شرکت اسپیسایکس در پی شکست ماموریت محموله مخفی "زوما" و عدم قرارگیری آن در مدار، اعلام کرد هیچ تقصیری متوجه این شرکت نبوده است.
به نقل از انگجت، شرکت اسپیسایکس اعلام کرد در عدم به سرانجام رسیدن ماموریت "زوما" قصوری نداشته است. البته اینکه در واقع چه بلایی بر سر این ماهواره رمزآلود آمده، همچنان نامشخص است.
اسپیسایکس یکشنبه شب یک موشک فالکون9 را که حاوی محموله اسرارآمیز "زوما"، یک ماهواره ساخته شده توسط شرکت "نورثروپ گرامن"(Northrop Grumman) برای یک سازمان دولتی ایالات متحده آمریکا که نامش فاش نشده است، به فضا پرتاب کرد.
این پرتاب سریتر از حد معمول بود، زیرا حتی مرحله پرتاب آن که معمولا به صورت زنده پخش میشود نیز پخش نشد.
کمی بعد از پرتاب، موشک پیشران به طور موفقیت آمیزی در کیپ کاناورال فرود آمد، اما به نظر میرسد که "زوما" به مقصد نرسیده است.
مشخص نیست که دقیقا چه اتفاقی برای این ماهواره افتاده است، اما به نظر میرسد که به مقصد نرسیده و در مدار قرار نگرفته است.
برخی اسپیسایکس را مقصر دانستند، اما روز دوشنبه شرکت گفت: ما در مورد ماموریتهای این چنینی اظهار نظر نمیکنیم، اما بررسیها نشان میدهد که فالکون9 به طور کامل وظیفه خود را انجام داده است.
اما اکنون اسپیسایکس از موضع قبلی خود کوتاه آمده و در بیانیه امروز خود بدون تایید یا تکذیب تقصیر از جانب محموله "زوما"، گفته است که هیچ قصوری از جانب اسپیسایکس نبوده است.
مسئولان اسپیسایکس در این بیانیه گفتند: برای روشن شدن موضوع میگوییم که پس از بررسی تمام اطلاعات تا به امروز، موشک فالکون9 همه چیز را به درستی انجام داده است. اگر بررسیهای بیشتر چیزی پیدا کند، ما آن را گزارش خواهیم داد. شایعات منتشر شده علیه این شرکت به طور قطعی دروغ است.
در ادامه آمده است: به دلیل طبقه بندی محرمانه این ماموریت، این شرکت نمیتواند توضیح بیشتری بدهد.
بنابراین آنچه که برای "زوما" اتفاق افتاده هنوز یک علامت سوال بزرگ است و ما شاید هرگز داستان کامل را دریافت نکنیم.
بعضی از منابع گفتهاند که "زوما" در اثر برخورد با اتمسفر از بین رفته و سوخته است. اما این نیز ممکن است که ماهواره هنوز وجود داشته باشد و تنها پاسخی ندهد.
یکی از حدسیات این است که "زوما" به دلیل قطعه متصل به آن (آداپتور) که به جای اسپیسایکس توسط "نورثروپ گرامن" ساخته شده بود، به درستی در مرحله دوم از فالکون جدا نشده است.
اگر اسپیسایکس واقعا مقصر بود، احتمالا سریعا به سراغ پرتاب "فالکون هوی" نمیرفت.
مدیر اجرایی اسپیسایکس گفت: از آنجایی که بررسیهای انجام شده تا کنون لزوم هیچ تغییری در طراحی، عملیات و یا دیگر موارد را نشان نمیدهد، ما هیچ تغییری در برنامه پرتاب بعدی خود نخواهیم داشت.
سال ۲۰۱۷ متعلق به فناوریهایی چون هوش مصنوعی (AI) و بلاک چین بود که همراه آنها فرصتها و هیجانات زیادی هم شکل گرفت. صنایع فناوری همچنان به گسترش و تکامل خود با سرعت باور نکردنی ادامه میدهند و در سال ۲۰۱۸ هم این روند رو به رشد را پیش رو خواهند داشت.
در سال ۲۰۱۸ مباحث مربوط به رمزگذاری در بلاک چین به طور گسترده در بخشهای مالی دنبال خواهد شد و بخشهای بیمه هم معاملاتی را برای خدمات مبتنی بر مصرف کنندههایشان پذیرفتهاند. ضمن این که رباتها هم با انسانها همکاری میکنند تا اطلاعاتشان تقویت شود و کارآیی بهتری از خود نشان دهند.
با استفاده از اینترنت با سرعت بالا و رواج کیفیت نمایش 4K HD، تلفنهای همراه نوعی تلویزیون جدید برای کاربران آنلاین به حساب می آیند. شرکت های OTT مانند آمازون ، فیسبوک،اپل و گوگل همگی با استفاده از این فرصت، محتواهای ویدیویی با کیفیت بالا ارایه میدهند. در حققیت، بسیاری از این شرکتها در حال حاضر به دنبال ارایهی پیشنهاداتی در خصوص حق پخش برنامههای ورزشی و آمادهسازی محتوایشان برای عموم هستند. از طرفی این شرکتها نوعی تهدید برای کانالهای تلویزیونی و رسانههای معمولی تلقی میشوند.
بسیاری از رسانه های اجتماعی مطرح در حال تلاش هستند تا با پرداخت بخشی از هزینههای مربوط به این تکنولوژی، امکان استفادهی رایگان از این خدمات را برای کاربران خود فراهم کنند.
در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که نوآوریهای سال ۲۰۱۸ بیشتر بر روی چه عرصههایی متمرکز خواهد بود. ضمن این که نوآوریهای پیش رو چه تاثیری بر صاحبان کسب و کار و مشتریان آنها خواهد گذاشت.
۱. پخش زندهی ویدیو و سرویس VOD
خدمات در خواست ویدیویی برنامهی ضبط شده (VOD) و لایو استریم زنده میتوانند دنیای بازیهای رایانهای را تغییر دهند.
پخش کنندههای سنتی، صاحب بیشترین حقوق پخش برنامههای ورزشی و دیگر برنامهها هستند. اکنون شرکتهای OTT مانند آمازون، نتفلیکس، اپل و فیسبوک تهدید بزرگی برای این پخش کنندهها به شمار میروند. در این میان، آمازون و فیسبوک بزرگترین مبارزان برای دریافت حقوق پخش برنامههای ورزشی هستند. به این ترتیب کاربران این امکان را خواهند داشت تا بازیهای مورد علاقهی خود را به صورت زنده از طریق گوشیهای همراه خود تماشا کنند. از این رو، رسانههای اجتماعی و غولهای تجارت الکترونیک شروع به سرمایهگذاریهای کلان کردهاند تا بتوانند مسابقات محبوب ورزشی را به صورت زنده نمایش دهند. آمازون هم قبلا با سرویس آمازون پرایم گام بزرگ خود را در این خصوص برداشته است و این احتمال قوی وجود دارد که در سال پیش رو بتواند کنترل این عرصه به دست بگیرد. فیسبوک هم سعی دارد که حق پخش این برنامهها را خریداری کرده و با تکیه بر آمار کاربرانش سود عظیمی نصیب خود کند.
آژانس تحقیقاتی ژونیپر نتورکس در خصوص تلاشهای آمازون و فیسبوک برای پخش زندهی برنامههای ورزشی، آمازون را برندهی اصلی پیشبینی میکند.
۲- هوش مصنوعی و بلاک چین
به نظر میرسد که ارز دیجیتال بیت کوین و ماشین مجازی، تکنولوژیهای زیادی را به وجد خواهند آورد. همان طور که غولهای فناوری مانند آلفابت، آیبیام، آمازون، فیسبوک و دیگر شرکتهای مطرح اقدام به سرمایهگذاریهای سنگین در این حوزه کردهاند. در حال حاضر چت باتهای هوشمند را میبینیم که به این بازار لشگرکشی کردهاند. به این ترتیب رباتهای هوشمندی که توانایی تشخیص صدا را دارند در سازمانها و رستورانها کارها را موثرتر از انسانها انجام میدهند.
ژونیپر در این خصوص پیشبینی میکند که ۲۰۱۸ سالی است که بلاک چین به اپلیکیشنهای بانکی و دیگر موارد مالی مانند انتقال و ارسال پول، قراردادهای بیمه و تایید هویت دیجیتال راه پیدا خواهد کرد.
مقالهی مرتبط:
کارکرد این اپلیکیشنها نیازمند فراهم شدن زیرساختهای لازم برای پرداختهای P2P (فرد به فرد) هستند. از جملهی این پرداختها می توان به قراردادهای هوشمند بیمه اشاره کرد.
این احتمال وجود دارد که تا ۱۳-۱۲ ماه آینده بسیاری از بانکهای بزرگ با تکنولوژی بلاک چین سازگار شوند تا بدین ترتیب بتوانند در مقیاس جهانی وارد تعاملات مالی شوند. از طرفی تکنیک های یادگیری ماشینی بیش از گذشته تکامل پیدا خواهد کرد و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ژونیپر در این خصوص میگوید که فروشندگان عرصهی فناوری با ترکیب تکنولوژیهایی چون یادگیری ماشینی و ارتباطات گوشیهای هوشمند به دنبال امکان تایید هویت اشخاص به صورت دیجیتال هستند. تایید هویت در حال حاضر یک فرآیند دستی زمانبر است. باز کردن حساب در بیشتر بانکها نیازمند ارایهی چندین سند هویتی است که فرآیندی ناکارامد و وقتگیر تلقی میشود.
۳- نفوذ اینترنت اشیا (IoT) در محاسبات لبه
محاسبات لبه Edge Computing یک روش بهینهسازی سیستمهای ابری است که عملیات پردازش دادهها را در نزدیکی منابع محلی (local) انجام میدهد. این راهکار باعث کاهش پهنای باند ارتباطی مورد نیاز بین سنسورها و مرکز دادهها خواهد شد.
علاوه بر این محاسبات لبه، این قابلیت را دارد که مواردی چون اپلیکیشنها، دادهها و قدرت محاسبات سرویسها را از نقاط مرکزی به logical extremes شبکه سوق میدهند.
از این رو این احتمال وجود دارد که رهبران فناوری دنیا به موضوع محاسبات لبه برای سرعت بخشیدن به سرویسهای IoT و صرفهجویی در هزینههای زیرساختی به منظور هوشمند سازی، تمایل زیادی نشان دهند.
ژونیپر در این خصوص پیشبینی میکند که در سال ۲۰۱۸، سرویسهای IoT نهایت استفاده را از مدل پردازش لبه خواهند برد. بنابراین، اپراتورهای موبایل باید در سرمایهگذاریهای خود بر روی معماری شبکهها، این موضوع را مد نظر قرار دهند. چرا که روند رو به افزایشی برای روی کار آمدن دستگاههای IoT وتقاضای سرویسهای مورد نیاز پیشبینی میشود.
موارد بیشتر دیگری هم وجود دارد که می تواند پیشتاز موج بعدی تحولات عرصهی فناوری شود:
- مشاوران روبو یا Robo Advisers که از طریق برنامههای مجازی به انسانها در خصوص سرمایهگذاریهای مالی مشاوره خواهند داد.
- تشخیص چهره یا Facial Recognition که به عنوان ابزار تأیید هویت کاربر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
- بسیاری از دستگاههای هوشمند، مانند اسباب بازیهای هوشمند می تواند صنعت آموزش را متحول کند.
- در زمینهی شارژهای بیسیم هوشمند هم تغییرات قابل توجهی روی خواهد داد.
- کیفهای پول هم یک روش رایج برای ذخیرهی ارز دیجیتال شناخته خواهد شد.
و نوآوریهای بسیاری از این جنس که می توانیم در سال پیش رو شاهد وقوع آنها باشیم.
سامسونگ در جریان رویداد CES 2018، از محصولات متنوعی رونمایی کرد؛ اما در بین انبوه محصولات فیزیکی، کرهایها قابلیتی جدید را برای بیکسبی، دستیار دیجیتالی خود معرفی کردند. بیکسبی مدتی است که در حال یادگیری نحوهی شمارش کالری غذای شما از طریق بیکسبی ویژن است.
طبق اعلام سامسونگ، برای استفاده از قابلیت یادشده، کاربر باید دوربین گوشی را مقابل یک نوع غذا قرار دهد؛ بدین ترتیب، بیکسبی با شناسایی و آنالیز تصویر، کالری غذا را با استفاده از دادههای عمومی، محاسبه میکند.
واضح است که با توجه به منحصربهفرد بودن دستور پخت یک غذای بهخصوص برای هر شخص، دقت قابلیت شمارش کالری بیکسبی چندان بالا نخواهد بود؛ با این حال، نتیجهی حاصل میتواند، معیاری اولیه برای کاربر باشد. دادههای جمعآوریشده توسط بیکسبیویژن، در حساب Samsung Health کاربر ذخیره میشود؛ بدین ترتیب علاوهبر آنکه میتوان میزان کالری دریافتی را پایش کرد؛ امکان مقایسهی میزان مصرف کالری با روزهای دیگر نیز وجود دارد.
بدین ترتیب، علاوهبر آنکه جستوجو برای مواد اولیهی تشکیلدهندهی هر غذا در Samsung Health سادهتر خواهد شد، قابلیتهای دستیار دیجیتالی کرهایها نیز غنیتر از گذشته میشود. باید خاطرنشان کنیم که این قابلیت در حال حاضر در وضعیت آزمایشی قرار دارد و سامسونگ نیز تاریخی را جهت انتشار آن برای تمام کاربران گوشیهای هوشمند سری گلکسی تعیین نکرده است؛ با این حال، تلاش سامسونگ در جهت بهبود عملکرد بیکسبی و گسترش قابلیتهای آن قابل ستایش است. این شرکت پیشتر استارتاپ کرهای Fluently را نیز در همین راستا تصاحب کرد.
رشد سریع حوزهی فینتک، نهتنها بسیاری از کارآفرینان و مدیرعاملان را به هیجان آورده، بلکه مردم کوچه و خیابان را هم تحت تأثیر قرار داده است. تکنولوژیهای جدید همانطور که شیوهی معاملات ما را دگرگون میکنند، از این پتانسیل برخوردارند که افراد زیادی را در این پروسه ثروتمند کنند.
از طرف دیگر سرعت انتشار فناوریهای متنوع و مختلف به حدی زیاد است که همگام شدن با آن، کار سادهای نیست. بهویژه برای صنایع مالی که در آن، مردم باید در مدت زمانی کوتاه، کارهای زیادی را به پایان ببرند. به همین دلیل در ادامهی مطلب، مهمترین روندهای مورد انتظار فینتک در سال ۲۰۱۸ را بررسی میکنیم:
تنوع ارزهای رمزنگاریشده
پوشیده نیست که پولهای رمزنگاریشده در طول ۱۲ ماه گذشته، به کسبوکار فوقالعادهای تبدیلشدهاند. افزایش غیرقابلانتظار ارزش بیت کوین، شاهد خوبی برای این ماجرا است. به همین دلیل هم آیکوهای بیشتری با پیشنهاد ارزهای جدید راهاندازی میشوند، که باعث میشود مصرفکنندگان و کارشناسان مالی، گزینههای بیشتری برای انتخاب پولهای رمزنگاریشده، پیش رو داشته باشند.
البته همین پتانسیل هم باعث میشود شیادان و خلافکاران، با راهاندازی آیکوهای جعلی سعی کنند سرمایهگذاران بیتجربهتر را فریب دهند. هرچند بازار پولهای رمزنگاریشده، هنوز راه زیادی تا بلوغ کامل در پیش دارد؛ ولی نمیتوان تأثیر این روند را نادیده گرفت.
بلاک چین
وقتی از پولهای رمزنگاریشده صحبت میکنیم، فناوری بلاک چین هم بهعنوان حوزهی بعدی و مکمل آن مطرح میشود. بلاک چین درواقع یک دفتر کل دیجیتال غیرمتمرکز است که بین کاربران زیادی توزیعشده است. بنابراین هیچ نهادی بهتنهایی کلید دادهها را در اختیار ندارد و زمانی که اطلاعات ثبت شدند، نمیتوان تغییری در آنها به وجود آورد.
این فناوری کاربردهای بسیار وسیعتری خواهد داشت. مثلاً محققان صنعت بهداشت و درمان، پروندههای تحقیقاتی را روی بلاک چین ذخیره میکند تا همهی ارائهدهندگان خدمات، به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. به همین ترتیب بلاک چین صنعت مالی را نیز دگرگون خواهد کرد. بهعنوانمثال راههای خریدوفروش خانه تغییر میکند، چراکه هر دارایی میتواند رکورد جداگانهی خودش را روی بلاک چین داشته باشد و بانکها زمان تصمیمگیری در مورد اعطای وام یا کمکهزینهی خرید مسکن، این اطلاعات را موردبررسی قرار میدهند.
NFC
در حال حاضر NFC، در حال متحول کردن روشهای پرداخت مردم جهان است. در بسیاری از کشورها NFC برای پرداختهای بدون تماس (که در آنها مردم میتوانند کارتبانکی خودشان را مقابل یک پایانه بگیرند) مورداستفاده قرارگرفته است. بهعلاوه گوشیهای هوشمند مدرن این قابلیت را دارند که اطلاعات کارتهای ارتباطی را ذخیره کرده و پرداخت هزینهها را بهشدت تسهیل کنند.
گرچه ما هنوز در ابتدای راه بهکارگیری NFC قرار داریم، اما رشد و تکامل این فناوری (بهویژه با توسعه و فراگیر شدن پوشیدنیهایی که از NFC پشتیبانی میکنند)، میتواند راههای جدید و جالبی را برای انتقالات مالی خلق کند. شاید سال ۲۰۱۸، سال موفقیت عظیم پوشیدنیهای فینتک باشد.
افزایش قوانین و مقررات
درحالیکه صنعت فینتک در مدتزمانی کوتاه شاهد تحولات گستردهای بوده، رگولاتورها نیز تلاش میکنند خودشان را با این تغییرات هماهنگ کنند. بااینحال فین تک هم مثل مالیات، به ناگزیر مقررات دقیقتری را به کار خواهد گرفت. احتمالاً در سال ۲۰۱۸، شاهد خواهیم بود که مؤسسات بزرگتر و شرکتهای دولتی، تأکید بیشتری به رعایت قوانین مالی تصویبشده داشته باشند. نمیتوانیم منکر شویم که صنایع مالی، از جذابیت زیادی برخوردارند و بهتبع، به امنیت بیشتری هم نیاز دارند.
بااینحال افزایش نظارت و مقررات، لزوماً یک فاکتور منفی نیست. اگر این مقررات بهدرستی اعمال شوند، صنعت را قویتر و ایمنتر میکنند و سطح اعتماد مشتریان را بالا میبرند. هر چه مشتریان به فعالین فینتک بیشتر اعتماد داشته باشند، نوآوریهای جدید و جذاب بیشتری را در این صنعت شاهد خواهیم بود: تقاضا، عرضهی خودش را ایجاد میکند.
استارتاپهای کمتر، بنگاههای مالی بیشتر
تاریخ بازار فینتک را استارتاپهای کوچک آغاز کردند و توانستند با نوآوریهای مؤثرشان، از سازمانهای بزرگ مالی جهان سبقت بگیرند. گرچه هیچکس مدعی نیست که این دوران به پایان رسیده، اما همین استارتاپها امروز در حال رقابتی سخت با شرکتهای قدرتمندی هستند که سرانجام تکنولوژیهای جدید را پذیرفتهاند.
هرچند این تغییرات هم لزوماً بد نیستند. سازمانهای بزرگتر متمایلاند منابع بیشتری در اختیار داشته باشند و متخصصین بیشتری را برای دسترسی به این منابع، به کار بگیرند. اما فعالیت استارپهای کوچک، غالباً در ارتباط با عموم مردم است. وجه مثبت ماجرا این است که رقابتیتر شدن این بازار، باعث میشود نوآوریهای بیشتری در بازار فین تک پرورش یابند و همهی شرکتها، یا هر سایزی، تلاش کنند بهترین پتانسیل خود را به اجرا بگذارند. شاید نوآوران فینتک به تلاش و انرژی بیشتری نیاز داشته باشند، ولی این روند به سود کل صنعت مالی است.
جمعبندی
آیندهی فینتک، بهراحتی قابل پیشبینی نیست، چراکه این صنعت کاملاً متمرکز بر تکنولوژی است و تکنولوژی نیز همواره در حال تغییر است. ولی با اطمینان میتوانیم بگوییم که بازار فینتک، نوآوریها و تحولات زیادی را پیش رو دارد. فعالینی که با ترکیبی از نوآوری و اجرا حرکت میکنند، شانس زیادی برای پیشرفت و سودآوری خواهند داشت.
سرانجام انتظارها به پایان رسید و اینتل طی نمایشگاه CES 2018، مدل 800P از حافظههای اساسدی Optane خود را برای مصارف عادی رونمایی کرد. طبق اعلام اینتل، این حافظه در فُرم M.2 و دو ظرفیت ۵۸ و ۱۱۸ گیگابایتی روانهی بازار خواهد شد. هر دو مدل Bootable خواهند بود و با پیکربندی دو کانالهی PCIe عرضه خواهند شد. طبق اعلام اینتل، هر دو حافظه از نوشتن روزانهی ۲۰۰ گیگابایت داده پشتیبانی خواهند کرد.
800P، سومین مدل از حافظههای مورد انتظار Optane اینتل محسوب میشود. نخستین مدل از این سری که با نام Optane Memory عرضه شد، از یک حافظهی ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی در کنار یک درایو مکانیکی به عنوان کش استفاده میکرد و برای کاربریهای عادی عرضه شده بود؛ اما مدل دوم با کد 900P و ظرفیت ۲۸۰ یا ۴۸۰ گیگابایتی، یک درایو پرسرعت PCIe بود که با برچسب قیمتی ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلاری برای کاربریهای خاص عرضه شد.
اما هنگامی که درایو جدید اینتل، طی چند ماه آینده، روانهی بازار شد، نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب خواهد کرد؛ با این حال، ظرفیت آن، ممکن است برخی را دچار تردید کند، چرا که ظرفیت ۵۸ و ۱۱۸ گیگابایتی، حافظهی 800P را به گزینهای مناسب برای لپتاپها و دسکتاپهایی با حافظهی دوم بدل میکند. اینتل حافظهی 800P را گزینهای ایدهآل برای اجرای سیستمعامل و نرمافزارهای حیاتی میداند؛ در این وضعیت، حافظهی حجیم دوم شما، وظیفهی ذخیرهسازی فایلها و نرمافزارهای عادی را برعهده خواهد داشت.
اینتل اطلاعاتی را در خصوص عملکرد حافظهی 800P منتشر نکرده است؛ اما احتمالا این حافظه نیز ویژگیهایی نظیر سرعت خواندن ترتیبی متوسط در کنار تأخیر بسیار کم و عملکرد Queue Depth پایین (تعداد درخواستهای مربوط به ورودی و خروجی در وضعیت انتظار) را به نمایش میگذارد.
طبق اعلام اینتل، پیکربندی دو کانالهی PCIe به جای نوع چهارکانالهای که بسیاری از حافظههای SSD پرسرعت از آن بهره میبرند، با هدف شناور ساختن میزان تاخیر حافظه انتخاب شده است.
فیلیپس با معرفی اپلیکیشن جدید، قابلیت جذابی به لامپهای خود افزود. لامپهای هوشمند فیلیپس اکنون نه تنها با بازی، بلکه با هر محتوایی که روی کامپیوتر شما به نمایش درآید، همگام میشود.
Hue Sync نام اپلیکیشن جدید فیلیپس است که برای ویندوز ۱۰ و مکاوس هایسیرا در دسترس است. هیو سینک با مشاهدهی محتوای روی صفحهی نمایشگر کاربر، رنگ لامپها را نیز به آن تغییر میدهد. بدین ترتیب در صورتی که مشغول تماشای فیلم یا مرور اینترنت باشید، شرایط نوری متفاوتی را در اتاق تجربه خواهید کرد. این نرمافزار همچنین قابلیت همگامسازی لامپها با موسیقی در حال پخش را نیز دارد. امکان شخصیسازی جلوه و رنگ لامپها نیز در دسترس است.
شاید در ابتدا تغییر مداوم رنگ و شرایط نوری لامپهای کمی آزاردهنده به نظر برسد. اما این ایدهی خام در آیندهی نزدیک میتواند کاربردی و بسیار جذاب باشد. بدین ترتیب با هر کاربری، شرایط نوری مخصوصی در محیط ایجاد خواهد شد. نرمافزار هیو سینک همچنین پتانسیل زیادی برای کاربری بیشتر آن و لامپهای فیلیپس در محیطهای مختلف تجاری دارد.
در کنار نرمافزار هیو سینک، فیلیپس در نمایشگاه CES 2018 از نسل سوم اپلیکیشن موبایل هیو نیز رونمایی کرد. این اپلیکیشن بروز شده که از طراحی مدرنتری بهره میبرد، ناوبری سادهتر و دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف را برای کاربران به ارمغان میآورد. هر دو اپلیکیشن هیو سینک و هیو برای عرضه در سهماههی دوم سال جاری میلادی برنامهریزی شدهند.
فیلیپس همچنین خود را برای عرضهی اولین نمونهی لامپهای فضای باز در تابستان سال جاری آماده میکند. این شرکت مطرح هنوز جزئیاتی در خصوص این لامپها منتشر نکرده است. اما انتظار میرود که برای هر دو کاربری تزئینی و امنیتی قابل استفاده باشند.
شاید میخواستهاید از اولین قدمهای فرزندتان فیلمی تهیه کنید؛ اما آنقدر سریع نبودهاید که بتوانید بلافاصله گوشیهوشمندتان را بردارید و اپلیکیشن دوربین را اجرا کنید. به لطف دوربینی موسوم به «دوربین ماشین زمان» محصول رودر (Roader)، نه تنها از زمان حال، بلکه از گذشته نیز میتوانید فیلم تهیه کنید.
این محصول نوآورانه توسط شرکت هلندی رودر تولید شده و در نمایشگاه CES امسال به نمایش گذاشته شده است؛ سیورد پیتسترا، مدیرعامل این شرکت میگوید:
ماشین زمان چیزی است که واقعا برای مردم الهامبخش است و به این دلیل ما به فکر [تولید این محصول] افتادیم.
این دوربین مادامی که آنرا پوشیدهاید و در وضعیت آماده قرار دادهاید تصویربرداری را ادامه میدهد؛ هنگامی که صحنهای جذاب رخ داد، کافی است دکمهی روی این دوربین را فشار دهید تا ویدئویی از ۱۰ ثانیه قبل از فشار دادن دکمه و ۱۰ ثانیه پس از آن ثبت شود و در مجموع یک ویدئوی ۲۰ ثانیهای در اختیار شما قرار گیرد.
این دوربین ویدئوها را در دو نسخه ثبت میکند، یک نسخه با رزولوشن ۶۴۰ در ۶۴۰ پیکسل و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است که مستقیما از طریق بلوتوث به گوشیهمراه شما ارسال میشود. شما میتوانید این نسخه از ویدئوی ثبت شده را روی گوشی خود تماشا کنید و تصمیم بگیرید که آیا میخواهید آن ویدئو را ذخیره کنید یا خیر. اگر قصد ذخیرهی ویدئو را داشتید، میتوانید نسخهی ثانویه را که دارای رزولوشن ۱۰۸۸ در ۱۰۸۸ پیکسل و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است روی گوشیتان ذخیره کنید. این دوربین از سیستمعامل اندروید و آی اواس پشتیبانی میکند.
اغلب دوربینهای پوشیدنی معمولا دو گزینه در اختیار شما قرار میدهند: یا اینکه بهطور دائم به فیلمبرداری بپردازید و بعدا ساعتها وقتتان را صرف ویرایش ویدئو کنید؛ یا هم اینکه منتظر فرارسیدن لحظهی مورد نظر باشید، هرچند اگر سرعت عمل شما کم باشد شانس چندانی برای فیلمبرداری از لحظهی مورد نظرتان نخواهید داشت.
ایدهی ساخت این دوربین در سال ۲۰۱۵ به ذهن سیورد پیتسترا و جوست گودی خطور کردهاست؛ آنها میگویند که ایدهی ساخت این دوربین پس از حادثهی ناگهانی و شگفتانگیز شهابسنگ چلیابینسک به ذهنشان خطور کرده است. هدف آنها تولید محصولی بوده که بتواند از گذشته فیلم تهیه کند و نیازی به ثبت دائمی ویدئو نیز نداشته باشد.
پیتسترا میگوید:
ما از لحظههایی که در زندگی تجربه میکنیم الهام گرفتیم. شما همیشه دیر میکنید. میتوانید از لحظات پس از وقوع یک اتفاق فیلمبرداری کنید، این [اتفاق] میتواند هرچیزی باشد؛ مثلا اولین قدمهای فرزندتان. [اما] فیلمبرداری در لحظهی مناسب کاری دشوار است.
سازندگان این دوربین کار خود را از سال ۲۰۱۶ شروع کردند و در ادامه وقت خود را برای پیدا کردن راه حل مناسب جهت عملیکردن ایدهشان صرف کردند. یکی از این چالشها پیدا کردن راهحلی برای کنترل انرژی مصرف شده توسط این دوربین بود. اگر قرار باشد دوربین تمام روز به ثبت ویدئو بپردازد، مصرف باتری بهطور قابلتوجهی افزایش خواهد یافت؛ اما این دوربین تا زمانی که فرمانی از کاربر دریافت نکند ویدئویی را در حافظهی ۱۶ گیگابایتی خود ذخیره نخواهد کرد.
تولید کنندگان این دوربین از یک بافر (حافظهی موقت) ویدئویی استفاده کردهاند؛ معمولا از چنین بافرهایی برای روان بودن پخش ویدئو استفاده میشود. در این دوربین بافر تنها ۱۰ ثانیه ویدئو را ذخیره میکند و ویدئوهایی که قدیمیتر از ۱۰ ثانیه باشند بهطور خودکار حذف میشوند. پیتسترا میگوید:
این دوربین به فیلمبرداری میپردازد، آن را بهطور موقت ذخیره میکند و پس از مدت کوتاهی [آن ویدئو را] حذف میکند.
شاید ۱۰ ثانیه زمان کمی برای شکار لحظهها بهنظر برسد؛ اما به عقیدهی پیتسترا این زمان بسیار زیاد است، چرا که اغلب افراد تنها پس از چند ثانیه متوجه میشوند که باید از چیزی فیلمبرداری کنند. ۲۰ ثانیه زمان کلی ذخیرهی ویدئو توسط این دوربین هم شاید کوتاه باشد؛ اما این زمان برای نشان دادن آنچه اتفاق افتاده کافی است و اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی نیز سادهتر خواهد بود. به عقیدهی پیتسترا، به محض دریافت این ویدئوی کوتاه میتوانید آن را به اشتراک بگذارید و حالت مربعشکل ویدئوهای تهیه شده توسط این دوربین باعث میشود برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی مناسبتر باشند.
نرمافزار بهکار رفته در این دوربین ثبت و ذخیرهسازی ویدئوها را بهینهسازی میکند تا بتوان ویدئوها را بهآسانی به گوشی منتقل کرد. نسخهی با کیفیت ویدئوها نیز در حافظهی دوربین ثبت میشود تا بتوانید بعدا آنها را به رایانهی خود منتقل کنید. با توجه به اینکه میانگین حجم ویدئوهای ثبت شده توسط این دوربین ۲۰ مگابایت است، حافظهی ۱۶ گیگابایتی آن میتواند تعداد زیادی ویدئو را در خود جای دهد.
این دوربین به یک باتری ۲۳۵۰ میلیآمپرساعتی مجهز است که اجازه میدهد بهمدت ۶ الی ۷ ساعت از آن استفاده کنید؛ این مدت دو برابر مدت زمان شارژدهی دیگر دوربینهای پوشیدنی است. سنسور استفاده شده در این دوربین ۸ مگاپیکسلی است و زاویهی آن نیز ۱۲۰ درجه است. وزن این دوربین ۸۵ گرم است و عرضهی آن بهار امسال با قیمت ۲۰۰ دلار شروع خواهد شد. البته افرادی که قصد پیش خرید این دوربین را داشته باشند میتوانند آن را به قیمت ۱۵۰ دلار تهیه کنند.
یکی از نگرانیهای مرتبط با این دوربین مسئلهی حریمشخصی است. به گفتهی پیتسترا، وقتی این دوربین در وضعیت آماده به کار قرار دارد، یک نور سبزرنگ چشمک زن را مشاهده خواهید کرد. در زمان ثبت ویدئو نیز این نور به حالت ثابت در میآید. پیتسترا میگوید:
تصمیمگیری برای ثبت ویدئو بر عهدهی شما است. شما چیزی را بهصورت شانسی ضبط نمیکنید. این [دوربین] برای لحظههای احساسی است. من در آلپس از این دوربین برای ثبت ویدئویی از دخترم در حین اسکی استفاده کردم. بههیچ وجه وقت نداشتم تا از یک دوربین [عادی] برای ثبت چیزی که آن لحظه ضبط کردم استفاده کنم.
مدیرعامل شرکت تولید کنندهی این دوربین میگوید چندین تقاضا را برای ثبت پتنتهای مربوط به این دوربین ارائه کرده است.
سونی در نمایشگاه CES 2018 کنفرانس جذابی مانند سالهای گذشته نداشت. اما یکی از جذابیتهای غرفهی این غول دنیای فناوری، بازگشت روبات آیبو (Aibo) است. به گفتهی سونی این روبات سگنما اکنون به لطف سنسورهای بیشتر و هوش مصنوعی پیشرفتهی خود، رفتار به مراتب طبیعیتری دارد. آیبو اکنون توانایی درک بهتر محیط اطراف خود را دارد.
آیبو در مواقع خاص پارس میکند و همانند سگهای خانگی و بازیگوش به صورت مداوم به اطراف حرکت میکند. ربات جدید سونی هنگام لمس سر، پشت و زیر چانهی خود توسط کاربران، واکنشهای خاصی نشان میدهد. دو دوربین تعبیه شده در دماغ و دم آیبو، به آن برای تشخیص اعضای خانواده و ایجاد نقشه از محیط اطراف کمک میکنند. همچنین هنگام رو به اتمام بودن شارژ باتری، آیبو به صورت خودکار و با استفاده از دوربینهای خود به ایستگاه شارژ باز میگردد. این ربات دوستداشتنی برای شارژ کامل به سه ساعت زمان نیاز خواهد داشت.
ربات سگنمای آیبو که نمونهی اولیهی آن در سال ۲۰۰۶ معرفی شده بود، اکنون ظاهر بسیار طبیعیتری دارد و با ۴۰۰۰ قطعه و ۲۲ عملگر، رفتارهای طبیعی از خود بروز میدهد. دو نمایشگر اولد نیز به عنوان چشمهای این ربات خانگی به کار رفتهاند.
در حال حاضر ربات آیبو تنها در بازار ژاپن و با قیمت ۱۷۶۰ دلار به فروش میرسد.
بر اساس گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از ۱۴ آذرماه اعلام شد دارندگان گوشیهای اپل به مدت یک ماه فرصت دارند که گوشیهای خود را در شبکه ثبت کنند، این زمان از ۱۴ دیماه بهسر رسیده و هر روز گزارشهایی مبنی بر قطع سرویس تعدادی گوشی از بازار دریافت میشود.
در حالی این اتفاق افتاده و ستاد مبارزه با قاچاق کالا تاکید میکند که دارندگان ملزم به شکایت از فروشگاههایی هستند که گوشی را ازآنجا خریداری کردهاند که بسیاری از منابع بازاری ادعا میکنند، خریداران به درخواست خود و آگاهی کامل از اینکه گوشیهایشان مشمول طرح خواهد شد و امکان قطع شدن سرویسهای مخابراتی وجود دارد، اقدام به خرید کردهاند.
بر این اساس این روزها خریداران بسیاری به بازار مراجعه و از قطع شدن سرویس گوشیهایشان معترض هستند. حتی در این رابطه نظر فروشندگان را جویا شدیم که آنها نیز اظهار امیدواری میکنند که بتوانند موضوع پیش آمده را حل کرده و پیشبینی میکنند که به زودی راهکاری برای وصل مجدد این گوشیها ارائه خواهد شد.
در همین راستا، سراغ مجمع واردکنندگان گوشیهای موبایل رفتیم و نظر آنها را جویا شدیم. بر اساس گزارش دبیر مجمع واردکنندگان گوشیهای موبایل، گوشیهایی که خدمات شبکهی مخابراتی را دریافت نمیکنند و سرویس آنها قطع شده، قاچاق بوده و ورود کالای قاچاق جرم است و این گوشیها به هیچ شکلی قابلیت رجیستری در شبکهی مخابراتی کشور را ندارند.
در همین زمینه مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز اعلام کرد که در ۶ ماه گذشته بارها با فعالان صنف موبایل و فروشندگان این کالا، جلسات توجیهی برگزار شد تا بتوان جلوی ورود کالاهای قاچاق در این حوزه را گرفت.
تکلیف گوشیهای مسافری
در حالیکه پیشتر اعلام شده بود مسافرانی که قصد اقامت بیشتر از یک ماه در ایران را دارند، باید در بدو ورود گوشی خود را رجیستر کرده و از خدمات شبکهی مخابراتی کشور برخوردار شوند، حالا ظاهرا این زمان به یک هفته افزایش یافته است؛ بنابراین مسافران میتوانند در طول یک هفته ابتدایی ورودشان به کشور اقدام به ثبت و رجیستری گوشیهای موبایل خود کنند.
از آنجا که اکثر توریستها از سیم کارت کشور خودشان در سفر استفاده میکنند، رجیستر کردن گوشی لزومی ندارد چرا که میتوانند در حالت رومینگ از دستگاه خود استفاده کنند. امابرای افرادی که قصد استفاده از سیمکارت ایرانی را دارند قوانینی در نظر گرفته شده است. بر این اساس، افراد ۳۰ روز مهلت استفاده از گوشی خود را بدون نیاز به رجیستری در شبکهی موبایل کشور دارند. اما مسافرانی که قصد اقامت بیشتر و استفاده از سرویسهای شبکهی موبایل و استفاده از سیمکارت را دارند میتوانند با مراجعه به سامانهی گمرک به آدرس epl.irica.gov.ir/ImeiRegister، اطلاعات دستگاه خود را ثبت کرده و با پرداخت حقوق گمرکی معادل ۱۶ درصد قیمت دستگاه، گوشی خود را ثبت و رجیستر کنند.
بر اساس گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مسافر براساس قانون اگر یک دستگاه موبایل در سال با خود به کشور بیاورد از معافیت ۸۰ دلاری برخوردار خواهد شد، اما از این عدد بیشتر مشمول هزینه گمرکی و مالیات میشود.
شرکت پاناسونیک در حال ساخت شهری هوشمند در آمریکا است که امکانات این شهر به نفع محیط زیست و مردم این شهر است.
به نقل از اینهبیتت، تقریبا این روزها درهمه جا از تکنولوژیهای شرکت "پاناسونیک" استفاده شده است. از باتریهای خودرو تا در هواپیماها. در حال حاضر نیز این شرکت در حال ساخت یکی از رویاییترین پروژههای خود است. در این پروژه قرار است که یک شهر تمام هوشمند ساخته شود که با عنوان "شهرکنونی" نامگذاری شده است. این شهر در خارج دنور که پرجمعیتترین شهر"ایالت کلرادو" واقع در آمریکا است، در حال توسعه میباشد و به عنوان یک تجربه آزمایشی برای ساخت شهرهایی است که میتوانند از یک فاجعه سالم بیرون بیایند. این شهر دارای انرژیهای تجدیدپذیر و پاک و همچنین زیرساختهای پایدار خواهد بود که زندگی مردم را بهبود میبخشد.
توسعه این پروژه طی دو سال گذشته در یک منطقه ویران شده در نزدیکی فرودگاه دنور صورت گرفته است. این پروژه 400 هکتاری یک شهر ترانزیتی با شبکه راه آهن سبک خواهد بود که شهر را به دنور و به فرودگاه متصل خواهد کرد. همچنین این شهر دارای جاده های هوشمند است که برای خودروهای خودران، مدیریت پارکینگ و مسیرهای شاتلهای اتوماتیک، مناسب خواهد بود.
این شهر همچنین دارای ویژگیهای پایدار است. مانند یک "صفحه خورشیدی ریزشبکه" که میتواند انرژی چند روز شهر را در صورت وقوع یک فاجعه طبیعی، فراهم آورد. چراغ های خیابان در این شهر چراغهای"LED" با قابلیت صرفهجویی در انرژی هستند.
اولین پروژه "شهرهوشمند" شرکت پاناسونیک، در شهر "فوجیساوا" واقع در کشور ژاپن بوده است که تا 70 درصد تولید دی اکسید کربن را نسبت به حد معمول کاهش داده است. شبکه الکتروولتی این شهر نیز قابل شارژ بوده است و سیستم انرژی تجدید پذیراین شهر، انرژی پنج روز را هنگام قطع شبکه تامین کرد.
قرار است که شهر هوشمند دنور طی هشت سال به اتمام برسد و پاناسونیک امیدوار است که نتایج مشابه با گذشته را در این شهر نیز مشاهده کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.