابی آنلاین ویز اعلام کرد:

فیلترینگ ویز تصمیمی از سوی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای نبود؛ بلکه یک قاصی به شکل مستقیم در این باره حکمی را صادر کرده بود. از آن‌جایی که جایگزین‌های متعددی برای این نرم‌افزار وجود دارد، ما نیز مانعی برای فیلتر نشدن آن ندیدیم و این حکم را اجرا کردیم. اگر این اپلیکیشن به کسب‌وکارها مربوط می‌شد یا جایگزینی برای آن وجود نداشت، در آن صورت ممکن بود مذاکراتی در جهت رفع فیلتر شدن آن انجام دهیم؛ اما وقتی نرم‌افزارهای متعدد دیگری در این حوزه فعال هستند چه اصراری به استفاده از این برنامه است؟

یکی از مهم‌ترین مشکلات نرم‌افزارهای مکان‌یابی آنلاین در ایران، پشتیبانی‌ نکردن آن‌ها از زبان فارسی است. امکانی که در ویز وجود داشت و مردم را بیش از پیش به استفاده از این نرم‌افزار ترغیب می‌کرد. امکانات بسیار زیاد ویز، پشتیبانی از زبان فارسی و نبود جایگزین مناسب برای آن باعث شده بود کاربران با وجود فیلتر بودن این برنامه، سختی‌ها و مشکلات متعدد را بپذیرند و با کمک برنامه‌های فیلترشکن و صرف هزینه‌های بیشتر پهنای باند، همچنان از ویز به‌عنوان اپلیکیشن اصلی در تعیین مسیر خود استفاده کنند.

دال daal

حال تعدادی از پژوهشگران دانشگاه شریف اعلام کردند که اپلیکیشنی مشابه ویز با قابلیت صوتی تحت نام «دال» طراحی و ارائه کرده‌اند. بنا بر اعلام مجموعه‌ی دال، گروه دال از یک طرف با شناخت صحیح نیاز روزافزون کاربران ایرانی به اپلیکیشن مسیریاب فارسی و از طرف دیگر گسترده‌ شدن فعالیت شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی تاکسی اینترنتی، در بهمن‌ماه ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد و از همان ابتدا تمام تمرکز خود را بر ارائه‌ی سرویس‌های مکان‌محور با قابلیت مسیریابی صوتی به زبان فارسی قرار داد.

از ابتدای مهرماه سال جاری، اپلیکیشن رسمی دال به‌عنوان جدیدترین برنامه‌ی بومی فعال در حوزه مسیریاب صوتی به بازار عرضه شده و در همین مدت کوتاه توانسته‌ است حدود ۱۰ هزار کاربر جذب کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های برنامه و نقشه‌یاب دال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نقشه کاملا فارسی، نمایش لحظه‌ای ترافیک جاده‌ها و خیابان‌ها، جست‌وجو بین مکان‌، مسیریابی بر اساس اطلاعات لحظه‌ای ترافیک شهری، اعلام زمان تقریبی رسیدن به مقصد در طول مسیر و بر اساس ترافیک لحظه‌ای مسیر باقی‌ما‌نده، راهنمای صوتی و هدایت راننده در طول مسیر با زبان فارسی، نمایش موقعیت لحظه‌ای خودرو روی نقشه و هماهنگی با مسیر تعیین‌شده، انتخاب و ذخیره مکان‌های مختلف به‌عنوان علاقه‌مندی و امکان مسیریابی مستقیم از سایر نرم‌افزارهای تاکسی‌یاب.

اپلیکیشن دال با دارا بودن تمام ویژگی‌های مهم و مورد نیاز کاربر برای یک سفر ، این امکان را فراهم می‌کند که تنها با انتخاب مقصد، مسیرهای متعددی مورد بررسی قرار بگیرد و متناسب با فاصله و میزان ترافیک، بهترین مسیر به کاربر پیشنهاد داده می‌شود. علاوه بر فارسی بودن، یکی دیگر از مهم‌ترین‌ مزایای استفاده از اپلیکیشن بومی دال، عدم نیاز به استفاده از فیلترشکن است. همچنین با استفاده از این اپلیکیشن ایرانی، دغدغه‌ی مهم مسئولان درباره‌ی به‌اشتراک‌‌گذاری موقعیت مکانی کاربران با اپلیکیشن‌های خارجی نظیر ویز نیز برطرف شده است.

دال daal

علاقه‌مندان به استفاده از این اپلیکیشن، می‌توانند جهت دریافت این اپلیکیشن به مارکت‌های داخلی مانند کافه‌بازار وایران‌اپس مراجعه کنند. اپلیکیشن مسیریاب صوتی دال فعلا تنها برای سیستم عامل اندروید عرضه شده است.

نظر شما در خصوص اپلیکیشن مسیریاب دال چیست؟ آیا جزو کاربران آن هستید؟ در صورت مثبت‌ بودن پاسخ این سؤال، آیا قابلیت‌ها و عملکرد آن را مناسب می‌دانید یا ترجیح می‌دهید از گزینه‌های خارجی نظیر ویز و گوگل مپ استفاده کنید؟ لطفا پاسخ خود را با ما و سایر کاربران عزیز زومیت به اشتراک بگذارید.



تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

DNS (مخفف عبارت Domain Name Server به معنای سرور نام دامنه) واسطه‌ای است که آدرس یک وب‌سایت به‌خصوص را از URL-ی که وارد می‌کنید به یک آی‌پی که رایانه‌ی شما به آن متصل می‌شود، ترجمه می‌کند؛ بگذارید با مثالی این فرایند را بیشتر برایتان روشن کنیم. هنگامی که شما عبارت «www.zoomit.ir» را در نوار آدرس مرورگر تایپ می‌کنید، رایانه‌ی شما با جست‌و‌جو در DNS، آی‌پی آدرس آن را (در این‌ نمونه 94.182.183.50) پیدا می‌کند و در اختیار شما می‌گذارد. فرآیند تبدیل URL به آی‌پی‌ آدرس از دید کاربر مخفی است؛ اما شما از هر وب‌سایتی بازدید کنید، دقیقا همین فرآیند طی می‌شود.

فرایند یادشده می‌تواند برای افرادی مشکل‌ساز باشد که تمایلی ندارند شخصی قادر به ردگیری محتوای وب‌سایت‌هایی باشد که از آن‌ها بازدید می‌کنند. مشکل این است که فرآیند یادشده در قالب متن آشکار (یا متن رمزنگاری‌نشده) و از طریق پروتکل‌های UDP و TCP صورت می‌گیرد و این یعنی تمامی افرادی که می‌توانند اتصالات شما را ببینند، عملا توانایی دیدن این فرآیند را نیز دارند. از جمله‌ی افراد (یا سازمان‌هایی) که توانایی دیدن این اطلاعات شما را دارند، می‌توان به ارائه‌دهنده‌ی سرویس اینترنت (ISP) اشاره کرد. دقیقا همین‌جا است که پروتکل DNS over TLS وارد ماجرا می‌شود.

DNS over TLS در حقیقت پروتکلی است که فرآیند جست‌و‌جوی DNS را در حد و اندازه‌ی HTTPS رمزنگاری می‌کند. نتیجه این می‌شود که آن DNS دیگر نمی‌تواند وب‌سایت‌هایی را ببیند که شما از آن‌ها دیدن کرده‌اید یا حتی وارد آن‌ها شود. DNS over TLS برای انجام این رمزنگاری، از پروتکل امنیتی لایه‌ی انتقال (TLS) بهره می‌گیرد. این فرآیند برای پشتیبانی از DNS over TLS به DNS-ی که در حال استفاده از آن هستید، نیاز دارد. با این حال اگر کاربران مایل به بهره‌گیری از این ویژگی باشند، می‌توانند DNS خود را به DNS گوگل تغییر دهند.

ظاهرا پشتیبانی از DNS over TLS به مرور زمان در حال اضافه‌ شدن به سیستم‌عامل اندروید است. اضافه‌ شدن این پروتکل به اندروید، به این معنی خواهد بود که به‌زودی در قسمت Developer Options، گزینه‌ی جدیدی برای فعال‌ یا غیر فعال‌سازی پروتکل DNS over TLS برای کاربران در دسترس قرار خواهد گرفت. اگر واقعا قرار باشد چنین اتفاقی رخ دهد، می‌توان گفت که در برهه‌ی زمانی فعلی، گزینه‌ی یادشده در مرحله‌ی آزمایشی است و در نسخه‌ی بعدی اندروید، به‌عنوان مثال اندروید ۸.۱، به‌صورت عمومی در دسترس قرار خواهد گرفت.

در حال حاضر، حدود نیمی از ترافیک تمامی وب‌سایت‌ها رمزنگاری شده است و اضافه‌ کردن پروتکل DNS over TLS قطعا درجه‌ی امنیت کاربران و حفظ حریم خصوصی آن‌ها را بهبود خواهد بخشید. به یاد داشته باشید که اکثر DNS-ها از پروتکل DNS over TLS پشتیبانی نمی‌کنند.

پروتکل DNS over TLS قرار نیست حفظ حریم ۱۰۰ درصدی را برای شما امکان‌پذیر کند. این‌ بار به جای ISP، این ارائه‌دهنده‌ی DNS جدید شما است که توانایی دیدن ترافیک DNS-تان را پیدا می‌کند. با بهره‌گیری از DNS over TLS، در‌خواست‌های DNS کاملا رمزنگاری خواهند شد؛ اما سرور DNS over TLS همچنان توانایی دیدن ترافیک DNS شما را دارد؛ بنابراین همین موضوع می‌تواند باعث شود که بسیاری استفاده از پروتکل DNS over TLS را ترجیح ندهند.



تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

همان‌طور که می‌دانید، سایت کوئرا، محلی برای به افزایش دانش و به اشتراک گذاشتن آن است. این سایت به مردم سراسر جهان کمک می‌کند که از دانش دیگران استفاده کنند و سطح علمی خود را ارتقاء دهند. روش کار این وب‌سایت به این صورت است که مردم سؤال‌های خود را مطرح می‌کنند و افرادی که اطلاعات کافی داشته باشند به آن سؤال پاسخ می‌دهند. هرچقدر رأی مثبت یک پاسخ بیشتر باشد، آن پاسخ به‌عنوان جواب نهایی سؤال در نظر گرفته می‌شود. سؤالی که اخیرا در این سایت مطرح شده این است که «تبلیغات گوگل یا گوگل ادوردز تا چه اندازه تأثیرگذار هستند؟»جاستین رضوانی، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت theAmplify به این سؤال پاسخ داده است. در ادامه‌ی این مقاله‌یزومیت به بررسی پاسخ او از زبان خودش می‌پردازیم:

digital advertising

تبلیغات دیجیتال در چند دهه‌ی گذشته، رشد بسیار زیادی داشته است. این روزها برندهای بزرگ مبلغ قابل توجهی از بودجه‌ی خود را صرف تبلیغات فیسبوک و گوگل ادوردز می‌کنند. درحالی‌که در زمان‌های گذشته این بودجه صرف تبلیغات تلویزیونی و چاپ کاغذهای تبلیغاتی می‌شد. البته دلیل بروز چنین رفتاری کاملا روشن و واضح است: امروزه مردم بسیاری از زمان خود را در پلت‌فرم‌های دیجیتال سپری می‌کنند. اما گزارش‌های مبنی بر کلاه‌برداری اینترنتی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده‌اند، حاکی از این هستند که برندها مبالغ قابل توجهی از بودجه‌ی خود را به خاطر این کلا‌ه‌برداری‌ها از دست داده‌اند. زیرا این تبلیغات در اختیار مشتری‌های مورد نظر برند قرار نمی‌گیرد. همچنین در سال ۲۰۱۶ اعلام شد که برندها حدود ۱۲.۵ میلیارد دلار بابت ترافیک بی‌اعتباری که توسط ربات‌ها و نه انسان‌ها به سایتشان وارد شده است، ضرر کرده‌اند.

این مسائل برای برندهایی که انتظار دارند بودجه‌ی بازاریابی‌شان بازگردد مشکل بسیار بزرگی است. به همین دلیل جان مولر، رئیس مالی شرکت P&G تمام هزینه‌های مربوط به تبلیغات دیجیتال را قطع کرده است تا به نتایج قابل‌ توجه‌تری برسد. او در این رابطه گفت: «ما بعد از قطع کردن بودجه‌ی تبلیغات دیجیتال، هیچ کاهشی در نرخ رشد شرکت مشاهده نکردیم. بنابراین متوجه شدیم مبلغی که هزینه می‌کردیم بی‌فایده بوده است.» مدیرعامل این شرکت یعنی دیوید تیلور نیز اعلام کرد که تا به حال بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بابت تبلیغات دیجیتال خرج کرده و تمام این مبالغ بی‌فایده بوده است. زمانی که یکی از بزرگ‌ترین برندهای جهان چنین استنتاجی دارد، بسیار جای تأمل است؛ اما من معتقدم که آن‌ها در مسیر درستی قرار گرفته‌اند.

هر روز تحقیقات بیشتری در مورد مشکلات تبلیغات دیجیتال و برنامه‌ریزی منتشر می‌شود و ما هم هر روز بیشتر شاهد این هستیم که برندها بودجه‌ی خودشان را برای برگزاری رویدادها، کمپین‌های لایو شبکه‌های اجتماعی و اینفلوئنسر مارکتینگ خرج می‌کنند. در ادامه بیشتر به شرح دلایل این موضوع می‌پردازیم:

influencer marketing

۱- استفاده از اد بلاکر در حال افزایش است

در سال ۲۰۱۶ اعلام شد که استفاده از اد بلاکر ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است و این موضوع جای تأمل دارد. درنتیجه‌ی چنین واقعیتی برندهایی مانند Jaguar و MasterCard در حال سرمایه‌گذاری روی رویدادهای واقعی‌تری هستند که تعامل بیشتری با مشتری‌ها داشته باشند. ایجاد تجربه‌ی خاص، یکی از راه‌های سریع و تأثیرگذار برای افزایش میزان آگاهی مردم از برند و برقراری رابطه با آن است. چنین تجربیاتی تمام حواس پنج‌گانه را تحت تأثیر قرار می‌دهند و خاطره‌ی خوبی در ذهن مشتری ماندگار می‌کنند. همین موضوع میزان وفاداری مشتری‌ها را نسبت به برند افزایش می‌دهد. استفاده از اینفلوئنسرها یا شخصیت‌های مشهور، روش خوبی برای ایجاد چنین تجربیاتی بین مشتری‌ها است. مشتری‌ها دوست دارند اینفلوئنسرهای مورد علاقه‌ی خود را از نزدیک ببینند و در دنیای واقعی با آن‌ها در تعامل باشند.

طرفداران واقعی یک اینفلوئنسر حاضرند مسافت زیادی را بابت شرکت در یک رویداد و بودن در کنار شخص مورد نظر طی کنند. بنابراین طبیعی است که نسبت به تبلیغات آنلاین و اقدام به عمل‌ها توجه کمتری نشان دهند.

۲- پخش زنده برندها یا لایو استریم بسیار محبوب شده است

ویدئوهای پخش زنده بسیار پرطرفدار شده‌اند. درواقع حدود نیمی از کاربران اینترنت در آمریکا حداقل هفته‌ای یک بار ویدئوی لایو مشاهده می‌کنند. در این میان ویدئوهای فیسبوک طرفداران بیشتری دارند و ۳ برابر بیشتر از بقیه‌ی ویدئوها دیده می‌شوند. این نشان می‌دهد که ویدئوی لایو نقش پررنگی در افزایش میزان درگیری یا انگیجمنت دارد. یکی از مهم‌ترین عواملی که میزان محبوبیت ویدئوهای لایو را بالا می‌برد حضور اینفلوئنسرها است. مردم دوست دارند افرادی که می‌شناسد و شبکه‌های اجتماعی‌شان را دنبال می‌کنند در ویدئوهای لایو ببینند. ویدئوهایی با موضوع سرگرمی، آموزش، اخبار و ... .

اگرچه لایو فیسبوک این روزها از محبوبیت بالایی برخوردار است اما اهمیت قابلیت لایو اسنپ‌چت و اینستاگرام را نمی‌توان نادیده گرفت. استوری‌های لایو این ۲ سرویس، احساس پخش زنده را به بینندگان منتقل می‌کنند؛ بنابراین می‌توان این‌طور نتیجه‌گیری کرد که معنای جدیدی به ویدئوهای پخش زنده بخشیده است. از آنجایی که استوری‌ها احساس پخش زنده را منتقل می‌کنند، بسیاری از برندها مراسم اهدای جوایز خود را از این طریق و با حضور اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کنند. این موضوع در حال جا افتادن است و کمی زمان می‌برند که برندها ارزش و اهمیت ویدئوهای پخش زنده را نسبت به تبلیغات دیجیتال درک کنند.

influencer marketing

۳- اینفلوئنسر مارکتینگ در حال رشد است

چرا یک برند باید بودجه‌ی خود را صرف تبلیغات دیجیتال کند؛ درحالی‌که می‌تواند با همان مقدار هزینه از اینفلوئنسرها استفاده کند و هزاران مشتری که طرفدار آن‌ها هستند هدف قرار دهد. تبلیغات دیجیتال همیشه یک تبلیغ باقی می‌مانند. اما اینفلوئنسرها چون خودشان هم انسان هستند، میزان اعتماد بینندگان به یک محصول را بیشتر از تبلیغات عادی بالا می‌برند.

باید گفت اینفلوئنسرها نیز مانند گوگل ادوردز و تبلیغات فیسبوک قابل سنجش و اندازه‌گیری هستند. چندین سال پیش هیچ خبری از اینفلوئنسر مارکتینگ نبود؛ اما اکنون نرم‌افزارهایی به بازار عرضه شده‌اند که قادرند اینفلوئنسر درست و مناسب را برای یک کمپین تشخیص دهند. این موضوع نشان‌دهنده‌ی اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ در دنیای تبلیغات امروز و همه‌گیر شدن آن در آینده است.



تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1400 1401 1402 1403 1404 ... 3356 صفحه بعد