مایکروسافت در آخرین ساعات روز پنجشنبه ۲۱ شهریور، بیلد پیشنمایش ۱۷۰۷۴ را برای کاربران برنامهی ویندوز اینسایدرمنتشر کرد. در این بیلد ویژگیهای جدیدی مانند «ساعت سکوت» که برای مدتی نمایش اعلانها (Notifications) را کاهش میدهد و چند ویژگی دیگر از جمله پر شدن خودکار فرمها در مرورگر اج اضافه شده بودند.
همانگونه که انتظار میرفت، در بیلد ۱۷۰۷۴ که اولین بیلد منتشرشده در سال ۲۰۱۸ است، شاهد تغییرات زیادی هستیم؛ هرچند بسیاری از این تغییرات ظاهری هستند و نمیتوان آنها را تغییراتی اساسی دانست. یکی از قابل توجهترین تغییرات اعمالشده در این بیلد مربوط به نمایش کتابهای الکترونیکی در مرورگر اج است؛ محیط کاربری اج جهت نمایش کتابهای الکترونیکی اکنون یکدستتر و کاربرپسندتر شده است.
میدانیم که در ماه جاری مایکروسافت بهروزرسانیهایی برای مقابله با آسیبپذیریهای Meltdown و Spectre ارائه کرده است. این بهروزرسانیها و احتمالا چند وصلهی امنیتی جدیدتر به این بیلد نیز آورده شدهاند تا کاربران ویندوز اینسایدر را از خطرات احتمالی حفظ کنند. برای آشنایی با پنج ویژگی جدید بیلد ۱۷۰۷۴ ویندوز اینسایدر در ادامهی این مطلب زومیت را همراهی کنید.
۱. با «ساعت سکوت» حین کار و بازی حواس شما پرت نخواهد شد
یکی از جالب توجهترین ویژگیهای این بیلد قابلیت ساعت سکوت است؛ بهلطف این ویژگی میتوانید ساعاتی را انتخاب کنید و طی این مدت ویندوز کمتر از همیشه حواس شما را پرت خواهد کرد. وقتی ویژگی ساعت سکوت فعال است، نسبت به حالت عادی اعلانهای کمتری دریافت میکنید و اعلانهای نمایش دادهشده تنها به مهمترین افراد و اصلیترین برنامهها محدود خواهند بود.
وقتی شروع به بازی میکنید (بهویژه بازیهای تمام صفحهای که از Directx استفاده میکنند)، ویژگی ساعت سکوت بهصورت خودکار فعال میشود. هنگامی که تصاویر را بهطور همزمان روی دو خروجی (برای مثال مانیتور اصلی و یک ویدئو پروژکتور) نشان میدهید نیز ویژگی ساعت سکوت فعال میشود تا اعلانهای ناخواسته در زمان ارائهی سخنرانی مزاحمتی ایجاد نکنند. البته اعلانهای مرتبط با افرادی که به لیست MyPeople اضافه شدهاند و اعلانهای مرتبط با افرادی که نامشان را به نوار وظیفه (Taskbar) ویندوز متصل (Pin) کردهاید، در زمان فعال بودن ویژگی ساعت سکوت نیز نشان داده خواهند شد.
۲. اطلاعات کارتهای اعتباری اکنون در مرورگر اج ذخیره میشوند
این ویژگی سرانجام با تأخیر زیاد به مرورگر اج اضافه شد؛ این در حالی است که هشت سال پیش مرورگر کروم با ارائهی این ویژگی در یکی از نسخههای آزمایشی خود، امکان ذخیرهسازی اطلاعات کارتهای اعتباری را فراهم کرد. اکنون اج اطلاعات کارت اعتباری شما را ذخیره میکند و میتوانید کارت اعتباری مورد نظرتان را از یک لیست کشویی انتخاب کنید و پس از آن اطلاعات بهصورت خودکار وارد میشوند. البته اج رمز CVV شما را ذخیره نمیکند و باید آن را به ذهن بسپارید نگاهی به کارت اعتباری خود بیندازید.
۳. بهبود قابل توجه در تجربهی مطالعهی کتاب الکترونیکی با مرورگر اج
خواندن کتاب الکترونیکی (Ebook) یکی دیگر از ویژگیهای اج است که مایکروسافت تصمیم گرفته آن را بهبود ببخشد. اول از همه، محیط مطالعهی کتبی با فرمت EPUB و PDF و همچنین حالت Reading View (حالتی ویژهی خواندن مقالات بلند در وبسایتها) تغییراتی کلی به خود دیدهاند. همچنین، اکنون امکان مطالعهی کتاب در حالت تمام صفحه وجود دارد.
مایکروسافت میگوید اکنون در حالی که مشغول ورق زدن کتاب هستید، اج بهتر از همیشه میتواند تشخیص دهد که چه مقدار از آن را مطالعه کردهاید. مایکروسافت پشتیبانی از EPUB Media Overlays را نیز به اج اضافه کرده است؛ به کمک این ویژگی، حین گوش دادن به یک کتاب صوتی، اج کلماتی را که در حال گوش دادن به آن هستید، هایلایت میکند. همچنین اگر کتابخانهی شما خالی باشد؛ مایکروسافت عناوینی از فروشگاه کتاب خود به شما پیشنهاد میکند.
۴. نگارش با قلم در فیلدهای متن
مایکروسافت روشهای متنوعی برای وارد کردن اطلاعات در ویندوز پیشبینی کرده؛ اما یکی از چالشهای ناشی از این تنوع این است که تمام این روشها موازی با هم پیشرفت نمیکنند. این روزها مایکروسافت روی استفاده از قلم هوشمند متمرکز شده است. در جریان بهروزرسانی پاییز کریترز، باکس نوشتن متن بهصورت دستنویس بهبودهایی به خود دیده بود؛ اکنون وقتی با قلم روی فیلدهای متن ضربه میزنید، جعبهی ورود متن بهصورت دستنویس بلافاصله ظاهر میشود و در حالتی که بهصورت تبلت از دستگاه استفاده میکنید، به صفحهکلید لمسی نیاز نخواهید داشت.
۵. بهبودهایی در Windows 10 S
مشخص نیست تغییرات قابل توجهی در ویندوز ۱۰ اس ایجاد شده است یا خیر؛ اما توضیحات مایکروسافت به تغییرات ایجادشده در ویندوز ۱۰ اس اشاره دارند:
شاید آن دسته از کاربران اینسایدر که از ویندوز ۱۰ اس استفاده میکنند متوجه شدهاند که پس از بهروزرسانی به آخرین بیلد، رایانهی آنها ویندوز ۱۰ پرو را در حالت S اجرا میکند. این یک تغییر طراحی است و این رایانهها مانند دیگر رایانههای دارای ویندوز ۱۰ اس به کار خود ادامه میدهند و میتوانند بیلدهای پیشنمایش اینسایدر را که بخشی از برنامهی آزمایشی RedStone 4 است دریافت کنند. با نزدیک شدن به انتشار بهروزرسانی بعدی ویندوز، موارد بیشتری را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
در حال حاضر بهسختی میتوان تشخیص داد که مقصود مایکروسافت چیست؛ اما احتمالا در آینده اطلاعات بیشتری به دست خواهیم آورد. آنچه در این مطلب ارائه شد، تنها تغییرات عمدهی آخرین بیلد آزمایشی ویندوز ۱۰ هستند. برای دیدن لیست کامل تغییرات میتوانید به این پست در وبلاگ ویندوز مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که نسخهی بعدی ویندوز ۱۰ که در حال حاضر با نام Redstone 4 شناخته میشود، در فصل بهار و احتمالا اواخر ماه مارس یا اوائل آوریل ارائه خواهد شد.
حسن اکبری، معاون فروش و بازاریابی شرکت کرمان موتور، با بیان این مطلب که کرمانموتور همواره به دنبال کاهش قیمت خودروهای خود در بازار است: از قرار گرفتن تولید انبوه خودروی هیوندای النترا در دستور کار این شرکت برای سال ۹۷ گفت و اعلام کرد:
خودروی النترای وارداتی که در حال حاضر با قیمت ۲۰۰ میلیون تومان در بازار موجود است، در سال آینده به تولید انبوه خواهد رسید و قطعا قیمت این خودرو که با همان مشخصات و کیفیت حال حاضر در کرمان موتور تولید خواهد شد، کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان خواهد بود.
اکبری در جمع خبرنگاران از برنامهی کرمان موتور برای تولید انبوه دیگر خودروهای هیوندای پس از النترا خبر داد و اعلام کرد بر اساس استراتژی تولید که در دستور کار این شرکت قرار دارد، بهزودی تولید خودروی هیوندای توسان نیز در این شرکت آغاز خواهد شد. وی در ادامه ضمن اشاره به تولیدات حال حاضر این شرکت از مجموعهی هیوندای، خاطرنشان کرد:
در حال حاضر ۳ محصول هیوندای i20، هیوندای i10 و هیوندای اکسنت با داخلیسازی مناسب در کارخانهی کرمان موتور در حال تولید هستند که با اضافه شدن ۲ خودروی توسان و النترا، تعداد خودروهای مونتاژی هیوندای در ایران به ۵ خودرو افزایش خواهد یافت.
هیوندای النترا
معاون فروش و بازاریابی شرکت کرمان موتور درباره سرمایهگذاری هیوندای در ایران و تولید خودرو در کشور اظهار داشت:
ما با شرکت هیوندای یک برنامه استراتژیک ۳ ساله داریم که پس از اتمام این زمان، اقدامات لازم جهت سرمایهگذاری از طرف هیوندای در ایران انجام خواهد شد. ما در کرمانموتور علاوه بر محصولات هیوندای، خودروهای دیگری نیز تولید میکنیم و بر اساس برنامهریزی انجامشده، باید در سال جاری جمعا ۴۵ هزار دستگاه خودرو تولید شود که تا به امروز ۳۴ هزار دستگاه تولید شده است و تا پایان سال نیز به هدفگذاری خود خواهیم رسید.
اکبری همچنین گریزی به قیمت خودروهای وارداتی این شرکت با مدل ۲۰۱۸ پس از باز شدن مجدد سامانه ثبت سفارش خودرو زد و گفت:
اصولا قیمت نهایی یک خودروی وارداتی به عوامل مختلفی از جمله نرخ ارز، تعرفهی واردات خودرو، اسقاط خودروی فرسوده و تورم سالیانه بستگی دارد که در حال حاضر و پس از ابلاغ دستورالعمل جدید واردات خودرو، عملا در تمامی موارد با افزایش روبرو هستیم. اما سیاست کرمان موتور همواره دریافت حداقل سود از مشتریان و بیشترین فروش بوده است. طبیعتا اگر افزایش قیمتی در محصولاتمان داشته باشیم ناشی از افزایش مواردی است که به آنها اشاره کردم و کرمان موتور خود تصمیمی به افزایش قیمت محصولات خود ندارد.
هیوندای آزرا
ورود ۳ خودروی جدید هیوندایی به ایران
معاون فروش و بازاریابی شرکت کرمان موتور در ادامه از برنامهریزیهای انجامشده جهت ورود ۳ محصول جدید هیوندای به ایران خبر داد. اکبری در این زمینه اعلام کرد:
بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، ۳ خودروی هیوندای آزرا، هیوندای کنا و هیوندای i30 بهزودی وارد کشور شده و به سبد محصولات کرمان موتور افزوده خواهند شد. خودروی آزرا با پیشرانهی ۲.۴ لیتری نیز تا حداکثر ۱ ماه آینده وارد کشور خواهد شد.
هیوندای کنا
اکبری از مذاکرهی کرمان موتور با چندین شرکت معتبر خودروسازی اروپایی و حصول توافقات اولیه میان آنها خبر داد و درباره ادامهی همکاری با خودروسازان چینی اظهار داشت:
دو خودروی جدید جک J4 و S3 طی ماههای گذشته به مجموعهی محصولات کرمان موتور افزوده شده که با استقبال خوبی از سوی مردم و بازار مواجه شدهاند. در مورد برند لیفان نیز صحبتهای مفیدی در زمینهی افزایش کیفیت این خودروها با شرکت چینی داشتیم و در حال کار در این زمینه هستیم.
معاون فروش و بازاریابی شرکت کرمان موتور در پایان از سرویسدهی ۵۷ نمایندگی کرمان موتور به محصولات هیوندای و ۱۶۰ نمایندگی به محصولات جک و لیفان در سراسر کشور خبر داد و اعلام کرد برنامههای جدیدی برای افزایش رضایتمندی مشتریان کرمانموتور از محصولات و خدمات پس از فروش این شرکت در حال اجرا است.
ویزا یا روادید یکی از مهمترین ملزوماتی است که قبل از هر سفر خارجی باید برای تهیه آن اقدام شود. در واقع، ویزا سندی است که توسط نمایندگان قانونی دولت هر کشور مانند سفارتخانه یا کنسولگری برای شهروندان سایر کشورها صادر میشود و طبق آن درخواست اتباع خارجی برای ورود، عبور یا اقامت در کشور متبوع آن سفارت به تائید رسیده است. البته باید در نظر داشت که افسران مهاجرت میتوانند به دلایل مختلف این تقاضاها را رد کنند. همچنین، صدور ویزا از جانب سفارتخانهها یا کنسولگریها منوط به ارائه مدارک و پرداخت وجه به منظور بررسی درخواست متقاضی است.
تفاوت ویزا و پاسپورت
گذرنامه یکی از اوراق هویتی است که از جانب دولت هر کشوری برای شناسایی هویت و ملیت شهروندان خود در سطح بینالمللی صادر میشود و شامل اطلاعاتی مانند عکس، نام، تاریخ تولد، جنسیت و سایر اطلاعات فیزیکی است. در حالیکه ویزا به مجوز ورود، عبور یا اقامت برای مدتی معین در کشوری دیگر گفته میشود که از طرف مراجع قانونی برای دارنده پاسپورت صادر شده و در یکی از صفحههای آن درج میشود.
انواع کشورها از نظر صدور ویزا
کشورهای جهان بر اساس سیاست خارجی، روابط بینالمللی و... شرایط متفاوتی را برای صدور ویزا وضع میکنند. به عبارت دیگر، شرایط ویزا برای سفر به كشورهای خارجی دو صورت است؛ كشور مزبور از شهروندان سایر کشورها درخواست ویزا میكند یا به موجب قراردادهای فیمابین، شهروندان كشورهای طرف تفاهمنامه از دریافت ویزا معاف یا ملزم به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع هستند.
برای مثال، سالها قبل تفاهمنامهای (در زمان آتاتورک و رضاخان) میان دو کشور ایران و ترکیه به امضا رسیده که طبق آن شهروندان دو کشور برای ورود به خاک یکدیگر نیازی به دریافت ویزا ندارند. همچنین، کشورهای اروپایی تحت پیمانی با همین نام، قوانین یکپارچهای در راستای فعالیتها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کردهاند که طبق آن تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه برای سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد موسوم به «ویزای شینگن» (Schengen Visa) هستند.
مدارک مشترک برای درخواست ویزا
معمولا سفارتخانهها بنا به قوانین داخلی خود مدارک متفاوتی را از متقاضیان برای صدور ویزا درخواست میکنند، ولی تعدادی از موارد لیست مدارک درخواستی تقریبا برای همه کشورها مشترک است؛ برای مثال، گذرنامه دارای اعتبار (حداقل شش ماه)، تکمیل فرم تقاضا، مدارک مالی (پرینت گردش حساب بانکی)، عکس، مدارک شغلی (جواز کسب، گواهی اشتغال به تحصیل و...)، بلیط رفت و برگشت، واچر هتل و بیمه مسافرتی.
انواع ویزا بر اساس نوع سفر
طبقهبندیهای متفاتی در کشورهای مختلف برای ویزاها وجود دارد، ولی بهطور معمول ویزاها را بر اساس هدف سفر میتوان به گروههای زیر تقسیم کرد:
ویزای ترانزیت
دارندگان این ویزا میتوانند از کشور ثالث (یا میانجی) به منظور رسیدن به مقصد اصلی عبور کنند. این ویزا دارای اعتباری محدود (از چند ساعت تا ۱۰ روز) بسته به طول مسیر در کشور واسطه است. این ویزا اغلب توسط خدمه ناوگان حمل و نقل (هواپیما، کشتی و...)، رانندگان، قایقهای ماهیگیری و... استفاده میشود.
ویزای اقامت کوتاه مدت یا ویزای توریستی
بسیاری از کشورها بنا به دلایل مختلف این ویزا را به گروههای مختلف طبقهبندی میکنند؛
۱) ویزای توریستی یا به عبارتی روادید گردشگری (Tourist visa): ویزای توریستی یکی از متداولترین روشهای فر و پرتقاضاترین انواع ویزا است که برای مدتی محدود به منظور گردش در کشور مقصد صادر میشود و دارندگان این ویزا مجاز با کار یا ادامه تحصیل در کشور مقصد نیستند.
۲) ویزای اختصاصی (Private visa): که به وسیله ارسال دعوتنامه از طریق یکی از شهروندان کشور مقصد برای بازدید صادر میشود.
۳) ویزای پزشکی یا درمانی (Visa for medical reasons): این نوع ویزا برای بیمارانی است که برای ادامه درمان به خارج از کشور اعزام میشوند.
۴) ویزای تجاری/بازرگانی (Business visa): این نوع از ویزا نیز برای انجام مبادلات تجاری صادر میشود.
۵) ویزای کار در تعطیلات یا ویزای تبادل فرهنگی (Cultural exchange visa / Working holiday visa): این نوع از ویزا در موراد خاصی برای کار (یا در برخی مواقع برای تحصیل) به منظور تامین هزینههای سفر صادر میشود. این نوع از ویزا اغلب توسط جوانان اهل سفر و جهانگردی مورد استفاده قرار میگیرد و هدف از آن تشویق به سفر و تبادل فرهنگی میان کشورهای امضاکننده تفاهمنامه است.
۶) ویزای زیارتی (Pilgrimage visa): این ویزا برای انجام سفرهای زیارتی و انجام مناسک مذهبی در کشورهایی مانند عربستان، عراق و ایرانصادر میشود. ویزای حج و ویزای اربعین نمونههای این نوع ویزا هستند.
ویزاهای بلند مدت
این ویزاها نسبت به ویزاهای کوتاه مدت از مدت اعتبار بیشتری برخوردار هستند، ولی ویزای اقامت دائم محسوب نمیشوند.
۱) ویزای تحصیلی (Student visa): برای ادامه تحصیل دانشجویان در کشوری دیگر صادر میشود. البته ویزای تحقیقاتی (Research visa) نیز زیرمجموعه ویزای تحصیلی محسوب میشود و دارندگان آن میتوانند برای انجام کارهای تحقیقاتی در مدتی معین در کشور مقصد اقامت کنند.
۲) ویزای کار موقت (Temporary worker visa): دریافت این نوع ویزا مشکل است، ولی نسبت به ویزای تجاری از مدت اعتبار بیشتری برخوردار است. نکته قابل توجه اینکه ویزای خبرنگاری (Journalist visa) نیز زیرمجموعه ویزای کار موقت محسوب میشود و دریافت آن از جانب سازمانهای مربوطه برای کارکنانی که برای ماموریت به برخی کشورها اعزام میشوند، الزامی است.
۳) ویزای اقامت (Residence visa): این نوع ویزا برای اقامت طولانی مدت در کشور میزبان صادر میشود.
ویزاهای مهاجرتی
ویزای مهاجرتی (Immigrant visas) ویژه افرادی است که با هدف تغییر محل زندگی قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارند؛ ازدواج با شهروند تابعه کشور مقصد نیز زیردسته ویزای مهاجرتی است.
ویزاهای رسمی
ویزای رسمی یا ویزای دیپلماتیک (Official visas) ویژه مقامهای رسمی و افرادی است که برای انجام ماموریتهای دیپلماتیک عازم کشورهای خارجی میشوند.
انواع ویزا بر اساس تعداد ورود و خروج
- ویزای یکبار ورود یا سینگل (Single visa) اعتبار این ویزا پس از یکبار ورود و خروج به کشور مقصد حتی در صورت وجود تاریخ و اعتبار از بین میرود.
- ویزای دوبار ورود یا دابل (Double visa) دارنده این ویزا میتواند تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ دارای اعتبار است، دوبار به کشور مقصد وارد و خارج شود.
- ویزای چندبار ورود یا مالتیپل (Multiple visa) دارنده این ویزا میتواند تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ دارای اعتبار است به دفعههای مکرر به کشور مقصد وارد و خارج شود.
- ویزای صفربار ورود یا ترانزیت فرودگاهی (Airport transit visa) بعضی از کشورها برای تعویض هواپیما در فرودگاه آن کشور نیز درخواست ویزا میکنند. دارنده این ویزا حق خروج از فرودگاه را حتی برای چند دقیقه ندارد و در حقیقت، این ویزا مجوز خارج شدن از هواپیما، رفتن به سالن ترانزیت و سوار شدن به هواپیما به مقصد کشور بعدی است.
انواع ویزا بر اساس روش درخواست
کشورها بر اساس مراحل صدور ویزا نیز به گروههای مختلفی تقسیم میشوند؛
۱) کشورهای معاف از ویزا کشورهایی هستند که برای سفرهای توریستی نیازی به دریافت ویزا وجود ندارد.
۲) کشورهایی که پیش از سفر به آنها باید برای تهیه ویزا اقدام کرد. اغلب کشورهای جهان برای شهروندان ایرانی در این دسته قرار دارند و پیش از سفر به آنها باید با مراجعه به سایت سفارت لیست مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و سپس برای دریافت ویزا و نوبت اقدام کرد.
۳) ویزا در بدو ورود (visa on arrival): برای دریافت این ویزا نیازی به تعیین وقت یا مراجعه حضوری به سفارت وجود ندارد و صرفا در زمان ورود به کشور مقصد ضمن پرداخت وجه (بعضی از کشورها نیاز به یک سری مدارک نیز دارند) مهر یا برچسب ویزا در پاسپورت درج میشود.
۴) ویزای الکترونیک (e-Visa) در این نوع ویزا کلیه اطلاعات از طریق شماره گذرنامه دریافت شده و تمامی مراحل صدور ویزا به صورت اینترنتی انجام میشود؛ همچنین، تا پیش از سفر هیچگونه برچسب یا مهری در گذرنامه درج نمیشود.
دوربین گوشیهای هوشمند بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. شرکتها تلاش میکنند با ارتقاء دوربینهای خود، کارایی آنها را در محیطهای تاریک افزایش دهند و امکاناتی که مردم نیاز دارند به آنها اضافه کنند. بسیاری از خریداران تلفن هوشمند انتخاب خود را با توجه کیفیت دوربین گوشی انجام میدهند و امروزه دوربینها در زندگی افراد بسیار مهم هستند. اگر گوشی شما دوربین قدرتمندی داشته باشد ممکن است نتوانید با اپلیکیشن پیشفرض دوربین از تمام ظرفیتهای آن استفاده کنید و بهترین عکسها را بگیرید. به همین دلیل قصد داریم بهترین اپلیکیشنهای جایگزین در این زمینه را به شما همراهان همیشگی زومیت معرفی کنیم.
Google Camera
Google Camera همان طور که از نامش پیدا است، اپلیکیشن رسمی گوگل برای تصویربرداری است و آن را در بیشتر موبایلهای گوگل خواهید یافت. این اپلیکیشن رایگان دارای مجموعهی امکانات کوچک ولی مفید است که لنز بلور، حرکت آهسته (در دستگاههای تحت پشتیبانی)، پانوراما، ویدیوی سیاه و سفید و ... را شامل میشود. نکته منفی در مورد این اپ، پشتیبانی از اندروید ۷.۱.۱ و بالاتر و همچنین عدم دسترسی در بعضی از کشورها از جمله ایران است.
Camera MX
Camera MX یکی از اپلیکیشنهای باسابقه و نسبتا محبوب است که بهطور منظم توسط توسعهدهندگان بهروزرسانی میشود. این اپلیکیشن دارای حالتهای مختلف برای تصویربرداری است و امکان ساخت تصویر گیف نیز وجود دارد. ویرایشگر داخلی موجود در این اپ میتواند برای ویرایش ساده و غیر حرفهای تصاویر مورد استفاده قرار گیرد.
Candy Camera
Candy Camera از جمله جدیدترین اپلیکیشنهای دوربین است که بهطور خاص برای گرفتن سلفی مورد استفاده قرار میگیرد. این اپ دارای فیلترهای مختلف، ابزارهای آرایش، استیکرها، حالت کولاژ و دیگر امکانات مفید برای تصویربرداری است. شاید رابط کاربری اپلیکیشن در اولین نگاه کمی سخت و پیچیده باشد؛ ولی برای افرادی که با شبکههای اجتماعی زیاد سروکار دارند گزینه مناسبی است. دانلود و استفاده از تمام امکانات موجود در این اپلیکیشن، کاملا رایگان است.
Cymera
مقالههاي مرتبط:
Cymera یکی دیگر از اپلیکیشنهای دوربین قدیمی و محبوب است و امکانات مختلفی شامل فیلترها، استیکرها، افکتهای خاص، ویرایشگر ساده عکس و لنزهای متفاوت دارد. همچنین میتوان از حالت Beauty Camera و ابزارهای آرایش صورت و بدن برای زیباتر شدن تصاویر و گرفتن سلفیهای حرفهای استفاده کرد. این اپلیکیشن رایگان است؛ ولی با پرداخت درون برنامه میتوان امکانات بیشتری خریداری کرد.
Retrica
Retrica علاوه بر اینکه جایگزین مناسبی برای اپلیکیشن پیشفرض دوربین محسوب میشود، از برخی قابلیتهای شبکه های اجتماعی نیز برخوردار است و میتوان تصاویر و ویدیوهای لایو را به اشتراک گذاشت یا در سایر شبکههای اجتماعی آپلود کرد. همچنین این اپلیکیشن امکان استفاده از فیلترها، استیکرها، ساخت گیف، متن، استامپهای مخصوص و تصاویر کولاژ را به کاربر میدهد. به همین دلایل است که میلیونها کاربر از این ابزار کاملا رایگان استفاده میکنند.
Camera360
Camera360 بهعنوان یک دوربین، ویرایشگر عکس و جامعهی عکاسی با ۸۰۰ میلیون کاربر برای سالها مورد توجه کاربران اندروید بوده است. امکانات رایگان بسیاری در این اپلیکیشن وجود دارد؛ مثل ویرایشگر عکس، افکتها و فیلترهای مختلف، استیکرهای حرکتی و 3D، تصاویر کولاژ، ابزار آرایش و Beauty Camera. البته با پرداخت درون برنامه میتوان امکانات بیشتری خریداری کرد.
Camera FV-5
Camera FV-5 یکی از گزینههای مناسب برای طرفداران دوربینهای دستی است و میتواند قابلیتهای DSLR را شبیهسازی کند که شامل سرعت شاتر دستی، ISO، سنجش نور و روشنایی، فوکوس، تعادل رنگ سفید و ... است. این اپلیکیشن با فرمتهای مختلف تصاویر مثل DNG (RAW) ،JPEG و PNG سازگار است و بیش از ۳۰ زبان مختلف را پشتیبانی میکند؛ همچنین امکان استفاده از کلیدهای تنظیم صدا بهعنوان شاتر وجود دارد و روی اندروید ۴.۰ و بالاتر قابل اجرا است.
حالا تصمیم با شما است که از کدام یک از اپلیکیشنهای لیست ما برای ثبت لحظههای شیرین زندگی خود استفاده میکنید.
محققان موفق به ساخت اولین متالنز با توانایی متمرکز کردن طیف نور مرئی روی یک نقطه با رزولوشن بالا شدند. این موفقیت، متالنزها را یک گام دیگر به گرفتن جای لنزهای دوربین بزرگ امروزی نزدیک کرد.
در اواسط سال ۲۰۱۶، اولین اخبار در خصوص شروع تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد منتشر شد. در آن زمان، دانشمندان اعلام کردند که فناوری جدید میتواند به ساخت لنزهای دوربین با رزولوشن بالا و با اندازهای باریکتر از موی انسان ختم شود.
لنزهای ساختهشده از متامتریال بهجای استفاده از عدسی شیشهای برای متمرکز کردن نور، از نانوفینهایی از جنس تیتانیوم دیاکسید پوشیده شدهاند که به همان کیفیت، نور را در یک نقطه متمرکز میکنند.
در سال ۲۰۱۶، چالشی که محققان با آن مواجه بودند این بود که چطور این متالنزها را به متمرکز کردن کل طیف مرئی و همهی رنگها روی یک نقطه وادار کنند.
حالا دانشمندان از پس این چالش برآمدهاند. متن زیر به نقل از Harvard SEAS در رابطه با چگونگی رسیدن به این دستاورد است:
تحقیقات قبلی نشان دادند که طول موجهای مختلف نور میتوانند متمرکز شوند؛ اما این تمرکز در فواصل مختلف نیاز به تغییر شکل، عرض، فاصله و ارتفاع نانوفینها داشت. در جدیدترین طراحی، محققان از واحدهای دوتایی نانوفین برای کنترل سرعت طول موجهای مختلف نور بهصورت همزمان استفاده کردند. نانوفینهای دوتایی ضریب شکست نور روی سطح متالنز را کنترل میکنند و به شکلی قرار میگیرند که تأخیرهای زمانی مختلفی در عبور نور از پرههای مختلف به وجود بیاید. به این ترتیب، تمام طول موجها در یک زمان به نقطهی کانونی میرسند.
بر اساس گزارش Harvard SEAS، جدیدترین نوع متالنز قادر است انحراف رنگ را بهکلی حذف کند. انحراف رنگ مشکل معمول لنزهای دوربینهای امروزی است و زمانی اتفاق میافتد که لنزها قادر به متمرکز کردن تمام رنگها روی نقطهای واحد نیستند. این موضوع به پدید آمدن لبههای رنگینکمانیشکل در نقاط کنتراست در عکسها منجر میشود.
به گفته هاروارد، قبل از این دستاورد، حذف انحراف رنگ تنها با استفاده از چندین لنز سنتی امکانپذیر بود. این یعنی برای مقابله با انحراف رنگ باید از چند لنز پیشرفتهی بزرگ و سنگین استفاده میشد. جایگزین کردن متالنز در آیندهی نهچندان دور میتواند ضمن داشتن اندازه و وزن بسیار کمتر همان کیفیت اپتیکال را ارائه کند.
الکساندر ژو، یکی از محققین هاروارد، میگوید: «ما با استفاده از لنزهای آکروماتیک خود میتوانیم تصاویر باکیفیتی در نور سفید ثبت کنیم. این یعنی ما یک گام دیگر به هدف خود که بهکارگیری این لنزها در دستگاههای اپتیکال مانند دوربین عکاسی است نزدیکتر شدیم.»
با حل چالش متمرکزسازی، حالا محققان در صدد هستند با کاهش قطر این لنزها به یک سانتیمتر گام جدیدی بردارند و دنیای جدیدی از کاربردها را به روی این لنزها باز کنند.
در خصوص اینکه چه زمان شاهد استفاده از متالنز در دوربینها و گوشیهای هوشمند خواهیم بود، اطلاعی در دست نیست؛ اما هاروارد میگوید مجوز استفاده از این تحقیق را به یک استارتاپ برای توسعهی تجاری آن داده است.
کانال یوتیوب Warped Perception دوباره به سراغ مرسدسبنز E320 و کابوس چالههای آسفالت رفته است تا عملکرد فوقالعادهی سیستم تعلیق این سدان آلمانی را به نمایش بگذارد. مدتی پیش بود که اولین ویدئوی این کانال و آزمایش عبور از روی چالههای آسفالت با سرعتهای مختلف انجام شد. پس از چند بار تلاش دردناک، هر دو تایر سمت رانندهی مرسدس پنچر میشوند.
اینبار اما هدف اصلی نمایش توان این مرسدس سرسخت در سرعتهای بالاتر است تا تایرها، رینگها و سیستم تعلیق کاملاً مرخص شود. قبل از انجام آزمایش باید خرابیهای E320 را که در تست گذشته به وجود آمده بود تعمیر کرد؛ این موارد شامل تایرها، رینگها و البته ماژول کنترل جعبهدندهی جدید میشود.
در تلاش اول، عبور از چاله با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت انجام میشود. همانطور که در تصاویر صحنه آهسته (اسلوموشن) مشخص است، سرعت بالا مانع ورود کامل تایر به چاله میشود و در نتیجه آسیب جدی به خودرو نمیرسد. شاید بارها در بزرگراهها این مورد را تجربه کرده باشیم؛ وقتی با سرعت بالا از روی چالهی آسفالت عبور میکنیم، ضربه واردشده به اتاق چندان زیاد نیست. دلیل این امر سرعت بالا و پرش تایرها از روی چاله است.
برای نمایش عملکرد خودرو و درواقع رویارویی کامل آن با چاله، در تلاش دوم سرعت مرسدس تا ۷۲ کیلومتر بر ساعت کاهش مییابد. اما این بار هم تایرها بهطور کامل وارد چالهی آسفالت نمیشوند. در تلاش سوم و سرعت ۶۲ کیلومتر بر ساعت، مرسدسبنز جانسخت به چالهی مرگ پیشین برمیگردد. اما این بار هم فقط کیسهی هوای جانبی مرسدس باز میشود و تایرها کاملاً سالم هستند.
سرانجام در تلاش چهارم و سرعت ۶۲ کیلومتر بر ساعت، مرسدسبنز E320 که گویا مانند یک تانک ساخته شده است کمی آسیب میبیند و تایر جلوی سمت راننده پنچر میشود. جالب است که در این آزمون سخت، مرسدس E کلاس که بیش از ۱۰ سال عمر دارد، فقط به یک تایر پنچر بسنده میکند. تیم سازندهی این ویدئوی جالب اشاره میکند که در قسمت سوم سری «شکنجه دادن سیستم تعلیق مرسدس» آزمایشهای بسیار شدیدتری تدارک میبیند.
در پایان از شما دعوت میکنیم با تماشای ویدئوی این آزمایش سخت، علاوه بر ستایش تیم مهندسی مرسدس، علمکرد سیستم تعلیق و کابوس عبور خودرو از چالهی آسفالت را تماشا کنید.
زمانی که در مورد جهان صحبت میکنیم، تصور ما این است که سه بعد فضا و یک بعد زمان وجود دارد که تمامی حالتها و حرکتهای ما را شکل میدهد.اما دو گروه از دانشمندان نشان دادهاند که اگر از حدودیت ابعاد بالا و پایین، چپ و راست، جلو و عقب خارج شویم، میتوانیم به بعد چهارم دسترسی پیدا کنیم.
شاید انتظار داشته باشید که این مسئله باید قوانین فیزیک را دچار دگرگونی کرده و یا حتی آن را بشکند. قسمتی از آزمایشهای انجام شده، نظری بوده و بسیار پیچیده هستند. البته که منشأ این نظریهها، دوست و همراه نه چندان قدیمی فیزیک، یعنی مکانیک کوانتومی است.
دو تیم پژوهشی مجزا، یکی در اروپا و دیگری در آمریکا فعالیت میکنند. هر کدام از این گروهها، توانستند با استفاده از اثر کوانتومی هال، اثراتی از بعد فضایی چهارم پیدا کنند. این اثر، روشی برای بهداماندازی و اندازهگیری و بررسی الکترونها است.
بهگفتهی یکی از پژوهشگران تیم آمریکا به نام میشل رچمن، از دانشگاه پن:
از نظر فیزیکی، هیچگونه سیستم اندازهگیری چهاربعدی در دسترس ما نیست. اما میتوانیم با استفاده از سیستمهایی با تعداد ابعاد کمتر، به اثرهال چهاربعدی دست پیدا کنیم. چرا که سیستمی با ابعاد بالاتر، به دلیل پیچیده بودن سیستم، قابل دسترسی نیست.
بهعبارت دیگر، همانگونه که یک جسم سهبعدی، یک سایهی دوبعدی را تشکیل میدهد، با اینکه نمیتوانیم یک جسم چهار بعدی را مستقیما بررسی کنیم یا حتی آن را ببینیم، پژوهشگران در تلاش هستند تا بتوانند یک جسم چهاربعدی را بهوسیلهی سایهی سهبعدی آن بررسی کنند. این بررسیها میتواند منجر به اطلاعات پایهی بسیاری در علم به ما شود. طبق محاسبات پیشرفتهای که منجر به نوبل سال ۲۰۱۶ شد، امروز، میدانیم که اثر کوانتومی هال، به وجود بعد چهارم فضایی اشاره دارد. این آزمایشها میتوانند تصویری از تاثیراتی که این بعد چهارم فضایی میتواند داشته باشد، برای ما ترسیم کند.
کاری که تیم اروپا در این راستا انجام میدهد، به این شکل است که، گروهی از اتمها را بهوسیلهی فرایند سردکنندگی لیزری، به یک شبکهی دوبعدی محدود کرده و آنها را تا دمای صفر مطلق، سرد میکنند. در اصطلاح، به این فرایند،بستهبندی کردن نور در یک کارتون توسط پژوهشگران گفته میشود.
این تیم تحقیقاتی توانسته است بهوسیلهی لیزرهای پیشرفته، اتمهای بهدام افتاده را برانگیخته کرده و آنها را وادار به حرکت کنند. پژوهشگران، تغییرات آرام در حرکت اتمها را بررسی کردند که این تغییرات، معادل است با بررسی اثر هال کوانتومی چهاربعدی، که نشانههایی از وجود بعد فضایی چهارم را پدیدار میکند.
تیم پژوهشی آمریکا نیز برای انجام آزمایشهای خود از لیزر استفاده میکنند با این تفاوت که این بار، رد پالس نوری را درون یک قالب شیشهای دنبال میکنند. با دستکاری کردن نور عبوری از یک قالب شیشهای، اثر یک میدان الکتریکی روی ذرات باردار را شبیهسازی میکنند. این بار نیز در نتیجهی این کار، اثر کوانتومی هال چهاربعدی بررسی میشود.
البته واضح است که ما نمیتوانیم به دنیای چهاربعدی دسترسی پیدا کنیم. چرا که در جهان سهبعدی گیر افتادهایم. اما پژوهشگران معتقدند که مکانیک کوانتومی میتواند تصویری از این جهان چهاربعدی به ما بدهد و دید سه بعدی ما را گستردهتر کند.
راه دیگر نگاه به این داستان به این شکل است که فرض کنیم کاراکترهای یک بازی ویدئویی روی یک سطح دوبعدی هستیم و ناگهان توجهمان به جهان سهبعدی اطرافمان جلب میشود. دید ما دوبعدی باقی میماند؛ اما همانگونه که در جهان دوبعدی میچرخیم، آشفتگیها و ناهماهنگیهایی میبینیم که ناشی از به دام افتادن جهان دوبعدی در جهان سهبعدی است.
شبیه این ناهماهنگیها و آشفتگیها در این پژوهش، به نمایش گذاشته شدهاند که نشانههایی از جهان چهاربعدی را به ما نشان میدهد. هنوز نمیتوانیم به بعد چهارم سفر کنیم. اما اکنون میتوانیم نشانههای وجود آن را ببینیم و میتوانیم به نحوهی عملکرد آن دست پیدا کنیم.
تیم پژوهشگران قصد دارد با استفاده از این پژوهشها، نگاه نزدیکتری به این قضیه داشته باشد و شاید در این راستا فیزیک جدیدی در انتظار جهان باشد. بهگفتهی یکی از پژوهشگران اروپایی، میشل لوس از دانشگاه لودوینگ- مکسیمیلیامز در آلمان: به نظر من این دو آزمایش، کاملکنندهی یکدیگر هستند.
پژوهش دو تیم پژوهشی، در مجلهی Nature منتشر شده است.
معمارها را میتوان نامزدهایی شایسته برای فعالیت در زمینه طراحی تجربه کاربری (UX) قلمداد کرد. گاوین جونز، معمارو طراح محصول ساکن سانفرانسیسکو، در همین راستا میگوید معمارها میتوانند کار طراحی نرمافزار را بهتر از هر فرد دیگری انجام دهند. وی میگوید:
یک معمار کارآموخته ،دنیای پیرامون خود را بر اساس اصولی طراحی کند که هزاران سال تکامل در پشت آن نهفته است. هویتبخشی و سر و شکل دادن به یک فرهنگ، مهارتی است که تمامی حواس انسان را درگیر میکند و به درکی عمیق از چگونگی تعامل انسان با محیط پیرامونش نیاز دارد.
شاید آن دسته از معمارهایی که اینجا راجع به آنها صحبت میکنیم؛ یعنی معمارهای سازمانی، در درک چگونگی تعامل انسان با محیط پیرامون خود بسیار خبره باشند. در واقع میتوان آنها را بهترین گزینهها برای تبدیل شدن به طراحان چیرهدست تجربه کاربری دانست. جونز با اشاره به فراگیر شدن گسترده این ذهنیت در دنیای دیجیتال، میگوید:
ما بهعنوان معماران سازمانی، با کندوکاو محیطهای جدید خلقشده توسط نرمافزارها به فرصتهای جدیدی برای شکل دادن به دنیای مجازی دست پیدا کردهایم.
ویکیپدیا در تعریف معماری سازمانی آورده است:
معماری سازمانی چارچوبی برای تببین، هماهنگسازی و همسوسازی کلیه فعالیتها و عناصر سازمان در جهت نیل به اهداف راهبردی سازمان است. در این نوع معماری، معمار با سیستمی مواجه است که اجزای آن اغلب غیر فیزیکی، غیر قابل لمس و مفهومی هستند و روابط حاکم بر آن، منبعث از روابط و فرهنگ کاری و انسانی است.
بنابراین با در نظر گرفتن تعریفی جامعتر از معماری که هم معماری ساختمان و هم معماری سازمانی را شامل میشود؛ نگاهی میاندازیم به دلایل جونز برای ایدهآل بودن طرز تفکر مبتنی بر معماری برای طراحی تجربه کاربری.
جونز میگوید:
فرآیند طراحی در معماری و طراحی تجربه کاربری بسیار مشابه است و یک معمار برای طراحی مناسب تمامی اجزاء، میداند که ابتدا باید مسئله را بهطور کامل درک کند. همچنین او میداند که برای خلق محصول نهایی چگونه باید عناصر مختلف را کنار هم بچیند.
معمارها همچنین میدانند که چگونه اصول حمایتی را در طراحیهای خود بگنجانند. آنها میدانند که نباید از نیازها و اهداف افرادی که قرار است با محیط مورد نظر تعامل داشته باشند، غافل شوند.
جونز در ادامه میافزاید:
معمارها چشماندازهایی تازه و بدیع را به طراحیها اضافه میکنند. از این رو طراحان تجربه کاربری را میتوان معماران دنیای دیجیتال قلمداد کرد و بیشک ارتباط آنها با معماران باعث تبادل تجارب و انتقال آموختهها میان آنها خواهد شد. علاوه بر این معمارها دارای پیشزمینه فنی هستند و نهتنها با مؤلفههای یک نرمافزار بیگانه نیستند، بلکه با نحوه چیدمان آنها در کنار هم نیز آشنا هستند.
جونز با اشاره به آگاه بودن معماران از نیازهای انسان میافزاید:
این برای طراحان تجربه کاربری هم مصداق دارد. آنها نیز باید از علایق کاربران آگاه باشند تا بتوانند بیواسطه نیازهای آنها را بشوند و خواستههایشان را درک کنند.
در نهایت جونز بر این باور است که معمارها میدانند چگونه نقش نوآوری را در طرحهای خود پررنگ کنند؛ درست همان چیزی که انتظار میرود یک طراح تجربه کاربری هیچگاه از آن غافل نشود. وی بهعنوان کلام آخر میگوید:
یک معمار همانند یک طراح تجربه کاربری برای خلق نوآوری به همکاری گروهی نیاز دارد و نباید از طراحی عناصر جدید هراس داشته باشد؛ حتی اگر آن عناصر خلاف ذائقه عامه به نظر برسند.
شرکت بریتانیایی رولزرویس (Rolls-Royce) در سال ۱۹۰۴ تأسیس شد؛ این برند اصیل بریتانیایی در قالب رولزرویس موتورکارز لیمیتد، در سال ۱۹۹۸ به گروه خودروسازی فولس واگن فروخته شد که البته پس از توافق انجامشده بین غولهای خودروسازی آلمان، از سال ۲۰۰۳، در اختیار بیامو قرار گرفت.
برای بررسی و آزمون فنی محصولات رولزرویس شاید بهتر باشد که دنبال گرانترین مدلهای این خانوادهی لوکس باشیم. رولزرویس در حال حاضر ۵ مدل مختلف در خط تولید دارد که گوست (Ghost) بهعنوان سدان بزرگ و لوکس، با قیمت ارزانتر (درمقایسه با دیگر مدلها) عرضه میشود. این محصول، به یاد مدل کلاسیک سیلور گوست، محصول سال ۱۹۰۶ این شرکت نامگذاری شده است. گوست در سال ۲۰۰۹ در نمایشگاه خودروی فرانکفورت رونمایی شد که تا به امروز، بهروزرسانیهای بسیاری دریافت کرده است تا به سری II و مدل ۲۰۱۸ برسد. بدون مقدمه باید گفت که مشتریان رولزرویس، جزو مرفهترین افراد جهان هستند که به همین دلیل، بیش از هر چیزی به لوکس و راحت بودن خودرو اهمیت میدهند.
در ادامه با مراجعه به نقد و بررسی وبسایت موتوروان، به ویژگیهای این سدان لوکس بریتانیایی میپردازیم.
طراحی بدنه؛ هنوز هم بریتانیایی
رولزرویس تاریخچهی پرفرازونشیبی دارد؛ ولی همچنان ریشهی آن بریتانیایی مانده است. از هر زاویهای که به گوست نگاه میکنیم، شیفتهی زیبایی و وقار آن خواهیم شد. وجود رینگهای ۲۱ اینچی و طرح دورنگ که در قالب پکیج آپشن با قیمت ۴۴ هزار و ۳۵۰ دلار عرضه میشود، کمی حس اسپرت به رولزرویس گوست میدهد.
طراحی کابین؛ نهایت لوکس بودن
برای درک قیمت بالای رولزرویس، کافی است یکی از درهای عقب زیبای آن را باز کرد. کابین گوست تمام ویژگیهای یک خودروی لوکس را به همراه دارد: بیسروصدا، سواری باکیفیت و راحت، زیرپاییهای از جنس پشم بره که با کفش رفتن روی آنها مشکل است و صندلیهای چرمی که حتی فقط با نگاه کردن به آنها خستگی از بدن بیرون میرود. جزئیات کابین با وجود تزئینات استیل ضد زنگ و چوب مثالزدنی است. تمام این موارد در کنار سیستم صوتی سفارشی با قیمت ۱۰ هزار دلار، کابین رولزرویس گوست را از هتلهای ۵ ستاره هم راحتتر و لوکستر میکند.
پیشرانه و قوای فنی؛ نفوذ آلمانیها
به لطف پیشرانهی ۱۲ سیلندر توئین توربو بیامو با حجم ۶.۶ لیتر، رولزرویس گوست ۵۶۳ اسب بخار قدرت را به همراه ۸۲۰ نیوتنمتر گشتاور آلمانی رام کرده است. معمولاً کارشناسان در مورد فرمانپذیری و نیروی محرکهی خودروهای لوکس و سنگینوزن، نظرات متفاوتی دارند. احتمالاً برای خریداران این سدان لوکس، رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در زمان ۴.۷ ثانیه پس از شروع حرکت، کافی است تا از تیررس عکاسهای پاپاراتزی دور شوند.
همانطور که قابل درک است، اولویت مهم تیم مهندسی رولزرویس در ساخت گوست لذت و راحتی سرنشینان بوده؛ با اینحال فرمان گوست پاسخگویی مناسبی دارد و بهطور کلی برای خودرویی با وزن بیش از ۲.۵ تن، فرمانپذیری راضیکننده است.
تجهیزات ایمنی و رفاهی؛ فناوری کمتر اما ایمنی بیشتر
رولزرویس در بخش فناوریهای پیشرفته و گجتها نمرهی بالایی نمیگیرد. با اینکه نمای سقف پرستاره جذاب بهنظر میرسد؛ ولی سیستم سرگرمی و اطلاعاتی آن کمی ناامیدکننده است؛ بهخصوص کیفیت نمایشگرهای آن که حتی در برابر بیامو X3 جدید هم حرفی برای گفتن ندارد. اتصالات اندروید اتو و اپل کارپلی از دیگر مواردی هستند که در رولزرویس گوست وجود ندارند.
همانطور که انتظار میرفت، ایمنی گوست را باید مانند یک گاوصندوق دانست. سیستمهای ایمنی پرتعداد برای جلوگیری از تصادف و صدمه دیدن این بریتانیایی لوکس در کنار دوربینهای باکیفیت و سیستم نمایش اطلاعات فنی روی شیشه (HUD)، ایمنی رولزرویس گوست و سرنشینان را تضمین میکنند.
قیمت و مصرف سوخت؛ بالا و بالاتر
به دلیل قدرت و وزن بالا، رولزرویس گوست هیچوقت خودروی کممصرفی نبوده است. گوست در هر ۱۰۰ کیلومتر شهر و بزرگراه به ترتیب ۱۹.۶ و ۱۳ لیتر سوخت مصرف میکند. علاوه بر این، رولزرویس گوست بر اساس قوانین مالیات انرژی آمریکا، جزو خودروهای پرمصرف است که به همین دلیل قیمت تمامشدهی آن شامل ۲ هزار و ۶۰۰ دلار مالیات میشود. البته صادقانه باید گفت که احتمالاً این موارد برای مشتریان این خودرو مهم نخواهد بود.
قیمت پایهی رولزرویس گوست در بازار آمریکا ۳۱۱ هزار و ۹۰۰ دلار است؛ ولی همانطور که همه میدانیم، مشتریان این مدل و برند هیچوقت به نسخهی پایه بسنده نمیکنند. بهعنوان مثال قیمت تمامشدهی مدل بررسیشده توسط وبسایت موتوروان به ۳۹۴ هزار و ۵۲۵ دلار میرسد. نباید قیمت محصولات رولزرویس را با سدانهای معمولی مقایسه کرد؛ ولی گوست حتی در کلاس خودروهای فوق لوکس هم قیمت بالایی دارد. بهعنوان مثال مرسدس میباخ S560 با قیمت پایهی ۱۶۸ هزار و ۶۰۰ دلار عرضه میشود که در برابر حس اشرافی و راحتی کمنظیر رولزرویس گوست، حرفی برای گفتن ندارد.
لاکهید مارتین (Lockheed martin) یک شرکت آمریکایی با چشماندازهای جهانی در صنعت هوافضا، صنایع نظامی و فناوریهای پیشرفتهی این حوزهها است. این شرکت در مارس سال ۱۹۹۵ با ادغام دو شرکت لاکهید و مارتین ماریتا (Martin Marietta) تأسیس شد. دفتر اصلی کنونی این شرکت در شهر بتسدا در مریلند واقع است. لاکهید مارتین در حال حاضر ۹۷ هزار کارمند در سرتاسر جهان دارد.
لاکهید مارتین یکی از بزرگترین شرکتهای صنعت هوافضا در جهان است. طبق آخرین آمار منتشرشده، این شرکت بزرگترین پیمانکار خصوصی قراردادهای نظامی در جهان است که در حدود ۷۸ درصد از درآمد خود را از این طریق کسب میکند. برای درک درآمد این شرکت از قراردادهای نظامی، باید بدانید که ۱۰ درصد از سرمایهی پنتاگون که صرف قراردادهای خارجی میشود، به لاکهید مارتین اختصاص میباید.
لاکهید مارتین در پنچ حوزهی اصلی فعالیت میکند: صنایع هوایی، سیستمهای اطلاعاتی و راهحلهای جهانی، موشک و کنترل آتش، سیستمهای مدیریتی و سیستمهای فضایی. این شرکت تاکنون ۶ بار جایزهی اصلی سازمان هوایی آمریکا با عنوانCollier Trophy را دریافت کرده است. این شرکت علاوه بر موارد گفتهشده در پروژههای مربوط به سلامت جامعه، سیستمهای انرژی تجدیدپذیر، توزیع هوشمند انرژی و همجوشی هستهای نیز فعالیت میکند.
تاریخچه تأسیس
همانطور که گفته شد، لاکهید مارتین با ادغام شرکت لاکهید و مارتین ماریتا تأسیس شد. مارتین ماریتا شرکتی بود که در سال ۱۹۶۱ با ادغام شرکتهای گلن، ال مارتین و امریکن ماریتا تأسیس شد. زمینهی اصلی فعالیت مارتین ماریتا، صنایع شیمی، هوافضا و الکترونیک بود. لاکهید شرکتی با سابقهی بیشتر بود که با فعالیتی مشابه، از سال ۱۹۱۲ فعالیت میکرد.
مذاکرات ادغام این دو شرکت در مارس سال ۱۹۹۴ انجام و خبر عمومی این ادغام ۱۰ میلیارد دلاری در ۳۰ آگوست همان سال منتشر شد. در نهایت در ۱۵ مارس سال ۱۹۹۵، سهامدارن دو شرکت تأیید نهایی خود را اعلام کردند و تأسیس لاکهید مارتین انجام شد. بخشهایی از این دو شرکت که در ادغام حضور نداشتند، شرکت L3 Communications را تشکیل دادند که بهعنوان پیمانکار پروژههای کوچک و متوسط نظامی فعالیت میکند.
دو شرکت ادغامشده، هرکدام محصولات خود را وارد فعالیتهای لاکهید مارتین کردند. شرکت لاکهید محصولاتی همچون موشک تریدنت، هواپیمای پی-۳ اوریون، فالکون اف-۱۶، اف-۲۲، سی-۱۳۰ هرکولس، جنگندهی A-4A R و ماهوارهی DSCS-3 را وارد این مشارکت کرد. مارتین ماریتا نیز راکتهای تایتان، آزمایشگاه سندیا نشنال، مخزن خارجی شاتل فضایی، فضاپیماهای وایکینگ ۱ و ۲ و بسیاری از مدلهای ماهوارهای خود را وارد شرکت جدید کرد.
در آوریل سال ۱۹۹۶، لاکهید مارتین شرکت لورال کورپوریشن را به قیمت ۹.۱ میلیارد دلار خرید. این شرکت در زمینهی صنایع نظامی الکترونیکی و یکپارچهسازی سیستمها فعالیت میکرد. بخشهای از شرکت لورال که به مالکیت لاکهید مارتین درنیامدند، امروزه با نام Loral Space & Communications فعالیت میکنند. شرکت دیگری که در سالهای ابتدایی به زیرمجموعهی این برند اضافه شد، نورثروپ گرومن بود. این شرکت هوافضا با قیمت ۸.۳ میلیارد دلار در ۱۶ جولای سال ۱۹۹۸ توسط لاکهید مارتین خریداری شد.
لاکهید مارتین در همان سالهای ابتدایی یک پروژهی شکستخوردهی بزرگ داشت. آنها در نرمافزار محاسباتی ماهوارهیمارس کلایمیت اوربیتر ناسا دچار اشتباه شدند و در نتیجه این پروژه با شکستی ۱۲۵ میلیون دلاری مواجه شد. لاکهید مارتین بهجای استفاده از معیارهای متریک در محاسبات نرمافزاری، نیروها را بر اساس واحدهای آمریکایی محاسبه کرده بود که به همین دلیل، فضاپیمای ۱۹۳ میلیون دلاری با سانحهی بزرگی از بین رفت.
گسترش فعالیتهای نظامی و فضایی
با شروع قرن ۲۱، فعالیتهای نظامی و قراردادهای دولتی لاکهید مارتین به اوج رسیدند. این شرکت ابتدا زیرمجموعهی خود با نام کنترل سیستمز را به BAE Systems فروخت. در سال ۲۰۰۱، بزرگترین قرارداد تدارکات نظامی شرکت با دولت آمریکا امضا شد. طی این قرارداد، دولت آمریکا ۳۰ هزار جنگندهی F-35 Lightning II را به لاکهید مارتین سفارش داد.
البته شروع این قرن تنها با اتفاقات خوب برای برند همراه نبود. در سال ۲۰۰۱، پس از یک سری تحقیقات ۹ ساله از طرف ناسا که با همکاری آژانس حسابرسی ارتش آمریکا انجام شده بود، لاکهید مارتین مجبور به پرداخت ۷.۱ میلیون دلار خسارت شد. جرم آنها، ادعای کذب هزینهها توسط یکی از شرکتهای قبلی یعنی لاکهید انجینیرینگ به ناسا بود.
قرارداد بزرگ بعدی قرن ۲۱ نیز در سال ۲۰۰۶ با قیمت ۳.۹ میلیارد دلار با ناسا امضا شد. طی این قرارداد، لاکهید مارتین وظیفهی طراحی کپسول فضانوردی CEV را بر عهده گرفت. این کپسول بعدا با نام اوریون شناخته شد. مأموریت اصلی کپسول اوریون، رساندن فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی پروژهی Constellation بود. ظرفیت این کپسول ابتدا در قرارداد ۶ نفر عنوان شد که در سال ۲۰۰۹، ناسا آن را به چهار نفر کاهش داد.
عطش خرید شرکتها و ادغام آنها هیچگاه در لاکهید مارتین تمام نشد. آنها در آگوست سال ۲۰۰۸ شرکت دولتی نانترو را خریداری کردند. این شرکت روشها و پروسههایی برای ساخت نانوتیوبهای کربن در محصولات الکترونیکی توسعه داده بود. سال ۲۰۰۹ نیز شرکت یونیتک به عضویت لاکهید مارتین درآمد.
در سال ۲۰۱۱، این شرکت یک سیستم پردازش کوانتومی قوی را از D-Wave Systems خریداری کرد. توافق این دو شرکت برای توسعهی سیستمهای پردازش کوانتومی، بسیاری از مشکلات لاکهید مارتین را حل میکرد. به بیان دیگر، خرید این سیستم و همکاری با دی-ویو، نقطهی عطفی در تاریخ لاکهید مارتین بود.
البته مشکلات قانونی این برند نیز همراه با توسعهی روزافزون، ادامه داشتند. در سال ۲۰۱۱، آنها مجبور به پرداخت دو میلیون دلار خسارت به دولت آمریکا شدند. دلیل این پرداخت خسارت نیز اعلام هزینههای دروغین در قراردادی با همین مبلغ بود.
در جولای سال ۲۰۱۲، شرکت اعلام کرد که قصد دارد ۷۴۰ نیروی کار را بهمنظور کاهش هزینهها و حضور قویتر در بازار رقابتی اخراج میکند. اتفاق مهم دیگر این سال در لاکهید مارتین، افزایش قرارداد ساخت هواپیماهای C130 با دولت هند بود. آنها تعداد هواپیماهای این قرارداد را ۶ دستگاه افزایش دادند.
همکاریهای لاکهید مارتین با شرکتهای دیگر در ادامهی دههی ۲۰۱۰ ادامه داشت. شعبهی کانادایی این برند در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که داراییهای تجهیزاتی آوئوس فلیت پرفورمنس را در مونترئال کانادا خریداری کرده است. این تجهیزات شامل سیستمهای تعمیر، نگهداری و اورهال موتور میشد. در جولای سال ۲۰۱۳، لاکهید مارتین با شرکت دریمهمر قراردادی امضا کرد تا از نرمافزار آنها در سیستم فرمان و کنترل وسایل نقلیهی هوایی بدون سرنشین خود استفاده کند. همکار بعدی این شرکت، بل هلیکوپتر بود. این دو شرکت با همکاری یکدیگر، هواپیمای عمودپرواز V-280 را معرفی کردند. معرفی اینهواپیما بخشی از برنامهی فیوچر ورتیکال لیفت ارتش آمریکا بود.
یکی از اقدامات بزرگ لاکهید مارتین برای گسترش فعالیتهای بینالمللی و همچنین حضور در بازارهای غیر نظامی، خرید شرکت بزرگ اسکاتلندی Amor Group بود. آنها در سپتامبر سال ۲۰۱۳ این شرکت را که بزرگترین سازمان خصوصی صنایع فناورانه در اسکاتلند بود، خریداری کردند.
یکی دیگر از تعدیل نیروهای بزرگ تاریخ این شرکت، در سال ۲۰۱۳ رخ داد. آنها کارخانهی اوهایو را تعطیل و در پی آن، ۵۰۰ نیروی کار آن را اخراج کردند و بقیه را در قسمتهای دیگر شرکت به کار گرفتند.
از قراردادهای بزرگ این سازمان عظیم در سالهای اخیر، میتوان به طراحی و توسعهی فنس فضایی برای پنتاگون اشاره کرد. طی این قرارداد، لایهی محافظی برای رصد و دور نگه داشتن زبالههای فضایی از تجهیزات در حال کار آمریکا ساخته خواهد شد. قرارداد بزرگ دیگر، فروش جنگندههای F-35 به کرهی جنوبی است. طی این قرارداد، ۴۰ دستگاه از این جنگنده با قیمت ۷.۰۶ میلیارد دلار تا سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ به دولت کرهی جنوبی تحویل داده خواهد شد.
فعالیتهای سالهای اخیر
در جولای سال ۲۰۱۵، لاکهید مارتین اعلام کرد که قصد دارد شرکت سیکورسکی ایرکرفت را خریداری کند. این شرکت در زمینهی طراحی و تولید هلیکوپترهای نظامی و شخصی تجربهی زیادی داشت. با وجود مخالفتهای دولت آمریکا، این قرارداد به مبلغ ۸۹ میلیارد دلار امضا شد و دن اسکولز بهعنوان مدیرعامل لاکهید مارتین سیکورسکی انتخاب شد.
در مارس سال ۲۰۱۵، نیروی دریایی ایالات متحده، قراردادی ۳۶۲ میلیون دلاری با لاکهید مارتین امضا کرد که طی آن، کشتی نظامی LCS 21 برای نیروی دریای ساخته خواهد شد. علاوه بر آن، قراردادی ۷۹ میلیون دلاری نیز برای توسعهی کشتی LCS 23 بسته شد. از قراردادهای بینالمللی اخیر این شرکت نیز میتوان توافق با دولت استرالیا را نام برد. طی این توافق ۷ سالهی ۸۶۷ میلیون دلاری، لاکهید مارتین وظیفهی آموزش و تربیت خلبانهای نظامی استرالیا را بر عهده خواهد داشت. این قرارداد گزینهای برای تمدید ۲۶ ساله دارد که در صورت نهایی شدن، سود سرشاری عاید شرکت آمریکایی خواهد کرد.
قراردادهای دولتی
لاکهید مارتین را میتوان بزرگترین پیمانکار دولت ایالات متحدهی آمریکا نامید. این شرکت برای آژانسهای متعدد دولتی فعالیتهای طراحی، تولیدی و اطلاعاتی انجام میدهد. وزارت دفاع، وزارت انرژی، وزارت کشاورزی و آژانس حفاظت محیط زیست از بزرگترین مشتریان دولتی لاکهید مارتین هستند. علاوه بر آن، این شرکت در فعالیتهای نظارت و پردازش اطلاعات سازمانهایی همچون سیا، افبیآی، سرویس درآمد داخلی (IRS)، آژانس امنیت ملی، پنتاگون، سازمان آمار آمریکا و سرویس پست همکاری میکند.
در سال ۲۰۱۳، آنها اعلام کردند که در حال نهایی کردن یک قرارداد ۲.۲ میلیارد دلاری با نیروی هوایی ارتش آمریکا هستند تا ماهوارههای ارتباطی پیشرفهی نظامی برای این نیرو طراحی و تولید کنند.
علاوه بر موارد گفتهشده، فعالیتهای تحقیقاتی و تولیدی در زمینهی انرژیهای تجدیدپذیر برای نیروهای نظامی نیز جزو فعالیتهای لاکهید مارتین هستند. طبق برنامهریزی انجامشده، ارتش ایالات متحده با همکاری این شرکت تا سال ۲۰۲۵، حدود ۲۵ درصد انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین خواهد کرد. در برنامهی این قرارداد، افزایش امنیت ملی دلیل اصلی عنوان شده است.
فعالیت برای سازمانهای دولتی آمریکا، علاوه بر منافع زیاد، مشکلات متعددی برای لاکهید مارتین ایجاد کرده است. یکی از اساسیترین مشکلات ایجادشده، تحقیقات فساد در این سازمان است. پروندههای متعددی به همین دلیل علیه این شرکت در جریان بوده که زمینههای مختلف از قیمتهای بالا، اطلاعات دروغین زیرمجموعهها و خلافهای مالیاتی بخشی از آنها هستند.
لاکهید مارتین بهعنوان بزرگترین پیمانکار دولت آمریکا، رتبهی سوم حوادث را نیز به خود اختصاص داده است. آنها در تعداد دعواهای قراردادی نیز رتبهی ۲۱ را دارند. از سال ۱۹۹۵ تاکنون، این شرکت مجبور به پرداخت ۶۰۶ میلیون غرامت در ۵۹ پروندهی مختلف شده است.
لابیهای سیاسی لاکهید مارتین، یکی از علل موفقیت این شرکت هستند که حسادت رقبا را برمیانگیزد. آنها از حمایت تعداد زیادی از نمایندههای سنا و کنگرهی آمریکا برخوردار هستند و این حمایتها را با پرداخت هزینههای هنگفت تبلیغاتی و حمایتهای ارتباطی به دست آوردهاند. اکثر کمکهای مالی آنها به سیاستمداران، به حزب جمهوریخواه پرداخت میشود. تمایلات جنگطلبانهی این حزب را میتوان دلیل اصلی حمایت لاکهید مارتین از آنها بیان کرد. بهعلاوه، این شرکت با گسترش فعالیتهای نظامیاش، تعداد زیادی شغل ایجاد کرده که این مورد، اکثر سیاستمداران آمریکایی را از آنها راضی کرده است.
سیستم مدیریتی
مدیرعامل کنونی لاکهید مارتین، ماریلین هیوسون، در سال ۲۰۱۳ به این مقام رسید. سیستم مدیریتی این شرکت به این شکل است که هر یک از دپارتمانهای پنجگانه، مدیرعامل، مدیر عملیات، مدیر مالی و معاونت اجرایی مستقل دارند. معاونتهای اجرایی هر دپارتمان، وظیفهی مدیریت پروژه در برنامههای بزرگ را بر عهده دارند.
کارمندان لاکهید مارتین به چهار دستهی مدیران و معاونهای میانی، تیمهای عملیاتی (مالی، مهندسی، کنترل کیفیت و ...)، تیمهای توسعهی محصول و توسعهی جزئیات محصول یا کارگران خطوط تولید تقسیمبندی میشوند. سیستم مدیریتی لاکهید مارتین با نام Full Spectrum Leadership شناخته میشود و علاوه بر آن، از برنامهی مدیریتی LM21 در آن استفاده میشود. این برنامه بر اساس طراحی ۶ سیگما عمل میکند. فرآیند ۶ سیگما یک طرح مدیریتی است که با استفاده از دادههای تولید و فروش، بخشهای مختلف مدیریتی از ساخت تا فروش را بهصورت منضبط گرد هم جمع میکند.
بهمنظور کنترل کیفیت، تیمهای پروژهای یکپارچه تشکیل میشوند و با استفاده از اندازهگیریهای فنی کارایی، کیفیت اجرای فعالیتها سنجیده میشود. نکتهی مهم تولید در این شرکت، همکاری و ادغام تیمهای کارگری و مهندسی است. در فرآیندهای تولید از برنامهای تحت عنوان Flow-to-takt استفاده میشود که با ترکیب مهندسان و کارگران، برنامههای تولیدی را اجرا میکند.
طبق آخرین آمار ارائهشده، سود عملیاتی لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۶، حدود ۵.۳ میلیارد دلار بوده و مجموع داراییهای آنها به ۴۷.۸۱ میلیارد دلار رسیده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.