سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد کاوشگر "اینسایت" مهمترین تست خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و طبق اعلام ناسا این کاوشگر درحال آماده شدن برای پرتاب است.
به نقل از اسپیس، این کاوشگر که قرار است به شناسایی سطح زیرین مریخ بپردازد موفق شده است از تستهای ناسا که در مقر شرکت "لاکهید مارتین"(Lockheed Martin) قرار دارد، با موفقیت بیرون آمده و منتظر پرتاب به فضا خواهد بود.
در حال حاضر مسئولان ناسا در حال آمادهسازی این کاوشگر برای پرتاب هستند.این فضاپیما که در روز بعد از جشن شکرگزاری سال آینده به مریخ خواهد رسید، اولین کاوشگری خواهد بود که صرفا بر روی اکتشاف زیرسطحی در مریخ و به مطالعه عمق خاک سیاره سرخ خواهد پرداخت.
ناسا امیدوار است که بتواند با توجه به دادههای این کاوشگر، سرنخهای جدیدی از روند شکلگیری سیارههای سنگی و خاکی در جهان هستی به دست آورد.
این کاوشگر قرار است در ماه مه سال 2018 از پایگاه فضایی وایدنبرگ واقع در ساحل غربی آمریکا به فضا پرتاب شود که اولین پرتاب میانسیارهای از این پایگاه محسوب میشود.
"ستو اسپات"(Stu Spath) مدیر برنامه این فضاپیما در لاکهید مارتین گفت: در ماه گذشته یکپارچهسازی سامانه و تست عملکردهای آن انجام شده است و تجهیزات آن به طور کامل مستقر شدهاند تا بتوانیم آزمایشهای مربوط به ابزارهای حرارتی و تشعشعات فضایی را نیز انجام دهیم.
براساس اعلام ناسا منطقهای که قرار است این کاوشگر در مریخ روی آن فرود بیاید در محدوده خط استوای این سیاره در نظر گرفته شده است.
این کاوشگر از پنل خورشیدی که به صورت دو باله باز شده در دو طرف آن تعبیه شده استفاده خواهد کرد که مجموع طول آنها بیش از شش متر خواهد بود.
پس از فرود آمدن، این کاوشگر با استفاده از بازوهای رباتیک خود، دو ابزار حفاری اصلی خود را در سطح مریخ فرو میکند تا عملیات حفاری آغاز شود. این ابزارها بسیار حساس هستند و این قابلیت را دارند که بتوانند وقوع جنبش در ابعاد نصف قطر اتم هیدروژن را حس کرده و همچنین امواج لرزهای موجود در مریخ و همچنین اثرات ناشی از برخورد شهابسنگها را ثبت کنند.
برای ثبت میزان گرما و انرژی زیرسطحی مریخ یک حسگر در عمق 3 متری سطح مریخ قرار داده خواهد شد.
این ماموریت میتواند اطلاعات بسیار ارزشمندی در رابطه با ساختار هسته مریخ در اختیار محققان قرار دهد.
با توجه به اینکه سطوح داخلی مریخ در طول سه میلیارد سال گذشته کمتر از زمین تغییر داشته است میتواند هدف مناسبتری نسبت به زمین برای بررسی روند شکلگیری سیارات باشد.
این ماموریت قرار بود در سال 2016 آغاز شود اما به دلیل وجود مشکلاتی در طراحی حسگرهای این کاوشگر که باید بتوانند در شرایط نزدیک به خلاء مریخ کار کنند، به تعویق افتاد.
ناسا در حال تلاش برای شناخت هرچه بیشتر مریخ است تا بتواند تا سال 2030 اولین ماموریت انسانی به مریخ را ترتیب دهد.
محققان بریتانیایی سعی دارند توهمات شنیداری بیماران اسکیزوفرنیک را با استفاده از آواتاردرمانی برطرف کنند.
به نقل از سیانان، محققان بریتانیایی امیدوارند با استفاده از فناوری و حتی دارو و درمان، به بیماران در برطرف کردن توهمات شنیداریشان کمک کنند. روش آنها که در سال 2008 ابداع شد، با نام "آواتاردرمانی" شناخته میشود.
در این روش، بیماران با استفاده از یک برنامه رایانهای، چهرهای میسازند و برای تطابق آن با صداهایی که در سر میشنوند، به ضخیم کردن ابروها ، سرخ کردن گونهها ، بازسازی چهره آواتار و حتی تغییر نژاد آن میپردازند.
درمانگر در اتاق دیگری از طریق آواتار با بیمار صحبت میکند و از یک نرم افزار برای تغییر در زیر یا بمی صدای بیمار به منظور تطابق با آنچه بیمار در سرش میشنود، استفاده میکند. درمانگر با توجه به نوع موقعیت با ترکیب صدای بیمار، کلمات امیدوارکنندهای را ارائه میدهد.
بیماران طی شش جلسه به تدریج به صدای خود تکیه کرده و سعی میکنند اعتماد به نفس پیدا کنند. در این میان صدای در سر بیماران به تدریج کاهش مییابد.
"تام کریج" (Tom Craig)استاد روانشناسی اجتماعی در کالج کینگز لندن که پروژه آواتاردرمانی را انجام میدهد، گفت: این درمان برای همه کاربرد ندارد. برخی افراد، این درمان را بیش از حد ترسناک میدانند.
اما برخی بیماران که این روش را انتخاب میکنند، شاهد بهبودی نشانههای بیماریشان هستند. براساس پژوهشی که در مجله (Lancet Psychiatry) منتشر شد، دوازده هفته پس از درمان، تکرار توهمات شنیداری این بیماران و ناراحتکننده بودن آنها کمتر شد.
کریج، نویسنده ارشد این تحقیق ادامه داد: گفتگو با یک صدای غیرمستقیم غیرممکن است. او این درمان را به یک بازی ویدئویی تشبیه کرد که باید برای تاثیرگذاشتن بر بیمار واقعی و در عین حال برای امن بودن به قدرکافی متعادل باشد.
وی افزود: شما یک آواتار را بسیار بیشتر از صدایی که در جایی شنیده میشود، میتوانید به چالش بکشید. چهره موجب عمل کردن این صدا میشود.
محققان دریافتند که پس از آواتاردرمانی، بیماران احساس میکردند صداها نسبت به مراحل اولیه قدرت کمتری دارند.
"پل گرانت" (Paul Grant)، استادیار"دانشکده داروسازی پرلمن"(Perelman School of Medicine) در دانشگاه پنسیلوانیا که انواعی از درمان شناختی را برای بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی ارائه کرده است، اظهار داشت: این درمان، بازسازی روش واکنش بیمار به صداهایی که میشنود است.
گرانت با وجود اذعان به جذاب بودن روش آواتاردرمانی گفت که برای مطمئن شدن از موثر بودن این روش، میزان مفید بودن آن در برابر درمانهای دیگر و اشخاصی که این روش برایشان مفید است، باید پژوهش بیشتری انجام شود.
محققان پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با مطالعات گسترده بر روی میراگرها،به فرمولاسیون ساخت ابزاری برای مقاومسازی سازهها در برابر زلزله دست یافتند.
دکتر دکتر فریبرز ناطقی الهی، بنیانگذار مقاومسازی و مدیریت بحران در کشور و عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه 15 سال پیش ایده استفاده از براس سازهها را پیشنهاد کردم، گفت: میراگر یا Damper (ابزارهایی برای کاهش ارتعاشات ناشی از باد یا زلزله در سازهها) همانند فنرهای خودرو برای کنترل حرکات و لرزشهای زلزله در ساختمانها است که مطالعات در این زمینه را در قالب یک تز دکتری در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله اجرایی کردیم.
وی ادامه داد: در فاز اول بر روی هندسه، مصالح، تعداد پلیسهها و فاصله پلیسهها و دیگر پارامترهای دخیل مکانیکی، دینامیکی و هندسی مورد بررسی و مدلسازی قرار گرفت، سپس بر اساس مطالعات گسترده آزمایشگاهی بر روی نمونههای ساخته شده در قالبهای اجرایی مورد آزمایشات بسیار وسیع قرار گرفت.
ناطقی الهی با بیان اینکه در این آزمایشها هر پارامتر مطرح در فرایند عملکرد مورد بررسی دقیق قرار گرفت، ادامه داد: در نهایت با جمعبندی کامل یافتههای تئوریک، تحلیلی، عددی و آزمایشگاهی فرمولاسیون لازم برای طرح و ساخت این میراگرها ارائه شد.
مجری طرح اضافه کرد: به منظور دستیابی به عملکرد واقعی و عملی این نمونهها مجددا آزمایشات گستردهای در اسکلتهای واقعی فلزی تحت بارگذاری دینامیکی همانند زلزله انجام و سپس تغییرات لازم برای بهبود عملکرد نتیجهگیری شد.
وی عملکرد فوقالعاده میراگرها در سازههای تحت زلزله را از نتایج به دست آمده از این مطالعات دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج به دستآمده فرمولهای طراحی هر دو قطعه آکاردئونی (تو خالی و توپر) در قالب دستورالعمل طراحی میراگرها ارائه شد.
ناطقی الهی فاز سوم این مطالعات را مطالعه سه گروه از این میراگرها در سه صنعت ساختمان، لولههای تاسیساتی نفت و گاز و پلها عنوان کرد و ادامه داد: نتایج این فاز نشان داد که این میراگرها قادر به کنترل کامل لرزهها در حد تعریفشده قابل قبول بوده و بصورت کامل از آسیبپذیری لرزهای این سازهها جلوگیری کرده است.
آزمایش بر روی میراگرهای آکاردئونی برای افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله
به گفته وی، این تحقیقات با همکاری دانشجوی دکتری اسبق پژوهشگاه بینالمللی زلزله دکتر معتمدی و استاد دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا و دکتر ایزدی استاد دانشگاه نجفآباد بوده است.
جدیدترین مدل از کراساور میتسوبیشی ASX در حال پیشفروش است. در این مطلب به بررسی جامع مدل ASX و مقایسهی آن با خودروهایی مثل هیوندای توسان، کیا اسپورتیج و محصولات همقیمت میپردازیم
کلاس کراساورهای کوچک و سایز متوسط، فراتر از دیگر خودروها؛ بیشترین رشد تقاضا را در سالهای گذشته داشتهاند. امروزه، نهتنها جوانان، که افراد میانسال و خانوادههای پرجمعیت، رانندگی با شاسیبلندها را به سدانهای معمولی و حتی لوکس، ترجیح میدهند. این شرایط، باعث شده است غولهای خودروسازی، مثل تویوتا و بیامو، بیشترین حجم فروش خود در سالهای آینده را، مختص کراساورها پیشبینی کنند.
در سالهای ابتدایی دههی ۷۰ شمسی، هنگامی که واردات خودروهای خارجی به تعداد محدود و برای مدتی نسبتا کوتاه انجام شد؛ میتسوبیشی پاجیرو، به عنوان تنها شاسیبلند مدرن بازار ایران مطرح بود. در شرایطی که نیسان پاترول مونتاژ پارسخودرو و مدلهای قدیمی لندرور و لندکروزر، معدود گزینههای مناسب برای علاقهمندان کلاس شاسیبلند محسوب میشدند، میتسوبیشی پاجیرو توانست، توجه خریداران متمول زمان خود را جلب کند و با کیفیت سواری خوب در کنار امکانات رفاهی مناسب، موفق ظاهر شود. پاجیرو در کنار سدان اسپرت لنسر، خاطرهی خوبی از برند میتسوبیشی در ذهن مردم ایران باقی گذاشت.
حدود یک قرن پیش، شرکت میتسوبیشی موتورز، بینان نهاده شد. این گروه صنعتی، تا قبل از روی آوردن به خودروسازی، به عنوان غول کشتیسازی ژاپن شناخته میشد، اما با معرفی اولین خودروی بنزینی با خط تولید تجاری در سال ۱۹۱۷، نخستین خودروساز صنعتی ژاپن، لقب گرفت. میتسوبیشی تا دههی ۸۰ میلادی به رشد خود ادامه داد و در جمع سودآورترین برندهای خودرویی دنیا قرار داشت، اما با شروع دههی ۹۰، با کاهش فروش و کمبود سرمایه مواجه شد. قدیمیترین خودروساز ژاپن، با شروع قرن بیست و یکم در سراشیبی سقوط قرار گرفت و در نهایت، مجبور به فروش تمامی خطوط تولید خود، در خارج از کشور شد. شاید بتوان، نیسان را ناجی میتسوبیشی دانست، چرا که با خرید ۳۴درصد از سهام این برند، سازندهی لنسر و پاجیرو را از ورشکستگی نجات داد.خودروهای مدرن میتسوبیشی، از جمله شاسیبلند اوتلندر و ASX که امروزه در ایران حضور دارند؛ با ظاهری فراتر از مدلهای قبلی ارائه میشوند. این موضوع، نشانهی سرمایهگذاری صحیح و مدیریت عالی گروه رنو – نیسان در راس میتسوبیشی است.
تا پیش از سال ۲۰۱۰، اوتلندر و پاجیرو تنها شاسیبلندهای میتسوبیشی محسوب میشدند. این شرکت خودروسازی، بر اساس پلتفرم مدل RVR که به عنوان محصولی هاچبک و شبیه به مینیون شناخته میشد، اقدام به معرفی ASX در کلاس کراساورهای کوچک کرد. این خودرو در بسیاری نقاط جهان، از جمله امریکا؛ با نام اوتلندر اسپرت شناخته میشود و در تاریخچهی برند سازنده، نسل سوم RVR به حساب میآید. خودروی ASX، همچنان با نسل اول خود در بازار جهانی حضور دارد، اما با فیسلیفت سال ۲۰۱۷، جذابیت بیشتری پیدا کرده است و هماکنون در ایران، پیشفروش میشود.
جالب است بدانید، پلتفرم میتسوبیشی ASX با کد GS ضمن همکاری میتسوبیشی با گروه دایملر- کرایسلر (مالک سابق مرسدس بنز آلمان و کرایسلر امریکا) در سال ۲۰۰۵ ساخته شد. این پلتفرم با کمی تغییر، در خودروهای لنسر، اکلیپس کراس، جیپ کامپس و جیپ پاتریوت، کرایسلر 200، سیتروئن C4 و پژو 2008 نیز استفاده شده است. در حال حاضر، خودروی ASX با ۷ تیپ فنی مختلف در خطوط تولید ژاپن، برزیل، چین، اندونزی و مالزی قرار دارد، درحالیکه از سال آینده با پیشرانهی پلاگین هیبرید هم، عرضه خواهد شد. در حال حاضر، ASX پرفروشترین کراساور کامپکت در بسیاری نقاط دنیا از جمله استرالیا، پس از مزدا CX-3 محسوب میشود.
طراحی ظاهری و بدنه
مهمترین تفاوت ASX مدل ۲۰۱۷ با نسخهی قبلی، در نمای مقابل همراه با جلوپنجره و ادوات کروم خلاصه میشود. زبان طراحی جدید در محصولات میتسوبیشی، اوتلندر و ASX را بیش از دیگران تحت تاثیر قرار داده است تا از قطعات براق کروم با طرح زیگزاگ، در کنار جلوپنجره و امتداد چراغها استفاده کنند. فیسلیفت ASX، آنچنان هنرمندانه انجام شده، که در چشم بیننده متفاوت از مدل قبلی به نظر میرسد، درحالیکه با کمترین هزینه به تولید رسیده است و حتی از همان چراغهای قبلی استفاده میکند. در مقایسه با مدل ۲۰۱۰، ASX جدید، حس اسپرت و جوانپسندتری به نمایش میگذارد که تا حدودی لوکس و جذاب به نظر میرسد.
در نمای روبرو، به لطف پنلهای کروم، چراغها و جلوپنجره کاملا جدا از بدنه دیده میشوند. با این هدف، قطعهای فلزی و براق هم در بخش بالا و همسطح چراغهای اصلی به کار رفته است. جلوپنجره و مجرای هدایت هوا در میان سپر، به رنگ سیاه و البته فلزی هستند تا با خطوط موازی و انحنا در گوشهها، ترکیبی هماهنگ تشکیل شود. میتسوبیشی ASX از مهشکنهای دایرهای و نسبتا معمولی در طرفین سپر استفاده میکند که جایگاهی سیاه و پلاستیکی دارند. ساختار پیچیدهی زیر چراغ، شامل سپر، ادوات کروم و فضای هدایت هوا است که با قطعهای همرنگ بدنه در بخش پایین، ارائه میشود.
نزدیک به زمین، شاهد قطعهای سرتاسری از پلاستیک هستیم که در سفرهای خارج جاده، آسیبپذیر به نظر میرسد؛ در مجموع، طراحان میتسوبیشی به طرزی هوشمندانه از پلاستیک سیاهرنگ در سپر ASX استفاده کردهاند تا همراه با صرفهجویی اقتصادی، ظاهر خودرو لوکس و فراتر از یک محصول ارزانقیمت به نظر رسد. از دیگر نکات مثبت در طراحی نمای روبروی ASX، میتوان به حجمدهی جذاب کاپوت اشاره کرد که با خطوط هماهنگ، حس اسپرت خودرو را افزایش میدهند. حضور شیشهشور در زیر چراغهای اصلی، آپشنی استاندارد در ASX است که معمولا در شاسیبلندهای لوکس دیده میشود.
از نمای جانبی، طبیعتا تفاوت خاصی میان ASX جدید با مدل ساخت ۲۰۱۰ دیده نمیشود، اما رینگهای طرح جدید با سایز ۱۸ اینچ، حذابیت بیشتری ایجاد میکنند. خط حجمدهندهی اصلی، در امتداد دستگیرهها از چراغ عقب تا گلگیر جلو کشیده شده است، در حالیکه پایین در و نزدیک رکاب هم، برجستگی دیگری روی بدنه دیده میشود تا منحنی روی گلیگرهای جلو و عقب را پیوند دهد. قطعهای پلاستیکی، سیاهرنگ و نسبتا باریک، زیر درهای وجود دارد، اما خبری از قاب پلاستیکی مرسوم در کراساورها، داخل گلگیر و نزدیک چرخها نیست. مدل ASX، همچنان با آینه بغل ساده همراه نوار LED راهنما و اسپویلر کوتاه در عقب ارائه میشود که چندان اسپرت و چشمگیر نیست، اما به لطف آنتن کوسهای (در مدلهای جدید واردشده به ایران) و ریل باربند (که در نمونههای وارداتی همرنگ بدنه نیست و سیاهرنگ است)، ظاهر قابل قبولی ارائه میکند.
پشت ASX، حس ژاپنی و انتقامجوی محصولی از میتسوبیشی را حفظ کرده است. این موضوع، با چراغهای مثلثی که زاویههایی تیز در گوشهها دارند، تقویت میشود. درپوش صندوق، ساختار مناسبی برای پلاک دارد و با خطی منحنی و عرضی، قسمت مربوط به شیشهی عقب را از باقی بدنه جدا میکند. سپر ASX، کاملا قدیمی به نظر میرسد و با سنسورهای بیرونزده از سطح و چراغ ترمز قرمزرنگ که شدیدا توی ذوق بیننده میزند، چندان جالب توجه نیست. البته حجمدهی خوبی روی سپر دیده میشود که باعث برجسته و اسپرت شدن این نما شده است، اما با قطعات پلاستیکی سیاه در پایین و تجهیزاتی مثل منبع اگزوز که براحتی توی دید هستند، کمی سهلانگاری در طراحی ASX احساس میشود.
در مجموع، میتوان کراساور کامپکت میتسوبیشی در نسخهی جدید را، یک محصول جذاب و مد روز دانست که ایراد خاصی در طراحی بیرونی ندارد و همچنان استانداردهای یک مدل ژاپنی را، فراهم میکند. ابعاد این خودرو، شامل طول ۴۲۹۵ میلیمتر با عرض ۱۷۷۰ میلیمتر میشود که ارتفاع سقف ۱۶۳۱ میلیمتر و فاصله محورهای ۲۶۷۰ میلیمتر دارد.
فضای داخلی و کابین
ورود به کابین ASX، حس عجیب و خارقالعادهای به سرنشینان نمیدهد. هرچند که همهچیز، در مکان مورد انتظار و طبق روال کراساورهای معمولی است، ساختاری تکراری و عاری از خلاقیت دارد. در بازار ایران، ASX با سطح قیمت نسبتا بالایی ارائه میشود، اما از نظر زیبایی فضای داخلی، همطراز با رقبا و هزینهی پرداختی ارزیابی به نظر نمیرسد. این موضوع، یقینا به دلیل سال ساخت مدل اولیهی ASX است که به ۸ سال پیش، باز میگردد.
مادهی اصلی تشکیل دهندهی داشبورد، پلاستیک سخت و معمولی است. انحنا و خطوط خاصی در مقابل شاگرد دیده نمیشود و تقریبا در همهی نسخهها، با رنگ خاکستری تیره خواهد بود. این متریال، در تودریها و میان فرمان نیز وجود دارد تا مطمئن شوید، محصولی لوکس و فراتر از انتظار، در اختیار شما نیست. قسمت مربوط به نمایشگر، مجاری تهویه مطبوع، کلیدهای فعالساز فلاشر و کیسهی هوا در قابی از پلاستیک، با ساختاری شفاف و سیاهرنگ (اصطلاحا سیاه پیانویی) دیده میشوند تا کاملا جدا از ساختار کلی داشبورد باشند. این بخش، در نسخههای مختلف ASX، کمی متفاوت است و در مدلهایی مثل نمونه وارداتی، دارای نمایشگر ۶.۴ اینچی لمسی خواهد بود، درحالیکه مدلهای فولآپشن این خودرو در بازار جهانی، با نمایشگر ۷ اینچ ارائه میشوند. کمی پایینتر، کلیدهای گردان و کاملا سنتی مربوط به تهویه مطبوع قرار دارند که چندان مدرن به نظر نمیرسند. در مقابل دستهدنده هم، جالیوانی، فضای خالی مناسب برای تلفن همراه و فندک الکتریکی به وضوح و بدون کاور دیده میشوند که دارای متریالی پلاستیکی و نسبتا ارزانقیمت هستند. این شرایط، در کلیدهای مربوط به شیشه بالابر روی درها نیز، وجود دارد.
طراحی صندلیهای ASX، قابل قبول است و به خوبی بدن سرنشینان جلو را حفظ میکند. این بخش با مواد مناسب و چرم مصنوعی، در قسمت پایینتنه و اطراف نشیمنگاه، کاملا اسپرت عمل میکند و راحتی قابل قبولی فراهم میشود. در ردیف جلو، فضای بالای سر، اطراف شانه و زانوها، رضایت بخش است، اما برای سرنشینان عقب، شرایطی فراتر از انتظار وجود دارد، به طوریکه فاصلهی سر تا سقف و صندلی جلو تا زانو، حتی برای افراد بلند قد هم، عالی به نظر میرسد. در ردیف دوم، استراحتگاه بازو با امکان دسترسی به صندوق بار و ۲ جا لیوانی در نظر گرفته شده است که در سفرهای طولانی مدت و چهارنفره، راهگشا خواهد بود. البته نباید فراموش کرد که صندلیهای عقب، با ساختار نسبتا صاف و تخت، ارائه میشوند که راحتی صندلیهای جلو را فراهم نمیکنند.
فرمان ASX، کاملا مشابه آنچه در لنسر دیدهایم، فاقد چرم و مواد مربوط به پوشش صندلیها است. در بسیاری مدلهای جدید، بخش پایینی فرمان دارای قطعهای کروم و ادواتی سیاه و شفاف است که شبیه به آنچه روی داشبورد و پیرامون نمایشگر وجود دارد، دیده میشود. کلیدهای روی فرمان، شامل فعالکنندهی کروزکنترل، مدیریت سیستم صوتی و پاسخ به تماس تلفن همراه؛ ساختار مناسبی دارند، اما کاملا پلاستیکی ساخته شدهاند. پنل پشت فرمان، از طرح سیلندری استفاده میکند که در خودروهای مدرن امروزی، دیده نمیشود و شباهت زیادی به سوزوکی ویتارای مونتاژ داخل دارد. از نکات مثبت این بخش، میتوان به نمایشگر جذاب در وسط پنلهای سرعت و دور موتور اشاره کرد که با کامپیوتر سفر ارتباط دارند. اطلاعات مهم فنی، مثل حالت رانندگی، مصرف سوخت لحظهای، درجه حرارت پیشرانه و ظرفیت بنزین باقیمانده در باک، از طریق همین نمایشگر ارائه میشوند و چراغ خاصی در مجاورت عقربهها وجود ندارد.
از مهمترین نکات مثبت در طراحی ASX، باید به سقف پانورامیک با ساختار یکتکه اشاره کرد که در کراساورهای سایز کوچک، بهندرت دیده میشود. صندوق بار این خودرو در حالت استاندارد، ۴۱۹ لیتر است و با خواباندن صندلیها، به ۱۲۱۹ لیتر افزایش پیدا میکند. سطح صندوق، کمی پایینتر از لبهی در است، اما برای برداشتن وسایلی مثل چمدانهای بزرگ، چندان مشکلساز نخواهد بود. این بخش، پس از خوابیدن صندلیهای عقب، ساختاری تقریبا یکپارچه و قابل قبول خواهد داشت.
پیشرانه و تواناییهای فنی
میتسوبیشی ASX، در نقاط مختلف جهان دارای قوای محرک متنوعی است. این خودرو با پیشرانهی ۲ لیتری تنفس طبیعی در ایران حضور خواهد داشت، اما با توجه به غیر قابل پیشبینی بودن شرایط واردات خودرو به کشور، در ادامهی مطلب به بررسی اجمالی نسخهی بنزینی ۲.۴ لیتری هم، پرداخته میشود.
پرفروشترین مدل ASX، در دنیا، مجهز به پیشرانهی ۲ لیتری و فاقد توربوشارژر است. قدرت این نمونه در صورت استفاده از بنزین استاندارد جهانی، ۱۴۸ اسب بخار با گشتاور ۱۹۶ نیوتنمتر است. بیشترین قدرت، در دور موتور ۶۰۰۰ دور بر دقیقه و نهایت گشتاور از دور موتور ۴۲۰۰ دور بر دقیقه حاصل میشود. میتسوبیشی ASX با ۲ پیشرانه لیتری، جعبهدندهی ۵ سرعتهی دستی و ۶ سرعتهی CVT تولید شده است که البته با نسخهی CVT، طرفدار بیشتری دارد. زمان صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت این خودرو با گیربکس اتوماتیک و بنزین وطنی، حدود ۱۰.۵ ثانیه خواهد بود، درحالیکه برای رسیدن به سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت، نزدیک به ۳۰ ثانیه، زمان میبرد و نهایت سرعت، ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت خواهد داشت. میانگین مصرف سوخت میتسوبیشی ASX در ایران، ۸.۵ تا ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر گزارش شده است، اما با سرعت ثابت در بزرگراه، حدود ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و هنگام رانندگی در ترافیک شهری، بین ۱۰ تا ۱۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
علاقهمندان ASX در بازار جهانی، میتوانند به سراغ نسخهی ۲.۴ لیتری این خودرو بروند. این پیشرانه، که امروزه روی اوتلندر جدید در ایران دیده میشود، با اندک تنظیمات متفاوت نسبت به برادر بزرگتر؛ قدرت ۱۶۸ اسب بخار و گشتاور ۲۲۶ نیوتنمتر ارائه میکند. این مدل از ASX، حدود ۸.۵ ثانیه پس از شروع حرکت به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و میانگین مصرف سوخت ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر با بنزین استاندارد جهانی خواهد داشت. کمترین مصرف سوخت این مدل، ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و بیشترین میزان مصرف، ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
در حال حاظر، نسخهی بنزینی ۲ لیتری با جعبهدندهی دستی، سیستم تک دیفرانسیل و آپشنهای سطح پایه (تیپ ES)، به قیمت ۲۰ هزار دلار تولید میشود. خودروی ASX با همین پیشرانه، همراه سیستم دو دیفرانسیل هوشمند AWC، گیربکس اتوماتیک CVT و آپشنهای نسبتا کامل (تیپ LE)، تقریبا ۲۵ هزار قیمت دارد. نسخهی ۲.۴ لیتری و دو دیفرانسیل این خودرو با آپشنهای کامل (تیپ SEL)، نزدیک به ۲۷ هزار دلار خواهد بود.
آپشنهای رفاهی و امکانات جانبی
میتسوبیشی ASX، در کنار پیشرانهی ۲ لیتری و ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ، از گیربکس CVT با قابلیت تعویض دستی در ۶ مرحله (Sport Mode) و اهرم های تعویض دنده پشت فرمان استفاده میکند. در ASX وارداتی، سیستم تعلیق جلو مک فرسون استرات و سیستم تعلیق عقب اتصال چند گانه است. ترمز عقب دیسکی و جلو دیسکی خنک شونده هستند. این خودرو، دیفرانسیل جلو با قابلیت تبدیل الکترونیکی آن به حالت دو دیفرانسیل (4WD) است. هرچند که عملکرد این خودرو در حالت دو دیفرانسیل، رضایتبخش ارزیابی میشود، به نظر میرسد نسخهی وارداتی فاقد فناوری دو دیفرانسیل اختصاصی میتسوبیشی موسوم به AWC (مخفف All Wheel Control) باشد. این آپشن تاثیر زیادی بر تعادل خودرو و افزایش ایمنی آن، خصوصا در مسیرهای لغزنده خواهد داشت و شرکت سازنده، تبلیغات زیادی بر تواناییهای آن داشته است.
در نمای بیرونی، رینگهای اسپرت ۱۸ اینچ با طرح جدید وجود دارند. چراغ های جلو زنون و مجهز به سیستم اتوماتیک تنظیم ارتفاع نور، چراغ های عقب طرح LED، سقف پانورامیک یکتکه، شوینده چراغ ها بر روی سپر جلو، آیینه های جانبی با قابلیت جمع شدن الکتریکی به همراه راهنما، سنسور باران، روشنایی اتوماتیک چراغ های جلو، باربند و آنتن کوسهای؛ دیگر آپشنهای ظاهری میتسوبیشی ASX هستند.




در فضای داخلی، نمایشگر لمسی ۶.۴ اینچ، سیستم صوتی استاندارد با ۴ اسپیکر و ۲ توئیتر، قابلیت پخش MP3 از طریق درگاه USB و AUX، ناوبری ماهوارهای، ارتباط با گوشی هوشمند و تماس تلفنی از طریق بلوتوث، کنترل تماس و سیستم صوتی رو فرمان، هماهنگ با اندرویداتو و اپل کارپلی، کروز کنترل، فرمان و صندلیهای چرم، گرمکن داخلی برای سرنشینان جلو، ورود و استارت بدون کلید، تهویه مطبوع اتوماتیک و سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر) مهمترین آپشنهای میتسوبیشی ASX هستند. نمونهی فولآپشن این خودرو در خارج از ایران، مجهز به نمایشگر ۷ اینچ، سیستم صوتی باکیفیت از برند امریکایی راکفورد فوسگیت (Rockforod Fosgate) همراه ۹بلندگو و یک سابووفر در عقب است.
تست تصادف و آپشنهای ایمنی
طبق معمول، ASX هم مثل دیگر محصولات میتسوبیشی با امتیاز خوبی در تستهای تصادف مختلف مواجه شده است. از سویی دیگر، نباید فراموش کرد که این آزمایشها روی مدل ۲۰۱۰ از ASX انجام شده است و این خودرو از نظر فناوریهای مدرن ایمنی، در سطح بالایی ارزیابی میشود. به همین دلیل امکاناتی نظیر، ترمز خودکار اضطراری و هشدار نقطهی کور، حتی در نسخهی فولآپشن ASX هم وجود ندارند. در ادامهی مطلب، میتوانید بینندهی فیلم کوتاهی از تست تصادف این خوردو در سال ۲۰۱۲ باشید که توسط بنیاد حفاظت و بیمهی بزرگراههای امریکا (IIHS) انجام شده است.
کراساور ASX در سال ۲۰۱۱ مورد آزمایش موسسهی ایمنی خودروهای اروپا (Euro NCAP) نیز قرار گرفته و با ۵ ستاره، پذیرفته شده است. در مجموع، این خودرو امتیاز ۸۶ از ۱۰۰ را برای حفاظت سرنشینان جلو، و برای مسافران صندلی عقب و کودکان، امتیاز ۷۸ از ۱۰۰ و برای ایمنی عابرین پیاده در برخورد با ASX، امتیاز ۶۰ از ۱۰۰ گرفته است، درحالیکه برای آپشنها و فناوریهای ایمنی خودرو، امتیاز ۷۱ از ۱۰۰ (با توجه به استانداردهای سال ۲۰۱۱) به ASX اختصاص داده شده است.
میتسوبیشی ASX مجهز به ۷ کیسه هوای ایمنی ( ۲ عدد جلو شامل راننده و سرنشین جلو، ۲ عدد ایربگ جانبی، ۲ عدد ایربگ پرده ای و یک عدد زانویی (است. ترمز ضد قفل (ABS) کنترل فعال پایداری (ESC) و کنترل کشش (TCL)، ترمز کمکی در شیب (HSA) و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، مهمترین آپشنهای ایمنی ASX هستند. با توجه به اهمیت فناوری کنترل پایداری (ESC) فیلم کوتاه تست این سیستم روی میتسوبیشی ASX، توسط Euro NCAP در ادامهی مطلب آورده شده است.
بررسی فنی و آزمایش رانندگی
میتسوبیشی ASX در کلاس بدنهی شاسیبلندهای کامپکت قرار میگیرد، اما قیمتی در حدود نسخههای پایه از کراساورهای سایز متوسط، نظیر هیوندای توسان و کیا اسپورتیج ارائه میکند. این موضوع، کاملا بر خریدار ایرانی تاثیرگزار بوده است و بسیاری از علاقهمندان چنین خودرویی را، به سمت رقبای کرهای سوق داده است. هرچند که مزایای استفاده از محصولی با برند میتسوبیشی، غیر قابل انکار به نظر میرسد، قیمت تمامشدهی ASX و سطح آپشنهای این خودرو، برای بازار ایران جذابیت چندانی نداشته است.
از نظر ظاهر بیرونی، به لطف فیسلیفت سال ۲۰۱۶، نمیتوان ایراد خاصی از میتسوبیشی ASX گرفت. خصوصا در نمای روبرو که اهمیت بیشتری دارد، ادوات براق کروم و حس اسپرت خودرو، کاملا چشمگیر عمل میکند. رینگهای اسپرت ۱۸ اینچ در نمونهی وارداتی، تاحدودی ASX را به کلاس بدنهی بزرگتر نزدیک میکند، اما در مجموع نمیتواند طول بدنهی ۴.۳ متری را، بیشتر نشان دهد. چنانچه تجربهی رانندگی با خودروهای مدرن با طراحی جدید را داشته باشید، ورود به کراساور میتسوبیشی، جذابیت خاصی نخواهد داشت. شاید هنوز هم، پنلهای پشت فرمان با طرح سیلندری، شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما چیدمان سادهی تجهیزات در میان داشبورد و کلیدهای گردان سنتی، ASX را خودرویی عاری از خلاقیت در فضای داخلی نشان میدهد.
صندلیهای ASX با چرم مصنوعی، نسبتا راحت هستند، اما به دلیل عرض کمتر این خودرو در مقایسه با مدلهای کرهای، نظیر توسان، راحتی بسیار خوبی، ارائه نمیکنند. در صندلی عقب، حالت خشک و تختهای نشیمنگاه، هزینهی بالای چنین خودرویی را توجیح نمیکند و حتی در ظاهر هم، جلوهی زیبایی ندارد. از نظر حجم فضای قابل استفاده برای بدن چهار سرنشین بالغ، میتوان نمرهی بسیار خوبی به ASX داد، چراکه سقف نسبتا بلند و فاصلهی کافی در مقابل زانوها (خصوصا در ردیف عقب) وجود دارد. صندوق بار ۴۱۹ لیتری هم، برای خودرویی در کلاس بدنهی ASX، رضایت بخش است و با خواباندن صندلیها، میتوان فضایی قابل قبولی برای حمل وسایل حجیم در اختیار داشت.




جنس پلاستیک به کار رفته در داشبورد، متوسط ارزیابی میشود، اما برای کلیدهای داخل در، جالیوانی کنار دستهدنده و بسیاری قسمتهای دیگر، از مواد خشک و ارزانقیمت استفاده شده است. کابین ASX، از نظر ابتکارات ساده برای فضاسازی، ضعیف عمل میکند و حتی به زحمت میتوان یک بطری کوچک را، در حفرهی مقابل دسته دنده، جای داد. جالب است بدانید در محل مذکور، علامتی وجود دارد که به راننده هشدار میدهد، از گذاشتن لیوان در این قسمت خودداری کند. این موضوع، علامت سوالی برای سرنشینان خواهد بود، چراکه دلیل دیگری برای وجود این حفرهی دایرهای، پیدا نخواهند کرد.
رانندگی با ASX برای افراد میانسال و خانمها، به دلیل تعویضدندههای نرم و عاری از تنشهای ناخواسته، لذتبخش خواهد بود، اما نمیتواند در شتابگیری لحظهای و سبقتهای هیجانانگیز، جوانپسند عمل کند. البته با پیشرانهی ۱۴۸ اسب بخار و گیربکس CVT، نباید انتظاری فراتر از صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۱۰ ثانیه داشت. فنربندی نرم و فرمانپذیری متعادل، همراه با آپشنهای ارزشمندی مثل فناوری کنترل پایداری (ESC) و سیستم دو دیفرانسیل، میتشوبیشی ASX را به محصولی قابل اعتماد تبدیل میکند. سکوت داخل کابین هم، نسبتا خوب ارزیابی میشود و در ترافیک شهری و دورموتورهای پایین، رضایت بخش خواهد بود.
از نظر آپشنهای رفاهی و ایمنی، میتوان ASX وارداتی را یکی از بهترین خودروهای کشور با توجه به قیمت نهایی دانست. هرچند که هیچ نسخهای از این خودرو، دارای ترمز خودکار یا هشدار خروج از لاین نیست، حضور ۷ کیسهی هوا با ایربگ مخصوص زانو، اعتماد خریدار را جلب میکند. کارکردن با نمایشگر لمسی و سیستم تهویه مطبوع، نسبتا راحت است و حتی در نمونهی وارداتی، کیفیت خوبی از سیستم صوتی دریافت میشود. از دیگر آپشنهای ارزشمند ASX، میتوان به کامپیوتر سفری و نمایشگر کوچک در پنل فرمان اشاره کرد که معمولا در کراساورهای کامپکت، وجود ندارد. از سویی دیگر، خریدار ASX میتواند با سانروف پانورامیک و یک تکهی این خودرو، حس یک محصول لوکس را تجربه کند. عمکلکرد این خودرو، در مسیرهای خارج از جاده و هنگام استفاده از سیستم 4WD نیز، قابل قبول خواهد بود.
مدل جدید ASX، یک کراساور کامپکت با آستانهی قیمت ۲۰ هزار دلار در بازار جهانی است که با هدف جذب خانوادههای سطح متوسط در کشورهای جهان اول تولید میشود. این خودرو، به لطف کیفیت ساخت قابل قبول و برند سازندهی اصیل، همچنان فروش خوبی در بازارهای خارجی، خصوصا استرالیا دارد. میتسوبیشی ASX برای افرادی که سابقهی رانندگی با سوزوکی گرند ویتارا داشته باشند، گزینهی بسیار خوبی است، اما نمیتواند هواداران شاسیبلندهای سایز بزرگتر را، جذب کند. خرید این محصول، برای خوانوادههای چهار نفره، با هدف استفادهی روزانه یا سفرهای برون شهری، خاطرهی بسیار خوبی خواهد بود و برای رانندگی بانوان، جذابیت خواهد داشت.
قیمت نهائی و مقایسه با رقبا
شرکت آرین موتور به عنوان نمایندهی رسمی میتسوبیشی در ایران شناخته میشود و خودروی ASX را با قیمت علیالحساب ۱۸۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پیشفروش میکند. موعد تحویل این محصول، ۶۰ روز کاری است و در صورت پرداخت ۱۰۷ میلیون تومان تا زمان صدور دعوتنامه، میتوان باقی مبلغ (در حدود ۷۵ میلیون تومان) را با اقساط ۱۲ ماهه به صورت ماهیانه ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، بدون کارمزد پرداخت کرد. از سویی دیگر، خرید میتسوبیشی ASX با اقساط ۲۴ ماهه، کارمزد ۱۴ درصد و اقساط ماهیانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نیز، امکانپذیر خواهد بود. تمامی خودروهای میتسوبیشی در ایران، دارای ۵ سال یا ۱۵۰ هزار کیلومتر گارانتی هستند.
باید قبول کرد، پرداخت مبلغی بیش از ۱۸۰ میلیون تومان برای یک کراساور کامپکت در بازار ایران، دور از ذهن است. چنین هزینهای، میتسوبیشی ASX را به محصولی در کلاس نیمهلوکس برای مردم کشورمان تبدیل میکند و طبیعتا، خریدار را به گزینههای جادارتر و قدرتمندتر، سوق میدهد. هیوندای توسان جدید، با چهرهی مدرن و کلاس بدنهی بالاتر، در نسخههای مختلف قیمتی بین ۱۶۵ تا ۲۲۰ میلیون تومان دارد که طبیعتا، مهمترین رقیبت ASX محسوب میشود. نسل جدید کیا اسپورتیج هم، با چالش واردات خودروهای خارجی روبرو است، اما در صورت ورود قربالوقوع به بازار ایران، حتی با قیمت ۲۰۰ تا ۲۲۰ میلیون تومان، خریدار محصولات میتسوبیشی را، وسوسه خواهد کرد. فراموش نکنیم، با کمی هزینهی بیشتر نسبت به مبلغ ۱۸۲ میلیون تومانی ASX، میتوان به سراغ نسخهی صفر کیلومتر و کمآپشن از هیوندای سانتافه ۲۰۱۷ رفت.
در بازار دسته دوم، محصولات بسیار جذابی در کلاس شاسیبلندها حضور دارند. کیا سورنتو مدل ۲۰۱۳ با کارکرد ۵۰ هزار کیلومتر و شرایط فنی خوب، قیمتی در حدود ۱۸۰ میلیون تومان دارد. هیوندای سانتافه، با آپشنهای نسبتا کامل مدل ۲۰۱۵ و کارکرد ۵۰ هزار کیلومتر هم، هزینهای نزدیک به میتسوبیشی ASX صفر کیلومتر خواهد داشت.
مشخصات / مدلها | میتسوبیشی ASX | سوبارو فارستر | فولکس واگن تیگوان | رنو کولئوس ۲۰۱۶ | توسان ۲۰۱۷ | کیا اسپورتیج ۲۰۱۷ | هوندا CR-V ۲۰۱۶ | تویوتا RAV4 | میتسوبیشی اوتلندر ۲۰۱۷ | هیوندای سانتافه ۲۰۱۷ | کیا سورنتو ۲۰۱۷ | نیسان جوک اسپرت | امجی GS |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
تعداد سیلندر | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ | ۴ |
حجم موتور (لیتر) | ۲ | ۲ | ۱.۴ | ۲.۵ | ۲ | ۲.۴ | ۲.۴ | ۲.۵ | ۲.۴ | ۲.۴ | ۲.۴ | ۱.۶ | ۲ |
حداکثر قدرت (اسب بخار) | ۱۴۸ | ۲۵۰ | ۱۲۵ | ۱۷۰ | ۱۶۴ | ۱۶۸ | ۱۸۵ | ۱۷۷ | ۱۶۶ | ۱۹۰ | ۱۹۰ | ۱۹۰ | ۲۱۷ |
حداکثر گشتاور (نیوتنمتر) | ۱۹۶ | ۳۵۰ | ۲۰۰ | ۲۲۶ | ۲۰۵ | ۲۲۰ | ۲۴۵ | ۲۳۳ | ۲۲۰ | ۲۲۰ | ۲۲۰ | - | ۳۵۰ |
استاندارد آلایندگی | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۶ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ | یورو ۵ |
مصرف سوخت ترکیبی (L/100 Km) | ۸.۵ | ۸.۵ | ۶ | ۸.۴ | ۸.۵ | ۹.۴ | ۸.۱ | ۷.۱ | ۹.۴ | ۱۱ | ۱۱.۲ | ۶.۵ | ۶.۲ |
جعبه دنده | CVT | CVT | ۶ سرعته خودکار | CVT | ۶ سرعته خودکار |
۶ سرعته خودکار |
CVT | ۶ سرعته خودکار | CVT | ۶ سرعته خودکار | ۶ سرعته خودکار | CVT | ۶ سرعته خودکار |
حجم باک بنزین | ۶۳ | ۶۰ | ۵۸ | ۶۰ | - | ۵۰ | ۵۸ | ۵۶ | ۶۰ | ۶۶ | ۶۶ | ۵۰ | ۵۵ |
وزن (کیلوگرم) | ۱۳۵۰ | ۱۶۲۰ | ۱۵۰۰ | ۱۶۰۰ | ۱۵۲۰ | ۱۶۹۵ | - | ۱۷۸۰ | ۱۵۸۰ | ۱۵۷۰ | ۱۵۸۵ | - | - |
قیمت (میلیون تومان)* | ۱۸۲ | ۲۵۷ | ۲۱۵ | ۲۳۰ | ۱۹۵ | ۱۹۰ | ۲۳۵ | ۲۵۵ | ۲۳۳ | ۲۴۵ | ۲۷۰ | ۱۷۲ | ۱۶۵ |
*مقادیر تخمینی با توجه به قیمت جهانی و محصولات همرده در ایران
گالری
دنیای گوشیهای هوشمند طی چند سال گذشته به خوبی نشان داد که خیلی بیرحمتر از چیزی است که فعالان این حوزه تصور میکردند. جایی که بزرگترین برند دنیای موبایل، طی چند سال به کلی از گرد رقابت محو شد و تنها به عنوان خاطرهای شیرین برای کاربران باقی میماند. نوکیا در بازهای که گمان نمیکرد موج گوشیهای هوشمند و پلتفرمهای نوین نرمافزاری به سرعت جای خود را میان کاربران باز کنند، ضربهی سختی خورد. در ادامه اتحاد این شرکت با مایکروسافت برای بقا نیز پاسخگو نبود و در نهایت به طور کامل از دنیای گوشیهای موبایل کنار رفت تا شاهد قدرتنمایی اپل، سامسونگ، هواوی و دیگر شرکتها در این عرصه باشیم. نوکیا یکی از نامهای خاطرهانگیز دنیای فناوری به خصوص برای کاربران ایرانی است که به واسطهی کیفیت ساخت خوب، پشتیبانی عالی و سختافزار مناسب، همواره بر سر زبانها بوده است.
نوکیا در سال ۲۰۱۶ و با اعطای حق امتیاز برند خود به HMD Global و فاکسکان، مجددا به دنیای گوشیهای هوشمند بازگشت. این شرکت باسابقه اما این بار برای با سلاح نوکیا به گود بازگشته تا با برندهای قدرتمند این حوزه به رقابت بپردازد. نوکیا ۸ با تجهیز به سختافزاری توانمند، بدنهای باکیفیت، دوربین دوگانه و نمایشگری کمنقص، وارد بازار رقابتی و بیرحم پرچمداران دنیای موبایل شده است. اما آیا نامی آشنا و سختافزاری رقابتی، تنها مولفههای لازم برای ورود و کسب موفقیت در دنیای موبایل است؟ آیا نوکیا ۸ در میان رقبای سرسخت خود، قادر به برافراشته کردن پرچم نوکیا خواهد بود؟ برای یافتن پاسخ این دسته از سوالها، با زومیت و بررسی عمیق آن از نوکیا ۸ همراه باشید.
نوکیا ۸ توسط فروشگاه ماینوکیا برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.
مشخصات فنی
مشخصات فنی نوکیا 8 | |
---|---|
نمایشگر | ۵.۳ اینچ، رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیکسل (۵۵۴ پیکسل بر اینچ) |
پردازنده | کوالکام اسنپدراگون ۸۳۵ |
حافظهی ذخیرهسازی | ۶۴/۱۲۸ گیگابایت |
حافظهی رم | ۴/۶ گیگابایت |
سیستمعامل | اندروید ۷.۱.۱ با امکان بهروزرسانی به اندروید ۸ در آینده |
دوربین اصلی | دوگانهی ۱۳ مگاپیکسلی، دیافراگم f/2.0، فوکوس لیزری و تشخیص فاز خودکار، لنز کارل زایس با لرزشگیر اپتیکال |
دوربین سلفی | ۱۳ مگاپیکسلی، دیافراگم f/2.0، فوکوس تشخیص فاز خودکار |
سیمکارت | دو سیمکارت (نانوسیم) |
باتری | ۳۰۹۰ میلیآمپر ساعت |
ابعاد | ۷.۹×۷۳.۷×۱۵۱.۵ میلیمتر |
وزن | ۱۶۰ گرم |
سنسور | اثرانگشت، شتابسنج، ژیروسکوپ، قطبنما، مجاورت، فشارسنج |
قیمت | ۶۰۰ یورو |
طراحی
در حال حاضر دستورالعمل واضحی برای طراحی و تولید پرچمداران دنیای موبایل وجود دارد که عموم بازیگران بزرگ این عرصه از آن پیروی میکنند؛ استفاده از ترکیب فلز و شیشه در ساخت و طراحی بدون حاشیهی نمایشگر. پرچمداران اپل، سامسونگ، الجی و هواوی همگی به این قاعده پایبند هستند. این موضوع در حدی است که وانپلاس پس از عرضهی پرچمدار سال ۲۰۱۷ خود، بلافاصله دست به بهبود طراحی آن زد و در مدت ۶ ماه، وانپلاس 5T را با طراحی بدون حاشیهی نمایشگر به بازار عرضه کرد تا یارای رقابت با بزرگان این بخش را داشته باشد.
نوکیا ۸ در حالی که در بخش کیفیت ساخت عملکرد بسیار خوبی دارد، اما زبان طراحی قدیمیتر آن باعث شده است تا بسیاری آن را پرچمداری در خور ندانند. همانگونه که نوکیا همواره به تولید محصولاتی با کیفیت ساخت بالا شهرت داشت، در پرچمدار جدید این شرکت ترکیب شیشه و فلز را کنار گذاشته و از بدنهی یکپارچهی فلزی استفاده شده است که در این بخش و به اعتقاد ما، آن را از رقبای نامدار خود نیز برتر میکند. بدنهی یکپارچهی فلزی این گوشی در حاشیهها با قوس و انحنای بسیار خوبی همراه شده که حس در دست گرفتن گوشی را بسیار راحت و لذتبخش میکند. با وجود استفاده از فلز، بدنهی نوکیا ۸ به دلیل پرداخت خاص سطح آن، حس و حال مشابهی با روکشهای شیشهای را ارایه میدهد. این موضوع در کنار رنگهای زیبا باعث شده است تا نوکیا جلوهی بصری خوبی به خصوص در بخش پشتی داشته باشد.
پرداخت خاص اچامدی در پوشش پشت نوکیا ۸ باعث شده تا شاهد به جا ماندن اثرانگشت در بخش بدنه باشیم. این معضل در حال حاضر گریبانگیر عموم پرچمداران موبایل شده است و نیازمند توجه و تمیز کردن مداوم گوشی است تا جلوهی خود را حفظ کند. در حالی که بخش پشتی نوکیا ۸ طراحی زیبا و جذابی دارد، اما این موضوع در قسمت جلویی آن ادامه نیافته است. در حالی که نمایشگر بدون حاشیه یکی از مهمترین مولفههای حال حاضر پرچمداران است، اما نوکیا ۸ از آن بهرهمند نیست و همین موضوع در سال ۲۰۱۷ به نقطه ضعف طراحی تبدیل شده است. کلیدهای ناوبری نیز در بخش پایین نمایشگر تعبیه شدهاند.


نوکیا ۸ نیز همانند بسیار از گوشیهای هوشمند فعلی از استاندارد مقاومت در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار بهره میبرد. البته گواهی IP54 این گوشی تنها مقاومت آن در برابر پاشش آب را تضمین میکند و همانند انواع IP68 توانایی مقابله در برابر نفوذ مایعات در صورت قرارگیری درون آب برای مدت زمانی معین را ندارد.
یکی از بزرگترین مشکلات نوکیا ۸ در این بخش، نحوهی طراحی کلیدهای میزان حجم صدا است. کلیدهای پاور و حجم صدا در نوکیا ۸، در حاشیهی سمت راست آن قرار گرفته است. در حالی که استفاده از کلید پاور به راحتی امکانپذیر است، اما استفاده از کلیدهای حجم صدا به طرز عجیبی دشوار است و باید با زاویهی خاصی اقدام به فشردن آنها کرد. قرارگیری کلیدها در قوس و زاویهی منفی حاشیهی دستگاه را شاید بتوان علت این موضوع عنوان کرد؛ اما عملکرد بدون مشکل کلید پاور، این دلیل را کمرنگ میکند. البته پس از مدتی کاربری با نوکیا ۸، به نحوهی استفاده از این گوشی و به خصوص کلیدهای میزان حجم صدا عادت خواهید کرد.
سنسور اثرانگشت نوکیا ۸ در دکمهی هوم ادغام شده است. با این که عملکرد این سنسور دقیق و رضایتبخش است، اما سرعت آن در سطح مشابهی با دیگر پرچمداران موبایل نیست. برای ورود به گوشی باید انگشت خود را نزدیک به یک ثانیه روی دکمهی هوم قرار دهید. با این که پس از اندکی کاربری با نوکیا ۸، با این تاخیر کاملا کنار خواهید آمد، اما لازم به ذکر است که در حال حاضر سایر رقبای این گوشی عمکرد بسیار سریعی در بخش سنسور اثر انگشت دارند و تقریبا به صورت آنی پس از حسگر مربوطه، وارد محیط سیستم عامل خواهید شد.
نمایشگر
فنلاندیها در انتخاب نمایشگر نوکیا ۸ همچنان به سنتها وفادار مانده و از نمایشگری با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ استفاده کردهاند. این نمایشگر تقریبا ۷۰ درصد سطح جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است که عدد چندان مناسبی برای یک پرچمدار در سال ۲۰۱۷ محسوب نمیشود. نمایشگر ۵.۳ اینچی نوکیا ۸ با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ یکی از بهترینهای بازار از نظر تراکم پیکسلی محسوب میشود؛ نمایشگری با این ابعاد و رزولوشن، تراکم ۵۵۴ پیکسل بر اینچ را برای این گوشی به ارمغان میآورد.
مدلهای مختلف نوکیا با نمایشگرهای اولد غریبه نیستند اما به نظر میرسد اچامدی هنوز اعتقادی به استفاده از این نمایشگرها ندارد؛ بدون شک نمایشگر IPS LCD استفاده شده در نوکیا ۸ یکی از نمونههای موفق در بین پنلهای السیدی گوشی تا به امروز است. زاویهی دید نمایشگر نوکیا ۸ را نمیتوان نقطهی قوت آن دانست و با نگاه از زوایای مختلف به آن کاملا تاریکتر شدن تصویر در آن مشخص است؛ البته این میزان از افت روشنایی چندان به تجربهی شما از نمایشگر لطمه نمیزند. از طرفی خوانایی آن زیر نور خورشید نیز حفظ شده و با یک نمونهی خوب در این زمینه روبرو هستیم؛ در این بخش نوکیا ۸ عملکردی قابل مقایسه با گوشیهای مجهز به پنل اولد دارد.
وقتی برای اولین بار گوشی را در دست میگیرید به راحتی متوجه روشنایی بالا، رنگ مشکی عمیق و شارپ بودن نمایشگر آن خواهید شد. برای بررسی این موارد نوکیا ۸ را در آزمایشگاه زومیت مورد بررسی قرار دادیم. حداکثر روشنایی نمایشگر نوکیا ۸ به۵۶۰ نیت میرسد که برای یک نمایشگر با پنل السیدی رقم خوبی محسوب میشود. نمایش رنگ مشکی در این نمایشگر شاید به اندازهی اولدها عمیق نباشد؛ اما در ردهی بهترینها در بین نمایشگرهای السیدی قرار میگیرد. حداقل روشنایی ۱.۸۱ نیتی نمایشگر نوکیا ۸ نیز استفاده از آن در فضاهای تاریک را راحتتر میکند با این وجود فقدان قابلیتی برای فیلتر کردن نور آبی به تجربهی کم نقص در این زمینه ضربه میزند.
روشنایی نمایشگر | White, 0% | Black, 100%, Manual | White, 100%, Manual | Black, 100% Auto | White, 100%, Auto | Max Native Contrast |
---|---|---|---|---|---|---|
Nokia 8 | 1.81 | 1.11 | 552 | 1.13 | 559 | 497 |
iPhone X | 2.43 | 0 | 750 | 0 | 930 | ∞ |
Mate 10 | 1.27 | 3.17 | 315 | 3.93 | 502 | 127 |
iPhone 8 | 2.56 | 1.84 | 550 | 1.95 | 658 | 337 |
iPhone 8 plus | 2.26 | 1.64 | 529 | 1.87 | 629 | 336 |
Xperia XZ1 | 5.2 | 1.03 | 432 | 1.1 | 473 | 430 |
V30 | 3.71 | 0 | 591 | 0 | 706 | ∞ |
Galaxy note 8 | 2.85 | 0 | 738 | 0 | 1074 | ∞ |
OnePlus 5 | 2.4 | 0 | 639 | 0 | 640 | ∞ |
Xperia XZ Premium | 3.87 | 1.38 | 411 | 1.55 | 414 | 298 |
Galaxy S8 Plus | 2.39 | 0 | 698 | 0 | 1119 | ∞ |
iPhone 7 Plus | 1.53 | 1.81 | 553 | 2.21 | 647 | 305 |
LG G6 | 2.51 | 0.68 | 349 | 0.82 | 389 | 513 |
Huawei P10 | 1.73 | 3.57 | 532 | 3.50 | 531 | 152 |
HTC U11 | 4.68 | 3.18 | 395 | 3.97 | 515 | 130 |
به لطف مشکی عمیق، نسبت کنتراست Native نمایشگر نوکیا ۸ به ۴۹۷ میرسد. همانطور که در جدول نیز مشخص است چنین کنتراستی در مقایسه با دیگر پرچمداران مجهز به پنل السیدی یک برتری محسوب میشود. اگر به دنبال رنگهای اشباع هستید، نوکیا ۸ شما را ناامید خواهد کرد. رنگها در این نمایشگر کمی به سردی گرایش دارند و متاسفانه خبری از تنظیمات برای تغییر گرمای رنگ نیست. متاسفانه فقدان تنظیمات مربوط به پروفایلهای رنگ و فیلتر نور آبی آن هم در سال ۲۰۱۷ نه تنها ناامیدکننده بلکه آزاردهنده است.
اگر از کاربران گوشیهای نوکیا باشید حتما با قابلیت «Glance» آشنا هستید؛ این قابلیت شبیه ویژگی نمایشگر همیشه روشن (Always-On Display) است که میتوان از آن برای مشاهدهی اعلانها استفاده کرد. در صورتی که سنسورهای گوشی حرکتی را حس نکنند پس از زمان مشخص و قابل تنظیمی قابلیت Glance غیرفعال میشود، در این حالت برای مشاهدهی اعلانها کافی است گوشی را برداشته و در دست بگیرید.
اسپیکر
در شرایطی که بسیاری از تولیدکنندگان به استراتژی استفاده از اسپکیر مکالمه بهعنوان اسپیکر دوم جهت ارائهی تجربهی صوتی استریو در محصولات خود گرویدهاند؛ اما بهنظر میرسد که فنلاندیها اعتقادی به این موضوع ندارند؛ چرا که نوکیا ۸ صرفا از یک اسپیکر تککاناله بهره میبرد که در لبهی پایین دستگاه و در سمت چپ پورت USB-C قرار دارد. همانطور که میتوان پیشبینی کرد؛ این اسپیکر بهتنهایی نمیتواند عملکرد چشمگیری را از خود بهجای گذارد.
بلندی صدای اسپیکر نوکیا ۸ در حد متوسطی ارزیابی میشود؛ اما کیفیت صدای خروجی مطلوب است و از این حیث نمیتوان چندان بر فنلاندیها خرده گرفت. خوشبختانه اچامدی جک ۳.۵ میلیمتری هدفون را از پرچمدار خود حذف نکرده است؛ بنابراین میتوانید از هدفونهای دیگری با این گوشی استفاده کنید.
نرمافزار
نوکیا ۸ مانند سایر برادران خود، تجربهای بسیار نزدیک به نسخهی خالص اندروید را ارائه میدهد، در حقیقت به استثناء اپلیکیشن دوربین، باقی اپلیکیشنهای پیشفرض پرچمدار اچامدی، نمونههایی هستند که توسط گوگل توسعه داده شدهاند. اگرچه ممکن است این استراتژی برای برخی خوشایند نباشد؛ اما مزایایی همچون بهروزرسانیهای سریع و عملکردی نرم و روان را برای گوشی به ارمغان میآورد.
البته آنچه با نوکیا ۸ تجربه میکنیم، نسخهی کاملا خالص اندروید نیست و تفاوتهایی را با آن شاهد هستیم. یکی از مهمترین و در عینحال خوشایندترین تفاوتها، اضافهشدن قابلیت Glance از گوشیهای لومیا به نوکیا ۸ است که بهموجب آن، با هر بار حرکتدادن گوشی، اطلاعاتی مانند پیامهای خواندهنشده، تماسهای از دسترفته و سایر اعلانها، روی صفحهی مشکی گوشی ظاهر میشود و پس از مدت کوتاهی محو میشود.
اچامدی برای متمایز ساختن ظاهر، رابط کاربری نوکیا ۸، رگههایی از رنگ آبی را در بخشهای مختلف بهکار برده است؛ بهعنوان مثال تمام آیکونهای سیستمی و اپلیکیشنهای پیشفرض، بهرنگ آبی هستند و همگی به فُرم دایروی نمایش داده میشوند. البته تمامی اپلیکیشنهایی که جداگانه نصب میشوند، رنگ و فُرم آیکون خود را حفظ میکنند.
اپ دراور از رابط کاربری نوکیا ۸ حذف شده است؛ اما همانند گوشیهای پیکسل با سوایپ از روی داک پایین نمایشگر، میتوان به لیست اپلیکیشنها دسترسی داشت. پنل اعلانهای نوکیا ۸ تفاوتی با اندروید خالص ندارد و از همان ویژگیهای پیشفرض اندروید بهره میبرد. رابط کاربری پرچمدار فنلاندیها تعدادی ژست حرکتی را نیز نظیر بلند کردن گوشی برای رد تماس یا قطع صدای زنگ و دوبار فشردن کلید پاور برای دسترسی سریعتر به نرمافزار دوربین را ارائه میدهد.
نوکیا ۸ بهصورت پیشفرض با اندروید ۷.۱.۱ عرضه میشود؛ اما در طول مدتی که در حال بررسی این گوشی بودیم، اچامدی بهروزرسانی اوریو را نیز برای آن ارائه داد، این بهروزرسانی، قابلیتهای پیشفرض اندروید ۸.۰ نظیر تصویر در تصویر را به Nokia 8 اضافه میکند و بهادعای فنلاندیها، بر سرعت بوتشدن گوشی میافزاید.
دوربین
سالها پیش و قبل از عرض اندام آیفون و سری گلکسی نوت سامسونگ، نوکیا با تجهیز موبایلهای خود به دوربینهای توانمند، صنعت عکاسی را متحول کرد. محصولات این برند همواره به دوربینهای قدرتمندی مجهز بوده و سرمشق سایر شرکتهای فعال این حوزه قرار میگرفتند. حال نوکیا ۸ به عنوان پرچمداران فعلی گوشیهای هوشمند این شرکت، راه سختی را پیشرو دارد. این گوشی نه تنها باید همچنان نام نوکیا را به عنوان محصولی با دوربین توانمند زنده نگه دارد، بلکه اکنون باید با رقبای بسیار قدرتمندی اعم از آيفون ۸ پلاس، گلکسی اس ۸ پلاس و هواوی میت ۱۰ در این زمینه رقابت کند.
نوکیا ۸ در بخش دوربین از چاشنی آشنایی بهره برده است. پرچمدار نوکیا همانند تمامی پرچمداران حال حاضر دنیای موبایل، از چینش دوربین دوگانه برای ثبت بهترین تصاویر ممکن بهره برده است و نام آشنای زایس نیز در این بین به چشم میخورد. نوکیا ۸ به دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی رنگی و مونوکروم با ابعاد ۱.۱۲ میکرومتر برای هر پیکسل (تنها سنسور رنگی از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد) مجهز شده است و دو لنز با حداکثر گشودگی f/2.0 نیز وظیفهی انتقال نور به سنسور را برعهده دارند. تصاویر ثبت شده توسط دو سنسور با یکدیگر ادغام شده تا نتیجهی نهایی کنتراست و جزئیات بیشتری به همراه داشته باشد. امکان انتخاب تصویربرداری با هر یک از سنسورها یا تلفیق آنها نیز در دسترس است. در صورتی که عکاسی با هر دو سنسور را انتخاب کنید، روند تصویربرداری بیشتر از حالت عادی و استفاده از یک سنسور زمان نیاز خواهد داشت.
نوکیا ۸ از دو فناوری فوکوس فازی و لیزری برای تشخیص و فوکوس روی سوژه استفاده میکند. با این حال سرعت فوکوس این گوشی در حد بالایی قرار ندارد و میتوان آن را در مقایسه با استانداردهای امروزی دنیای پرچمداران موبایل، آهسته دانست. سیستم فوکوس نوکیا ۸ همچنین علاقهی زیادی برای تغییر سوژه دارد؛ پس از انتخاب سوژه از طریق نمایشگر، پس از مدتی شاهد تلاش دوربین برای فوکوس مجدد روی سوژه هستیم که این موضوع در کنار سرعت کمتر سیستم فوکوس، در ثبت تصاویر ماکرو آزاردهنده خواهد بود.
ثبت تصاویر پرتره و ایجاد جلوهی بوکهی مصنوعی به یکی از مهمترین المانهای دوربین گوشیهای هوشمند تبدیل شده است. این موضوع در حدی اهمیت یافته که موسسهی DxO Mark آزمایشی مخصوص برای سنجش این فناوری را به تازگی تدارک دیده است. نوکیا ۸ نیز در همین راستا از قابلیت لایو بوکه بهره میبرد که امکان تشخیص مرز سوژه و محیط را دارد. در ادامه نیز به کمک الگوریتمهای نرمافزاری میتوان میزان جلوهی بوکه را تعیین کرد. نوکیا ۸ در این بخش و به کمک دو سنسور خود، عملکرد خوبی دارد؛ با این حال بزرگترین مشکل این بخش از دوربین نوکیا ۸، لنز واید آن است که در صورت نزدیک شدن به سوژه برای افزایش جلوهی بوکه، با اعوجاج تصویر مواجه خواهیم شد. این در حالی است که برخی پرچمداران فعلی دنیای موبایل به واسطهی لنز تلهی خود، قاب نزدیکتری به تصاویر پرترهی دوربینهای حرفهای ثبت میکنند. بزرگترین مشکل دوربین نوکیا ۸ را میتوان الگوریتم پردازش تصویر و شفافسازی بیش از آن حد دانست. در حالی که در تصاویر ثبت شده نویز به خوبی کنترل شده است، اما شاهد جزئیات کمتری نسبت به سایر انواع قدرتمند دنیای موبایل هستیم.
نوکیا ۸ از قابلیتهای متعددی در بخش فیلمبرداری بهره میبرد تا خود را گزینهای بسیار مناسب در این بخش معرفی کند. امکان ضبط کلیپهایی با حداکثر رزولوشن 2106p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، در کنار قابلیت ثبت کلیپهای تایملپس و صحنه آهسته بهره میبرد. اما سلاح اصلی نوکیا ۸ در این بخش، قابلیت ضبط سهبعدی صدا است. نوکیا پس از انحلال تیم اوزو (OZO) که به دوربین سهبعدی و بسیار گران آن شناخته میشد، از فناوریهای ضبط صدای آن در پرچمدار خود استفاده است. نوکیا ۸ از سه میکروفن در بخش پشتی و جلوی خود بهره میبرد که با ترکیب آنها، صدایی فراگیر تولید کند. البته امکان غیرفعالی کردن این قابلیت برای کاهش حجم ویدیوهای ضبط شده نیز در دسترس است.
نوکیا برای علاقهمندان به دوربین سلفی، قدم بزرگی برداشته است. در حالی که عموم سازندگان دنیای موبایل از سنسورهای ضعیفتری برای بخش سلفی محصولات خود بهره میبرند، نوکیا ۸ نمونهی مشابه سنسور ۱۳ مگاپیکسلی دوربین اصلی را در نمونهی سلفی نیز به کار گرفته است (بدون تجهیز به لرزشگیر اپتیکال) تا شاهد تفاوت بزرگی در تصاویر دوربینها نباشیم. دقت مناسب رنگها، جزئیات کافی و کنتراست خوب، باعث شده است تا نوکیا ۸ به گزینهای مناسب برای کاربران دوربین سلفی تبدیل شود.
یکی از قابلیتهای جالب دوربین نوکیا ۸، امکان ثبت همزمان تصاویر با دوربین جلو و عقب و قرار دادن هر یک در قاب است. این قابلیت که پیشتر در برخی گوشیها مانند الجی جی ۶ شاهد آن بودیم، گزینهای مناسب برای کاربران شبکههای اجتماعی به شمار میرود. به لطف سنسورهای ۱۳ مگاپیکسلی مشابه دوربین سلفی و نمونهی اصلی، تصاویر ثبت شده توسط دو دوربین کیفیت یکسانی داشته و شاهد یکپارچگی بهتر نتیجهی نهایی هستیم. تنها نکتهی عجیب در این رابطه رزولوشن نهایی ۸ مگاپیکسلی تصویر است که از ترکیب دو تصویر ۱۳ مگاپیکسلی بدست آمده است. امکان فیلبرداری همزمان با هر دو دوربین و با رزولوشن 1080p نیز در دسترس است که در کنار جذابیت بالا، کیفیت بسیار خوبی دارد. این قابلیت برای پخش زندهی برخی رویدادها، بسیار کاربردی است که امکان وارد کردن اکانت یوتیوب یا فیسبوک برای این منظور نیز به صورت پیشفرض در اپلیکیشن دوربین فراهم شده است.
همانگونه که در بخش نرمافزار و رابط کاربری مطالعه کردید، نوکیا ۸ به صورت گسترده از رابط کاربری نسخهی خالص اندروید بهره میبرد؛ اما مهندسان این شرکت باسابقه و اچامدی، برای دوربین از اپلیکیشن اختصاصی خود بهره بردهاند که در کنار راحتی کاربری، امکانات بیشتری را نیز در دسترس قرار میدهد.
نمونه تصاویر ثبت شده نوکیا ۸
بازده و عملکرد
نوکیا ۸ محصولی بالارده محسوب میشود و اچامدی با علم به این نکته، توانمندترین سختافزار حال حاضر دنیای موبایل را برای این گوشی در نظر گرفته است؛ بنابراین Nokia 8 از پردازندهی اسنپدراگون ۸۳۵ بهره میبرد که در کنار کرین ۹۷۰ و A11 Bionic، قدرتمندترین تراشههای حال حاضر دنیای موبایل به شمار میروند. نوکیا ۸ در دو نسخه با حافظهی رم ۴ یا ۶ گیگابایتی و حافظهی ذخیرهسازی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی روانهی بازار میشود؛ اما نسخهای که در اختیار زومیت قرار دارد، مدل ۶۴ گیگابایتی این گوشی هوشمند است؛ البته اچامدی امکان ارتقاء حافظهی ذخیرهسازی گوشی از طریق درگاه میکرواسدی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت را نیز فراهم کرده است. در ادامه میتوانید عملکرد حافظهی ذخیرهسازی نوکیا 8 را مشاهده کنید:
عملکرد حافظهی ذخیرهسازی ابزارهای موبایل پرچمدار | ||||
---|---|---|---|---|
مدلها / عملکرد | نرخ خواندن ترتیبی | نرخ نوشتن ترتیبی | نرخ خواندن تصادفی | نرخ نوشتن تصادفی |
نوکیا ۸ | ۶۸۹.۱۷ مگابایتبرثانیه | ۲۰۴.۳۳ مگابایتبرثانیه | ۱۴۶.۷۲ مگابایتبرثانیه | ۱۴.۳۴ مگابایتبرثانیه |
هواوی میت ۱۰ | ۸۲۴.۰۵ مگابایتبرثانیه | ۲۰۶.۱۳ مگابایتبرثانیه | ۱۷۷.۴۷ مگابایتبرثانیه | ۱۵۷.۶۱ مگابایتبرثانیه |
اکسپریا ایکسزد وان سونی | ۶۷۶.۹۲ مگابایت بر ثانیه | ۲۰۶.۴۹ مگابایت بر ثانیه | ۱۵۷.۸۹ مگابایت بر ثانیه | ۱۴.۸۱ مگابایت بر ثانیه |
الجی وی ۳۰ | ۶۸۱.۶۵ مگابایت بر ثانیه | ۱۵۸.۳۶ مگابایت بر ثانیه | ۷۱.۷۶ مگابایت بر ثانیه | ۱۱.۱ مگابایت بر ثانیه |
اچتیسی یو ۱۱ | ۷۱۶.۴۱ مگابایت بر ثانیه | ۱۶۲.۴۲ مگابایت بر ثانیه | ۹۰.۹۵ مگابایت بر ثانیه | ۶۵.۶۳ مگابایت بر ثانیه |
گلکسی نوت ۸ | ۷۹۰.۸۶ مگابایت بر ثانیه | ۲۰۳.۹۱ مگابایت بر ثانیه | ۱۲۳.۶۶ مگابایت بر ثانیه | ۱۴.۲ مگابایت بر ثانیه |
گلکسی اس ۸ پلاس | ۷۷۲.۶۶ مگابایت بر ثانیه | ۱۷۹.۱۱ مگابایت بر ثانیه | ۱۲۲.۹۴ مگابایت بر ثانیه | ۱۴.۸ مگابایت بر ثانیه |
* این نتایج با اجرای بنچمارک AndroBench استخراج شدهاند.
همانطور که از نتایج نیز قابل مشاهده است، حافظهی ذخیرهسازی نوکیا ۸ در حالت کلی عملکردی مشابه سایر پرچمداران اندرویدی دارد؛ اما هواوی میت ۱۰ کماکان در این زمینه، با اختلاف قابل ملاحظهای از سایر رقبای خود عملکرد بهتری را ارائه میدهد.
اسنپدراگون ۸۳۵ نخستین تراشهی ۱۰ نانومتری کوالکام است که توسط سامسونگ و با فرایند ۱۰ نانومتری LPE FinFET تولید میشود. این تراشهی هشت هستهای و ۶۴ بیتی که در تاریخ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ و بهعنوان جانشینی برای تراشهی اسنپدراگون ۸۲۱ معرفی شد، طبق ادعای کوالکام، نسبت به گذشته ۳۵ درصد کوچکتر شده است و ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند.
مشخصات تراشهی نوکیا 8 با سایر تراشههای بالارده | ||||
---|---|---|---|---|
مشخصات / تراشه | اسنپدراگون ۸۳۵ | اسنپدراگون ۸۲۱ | اکسینوس ۸۸۹۵ | اکسینسوس ۸۸۹۰ |
سیپییو | ۴ هستهی Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز ۴ هستهی پردازشی Kryo 280 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز |
۲ هستهی Kryo با فرکانس ۲.۱۵ گیگاهرتز ۲ هستهی پردازشی Kryo با فرکانس ۱.۵۹۳ گیگاهرتز |
۴ هستهی اکسینوس M2 با فرکانس ۲.۳۱۴ گیگاهرتز ۴ هستهی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز |
۴ هستهی اکسینوس M1 با فرکانس ۲.۳ و ۲.۶ گیگاهرتز ۴ هستهی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز |
جیپییو | Adreno 540 ۷۱۰ مگاهرتز |
Adreno 530 ۶۲۴ مگاهرتز |
Mali G71MP20 |
Mali T880MP12 ۶۵۰ مگاهرتز |
کنترلر حافظه | LPDDR4X | LPDDR4 | LPDDR4X | LPDDR4 |
حافظهی ذخیرهسازی | eMMC 5.1, UFS 2.1 | eMMC 5.1, UFS 2.0 | eMMC 5.1, UFS 2.1 | eMMC 5.1, UFS 2.0 |
مودم | Down: LTE Cat16 Up: LTE Cat13 |
Down: LTE Cat13 Up: LTE Cat12 |
Down: LTE Cat16 Up: LTE Cat13 |
Down: LTE Cat12 Up: LTE Cat13 |
ISP | ۳۲ مگاپیکسل تکی ۱۶ مگاپیکسل دوگانه |
۲۸ مگاپیکسل تکی |
دوربین عقب: ۲۸ مگاپیکسل دوربین جلو: ۲۸ مگاپیکسل |
دوربین عقب: ۲۴ مگاپیکسل دوربین جلو: ۱۳ مگاپیکسل |
فرایند تولید | ۱۰ نانومتری FinFET | ۱۴ نانومتری FinFET | ۱۰ نانومتری FinFET | ۱۴ نانومتری FinFET |
هستههای پردازشی اسنپدراگون ۸۳۵ از ریزمعماری اختصاصی کوالکام موسوم به Kryo 280 بهره میبرند که با استفاده از مجموعهی دستورالعمل معماری (ISA) آرم ARMv8-A توسعه داده شدهاند و در قالب یک کلاستر ۴ هستهای قدرتمند (ARM Cortex A73 سفارشیسازی شده) با فرکانس کاری ۲.۴۵ گیگاهرتز و یک کلاستر ۴ هستهای کممصرف (ARM Cortex A53) با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز، پردازندهی مرکزی (CPU) تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ را تشکیل میدهند.
واحد پردازش گرافیکی این تراشه، نمونهی ۷۱۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۴۰ است که توسط کوالکام و برمبنای معماری بهینهشدهی آدرنو ۵۳۰ توسعه داده میشود و به لطف فرایند تولید ۱۰ نانومتری خود، نسبت به گذشته پایداری حرارتی بیشتری دارد. این GPU توان محاسباتی ۵۶۷ گیگافلاپس ارائه میدهد، ۲۵۶ واحد محاسبه و منطق (ALU) در آن گنجانده شده است و از کتابخانههای OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 ،DirectX 12 و Vulkan پشتیبانی میکند. طبق ادعای کوالکام، این GPU نسبت به گذشته ۲۵ درصد سریعتر در رندر گرافیکی عمل میکند و ۶۰ برابر رنگهای بیشتری به نمایش میگذارد.
کوالکام مودم LTE اختصاصی خود موسوم به Snapdragon X16 را برای اسنپدراگون ۸۳۵ در نظر گرفته است که توانایی دستیابی بهسرعتهای Downlink بالغ بر یک گیگابیت بر ثانیه (LTE Cat. 16) و Uplink معادل ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه (LTE Cat. 13) را به کاربر میدهد؛ یعنی ۱۰ برابر سریعتر از مقداری که میشد با مودمهای 4G LTE نسل اول تجربه کرد. علاوه بر این، به لطف پشتیبانی از استاندارد چند گیگابیتی 802.11ad و وایفای چند ورودی چند خروجی چندکاربره (MU-MIMO)، مودم X16 تجربهی دسترسی به اینترنت بیسیم با سرعتهای بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار میدهد.
اسنپدراگون ۸۳۵ برای سنجش، فیلتر کردن یا فشردهسازی سیگنالهای آنالوگ و ممتد از پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) کوالکام با ریزمعماری Hexagon 682 استفاده میکند که با هدف بهبود عملکرد و طولعمر باتری طراحی شده و بهمنظور بهینهسازی بهرهوری، هاب سنسور All-Ways Aware کوالکام و هستهی Hexagon Vector eXtensions نیز در داخل آن گنجانده شده است. اسنپدراگون ۸۳۵ را میتوان یکی از نخستین تراشههایی دانست که از کنترلر حافظهی LPDDR4x با پهنای باس دو کانالهی ۳۲ بیتی، پهنای باند ۲۹.۸ گیگابیت بر ثانیهای و فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز پشتیبانی میکند و با رابط فلش دو کانالهی UFS 2.1 برای حافظهی ذخیرهسازی سازگار است.
کوالکام برای تراشهی بالاردهی اسنپدراگون ۸۳۵، پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) و ۱۴ بیتی اختصاصی خود موسوم به Spectra 180 را در نظر گرفته است که از ثبت تصاویری با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسل، لگ شاتر صفر، زوم نرم و فوکوس خودکار پشتیبانی میکند و رنگهای طبیعی و کیفیت تصاویر بالایی به ارمغان میآورد. تراشهی بالاردهی کوالکام به لطف پلتفرم امنیتی Qualcomm Haven قابلیت احراز هویت کاربر و دستگاه را به ارمغان میآورد. این پلتفرم از سیستمهای امنیتی مبتنی بر شاخصههای بایومتریک، مانند اثر انگشت، صدا، عنبیه و تشخیص چهره بهصورت کامل پشتیبانی میکند.
طبق روند متداول زومیت در بررسی گوشیهای هوشمند، برای ارزیابی عملکرد نوکیا ۸، علاوهبر بهچالش کشیدن آن در دنیای واقعی و با اجرای بازیها و اپلیکیشنهای سنگین، عملکرد آن را در بنچمارکها نیز زیر ذرهبین قرار دادیم. شما میتوانید در جدول زیر نتایج حاصل را مشاهده کنید:
جدول بنچمارک ابزارهای موبایل پرچمدار | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
تلفن / تبلت |
AnTutu 6 | 3DMark IceStorm Unlimited |
PCMark | Geekbench 4 /Single Multi | GFXBench /Manhattan 3.1 Offscreen | GFXBench /Car Chase Offscreen | GFXBench /T-Rex OffScreen | Vellamo /Browser Metal |
CF Bench |
Nokia 8 |
170074 |
40393 |
6744 |
1913 6515 |
18FPS 39FPS |
12FPS 23FPS |
56FPS |
7973 3453 |
71926 |
Huawei Mate 10 |
176022 |
35995 |
6740 |
1859 6437 |
23FPS 37FPS |
13FPS 21FPS |
60FPS |
6597 4074 |
4825281 |
iPhone 8 |
210531 |
64769 |
-- |
4239 9196 |
106FPS 41FPS |
-- |
120FPS |
-- |
-- |
iPhone 8 Plus |
223699 |
64084 |
-- |
4285 9469 |
59FPS 48FPS |
-- |
117FPS |
-- |
-- |
Xperia XZ1 |
166167 |
36752 |
6298 |
1811 6508 |
38FPS 37FPS |
25FPS 24FPS |
59FPS |
6262 3442 |
68111 |
LG V30 |
170756 |
39506 |
5714 |
1909 6330 |
17FPS 34FPS |
12FPS 23FPS |
56FPS |
5267 3215 |
65698 |
Galaxy Note 8 |
174364 |
32586 |
5121 |
1992 6673 |
23FPS 43FPS |
13FPS 26FPS |
60FPS |
7118 3193 |
58788 |
iPad Pro 10.5 | 227599 | 54609 | - | 3928 9325 |
58FPS 100FPS |
- | 59FPS 217FPS |
- | - |
OnePlus 5 |
171993 |
41163 |
6666 |
1953 6716 |
40FPS 40FPS |
24FPS 24FPS |
60FPS |
7303 2714 |
68851 |
Sony Xperia XZ Premium |
161200 |
39926 |
6675 |
1979 5927 |
41FPS 40FPS |
25FPS 23FPS |
60FPS 108FPS |
6739 3423 |
65027 |
HTC U11 |
173946 |
40449 |
6887 |
1892 6350 |
14FPS 31FPS |
10FPS 19FPS |
48FPS 89FPS |
7044 2720 |
68303 |
173282 |
31219 |
5307 |
2019 |
22FPS |
13FPS |
57FPS |
7565 |
58165 |
|
130962 |
* |
5221 |
1749 |
12FPS |
8.2FPS |
41FPS |
4368 |
34373 |
|
Samsung Galaxy S8 |
171795 |
28659 |
5045 |
1988 |
23FPS |
13FPS |
58FPS |
4467 |
54718 |
HTC U Ultra | 148858 | 26849 |
6489 |
1645 |
44FPS |
18FPS |
57FPS |
5888 |
67896 |
Huawei P10 | 120,852 | 22,923 |
6299 |
1928 |
18FPS |
12FPS |
52FPS |
6004 |
55,639 |
Xiaomi Mi Mix | 138654 | 26098 |
6798 |
1821 |
46FPS |
19FPS |
57FPS |
5978 |
69034 |
Google Pixel Xl | 138,423 | 25,856 |
6589 |
1478 |
44FPS |
18FPS |
57FPS |
5846 |
68021 |
Huawei Mate 9 | 122,178 | 27,471 | 6321 5612 |
1940 5855 |
20FPS 20FPS |
12FPS 11FPS |
57FPS 62FPS |
- / 3382 |
59,427 |
Moto Z | 136846 | 24987 | 18FPS 32FPS |
12FPS 19FPS |
4901 |
65879 | |||
Xiaomi Mi5s | 134568 | 25648 | 1701 3992 |
26FPS 26FPS |
16FPS 16FPS |
4896 |
64359 | ||
Xperia XZ | 124589 | 24569 |
4856 |
64589 | |||||
Apple iPhone 7 | 168242 | ||||||||
Galaxy Note 7 | 132586 | 23989 |
4823 |
63989 | |||||
OnePlus 3 | 141895 | 27546 |
4986 |
66587 | |||||
Galaxy S7 edge | 127589 | 24046 |
4789 |
65489 |
Nokia 8 در بنچمارک انتوتو که تمام جنبههای گوشی، مانند GPU ،CPU، حافظهی رم و تجربهی کاربری را مورد بررسی قرار میدهد، به امتیاز ۱۷۰۰۷۴ دست یافت؛ امتیازی که در سال ۲۰۱۷ با بسیاری از پرچمداران اندرویدی تجربه کرده بودیم؛ بنابراین کماکان باید در این زمینه، پرچمداران سال جاری اپل را پیروز میدان بدانیم. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آفاسکرین برای مقایسهی CPU و GPU در دستگاههای مختلف محسوب میشود؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارد، در این تست، محصول جدید اچامدی موفق به کسب امتیاز ۴۰۳۹۳ شد که در کنار امتیاز اچتیسی یو ۱۱ و وانپلاس ۵، بهترین نتیجهای است که پرچمداران اندرویدی امسال از خود به نمایش گذاشتند.
بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را بهجای الگوریتمهای انتزاعی و غیر قابل لمس، بر اساس تسکهای روزمره میآزماید. همانطور که مشاهده میکنید، نوکیا ۸ در این آزمون، امتیاز بالایی را کسب کرده و آن را از این لحاظ میتوان رقیب میت ۱۰ دانست. بنچمارک گیکبنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسکهای روزمره، در دو حالت تک و چند هستهای عمل میکند؛ این تست نشان میدهد که پردازندهی مرکزی نوکیا ۸ عملکردی نزدیک به سایر پرچمداران اندروید دارد؛ اما آیفون ۸ / ۸ پلاس و آیفون ۱۰ با پردازندهی A11 Bionic، با اختلافی فاحش، بالاترین امتیاز را در دنیای گوشیهای هوشمند در اختیار دارند.
در بنچمارک GFXBench که روی پردازش گرافیکی تمرکز دارد، آزمونهای Car Chase ،Manhattan و T-Rex را در دو حالت آناسکرین و آفاسکرین اجرا کردیم. نوکیا ۸ در تمامی آزمونها عملکردی بسیار نزدیک به پرچمداران اندرویدی مبتنی بر تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ و پردازندهی گرافیکی قدرتمند آدرنو ۵۴۰ دارد و در این خصوص شاید تنها بتوان گوشی وان پلاس ۵ را یک مورد استثنایی دانست که به سبب بهرهگیری از نمایشگر فول اچدی و رابط کاربری سبکتر و بهینهتر، عمکلرد بهتری نسبت به سایر رقبا دارد.
از بنچمارک Vellamo که توسط کوالکام توسعه داده شده است، آزمونهای Browser و Metal را انتخاب کردیم که به ترتیب، عملکرد مرورگر وب و CPU را زیر ذرهبین قرار میدهند. آزمون Browser نشان میدهد که عملکرد نوکیا ۸ در مرورگر وب، با اختلافی فاحش از تمام پرچمداران اندرویدی بهتر است؛ اما نتیجهی بهدستآمده در آزمون Metal، نزدیک به سایر رقبای گوشی، نظیر گلکسی اس ۸ و اکسپریا ایکسزد وان است. در نهایت بنچمارک CF-Bench را داریم که عمدتا عملکرد پردازندهی مرکزی و حافظه را مورد آزمایش قرار میدهد. در این بنچمارک، نوکیا ۸ امتیاز بسیار خوب ۷۱۹۲۶ را از آن خود کرد که با صرفنظر از امتیاز نجومی میت ۱۰، بهترین عملکرد در بین پرچمداران اندرویدی محسوب میشود.
باتری
نوکیا ۸ با نمایشگر ۵.۳ اینچی و ضخامت ۷.۹ میلیمتری خود، محصولی کوچک محسوب میشود و شاید بتوان آن را به لحاظ ابعاد، با گلکسی اس ۸ مقایسه کرد، با این حال مهندسان فنلاندی اچامدی موفق به جا دادن یک باتری ۳۰۹۰ میلیآمپرساعتی در دل پرچمدار جدید خود شدهاند که ظرفیت آن ۹۰ میلیآمپرساعت از رقیب کرهای بیشتر است. در حالت کلی و با توجه به تجارب قبلی، احتمالا شارژدهی متوسطی را از این پرچمدار فنلاندی شاهد خواهیم بود؛ اما برای رسیدن به نتیجهای قابل اتکا در این زمینه، تستهای متداول خود را روی این گوشی اجرا کردیم.
زومیت، شارژدهی گوشیهای هوشمند را با چهار آزمون مختلف بررسی میکند. ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچدی، در شرایطی بهصورت مداوم تا زمان خاموش شدن دستگاه پخش میشود که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بیسیم با استفاده از قابلیت «حالت هواپیما» قطع شدهاند. در آزمایش بعدی الگوریتم وبگردی روی دستگاه متصل به شبکهی وایرلس با شدت روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر اجرا میشود و این آزمایش نیز تا زمان خاموش شدن گوشی ادامه دارد.
و در نهایت بنچمارک PCMark و GFXBench روی گوشی اجرا میشوند که نمونهی اول، یکی از گزینههای توانمند در شبیهسازی استفادهی روزمرهی کاربران از گوشیها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی میکند. گوشیهای موبایل باید قادر به ارائهی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برندها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی به ارمغان میآورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی بهسرعت خالی خواهد شد.
گوشی / تست | نمایشگر | ظرفیت (mah) | ویدیو (h) | وبگردی (h) | GFXBench Manhattan 3.1 Battery LifeTime |
GFXBench | PCMark (h) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Nokia 8 | QHD / "5.3 | 3090 | 10:55 | 10:29 | 196.8min | 1042Frame | 8:13 |
iPhone X | 1125p / "5.8 | 2716 | 14:40 | 11:10 | 242.2min | 1561Frame | -- |
Huawei Mate 10 | 1080p / "5.9 | 4000 | 13:16 | 12:17 | TBA | TBA | 9:40 |
iPhone 8 | 4.7" / 750p | 1821 | 9:35 | 8:10 | 122min | 3995Frame | -- |
iPhone 8 Plus | 1080p / "5.5 | 2691 | 13:10 | 11:30 | 171min | 2051Frame | -- |
Xperia XZ1 | 1080p / "5.2 | 2700 | 11:37 | 9:28 | 180.3min | 1610Frame | 6:32 |
LG V30 | QHD+ / "6.0 | 3300 | 12:30 | 9:36 | 237.7min | 802.3Frame | 8:25 |
Galaxy Note 8 | WQHD+ / "6.3 | 3300 | 13:48 | 10:25 | 173.1min | 833.7Frame | 6:41 |
OnePlus 5 | 1080p / "5.5 | 3300 | 16:45 | 11:40 | 185.6min | 1,937Frame | 10:00 |
Sony Xperia XZ Premium | 4K / "5.5 | 3,230 | 7:00 | 10:04 | 180.3min | 1,718Frame | 7:44 |
HTC U11 | QHD / "5.5 | 3,000 | 11:04 | 10:12 | 339.4min | 730.0Frame | 7:55 |
+Samsung Galaxy S8 | WQHD+ / "6.2 | 3,500 | 14:27 | 12:16 | 157.8min | 827.5Frame | 9:31 |
LG G6 | QHD+ / "5.7 | 3,300 | 12:30 | 8:31 | 391.3min | 479.5Frame | 6:21 |
Samsung Galaxy S8 | WQHD+ / "5.8 | 3,000 | 12:30 | 10:05 | 8:15 | ||
HTC U Ultra | QHD / "5.7 | 3,000 | 8:40 | 7:35 | 5:54 | ||
Huawei P10 | 1080p / "5.1 | 3,200 | 14:24 | 12:00 | 6:30 | ||
Xiaomi Mi Mix | 1080p / "6.4 | 4,400 | 14:10 | 13:40 | 10:13 | ||
Pixel XL Google | 5.5" / QHD | 3,450 | 11:10 | 9:30 | 7:12 | ||
Pixel Google | 5" / 1080p | 2,770 | 11:20 | 8:10 | 6:46 | ||
Huawei Mate 9 | 5.9" / 1080p | 4,000 | 14:15 | 14:17 | 9:22 | ||
Huawei Honor 8 | 5.2" / 1080p | 3,000 | 9:00 | 10:40 | 6:16 | ||
Huawei Nova Plus | 5.5" / 1080p | 3,340 | 11:00 | 10:50 | 9:18 | ||
Motorola Moto Z | 5.5" / QHD | 2,600 | 8:50 | 6:50 | 4:55 | ||
Xiaomi Mi 5s | 5.15" / 1080p | 3,200 | 13:00 | 12:10 | 7:55 | ||
iPhone 7 | 4.7" / 750p | 1,960 | 9:20 | 10:00 | -- | ||
Xperia XZ | 5.2" / 1080p | 2,900 | 9:00 | 9:20 | 6:31 | ||
iPhone 7 Plus | 5.5" / 1080p | 2,900 | 14:20 | 12:00 | -- |
همانطور که از نتایج تستهای باتری پیدا است، نوکیا 8 در تست پایداری عملکرد جیافایکس بنچ (LongTime Performance)، عملکردی نزدیک به گلکسی نوت ۸ و الجی وی ۳۰ دارد؛ اما به میزان قابل توجهی از گوشیهایی نظیر آیفون ۸/۸ پلاس، آیفون ۱۰ و وانپلاس ۵ پایینتر است، در آزمون طول عمر باتری بنچمارک جیافایکس بنچ میتوان این گوشی را با گوشیهایی همچون وانپلاس ۵ و اکسپریا ایکسزد وان همردیف دانست؛ اما از این لحاظ، نسبت به گوشیهای اچتیسی یو ۱۱، الجی وی ۳۰ و آیفون ۱۰ بسیار پایینتر است. Nokia 8 در آزمون Work 2.0 از بنچمارک PCMark که شارژدهی باتری را در استفادهی روزمره ارزیابی میکند، عملکردی نزدیک به گلکسی اس ۸ و الجی وی ۳۰ دارد؛ اما از گوشیهایی مانند هواوی میت ۱۰ و وانپلاس ۵ بسیار پایینتر است.
در آزمون پخش فیلم زومیت نیز، نوکیا ۸ توانست به مدت ۱۰ ساعت و ۵۵ دقیقه شارژدهی کند که عملکردی قابل قبول است و این گوشی را در ردیف محصولاتی همچون اچتیسی یو ۱۱ و آیفون ۸ قرار میدهد. در حالت کلی میتوان گفت که نوکیا ۸ نیز مانند بسیاری از پرچمداران سال ۲۰۱۷، در کاربریهای عادی که مواردی نظیر وبگردی، استریم موسیقی و استفاده از شبکههای اجتماعی را دربر میگیرد، میتواند تا یک روز کاربر را همراهی کند. خوشبختانه نوکیا ۸ از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 کوالکام پشتیبانی میکند و بهلطف شارژر ۱۸ واتی این گوشی، میتوان ظرف مدت نیمساعت، شارژ باتری آن را از صفر به ۴۸ درصد رساند.
جمعبندی
نوکیا ۸ از آن پرچمدار تمامعیاری که از فنلاندیها انتظار داریم، فاصله دارد، در حالی که بسیاری از شرکتها در سال ۲۰۱۷ پا را فراتر گذاشته، پرچمدار خود را با طراحی متفاوت و ویژگیهایی نظیر نمایشگر بدون حاشیه، سیستم تشخیص چهره و بدنهی شیشهای روانهی بازار کردهاند، اچامدی و نوکیا که کماکان در ابتدای راه پرفرازونشیب ورود به دنیای رقابتی گوشیهای هوشمند قرار دارند، محصولی «خوب» را در اختیار کاربران قرار دادند.
البته این موضوع، لزوما به هیچ وجه بهمعنی بد بودن نیست؛ در حقیقت نوکیا ۸ از بسیاری جهات محصولی بسیار دوستداشتنی و جذاب است. بدنهی فلزی با کیفیت ساخت بالا و ضخامت کم، نمایشگر باکیفیت و تجربهای نزدیک به اندروید خالص، از جملهی ویژگیهای دوستداشتنی نخستین پرچمدار فنلاندیها در دوران پساویندوزفون، به حساب میآیند؛ اما ممکن است صِرف وجود چنین قابلیتهایی، برای جلب توجه کاربرانی که در برابر چشمان خود محصولات پرزرق و برق با طراحیهای آیندهنگرانهای را میبینند، کافی نباشد.
نوکیا ۸ محصولی است که ما را در خصوص برنامههای اچامدی و آنچه برای آینده در آستین خود دارد، کنجکاوتر میکند؛ شاید عدد ۹، ستارهی خط محصولات این شرکت باشد؛ چرا که فنلاندیها پیش از این و در زمانهایی نهچندان دور، با سری ۹ از گوشیهای هوشمند خود بارها ما را شگفتزده کردهاند.
نکات مثبت
- نمایشگر باکیفیت
- کیفیت ساخت بسیار خوب بدنه
- دوربین سلفی خوب
- قابلیت ثبت صدای سهبعدی
- سختافزار قدرتمند
نکات منفی
- طراحی قدیمی
- بر جای مانند اثر انگشت روی بدنه
- فوکوس متوسط دوربین و جزئیات اندک تصویر
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم، ساعاتی پیش با انتشار توئیتی در صفحهی توییتر خود اعلام کرد که از این پس، ارائهی خدمات اینترنت ثابت به خطوط تلفن PCM و ONU بهصورت انحصاری توسط شرکت مخابرات انجام نخواهد شد.
در پستی که وزیر ارتباطات در صفحهی خود منتشر کرده، چنین آمده است:
مدیرعامل مخابرات ایران، امروز خبر رفع انحصار فروش اینترنت برای خطوط PCM و ONU و اجرای بخشی از مصوبهی ۲۵۳ کمیسیون تنظیم مقررات [ارتباطات رادیویی] را اعلام کرد. در گذشته، مشترکان این خطوط، تنها قابلیت دریافت سرویس از مخابرات ایران را داشتند. اکنون امکان ارائهی سرویس برای سایر شرکتها نیز فراهم شده است.
در خطوط PCM مخابرات با استفاده از روشی بهنام مدولاسیون کد پالس (Pulse Code Modulation)، ظرفیت هر کابل خود را به چندین خط تلفن ثابت اختصاص میدهد و خطوط فیبر یا ONU (مخفف عبارت Optical Network Unit) که در آن مخابرات از رشتههای فیبر نوری برای توزیع خط تلفن به کاربران بسیار زیادی استفاده میکند.
موتور مدیریت اینتل (Intel Management engine) از سال ۲۰۰۸ در چیپستهای اینتل گنجانده شده است. این تراشه پردازشگری است که در دل پردازشگر دیگر جای گرفته است؛ به طوری که دسترسی تام و تمام به قسمتهای مختلف رایانهی شخصی شما مانند حافظه، نمایشگر، اینترنت، موس و کیبورد را دارد. این تراشه کدهای نوشتهشده توسط اینتل را اجرا میکند. کدهایی که اینتل اطلاعات زیادی دربارهی طرز کار آنها منتشر نکرده است.
این نرمافزار که به Intel ME نیز شهرت دارد، به دلیل ایجاد حفرههای امنیتی و دادن امکان سواستفاده به هکرها اخیرا کانون توجه قرار گرفته است. اینتل وجود ریسک امنیتی در این نرمافزار را در تاریخ ۲۰ نوامبر سال جاری تأیید کرد و اقداماتی در خصوص رفع آن نیز انجام داد. وجود حفرهی امنیتی در نرمافزاری که دسترسی سیستمی کامل دارد از این جهت حائز اهمیت است که میتواند تمام دستگاههای مدرن مجهز به تراشهی اینتل را در معرض خطر هک قرار دهد.
Iintel ME چیست؟
اینتل در خصوص ماهیت نرمافزار موتور مدیریت اینتل اطلاعاتی کلی را مطرح کرده است؛ اما همواره از ارائهی اطلاعات دقیق دربارهی اکثر ویژگیهای این نرمافزار و طرز عملکرد آن سر باز زده است.
به گفتهی اینتل، موتور مدیریت یک پردازشگر زیرسیستمی کوچک و کممصرف است که وظایف متنوعی را در زمان استندبای، بوت و اجرا انجام میدهد.
به عبارت دیگر، موتور مدیریت اینتل یک سیستمعامل موازی است که روی تراشهای مجزا اجرا میشود؛ اما به کلیهی قطعات رایانه دسترسی دارد. این دسترسی در تمام مدت فعالیت رایانه، زمان بالا آمدن آن و حتی در هنگام آمادهبهکار یا استندبای نیز به قوت خود باقی است. بنابراین؛ سختافزار سیستم شما شامل حافظه، محتویات در حال نمایش بر نمایشگر، کیبورد و حتی اینترنت میتواند تحت کنترل این تراشه و نرمافزار آن قرار بگیرد.
آنچه تا کنون در خصوص موتور مدیریت اینتل میدانیم این است که به سیستم عامل MINIX مجهز است؛ اما در این مورد این که دقیقا از چه نرمافزاری بهره میبرد بیاطلاع هستیم. این تراشه گونهای از جعبهی سیاه است که تنها اینتل میداند که در داخل آن چه میگذرد.
فناوری مدیریت فعال اینتل (AMT) چیست؟
موتور مدیریت اینتل جدا از وظایف سطح پایینی که انجام میدهد، داری فناوری مدیریت فعال یا ActiveManagement Technology به اختصار AMT است. ایامتی راهکاری برای مدیریت از راه دور سرورها، کامپیوترهای رومیزی، لپتاپها و تبلتهای دارای پردازندههای اینتل است. این ویژگی برای سازمانهای بزرگ در نظر گرفته شده است و برای کاربران خانگی کاربرد ندارد. برخلاف شایعات، این ویژگی به صورت پیشفرض فعال نیست.
ایتیام میتواند برای روشن کردن، تنظیم، کنترل یا پاک کردن محتوای رایانههای دارای پردازندهی اینتل از راه دور مورد استفاده قرار گیرد. برخلاف برنامههای مدیریت معمول، این برنامه حتی اگر در حالت سیستمعاملی رو کامپیوتر نصب نباشد هم کار میکند. اینتل ایامتی به عنوان بخشی از موتور مدیریت اینتل اجرا میشود. بنابراین، سازمانها بدون اینکه ویندوزی روی سیستمها نصب باشد، میتوانند آنها را از راه دور کنترل کنند.
در ماه می سال ۲۰۱۷، اینتل از وجود حفرهی امنیتی در ایامتی خبر داد که به هکرها اجازهی دسترسی به ایامتی را بدون هیچ پسوردی میداد؛ اما این خطر تنها کاربرانی را تهدید میکرد که ایامتی را در سیستم خود فعال کرده باشند. بنابراین، شامل بیشتر کاربران خانگی نمیشد. تنها سازمانهایی که از AMT استفاده میکردند باید نگران این مشکل شده و فرمور کامپیوترهای خود را بهروزرسانی میکردند.
نکتهی دیگر اینکه ایامتی تنها برای رایانههای شخصی است. با وجود اینکه مکبوکهای جدید از پردازندههای اینتل استفاده میکنند، تنها موتور مدیریت اینتل را پشتیبانی میکنند و شامل ایامتی نمیشوند.
آیا میتوان ایامتی را غیرفعال کرد؟
موتور مدیریت اینتل یا Intel ME را نمیتوان غیرفعال کرد. حتی اگر بتوانید ایامتی را در بایوس سیستم خود غیرفعال کنید، اینتل امای به عنوان بخشی از پردازنده به همراه نرمافزار خود فعال و در حال اجرا باقی خواهد ماند. در حال حاضر این تراشه در تمام سیستمهایی که از پردازندههای اپل استفاده میکنند وجود دارد و راهی برای غیرفعال کردن آن نیست.
هرچند اینتل روشی برای غیرفعال کردن موتور مدیریت خود ارائه نکرده است، برخی کاربران از طریق آزمون و خطا موفق به غیرفعال کردن آن شدهاند. غیرفعال کردن این قابلیت کار آسانی نیست و باید گفت برای کاربران عادی امری غیرممکن است. هکرهای حرفهای با تلاش فراوان توانستند این کار انجام دهند. احتمالا اینتل از این موفقیتها خوشحال نیست و در آینده غیرفعال کردن موتور مدیریت خود را سختتر نیز خواهد کرد.
چرا اینتل این ویژگی را مخفی نگه داشته است؟
اینتل نمیخواهد رقبا از طرز کار دقیق نرمافزار موتور مدیریت مطلع شوند. همچنین به نظر میرسد این شرکت برای جلوگیری از مشکلات امنیتی، سیاست «امنیت از طریق ناشناخته بودن» را در این خصوص پیش گرفته است تا اطلاعات کافی را برای کشف حفرههای امنیتی به هکرها ندهد؛ اما همانطور که کشف اخیر حفرههای امنیتی نشان دادند، امنیت از طریق ناشناخته بودن راهکاری تضمینی به حساب نمیآید.
باید توجه داشته باشید که IME هیچگونه نرمافزار جاسوسی را شامل نمیشود؛ مگر اینکه سازمانی AMT را فعال کرده و از آن طریق رایانههای شخصی خود را کنترل کند. به این معنی که وجود نرمافزار IME که نمیشود آن را غیرفعال کرد و هیچگونه دسترسی به کدهای آن وجود ندارد، مطمئنا یک خطر امنیتی است و همانطور که قبلا شاهد بودیم راه را برای حملات هکرها باز میگذارد.
آیا رایانهی شما در معرض خطر است؟
در بیستم نوامبر سال جاری، اینتل کشف حفرههای امنیتی در امای را تأیید کرد. این حفره چه در حالتی که هکر به سیستم شما دسترسی داشته باشد و چه از راه دور امکان انجام هر عملی را به او میدهد.
اینتل ابزاری را برای تشخیص وجود حفرهی امنیتی مذکور در امای و اطمینان از رفع این مشکل ارائه کرده است.
برای استفاده از این ابزار، پس از دانلود فایل ZIP، آن را باز کرده و روی Intel-SA-00086-GUI.exe دو بار کلیک کنید. پیغام موجود در پنجرهی باز شده را تأیید کنید تا ببینید سیستم شما آسیبپذیر است یا خیر.
اگر رایانهی شما آسیبپذیر بود، میتوانید با بهروزرسانی فیرمور UEFI در سیستم خود، اینتل امای را بهروزرسانی کنید. شرکت سازندهی رایانهی شما مسئول ارائهی این بهروزرسانی است؛ پس، به سایت شرکت سازنده مراجعه کنید تا ببینید برای UEFI یا BIOS سیستم شما بهروزرسانی منتشر شده است یا خیر.
وبسایت اینتل نیز صفحهای دارد که در آن میتوانید اطلاعات مربوط به انتشار بهروزرسانی توسط تولیدکنندگان مختلف را مشاهده کنید. این صفحه همزمان با صفحهی پشتیبانی شرکتهای تولیدکنندهی رایانهی شخصی بهروزرسانی میشود.
وقتی به یک ساختمان در دوردست نگاه میکنیم، ساختمان کوچکتر از اندازهی طبیعی خود به نظر میرسد و دچار خطای دید میشویم و بر اساس اطلاعاتی که از قبل به دست آوردهایم، به خطای خود پی میبریم. نتیجهی تحقیقات جدید نشان میدهند که زنبورهای عسل نیز چنین خطایی را در سیستم بینایی خود تجربه میکنند. بنا به زاویهی دید به شی و فاصله از آن، خطای دید در این موجودات متفاوت خواهد بود.
نتیجهی این پژوهش میتواند به توضیح فرگشت خطای دید در سیستم بینایی موجودات زنده کمک کند.
خطای دید در انسان چگونه است؟
انسانها انواع مختلفی از خطا را در سیستم بینایی خود تجربه میکنند؛ اعوجاج، خطا در شکل، اندازه، طول یا حتی رنگ. حتما بارها در شبکههای اجتماعی با پستهایی در مورد رنگ لباس برخورد کردهاید که میزان دقت شما در تشخیص رنگها را به چالش کشیده است. در شکل زیر میتوانید انواع خطاهای بینایی را مشاهده کنید.
خطای دید نوعی گمراهی در ادراک انسان از اطلاعاتی است که از محیط اطراف خود به دست میآورد. سیستم بینایی ما طوری طراحی شده که میتواند دادههای زیادی از محیط اطراف خود بگیرد و به کمک مغز به پایش این دادهها بپردازد. خطای دید در حقیقت عدم انطباق واقعیت تصویر دیده شده با ادراک مغز از تصویر است.
به تصویر زیر نگاه کنید. در سمت راست یک دایره در احاطهی تعدادی دایرهی کوچک قرار گرفته است. در سمت چپ همان دایره در احاطهی تعدادی دایرهی بزرگ قرار دارد. اگرچه دایرههای میانی اندازهای یکسان دارند اما چشم انسان قادر به تشخیص آن نیست. این خطا برای اولین بار توسط یک روانشناس آلمانی به نام هرمان ابینگهاوس کشف شده و به نام خطای دید یا توهم بصری ابینگهاوس مشهور است.
در بین حیوانات دلفینهای پوزهبطری، مرغهای کریچساز، مرغهای اهلی و اسپلیتفین دمقرمز همچون انسانها در مشاهدهی تصویر ابینگهاوس دچار خطا میشوند. به طور جالبتری پنگوینها، سگهای خانگی و بانتامها (نژادی از کوچک از مرغ) دایرهی سمت چپ در تصویر ابینگهاوس را بزرگتر میبینند. در این میان بابونها به هیچ وجه با دیدن تصویر ابینگهاوس دچار خطا نمیشوند.
چرا خطای دید در انسان و حیوانات متفاوت است؟
انسا ها در مشاهدهی تصویر ابینگهاوس دچار خطای دید اندازهای میشوند. دلفینها هم همین اشتباه را میکنند با این حال چرا پنگوینها خطایی برعکس دارند؟ بابونها چرا دچار خطا نمیشوند؟
یکی از دلایل این تفاوتها به تفاوت در روششناسی تحقیقات برمیگردد. به عنوان مثال در تحقیق مربوط به سگها، تصویر در فاصلهای بسیار در نزدیک به سگ قرار میگرفت و سگ با دماغ خود جواب درست را انتخاب میکرد. در مورد پرندگان هم فاصلهی چشم پرنده تا تصویر خیلی کم بود. با این حال در آزمایش بابونها، بابون در فاصلهای کمی دورتر از تصویر قرار گرفت و حتی اجازهی نزدیکشدن به تصویر را به بابون ندانند. اما در مورد زنبورهای عسل قضیه کمی متفاوت است. در آزمایش مربوط به زنبورهای عسل، پژوهشگران تصویر را در محدودهی بینایی زنبور قرار دادند و اجازهی حرکت آزادانه را به زنبورها تا موقع تصمیمگیری را دادند.
خطای دید اندازهای در زنبورهای عسل چگونه است؟
یکی از چالشهای اصلی پژوهشگران طراحی نحوهی پرسش از زنبورها بوده است. برای حل این چالش، پژوهشگران زنبورها را به دو دسته تقسیمبندی کردند. به دستهی اول زنبورها تصویری از یک مربع مشکی داخل مربعی را نشان دادند و به زنبورها آموزش دادند که همیشه این تصویر را انتخاب کنند. دستهی دوم زنبورها همیشه تصویر مربعی سیاه کوچک داخل مربعی دیگر را انتخاب میکردند.
بعد از اتمام فرآیند یادگیری، پژوهشگران تصاویر را با تصاویری شامل خطای دید عوض کردند. در تصاویر جدید مربعی سیاه رنگ در داخل مربعی کوچک و مربعی بزرگ قرار میگیرد.
در مرحلهی دوم از پژوهش، زنبورها باز به دو گروه تقسیم شدند؛ دستهای که با حرکات آزادانه محدودیت زاویهی دید نداشتند و دستهای دیگر تصاویر با زاویهی دیدی محدود و البته فاصلهای مشخص باید مشاهده میکردند. نتیجهی کار جالب است؛ زنبورهایی با زاویهی دید غیرمحدود دچار خطای دید شدند و زنبورهایی که زاویهی دیدی محدود داشتند دچار خطای دید اندازهای نشدند.
پژوهش زنبورها احتمالا پژوهشهای قبلی خود را به چالش خواهد کشید و نتایج آنها را وابسته به طراحی پژوهش و زاویهی دید حیوان مورد بررسی میداند.
این پژوهش چه توضیحی بر فرگشت سیستم بینایی اضافه میکند؟
خطای دید در سیستم بینایی نشان میدهد که چگونه این سیستم حجم بالایی از داده را از محیط اطراف خود دریافت میکند و فرآیند ادراک را بر روی آن انجام میدهد؛ اگرچه این فرآیند تحت تاثیر محیط نتیجهای گمراهکننده خواهد داد. حیوانات مختلف هم دچار خطای دید اندازهای میشوند و شناخت این خطا در بین حیوانات میتواند به فرگشت سیستم بینایی در موجودات زنده کمک کند.
به نظر میرسد که اجداد ما هم دچار خطای دید میشدند و به همین دلیل این خطا نسل به نسل در بین حیوانات و انسان منتقل شده و به امروز رسیده است. از دیگر سناریویهای احتمالی میتوان به فرگشت همگرا در سیستم بینایی اشاره کرد. دستهای از دانشمندان معتقدند فرگشت خطای دید به دلیل همگرایی بین سیستم بینایی گونههای مختلف زیستی است.
پژوهش خطای دید در زنبورهای عسل میتواند توضیحاتی هم به فرگشت گلها اضافه کند. زنبورها با حرکات آزادانه در محیط طبیعی برای پیدا کردن انواع گلها احتمالا دچار خطای دید میشوند. بنابراین گلها در طول زمان طوری تغییر کردهاند که با وجود خطای دید زنبورها جذابتر بهنظربرسند. به عکس زیر نگاه کنید. این تصویر قسمت میانی گل جایی که شهد گیاه یافت میشود را نشان میدهد، دقت کنید که چقدر این گیاه شبیه تصویر ابینگهاوس است. احتمالا زنبورها گلهایی را انتخاب خواهند کرد که قسمت میانی آنها بزرگتر به نظر برسند.
در نهایت باید دقت کرد که محیط بر ادراک ما از واقعیت موجود تاثیرگذار است. بهبیانی دیگر، دریافت ما از واقعیت تحت تاثیر محیطی است که واقعیت در آن جاری است. این مسئله میتواند در پژوهشهای علمی هم نتایج را تغییر دهد.
تمیز کردن لنز دوربین برای بسیاری از عکاسان کار ترسناکی به نظر میرسد. اما دلیلی برای این ترس وجود ندارد. ویدیوی دو دقیقهای زیر به شما نشان میدهد که چطور بر ترس خود غلبه کرده و کثیفی، گرد و غبار و چربی را به راحتی از فیلتر شیشهای سنسور خود پاک کنید.
اگر از لنزهای قابلتعویض استفاده میکنید، خواه ناخواه در مقاطعی دچار گردوغبار یا چربی در ناحیهی سنسور خواهد شد. این مشکل در حالتی که دریچهی دیافراگم بازتر است، شاید به چشم نیاید اما به محض اینکه دریچه را تنگتر کنید نقطههای گردوغبار، لکههای آزاردهندهای را در تصاویرتان بر جای خواهند گذاشت که مجبورید با ویرایش حذفشان کنید.
در این آموزش کوتاه «لیوای سیم» از سایت فوتوفوکس ابزارهای مختلف را که برای تمیز کردن سنسور دوربینتان نیاز دارید نشان خواهد داد.
چنانچه تصادفاً سنسور را با انگشت خود لمس کردهاید، لازم است که لکهی چربی به جای مانده از پوست را از روی سنسور پاک کنید. برای انجام این کار، «سیم» سمبهی سنسور یا Sensor swab و محلول پاککنندهی لنز Eclipse را پیشنهاد میکند. نوک سمبه را به سادگی به محلول آغشته کرده و به داخل محیط سنسور هدایت کنید. این سمبهها باید تنها یک مرتبه برای هر تمیزکاری استفاده شوند. بنابراین بهترین راه مصرف آنها برای تمیز کردن چربی و ذرات چسبنده است.
اگر میخواهید سنسور دوربین خود را از شرّ گردوغبار خلاص کنید، میتوانید از قلم تمیز کردن لنز که برس نرمی دارد برای پاک کردن شیشهی سنسور استفاده کنید. همچنین میتوانید از دمندهی حبابی که به کمک دمش جریان هوا تمیزکاری را انجام میدهد استفاده کنید.
البته سیم این آموزش را روی دوربین لومیکسِ بدون آینه نشان میدهد اما شما برای دسترسی به سنسور در دوربین SLRخود میتوانید Sensor Cleaning را در تنظیمات پیدا و استفاده کنید. این گزینه آینه را بالا نگه خواهد داشت و به شما این امکان را میدهد که با همان روشها اقدام به پاکسازی گردوخاک و چربی کنید.
البته هر از چندگاهی میتوانید دوربینتان را برای تمیزکاری به روشهای سنتی به تعمیرگاه بفرستید اما چنانچه فقط به دلیل ترس از صدمه زدن به سنسور این کار را انجام میدهید، نگاهی به ویدیوی سیم بیندازید. ممکن است متقاعد شوید که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان، پسفردا(دوشنبه، ۶ آذر) مصادف با هشتم ربیعالاول، همزمان با آغاز امامت و ولایت حضرت امام عصر(عج) تعطیل رسمی است.
براساس این گزارش، مجلس در سال گذشته طبق بند «ح» ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه، تعطیلی هشتم ربیعالاول را تصویب کرد و سپس با تأیید شورای نگهبان، این امر به قانون دائمی تبدیل شد و از این پس هر ساله این روز به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) تعطیل رسمی است.
**چرا تعطیلی ۶ آذر در تقویمهای رسمی ثبت نشده است؟
این گزارش میافزاید، با توجه به هشتم ربیعالاول مصادف با ششم آذرماه هجری شمسی است و تعطیلی این روز نیز در فروردین امسال تأیید شده و از طرفی تقویمها نیز پیش از سال جدید چاپ و منتشر میشود، بنابراین تعطیلی ۶ آذر در تقویمهای رسمی ثبت نشده است.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نیز، این موضوع را تأیید کرده و گفته است که شورای نگهبان در مهلت ۲۰ روزه درباره تعطیلی هشتم ربیعالاول اعلام نظر نکرد که این امر طبق قانون به منزله تأیید مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
**احتمال لغو تعطیلی هشتم ربیع در سالهای آینده با پیشنهاد مطهری
براساس این گزارش، علی مطهری نایب رئیس مجلس و نماینده اصلاحطلب مردم تهران در جلسه علنی روز چهارشنبه (اول آذر) در قالب طرح کاهش تعطیلات رسمی کشور با تعطیلی این روز در سالهای آینده مخالفت کرد؛ در نهایت طرح پیشنهادی وی و تعدادی دیگر از نمایندگان با قید یک فوریت تصویب شد که احتمال لغو تعطیلی هشتم ربیعالاول در سالهای بعد قوت گرفته است.
.: Weblog Themes By Pichak :.