اخیرا کشف دو روزنه‌ی امنیتی در پردازنده‌های اینتل که طی دو دهه‌ی اخیر در محصولات این کمپانی وجود داشته‌اند، مشکلات بی‌شماری برای این کمپانی ایجاد کرد و اعتبار اینتل را به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی پردازنده‌های مورد استفاده در رایانه‌های شخصی و سرور‌ها خدشه‌دار کرد. حال شاهد این موضوع هستیم که پس از کشف دو روزنه‌ی امنیتی Spectre و Meltdown، یکی از کارشناسان مؤسسه‌ی امنیتی F-Secure روزنه‌ی امنیتی جدیدی کشف کرده است که با استفاده از آن، هکرها می‌توانند در کمتر از ۳۰ ثانیه به سیستم قربانی رخته کنند. بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، روزنه‌ی امنیتی مذکور این امکان را در اختیار هکرها قرار می‌دهد تا با پشت سر گذاشتن مراحل امنیتی هویت‌سنجی شامل پسوردهای بایوس و بیت‌لاکر، بتوانند به‌صورت ریموت به سیستم قربانی دسترسی داشته باشند.

همانطور که اشاره کردیم، روزنه‌ی جدید امکان دسترسی به رایانه‌ی قربانی را از طریق AMT یا Active Management Technology در اختیار کاربران قرار می‌دهد. AMT یک فناوری ترکیب‌شده از راهکارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است که با استفاده از آن می‌توان به رایانه‌های دیگر به‌صورت ریموت دسترسی پیدا کرد.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، هکرها برای دسترسی داشتن به این اطلاعات تنها باید کامپیوتر قربانی را ریبوت کنند و هنگام لود شدن سیستم‌عامل، کلید CTRL+P را همزمان فشار دهند. هکرها در این حالت می‌توانند بدون نیاز به اطلاع از رمز عبور، با استفاده از رمزعبور پیش‌فرض وارد Intel Management Engine BIOS Extensionا(MEBx) شوند. سپس می‌توان با انتخاب رمز عبور دیگر و فعال کردنAMT کار را به‌سادگی انجام داد. با استفاده از این روش که البته تنظیمات دیگری نیاز دارد، هکر می‌تواند در اتصال سیمی و بی‌سیم به‌سادگی در کامپیوتر قربانی خود نفوذ کند. F-Secure برای تشریح هر چه بیشتر این مشکل امنیتی، ویدیویی نیز تهیه کرده است.



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ایلان ماسک، میلیاردر پرکار و کارآفرین سریالی است که در دهه‌ی گذشته توجه کل مردم دنیا را با برنامه‎ی فرستادن موشک به مریخ و ساختن خودروهای خودران به سمت خود جلب کرده است. او در حال حاضر مشغول کار کردن روی پروژه‌ای است که بتواند با استفاده از شبکه‌ای از تونل‌های زیرزمینی مشکل بزرگی را حل کند. بورینگ کمپانی (Boring Company) نام این شرکت است و‌ زیر نظر ایلان ماسک فعالیت می‌کند. این شرکت قصد دارد با احداث تونل‌های زیرزمینی مشکل ترافیک شهر لس‌آنجلس را حل کند. در حال حاضر شهروندان لس‌آنجلس ۹۰ ساعت از زمان خود را در طول سال در ترافیک سپری می‌کنند. ایلان ماسک در رابطه با این مشکل گفته است: «حمل‌ونقل باید به سه بعد گسترش پیدا کند. حمل‌ونقل هوایی یعنی استفاده از خودروهای پرنده، یک بعد این طرح است. اما ساختن این خودروها با مشکلات آب‌وهوا و تولید سروصدای همراه است و همچنین نگرانی‌هایی در مورد سقوط آن‌ها وجود دارد. مورد دوم، حمل‌ونقل در زیر زمین و استفاده از تونل‌ها است.» شرکت بورینگ در تلاش است تا با احداث تونل‌های کم‌هزینه، سرعت حمل‌ونقل در مناطق شلوغ را افزایش دهد. با اجرا شدن این طرح، طی کردن مسافت بین شهرهای نیویورک تا واشنگتن در کم‌تر از ۳۰ دقیقه ممکن خواهد شد.

علاوه بر مهندسی فوق‌العاده قوی، توسعه‌ی طرح‌ها و نام‌هایی که پشت این شرکت بوده‌اند، بازاریابی یکی دیگر از عوامل موفقیت این شرکت است. متخصصان معتقدند می‌توان از تک‌تک اقدامات این شرکت نکات آموزنده‌ای در مورد بازاریابی یاد گرفت. در ادامه‌ی این مقاله‌ی زومیت به بررسی اقدامات شرکت و نکات آموزنده‌ی آن می‌پردازیم.

boring company

۱- بررسی فرضیه‌ها قبل از سرمایه‌گذاری بزرگ

زمانی که ایلان ماسک این پروژه را اعلام کرد، همه چیز تنها در حد یک ایده‌ی بزرگ بود. معرفی این طرح به‌وسیله‌ی یک ویدئوی مفهومی انجام شد و پتانسیل پذیرش طرح این تونل‌ها در طولانی‌مدت به‌طور کامل توضیح داده شد. ماسک و سایر اعضای تیم پیش از صرف هرگونه زمان و هزینه‌ی قابل توجهی، فرضیه‌ی خود را ارزیابی و میزان پذیرش ایده‌ی خود را در بازار برآورد کردند. پیاده‌سازی کل این مفهوم سال‌ها طول خواهد کشید؛ اما سرمایه‌گذاران، مشتری‌ها و سازمان‌ها بابت اجرای این طرح بسیار هیجان‌زده هستند.

شرکت بورینگ از ابتدای آغاز کار و شروع حفاری در برخی شهرها توانسته است مورد حمایت و پذیرش قرار بگیرد. جلب اعتماد دیگران پیش از ساختن محصول، اعتمادبه‌نفس را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و از هدر رفتن منابع جلوگیری می‌کند. بازاریابان سایر شرکت‌ها نیز می‌توانند از این راه استفاده کنند و پیش از اقدام به ساخت محصول، مدل اولیه‌ی آن را از راه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار دهند. استراتژی‌هایی که بر مبنایی داده‌های جمع‌آوری شده پیاده‌سازی می‌شوند، موفق‌تر خواهند بود.

۲-  اینفلوئنسر مارکتینگ را جدی بگیرید

شاید یکی از بزرگ‌ترین دلایل موفقیت شرکت بورینگ ارتباط آن با شخصیت شناخته‌شده‌ای مانند ایلان ماسک باشد. ماسک سابقه‌ی درخشانی در کارآفرینی دارد و به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده است. او در حال حاضر به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین اینفلوئنسرهای دنیای تکنولوژی شناخته می‌شود. ایلان ماسک میلیون‌ها دنبال‌کننده در شبکه‌های اجتماعی خود دارد و همیشه پست‌های مربوط به پروژه‌های بزرگ خود را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارد. ویدئوهایی که او در مورد شرکت بورینگ در توییتر پست می‌کند، یکی از دلایل جلب توجه‌ها به سمت این شرکت و موفقیت آن بوده است.

انجام چنین کاری یکی از نمونه‌های موفق اینفلوئنسر مارکتینگ است و مطمئنا تأثیر فوق‌العاده زیادی در موفقیت برنددارد. درواقع اینفلوئنسر مارکتینگ به‌عنوان یکی از کارآمدترین راه‌های افزایش مخاطبان شناخته می‌شود. برای بازاریابی به این روش باید ابتدا اینفلوئنسر فعال در حوزه‌ی کاری خود را پیدا کنید و سپس از او بخواهید اطلاعات مربوط به محصولات و خدمات شرکت شما را با مخاطبان خود در میان بگذارد.

boring company

۳- استفاده از طنز

همان‌طور که می‌دانید کلمه‌ی بورینگ در زبان انگلیسی به معنای خسته‌کننده است و استفاده از چنین نامی برای یک شرکت حس کنجکاوی هر فردی را برمی‌انگیزد. شرکت بورینگ یا همان خسته‌کننده که حس طنز ایلان ماسک را دارد، از تکنیک‌های بسیار پیچیده‌ای برای پیاده‌سازی تونل‌ها استفاده می‌کند؛ اما این کار به نظر مؤسسان آن ساده و خسته‌کننده است. این حس شوخ‌طبعی کمک کرده است مخاطبان برای دانستن جزئیات کار شرکت بیشتر ترغیب شوند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که آن‌ها برای تبلیغ شرکت خود تصمیم گرفتند کلاه‌هایی با لوگوی شرکت به فروش برسانند. این بازاریابی ساده بسیار موفق بود و بیش از ۵۰ هزار کلاه با لوگوی شرکت بورینگ به فروش رفت. این روش نه‌تنها تبلیغات خوبی برای شرکت بود بلکه حمایت مردم سراسر دنیا را به آن‌ها ثابت کرد. همان‌طور که می‌دانید، حمایت کاربران و مشتری‌ها بزرگ‌ترین دارایی یک برند است و حتی بقای شرکت به این موضوع بستگی دارد.

وظیفه‌ی یک بازاریاب این است که به‌طور مرتب با هزاران طرفدار برند در ارتباط باشد و از علایق آن‌ها برای این موضوع استفاده کند. شاید با خودتان بگویید لحاظ کردن سلیقه‌ی شخصی هزاران مشتری در تعیین نوع ارتباط کار سختی است؛ اما به یاد داشته باشید که حس طنز و شوخ‌طبعی همیشه جواب خواهد داد.

۴- با مخاطبان در ارتباط باشید

یکی دیگر از کارهای بزرگی که تیم بازاریابی شرکت بورینگ به‌خوبی انجام داد این بود که نمای شفافی از ساخت شرکت خود را به مردم ارائه کرد. انتشار عکس، ویدئو و گزارش از روند پیشرفت کار به‌صورت هفتگی در موفقیت آن‌ها تأثیرگذار بود. این کار نه‌تنها ارزش حرف‌هایی را که زده بودند ثابت می‌کرد، بلکه به حامیان و سرمایه‌گذاران نشان می‌داد که اعضای تیمشان تا چه اندازه رو به جلو حرکت کرده‌اند.

تهیه‌ی گزارش از پیشرفت کار، تکنیکی است که ارتباط میان برند و مخاطبان آن را افزایش خواهد داد. شرکت بورینگ یک صفحه‌ی مخصوص برای بازخورد دارد و از افراد علاقه‌مند دعوت می‌کند که نظر، سؤالات و پیشنهادهای خود را از این طریق اعلام کنند. گوش دادن به صحبت‌های مخاطبان نشان‌دهنده‌ی ارزش و اهمیت این افراد برای شما است و محبوبیت برند را افزایش خواهد داد.



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 سامسونگ معمولا در نمایشگاه CES گوشی‌ هوشمند پرچم‌داری معرفی نمی‌کند. امسال نیز این کمپانی در نمایشگاه CES 2018 محصولاتی نظیر چند نمونه تلویزیون و فناوری‌های مربوط به آن، تعدادی از پروژه‌های C-Lab و تعدادی لپ‌تاپ که از برخی ویژگی‌های خانواده‌ی نوت سامسونگ بهره می‌برند، معرفی کرد.

با این وجود برخی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که سامسونگ در نمایشگاه CES امسال در لاس‌وگاس، یکی از محصولات مهم خود در بخش گوشی‌ هوشمند را برای مشتریان خاص و برخی رسانه‌ها پشت درهای بسته معرفی کرده است. این محصول احتمالا نمونه‌ای از گوشی‌ تاشو است که مدل اولیه‌ای آن سال ۲۰۱۷ در کنگره‌ی جهانی موبایل (MWC) در بارسلونا رونمایی شد.

اگرچه مقامات ارشد سامسونگ همچنان از اظهار نظر درباره‌ی زمان‌بندی عرضه‌ی این محصول سر باز می‌زنند؛ اما بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، این محصول اوایل سال ۲۰۱۹ معرفی خواهد شد. البته سامسونگ هنوز تصمیم نهایی را درباره‌ی ماهیت کلی اولین گوشی‌ هوشمند تاشوی خود نگرفته است. بر اساس شواهد، طراحی تاشوی گوشی به سمت داخل (Fold-in) بیش از طراحی به سمت بیرون (Fold-out) مورد توجه سامسونگ است.

گلکسی X / گلکسی ایکس

اگر برنامه‌های فعلی سامسونگ قطعیت پیدا کنند، احتمالا قادر خواهید بود گجت تاشوی ۷.۳ اینچی این شرکت موسوم به گلکسی X را مانند یک کتاب ببندید (بر اساس اطلاعاتی که در وب‌سایت موبایل کره‌ی جنوبی این شرکت منتشر شد، نام گلکسی X مربوط به گوشی هوشمند تاشوی سامسونگ نیست؛ بنابراین به‌منظور اطمینان از نام اصلی این گوشی باید تا عرضه‌ی رسمی آن منتظر ماند). به نظر می‌رسد این گجت جدید از طریق خاموش کردن نیمی از صفحه‌‌نمایش OLED و تا کردن آن، قابلیت تبدیل به یک گوشی هوشمند با صفحه‌نمایش کوچک‌تر نیز دارد.

این احتمالا همان طراحی است که سامسونگ اساسا برای نمایش دموی مخفی گلکسی X در CES 2018 روی آن تمرکز کرده بود؛ اگرچه در جریان جلسه‌ای که سامسونگ در نمایشگاه CES برگزار کرد، دموی هر دو نسخه‌ی تاشو به داخل و بیرون به نمایش درآمد. به‌ نظر می‌رسد نوع تاشو به سمت بیرون (Outfolding) از فناوری پیشرفته‌تر نسل آینده بهره می‌برد که در صورت رفع ابهامات درباره‌ی دوام این دستگاه و عرضه‌ی آن، می‌توان شاهد تغییرات بزرگی در آینده‌ی بازار گوشی‌های هوشمند بود.

در حال حاضر بهتر است امیدوار باشیم که گوشی‌ هوشمند یا تبلت هیبریدی تاشوی OLED سامسونگ سال آینده و با پیشرفت‌های چشم‌گیری در مقایسه با گوشی تاشوی ZTE Axon M به‌صورت رسمی رونمایی شود.    



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ال‌جی الکترونیکس (LG Electronics) با شرکت فناوری HERE که در زمینه ارائه خدمات موقعیت‌یابی و نقشه‌های دیجیتال در سطح جهانی فعالیت دارد، برای همکاری جهت توسعه‌ی نسل بعد فناوری Telematics در خودروهای خودران به توافق رسیدند. این روش، ترکیبی از فناوری‌های Telematics ال‌جی و اطلاعات مکان‌یابی و نقشه‌یابی پلتفرم HERE است. همکاری شرکت‌های مذکور به توسعه‌ی فناوری جهت تأمین سیستم‌های ارتباطی قدرتمند و امن برای خودروهایی کاملا خودران خواهد بود.

صنعت تلماتیکس که ترکیبی از دو صنعت مخابرات و اطلاعات است، قصد دارد امنیت و سرگرمی را به خودرو بیاورد. این امر از طریق فراهم کردن امکاناتی اعم از مسیریابی، مکان‌یابی و اعزام کمک در مواقع اضطراری با استفاده از فناوری‌هایی مثل GPS ،DMB، بلوتوث، وای‌فای و ارتباطات موبایل امکان می‌پذیرد. ال‌جی به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشروی عرصه‌ی Telematics، خود را متعهد می‌داند تا نسل جدید ارتباطات را با کمک نقشه‌یابی بسیار دقیق در اختیار سازندگان خودروی خودران قرار دهد و نیاز این صنعت درحال پیشرفت را برطرف کند.

 

 

HERE به‌عنوان شرکتی پیشرو در سطح جهان در ارائه خدمات و اطلاعات مکان‌یابی و نقشه‌یابی به خودروسازان شناخته می‌شود. این شرکت اکنون نیاز بیش از ۱۰۰ میلیون خودرو در جاده‌های دنیا را فراهم می‌کند و همکاری گسترده‌ای با خودروسازان در راستای توسعه نقشه‌های زنده HD دارد؛ نقشه‌های بسیار دقیقی که بر پایه‌ی فضای ابری شکل گرفته‌اند و می‌توانند از ADAS (سیستم پیشرفته دستیار راننده) و رانندگی خودکار پشتیبانی کنند. نقشه‌ی زنده HD که ال‌جی قصد دارد با همکاری مشترکش آن را به خودروسازان ارائه دهد، تمام جاده‌ها و اجسام اطراف آن را شناسایی و به‌صورت سه‌بعدی رسم می‌کند؛ مواردی مانند تابلوهای راهنما، خط عابر پیاده، تابلوهای محدودیت سرعت و چراغ راهنمایی و رانندگی. اهمیت مالکیت معنوی و قابلیت‌های این شرکت راه‌یابی، در سال ۲۰۱۵ و در کنسرسیوم جهانی خودروسازان مشخص شد؛ کنسرسیومی که در آن شرکت‌های معروفی از جمله آئودی، بی‌ام‌و و دایملر تصمیم به استفاده از سیستم HERE گرفتند. این شرکت از آن زمان، میزبان سرمایه‌گذاران دیگری در زمینه فناوری هم شده است.

خودرو خودران

پس از توسعه کامل Telematics، این سیستم نقش کلیدی در سیستم کنترل مرکزی خودروها بازی خواهد کرد. اول اینکه سنسور ADAS مثل دوربین‌ها و رادارها، محیط اطراف را می‌خواند و اطلاعات را به فضای ابری منتقل می‌کند. همچنین می‌تواند به کمک قابلیت V2X از دیگر خودروها اطلاعات بگیرد و به فضای ابری انتقال دهد. تمام اطلاعات جمع‌آوری شده، تحلیل می‌شوند و برای رانندگی بهتر بر اساس شرایط موجود، به سیستم Telematics انتقال می‌یابند.

راهکار Telematics ال‌جی، از فناوری‌های مختلفی مثل GPS، بلوتوث، وای‌فای و ارتباطات موبایل پشتیبانی می‌کند. مهندسان شرکت ال‌جی، صادقانه تلاش می‌کنند تا محصولاتی با قابلیت پشتیبانی از 5G بسازند. فناوری خاصی که چهار یا پنج برابر سریع‌تر از LTE است و زمان تأخیر آن تا ۹۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. این فناوری بهترین گزینه برای نسل بعدی سیستم‌عامل خودروهای خودران محسوب می‌شود.

کیم جین‌یونگ، مدیر اجرایی بخش قطعات خودروی هوشمند ال‌جی، می‌گوید:

ما بسیار خوشحالیم که با همکاری شرکت HERE می‌توانیم یک استاندارد جدید در زمینه ارتباطات موبایل برای ماشین‌های خودران عرضه کنیم؛ شرکتی که از فناوری‌های بسیار پیشرفته و بی‌نظیری در بحث هدایت اتومبیل‌ها بهره می‌برد. با همکاری شریکی مثل HERE، شرکت ال‌جی می‌تواند در مسیر ساخت نسل بعدی خودروهای متصل (Connected Cars) پیش برود و به خودروسازان کمک کند برای دوران خودروهای بدون راننده آماده شوند.

مون‌ لی، رئیس بخش فناوری HERE در منطقه آسیای شرقی نیز در رابطه با همکاری با ال‌جی اعلام کرد:

برای عملکردی امن‌تر و مؤثرتر، خودروهای خودران نیازمند انواع منابع اطلاعاتی و فناوری‌های ارتباطی هستند. ما معتقدیم پلتفرم OPEN LOCATION شرکتمان می‌تواند نقش کلیدی در نسل بعد فناوری Telematics ایفا کند و ما بسیار خوشحالیم که برای به واقعیت تبدیل کردن این فناوری با ال‌جی همکاری می‌کنیم.



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

از هنگامی که مایکروسافت و کوالکام در ماه دسامبر ۲۰۱۶ اعلام کردند که نسخه‌ی کامل ویندوز ۱۰ به پردازنده‌های مبتنی بر معماری آرم راه پیدا می‌کند، یکی از مهم‌ترین سؤالات کاربران در خصوص چنین کامپیوترهایی، چگونگی اجرای اپلیکیشن‌های x86 و عملکرد آن‌ها در دستگاه‌های مبتنی بر معماری آرم بود. همه‌ی ما می‌دانیم که اپلیکیشن‌های قدیمیWin32  به‌لحاظ مصرف انرژی نسبت به اپلیکیشن‌های مدرن UWP، عملکرد چندان مناسبی از خود به‌نمایش نمی‌گذارند و با توجه به آنکه چنین اپلیکیشن‌هایی با استفاده از شبیه‌ساز روی کامپیوترهای مبتنی بر معماری آرم اجرا خواهند شد، تصور بالاتر بودن مصرف انرژی در این شرایط، چندان غیر منطقی نیست.

اما به‌ نظر می‌رسد که پی‌جی جاکوبوویتز، یکی از سخن‌گویان کوالکام، در این زمینه با ما هم‌عقیده نیست. وی می‌گوید در این شرایط، عملکرد و میزان مصرف باتری با کامپیوترهای مبتنی بر تراشه‌های اینتل یکسان خواهد بود. تاکنون تمام کامپیوترهای مبتنی بر تراشه‌های کوالکام با وعده‌ی حداقل ۲۰ ساعت شارژدهی معرفی شده‌اند؛ اما این کامپیوترها تا پیش از بهار سال جاری، روانه‌ی بازار نخواهند شد.

بی‌شک مشاهده‌ی عمر باتری چنین کامپیوترهایی در حالت استندبای، جالب توجه خواهد بود. تراشه‌های آرم از معماری big.LITTLE بهره می‌برند، بدین مفهوم که هسته‌های قدرتمند تنها در صورت لزوم استفاده می‌شوند و هسته‌های کم‌مصرف برای تسک‌هایی به‌کار می‌روند که نیاز به توان پردازشی بالایی ندارند؛ یکی از این تسک‌ها، همگام‌سازی اعلان‌ها در حالتی است که سیستم در وضعیت استندبای قرار دارد که در نهایت به کاهش مصرف باتری می‌انجامد. بدین ترتیب، دیگر شاهد خالی‌شدن باتری لپ‌تاپ‌ها در حالت استندبای نخواهیم بود.

یکی دیگر از نگرانی‌ها، به اپلیکیشن‌‌های ۳۲ و ۶۴ بیتی بازمی‌گردد. در ابتدا گفته می‌شد که کامپیوترهای مبتنی بر معماری‌ آرم، قادر به اجرای اپلیکیشن‌های ۶۴ بیتی Win32 نیستند. در این بین، شرکت دل نیز علت عدم همکاری خود با آرم را مشکل‌ساز بودن اپلیکیشن‌های ۳۲ بیتی عنوان کرده بود؛ اما اکنون به‌ نظر می‌رسد که این مشکل برطرف شده است و اگر اپلیکیشنی روی تراشه‌ی اینتل اجرا شود، روی تراشه‌‌ی کوالکام نیز اجرا خواهد شد؛ اما چنانچه در خصوص نقص‌ها و مشکلات احتمالی نسل اول کامپیوترهای آرم دچار تردید هستید، می‌توانید تا زمان عرضه‌ی نسل دوم آن‌ها با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ باشید.

درحالی‌که مایکروسافت از این فناوری با عنوان «ویندوز روی آرم» یاد می‌کند، کوالکام آن را «ویندوز روی اسنپدراگون» می‌نامد که نام بی‌مسمایی به‌ نظر می‌رسد. این فناوری به کوالکام تعلق ندارد؛ بنابراین سایر تولیدکنندگان تراشه‌های مبتنی بر معماری آرم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. طبیعتا هر شرکتی که قصد درگیر شدن با این پروژه دارد، باید در ابتدا با مایکروسافت وارد همکاری شود؛ چرا که در حال حاضر، تنها نام اسنپدراگون ۸۳۵ در لیست تراشه‌های سازگار با ویندوز ۱۰ به چشم می‌خورد. با این همه، وجود اکوسیستم سخت‌افزاری گسترده‌تر و متنوع‌تر، همانند همیشه، مورد انتظار است.

احتمال وقوع این گستردگی در اکوسیستم کامپیوترهای ویندوزی، «ویندوز روی آرم» را به پروژه‌ای هیجان‌انگیز بدل می‌کند. برای مدت‌های مدید، تنها گزینه‌های در دسترس برای خرید کامپیوترهای شخصی، نمونه‌هایی مجهز به تراشه‌های ای‌ام‌دی و اینتل بودند؛ اما به‌ نظر می‌رسد که در سال ۲۰۱۸ این شرایط به‌تدریج تغییر خواهد کرد.



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

قمر تایتان، یکی از معدود اجرام کیهانی (احتمالا تنها جرم به‌جز زمین) در منظومه‌ی شمسی است که جو غلیظ و مایعات سطحی در آن وجود دارد. تایتان دارای باران‌های هیدروکربنی و دریاچه‌های آن مملو از متان مایع و اتان است. بزرگ‌ترین قمر سیاره‌ی زحل، دارای برخی عناصر مهم برای تشکیل حیات از جمله کربن، هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن، فسفر، گوگرد و هیدروکربن است. همان‌طور که می‌دانید، این عناصر می‌توانند مولکلول‌های پیش زیست‌شناختی تشکیل‌دهنده حیاتباشند. به‌همین جهت، قمر تایتان طی چند سال گذشته به یکی از مهم‌ترین اهداف علمی پژوهشگران برای جستجو و کشف علائم حیات در خارج از زمین تبدیل شده است.

 

 

ترسیم این نقشه حدود یک سال به طول انجامیده و ترکیبی از تمام اطلاعات توپوگرافی (عارضه‌نگاری) کامل قمر تایتان از منابع مختلف است. از آنجایی که تنها ۹ درصد از توپوگرافی تایتان با وضوح نسبتا بالا و ۲۵ تا ۳۰ درصد توپوگرافی با وضوح پایین‌تر نقشه‌برداری شده است، پژوهشگران برای تهیه‌ی آن از یک الگوریتم درون‌یابی و یک فرایند بهینه‌سازی جهانی بهره برده‌اند که خطاهای ناشی از مکان نامناسب فضاپیما (در هنگام تصویربرداری) را کاهش می‌دهد.

قمر تایتان طی چند سال گذشته، به یکی از مهم‌ترین اهداف علمی پژوهشگران برای جستجو و کشف علائم حیات در خارج از زمین تبدیل شده است

 

در این نقشه برخی ویژگی‌های جدید تایتان آشکار شده‌اند، از جمله برخی کوه‌های جدید (با ارتفاعی کمتر از ۷۰۰ متر). این نقشه همچنین به پژوهشگران این امکان را می‌دهد که درک بهتری در مورد دو ناحیه‌ی منطقه استوایی تایتان پیدا کنند. برای دانشمندان همیشه این سؤال مطرح بوده است که آیا این نواحیدریاهایی باستانی و خشک یا مناطقی هستند که بر اثریخ‌فشان‌های این قمر زحل پدید آمده‌اند. پژوهشگران همچنین دریافته‌اند که ضخامت پوسته‌ی تایتان نسبت به چیزی که پیش از این تصور می‌شد، دارای تنوع بیشتری است.

نقشه توپوگرافی تیتان

این نقشه توپوگرافی برای دانشمندانی که می‌خواهند آب و هوای تایتان را مدل‌سازی کنند و به دنبال یافتن شکل‌های ریخت‌شناختی زمینی در این قمر هستند، اهمیت زیادی دارد

این نقشه برای دانشمندانی که می‌خواهند آب و هوای تایتان را مدل‌سازی کنند، شکل و گرانش آن و مدل‌های داخلی را بررسی کنند و همچنین پژوهشگرانی که به دنبال یافتن شکل‌های ریخت‌شناختی زمینی در این قمر بوده‌اند، اهمیت زیادی خواهد داشت. اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که سطوح سه دریاچه‌ی تایتان دارای یک سطح مشترک‌اند که می‌تواند به این معنا باشد که این سه دریاچه در واقع یک دریای واحد بوده‌اند. در پژوهش دیگری که انجام گرفته است، دانشمندان دریافته‌اند که دریاچه‌های تایتان، با هم به وسیله کانال‌هایی زیرزمینی مرتبط هستند.  

به‌عقیده‌ی پژوهشگران این می‌تواند توضیح بدهد چرا در برخی نواحی زیر سطحی تایتان، مقادیری هیدروکربن به‌صورت مایع وجود دارد. به‌ نظر می‌رسد دریاچه‌های تایتان به همان شکلی پدید آمده‌اند که پدیده کارست در زمین رخ می‌دهد. در پدیده‌ی کارست، مواد زیرزمینی حل می‌شوند و سطح فرو می‌ریزد که گودال‌هایی به وجود می‌آورد.



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

با بررسی میان‌رده‌ی ۶ اینچی اکسپریا ایکس ای وان اولترا بزرگ‌ترین گوشی سری XA1 سونی در سال ۲۰۱۷ همراه باشید.

سونی در جریان نمایشگاه MWC سال ۲۰۱۷ گوشی‌های هوشمند میان‌رده‌ی اکسپریا ایکس ای وان و ایکس ای وان اولترا را رونمایی کرد. این شرکت که روزگاری از بزرگان دنیای گوشی‌ هوشمند به شمار می‌رفت، این روزها دچار مشکلات جدی در بخش نوآوری است.

در بازاری که چینی‌ها روز‌به‌روز در حال صعود هستند، حتی خروج از ضرردهی برای سونی کافی نخواهد بود. سونی تمرکز خود را روی عرضه‌ی گوشی‌های میان‌رده و بالارده گذاشته است و شاهد گوشی‌های پایین‌رده از این غول ژاپنی نیستیم.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

علاوه بر دو گوشی میان‌رده‌ی اکسپریا ایکس ای وان و ایکس ای وان اولترا که در اوایل سال ۲۰۱۷ رونمایی شدند، این شرکت میان‌رده‌ای دیگر نیز با نام ایکس ای وان پلاس در ایفا ۲۰۱۷ معرفی کرد؛ این میان‌رده‌ی ۵.۵ اینچی برای پر کردن جای خالی بین دو گوشی ۵ و ۶ اینچی این سری وارد بازار شد. این سه گوشی در کنار شباهت‌های فراوان در بحث طراحی و سخت‌افزار، تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند؛ حسگر اثر انگشت، باتری، دوربین سلفی، ابعاد و حافظه‌ی داخلی، تنها برخی از تفاوت‌های این سه گوشی با یکدیگر هستند.

مشخصات فنی اکسپریا ایکس ای وان اولترا
نمایشگر 6.0 اینچی، فول اچ‌دی
IPS LCD
پردازنده مدیاتک MTK MT6757 Helio P20، هشت هسته‌ای
۴ هسته‌ی Cortex A53 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتزی + ۴ هسته‌ی Cortex A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز
حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۳۲ گیگابایت با قابلیت ارتقاء از طریق درگاه MicroSD
حافظه‌ی رم ۴ گیگابایت
سیستم‌عامل اندروید ۷.۰ نوقا
دوربین اصلی ۲۳ مگاپیکسل، دیافراگم f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فاز، ۲۴ میلی‌متری
دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسل، f/2.0
سیم‌کارت نانوسیم
باتری ۲۷۰۰ میلی‌آمپر ساعت
ابعاد ۸.۸.۱×۷۹×۱۶۵ میلی‌‌متر
وزن ۱۸۸ گرم
حسگر حسگر اثر انگشت، قطب‌نما، ژیروسکوپ، شتاب‌سنج، حسگر نور محیط، حسگر مجاورت

گوشی هوشمند Xperia XA1 Ultra توسط دفتر سونی در ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است. با بررسی زومیت از این میان‌رده‌ همراه باشید.

طراحی

طراحی در سال‌های اخیر به پاشنه‌ی آشیل گوشی‌های سونی مبدل شده است. سال‌ها از تغییر بنیادین در زبان طراحی سونی می‌گذرد و همگان منتظر این اتفاق در آینده‌ی نزدیک هستند. اکسپریا ایکس ای وان اولترا گوشی زیبایی نیست و در دست گرفتن آن حس یک گوشی نوآورانه و جدید را نمی‌دهد. هر اندازه‌ که سونی در کم کردن حاشیه‌های کناری نمایشگر موفق بوده، در حاشیه‌های بالا و پایین ضعیف عمل کرده است؛ اکسپریا ایکس ای وان اولترا با طول ۱۶۵ میلی‌متری، یکی از بزرگ‌ترین گوشی‌های ۶ اینچی بازار به شمار می‌رود. ضخامت ۸.۱ میلی‌متری گوشی نیز قطعا در بین بهترین‌های این رده قرار نمی‌گیرد.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

زبان طراحی همیشگی سونی با بدنه‌ای پلاستیکی

کمتر شرکت شناخته‌شده‌ای را در دنیای گوشی‌ هوشمند می‌توان یافت که حداقل یک گوشی با نمایشگر ۱۸ به ۹ عرضه نکرده باشند. سونی مسافر جامانده‌ی این مسیر محبوب است و امیدواریم این شرکت نیز نمایشگرهای ۲ به ۱ را به کار بگیرد. نزدیک به ۷۶ درصد از سطح جلوی گوشی را نمایشگر ۱۶ به ۹ آن پوشانده است که  حتی در سال ۲۰۱۷، رقمی قابل قبول به شمار می‌رود. سونی نمایشگر گوشی را با شیشه‌ی گوریلا گلس ۴ محافظت کرده است. XA1 Ultra با وجود بزرگ‌تر بودن ابعاد نسبت به XA1 Plus، سبک‌تر از آن است و وزن ۱۸۸ گرمی آن برای یک گوشی با این ابعاد رضایت‌بخش است. متأسفانه خبری از مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار در گوشی‌های سری XA1 نیست.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

استفاده از پلاستیک در ساخت قاب پشتی و لبه‌های بالایی و پایینی گوشی را نقص مهمی در طراحی این گوشی می‌دانیم؛ این مسئله علاوه بر این‌که حس کالای باکیفیت را از ایکس ای وان اولترا گرفته است؛ یکپارچگی آن را نیز زیر سؤال می‌برد. سونی تنها لبه‌های دوطرف گوشی را از آلومینیم ساخته است. ایکس ای وان اولترا خوشبختانه به اندازه‌ی برادر ۵ اینچی خود لغزنده نیست و به‌خوبی در دست قرار می‌گیرد.

لبه‌ی سمت راست اکسپریا ایکس‌ ای‌وان اولترا همانند دیگر گوشی‌های سونی میزبان سه کلید پاور، تغییر حجم صدا و شاتر دوربین است. متأسفانه خبری از حسگر اثر انگشت در این گوشی عرضه‌شده در سال ۲۰۱۷ نیست. فقدان حسگر اثر انگشت در یک میان‌رده‌ به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ البته سونی این مشکل را در نسخه‌ی پلاس جبران کرده و کلید پاور و حسگر اثر انگشت را در لبه‌ی سمت راست گوشی قرار داده است. کلید پاور به‌صورت دایره‌ای طراحی شده و متأسفانه ابعاد کوچکی دارد.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra
سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra
سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra
سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

شیار سیم‌کارت و حافظه‌ی میکرو اس‌دی در لبه‌ی سمت چپ قرار گرفته است و برای باز کردن آن نیازی به پین نخواهید داشت؛ خوشبختانه سونی برای حافظه‌ی ذخیره‌سازی خارجی شیار جداگانه‌ای در نظر گرفته است. جک ۳.۵ میلی‌متری صدا همانند دو گوشی دیگر در لبه‌ی بالایی قرار دارد. لبه‌ی پایینی گوشی میزبان اسپیکر و درگاه USB نوع C است و از این نظر تفاوتی با دو گوشی دیگر این سری وجود ندارد.

نمایشگر

سه عضو خانواده‌ی ایکس ای وان به نمایشگرهایی ۵، ۵.۵ و ۶ اینچی مجهز شده‌اند و سونی همانند روند سال‌های گذشته نسخه‌ی بزرگ‌تر و ۶ اینچی را با پسوند اولترا روانه‌ی بازار کرده است. تقریبا تمام میان‌رده‌های بازار به دلیل قیمت بالاتر پنل‌های اولد از پنل IPS LCD بهره می‌برند؛ ایکس‌ ای‌وان اولترا همانند بسیاری از رقبا به پنل ال‌سی‌دی مجهز شده است. رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰، تراکم ۳۶۷ پیکسل در اینچ برای نمایشگر این گوشی به ارمغان آورده است؛ این تراکم پیکسل در استفاده‌ی روزمره مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ با این حال تراکم پیکسل بالای ۴۰۰ انتظار زیادی از یک گوشی میان‌رده‌ نیست.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

نمایشگر فول اچ‌دی با روشنایی بالا

خبری ازقابلیت‌های ویژه و موتور بهبود تصاویر در ایکس ای وان اولترا نیست و سونی به قابلیت «Image enhancement» اکتفا کرده است. به کمک این قابلیت می‌توان رنگ‌های چشم‌نوازتر و زنده‌تری در هنگام نمایش محتوای ویدئویی و تصویر مشاهده کرد. حالت «Super-vivid mode» رنگ‌هایی اشباع و اغراق‌شده به نمایش می‌گذارد. رنگ‌ها آن طراوت لازم برای رقابت با نمونه‌های برتر این رده را ندارند؛ اما چندان هم بد به نظر نمی‌رسند. اگر به دنبال رنگ‌های طبیعی‌تر هستید، ایکس ای‌وان اولترا شما را ناامید نخواهد کرد. متأسفانه رنگ قرمز به اندازه‌ی دو رنگ اصلی دیگر یعنی آبی و سبز، شاداب و زیبا نمایش داده نمی‌شود.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

همانند دیگر گوشی‌های مورد بررسی، ایکس ای وان اولترا را برای بررسی میزان روشنایی نمایشگر در آزمایشگاه زومیت مورد بررسی قرار دادیم. حداکثر روشنایی نمایشگر ایکس ای وان اولترا در تست‌های ما ۴۷۰ نیت به دست آمد؛ این میزان روشنایی برای یک گوشی میان‌رده با پنل ال‌سی‌دی نکته‌ی مثبتی به شمار می‌رود. عمیق‌ترین مشکی در نمایشگرهای ال‌سی‌دی را پیش از این در پرچم‌داران سونی مشاهده کرده‌ بودیم؛ اما عملکرد XA1 Ultra در حد قابل قبول و خوب باقی می‌ماند. نسبت کنتراست Native برای نمایشگر این گوشی برابر با ۱۱۸ بدست آمد.

روشنایی نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native Contrast
Xperia XA1 Ultra 23.3 3.95 470 3.96 470 118
Galaxy A8+ 2018 2.53 0 568 0 795
Galaxy A8 2018 2.60 0 570 0 763
Honor 9 2.48 3.87 479 3.87 480 124
Mate 10 lite 2.42 1.92 279 1.92 283 147
Xperia XA1 Plus 32 3.52 432 3.61 443 122
Neffos X1 lite 5.76 4.18 283 4.23 292 67.7
Nova 2 Plus 2.30 3.96 483 4 486 121
Nokia 5 1.9 6.12 565 5.2 567 91.1

خوشبختانه ایکس ای‌وان اولترا عملکرد بسیار خوبی در زیر نور مستقیم خورشید دارد؛ به‌طوری که عملکرد آن در محیط‌های پرنور در بین میان‌رده‌ها در زمره‌ی بهترین‌ها قرار می‌گیرد. متأسفانه همانند ایکس زد وان، شاهد قابلیتی برای فیلتر کردن نور آبی نمایشگر در این گوشی نیستیم. با توجه به حداقل روشنایی ناامیدکننده‌ی نمایشگر ایکس ای وان پلاس، وجود چنین قابلیتی در آن ضروری به نظر می‌رسد. در استفاده از ایکس ای‌وان اولترا حس خواهید کرد که نمایشگر به سطح گوشی نزدیک است. زاویه دید این محصول میان‌رده نیز رضایت‌بخش است.

اسپیکر و قابلیت‌های صوتی

اگر از کاربران گوشی‌های پرچم‌دار سونی بوده باشید، شاید در اولین نگاه به ایکس ای‌وان اولترا گمان کنید که این گوشی به اسپیکرهای استریو مجهز شده است. اما در واقع سونی مانند XA1 و XA1 Plus از یک اسپیکر مونو در لبه‌ی پایینی گوشی و در کنار درگاه USB استفاده کرده است.

ارائه‌ی صدایی رسا با وجود استفاده از اسپیکر مونو

اسپیکر مونو استفاده‌شده در این گوشی از نظر بلندی صدا کاملا شما را راضی خواهد کرد. تمام گوشی‌های سری ایکس ای از نظر بلندی صدا یک سر و گردن از رقبا بالاتر هستند. کیفیت صدای خروجی از این اسپیکر نیز در حد قابل‌ قبولی است؛ اما قطعا نمونه‌های بهتری در بازار وجود دارد. اگر دیستورشن (اعوجاج) در هنگام پخش صدا در برخی سناریوها وجود نمی‌داشت، ایکس ای‌وان اولترا از نظر اسپیکر در بین بهترین‌های بازار میان‌رده‌ها قرار می‌گرفت.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

سونی برای ارائه‌ی بهترین میدان صوتی برای یک موسیقی خاص، از قابلیتی با نام «+ClearAudio» استفاده کرده است. همچنین ویژگی «SmartAmp» برای ایجاد صدایی بلندتر و شفاف‌تر به کار گرفته شده است. فعال‌سازی قابلیت «+ClearAudio» و بهینه‌سازی تنظیمات صوتی از طریق بخش «Audio settings» در تنظیمات صدا در دسترس است. در صورت فعال بودن این قابلیت، استفاده از اکولایزر و برخی تنظیمات مربوط به صدای فراگیر امکان‌پذیر نخواهد بود. علاقه‌مندان به صدای بیس می‌توانند با کمک ویژگی «Clear Bass» در بخش اکوالایزر میزان بیس را تغییر دهند. اکولایزری که سونی به‌صورت پیش‌فرض در این گوشی تعبیه کرده است متأسفانه از نظر تعداد اسلایدرهای فرکانس با نمونه‌های دیگر بازار قابل مقایسه نیست.

رابط کاربری

رابط کاربری XA1 Ultra مبتنی بر اندروید ۷ نوقا است؛ اما تفاوت چندانی با نسخه‌ی مبتنی بر اوریو ندارد. آیکون‌ها، صفحه‌ی هوم، امکانات نرم‌افزاری و اپلیکیشن‌های از پیش نصب‌شده تقریبا مشابه چیزی است که پیش از این در گوشی‌های سری X شاهد آن بوده‌ایم.

رابط کاربری آشنا با طعم اندروید نوقا

بخش اعلان‌ها تفاوت چندانی با اندروید خالص ندارد و در حالت پیش‌فرض تنها یک صفحه از میانبرها را میزبانی می‌کند. یکی از بخش‌های مهم رابط کاربری سونی امکان شخصی‌سازی ظاهر رابط کاربری و دریافت پوسته‌ها و آیکون‌ها است که همراه با قابلیت تغییر افکت‌های جابه‌جایی بین صفحات، رابط کاربری را از یکنواختی بیش از حد دور کرده است. سونی برای دسترسی سریع‌تر به اپلیکیشن‌های پراستفاده و جستجوی سریع در بین اپ‌ها، قابلیتی شبیه به اسپات‌لایت در رابط کاربری گوشی‌های خود گنجانده است؛ برای دسترسی به این بخش کافی است در صفحه‌ی خانه یا صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها، صفحه را به سمت پایین سوایپ کنید.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

بخش «Backup & reset» امکان تهیه پشتیبان از داده‌ها، اپلیکیشن‌ها، پیامک‌ها و لیست مخاطبان را به کاربر می‌دهد. پشتیبان تهیه‌شده را می‌توان روی حافظه‌ی گوشی یا در فضای ابری متعلق به‌ حساب کاربری خود ذخیره کنید. در بخش پشتیبان‌گیری خودکار می‌توان بازه‌ی زمانی این عملیات و همچنین اطلاعات مورد نظر برای بک‌آپ گرفتن را مشخص کرد. در این بخش امکان ویرایش بک‌آپ‌ها و انجام دستی آن نیز وجود دارد. قابلیت «Smart Lock» با ۵ نوع شرط امنیتی مانند مکان، چهره و صوت، برای باز کردن قفل گوشی استفاده می‌شود.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

اپلیکیشن Movie Creators برای تولید و ویرایش‌ کلیپ‌های کوتاه در نظر گرفته شده است. در این اپلیکیشن می‌توان با انتخاب عکس‌ها و ویدئوها به آن‌ها افکت‌ و موسیقی اضافه کرد. قابلیت Smart Cleaner برای بهینه‌سازی خودکار حافظه‌ی رم و فضای ذخیره‌سازی گوشی در رابط کاربری گنجانده شده است؛ این قابلیت به‌صورت پیش‌فرض فعال است. مانند دیگر گوشی‌های بهره‌مند از اندروید نوقا، اکسپریا ایکس ای وان اولترا نیز قابلیت اسپلیت اسکرین را به همراه دارد؛ اما تا زمان انتخاب اپلیکیشن در حال اجرا نمی‌توان از پشتیبانی شدن آن توسط این قابلیت اطمینان پیدا کرد.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

با توجه به بزرگ بودن ابعاد گوشی سونی قابلیتی برای استفاده‌ی راحت‌تر از یک دست برای کار با گوشی تعبیه کرده است. برای فعال کردن «One-handed operations» کافی است از دو گوشه‌ی‌ پایین نمایشگر به‌صورت قطری به سمت مرکز نمایشگر سوایپ کرد. پس از فعال شدن این حالت، کاربر قادر به تغییر ابعاد پنجره و محل آن خواهد بود. همچنین برای دسترسی سریع‌تر و راحت‌تر به بخش اعلان‌ها می‌توان از دو بار لمس سریع کلید هوم استفاده کرد.

دوربین

دوربین اصلی هر سه مدل گوشی عرضه‌شده از سری XA1 یکسان است. سونی از سنسور ۲۳ مگاپیکسلی IMX300 Exmor RS در این میان‌رده‌ها استفاده کرده است؛ این سنسور در پرچم‌دارانی همچون اکسپریا زد ۵ نیز استفاده شده بود. متأسفانه سونی هنوز به استفاده از دوربین دوگانه اعتقادی ندارد و در این مدل نیز فقدان آن حس می‌شود؛ لنز ۲۴ میلی‌متری با گشودگی f/2.0 استفاده‌شده در دوربین اصلی اکسپریا ایکس‌ای‌وان اولترا مشابه نمونه‌های دیگر این سری است. برخلاف پرچم‌داران سونی خبری از سنسور RGBC-IR و فوکوس خودکار لیزری در ایکس ای وان اولترا نیست و تنها شاهد فوکوس خودکار تشخیص فازی هستیم.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

سنسوری قوی و عملکردی متناسب با قیمت

سنسور دوربین‌های موبایل به‌صورت پایه با نسبت ۴ به ۳ تولید می‌شوند؛ از این‌رو استفاده از آن‌ها برای ثبت تصاویر عریض‌تر ۱۶ به ۹، بخشی از پیکسل‌های قابل ثبت توسط دوربین را نادیده خواهد گرفت. در اکسپریا ایکس ای وان پلاس در حالت نسبت تصویر ۴ به ۳ شاهد ثبت حداکثر ۲۲.۸۵ مگاپیکسل (۲۳ مگاپیکسل) هستیم. از طرفی در حالت ۱۶ به ۹ با وجود افزایش عرض تصویر، ۲۰.۱۴ مگاپیکسل (۲۰ مگاپیکسل)‌ ثبت می‌شود.

اصلی‌ترین تفاوت اکسپریا ایکس‌ای‌وان با برادران کوچک و بزرگش، دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی آن است؛ این دوربین علاوه بر پشتیبانی از فوکوس خودکار و لرزش‌گیر اپتیکال (OIS)، برای ثبت بهتر تصویر در نور کم به فلاش مجهز شده است. سونی از لنزی با گشودگی f/2.0 و سنسور 1/2.6 اینچی در این دوربین استفاده کرده است.

نرم‌افزار دوربین همان‌ چیزی است که پیش از این در دو گوشی دیگر این سری شاهد آن بودیم. اپلیکیشن دوربین ساده و قابل فهم طراحی شده است و با یک دست و به‌راحتی می‌توان بین حالت‌های مختلف و دوربین‌های جلو و عقب تغییر وضعیت داد؛ سوایپ به سمت راست و چپ حالت‌های مختلف مانند عکاسی دستی، Superior Auto (عکاسی در حالت اتوماتیک)، فیلم‌برداری و حالت‌هایی مانند پانوراما، عکاسی همراه با افت‌های واقعیت افزوده و افکت‌های خلاقانه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. سوایپ به سمت پایین برای انتخاب دوربین سلفی و اصلی دستگاه به کار می‌رود. عکاسی HDR تنها در حالت تنظیمات دستی در دسترس است؛ اما دوربین در صورت نیاز از قابلیت HDR در حالت خودکار نیز استفاده خواهد کرد. در عکاسی سلفی قابلیت «Soft skin effect» تنها در حالت تنظیمات دستی فعال است که در پاره‌ای از اوقات مشکل‌ساز می‌شود. امکان فوکوس دستی در حالت سلفی وجود ندارد و فوکوس خودکار نیز چندان قابل اطمینان عمل نمی‌کند.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

سونی از قابلیتی با نام «Clear Image Zoom» در دوربین برخی گوشی‌های خود از جمله XA1 Plus استفاده می‌کند؛ امکان دستیابی به زوم بدون افت کیفیت در گوشی‌های فاقد دوربین دوگانه وجود ندارد؛ اما سونی تلاش کرده است با یک الگوریتم نرم‌افزاری میزان افت کیفیت در زوم دیجیتال را تا حد ممکن کاهش دهد. نتیجه‌ی کار نه‌تنها قابل مقایسه با زوم اپتیکال نیست، بلکه تنها در برخی شرایط خاص بهبود در ثبت جزئیات مشاهده می‌شود.

تصاویر گرفته‌شده با XA1 Ultra با وجود یکسان بودن دوربین‌ها، از دو گوشی دیگر این سری بهتر به نظر می‌رسد. خوشبختانه در شرایط نوری مناسب، نویز تصاویر اندک است. رنج دینامیکی نیز در اکثر سناریوها قابل قبول است. متأسفانه فوکوس خودکار در اکسپریا ایکس‌ای‌وان عملکرد بی‌نقصی نشان نمی‌دهد. جزئیات بالای تصاویر ثبت‌شده در شرایط نوری مناسب برای یک گوشی با این برچسب قیمتی یک نکته‌ی مثبت به شمار می‌رود. عکس‌های گرفته‌شده توسط دوربین این گوشی شارپ هستند؛ اما به نظر می‌رسد نرم‌افزار دوربین گاهی باعث افزایش بیش از اندازه شارپنس در تصاویر می‌شود. عکاسی در شب نیز همانطور که انتظار داشتیم با نویز همراه است؛ اما این نویز چندان زیاد نیست. 

دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی گوشی در شرایط نوری مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرد. عکس‌ها در شب نیز رضایت‌بخش هستند و با در نظر گرفتن قیمت گوشی می‌توان از نویز موجود در آن‌ها چشم پوشی کرد. اگر فوکوس به‌درستی صورت بگیرد و شرایط نوری مساعد باشد، XA1 Ultra عکس‌هایی با جزئیات بالا و کاملا رضایت‌بخش ثبت خواهد کرد. شاید اگر سونی از پردازنده‌های شرکت کوالکام در ایکس ای وان اولترا استفاده می‌کرد، شاهد فقدان فیلم‌برداری 4K در این گوشی نمی‌بودیم. این گوشی قادر به فیلم‌برداری فول اچ‌دی با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است.

گالری نمونه‌ تصاویر ایکس ای وان پلاس

بازده و عملکرد

هر سه مدل عرضه‌شده از سری ایکس ای در سال ۲۰۱۷ به تراشه‌ی هلیو پی ۲۰ مدیاتک مجهز شده‌اند. مدیاتک این تراشه را در جریان نمایشگاه MWC سال ۲۰۱۶ در بارسلون با فناوری ساخت ۱۶ نانومتری رونمایی کرد. تراشه‌ی ۶۴ بیتی MT6757 برای انجام پردازش‌ها از ۸ هسته‌ی Cortex-A53 بهره می‌برد؛ چهار هسته با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز و باقی هسته‌ها در فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز عمل می‌کنند. مدیاتک از تراشه‌ی ال‌تی‌ای Cat.6 برای دستیابی به سرعت دانلود و آپلود ۳۰۰ و ۵۰ مگابیت بر ثانیه استفاده کرده است. این تراشه از کنترلر حافظه‌ی ۶۴ بیتی LPDDR3 و حافظه‌های فلش eMMC 5.1 پشتیبانی می‌کند.

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

عملکردی مشابه دیگر گوشی‌های سری XA1

گوشی‌های مجهز به این تراشه قادر به پردازش تصاویر حاصل از سنسور یک سنسور ۲۴ مگاپیکسلی یا دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی خواهند بود. مدیاتک از واحد گرافیکی Mali-T880MP2 در تراشه‌ی میان‌رده‌ی خود بهره گرفته که فرکانس کاری حداکثر آن، ۹۰۰ مگاهرتز است. سونی اکسپریا ایکس‌ای‌وان اولترا را با ۴ گیگابایت رم و ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی وارد بازار کرده است؛ کاربر قادر به افزایش این حافظه‌ از طریق درگاه میکرو اس‌دی و تا سقف ۲۵۶ گیگابایت خواهد بود. عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی اکسپریا ایکس ای وان اولترا رضایت‌بخش است و در جایگاهی تقریبا مشابه رقبای گران‌قیمت‌تر خود از نظر سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات قرار می‌گیرد. برای مقایسه‌ی سرعت خواندن و نوشتن در حالت ترتیبی و تصادفی از جدول زیر استفاده کنید:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی نرخ نوشتن ترتیبی نرخ خواندن تصادفی نرخ نوشتن تصادفی
اکسپریا ایکس‌ ای وان اولترا ۲۶۲.۸۴ مگابایت‌ بر ثانیه ۸۵.۳۹ مگابایت‌ بر ثانیه ۴۲.۳۷ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۲.۱۹ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی ای ۸ پلاس ۲۹۲.۲۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۹۹.۱۳ مگابایت‌ بر ثانیه ۷۱.۳۵ مگابایت‌ بر ثانیه ۹.۳۱ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی ای ۸ ۲۹۹.۲۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۸۶.۶ مگابایت‌ بر ثانیه ۷۸.۲۸ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۰.۱۳ مگابایت‌ بر ثانیه
آنر ۹ ۲۸۱.۷۲ مگابایت‌ بر ثانیه ۹۷.۷۱ مگابایت‌ بر ثانیه ۲۸.۳۸ مگابایت‌ بر ثانیه ۱۳.۸۵ مگابایت‌ بر ثانیه

زومیت برای ارزیابی عملکرد سخت‌افزار گوشی‌، در کنار اجرای بازی‌های گرافیکی و تحت‌ فشار قراردادن آن، بنچمارک‌های مختلفی روی گوشی اجرا می‌کند. بنچمارک انتوتو تمام جنبه‌های گوشی، مانند GPU ،CPU، حافظه‌ی رم و تجربه‌ی کاربری را مورد بررسی قرار می‌دهد. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آف‌اسکرین برای مقایسه‌ی CPU و GPU در دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارد. بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را به‌جای الگوریتم‌های انتزاعی و غیر قابل لمس، بر اساس تسک‌های روزمره می‌آزماید. بنچمارک گیک‌بنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسک‌های روزمره، در دو حالت تک و چند هسته‌ای عمل می‌کند. در بنچمارک Vellamo که توسط شرکت کوالکام توسعه داده شده است، آزمون‌های Browser و Metal روی گوشی اجرا می‌شوند که به‌ ترتیب، عملکرد مرورگر وب و CPU را زیر ذره‌بین قرار می‌دهند. در نهایت بنچمارک CF-Bench را داریم که عمدتا عملکرد پردازنده‌ی مرکزی و حافظه را مورد آزمایش قرار می‌دهد. جدول زیر نتایج دقیق بنچمارک‌ها برای گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده را نشان می‌دهد:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلتAnTutu 63DMark
IceStorm
Unlimited
PCMark Work2.0
Overall/Web Browsing 
GeekBench4
Single/Multi
GFXBench
Manhattan 3.1/OffScreen 
GFXBench
CarChase/OffScreen
GFXBench
T-Rex/OffScreen
Vellamo
Browser/Metal
CFBench v1.3
Xperia XA1 Ultra 63855 12790 4018
4246
868
3722
6.7FPS
6.2FPS
4.0FPS
3.7FPS
22FPS
22FPS
3068
1372
66285
Mate 10 Lite 61997 10062 4930
5243
870
3267
4.8FPS
4.8FPS
2.9FPS
2.9FPS
17FPS
17FPS
3735
1797
57099
+Galaxy A8 76982 14091 4859
4808
1500
4213
9.6FPS
9.9FPS
5.8FPS
6.0FPS
31FPS
33FPS
Failed 49076
Galaxy A8 76543 14261 4972
5055
1501
4175
9.5FPS
9.9FPS
5.8FPS
6.0FPS
31FPS
33FPS
Failed 48473
Xperia XA1 Plus 64648 12618 3869
4089
834
3742
6.6FPS
6.2FPS
3.9FPS
3.7FPS
21FPS
21FPS
3408
1374
61718
Neffos X1 Lite 40905 7178 3291
3858
604
2517
8.0FPS
3.5FPS
3.9FPS
1.9FPS
21FPS
13FPS
2403
989
35628
Huawei Nova 2 Plus 62048 Failed 4816 908
3534
5.1FPS
4.8FPS
3.1FPS
2.9FPS
19FPS
19FPS
3829FPS
1527FPS
56237
Nokia 5 45372 9507 3630
4028
671
2868
10.0FPS
4.6FPS
5.2FPS
2.5FPS
20FPS
16FPS
2385
1184
34130
Nokia 6 44833 9444 3671
4026
647
2791
2.5FPS
2.5FPS
4.5FPS
4.6FPS
15FPS
16FPS
1218
1182
-
Honor 6X 56691 11619 4323
4792
787
3198
4.6FPS
4.8FPS
3.0FPS
2.8FPS
19FPS
19FPS
2671
1511
64693
Galaxy A8 2016 85890 17658 4456
4578
1419
4152
6.0FPS
11.4FPS
6.3FPS
6.3FPS
33FPS
39FPS
3926
1546
74689
Galaxy A7 2017 60506 13070 3969
4225
765
3939
9.0FPS
9.0FPS
5.2FPS
5.2FPS
33FPS
34FPS
3290
1292
59689
Galaxy A5 2017 59949 13406 3783 766
3947
4.9FPS
9.0FPS
5.2FPS
5.2FPS
27FPS
34FPS
3310
1266
58284
Redmi 4 Prime 63458 15687 4246
4189
835
3125
3.6FPS
6.1FPS
2.3FPS
2.4FPS
8.9FPS
16.3FPS
4352
3425
66349
Galaxy J7 Prime 40153 5047 3124
3038
654
2319
2.3FPS
4.9FPS
1.8FPS
1.8FPS
7.2FPS
12FPS
2578
1145
31379
Galaxy J5 Prime 33353 4821 3267 590
1662
1.7FPS
3.8FPS
NOT
Supported
6.7FPS
11FPS
2472
1089
25,394
Huawei Honor 8 88739 17939 - - - - - 4916
2952
75250
Huawei Nova Plus 62508 14024 - - - - - 3206
1434
93404
Xperia XA Ultra 49096 11124 - - - - - 3324
1179
59163
Huawei P9 Lite 53041 11808 - - - - - 3368
1436
62710
Galaxy C5 48102 11345 - - - - - 3258
1269
28969
Neffos C5 Max 36595 6772 - - - - - 2642
1068
43324
Moto G4 Plus 47286 11589 - - - - - 3325
1265
29689
Galaxy A9 2016 63589 17235 - - - - - 3045
1758
42589

اکسپریا ایکس‌ای‌وان اولترا عملکردی تقریبا مشابه برادران بزرگ‌تر و کوچک‌تر خود دارد. عملکرد گوشی در سناریو‌های مختلف مانند اجرای اپلکیشن‌های روزمره و بازی‌های نیمه سنگین قابل قبول است؛ ولی نمونه‌های بهتری نیز در این بازه‌ی قیمتی وجود دارد. عملکرد بخش‌های مختلف رابط‌کاربری نرم و روان است و به جز لگ‌هایی که بدون الگوی خاصی و در پاره‌ای از اوقات شاهد آن بودیم،‌ نکته‌ی منفی در استفاده از آن مشاهده نکردیم.

باتری

سونی برای XA1 Ultra، باتری ۲۷۰۰ میلی‌‌آمپر ساعتی در نظر گرفته است که با توجه به ابعاد گوشی ظرفیت معقولی به شمار نمی‌رود؛ در  XA1 Plus با وجود ابعاد و نمایشگر کوچک‌تر، از باتری ۳۴۳۰ میلی‌ آمپر ساعت استفاده شده است. با توجه به استفاده از پردازنده‌ی هلیو پی ۲۰، قابلیت شارژ سریع این شرکت موسوم به «Pump Express+ 2.0» نیز در ایکس ای وان پلاس ارائه می‌شود. همچنین شارژ تطبیقی Qnovo با تحت‌ نظر گرفتن و تنظیم شدت جریان، به عمر بیشتر باتری کمک می‌کند؛ به ادعای سونی این قابلیت باعث دو برابر شدن عمر باتری‌ گوشی می‌شود. 

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

عملکردی معمولی اما ضعیف‌تر از نسخه‌ی پلاس

یکی از بخش‌های کلیدی رابط کاربری گوشی‌های سونی، بخش مربوط به باتری در تنظیمات گوشی است. در این بخش دو حالت «STAMINA mode» و «Ultra STAMINA mode» برای کاهش مصرف شارژ گوشی در نظر گرفته است؛ حالت اول با غیر فعال کردن برخی قابلیت‌های پرمصرف به ماندگاری شارژ گوشی کمک می‌کند. در این بخش می‌توان سطح محدودسازی فعالیت‌ها و همچنین شرایط فعال شدن STAMINA mode را به دلخواه تغییر داد. حالت دوم بسیاری از قابلیت‌ها و ویژگی‌ها را به‌صورت کامل غیر فعال می‌کند و تنها بخشی از قابلیت‌های ضروری را فعال نگاه می‌دارد. همچنین سونی قابلیتی با نام «Battery Care» را برای شارژ شدن بهینه برای افزایش طول عمر باتری گوشی در نظر گرفته است.

نام گوشی هوشمندنمایشگرظرفیت
(mah)
ویدیو
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime
GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance
وب‌گردی
(h)
PCMark
(h)
Sony Xperia XA1 Ultra 1080p/"6.0 2700 11:07 349.3min 409.0Frame 10:15 Failed
Huawei Mate 10 Lite 1080p/"5.9 3340 9:05 306.8min 252.0Frame 8:50 5:38
+Samsung Galaxy A8 1080p/"6.0 3500 16:35 514.6min 254.0Frame TBA 9:52
Samsung Galaxy A8 1080p/"5.6 3000 14:10 386.5min 245.2Frame TBA 7:32
Sony Xperia XA1 Plus 1080p/"5.5 3430 12:40 477.5min 406.6Frame 15:25 Failed
Neffos X1 Lite 720p/"5.0 2550 10:00 294.8min 495.0Frame TBA TBA
Huawei Nova 2 Plus 1080p/"5.5 3340 11:40 288.2min 314.1Frame - -
Nokia 5 720p/"5.2 3000 15:40     - 9:20
Nokia 6 1080p/"5.5 3340 12     11:20 9:15
Huawei Honor 6X 1080p/"5.5 3340 11:00     10:30 10:19
(Samsung Galaxy A8 (2016 1080p/"5.7 3300 12:10     12:30 -
(Samsung Galaxy A7 (2017 1080p/"5.7 3600 19:10     16:30 12:52
(Samsung Galaxy A5 (2017 1080p/"5.2 3000 12:40     14:20 6:55
Xioami Redmi 4 Prime 5.0"/1080p 4100 10:10     16:15 8:34
Samsung Galaxy J7 Prime 5.5"/1080p 3300 14:10     - 9:07
Samsung Galaxy J5 Prime 720p/"5.0 2400 16:30     - 9:14
Huawei Honor 8 5.2"/1080p 3000 9:00     10:40 -
Huawei Nova Plus 5.5"/1080p 3340 11:00     10:50 -
Xiaomi Mi 5s 5.15"/1080p 3200 13:00     12:10 -
Apple iPhone 7 4.7"/750p 1960 9:20     10:00 -
Sony Xperia XZ 5.2"/1080p 2900 9:00     9:20 -
Sony Xperia XA Ultra 6.0"/1080p 2700 8:50     8:00 -
Huawei P9 Lite 5.2"/1080p 3000 11:00     11:30 -
Samsung Galaxy C5 5.2"/1080p 2600 8:20     9:00 -

متأسفانه خبری از عملکرد فراتر از انتظار باتری اکسپریا ایکس‌ای‌وان پلاس در این گوشی نیست. تقریبا تمام گوشی‌های رقیب که ابعادی بالای ۵.۷ اینچ دارند به باتری‌های بزرگ‌تری مجهز شده‌اند؛ به لطف پردازنده‌ی کم‌مصرف هلیو پی ۲۰، ایکس‌ای‌وان اولترا با باتری ۲۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی خود عملکرد رضایت‌بخشی دارد. این گوشی در تست باتری بنچمارک جی‌اف‌ایکس بنچ عملکردی رضایت‌بخش داشت و ارقام ۳۵۰ دقیقه در بخش «Battery LifeTime» و ۴۰۹ فریم را در «LongTime Performance» ثبت کرد. به‌طور کلی در کاربری‌ عمومی و روزمره که سناریوهایی نظیر استفاده از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان، استریم موسیقی و وب‌گردی را در بر می‌گیرد، می‌توان انتظار شارژدهی یک و نیم روزه ایکس‌ای‌وان اولترا داشت.

جمع‌بندی

اکسپریا ایکس ای وان اولترا میان‌رده‌ای است و در بازه‌ی قیمتی خود، در هیچ بخشی بهترین نیست؛ البته تناسب عملکرد و قیمت در بخش‌های مختلف گوشی به چشم می‌خورد. هنوز دلیل وابستگی سونی به زبان طراحی تکراری این روزهای گوشی‌هایش را نمی‌دانیم؛ اما واضح است که این شرکت مدت‌ها پیش می‌بایست تغییری اساسی در این بخش ایجاد می‌کرد. نمایشگر گوشی هم با وجود رزولوشن نه‌چندان بالا روشنایی خوبی دارد و به‌راحتی زیر نور مستقیم خورشید قابل استفاده است. 

سونی اکسپریا ایکس ای وان اولترا / Sony Xperia XA1 Ultra

اسپیکرهای گوشی‌های سری ایکس‌ای عموما عملکرد قابل‌ قبولی دارند؛ خوشبختانه XA1 Ultra نیز جزو بهترین‌های این سری از نظر بلندی صدا است. دوربین اصلی دستگاه همان چیزی است که در XA1 و XA1 Plus شاهد آن بودیم؛ عکس‌های گرفته‌شده توسط این دوربین در حالت کلی خوب هستند و جزئیات و شارپ بودن آن‌ها رضایت‌بخش است؛ البته مشکلاتی در بخش فوکوس و شارپنس بیش از اندازه برخی از عکس‌ها به چشم می‌خورد. سونی بر خلاف دو گوشی دیگر این سری، از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با لرزش‌گیر اپتیکال در این میان‌رده استفاده کرده است که در عمل نیز یک پله بالاتر از دو گوشی دیگر قرار می‌گیرد. 

رابط کاربری گوشی عملکرد روانی دارد و همانند دیگر گوشی‌های نیمه‌ی اول سال ۲۰۱۷، شاهد استفاده از اندروید نوقا در آن هستیم. هلیو پی ۲۰ و ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم شما را در کارهای روزمره ناامید نخواهد کرد؛ ولی انتظار اجرای بدون مشکل بازی‌های گرافیکی از این گوشی دور از واقعیت است. شارژدهی اکسپریا ایکس‌ای‌وان اولترا اصلا با نسخه‌ی پلاس قابل مقایسه نیست؛ اما چندان پایین‌تر از میانگین بازار میان‌رده‌ها نیست. در پایان باید گفت XA1 Ultra برگ برنده‌ی بزرگی برای تشویق کردن علاقه‌مندان به خرید ندارد؛ اما ویژگی‌‌ها و عملکرد آن نیز به گونه‌ای نیست که به‌راحتی از گزینه‌های مورد بررسی کاربر برای خرید حذف شود. 

نکات مثبت

  • روشنایی بالای نمایشگر
  • عملکرد روان
  • حجم صدا و کیفیت مناسب اسپیکرها
  • عملکرد خوب دوربین

نکات منفی

  • مقاوم نبودن در برابر نفوذ آب و گردوغبار
  • یکپارچه نبودن بدنه و زبان طراحی قدیمی
  • حداقل روشنایی ناامیدکننده


تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر فکر می‌کنید یکی از باور‌ها‌ی اساسی شما در مورد قوانین علم زیر سؤال رفته است، حتما باید آن را در شرایط مناسب امتحان کنید. شما می‌توانید آب را در دمایی کم‌تر از دما‌ی انجماد آن بجوشانید! پس از چند دقیقه جوشیدن آب، کریستال‌ها‌ی یخ روی سطح آن شکل می‌گیرند و اگر آب را لمس کنید، کاملا سردی آن را حس خواهید کرد. دیوانه‌کننده است. به نظر شما اینطور نیست؟

پرسش این است که در این صورت چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

اجازه بدهید سیستم به‌وجود آورنده‌ی این فرایند را شرح دهیم. در شرایط معمولی قادر به انجام این کار نخواهید بود؛ پس بهتر است کتری در دستتان را کنار بگذارید و به خواندن ادامه دهید.

شما برای انجام این کار، به یک محفظه‌ی فشاری نیاز دارید که به‌وسیله‌ی یک پمپ خلأ، تمام هوای داخل محفظه تخلیه شده باشد. به این منظور، در آزمایشگاه Cody، از یک تنگ ۶۰ میلی‌لیتری با دما‌ی اتاق استفاده می‌شود.

آب

در قسمت انتهایی محفظه، یک بطری لایه‌نشانی شده با کلسیم سولفات و نمک منیزیم سولفات، قرار داده شده است. وجود این دو ترکیب، برای کمک به فرایند جوشاندن و فریز کردن نیست، بلکه این مواد به جذب بخار آب کمک می‌کنند تا با افزایش فشار بخار، محفظه آسیب نبیند. پس از مدتی، میزان کمی از کلسیت به آب اضافه می‌شود. کلسیت اجازه نمی‌دهد شرایط دمایی تغییر کند. همچنین باعث تعدیل سرعت جوشیدن آب می‌شود. اکنون همه چیز برای انجام شدن فرایند، آماده است.

قرار نیست آب با افزایش دما، درون محفظه‌ی فشار به نقطه‌ی جوش برسد؛ بلکه با کاهش فشار به جوش خواهد آمد. پژوهشگران آزمایشگاه Cody توضیح دادند که نقطه‌ی جوش یک مایع به هر دو پارامتر دما و فشار بستگی دارد. رابطه‌ی این دو پارامتر به این شکل است که هر‌چه مایع گرم‌تر باشد، فشار بخار آن بیش‌تر است.

در دمای ۱۰۰ درجه‌ی سلسیوس (دما‌ی جوش معمولی آب)، فشار بخار مایع، یک واحد فشار بخار استاندارد (۰.۱۰۱۳۲۵ مگا‌پاسکال) است. در این نقطه، آب شروع به بخار شدن می‌کند و تغییر حالت می‌دهد. در دما‌ی اتاق، فشار بخار آب بسیار کم‌تر و آب در حالت تعادل است؛ پس به جوش نمی‌آید.

با استفاده از این اصول، شما می‌توانید مقداری آب در دما‌ی اتاق را در یک محفظه‌ی فشار قرار دهید و هوا‌ی داخل آن را تخلیه کنید. با این کار، فشار داخل محفظه را کاهش داده‌اید. پس از چند دقیقه، دما‌ی جوش از دما‌ی آب پایین‌تر می‌آید و آب بدون نیاز به حرارت دادن، به جوش می‌آید.

از نظر تئوری، اگر به کاهش دادن فشار ادامه دهیم، آب باید به جوشیدن ادامه دهد. از آنجایی که مولکول‌ها‌یی با انرژی جنبشی بیش‌تر، یعنی مولکول‌ها‌ی دارای گرما‌ی بیش‌تر، مایع را ترک می‌کنند؛ آب، گرما از دست می‌دهد. همین‌طور که آب به جوشیدن ادامه می‌دهد، دمای آن کاهش می‌یابد تا این‌که به دما‌ی انجماد می‌رسد.

مجتمع فیزیک مدرسه‌ی هاروارد وستلک در کالیفرنیا، این‌گونه شرح می‌دهد: زمانی که با کاهش فشار، آب را به نقطه‌ی جوش برسانید، ملوکول‌ها‌ی باقی‌مانده به‌صورت مایع، به مولکول‌ها‌ی گازی فرار‌کننده از آب، انرژی می‌دهند.

به‌طور واضح، مولکول‌ها‌ی گازی انرژی جنبشی بیش‌تری از مولکول‌ها‌ی مقید ناتوان از غلبه بر نیرو‌ها‌ی بین مولکولی دارند.

با ادامه یافتن جوشیدن، آب به‌صورت پیوسته گرما از دست می‌دهد. در این هنگام، پمپ خلأ نیز به کار خود ادامه می‌دهد و شرایط را برای ادامه‌ی فرایند، مهیا می‌کند. در نهایت، دما‌ی آب به حدی می‌رسد که آب منجمد می‌شود. علم فیزیک واقعا زیبا است!



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 گوشی‌های پرچم‌دار گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ در آستانه رونمایی هستند و همین موضوع باعث شده است گمانه‌‏زنی‌ در مورد هر دو مدل در طی چند هفته اخیر، شدت بگیرد. در آخرین اطلاعات فاش‌شده، اشاره می‏‌شود که پرچم‏‌داران ۲۰۱۸ سامسونگ در نمایشگاه MWC 2018 معرفی خواهند شد و در کم‌تر از یک ماه، وارد بازار می‌شوند.

ایوان بلس که سابقه‌ی بسیار خوبی در فاش کردن اطلاعات مربوط به پرچم‌داران جدید دارد، به‌تازگی مدعی شده است که جانشین گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس توسط سامسونگ در تاریخ ۲۶ فوریه (۷ اسفند) معرفی خواهد شد. در تاریخ یک مارس، پیش‏‌فروش نسل جدید کهکشانی‌‏های این شرکت آغاز خواهد شد و در تاریخ ۱۶ مارس (۲۵ اسفند)، احتمالاً هر دو گوشی به بازار عرضه می‌شود. گمان می‌رود که اطلاعات جدید در مورد زمان عرضه گلکسی اس ۹ توسط یکی از مقامات در یک شرکت سازنده‌ی کیس، در اختیار ایوان بلس قرار گرفته است.

 

سم‌موبایل نسبت به زمان ذکرشده برای عرضه پرچم‌داران ۲۰۱۸ سامسونگ خوش‌بین است و ادعا می‌کند که منابع مطلع، این تاریخ را تأیید کرده‌اند. هرچند این وب‌سایت مدعی است که زمان اعلام‌شده برای رونمایی از گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس با رویه‏‌ی مرسوم معرفی محصولات جدید شرکت کُره‌ای، هم‌خوانی ندارد؛ سامسونگ معمولاً پرچم‌دارانش را چندین روز مانده به برگزاری نمایشگاه‌های معتبر معرفی می‌کند؛ اما به‌ نظر می‌رسد که برای رونمایی از جانشین گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در سال جدید میلادی، استثنا قائل شده است.

ضمن اینکه باید اشاره کرد که در تاریخ ۱۶ مارس، اعضای جدید سری گلکسی اس در تمامی بازارها عرضه نخواهند شد و احتمالاً این تاریخ به فروش پرچم‌داران گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ در بازارهای عمده نظیر ایالات متحده و کره جنوبی اختصاص می‌یابد. به همین جهت، باید برای عرضه‏‌ی هر دو مدل در بازارهای دیگر، مدت زمان بیشتری منتظر بمانید.  

تا برگزاری نمایشگاه MWC 2018، تقریباً یک ماه زمان باقی مانده است و انتظار می‌رود جزئیات بیشتری از اعضای ۲۰۱۸ سری گلکسی اس سامسونگ در طی هفته‌های آتی ارائه شود. علاوه‌ بر سامسونگ، شرکت هواوی نیز تصمیم دار جانشین هواوی پی ۱۰ و هواوی پی ۱۰ پلاس را به‌صورت رسمی با دوربین سه‌گانه و تمرکز بر هوش مصنوعی در ماه فوریه در بارسلون ارائه دهد.

مهم‌ترین برگ برنده گلکسی اس ۹ و نسخه «پلاس» آن نسبت به نسل قبل، تجهیز هر دو مدل به لنزی با F1.5 است که می‌توانید اندازه دیافراگم را به‌صورت دستی تغییر دهید؛ البته در مدل ۶.۲ اینچی، سامسونگ از ترکیب دو دوربین استفاده  خواهد کرد. در کنار این موضوع، سامسونگ اخیراً عبارت تجاری «دوربین، مجدداً مجسم شده است» را به ثبت رسانده است و به‌ نظر می‌رسد که از این عبارت برای تبلیغ جانشین گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس استفاده خواهد کرد. تمامی مدل‌های پرچم‌دار جدید سامسونگ به تراشه اکسینوس ۹۸۱۰ مجهز نخواهند بود؛ این‏‌طور که پیدا است، شرکت کُره‌ای برای عرضه گلکسی اس ۹ در ایالات متحده و چین، از پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام استفاده می‏‌کند. اعضای جدید سری گلکسی اس به‌تازگی در FCC رؤیت شده‌اند که نزدیک بودن زمان عرضه‌ی آن‌ها را مورد تأیید قرار می‌دهد. علاوه‌ بر این، گفته می‌شود جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری از پرچم‏‌داران ۲۰۱۸ سامسونگ حذف نخواهد شد



تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر سابقه فعالیت در زمینه عکاسی دیجیتال داشته‌ باشید، به احتمال زیاد شما هم بعضی مواقع در مورد انتخاب نوع فرمت عکاسی بین دو حالت JPEG و حالت RAW مردد بوده‌اید.

در ویدیوی دودقیقه‌ای زیر که کاری از مؤسسه B&H  است، عکاس معروف دیوید فلورس، مزیت‌های کار با حالت RAW را توضیح می‌دهد. 

 

هنگامی که شما از حالت RAW استفاده می‌کنید، در واقع اطلاعات را به‌طور مستقیم از سنسور تصویربرداری دوربین دریافت می‌کنید و هیچ‌گونه عملیات کاهش حجم و فشرده‌سازی روی فایل صورت نمی‌گیرد؛ به همین دلیل فایل‌هایی که به‌صورت خام یا RAW ذخیره شده‌اند، سایز بیشتر و همچنین کیفیت بهتری نسبت به فایل‌های JPEG دارند؛ در ضمن چون هیچ ویرایشی توسط دوربین روی فایل صورت نمی‌گیرد، می‌توانید عکس را مطابق خواسته خود ویرایش کنید و به نتیجه دلخواه و مطلوب‌ برسید.

 پنج دلیلی که فلورس برای عکاسی با فرمت RAW ارائه می‌دهد:

  • هنگامی که با فرمت RAW عکاسی می‌کنید، عکس‌های شما بهترین کیفیت را خواهند داشت؛ بنابراین می‌توانید بهترین و باکیفیت‌ترین ادیت را روی عکس‌ها انجام دهید.
  • حالت RAW قابلیت ثبت تعداد سطوح روشنایی بیشتری نسبت به حالت JPEG دارا است؛ بنابراین قادر هستید تنظیمات بیشتری از لحاظ روشنایی، نور دهی و غیره روی عکس‌ اعمال کنید.
  • عکاسی در حالت RAW امکان دسترسی به قابلیت‌هایی مانند شارپ‌سازی (Sharpening) و کاهش نویز (noise reduction) می‌دهد.
  • در حالت JPEG عکس‌ها به‌صورت ۸ بیتی و در حالت RAW به‌صورت ۱۶ بیتی ذخیره می‌شود؛ این قابلیت باعث می‌شود که ایرادهای موجود در عکس راحت‌تر برطرف شوند و هنگام ادیت عکس‌ها کیفیت آن‌ها کاهش پیدا نکند.
  • فایل‌هایی که با حالت RAW ذخیره شده‌اند، در آینده با برنامه‌های پیشرفته‌تر، قابل ویرایش هستند.


تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1285 1286 1287 1288 1289 ... 3356 صفحه بعد