مونیخ ۲۴ مهرماه میزبان فبلتهای خانوادهی سری میت هواویبود که با پردازندهی کرین ۹۷۰ و واحد پردازش عصبی مجزا خبرساز شد. کرین ۹۷۰ علاوه بر اینکه قابلیت پشتیبانی از انکود و دکود محتوای 4K و پشتیبانی از HDR، به مبدل دیجیتال به آنالوگ ۳۲ بیتی و ۳۸۴ کیلوهرتز مجهز شده است که در کنار الگوریتم صوتی Histen به تجربهی صوتی و تصویری مثالزدنی در میت ۱۰ منجر میشود.
هواوی از دو اسپیکر برای ارائهی تجربهی صوتی استریو در کمک گرفته است؛ یکی از این اسپیکرها که در لبهی پایینی گوشی قرار دارد، بهعنوان اسپیکر اصلی، حجم صدای بالایی ارائه میدهد. اسپیکر دوم که در بالای دستگاه قرار دارد، با وجود حجم صدای اندک، تأثیر زیادی در تجربهی شنیداری کاربر دارد؛ این اسپیکر بیشتر برای ارائهی صداهای با فرکانس بالا کاربرد دارد. این ترکیب از اسپیکر علاوه بر ارائهی صدایی با حجم مناسب، صدای استریوی گوشنواز و شفافی ارائه میدهد. اسپیکرهای میت ۱۰ و میت ۱۰ پرو با بلندی صدای تقریبی ۷۴ دسیبل در زمان پخش موسیقی، جانشینان شایستهای برای نسل گذشتهی سری میت هستند. از نظر عملکرد و خروجی صدا تفاوت فاحشی بین میت ۱۰ و میت ۱۰ پرو وجود ندارد و هر دو از بهترین گوشیهای مورد بررسی ما هستند.
تراشهی کرین ۹۷۰ قادر به پردازش صدایی با عمق ۳۲ بیت و نرخ نمونهبرداری ۳۸۴ کیلوهرتز است؛ البته نسبت سیگنال به نویز، به کدک بستگی دارد. بد نیست بدانید که عمق بیت (Bit depth) بالا در حقیقت به معنای فضای بیشتر برای ثبت اطلاعات صوتی است؛ به بیان دیگر جزئیات بیشتری از دامنهی فرکانسی ثبت میشود. امروزه مهاجرت به سوی فایلهای موسیقی اچدی و بدون اتلاف (Lossless) افزایش یافته است؛ از این رو کاربران با دستگاههای که قادر به پخش فایلهای بدون اتلاف و باکیفیتی همچون FLAC با عمق بیت ۳۲ هستند، نزدیکترین خروجی به کیفیت استودیویی یک فایل صوتی را تجربه میکنند.
صدا پس از رمزگشایی (Decode) و گذر از فریمورک، به لطف لایهی انتزاعی سختافزاری (HAL) و درایور صدا وارد مرحلهی پردازش سیگنال (DSP) میشود؛ هواوی معتقد است این مسیر به بهترین شکل در میت ۱۰ طراحی و پیادهسازی شده است. استفاده از چیپهای مناسب برای ارائهی صدا در یک گوشی به کاهش دیستورشن، هارمونیها، نویزها و اختلالات صوتی منجر خواهد شد که هواوی در سال ۲۰۱۷ در برخی از گوشیهای خود این مسئله را مد نظر قرار داده است.
الگوریتم صوتی Histen را پیش از این در برخی از گوشیهای هواوی دیدهایم. این الگوریتم نتیجهی تلاشهای مرموزترین آزمایشگاه هواوی موسوم به لابراتوار ۲۰۱۲ است؛ هواوی این الگوریتم را برای نخستین بار در نوا ۲ پلاس به کار بست و آن را به لطف چیپ HiFi، به میانردهای بیرقیب در بخش صوتی مبدل ساخت. Histen برای خلق افکتهای صوتی از ۱۰ ماژول مختلف بهره میگیرد. برای دسترسی به تنظیمات مربوط به این فناوری صوتی، کافی است از بخش تنظیمات صدا، وارد بخش «Huawei Histen sound effects» شوید. دسترسی به این بخش از پخشکنندهی موسیقی هواوی نیز امکانپذیر است.
یکی از اصلیترین بخشهای فناوری صوتی اختصاصی هواوی، ارائهی صدای سهبعدی فراگیر به لطف فناوری میدان صوتی سهبعدی اولترا-واید است. به ادعای چینیها، فناوری Histen با حذف ناهنجاریهای صدا موجب کاهش تأخیر و ایجاد احساس نزدیکی به منبع میشود. به ادعای هواوی، این فناوری همچنین دامنهی فرکانسی افکتهای صدای زیر را بهبود میبخشد؛ با فعال شدن صدای سهبعدی سه گزینهی نزدیک، پخش از جلو و صدای فراگیر در اختیار کاربر قرار میگیرد.
برای دسترسی به اکوالایزر در تنظیمات Histen باید ابتدا صدای سهبعدی را غیر فعال کنید. برای داشتن بهترین تجربهی صوتی در میت ۱۰، توصیه میکنیم هدست مورد استفادهی خود را نیز بهدرستی در بخش تنظیمات انتخاب کنید؛ سه گزینهی درونگوشی، ایرباد و روگوشی قابل انتخاب هستند. هواوی در ارائهی صدای سهبعدی موفق عمل کرده است و ما آن را برگ برندهی Histen میدانیم.
هدستهای بدون سیم عموما کیفیت صدای پایینتری نسبت به نمونههای مشابه سیمدار دارند؛ اما فناوری aptXکوالکام برای کمرنگ کردن این تفاوت ارائه میشود. aptX با کاهش حجم فایل صوتی، انتقال آن به هدست و اسپیکرهای خارجی را سادهتر میکند. الگوریتم کدگذاری صدای aptX با بهینه کردن نرخ بیت از مشکلات احتمالی برای انتقال فایلهای صوتی بزرگ جلوگیری میکند. این فناوری از الگوریتمهای فشردهسازی کُدکهای صوتی است که در بین تمامی کُدکهای صوتی بلوتوث، کمترین تأخیر را دارد. بدین ترتیب، کاربر حین تماشای ویدیو یا اجرای بازیهای مختلف، صدا و تصویر هماهنگتری تجربه خواهد کرد. اعضای جدید خانوادهی میت، اولین گوشیهای هواوی به شمار میروند که از فناوری aptX HD پشتیبانی میکنند.
تستهای مربوط به خروجی صدا را با بررسی پاسخ فرکانسی شروع میکنیم. پاسخ فرکانس برای سنجش میزان دقت در بازتولید صدا به کار میرود. نتایج این بخش بر حسب دسیبل برای فرکانسهای مختلف محاسبه میشود؛ هر چه اعداد مثبت و منفی خروجی از این آزمایش به صفر نزدیکتر باشند، عملکرد دستگاه از این نظر بهتر خواهد بود. پاسخ فرکانسی بهتنهایی تضمینکنندهی خروجی صدای عالی برای یک دستگاه نیست؛ بلکه بودن آن در محدودهی فرکانس شنوایی انسان یک پیشنیاز است. میت ۱۰ در این بخش عملکرد مناسبی دارد.
نتایج تستهای صوتی میت ۱۰ | |
---|---|
پاسخ فرکانسی (dB) | ۰.۰۳+ و ۰.۰۴- |
سطح نویز (dBA) | ۹۲.۸- |
دامنهی دینامیکی (dBA) | ۹۲.۹ |
اعوجاج هارمونیک کلی (THD)، درصد | ۰.۰۰۳۸ |
اعوجاج مدولهسازی متقابل (IMD)، درصد | ۰.۰۵۵ |
کراستاک استریو | ۸۹- |
سطح نویز بهعنوان دومین معیار مورد بررسی ما، عموما در کنار سطح سیگنال اندازهگیری میشود؛ به این معنی که بیشتر اوقات ما با نسبت سیگنال به نویز روبهرو هستیم. هرچه نسبت سیگنال به نویز در یک دستگاه بیشتر باشد، شاهد خروجی بهتری از نظر تداخل نویزهای پسزمینه هستیم.
سطح نویز
دامنهی دینامیکی بهعنوان دیگر معیار مهم در صوت، به توانایی یک دستگاه در پخش همزمان صداهای بلند و آرام میپردازد. از نظر ریاضی دامنهی دینامیکی با تفاضل بلندترین و آرامترین صداهای تولیدی یک دستگاه به دست میآید. هر چه دامنهی دینامیکی یک دستگاه منتشرکنندهی صوت بالاتر باشد، آن دستگاه توانایی بیشتری در بازتولید صداهای بلند و آرام خواهد داشت. میت ۱۰ در سطح نویز و دامنهی دینامیکی عملکرد رضایتبخشی دارد؛ اما در ردهی خود بهترین نیست.
پاسخ فرکانسی
اعوجاج هارمونیک کلی (THD) و اعوجاج مدولهسازی متقابل (IMD) جایگزینی ناخواستهی سیگنال صوتی اولیه را میسنجند. هنگامی که یک سیگنال صوتی از یک دستگاه غیر ایدهآل و غیر خطی، نظیر گوشی هوشمند عبور میکند، محتوای اضافهای بهفُرم تداخل، به فرکانسهای ابتدایی افزوده میشود که نتیجهی آن اعوجاج است. اعوجاج به هر پدیدهای اتلاق میشود که سیگنال ورودی را به هر طریقی تغییر میدهد؛ بنابراین همانطور که میتوان حدس زد، هرچه مقدار این مؤلفهها پایین باشد، کیفیت صدای خروجی دستگاه شما بهتر خواهد بود.
کراستاک استریو معیاری برای سنجش تداخل بین دو کانال صوتی یک دستگاه محسوب میشود. تمام دستگاههای دیجیتال مدرن پخش صدا از دو کانال آنالوگ صوتی مجزا (چپ و راست) جهت برابری با دستگاههای ضبط استریو بهره میبرند؛ اما اغلب اوقات، ممکن است تداخلی بین دو کانال رخ دهد. کراستاک استریو، مقدار سیگنالی را میسنجد که از یک کانال به کانال دیگر نشت میکند. بهعبارت سادهتر، کراستاک استریو را میتوان معیاری برای سنجش افکت استریو به شمار آورد. هرچه مقدار کراستاک استریو بالاتر باشد (دورتر از صفر باشد)، کیفیت صدای خروجی از هر کانال بهتر است.
مؤسسه آماری AdDuplex گزارش آماری خود برای ماه نوامبر را منتشر کرده که بر اساس آن، سرفیسپروی مایکروسافتپرفروشترین دستگاه خانوادهی سرفیس است. همانطور که در تصویر زیر میتوان مشاهده کرد، جدیدترین محصول از خانوادهی سرفیس پرو توانسته است فروش بالاتری نسبت به سرفیس لپتاپ و سرفیس بوک داشته باشد.
سرفیسپرو ۲۰۱۷ بهتنهایی توانسته است ۹.۲ درصد از فروش بخش سرفیس را به خود اختصاص دهد؛ این آمار برایسرفیس بوک و سرفیس لپتاپ به ترتیب ۷.۵ درصد و ۲.۰ درصد است.
شاید دلیل اصلی فروش بیشتر محصولات سرفیس پرو نسبت به دیگر همخانوادههای خود، قیمت پایینتر آن باشد. همچنین قالب ۲ در ۱ تبلتهای مایکروسافت، عملاً نیاز به لپتاپ را برطرف کرده است؛ از اینرو کاربران با پرداخت مبلغی کمتر میتوانند علاوه بر تبلت، یک لپتاپ قدرتمند را نیز در اختیار داشته باشند.
علاوه بر آمار بالا، مؤسسه AdDuplex گزارشی دربارهی روند بهروزرسانی نسخههای مختلف ویندوز ۱۰ نیز منتشر کرده است که براساس آن بهروزرسانی پاییزه کریترز در جایگاه پنجم قرار گرفته است؛ بدین معنی که اکنون از هر ۵ رایانهی ویندوز ۱۰، یک دستگاه از بهروزرسانی پاییزه کریترز استفاده میکند.
البته با توجه به فروش بیشتر محصولات سرفیس شرکت مایکروسافت، بهروزرسانی اخیر ویندوز ۱۰ با سرعت بیشتری رشد میکند و اکنون در ۲۰ درصد از رایانههای ویندوز ۱۰ مورد استفاده قرار میگیرد؛ جالب است بدانید که این آمار برای بهروزرسانی کریترز به ۱۸ درصد میرسید.
اگر تاکنون تجربهی واقعیت مجازی برای شما فوقالعاده و باورنکردنی بود، شاید با ورود این دوربین محصول شرکت لایترو، از این هم بهتر شود.
بسیاری از تجربههای واقعیت مجازی (VR) که در فستیوال فیلم ترایبکا ۲۰۱۷ نشان داده شدند، در حال گذر از مرزهای تکنیکهای داستانگویی واقعیت مجازی هستند؛ ولی نمایش Hallelujah (خدایا تو را سپاس) بهخاطر تکنولوژی پیشرفتهای که در آن برای ضبط داستان استفاده شده، احتمالا قابل توجهترین آنها است.
۱۱ سال از آغاز فعالیت Lytro میگذرد. برترین سرمایهگذاران سیلیکون ولی از جمله آندرسن هورویتز، گریلاک پارتنرز و NEA (انجمن آموزش ملی ایالات متحده) در طول این سالها بیش از ۲۱۰ میلیون دلار به این کمپانی تزریق کردهاند. این موزیک ویدئو واقعیت مجازی را میتوان بهعنوان کارنامهی این استارتاپ در نظر گرفت که دو سال گذشته روی آن کار کرده است. این ویدئو با استفاده از تکنولوژی اصلی لایترو به نام ضبط میدان نوری (Light Field Capture) تهیه شده است.
تکنولوژی ضبط میدان نوریرا نمیتوان بهراحتی و با تعریفی ساده توضیح داد؛ اما یکی از قابلیتهای این فناوری را میتوان به راحتی تصور کرد: فناوری ضبط میدان نوری از طریق هدست واقعیت مجازی، این امکان را فراهم میکند تا کاربران بتوانند حضور در فضایی واقعی را تجربه کنند. چنین حالتی در برخی از بازیهای واقعیت مجازی حال حاضر نیز قابل تجربه است؛ اما با تکنولوژی میدان نوری (Light field)، میتوان دنیای واقعی را با وجود حرکاتی که در آن وجود دارد، با چاشنی وصفناپذیر واقعگرایی در فضای سهبعدی ثبت کرد.
این تجربهی عالی بهزودی محصول واقعیت مجازی لایترو به نام Immerge را به یکی از پرطرفدارترین ابزارها برای افراد خلاقی که به دنبال ساخت محتوای واقعیت مجازی با بالاترین کیفیت هستند، تبدیل میکند.
فناوری استفادهشده برای ساخت ویدیوی موسوم به Hallelujah شاهکاری فنی از لایترو است. این ویدیو نشان میدهد که این استارتاپ با سرمایهگذاریهای زیادی که روی آن انجام شده، ریسکی بیفایده نبوده و موفق عمل کرده است.
لایترو بیش از یک دهه قبل تأسیس شد و در تمام این مدت به دنبال حل مسئله با فناوری فراتر از زمان بود؛ رویکردی که البته هزینههای سنگینی هم داشت.
استارتاپ لایترو در ابتدا تلاشهای خود را به تولید دوربینهایی برای کاربران معمولی معطوف کرده بود. با استفاده از اولین دوربینهای لایترو این امکان برای کاربران وجود داشت که فوکوس اصلی در عکس ثبتشده را پس از عکاسی دهند. ولی چند مانع بر سر راه این دوربین جالب و خلاقانه بود؛ از جمله مشتریان کم، قیمت بالا و کاهش علاقه به خرید دوربینهایی با سایز بزرگ. در سال ۲۰۱۵، لایترو اعلام کرد که ۲۵ الی ۵۰ نفر از ۱۳۰ کارمندش را اخراج میکند.
با وجود گذشت چند سال از زمان تأسیس لایترو، این استارتاپ همچنان با ریسکپذیری بالایی در حال آزمایش فناوریهای جدید بوده و به نوعی در پی یافتن راهی برای ادامهی فعالیت است. آنها چند ماه بعد از اعلام خبر توسعهی دوربین واقعیت مجازی، سینما لایترو را هم معرفی کردند که یک دوربین فیلمبرداری با اندازهی خیلی بزرگ است. این دوربین از سنسور با بالاترین رزولوشن موجود بهره میبرد و قادر است اطلاعات را با نرخ ۴۰۰ گیگابایت در ثانیه به ثبت برساند.
دوربین واقعیت مجازی لایترو که Immerge نام دارد و برای ضبط Hallelujah استفاده شده است، از فرمفکتور جالبی بهره میبرد. این ابزار عظیم، پرمصرف و پیچیده، شکلی ششضلعی دارد که آرایهای از ۹۵ دوربین روی آن قرار گرفته است. در دنیای واقعیت مجازی، سایز بالای سختافزار با میزان فضایی که کاربران میتوانند در آن تردد کنند، نسبت مستقیم دارد. به بیان بهتر اگر دوربین نتواند چشماندازی را ببیند، بیننده هم نمیتواند آن را ببیند.
برخلاف اغلب دوربینهای واقعیت مجازی، دوربین لایترو شکل کروی ندارد؛ بلکه از زوایای یک محیط تصویر میگیرد. پس از آن تصاویر به هم متصل میشوند و فرمی کروی ایجاد میکنند.
یکی از پروژههایی که با دوربین Immerge لایترو به انجام رسید نمایش «Moon» بود؛ نمایشی که در آن فرود روی ماه بازسازی شد و گرافیکهای کامپیوتری و میدان نوری در یک پروژه با هم تلفیق شدند. فاصلهی زمانی «ماه» و «خدایا تو را سپاس» کمتر از یک سال بود ولی کیفیت کار پیشرفت زیادی داشت. در حال حاضر تنها عامل محدودکنندهی این دوربین رزولوشن نمایش پایین هدستهای واقعیت مجازی امروزی است.
سازندگان هدست واقعیت افزوده و واقعیت مجازی هنوز راه درازی در پیش دارند تا جای پای خود را محکم کنند؛ ولی کیفیت بالای آخرین محصول لایترو، به بار نشستن تکنولوژی میدان نوری بوده و این نوع واقعیت مجازی بالاخره در حال شناخته شدن است.
قبل از رونمایی رسمی از نسل جدید شورولت کوروت ZR1 در دوبی، تصاویر و ویدئوهای زیادی از مدل روباز ZR1 جدید را در پوشش استتار دیده بودیم؛ ولی چه کسی فکر میکرد که مدل روباز ZR1 پس از معرفی مدل کوپه در دوبی، در آستانهی بازگشایی نمایشگاه خودروی لس آنجلس رونمایی شود؟ بههرحال، ZR1 روباز و زیبا، پرقدرتترین خودروی کروکی است که شورولت تا به امروز معرفی کرده است.
هنوز جزئیات زیادی از این خودروی زیبا منتشر نشده است؛ اما قیمت آن ۱۲۳ هزار و ۹۹۵ دلار خواهد بود. علاوه بر این، مدل کوپه ZR1 جدید با قیمت ۱۱۹ هزار و ۹۹۵ دلار عرضه خواهد شد. این ارقام در مقایسه با مدل Z06 افزایش چشمگیری داشتهاند؛ ولی با در نظر گرفتن قدرت ۷۵۵ اسب بخاری و حداکثر سرعت بیش از ۳۴۰ کیلومتر بر ساعت در یک خودروی روباز، چندان گرانقیمت نیست.
اما شاید مهمترین سؤالی که در مورد مدل روباز ZR1 داشته باشیم، آیرودینامیک آن است. تیم مهندسی شورولت به اندازهای که در مورد قدرت پیشرانهی هشت سیلندر V شکل LT5 صحبت کرده، در مورد آیرودینامیک بدنه و اهمیت بالای آن در نیروی روبهپایین فراوان و رکوردگیری در پیست نوربرگرینگ هم مانور داده است. معمولا با حذف سقف، باید انتظار وزن بیشتر و کاهش عملکرد داشته باشیم؛ البته بیشتر کسانی که به دنبال رکورد زدن در پیستها هستند، معمولا طرفدار خودروهای روباز نیستند. در عملکرد خودروهای روباز، بیشتر موضوع جریان هوای کابین در سرعتهای بالا مطرح است تا رکوردگیری در پیست.
بهطور کلی، بعید است که وجود هرگونه کاهش در سرعت یا نیروی روبهپایین باعث نگرانی خریداران این مدل خاص شود؛ خریداران ZR1 روباز بیش از هر چیز، شیفتهی ۷۵۵ اسب بخار قدرت، پیشرانهی سوپرشارژ و پرقدرت و محور عقب بودن این سوپراسپرت زیبا هستند.
تیمی از دانشمندان با سرپرستی فیزیکدان دانشگاه مشترکالمنافع ویرجینیا، جیسون رید، به توسعهی یک فناوری جدید نگاشت تصویر نانو پرداخته که قادر به تشخیص و کشف جهشهای ژنتیکی بیماریزا است. طبق مقالهی مجلهی Nature Communications، این روش برجسته از میکروسکوپ پرسرعت نیروی اتمی (AFM) همراه با یک روش بارکدگذاری شیمیایی مبتنی بر کریسپر برای نگاشت DNA با دقتی برابر با توالییابی DNA استفاده میکند و به پردازش سریع بخشهای بزرگی از ژنوم میپردازد.
پروفسور جیسون رید، عضو برنامهی تحقیقاتی ژنتیک مولکولی سرطان در مرکز سرطان ماسی VCU و استادیار بخش فیزیک دانشگاه علوم VCU
ژنوم انسانی از میلیاردها زوج مبنای DNA ساخته شده است. طول این ژنوم بهصورت بازشده، تقریبا به دو متر هم میرسد. وقتی سلولها تقسیم شوند، باید یک کپی از DNA خود را برای سلول جدید بسازند. با این حال، گاهی اوقات بخشهای مختلف DNA بهصورت نادرست کپی میشوند یا در موقعیت نادرست قرار میگیرند و منجر به جهشهای ژنتیکی و بیماریهایی مثل سرطان میشوند. توالییابی DNA بسیار دقیق است؛ بهطوری که میتواند زوجهای مبنای مستقل DNA را تحلیل کند. اما برای تحلیل بخشهای بزرگتری از ژنوم و یافتن جهشهای ژنتیکی، تکنیسینها باید میلیونها توالی کوچک را تعریف کنند و آنها را با نرمافزار کامپیوتری کنار هم قرار دهند. در مقابل، روشهای پردازش تصویر پزشکی مثل پیوند طبیعی فلورسنس (FISH) تنها میتوانند DNA را با وضوح صدها زوج مبنا تحلیل کنند.
روش AFM سریع جیسون رید میتواند DNA با با وضوع دهها زوج مبنا تصویر کند و در عین حال تصویرهای به اندازهی یک میلیون زوج مبنا خلق کند. و این کار را با بخشی از نمونههای لازم برای توالییابی DNA انجام میدهد.
جیسون رید، محقق ارشد این مطالعه میگوید:
توالییابی DNA یک ابزار قدرتمند اما پرهزینه است و محدودیتهای عملکردی و فناوری متعددی دارد که نگاشت بهینه و دقیق بخشهای بزرگ ژنوم را دشوار میسازد. روش ما پلی بین توالییابی DNA و روشهای نگاشت فیزیکی دیگر ایجاد میکند که فاقد وضوح و دقت کافی هستند. میتوان از این روش بهعنوان یک متد مستقل استفاده کرد؛ یا اینکه میتواند با کاهش پیچیدگی و خطا هنگام کنار هم قرار دادن بیتها ژنوم در طول فرآیند توالییابی، مکملی برای روش توالییابی DNA باشد.
دانشمندان IBM با توسعهی فناوری AFM در سال ۱۹۸۹ به تیتر اخبار تبدیل شدند و از یک روش مرتبط برای بازآرایی مولکولها در سطح اتمی استفاده کردند تا بتوانند حروف IBM را بهصورت آزمایشی بنویسند. AFM با استفاده از سوزنهای میکروسکوپی به این سطح از جزئیات دست مییابد و بهصورت مستقیم با مواد مورد بررسی تماس برقرار میکند؛ این سوزن مشابه نمونهی موجود در یک دستگاه گرامافون است. ارتباط بین سوزن و مولکولها، تصویر را ایجاد میکند. با این حال، AFM سنتی برای کاربردهای پزشکی بسیار کند است و در اصل توسط مهندسان علوم مواد به کار برده میشود. رید میگوید:
عملکرد دستگاه ما هم مشابه AFM است؛ اما نمونه را با سرعت اولیهی بیشتری از سوزن میگذرانیم و از واسطههای لیزری برای کشف ارتباط بین سوزن و مولکولها استفاده میکنیم. همچنین میتوانیم به دقتی مشابه AFM سنتی برسیم اما سرعت پردازش هزار مرتبه بیشتر است. AFM پرسرعت برای بعضی کاربردهای پزشکی مناسب است؛ زیرا میتواند مواد را بهسرعت پردازش کند و دقت آن صدها مرتبه بیشتر از روشهای پردازش تصویر قابل مقایسه است.
تیم رید، ثابت کردند که این فناوری با استفاده از تجهیزات نوری موجود در DVD پلیرها هم قابل اجرا است. افزایش سرعت AFM تنها یکی از موانعی است که رید و همکاران او باید بر آن غلبه کنند. برای شناسایی دقیق جهشهای ژنتیکی در DNA آنها باید به توسعهی روشی برای قرار دادن شاخصها یا برچسبها روی سطح مولکولهای DNA بپردازند تا بتوانند الگوها و بینظمیها را تشخیص دهند. راه حل دیگر بارکدگذاری شیمیایی هوشمند، استفاده از فناوری کریسپر توسعهیافته است.
کریسپر اخیرا اخبار زیادی را در رابطه با ویرایش ژنتیکی به خود اختصاص داده است. کریسپر یک آنزیم است که دانشمندان میتوانند با استفاده از RNA مورد نظر برای برش DNA در موقعیتهای دقیق، آن را برنامهریزی کنند تا سلول بتواند خود به بازسازی این موقعیتها بپردازد. تیم رید شرایط واکنش شیمیایی آنزیم کریسپر را به گونهای تغییر دادند که به DNA بچسبد و آن را نبُرد. بهگفتهی رید:
بهدلیل ماهیت پروتئینی آنزیم کریسپر و اندازهی بزرگتر آن نسبت به مولکول DNA، این آنزیم برای کاربردهای بارکدگذاری بینقص است. این روش در اتصال به مولکولهای DNA ، بازدهی ۹۰ درصد داشت و این ما را شگفتزده کرده است. و به این دلیل که دیدن پروتئینهای کریسپر آسان است میتوانید جهشهای ژنتیکی را میان الگوهای DNA تشخیص دهید.
محققان برای نمایش تأثیر این روش، به نگاشت جابهجاییهای ژنتیکی در بافتهای زندهی گرهی لنفی بیماران لنفاوی پرداختند. جابهجاییها وقتی رخ میدهند که یک بخش از DNA در یک موقعیت اشتباه در ژنوم کپی شود. این جابهجاییها معمولا در سرطان خون مثل سرطان لنفاوی رایج هستند؛ اما در انواع دیگر سرطان هم رخ میدهند.
با این که کاربردهای بالقوهای برای این فناوری وجود دارد، رید و تیم او در حال حاضر بر کاربردهای پزشکی آن متمرکز هستند. آنها بر اساس الگوریتمهای موجود در حال توسعهی نرمافزاری هستند که بتواند الگوهای بخشهای DNA را تا اندازهی یک میلیون زوج مبنا تحلیل کنند. این واسطه در آسیبشناسی میتواند به تشخیص و درمان بیماریهای مرتبط با جهشهای ژنتیکی کمک کند.
حضرت خدیجه (س) از جمله بانوان مسلمانی است که، تمام ثروت خود را در عشق به حضرت محمد رسول الله (ص) خلاصه کرده است، روز دهم ربیع الاول در تقویم قمری از ایام مبارکی است که اولین پیوند آسمانی در آخرین رسالت نبوی بسته شد.
حضرت خدیجه آن گونه در روایات و تاریخ نقل شده است؛ از بانوان پاکدامن حجازی بود که با اشراف بر دانش، کتب زمانه خود و همچنین کثرت اموال و املاک در بین زنان قبیله قریش برتری داشت و در میان دیگر زنان با عناوین «طاهره»، «مبارکه»، «سید نسوان» و «ملکه بطحاء» شناخته شده بود.
درباب سن ازدواج حضرت خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)، برخی از کتب تاریخی بر آن هستند که ایشان در هنگام ازدواج با خاتم الانبیاء (ص)، ۴۰ بهار از عمر مبارکشان سپری شده بود و پیش از پیمان زندگی مشترگ با پیامبر(ص) دوبار ازدواج کرده، اما همسرانش از دنیا رفته بودند و یا برخی دیگر بر این باورند که او تا زمان ازدواج با پیامبر (ص) ازدواج نکرده بود.
اما ماجرا از مهمانی در خانه خدیجه (س) آغاز شد. روزی خدیجه (س) در خانه خود مجلسی تشکیل داده بود و از عالمان یهودی دعوت کرده بود تا برایش صحبت کنند. در اواسط جلسه جوانی خوش سیما از مقابل خانه خدیجه (س) گذشت. دانشمند یهودی از خدیجه (س) خواست که او را به مجلس دعوت کند. پس از پایان مجلس و در هنگام خداحافظی در حالی که شعف از صورت آن عالم یهودی مشهود بود، رو به خدیجه کرد و گفت: «آن چه من در کتابهای آسمانی گذشته خواندهام، نشان میدهد که او پیامبر آخرالزمان است. خوشا به سعادت بانویی که چنین جوانی شوهرش باشد که در این صورت به شرافت، عزت و شکوه دنیا و آخرت نایل آمده است.». (مناقب ابن شهر آشوب، ج. ۱، ص. ۴۱؛ سید هاشم رسولی محلاتی، درسهایی از تاریخ تحلیلی اسلام (جلد ۲)، ص. ۱۷)
خدیجه با پیامبر (ص) در جد چهارم از طرف پدر و در جد هشتم از طرف مادر متحد بودند، به همین دلیل گاهی همدیگر را پسر عمو، دختر عمو میخواندند.
هم خدیجه (س) تاجر بود، هم محمد (ص). تقدیر الهی به گونهای رقم خورد که اسباب همکاری میان خدیجه (س) و محمد (ص) فراهم شد. از برخوردهای نخست، مهربانی و ایمانی الهی در رفتار محمد (ص) مشهود بود. روح پاک و قلب لطیف این دختر قریشی، پس از سالها هم کفو خود را پیدا کرده بود. چند بار با این جوان ۲۵ ساله بنی هاشمی مواجه شده بود و دلش دیگر تاب دوری از وی را نداشت.
بانوی قریشی حصار غرورش را شکست و جایگاه و شوکت دنیایی را به خوشبختی ابدی، به آسانی فروخت. تصمیم گرفت که در نخستین مواجهه، دغدغه ازدواجش با پیامبر (ص) را مطرح کند.
روز سرنوشت ساز زندگی خدیجه (س) فرا رسید. پس از سفر تجاری که پیامبر (ص) سرپرستی آن را به عهده داشتند و برای حضرت خدیجه (س) انجام دادند، فرصت ملاقات فراهم شد. خدیجه با حفظ حیا مقابل پیامبر (ص) آمد و گفت: «ای عموزاده من بر اثر خویشی که میان من و تو برقرار است و عظمت و عزتی که در میان قوم خود داری و امانت و حسن خلقت که شهره همه اهل مکه است، مایلم که با تو ازدواج کنم.» (سید هاشم رسولی محلاتی، درسهایی از تاریخ تحلیلی اسلام (جلد ۲)، ص. ۱۹-۲۴)
پیامبر (ص) در پاسخ گفت که این موضوع را با نزدیکان و بزرگانش در میان میگذارد.
با موافقت عموی پیامبر (ص) مجلس خواستگاری برگزار شد. در مجلس خواستگاری، ابوطالب عموی پیامبر (ص) به بیان ویژگیهای پیامبر (ص) پرداخت. نقاط مشترک و هم کفوی خدیجه (س) و پیامبر (ص) موجب ازدواج این دو شد.
در وصف پیامبر خاتم (ص) همین بس که وی برترین انسانها روی زمین بود.
صبح امروز و با حضور امیر دادرس جانشین فرمانده کل ارتش و امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از 9 دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش که بههمت متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است رونمایی شد.
- بیشتر بخوانید
گزارش تسنیم از روند ساخت بزرگترین ناو بومی ایران با نام "خلیج فارس"
به گزارش تسنیم این دستاوردها شامل سامانه آزمایشگر اژدرهای سبک زیرسطحی، اتوپایلوت دیجیتال، سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها، قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور، بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا، پوششهای نانویی، آزمایشگر موشک رعد، خودروی مکران و شبیهساز بازی جنگ است.
در ادامه با جزئیات و مشخصات دستاوردهای جدید نداجا آشنا میشوید:
1 ــ پروژه مرصاد
طراحی و ساخت سامانه جامع آزمایشگر اژدرهای سبک ضدزیرسطحی. این سازمانه قابلیت آزمایش و بررسی صحت عملکرد کلیه اجزای الکترونیکی و الکتریکی اژدر را ایجاد نموده است.
لازم به ذکر است که قبل از ارسال اژدر به یگانهای شناور نیاز است صحت عملکرد اجزای آن بررسی و تأیید گردد که در گذشته این عمل با تقریب 70 درصد و بهوسیله دستگاههای آنالوگ انجام میگرفت که با اتلاف زمان در حدود 48 ساعت، هزینه و ریسک بالاتری نسبت به روش جدید در عملکرد اژدر میشد که با ساخت آزمایشگر فرآیند آموزش و صحتسنجی بهصورت صددرصد و با بازه زمانی بسیار کوتاه در حدود دو ساعت و در نتیجه صرفه اقتصادی و همچنین قابلیت اعتماد بالا گردیده است.
2 ــ اتوپایلوت دیجیتال
طراحی و ساخت هدایتکننده خودکار دیجیتال براساس دانش روز. شایان ذکر است اتوپایلوت مهمترین بخش سیستم هدایت، کنترل و ناوبری اژدر بوده که از لحظه پرتاب از یگان حامل تا برخورد و انهدام هدف وظیفه هدایت و کنترل اژدر را بهعهده دارد. اتوپایلوت دیجیتال ضمن صرفه اقتصادی نسبت به انواع آنالوگ آن دارای قابلیت برنامهریزیهای متعدد بهمنظور ایجاد روشهای نوین در کشف و انهدام اهداف زیرسطحی بوده و بهصورت صددرصد بومی و با استفاده از دانش موجود در کشور و رشد فناوری تهدیدات طراحی و ساخته شده است. ساخت این سامانه گام بزرگی در جهت ساخت اژدرهای بومی و بهروز در کشور میباشد.
3 ــ سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها
طراحی و سوخت اتوفیل که این سوخت بهعنوان منبع تولید انرژی در اژدرهای احتراقی مورد استفاده قرار میگیرد، این سوخت بدون نیاز به اکسیژن توانایی ایجاد احتراق و رانش اژدر زیر آب را فراهم مینماید شایان ذکر است فناوری ساخت این محصول تاکنون در اختیار کشور آمریکا بوده است. اژدرهای احتراقی تنها اژدرهایی میباشند که قابلیت افزایش برد و اصابت به هدف با برد بلند را دارا میباشند. دستیابی به فناوری ساخت این سوخت بهموازات پروژههایی در دست اجرا گام بزرگی در جهت طراحی و ساخت اژدرهای بومی در داخل کشور میباشد.
4 ــ پروژه دماوند
طراحی یک فروند قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور و مجهز و انواع تجهیزات ضد جنگهای الکترونیکی و صوتی زیرآبی که در هنگام رزم با به آب انداخته شدن و جدا شدن از یگان حامل خود و حرکت بهسمت خطوط از پیش تعیینشده باعث اختلال در تمامی سیستمهای راهداری، هدایت تیر، سونار و انحراف اژدر شده که این مهم باعث مصونیتبخشی یگان حامل از تهدیدات ذکرشده میگردد.
5 ــ ناو آموزشی خلیجفارس
طراحی مفهومی و مهندسی بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا بهطول 135 متر و عرض 16 متر که با برخورداری از انواع سامانههای رانش، هدایت و ناوبری، رادارهای پیشرفته و سلاح بهروز نداجا علاوه بر امکان دفاع از خود در شرایط نبرد بهگونهای طراحی شده است که در حین مأموریت آموزشی خود توانایی آموزشی 230 نفر دانشآموز و دانشجوی دانشکدههای علوم دریایی نظامی و غیرنظامی را بهطور همزمان دارا میباشد.
6 ــ پوششهایی نانویی
استفاده از فناوری نانو و ساخت پوششهای نانوساختار جهت پوششدهی مناسب انواع سازه، تجهیزات، مخازن و بدنه شناورهای سطحی، زیرسطحی و پروازی نیروی دریایی راهبردی ارتش که با توجه به آزمایشهای بهعملآمده و محاسبه میزان مقاومت آن در برابر خوردگی ناشی از عوامل نامطلوب محیطی در مجاورت رطوبت، آب شور دریا، و مایعات خورنده، عمر مفید موارد آزمایششده دو تا سه برابر افزایش یافته که این مهم موجب کاهش قابل توجه هزینههای تعمیر و نگهداری و افزایش طول عمر مفید آنها خواهد شد.
7 ــ آزمایشگر موشک رعد
سامانه موشک رعد دریاپایه توانمندی انهدام کلیه هدفهای سطحی و پروازی دشمن را دارا میباشد. این سامانه با قابلیت آزمایش کلیه بخشهای الکترونیک، مگاترونیک و رادیویی موشک رعد ضمن تأیید اشکال احتمالی و اطمینان از صحت عملکرد صحیح موشک تمامی مراحل و زمانبندی قسمتهای مختلف را از لحظه پرتاب، رهگیری، ردگیری و اصابت به هدف آزمایش مینماید، ساخت این سامانه علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیندهای آمادهسازی جهت پرتاب موشکها کمک شایانی را به محققین و متخصصین حوزه موشکی جهت بهینهسازی و ساخت این نوع از موشکها مینماید.
8 ــ پروژه نقش
شبیهساز بازی جنگ بهمنظور افزایش مهارت کارکنان یگانهای شناور رزمی و اجرای انواع سناریوهای تاکتیکی در حین نبرد طراحی و ساخته شده است. پروژه مذکور قادر به شبیهسازی صحنه نبرد و نیز کلیه تجهیزات موجود در اتاق عملیات و پل فرماندهی یگانهای رزمی بوده که با بهرهبرداری از آن در مناطق عملیاتی بههمراه فرماندهان شناورهای رزمی در آرایش ناوشکنهای مستقل و یا ناوگروههای رزمی به نبرد پرداخته و میتواند بهمانند یک عملیات واقعی ضمن هدایت و ناوبری شناورهای خودی در منطقه مأموریت اجرای عملیات کند.
9 ــ خودروی مکران921
خودروی تاکتیکی مکران921 توسط فرماندهی ترابری و فرماندهی آماد و پشتیبانی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.
در اواسط دهه 70 بود که رهبر انقلاب در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش، دستور ساخت شناورهایی با قبلیت حمل بالگرد و شلیک موشک را صادر کردند و پس از آن ساخت چنین شناورهایی در قالب پروژه موج در دستور کار نیروی دریایی ارتش و صنایع دفاعی کشور قرار گرفت.
اما پس از تبیین خط مشی جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سوی فرمانده معظم کل قوا مینی بر نگرش راهبردی به این نیرو در تیرماه سال 88 نیروی دریایی ارتش، میبایست برای جامه عمل پوشاندن به این راهبرد جدید که مستلزم تبدیل شدن نداجا از یک نیروی دریایی ساحلی به یک نیروی دریایی با قابلیت حضور در آبهای آزاد و بین المللی بود، آماده میشد.
- بیشتر بخوانید:
بر همین اساس ناوشکن جماران اولین محصول پروژه موج، در اسفندماه سال 88، با حضور فرمانده کل قوا در ناوگان جنوب نداجا عملیاتی شد تا نویدبخش آغاز روندی جدید در ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروی دریایی ارتش برای تبدیل شدن به یک نیروی دریایی راهبردی باشد. پس از آن با تولید ناوشکن دماوند و همچنین ساخت ناوچههای کلاس سینا این روند سرعت بیشتری به خود گرفت.
برای یک نیروی دریایی راهبردی اما حضور افسران جوان در ماموریتها بخصوص در ماموریتهای فرامنطقهای به منظور کسب تجربه عملیاتی بسیار ضروری است اما، از سویی شناورهایی که ایران در اختیار داشت ظرفیت پذیرش تعداد قابل توجی نیروی و تجهیزیات آموزشی را نداشت و به دلیل تحریمهای تسلیحاتی، نیروی دریایی امکان خرید چنین شناورهایی از خارج کشور را نداشت.
برهمین اساس، متخصصان نیروی دریایی ارتش دست به کار ساخت یک ناو رزمی و آموزشی با قابلیت دریانوردی در آبهای آزاد و همچنین حمل تعداد قابل توجهی نیرو برای آموزش شدند.
خبر ساخت این شناور جدید که خلیج فارس نامگذاری شده بود، برای اولین بار در شهریور ماه سال 91 و در جریان بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش در دانشگاه علوم دریایی نوشهر منتشر شد. به گفته دریادار سیاری فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش در جریان این بازدید، طرح ساخت ناو آموزشی خلیج فارس خدمت فرمانده معظم کل قوا ارائه شده و با موافقت ایشان روبرو میشود.
بنا برگفته دریادار سیاری با ساخت این ناو، ایران به تنها دارنده چنین شناوری در منطقه غرب آسیا بدل میشد.
خلیج فارس یک گام دیگر به ساخت نزدیک شد
صبح امروز با حضور دیادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، از 9 دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش که به دست متخصصان این داخلی طراحی ساخته شده است، رونمایی شد.
یکی از مهمترین این دستاوردها، طراحی مفهومی و مهندسی ناو آموزشی خلیج فارس بود که بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا است. این ناو با طول 135 متر و عرض 16 متر از انواع سامانههای رانش، هدایت و ناوبری، رادارهای پیشرفته وسلاح به روز نداجا برخوردار است.
علاوه بر این، ناو آموزشی خلیج فارس با امکان دفاع از خود در شرایط نبرد به گونهای طراحی شده است که در حین ماموریت آموزشی، توانایی آموزش 230 نفر دانشآموز و دانشجوی دانشکدههای علوم دریایی نظامی و غیرنظامی را به طور همزمان دارا میباشد.
پیش از ناو خلیج فارس، ناو شکنهای جماران و دماوند بزرگترین شناورهای بومی ساخت داخل بودند که با رونمایی از ناو خلیج فارس، این شناور بزرگترین ناو ایرانی خواهد بود.
طول | عرض | ماموریت | |
ناو خلیج فارس | 135 متر | 16 متر | آموزشی - رزمی |
ناو شکن جماران | 94متر | 11 متر | رزمی |
ناوشکن دماوند | حدود 100 متر | 11 متر | رزمی |
حالا با این اقدام، نیروی دریایی ارتش یک گام به ساخت برزگترین شناور رزمی و آموزشی ایران و منطقه غرب آسیا نزدیکتر شده و این حرکت نوید بخش ساخت شناورهایی مدرنتر در نیروی دریایی برای حضور مقتدرانه تر در آبهای دنیا است.
پژوهشگران برزیلی با مطرح کردن نظریهای جدید در مورد گسترش فضا، نظریه انفجار بزرگ را زیر سئوال بردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، نظریه انفجار بزرگ، قابل قبولترین توضیح درباره تولد و تکامل جهان ما و برای درک این کیهان بسیار مهم است.
اما برخی از فیزیک دانان درباره ایده آغاز هستی اختلاف نظر دارند.
برخی به جای نظریه انفجار بزرگ که در 13.7 میلیارد سال پیش آغازگر جهان هستی شد فکر میکنند که ممکن است جهان، مراحل بیرون آمدن از حالت انقباض و انبساط را پشت سر گذاشته باشد.
"ژولین سزار سیلوا نوز"( Julian Cesar Silva Neves)، فیزیکدانی که به عنوان پژوهشگر در موسسه ریاضیات و محاسبات آماری و علمی دانشگاه کمپیناس (IMECC-UNICAMP) در ایالت سائوپائولو برزیل کار میکند، گفت: من معتقدم انفجار بزرگ هرگز رخ نداده است.
نوز بیان کرد که ممکن است هیچ نیازی به تکینگی فضازمان یا انفجار بزرگ نباشد.
ممکن است جهان در حال گسترش کنونی، به جای ایجاد یکباره، سابقه یک مرحله انقباض داشته باشد.
این ایده که از نظریه "مِه رُمب" مبنی بر فروریختن جهان در خود، ریشه میگیرد، ممکن است به جانشین ابدی دنیاها ختم شود.
این فرآیند، حداکثر دما و تراکم را به وجود میآورد و به معکوس شدن و خروج ختم میشود که امکان انبساط را فراهم میکند.
نظریه انفجار بزرگ بیان میکند که هستی با یک تکینگی کوچک آغاز شده و سپس در طول میلیاردها سال، دستخوش کشش و انبساط شده تا به شکل کیهانی امروزه درآید.
اما نوز به نظریه جهش بزرگ معتقد است که براساس آن، جهان در خود فرو میریزد و این راهی برای توالی دنیاهاست.
نوز ادامه داد: این مدل برای اندازهگیری اندازهای که در آن، جهان با کیهانشناسی استاندارد گسترش مییابد، مدلی که در آن انفجار بزرگ وجود دارد، یک عملکرد ریاضی مورد استفاده قرار میگیرد که تنها به زمان کیهانی بستگی دارد.
حذف تکینگی جهان یا انفجار بزرگ، جهان خارج شده را به مرحله نظری کیهانشناسی بازمیگرداند.
حذف تکینگی در آغاز فضازمان، این امکان را فراهم می سازد که ذرات مرحله انقباض پیشین در مقابل تغییر مرحله مقاومت نشان داده و هنوز در انبساط مداوم جهان وجود داشته باشند.
وضعیت سیاهچالههای منظم، این بحث جدید را القاء میکند.
در یک سیاهچاله، هسته منقبض میشود تا یک با تراکم بسیار و جاذبه گرانشی، یک تکینگی را به وجود آورد.
اما نوز ادعا میکند که این تکینگی، تعریف سیاه چاله نیست بلکه افق رویداد یا غشا است که نقطه بیبازگشت را نشان میدهد.
نوز میگوید: بیرون از افق رویداد یک سیاهچاله منظم، هیچ تغییر عمدهای وجود ندارد اما درون آن، تغییرات عمیقتر هستند و فضازمان متفاوتی وجود دارد که از تشکیل تکینگی دوری میکند.
نوز و "ایبرتو وازکز سا" (lberto Vazques Saa)، استاد دانشگاه کمپیناس ، یک عامل معیار طراحی کردهاست که الهامبخش آن، "جیمز باردین" (James Bardeen) بودهاست. باردین، درهمریختگی سیاهچاله را یک پایداری نمیبیند بلکه آن را وابسته به فاصله از مرکز میداند.
این مفهوم جدید نیست و در دهههای اخیر، مکررا بازبینی شده است.
نوز معتقد است این فرضیه را میتوان با نگاه به رد اتفاقات در مرحله انقباض مورد آزمایش قرار داد که ممکن است در مرحله انبساط مداوم باشند.
این پژوهش جدید، در مجله "نسبیت عمومی و گرانش" (General Relativity and Gravitation) به چاپ رسیده است.
پژوهشگران دانشگاه کلرادو، نوع جدیدی از باکتری را در فضا کشف کردند که در مقابل داروهای معمول مقاوم هستند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، ممکن است باکتریهای زندهای که بیرون از "ایستگاه فضایی بینالمللی" (ISS) کشف شدهاند، بر اساس گفته یک فضانورد ، فرازمینی باشند.
"آنتون شکپلروف" (Anton Shkaplerov)، مهندس روسی در سال 1998 گفته بود میکروارگانیسمها در پرتاب ISS وجود نداشتهاند و به احتمال زیاد، از جایی در فضا به آنجا آمدهاند.
اکنون این باکتری، در حال بازگردانده شدن به زمین است تا پس از آزمایشات ابتدایی بیرون از ایستگاه فضایی که نشان دهنده بیضرر بودن آن برای بدن انسان هستند، مورد مطالعه بیشتر قرار گیرند.
"شکپلروف" گفت: این ارگانیسمها هنگام گرفتن نمونههایی از بدنه ایستگاه توسط فضانوردان کشف شدهاند.
شکپلروف ادامه داد: اکنون این موضوع، باکتریهایی را که در زمان پرتاب ایستگاه فضایی بینالمللی وجود نداشتند، آشکار میکند.
این فضانورد روسی که در ماه دسامبر، سومین سفر خود به ایستگاه فضایی بینالمللی را به عنوان عضوی از هیئت اعزامی 54 آغاز میکند، گفت: این باکتریها تاکنون در حال بررسی بودهاند و به نظر میرسد که هیچ خطری نداشته باشند.
"شکپلروف" افزود: باکتریهای قبلی، بر روی تبلتها و همراه با مواد گوناگونی که برای مدت طولانی بیرون از ایستگاه فضایی قرار دارند، به طور اتفاقی به ایستگاه فضایی آورده شدند تا وضعیت مواد در فضای خارجی بررسی شود. مشخص شده است که این باکتریها پس از خارج شدن از سطح زمین میتوانند در فضای خلاء خود را حفظ کنند.
اوایل سال جاری، گروهی از موسسه فناوریهای فضایی BioServe دانشگاه کلرادو متوجه شدند شکل برخی سلولهای باکتری در فضا برای زنده ماندن در برابر داروهای معمول که موجب نابودی آنها در زمین است، تغییر میکنند.
نتایج مطالعه آنها نشان میدهد باکتریها فقط مختص به فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی نیستند، بلکه مردم روی زمین را نیز تحت تاثیر قرار میدهند.
"لوییز زهآ" (Luis Zea)، عضو پیوسته پژوهش BioServe و نویسنده راهنما گفت: ما میدانیم که باکتریها، در فضا به شکل متفاوتی عمل میکنند و غلظت بالاتری از آنتیبیوتیک برای از بین بردن آنها مورد نیاز است.
موضوع جدید، انجام یک تحلیل اصولی از ظهور فیزیکی تغییرات باکتری در طول تحقیقات است.
این گروه، آزمایشی را برای رسیدن به باکتری E. coli معمول در ایستگاه فضایی بینالمللی طراحی و برای دیدن چگونگی واکنش آن را بررسی کرده است.
اما باکتریها به جای از بین رفتن، تا 13 مورد افزایش در تعداد سلول و 73 درصد کاهش در حجم داشتند.
پوشش سلول نیز سلول و غشای بیرونیاش را که موجب ضخیمتر شدن آن است، دربرمیگیرد.
همچنین سازمان فضایی آمریکا (ناسا) آزمایش مهمی را برای بررسی چگونگی تاثیر باکتریهایی نظیر E. Coli بر فضانوردان آغاز کرده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.