دوربین فولفریم و بدونآینهی بعدی نیکون احتمالا بدون مبدل با لنزهای افمانت (لنزهای فعلی دوربینهای این برند) سازگاری نخواهد داشت. بر اساس گزارشی تازه، نیکون برای سیستم بدونآینه و فولفریم خود از مانت جدیدی با نام زِدمانت (Z-Mount) استفاده خواهد کرد.
در جریان نمایشگاه CES 2018 در لاسوگاس شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه نیکون قصد دارد دوربین زدمانتی با قطر خارجی ۴۹ و فلنج سطح کانونی ۱۶ میلیمتری عرضه کند. این مقدار، فاصله بین سطح بیرونی مانت بدنه دوربین، تا سطح سنسور یا فیلم است.
در مقام مقایسه، سیستم بدونآینهی سری اول نیکون فلنج سطح کانونی ۱۷ میلیمتر با سنسور نسبتا کوچک یک اینچی CX داشت. سیستم فولفریم و افمانت نیکون سطح کانونی ۴۶.۵ میلیمتر و قطر خارجی ۴۴ میلیمتری دارد. ایمانت سونی نیز که روی دوربینهای فولفریم آن استفاده میشود، دارای فلنج سطح کانونی ۱۸ میلیمتر و قطر بیرونی ۴۶.۱ میلیمتر است.
به گزارش نیکون رومرز، زدمانت برای دوربینهای فولفریم بدونآینه طراحی شده است. این وبسایت همچنین خاطرنشان کرده است که ممکن است نام تجاری نهایی زدمانت نباشد؛ اما ابعاد اعلامشده صحیح هستند.
نیکون در ماه جولای سال گذشته گفت که در حال ساخت دوربینی است که استانداردها را جابجا میکند. پس از آن نیز در ماه سپتامبر ۲۰۱۷ گفت که برای رقابت در بازار دوربینهای بدونآینه محصول در حال ساخت احتمالا فولفریم خواهد بود. تقریبا همزمان با انتشار این اخبار، تصاویری پتنتهای ثبتشدهای از لنزهای فولفریم نیکون منتشر شد.
کانن نیز به بازار بدونآینهها گرایش پیدا کرده است. گواه این مطلب درخواست اخیر کانن از عکاسان حرفهای است که طی آن از آنها خواسته شد که بگویند چه ویژگیها و مشخصاتی از دوربینهای بدونآینهی حرفهای آنها را مجذوب خود میکند.
به گفتهی سایت کانن رومرز، اینجا جایی است که کانن میتواند از رقبا پیشی بگیرد. اگر آنها بتوانند به نحوی حدود ۱۳۰ میلیون لنز EF خود را با دوربینهای فولفریم بدونآینه این برند در آینده سازگار کرده و نیازی به مبدل نداشته باشند، میتوانند قواعد بازی در این بخش از بازار را به نفع خود تغییر دهند.
در جدیدترین قسمت از برنامهی اینترنتی Head 2 Head، سوپرسدانهای ساخت مرسدس بنز و کادیلاک، رو در روی یکدیگر قرار گرفتهاند. کارشناسان این برنامه، مرسدس E63 S AMG و کادیلاک CTS-V را به جادههای زیبای بین شهری در حومهی لسآنجلس بردهاند تا تواناییهای فنی آنها، به چالش کشیده شود.
آنچه جذابیت مقایسه بین E63 S و CTS-V را افزایش میدهد، عطش آنها به دریفت و رانندگی پرهیجان است. در تستهای مسیر مستقیم (Drag) و مسیر مارپیچ به شکل ۸، سدان مرسدس ثابت میکند که برتری محسوسی در شتابگیری دارد، اما محصول اسپرت کادیلاک، در آزمایش ترمزگیری بهتر از رقیب آلمانی عمل میکند.
فرمانپذیری CTS-V، کارشناسان برنامه را تحت تاثیر قرار میدهد، درحالیکه جعبهدندهی اتوماتیک ۸ سرعته ساخت کادیلاک، به خوبی گیربکس ۹ سرعتهی مرسدس، ارزیابی نمیشود. از نظر جذابیت داخل کابین و کیفیت مواد به کار رفته هم، محصول ساخت آلمان با آپشنهای AMG، برتری محسوسی نسبت به کادیلاک دارد. شتابگیری E63 S، فراتر از انتظار است و کاملا هماهنگ با مسیر جاده سرعت میگیرد، اما از نظر ترمزگیری و قابلیت اعتماد، به خوبی کادیلاک CTS-V نخواهد بود.
در تست نهایی برنامه، روی پیست؛ راحتی و نرم بودن فنربندی مرسدس همراه با وزن بالاتر E63 S، باعث میشود تا شاهد فرمانپذیری و مانور بهتری در کادیلاک باشیم. هرچند که تعلیق بسیار خوب CTS-V، توازن بسیار خوبی برای محصول امریکایی فراهم میکند، به دلیل سرعت عملکرد جعبهدنده؛ مغلوب مرسدس بنز E63 S AMG میشود و زمان بیشتری در پیست ثبت میکند.
در بازار امریکا، آستانهی قیمت مرسدس AMG E63 S، حدود 105 هزار دلار است، درحالیکه با سیستم دو دیفرانسیل 4Matic، پیشرانهی 4 لیتری ۶۰۰ اسب بخار و زمان سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۳.۳ ثانیه ارائه میشود. ارزانترین نمونه از کادیلاک CTS-V، به قیمت ۸۷ هزار دلار قابل خرید است، ضمن اینکه با دیفرانسیل عقب و همراه پیشرانهی ۶.۲ لیتری ۶۴۰ اسب بخار با زمان سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۳.۷ ثانیه تولید میشود.
در ادامهی مطلب، پیشنهاد میکنیم تماشای این قسمت از برنامهی Head 2 Head را از دست ندهید.
به گزارش رویترز نوشیدن الکل منجر به تولید مواد شیمیایی مضر در بدن میشود که در نهایت میتواند منجر به آسیبهای ژنتیکی پایدار به سلولهای DNA شده و خطر سرطان را افزایش دهد. دانشمندان بریتانیایی با بررسی موشهای آزمایشگاهی، از تحلیل کروموزومی و توالی DNA برای بررسی آسیبهای ژنتیکی ناشی از استالدهید استفاده کردند، این مادهی شیمیایی مضر زمانی تولید میشود که بدن به الکل واکنش نشان دهد.
یافتههای آنها نشان میدهد که الکل میتواند خطر توسعهی هفت نوع سرطان از جمله انواع متداول سرطان سینه و روده را افزایش دهد. یافتههای آنها نحوهی دفاع بدن در مقابل آسیبهای ناشی از الکل را هم نشان میدهد. بهگفتهی کتان پاتل، استاد آزمایشگاه تحقیقات پژشکی زیست مولکولی:
بعضی سرطانها به دلیل آسیب DNA در سلولهای بنیادی بهوجود میآیند. این در حالی است که بعضی دیگر کاملا اتفاقی به وجود میآیند. یافتههای ما نشان میدهند مصرف الکل میتواند خطر این آسیب را بالا ببرد.
مؤسسهی بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی، الکل را در گروه مواد سرطانزا طبقهبندی میکند و اشاره میکند که الکل میتواند خطر سرطان را افزایش دهد. بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۱، الکل عامل تقریبا ۴ درصد از کل سرطانهای بریتانیا است، که برابر با ۱۲۸۰۰ مورد در سال است.
پروفسور کتان پاتل در حال کار در آزمایشگاه زیست مولکولی MRC در کمبریج، ۲ ژانویه، ۲۰۱۸
در بررسی روز چهارشنبه که در مجلهی Nature منتظر شد، تیم پاتل الکل رقیق را به موش دادند و سپس به تحلیل تأثیر الکل بر DNA حیوانات پرداختند. آنها به این نتیجه رسیدند که استالدهید میتواند در سلولهای بنیادی خون به DNAآسیب بزند و بهطور پیوسته توالیهای DNA داخل این سلولها را تغییر دهد. بهگفتهی پاتل وقتی سلولهای بنیادی سالم معیوب باشند، میتوانند منجر به رشد سلولهای سرطانی شوند.
پژوهشگران به بررسی تلاش بدن برای محافظت خود در برابر آسیبهای ناشی از الکل هم پرداختهاند. اولین خط دفاعی، گروهی از آنزیمها به نام آلدهید بدون هیدروژن یا ALDH هستند. این آلدهیدها، استالدهیدها را به استات تجزیه میکنند، سلولها میتوانند از استات بهعنوان منبع انرژی استفاده کنند. در این بررسی، وقتی به موش فاقد آنزیم ضروریALDH، الکل داده میشود، DNA آن چهار برابر بیشتر از شرایط عادی آسیب میبیند.
پاتل میگوید سلولهایی که دارای خط دوم دفاعی به شکل یک مجموعه از سیستمهای ترمیم DNA هستند، اغلب اوقات میتوانند انواع مختلف آسیبهای DNA را ترمیم کرده و بازگردانند. اما در بعضی نمونهها و بعضی افراد، بهویژه اهالی جنوب شرق آسیا، سیستمهای ترمیم دچار مشکل میشوند، یعنی سلولهای آنها قادر به ترمیم مؤثر DNA نیستند. بهگفتهی پاتل:
پاکسازی الکل و سیستمهای ترمیم DNA بینقص نیستند و الکل باز هم میتواند به شیوههای مختلف حتی در افرادی که مکانیزمهای دفاعی بینقصی دارند منجر به سرطان شود.
چند ماه پیش سامسونگ از صفحه نمایشی با عرض ۳۴ فوت(حدود ۱۰.۳ متر) ویژهی سینما رونمایی کرد که نسبتا پر هیاهو بود. نمایشگر یاد شده یک صفحه نمایش LED است که با هدف جایگزین شدن پروژکتورهای عظیم و پر هزینهی سالنهای سینما ساخته شده است. اما تاکنون کسی نمیدانست که این صفحه نمایش بسیار عظیم از فناوری MicroLED بهره میبرد و به صورت ماژولار ساخته شده است. خوشبختانه همانطور که اطلاع دارید، در حال حاضر فناوری پیشرفتهی میکرو LED وارد سطح مصرف کنندگان عادی شده است. اولین نمونه از تلویزیون ماژولار میکرو LED که در نمایشگاه CES 2018 برای مصرف کنندگان معرفی شد، ۱۴۶ اینچی است. سامسونگ این تلویزیون را دیوار (The Wall) مینامد. به دلیل ماژولار بودن آن، حتی میتوان تمام سطح دیوار اتاق پذیرایی را با این نمایشگر پوشش داد. پیشینهی نامگذاری تلویزیون The Wall هم به همین موضوع برمیگردد. تلویزیون جدید میکرو LED سامسونگ در بلند مدت میتواند جایگزین تلویزیون OLED الجی شود.
برای پی بردن به اهمیت و تفاوت میکرو LED با سایر فناوریهای مورد استفاده در نمایشگرها، باید از نحوهی عملکرد فناوریهای بهروز تلویزیون آگاه شوید. در حال حاضر تلویزیونهایی که LED نامیده میشوند، به واقع پنلهای LCDهستند که دستهای از لامپهای LED در پشت آنها قرار گرفته است. صفحه نمایش LCD به طور ذاتی توانایی تولید نور ندارد، بنابراین باید برای نمایش دادن تصویر، منبع نور را در پشت آن قرار داد تا با تابش خود، نمایش تصویر ممکن شود. تلویزیونهای LED به دو دستهی Edge Lit و Full Array تقسیم میشوند که در نحوهی چیدمان لامپهای LED با هم تفاوت دارند. در Edge Lit، لامپهای LED در لبهی پنل قرار دارند اما در نوع Full Array، لامپهای LED در سراسر پشت پنل گسترده شده است. کلمهی LED مخفف عبارت Light Emitting Diode بوده و به معنی دیود ساطح کنندهی نور است. بیشتر تلویزیونهای LED موجود در بازار از نوع Edge Lit هستند که باعث میشود میزان روشنایی نور در لبههای تلویزیون بیشتر از مرکز آن باشد. این موضوع سبب یکنواخت نبودن کنتراست خواهد شد. کنتراست به صورت تفاوت بین روشنترین و تاریکترین نقطهی صفحه نمایش تعریف میشود.
یکی از دلایل برتری پنل OLED، برخورداری از فناوری نمایشگر تابنده (Emissive Display) است. در فناوری نمایشگر تابنده هر پیکسل در صفحه نمایش OLED قادر به تولید نور است و در نتیجه نیازی به منبع نور پس زمینه نخواهد داشت. از مزیتهای یک نمایشگر تابنده مانند OLED، میتوان به سطوح رنگ سیاه کامل، نمایش رنگ عالی و زاویهی دید در حد کامل اشاره کرد. به طور خلاصه صفحه نمایش OLED دارای تمامی ویژگیهای فوقالعادهای است که نمایشگرهای LCD/LED از آن بیبهره هستند. اما صفحه نمایش OLED هم نقطهی ضعف خود را دارد؛ به دلیل اینکه صفحه نمایش OLED از ترکیبات آلی (ارگانیک) ساخته میشود، هزینهی ساخت بالایی دارد، تاحدودی در میزان روشنایی محدود است و میتواند در معرض بدترین سناریوهای نمایشی مانند سوختن قرار گیرد. کلمهی OLED هم مخفف Organic Light Emitting Diode است.
موضوعی که باعث هیجانانگیز بودن فناوری میکرو LED میشود این است که برخلاف نمایشگرهای OLED، برای تولید نور وابسته به ترکیبات آلی نیست و همانند آن یک نمایشگر تابنده محسوب میشود. سامسونگ به جای استفاده از ترکیبات آلی از عنصر ترکیبی گالیوم نیترید بهره برده است. این امر از کاهش یافتن میزان روشنایی تلویزیون که در نمایشگرهای OLED شاهد آن هستیم، جلوگیری میکند. به گفتهی سخنگوی الجی، میزان کاهش روشنایی صفحه نمایش OLED پس از گذشت ۵۴ سال (که البته در بسیاری از موارد بسیار زودتر از زمانهای رسمی تولیدکننده به نصف روشنایی خود میرسند) به نصف کاهش پیدا میکند. به علاوه، پیکسلهای صفحه نمایش میکرو LED از لامپهای LED بسیار کوچکی تشکیل میشود که هر کدام از آنها دارای زیرپیکسل (sub pixel) قرمز، سبز و آبی هستند. از لحاظ نظری، صفحه نمایش میکرو LED باید همانند OLED، رنگ سیاه مطلق، طیف رنگ عالی و زاویهی دید تقریبا کاملی را ارائه کند؛ علاوهبر این موارد میکرو LED حتی باید بسیار روشنتر، باریکتر، ایمن در برابر سوختن و در نهایت ارزانتر از پنل OLED باشد.
فرآیند تولید صفحه نمایش OLED، شکل و اندازهی تلویزیون را محدود میکند. اما تلویزیونهای میکرو LED سامسونگ علاوهبر عملکرد تصویری درخشان و امید بخش، مبتنی بر سیستم ماژولار هستند که امکان سفارشیسازی اندازهی تلویزیون و تغییر آن را در آینده برای کاربران فراهم میکند. در حال حاضر، به دلیل فناوری کاملا جدید به کار رفته در این تلویزیونها، سامسونگ فقط یک مدل ۱۴۶ اینچی آن را معرفی کرده است. اما طبق روال گذشته که تلویزیونها در زمان اولین معارفه اندازهی بزرگ و قیمت بالایی داشتهاند، با گذشت زمان و در سالهای آینده، اندازههای کوچکتر تلویزیون میکرو LED با قیمتهای ارزانتری در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت.
سامسونگ قول داده است که تلویزیون The Wall را در سال جاری میلادی عرضه کند. البته طبق شنیدهها، قیمت این صفحه نمایش بسیار گران بوده و هزینهی آن حتی هم سطح با یک قایق تفریحی مقایسه شده است. بنابراین طبق اظهارات پاول گانون، تحلیلگر صفحه نمایش در IHS Markit، حداقل باید ۴ سال برای خرید آن انتظار بکشید. به نظر میرسد که میکرو LED هم مشابه با نمایشگر OLED در موضوع تولید اندازههای مختلف دارای محدودیت است؛ از این رو سامسونگ به فکر ماژولار کردن آن افتاده است.
به گفتهی سونیرا، فرآیند تولید میکرو LED و سرهم کردن هر واحد از زیر پیکسلها به صورت همزمان صورت گرفته است. یک تلویزیون 4K دارای ۲۵ میلیون زیر پیکسل است که تمامی آنها باید سرهم شده و همراه با هم عمل کنند. با در نظر گرفتن این موضوع قطعا باید به سختی در کنار هم قرار دادن زیر پیکسلهای یک صفحه نمایش ۱۴۶ اینچی پی برده باشید.
همین امر سبب شده که تاکنون فناوری میکرو LED روی ساعت هوشمند و گوشی هوشمند متمرکز باشد. حتی کمپانی اپلهم در سال ۲۰۱۴ اقدام به خرید شرکت نوپای LuxVue کرد. به نظر میرسد که اپل با این خرید به دنبال بهره گرفتن از مزیت مصرف پایین انرژی و میزان روشنایی بالای صفحه نمایش میکرو LED، در نسخههای بعدی ساعت هوشمند اپل واچ است.
فاصلهی زمانی یاد شده با توجه به سرعت فوقالعاده بالای فناوری چندان دور به نظر نمیرسد؛ همانطور که به یاد دارید، در گذشتهای نه چندان دور رسیدن به تلویزیونهایی با رزولوشن 4K هم خیلی دور به نظر میرسید اما در نهایت به نتیجهی بسیار مطلوبی منجر شد. موضوعی که سبب جذابیت بیشتر صفحه نمایش میکرو LED نسبت به LED شده است، جبران عقب ماندگی LED و رسیدن به سطح تلویزیونهای OLED با از بین بردن نقاط ضعف آن است. در حقیقت، میکرو LED بر خلاف OLED یک جهش نسلی محسوب نمیشود.
اگرچه فعلا از لحاظ نظری، صفحه نمایش MicroLED عالی به نظر میرسد؛ اما توان رقابت تلویزیون میکرو LED با OLED را فقط در عمل باید نظاره کرد. به طور قطع، طبق مشاهدات اولیه و با در نظر گرفتن کیفیت تصویر به شدت چشمگیر، نمایش رنگ فوقالعاده زنده و پرطراوت، عمق رنگ سیاه عالی و زاویهی دید تقریبا کاملی که از نمایشگر LED انتظار میرفت، پاسخ در مورد صفحه نمایش میکرو LED، کاملا مثبت است. اگرچه، با نگاهی از نزدیک میتوان پی برد که نمونهی اولیهی صفحه نمایش میکرو LED سامسونگ قبل از عرضهی رسمی به بازار نیاز به کار بیشتری دارد. زمانی که تصویر در حال نمایش تیرهتر میشود، پنلهای منفرد ماژولار به وضوح قابل مشاهده میشوند که به طور قطع مورد پذیرش خریداران قرار نخواهد گرفت.
در حال حاضر الجی تنها شرکتی است که صفحه نمایش OLED را تولید میکند. شرکت سونی هم با وجود به فروش رساندن تلویزیونهای OLED با برند خود، قطعات آن را از الجی خریداری میکند. بنابراین تا زمانی که سامسونگ بتواند تلویزیون میکرو LED خود را در اندازههای مرسوم ۵۵ و ۶۵ اینچی و با قیمت رقابتی به بازار عرضه کند، الجی با تلویزیون OLED خود بازار را در دست گرفته و سهم بیشتری از فروش تلویزیون را از آن خود خواهد کرد. همچنین با وجود سرمایهگذاری عظیم سامسونگ روی نمایشگرهای LED، متکی نبودن به رقیب و انتظار کشیدن برای در دست گرفتن دوبارهی بازار تلویزیون کاملا عاقلانه بوده و به نفع سامسونگ خواهد بود. انتظار میرود که در هفتههای آینده مقالهها و خبرهای بیشتری در مورد فناوری میکرو LED منتشر شود.
صفحه نمایش میکرو LED سامسونگ را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا توان رقابت با OLED را دارد؟ به عنوان یک خریدار، کدام نوع از تلویزیون را برای خرید ترجیح میدهید؟
چین درحال افزودن حالت تشخیص چهره به سیستمهای نظارتی خود در شینجیانگ، منطقه مسلماننشین غرب دور این کشور است. منتقدین معتقدند که این منطقه تحت کنترلهای امنیتی ناعادلانهای است. طبق گفتهی یک منبع بینام به بلومبرگ، اگر افراد از منطقهی امن ۳۰۰ متری گذر کنند، ابزارهای جغرافیایی به مقامات خبر میدهند.
پروژهی هشدار که توسط پیمانکار دفاعی دولتی مدیریت میشود، چهرهها را طبق فهرست پیگیری مظنونین ازطریق دوربینهای نظارتی بررسی میکند. این سیستم ازسوی کمپانی تلاش میکند تا با جمعآوری دادههای بیومتریک میلیونها شهروند، حملات تروریستی را خنثی کند. طیف سنی شهروندان بین ۱۲ تا ۶۵ سال است. این دادههای بیومتریک به ادارهی ثبت احوال چین برای صدور کارتهای شناسایی متصل میشود.
پکن روی اقدامات امنیتی برای روبهرو شدن با حوادث خشونتآمیز و ناآرامیهایی که مرتبط با افراطگرایان اسلامی میداند، تاکید و اصرار دارد. از طرفی هم فعالانی مانند دیدبان حقوق بشر این سیاستها را بهعنوان تخطی و نقض حقوق بین المللی بشر محکوم میکنند. کشور چین همچنین برای محدود کردن آزادیهای مذهبی قوم ۱۰ میلیون نفری اویغورها که اکثر آنها مسلمان هستند، اقداماتی صورت داده است و از سویی افراد این قوم را ازنظر سفر در محدودیتهایی قرار میدهد.
حکومت چین با داشتن حدود ۱۷۰ میلیون دوربین مداربسته در قلمروی خود، بزرگترین سیستم نظارتی دنیا را دراختیار دارد و قصد دارد در سه سال آینده ۴۰۰ میلیون دوربین جدید به این تعداد اضافه کند. چین درحالحاضر قصد دارد با بهکارگیری حالت تشخیص چهره و کمک شرکتهای هوش مصنوعی به جمعآوری و درک شواهد ویدیویی بپردازد و موارد مشکوک را ردیابی و حتی جنایات را پیشبینی کند؛ روشی که از آن گاهی با تعبیر سبک ماینوریتی ریپورت یاد میکنند.
شبکهی اجتماعی اینستاگرام در حال تست قابلیت جدیدی است که با استفاده از آن کاربران میتوانند در بخش استوری این سرویس، پیامهای فقط متنی را ارسال کنند. بنا به گزارش The Next Web این قابلیت یک ویژگی همانند قابلیت ارسال تصویر یا ویدیو در استوری است. اگرچه قابلیت مورد بحث اولین بار در ماه دسامبر توسط برخی از کاربران ژاپنی اینستاگرام مشاهده شده بود، اما حالا ظاهرا گروه منتخبی از کاربران در اروپا نیز به ویژگی مورد اشاره دسترسی پیدا کردند.
این ویژگی همانند سایر گزینههای معمول بخش استوری از جمله بومرنگ و لایو، به عنوان یک گزینه جداگانه در پایین این بخش قرار دارد. پس از انتخاب این گزینه شما میتوانید متن مورد نظر خود را نوشته و از امکانات مختلف در نظر گرفته شده برای تغییر رنگ و فونت و پس زمینهی متن، بهره ببرید. این قابلیت نسبت به گزینههایی که قبلاً در اینستاگرام با آنها کار کردهاید تفاوت زیادی ندارد. به عبارت دیگر هم اکنون میتوانید به طور مشابه با انتخاب یک تصویر و تپ کردن روی ابزار خودکار در بالای صفحه، متن مورد نظر خود را نوشته، تغییر رنگ داده و سپس با تپ کردن و نگه داشتن انگشت خود روی نمایشگر گوشی، در بخش استوری منتشر کنید؛ بدین ترتیب شما یک متن با پسزمینهی خالی در استوری اینستاگرام خود منتشر کردهاید. علاوه بر این در جدیدترین نسخههای اینستاگرام به نظر میرسد که پس زمینهی پیش فرض کمی روشنتر شده، به نحوی که شما را به یاد سبک رنگبندی نوار وضعیت شبکه اجتماعی فیسبوک میاندازد. ایجاد یک میانبر برای به اشتراکگذاری محتوای فقط متنی در بخش استوری یک ابزار کاربردی است که بسیاری از کاربران پیش از این انتظار اضافه شدن آن را به شبکهی اجتماعی اینستاگرام داشتند. هنوز مشخص نیست که اینستاگرام چه زمانی این قابلیت را به صورت گستردهتر در دسترس افراد قرار خواهد داد.
وبسایت WaBetaInfo گزارشی کاملتر در مورد قابلیت مورد بحث منتشر کرده که در آن اعلام شده که اینستاگرام همچنین در حال تست یک قابلیت دیگر نیز است. این ویژگی در هنگام گرفتن اسکرینشات یک نوتیفیکیشن به کاربر نمایش میدهد. بر اساس گزارش مورد بحث اگر کاربران از صفحهی استوری افراد دیگر اسکرینشات بگیرند، با پیام پاپآپی مواجه خواهند شد که متن این پیام بدین شرح است: "اگر بار دیگر از یک استوری اسکرینشات بگیرید، شخص مقابل از این اقدام شما آگاه خواهدشد."
نظر شما در مورد این ویژگی جدید در اینستاگرام چیست؟
شرکت چندملیتی رسانههای گروهی تامسون رویترز با انتشار اولین نسخه از فهرست «۱۰۰ پیشرو حوزهی فناوری دنیا»، نام شرکتهای مایکروسافت، اینتل و سیسکو (شرکت فعال در حوزهی تجهیزات شبکه) را در ردههای اول تا سوم این لیست قرار داد. این لیست با هدف شناسایی سازمانهای نامآشنا و شرکتهای موفق منتشر شده است و در نخستین نسخه از آن، نام غولهایی همچون اپل، آلفابت، آیبیام و Texas Instruments در بین ۱۰ شرکت برتر به چشم میخورد.
شرکت تایوانی سازندهی تراشهی TSMC، گروه کسبوکار مبتنی بر نرمافزار آلمانی SAP و شرکت ایرلندی ارائهدهندهی خدمات مشاورهای اکسنچر، جایگاههای هشتم تا دهم این لیست ۱۰۰تایی را از آن خود کردهاند. اگرچه ۹۰ شرکت باقیمانده رتبهبندی نشدهاند؛ اما در بین آنها نام آمازون بهعنوان بزرگترین خردهفروش آنلاین دنیا و فیسبوک بهعنوان غول دنیای شبکههای اجتماعی نیز به چشم میخورد.
نتایج این لیست براساس الگوریتمی با ۲۸ فاکتور بهدست آمدهاند؛ این الگوریتم عملکرد شرکتها را در هشت زمینهی مالی، مدیریت و اعتماد سرمایهگذار، ریسکپذیری و انعطافپذیری، رضایت حقوقی، نوآوری، مردم و مسئولیتپذیری اجتماعی، آثار محیطی و آوازه مورد ارزیابی قرار میدهد. تمام این شرکتها باید حداقل یک میلیارد دلار درآمد سالانه داشته باشند.
براساس لیست منتشرشده، مقر اصلی ۴۵ درصد از این شرکتها در ایالات متحدهی آمریکا واقع شده است. جایگاه دوم از این حیث، بهصورت مشترک به ژاپن و تایوان تعلق میگیرد که هرکدام ۱۳ درصد از این لیست را به خود اختصاص دادهاند. جایگاه سوم نیز با ۵ شرکت پیشرو در این لیست، به هند تعلق دارد. بهلحاظ قارهای نیز، آمریکای شمالی با سهمی ۴۷ درصدی، در صدر قرار دارد و پس از آن قارهی آسیا با ۳۸، اروپا با ۱۴ و استرالیا با یک درصد، در جایگاههای دیگر قرار دارند.
نتایج بسیار خوب آسیا در این لیست، بهدلیل عملکرد درخشان و رشد شرکتهایی همچون هولدینگ تنسنت است که بهعنوان نخستین شرکت آسیایی به ارزش بازار بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار دست یافت و از این حیث، در ماه نوامبر سال گذشتهی میلادی، گوی رقابت را از فیسبوک ربود.
شاید تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که با یک نرمافزار تمام نیازهای خود را رفع کنید. انجام این کار باعث خواهد شد تا شما نیازی به نصب کردن نرمافزارهای متعدد روی گوشی همراه خود نداشته باشید و نرمافزاری که نصب کردهاید، این امکان را داشته باشد تا خواستههای شما را تا حدود زیادی پوشش دهد.
برنامه 3C Toolbox ، به عنوان یکی از قدرتمندترین و کاملترین نرمافزارها در همین زمینه است و از آن به عنوان یک جعبه ابزار کامل و حرفهای یاد میشود که با نصب آن روی گوشی همراه خود میتوانید به امکانات بسیار عالی و گستردهای دسترسی داشته باشید.
گرفتن اسکرین شات از صفحه گوشی قابلیتی است که تقریبا همه گوشی های هوشمند از آن بهره می برند اما برای این کار حتما باید دکمه های خاصی را به صورت همزمان فشار دهید تا دستگاه اسکرین شات بگیرد. شاید در برخی از نرم افزار ها و در برخی از مواقع چنین کاری برای شما مقدور نباشد. با استفاده از نرم افزار Screenshot Capture می توانید میانبر دلخواه و خاصی مانند تکان دادن گوشی، برای گرفتن اسکرین شات انتخاب کنید. از دیگر ویژگی های این نرم افزار می توان به ویرایش تصاویر اشاره کرد. با این نرم افزار می توانید اسکرین شات های خود را نیز ویرایش کنید.

دانلود WPS Office + PDF 10.7.5 ؛ برنامه آفیس قدرتمند
اغلب کاربران با نام نرم افزار آفیس آشنا هستند و با آن سر و کار دارند. می دانید که دانلود تک تک برنامه های مجموعه آفیس حجم بالایی از گوشی شما را اشغال می کند. نرم افزار WPS Office را می توان به عنوان کم حجم ترین برنامه آفیس برای گوشی های هوشمند دانست. با استفاد از این نرم افزار می توانید فایل هایی را با فرمت های آفیس (ورد، اکسل، پاورپوینت و ..) ایجاد و آن ها را ویرایش کنید.

نرم افزار Hypocam یکی از بهترین برنامه ها در زمینه ثبت عکس های سیاه و سفید است. با استفاده از فیلتر ها و افکت های متنوع این نرم افزار می تونید عکس های زیبا همراه با مفاهیم عمیق ثبت کنید. نرم افزار Hypocam در گوگل پلی توانسته است نمره عالی 4.3 از 5.0 را کسب کند.

دانلود SwiftKey Keyboard + Emoji 6.7.5.30؛ محبوبترین کیبورد
SwiftKey Keyboard یکی از برترین صفحه کلید ها برای اندروید است که اوایل سال 2016 توسط مایکروسافت خریداری شد. ویژگی های کاربردی و فناوری جدید برای تایپ سریع و هوشمند و آسان با قابلیت هایی از جمله : اصلاح مشکلات تایپی , پیش بینی کلمات , پشتیبانی از صفحه کلید پارسی و تبدیل صدا به متن از امتیازات این برنامه است.

نرم افزار VivaVideo Pro Video Editor برای ویرایش و ساخت ویدیو کلیپهای زیباست که بهوسیله آن با ترکیب ویدیوهای دلخواه، برش قسمتهای مختلف و افزودن افکتهای زیبا کلیپهایی دیدنی ساخته و از تماشای آنها لذت ببرید. به این نکته هم اشاره کنیم که این برنامه در کنار ویرایش ویدیو توانایی فیلمبرداری را نیز دارد؛ در واقع این برنامه اپلیکیشنی کامل برای ذخیره سازی و ویرایش ویدیو به شمار میرود که میتواند علاقهمندان به ساخت کلیپهای زیبا را مجذوب خود کند.
برای دانلود نرم افزار اینجا کلیک کنید
نرم افزار iTranslate یکی از محبوب ترین برنامه های مترجم برای گوشی های اندروید و آی او اس است. یکی از قابلیت های این نرم افزار که آن را از دیگر برنامه ها متمایز می کند، مترجم صوتی آنلاین است. به واسطه این قابلیت می توانید صبحت کنید و پس از چند لحظه ترجمه آن را به زبان دلخواه خود بشنوید. iTranslate از بیش از 50 زبان پشتیبانی می کند که می توانید لیست آن را در زیر مشاهده کنید.
بسیاری از کابران گوشی های هوشمند عادت به شنیدن موسیقی دارند یا به عبارت دیگر موسیقی همراه هرلحظه آنهاست. اگر از این دسته افراد هستید یا علاقه مندید با شعر موسیقی همنوایی کنید این نرم افزار بهترین انتخاب شماست. یکی از محبوب ترین قابلیت های این اپلیکیشن، امکان نمایش متن ترانه ای است که شما در حال گوش دادن به آن هستید.
از دیگر امکانات این اپلیکیشن امکان جستجو و دانلود موزیک با معیارهای مختلف می باشد. شما با استفاده از این نرم افزار می توانید اطلاعات متادیتای هر موسیقی را برای خود تغییر دهید. متن بسیاری از ترانه های فارسی نیز در بانک اطلاعاتی این نرم افزار موجود می باشد.
نرم افزار Glitch Pro یکی از بهترین برنامه ها در زمینه ساخت تصاویر مبهم و نامشخص است. با استفاده از این نرم افزار می توانید تصاویر خود را ویرایش کنید و از آن عکس گیج کننده ایجاد کنید. تصاویر مبهم این روز ها در شبکه های اجتماعی محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. شما نیز می توانید با این نرم افزار تصاویر خود را به گونه جدیدی تبدیل کنید و در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. نرم افزار Glitch Pro توانسته است در گوگل پلی نمره عالی 4.2 از 5.0 را کسب کند.

شرکتهای دانش بنیان از اهمیت بسیار زیادی در کشور برخوردار هستند و اختراعات روزمره جوانان نخبه در این شرکتها و همچنین به واسطه طرحهای مبتنی بر دانش سبب رشد و پیشرفت کشور میشوند.
باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد به معرفی محصولات دانش بنیان بپردازد که توسط این شرکتها تولید شده است.
یکی از شرکتهای دانش بنیان موفق به تولید کولر پلیمری هوشمند برای اولین بار در کشور شده است که در مصرف آب و برق صرفه جویی میکند.
مدیر این شرکت دانش بنیان در گفت و گو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص این کولر پلیمری هوشمند اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای این کولر این است که موتور آن در داخل تولید شده است و در راستای کاهش مصرف برق، تسمه داخل کولر حذف شده است.
جایگزین کردن پوشال با پلیمر
وی با اشاره به اینکه این کولر نسبت به کولرهای دیگری که در سطح بازار وجود دارند میزان خنکی بیشتری دارد، گفت: به دلیل آنکه بدنه این کولر از پلیمر ساخته شده است، گرمای آفتاب را به خود جذب نمیکند و همین موضوع سبب میشود تا کولر خنکی بیشتری داشته باشد اما کولرهای قدیمی به دلیل آنکه گرمای آفتاب را به خود جذب میکردند، سرمایی مناسبی را تولید نمیکرد و همین امر موجب میشد که آب و برق بسیاری هدر برود.
مدیر این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: پوشالهایی که در کولرهای آبی قدیم به کار میرفتند گرد و غبار زیادی را به خود جذب میکردند که این گرد و غبار از طریق جریان باد به داخل خانهها راه پیدا میکردند و همین موضوع سبب آلوده شدن محیط یک خانه میشد اما این کولر هوشمند در ساختار خود پلیمر را جایگزین پوشال کرده است و به تمیزی محیط کمک شایانی کرده است و از سویی دیگر این پلیمرها به دلیل آنکه املاح را جذب نمیکنند طول عمر بیشتری دارند.
وی با بیان اینکه آب داخل کولر هرچند هفته یک بار باید تخلیه شود، گفت: به دلیل تنبلی، اغلب مردم آب داخل کولر را تخلیه نمیکنند که این موضوع سبب میشود املاح بسیار زیادی کف کولر جمع شود و این جمع شدن املاح در کف کولر مساوی است با مصرف بیش از اندازه آب و برق؛ اما این کولر خود به صورت هوشمند هرچند هفته یک بار آب داخل کولر را تخلیه میکند و از ایجاد املاح معدنی در کف کولر جلوگیری میکند.
کولر هوشمند سازگار با محیط خانه
مدیر این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه این شرکت با روشهای نوین به صرفه جویی در مصرف آب میپردازد، اظهار کرد: یکی از جدیدترین فناوریهای روز دنیا در داخل این کولر نهادینه شده و آن هم این است که برای پر کردن آب داخل کولر از روش آبیاری آبشاریاستفاده میشود و این موضوع سبب میشود تا مقدار بسیار زیادی از آب صرفه جویی شود؛ زیرا آب به صورت قطره ای تنها بر روی پلیمرها ریخته میشود.
وی ضمن تاکید این موضوع که این کولر با دمای محیط سازگار است، گفت: در کولرهای قدیمی تنها 2 دور وجود دارد یا کند و یا تند که هیچکدام از آنها نمیتوانند پاسخگوی نیاز افراد خانه باشد؛ اما این کولر به دلیل آنکه هوشمند است با شرایط محیطی و دمای محیط سازگار میشود و نسبت با دمای محیط خانه را خنک میکند.
مدیر این شرکت دانش بنیان یادآور شد: این کولر دارای شرایط کولر گازی است اما در مقایسه با آن میزان کمتری از برق و آب را مصرف میکند و 60 درصد در مصرف برق و 20 درصد در مصرف آب صرفه جویی میکند.
فیفا در نظر دارد تا در جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه از فناوری تشخیص عبور توپ از خط دروازه یا گللاین استفاده کند تا از اینرو دیگر شاهد اتفاقاتی نظیر مردود اعلام شدن گلهای سالمی که توپ نیز از خط دروازه عبور کرده نباشیم. در سالهای گذشته بارها شاهد این موضوع بودهایم که داوران در برخی صحنهها که توپ از خط دروازه رد شده، به اشتباه گل را نپذیرفته و بعضا سرنوشت جامی را تغییر دادهاند. شاید بارزترین و به یادماندنیترین مثال از چنین شرایطی چهرهی بهت زدهی فرانکی لمپارد، هافبک جنگندهی انگلستان باشد که در دور حذفی جامجهانی ۲۰۱۰ با شوتی سرکش دروازهی مانوئل نویر را باز کرد، حال آنکه برخورد توپ به ناحیهی پشت خط دروازه و خروج توپ از دروازه باعث شد تا داور به اشتباه گل مسلم انگلستان را مردود اعلام کند.
البته در چنین شرایطی نمیتوان داوران را مقصر صد در صدی گلهای دریافتی تلقی کرد. سرعت بالای توپ، زاویهی دید و خستگی ناشی از دوندگی طولانی مدت در بازی حساس، همه و همه باعث می شوند تا در برخی شرایط اشتباهات داوری امری اجتنابناپذیر بوده و شاهد آنها باشیم، حال آنکه با توجه به توسعهی روزافزون فناوری میتوان تا اندازهای به داوران کمک کرد و عدالت را بیش از پیش به بهترین شکل در زمین بازی اجرا کرد. البته تکنولوژی نیز ناجی قطعی اشتباهات داوری نیست و در برخی موارد خود چالش برانگیز میشود. برای مثال میتوان به بازبینی صحنهها در شماری از لیگهای اروپایی اشاره کرد که بعضا داوران را به اشتباه واداشته و تب و تاب بازی را نیز میگیرند. شرایط بازی فوتبال ایجاد میکند که فناوری به گونهای در بازی به کار گرفته شود که خللی در روند بازی ایجاد نکرده و قدرت تصمیمگیری آنی را در اختیار داوران قرار دهد. شاید فناوری گللاین یا تشخیص عبور توپ از خط دروازه را بتوان جزو چنین فناوریهایی خواند.
هرچند در سالهای گذشته بارها شاهد استفاده از فناوری موسوم به گللاین در بازیها و تورنمنتهای مختلف فوتبال در گوشه گوشهی جهان بودهایم، اما اینگونه نیست که یک فناوری خاص و واحد برای گللاین وجود داشته باشد. تکنولوژی گللاین مورد استفاده برای گللاین هرچند ساختار ثابتی دارد، اما تفاوتهایی نیز دارد که در ادامه آنها را بصورت کوتاه تشریح خواهیم کرد.
فناوریهای گللاین مبتنی بر دوربین
چشم شاهین (Hawk Eye)
تکنولوژی چشم شاهین را باید بهترین فناوری مورد استفاده برای سیستم گللاین خواند. در فناوری چشم شاهین از وجود ۱۴ دوربین بسیار پیچیده که حول ورزشگاه جاسازی شدهاند، استفاده میشود. این دوربینها با قرارگرفتن در محلهای مختلف ورزشگاه روی خطوط دو دروازه فوکوس میکنند، بطوریکه هفت دوربین برای هر کدام از دروازهها اختصاص داده میشود.
فناوری موسوم به چشم شاهین چندان جدید و خلاقانه نیست و در طول یک دههی اخیر شاهد استفاده از آن در سایر رشتههای ورزشی نیز بودهایم. از جملهی رشتههای ورزشی که فناوری چشم شاهین در آنها مورد استفاده قرار گرفته باید به تنیس، کریکت و اسنوکر اشاره کرد. دوربینها با سرعت بالای فیلمبرداری قادرند تا توپ را با دقت بسیار بالا تعقیب کرده و از طریق روش مثلث سازی محل دقیق توپ را نسبت به خط دروازه مشخص میکند.
مثلثسازی یا Triangulation روشی در علوم مثلثات و هندسه است که در آن با استفاده از اندازهگیری زاویهی یک نقطه نسبت به دو نقطهی معین، مختصات آن نقطه را محاسبه میکنند. در واقع با استفاده از مثلثسازی، میتوان فاصلهی یک نقطه از دو نقطهی معین را در کنار مختصات آن محاسبه کرد. همانطور که از نام این روش نیز مشخص میشود در مثلثسازی شاهد این نکته هستیم که بین سه نقطهی مورد نظر خطوطی ترسیم شده و در نتیجه با بهرهگیری از زاویهی ایجاد شده بین اضلاع مثلث محل نقطهی مجهول مشخص میشود. این سیستم نهایتا تصویر سه بعدی توپ را براساس مختصات آن پیدا میکند.
فناوری چشم شاهین قادر است حتی در شرایطی که دید شماری از دوربینها توسط بازیکنان مسدود شده باشد، نتیجهی صحیح و قابل قبولی را نمایش دهد. براساس اطلاعات ارائه شده در سیستم چشم شاهین تنها وجود سه دوربین برای تشخیص محل دقیق دوربین کافی است، از اینرو این سیستم میتواند به راحتی و بدون نگرانی از پوشش دید دروازه اقدام به شناسایی و سنجش دقیق محل توپ کند.
سیستم مرکزی مورد استفاده قادر است تا با دریافت پیکسلهایی که محل توپ را مشخص میکنند، اطلاعات موجود در هر فریم را پردازش کند. عملکرد سیستم چشم شاهین به اندازهای دقیق است که این سیستم قادر است تا حتی توپی را که با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت از خط دروازه عبور کرده، شناسایی کرده و صحت و سقم عبور توپ از خط دروازه را متوجه شود.
در صورتی که توپ بصورت کامل از خط دروازه عبور کند، یک پیام رمزنگاری شده برای ساعتی که داور روی مچ دست خود بسته یا هدفونی که به گوش دارد، در طول کمتر از نیم ثانیه ارسال میشود و با استفاده از این ویژگی داور در کسری از ثانیه از این موضوع که توپ از خط دروازه عبور کرده، آگاه میشود. چشم شاهین تنها در شرایطی عبور توپ از خط دروازه را تشخیص میدهد که توپ کاملا از خط دروازه عبور کرده باشد و این موضوع در اصل صحیح است.
فناوری چشم شاهین حتی میتواند مسیر عبور توپ را نیز تشخیص داده و صحت حرکت توپ در مسیر مورد نظر با برخورد یا عدم برخورد با موانع مختلف را ارزیابی کند. سیستم چشم شاهین برای اولین بار در فصل ۲۰۱۳-۲۰۱۴ در لیگ انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. این سیستم از آن پس در لیگهای دیگری نظیر بوندسلیگا، لالیگت و سری آ ایتالیا نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
فناوری گل کنترل 4D
همچون فناوری چشم عقاب، تکنولوژی گل کنترل 4D نیز از وجود ۱۴ دوربین با سرعت بسیار بالا که حول استادیوم نصب شدهاند، برای تشخیص عبور توپ از خط دروازه استفاده میکند. هر دروازه ۷ دوربین را به خود اختصاص داده است. این سیستم با محاسبه محل توپ و همچنین مسیر توپ برای رسیدن به خط دروازه، ابهامات موجود در خصوص عبور توپ از خط دروازه را رفع کرده و مشخص میکند که آیا توپ از خط دروازه عبور کرده یا خیر.
گل کنترل ۴ دی قادر است با بهرهگیری از ۷ دوربین روی هر دروازه بیش از ۵۰۰ صویر را در هر ثانیه ثبت کرده و تغییرات حرکتی توپ به فاصلهی ۵ میلیمتر را نیز به راحتی تشخیص دهد. این سیستم بصورت آزمایشی در جام کنفدراسیونهای سال ۲۰۱۳ مورد استفاده قرار گرفت و موفق شد تا بیش از ۶۸ گل را تشخیص دهد.
یکی از بزرگترین معایب این سیستم هزینهی بالای پیادهسازی است. هرچند این سیستم در جامجهانی ۲۰۱۴ مورد استفاده قرار گرفت، اما بسیاری از لیگهای معتبر جهان به دلیل هزینهی بالا از آن استفاده نکردند.
یکی دیگر از فناوریهای مورد استفاده برای تشخیص عبور توپ از خط دروازه با کمک دوربینها Goalminder است. این فناوری بر پایهی قراردادن دوربینها درون دروازه استوار است و خبری از دوربینهای تعبیه شده حول زمین بازی نیست.
فناوریهای گللاین مبتنی بر سیستم مغناطیسی
سیستم Cairos GLT
سیستم Cairos GLT توسط کمپانی آلمانی Cairos Technologies AG با همکاری آدیداس توسعه پیدا کرده است. این تکنولوژی با استفاده از مفهوم میدان مغناطیسی اقدام به شناساییی وضعیت توپ و احتمال عبور آن از خط دروازه میکند. البته در این سیستم درون توپ یک سنسور الکترونیکی قرار میگیرد که عبور توپ از خط دروازه را تشخیص میدهد. آدیداس برای این سیستم سنسوری را توسعه داده که نهتنها قادر است سنسور را درون خود جای دهد، بلکه میتواند سنسور را در برابر ضربات بسیار هولناک نیز محافطت کند.
توپی که در حال حرکت است از طریق واکنش با سیمهای مسی روی میدان مغناطیسی تاثیر میگذارد. تغییرات ایجاد شده از طریق سنسور تعبیه شده در پشت دروازه به کامپیوتر مرکزی که در کنار زمین تعبیه شده ارسال میشود. این سرور مرکزی تصمیم میگیرد که توپ از خط دروازه عبور کرده یا خیر. در صورتی که سیستم تشخیص دهد توپ از خط دروازه عبور کرده، سیگنالی به ساعت داور بازی ارسال میشود و از این طریق گل شدن توپ به اطلاع داور میرسد. البته این سیستم معایبی نیز دارد که در مورد تشخیص گل شدن توپ در سرعتهای بالا است.
سیستم GoalRef
در این فناوری نیز شاهد استفاده از سنسور پسیو الکترونیکی در درون توپ برای تشخیص عبور آن از خط دروازه هستیم که توسط یک میدان مغناطیسی فرکانس پایین پوشش داده شده است. این میدان مغناطیسی بین دو تیر دروازه و خط دروازه را شامل میشود. مدار الکترونیکی مورد استفاده درون توپ شامل سه لایه مس است که بین لایهی داخلی و بیرونی توپ قرار گرفتهاند.
با عبور توپ از خط دروازه آنتنهای تعبیه شده عبور توپ را تشخیص داده و اطلاعات مورد نظر را در اختیار سرور مرکزی که در کنار زمین قرار دارد، ارسال میکند. با استفاده از اطلاعات دریافتی کامپیوتر تشخیص میدهد که آیا توپ از خط دروازه عبور کرده یا خیر. در صورتی که توپ از خط دروازه عبور کرده باشد، سیگنالی در کمتر از نیم ثانیه به داور ارسال میشود. این سیستم در جامجهانی ۲۰۱۲ مورد استفاده قرار گرفت. این تورنمت اولین باری بود که شاهد استفاده از فناوری GoalRef بود.
نتیجهگیری
با وجود فناوریهای متعدد مورد استفاده برای تشخیص عبور توپ از خط دروازه، تاکنون این سیستم نیز اشتباهاتی نیز کرده است. بخشی از خطاهای ایجاد شده در این سیستمها را باید به حساب دخالت عامل انسانی در حرکت توپ به هنگام عبور از خط دروازه عنوان کرد. برای مثال حین بازی فرانسه و هندوراس طی جام جهانی ۲۰۱۴، سیگنال سیستم GolaRef نشان از عبور توپ از خط دروازه داشت، حال آنکه توپ بصورت کامل از خط دورازه رد نشده بود و از اینرو گل نشده بود.
همانطور که در ابتدای این مقاله نیز اشاره کردیم، اخیرا در برخی از لیگهای اروپایی شاهد استفاده از بازپخش صحنههای حساس برای تیم داوری به منظور تصمیمگیری در مورد چگونگی یک رویداد طی بازی هستیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.