زمانی که به یک توسعهدهندهی نرمافزار نیاز دارید، یکی از بهترین راهحلها، کار کردن با مهندسان خارج از شرکت است. بااینحال پیدا کردن یک شریک متخصص، همیشه کار آسانی نیست.
فرض کنید میخواهید اپلیکیشن شرکتتان را بهروزرسانی کنید. شاید داستان موفقیت اسکایپ که نسخهی بتای خود را با کمک سه دولوپر کشور استونی توسعه داد یا اسلک که اپلیکیشن، وبسایت و حتی لوگوی خود را برونسپاری کرد، مثالهای خوبی برای قانع کردن شما باشند. یا ممکن است تحت شرایطی قرار داشته باشید که توانایی مالی استخدامدائم یک برنامهنویس را نداشته باشید. درهرصورت بنا به هر نیازی که دارید، اگر میخواهید برای توسعهی نرمافزارتان از متخصصین خارج از شرکت کمک بگیرید، به این نکات توجه کنید:
شرایط جغرافیایی را در نظر بگیرید
پیش از اینکه به دنبال شریکی برای برونسپاری وظایف بگردید، با مشخص کردن محدودهی جغرافیایی، کار خودتان را سادهتر کنید. امروزه دولوپرهای ماهر و مجرب زیادی در مناطق مختلف وجود دارند که با شرکتهای مختلف همکاری میکنند. بااینحال ازآنجاکه ارتباطات موفق نقش مهمی در کیفیت محصول نهایی خواهد داشت، بهتر است از افرادی کمک بگیرید که در منطقهای زندگی میکنند که فرهنگ و شرایط حرفهای مشابهی با شما دارند.
در مورد کیفیت و قیمت تصمیمگیری کنید
ضربالمثلی هست که میگوید شما نمیتوانید هم کیک را بخورید و هم آن را نگهدارید (نمیتوانید همهچیز را باهم داشته باشید). این گفته در مورد برونسپاری نرمافزار هم صدق میکند. گرچه در این زمینه قیمت و کیفیت همیشه پایاپای یکدیگر مهم بودهاند؛ ولی اغلب توسعهدهندگان آزاد نرمافزار به دو گروه تقسیم میشوند: گروهی که قیمت مناسب را به شما پیشنهاد میدهند و گروهی که روی کیفیت بالا تأکید دارند. بنابراین شما باید تصمیم بگیرید که کدامیک از این دو فاکتور برایتان اولویت دارد.
فروشندههایی که به قیمت اولویت میدهند، معمولاً بهایی ثابت و بدون تغییر برای پروژهی شما مشخص میکنند و روی معامله متمرکز هستند، نه روابط بلندمدت با مشتری. تخصص آنها در یافتن و توسعهی سریع منابع (با نظارتی کم) برای مشتری است.
مایک اسویستان، مدیر توسعهی تجاری شرکت Vertalab، در وبسایت مدیوم توضیح میدهد که راهکارهای مبتنی بر قیمت، برای محصولات کماهمیت یا محصولاتی که حوزهی فعالیت محدودی دارند مناسبترند. به عقیدهی او، این راهکارها نمیتوانند پاسخگوی استارتاپهایی باشند که فونداسیون قوی و خوبی دارند.
از سوی دیگر، فروشندگانی که روی کیفیت متمرکز هستند، هزینهی بالاتری پیشنهاد میدهند و البته در مورد پروژههایی که میپذیرند، گزینشیتر عمل میکنند. بااینحال، آنها گزینهی بهتری برای پروژههای پیچیده و مهم به شمار میروند؛ زیرا این افراد معمولاً طبق مدل زمان- متریال کار میکنند، به دنبال روابطی طولانیمدت هستند و قیمتهای ثابت را رد میکنند.
بهطور مشابه، فروشندگانی که کیفیت برای آنها اولویت دارد برای یافتن بهترین منابع و آموزش تیم خود بیشتر تلاش میکنند و با یکی از کارمندان ارشد شرکت شما دائماً در تماساند تا از تحویل و اجرای مناسب خدمات اطمینان حاصل کنند.
کاندیداهای خود را آزمایش کنید
توسعهدهندگان نرمافزار، هرکدام نقاط قوت منحصربهفرد و ایرادهای خاصی دارند. بااینوجود، سؤالهای مشخصی وجود دارد که میتوانید در مکالمات تلفنی اولیه آنها را مطرح کنید و مطمئن شوید که شریک بالقوه شما، ازلحاظ فرهنگی، فلسفی و اصول و قواعد، گزینهی مناسبی برای شرکت و پروژهی شما است. برخی از این سؤالها عبارتاند از:
۱- «روش شما برای توسعهی نرمافزار چیست؟» به کلماتی نظیر SCUM، MVP، اسپرینتهای کوتاه، تکرار سریع، ارتباط مداوم و هر چیز دیگری که برایتان اهمیت دارد، دقت کنید.
۲- «خلاصهای از تجربیات قبلیتان در پروژههای نرمافزاری سایر شرکتهای مشابه با ما را شرح دهید.» سعی کنید متوجه شوید که توسعهدهنده مذکور، در گذشته با چه نوع مشتریانی کار کرده است و خدماتش تا چه میزان ارزشمند و تأثیرگذار بودهاند. حداقل دو یا سه تجربهی او را پیگیری کنید و هرگز این ریسک را نپذیرید که اولین مشتری یک فروشنده باشید.
۳- «مهمترین ریسکهای روابط برونسپاری نرمافزار چه مواردی هستند و شما چطور آنها را مدیریت میکنید؟» سعی کنید ایدهای در مورد تجربهی واقعی برونسپاری این فرد به دست بیاورید و همزمان توجه کنید که مهمترین اولویت او در پروژه چیست.
۴- «نقاط قوت شما در مقایسه با رقبایتان چیست؟» دقت کنید که او روی چه نکاتی بیشتر تأکید دارد و به راهکارهای خاصی که بیان میکند، توجه کنید.
در صورت امکان، شریکتان را بهصورت حضوری ملاقات کنید
بسته به اینکه متخصص همکارتان در چه منطقهای ساکن است، شاید دیدار حضوری با او امکانپذیر باشد یا نباشد؛ بااینحال ملاقات رودررو، روشی فوقالعاده برای پی بردن به خصوصیات و بررسی دقیق سبککاری او است. مارک کوبایاشی هیلاری در مقالهای که در Computer Weekly منتشر شده، توضیح داده است که روال عادی توسعهی نرمافزار در هر سازمان خدماتی حرفهای، بهخوبی هماهنگ و تنظیمشده است. بنابراین در پروسهی جستجوی از راه دور، بهاحتمال زیاد شما آن چیزی را میبینید که شریکتان میخواهد. اما یک ملاقات شخصی کار را برای صحنهسازی بسیار سختتر میکند و وضعیت واقعی شریک کاریتان را به شما نشان میدهد. کوبایاشی مینویسد:
اگر درخواستها و پیشنهادات زیادی دریافت کردهاید که همهی آنها رزومهی قابل قبولی دارند و راهکاری ارائه میدهند که ظاهراً نیازهای شما را برطرف میکند، با ملاقات حضوری میتوانید به نقاط قوت و ضعف واقعی آنها پی ببرید.
بهعلاوه اگر میخواهید برای ملاقات با شریک بالقوهی خود مسافرت کنید؛ نیازی نیست این سفر طولانیمدت باشد. شما در مدت یکی دو روز میتوانید ذهنیتی مناسب از مکان، سطح انگیزهی کلی تیم، تعهد تیم مدیریت و سطح کار حرفهای آنها به دست آورید.
تصمیم بگیرید و ارتباطتان را آغاز کنید
اینکه توافق و مذاکرهها صورت گرفته است و شما آمادهی شروع همکاری با متخصص نرمافزاری منتخبتان هستید، به این معنی نیست که پروسه به پایان رسیده است. شریکتان با همان فشارهایی مواجه است که شما نیز در زوایایی دیگر، با آنها روبرو بودید: یافتن و استخدام استعداد خوب کار سختی است. به یاد داشته باشید که شریکتان برای تشکیل یک تیم خوب، به زمان نیاز دارد.
درنهایت وقتی از راه دور با تیمی کار میکنید، ممکن است در برقراری ارتباط با مشکلاتی مواجه شوید. اما مایک گالارزا، مدیر بانکداری ابری و پلتفرم مالی Entryless، در مصاحبهای یادآوری میکند که استفاده از ابزارهایی نظیر آسانا، اسکایپ و گیتهاب برقراری ارتباط را در پروژههای برونسپاری نرمافزار تسهیل کند. همانطور که او میگوید، زمانی که شرکای کاری از هم دور هستند و بهطور فیزیکی کنار هم حضور ندارند، ارتباط فعال و پویا اهمیت بیشتری پیدا میکند.
شمیم محمد، مدیر ارشد فناوری اطلاعات شرکت کارماکس نیز به نکتهی مهم دیگری اشاره میکند. او در وبسایت CIO.com مینویسد:
وقتی در حال مدیریت ضربالاجلها و پروژهها هستید، چالشهای بالقوهی منابع و تکنولوژی را در نظر داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که وقت کافی به حوادث و اتفاقات غیر مترقبه و برنامهریزی نشده اختصاص دادهاید. بسیاری از شرکتها برنامهی کاملاً خوشبینانه و سادهای برای پروژههایشان تنظیم میکنند و اصلاً موارد غیر قابل انتظار را - که به ناگزیر رخ میدهند - در طرح خود پیشبینی نمیکنند.
با تشکیل پروندهی اسپیکر هوشمندی با شماره مدل «A1639» در کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC)، احتمال عرضهی این محصول در آیندهی نزدیک افزایش یافته است؛ اسپیکر هوشمند اپل یا همان هومپاد (HomePod) به دلیل استفاده از قابلیتهای بیسیم نیازمند دریافت تأییدیه از FCC است. برخی از پروندهها که شامل تصاویر و راهنماها هستند برای عمومی شدن در تاریخ ۱۷ جولای برنامهریزی شدهاند؛ تقریبا چند ماه بعد از اینکه هومپاد قرار است میهمان خانههای کاربران باشد. برخی پروندههای دیگر که شامل تصاویر شماتیک هستند، همچنان تا مدت نامعلومی محرمانه باقی خواهند ماند.
طبق گزارشی که چهارشنبهی گذشته در تایپهتایمز منتشر شد، شرکت همکار اپل در تولید اسپیکر هوشمند با نام اینونتک، یک میلیون هومپاد را برای عرضه آماده کرده است. انتظار میرود که اینونتک و فاکسکان تا پایان سال جاری میلادی ۱۰ تا ۱۲ میلیون هومپاد برای فروش در بازارهای مختلف تولید کنند.
زمانبندیهای اولیه از عرضهی این اسپیکر هوشمند مورد انتظار در ماه دسامبر سال گذشته حکایت داشتند؛ با این حال اپل پیش از فرا رسیدن این موعد، اوایل سال ۲۰۱۸ را برای عرضهی این محصول اعلام کرد. اپل در آن هنگام در مورد این تأخیر چنین گفت:
به اندکی زمان لازم است تا این محصول آمادهی عرضه به خریداران شود.
از دست دادن فروش پایان سال و تعطیلات باعث شد رقبای قدرتمند اپل در دنیای اسپیکر هوشمند بیشترین استفاده را ببرند و با رکوردشکنی در فروش محصولاتشان سهم قابل توجهی از بازار کسب کنند. قیمت ۳۵۰ دلاری هومپاد همان چیزی است که احتمالا اولین تلاش اپل در بازار اسپیکر هوشمند را به چالش خواهد کشید؛ با این حال باید منتظر واکنش بازار و طرفداران این برند به هومپاد ماند.
جنویشن (Genovation) از نمونه تولیدی خودروی شورولت کوروت گرند اسپرت خود در نمایشگاه CES امسال رونمایی کرد که به خودروی الکتریکی تبدیل شده است. اخیرا ویدئویی از این خودروی الکتریکی منتشر شده که نمایش بهتری از عملکرد شورولت کوروت تبدیلشده در جاده نشان میدهد. در این ویدئو حتی از فناوریهای استفادهشده در زیر بدنه خودرو صحبت میشود که این کوپه را بسیار منحصربهفرد میکند.
قیمت خودروی الکتریکی شورولت کوروت GXE حدود ۷۵۰ هزار دلار برآورد شده که بیش از ۱۰ برابر قیمت پایه خودروی اصلی (۶۶,۵۰۹۰ دلار) است. با این حال چنین کاری منجر به تولید قدرت خروجی پاک برای خودرو شده و البته از نظر عملکرد نیز چیزی از نسخه اصلی کم ندارد. درحالیکه پیشرانه استاندارد ۶.۲ لیتری خورجینی هشت سیلندر ۴۶۰ اسب بخار قدرت و ۶۳۱ نیوتنمتر گشتاور تولید میکرد، سیستم محرکه دو موتوره GXE توان خودروی الکتریکی را به بیش از ۸۰۰ اسب بخار و گشتاور را به بیش از ۹۴۹ نیوتنمتر میرساند. چنین عملکردی کافی است تا کوپه الکتریکی شورولت کوروت در کمتر از ۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برسد؛ درحالیکه قادر است به بیشینه سرعت ۳۵۴ کیلومتر بر ساعت دست یابد. اما با وجود این ویژگیهای استثنایی، باتری ۶۰ کیلووات ساعت خودروی الکتریکی در صورت رانندگی عادی تا ۲۰۹ کیلومتر محدوده رانندگی را پوشش میدهد؛ به این معنا که عملکرد تهاجمیتر در پشت فرمان باعث میشود که بتوان در هر بار شارژ فاصله کوتاهتری با خودرو طی کرد.
GXE تا حد زیادی ظاهر طراحی کوروت را حفظ میکند؛ جلوی خودرو دارای جلوپنجرهی مشبک همرنگ بدنه است که اصلاح شده و دیفیوزر بزرگی در پشت آن قرار دارد. کالیبرهای سبزرنگ ترمز، جلوه رنگارنگی به فضای بیرونی خودرو میافزایند؛ درحالیکه طراحی داخلی تقریبا بدون تغییر مانده است و با شورولت کوروت معمولی همخوانی زیادی دارد. البته جنویشن گزینههای سفارشی به امکانات داخلی خودروی الکتریکی اضافه میکند و خریداران میتوانند رنگ و نوع مواد استفادهشده را خود انتخاب کنند.
اگرچه خودروی الکتریکی تبدیلشده GXE بسیار گران است؛ اما بههرحال محصول شرکتی است که بهخوبی میداند چطور خودروی الکتریکی پرسرعت تولید کند. در ماه مارس ۲۰۱۷، جنویشن با خودروی الکتریکی اصلاحشده کوروت C6 توانست رکورد جدید سرعت برای خودروی الکتریکی خیابانی را با ۳۳۶.۳ کیلومتر بر ساعت در مرکز پرتاب شاتل کندی ثبت کند. علاقهمندان به خرید خودروی الکتریکی شورولت کوروت GXE، باید صبور باشند و پس از سپردهگذاری ۲۵۰ هزار دلاری تا سهماههی چهارم سال ۲۰۱۹ منتظر بمانند. تحویل خودرو تا آن موقع انجام نخواهد شد و جنویشن اعلام کرده است که تنها ۷۵ نمونه از شورولت کوروت GXE الکتریکی خواهد ساخت.
طراحی و تولید خودروی الکتریکی هر روز در میان خودروسازان بزرگ جهان افزایش مییابد و میبینیم که این حرکت باعث پیشرفت چشمگیر فناوری الکتریکی طی سالیان اخیر شده است. به نظر میرسد با تولید خودروهای الکتریکی سریع و قدرتمند، در آینده شاهد حضور بیشتر آنها در سطح جهانی باشیم و مسائلی که در زمینه محدوده رانندگی و زمان شارژ وجود دارند نیز روزی حل شوند.
یک موسسه تحقیقاتی تحت عنوان WEF به تازگی در زمینه تهدیدات و ریسکهای جهانی گزارشی تهیه کرده و ارائه داده است که در این گزارش فهرستی از مشکلات و خطرات احتمالی و بالقوهای که در جهان ممکن است رخ دهد و مردم کشورهای مختلفی را با دشواریهای بسیاری روبرو کند، به چشم میخورد.
حملات سایبری و سرقت اطلاعات خصوصی و مالی افراد و سازمانها توسطمجرمان سایبری، هکرها و بدافزارها در صدر این فهرست قرار گرفته و جایگاه نخست خطرناکترین مشکل و معضل جهان را به خود اختصاص داده است.
پس از حملات سایبری، مشکلات زیست محیطی نظیر خشکسالی و آلودگی هوا، مهاجرتهای اجباری گسترده و فجایع طبیعی همچون زمین لرزه و تجارتهای غیرقانونی و نامشروع همچون قاچاق اسلحه و دارو، به ترتیب در جایگاههای دوم، سوم، چهارم و پنجم قرار گرفتهاند و عنوانِ بزرگترین معضلات پیش روی جهان را از آنِ خود کردهاند.
با توجه به نتایج و یافتههای تحقیقات و پژوهشهای انجام شده، میزان حملات سایبری در سال جاری میلادی ۲۰۱۸ به اوج خود خواهد رسید؛ بنابراین تمامی شرکتهای کوچک و بزرگ در سراسر جهان موظف خواهند بود، اقدامات و تمهیدات لازم را برای مقابله با هک شدن اتخاذ کنند تا در برابر مجرمان سایبری، حملات و خسارات جبران ناپذیر آنها، آسیبپذیری کمتری داشته باشند و ضریب امنیت اطلاعات خود و مشتریان خود را به بالاترین حد ممکن برسانند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، بد افزارها، باجافزارها و حملات DDOS از جمله تهدیدهای امنیتی بودند که از سال ۲۰۱۶ کاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار دادهاند و موجب لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده است. طبق آمار، حملات سایبری در سال جاری میلادی ۲۰۱۷ نیز به اوج خود رسیده و حالا خبر اینکه قرار است در سالهای آتی اوضاع از این که هست هم نابسامانتر شود، بسیار نگرانکننده به نظر میرسد.
در سال جاری میلادی باجافزار، بدافزار و ویروسهای رایانهای بسیاری در سراسر جهان، اطلاعات محرمانه، خصوصی و مالی میلیونها نفر را به سرقت بردند و میلیاردها دلار به شرکت های مربوطه و دولتها خسارت وارد کردهاند. حمله سایبری توسط بدافزار واناکرای (WannaCry) به طور قطع یکی از مهلکترین حملاتی است که در طول سالهای اخیر صورت گرفته است.
حملاتی که بدافزار واناکرای در سال گذشته به کشورها، سازمانها و شرکتهای بسیاری داشت، خسارات جبرانناپذیر بسیاری را برای آنها برجای گذاشت. به تازگی نیز ویروس رایانهای و بدافزار "خرگوش بد" سر و صدای بسیاری به راه انداخته است و به شرکتها، بانکها و موسسات کوچک و بزرگی در کشورهای مختلف بخصوص در اروپا حمله کرده و اطلاعات محرمانه آنها را به سرقت برده است.
البته بر اساس گزارشی که CNBC تهیه کرده بود، بزرگترین خطری که جهان را تهدید میکند، استفاده از سلاحهای کشتار جمعی خواهد بود و پس از آن، مشکلات زیست محیطی و فجایع طبیعی و سپس حملات سایبری جز بزرگترین خطرات احتمالی در جهان محسوب میشوند.
طراحی و ساخت تجهیزات عکاسی کار سادهای نیست. فناوریهای استفاده شده در این تجهیزات بسیار پیچیده هستند؛ اما این به این معنی نیست که هر محصولی میتواند پاسخگوی نیاز عکاسان باشد. بنابراین، با این نگاه که همیشه جا برای بهبود هست، به تعدادی از محصولات و فناوریهایی که امیدواریم در سال ۲۰۱۸ شاهد آنها باشیم میپردازیم.
۱. دوربین فولفریم و بدونآینه از نیکون و کانن
تنها دوربینی که در سال ۲۰۱۷ توانست با دوربینهای A9 و A7R III از سونی رقابت کند نیکون D850 بود. دو مدل یادشده از سونی توانستند توجه بسیاری از عکاسان، خصوصا آنهایی که هم عکاسی ثابت و هم متحرک انجام میدهند، را به خود جلب کنند. فناوری بدون آینه در این مدلها به بلوغ رسید و برتریهای خود نسبت به DSLRها را به رخ کشید.
دوربینهای سری M از کانن اگرچه خوشساخت هستند، اما در رقابت با بدونآینههای سونی و فوجی حرف چندانی برای گفتن ندارند. حالا باید دید کانن و نیکون با آن همه شیشه چه میکنند. از نقاط ضعف سیستم سونی عدم استفاده از شیشه، مخصوصا در لنزهای تلهفوتو است. چنانچه کانن و نیکون بتوانند سیستم فولفریم را با حفظ شیشههای فعلی توسعه دهند، مسلما برد با آنها خواهد بود. سونی طی مدت کوتاهی توانست در بخش دوربینهای حرفهای پیشرو شود. با عرضهی محصولات جدید توسط نیکون و کانن میتوان شاهد رقابت جالبی در این عرصه بود.
۲. سایر تولیدکنندگان
در چند سال گذشته، تمرون (Tamron) و سیگما (Sigma) با تمرکز بر کیفیت و کاهش قیمت موفق شدهاند به برند خود اعتبار ببخشند. نتیجهی این کار انتخابهای بیشتری در زمینهی لنز به عکاسان داد؛ به طوریکه بتوانند با هزینهی کمتر لنزهای باکیفیتی داشته باشند.
ظهور برندهای کرهای و چینی سامیانگ (Samyang)، روکینان (Rokinon) و یونگنو (Yongnuo) بسیاری از عکاسان را با کیفیت ساخت و عکسبرداری بالا و قیمت پایین خود شگفتزده کردند.
این برندهای نه چندان شناختهشده باعث شدند برندهای قدیمی کمی به خود بیایند و در قیمتگذاریهای خود تجدیدنظر کنند. امیدواریم در سال آینده نیز شاهد فعالیت رقابتی و انگیزانندهی برندهای متفرقه باشیم.
۳. بهبود در اتصال بیسیم
گوشی شما احتمالا حالتهای مختلفی از عکاسی از قبیل عکسثابت، پانورامای اتوماتیک، ویدیوی ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت 4K و... را ارائه میکند. همچنین، عکسها و فیلمها بعد از ثبت در چند ثانیه ذخیرهی ابری میشوند.
اما انتقال عکسها از دوربین دیجیتال به گوشی به کمک بلوتوث و حتی وایرلس هنوز به سختی انجام میگیرد. بسیاری از تولیدکنندگان دوربین، از اپلیکیشن دوربینی استفاده میکنند که انگار متعلق به ده سال قبل است. علاوه بر ظاهر قدیمی، عملکرد این نرمافزارها نیز با مشکل مواجه است. امیدواریم امسال مشکلات مربوط به انتقال فایل دوربینها از جمله سرعت و امنیت برطرف شوند.
۴. محصولات مدیوم فرمت یا قطع متوسط بیشتر
عرضهی دوربینهایی نظیر Hasselblad X1D و Fuji GFX ثابت کرد که دوربین دیجیتال قطع متوسط میتواند علاوه بر قیمت معقول کیفیت و رزولوشن خوبی را نیز ارائه دهد. در مقام مقایسه، این دوربینها نسبت به نسل اول دوربینهای دیجیتال تکلنز بازتابی خیلی گرانتر نیستند. امیدواریم این بازار نوپا گسترش پیدا کرده و انتخابهای خلاقانهتری را پیش روی عکاسان قرار دهد.
۵. افزایش تولید تجهیزات خلاقانه
تجهیزات عکاسی ابزاری برای خلاقانهتر کردن تصاویر هستند؛ اما خیلی مواقع باعث تأثیرگذاری بیشتر عکسها میشوند. به همین جهت امیدواریم عرضهی ابزاری مانند نمونههای معرفی شده در زیر را بیشتر شاهد باشیم.
آداپتالوکس (Adaptalux)
طرفداران عکاسی ماکرو یا کسانی که از کالاها عکاسی میکنند آداپتالوکس را بسیار میپسندند. جدیدترین مدل آن گزینههایی مانند لیزر و فرابنفش را نیز ارائه میدهد.
گلایدآرم (Glidearm)
اسلایدرها ابزار خوبی هستند؛ اما خیلی دراز و طویل و غیرقابلحمل هستند. گلایدآرم از مفصل آرنج شما الگو گرفته است و به طرز فوقالعادهای امکان ثبت تصاویر متحرک را به شما میدهد.
فلیروان (FlirOne)
کاربردیترین استفادهی دوربینهای FLIR مصارف علمی است؛ اما میتوانید با پرداخت ۲۴۹.۹۹ دلار این گزینه را نیز برای ثبت تصاویر خلاقانه داشته باشید.
لایفپیکسل (LifePixel)
اگر میخواید دوربین DSLR خود را به یک دوربین مادون قرمز واقعی تبدیل کنید، شرکتهایی مانند لایفپیکسل هستند که میتوانند این کار را برای شما انجام دهند. شاید برای دوربین حرفهای و اصلی شما انتخاب خوبی نباشد، اما میتوانید روی دوربین قدیمی خود از آن بهره ببرید.
واتساپ که در حال حاضر محبوبترین اپلیکیشن پیامرسان در جهان محسوب میشود، تصمیم گرفته است وارد دنیای کسب و کارهای کوچک شود. سرویس جدید این پلتفرم با نام Whatsapp For Business از طریق فروشگاه گوگلپلی برای کاربران آمریکا، انگلیس، مکزیک، ایتالیا و اندونزی در دسترس قرار گرفته است. اما این فقط شروع کار است و در طی چند هفته آینده سرویس مورد اشاره در سراسر جهان در دسترس قرار خواهد گرفت. اما سؤالی که اکنون در ذهن بسیاری از کاربران وجود دارد این است که آیا این سرویس روش کسب و کار ما را تغییر خواهد داد؟
واتساپ بیزنس یک اپلیکیشن مجزا از پیامرسان واتساپ است. شرکتهای مختلف و کسب و کارهای کوچک قادر خواهند بود با استفاده از این سرویس ارتباط مستقیمتری با مشتریان خود داشته باشند و همین موضوع نشان از آن دارد که پلتفرم پیامرسان مورد اشاره با حدود ۱.۳ میلیارد کاربر، به سرویس جدید خود کاملاً اطمینان دارد.
کاربران میتوانند این اپلیکیشن را بهصورت مستقیم از طریق فروشگاه گوگلپلی دانلود و آن را همانند سایر اپلیکیشنها روی دستگاه خود نصب کنند. تاکنون هیچ اشارهای به تاریخ انتشار نسخه آیاواس این اپلیکیشن جدید نشده و این سرویس فعلا فقط مختص کاربران اندروید است. اگر کاربران فقط قصد مدیریت کسب و کار خود را داشته باشند، نیازی به نصب یک اپلیکیشن مجزا از اپ پیامرسان اصلی واتساپ نخواهند داشت. مشتریان میتوانند بهصورت مستقیم و از طریق اپلیکیشن استاندارد واتساپ که از قبل از آن استفاده میکردند با فروشگاههای مورد علاقهی خود ارتباط برقرار کنند. اپلیکیشن مجزای واتساپ بیزنس یک سری امکانات اضافه در اختیار افراد قرار خواهد داد که با بهره گرفتن از این ویژگیها میتوانند شرکت خود را مدیریت کنند. در ادامه به برخی از قابلیتهای این اپ اشاره میکنیم:
- پروفایلهای شرکت: با استفاده از این ویژگی کاربران میتوانند اطلاعات مهم برای برقراری ارتباط با شرکت شما را بیایند.
- ابزارهای هوشمند پیامرسانی: پاسخ سریع، پیامهای خوش آمدگویی یا پیامهای از پیش برنامهریزی شده.
- آمار و ارقام: اطلاعاتی در مورد پاسخهای شما و پیامهای راهنما برای کاربران.
- واتساپ وب: امکاناتی مشابه قابلیتهای پیامرسانی واتساپ که میتوان از طریق رایانه به آن دسترسی پیدا کرد.
- نوع حساب کاربری: پروفایل شما بهعنوان یک شرکت مشخص خواهد شد و کاربران میتوانند شما را به شکل زیر مشاهده کنند:
محدودیتهای واتساپ بیزنس
برای استفاده از واتساپ بیزنس باید شمارهی تلفن کسب و کار خود را ثبت کنید؛ این یعنی اگر قبلا از واتساپ استاندارد استفاده کردهاید باید یک شمارهی دیگر ثبت یا حساب کاربری قبلی خود را از نسخهی استاندارد واتساپ حذف کنید. این سرویس در واقع شبیه اپلیکیشن استاندارد واتساپ است و شما میتوانید با نصب اپ مخصوص واتساپ بیزنس روی گوشی اندروید خود از آن بهره ببرید و بهطور همزمان با رایانه از نسخهی تحت وب این سرویس جدید استفاده کنید.
سرویس واتساپ کسب و کار چه زمانی برای سایر بازارها در دسترس قرار میگیرد؟
این سرویس فعلا از طریق فروشگاه گوگل پلی برای کاربران کشورهای اندونزی، ایتالیا، مکزیک، ایالات متحدهی آمریکا و انگلیس در دسترس قرار گرفته است. بر اساس اعلام رسمی واتساپ، طی چند هفتهی آتی شاهد ارائهی این سرویس برای سایر نقاط جهان خواهیم بود.
آیا از سرویس جدید واتساپ برای اداره کردن کسب و کار خود یا خریدهای آنلاین استفاده خواهید کرد؟
شارژ سریعتر باتری تا زمان معرفی باتریهای جدیدتر و تکنولوژی انقلابی در آن تنها راهکار برای افزایش زمان در دسترس بودن یک دستگاه قابلحمل خواهد بود. آزمایشگاه وات هواوی (Watt Lab) در همین راستا تکنولوژی جدیدی را توسعه داده است که به کمک آن میتوان ۴۸ درصد از ظرفیت یک باتری را در مدت زمان ۵ دقیقه شارژ کرد. این تکنولوژی جدید که در یک ویدئو نشان داده میشود به ابزاری متفاوت و غیرمتعارف نیاز دارد.
بخش اصلی و البته مهم این ویدئو از نیمههای آن با نشان دادن باتری و تجهیزات لازم برای شارژ آن آغاز میشود. باتری نمایش داده شده در این ویدئو کانکتورهای بیشتری نسبت به نمونههای بازار دارد. جدا کردن باتری از گوشی و شارژ جداگانهی آن روش جدیدی محسوب نمیشود با این حال این روش برای شارژ سریعتر باتری ممکن است موثر واقع شود. بنابراین در این روش باتری در داخل گوشی شارژ نخواهد شد؛ به این معنی که باتری پس از خارج شدن از گوشی برای شارژ دورن یک دستگاه خارجی قرار میگیرد.
بازگشت باتریهای قابل تعویض توسط کاربر هنوز مشخص نیست؛ استفاده از چنین باتریهایی در سال ۲۰۱۵ تقریبا به عنوان یک استاندارد پذیرفته شده بود. شایان ذکر است بخشی از ویدئو برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ منتشر شده بود. طبق اطلاعاتی که پیش از این در یک مقالهی مرتبط با این ویدئو منتشر شده بود، ظرفیت باتری مورد استفاده در این تست ۳۰۰۰ میلیآمپر ساعت بوده است.
تقریبا دو سال از اولین انتشار این ویدئو میگذرد و هنوز چنین تکنولوژی وارد بازار تشنهی این روزهای موبایل نشده است. شاید هم هواوی با انتشار این ویدئو به دنبال بالا بردن هیجان برای معرفی این تکنولوژی در MWC است.
نظر شما در مورد این تکنولوژی چیست؟ آیا شارژ سریع راهحل موردنظر شما برای مشکل باتریها و شارژدهی آنها است؟
نیروگاه خورشیدی چرنوبیل قادر به تولید یک مگاوات انرژی تجدیدپذیر است. این نیروگاه خورشیدی در فاصلهی ۱۰۰ متری پناهگاه نیروگاه هستهای چرنوبیل قرار گرفته است. این پناهگاه که اواخر سال ۲۰۱۶ نصب شد، پناهگاه گنبدی است که برای جلوگیری از نشت تشعشات هستهای باقی مانده از نیروگاه هستهای چرنوبیل در محل آن نصب شده است.
فاجعهی هستهای چرنوبیل یکی از دو فاجعهی هستهای (در کنار نشت نیروگاه هستهای فوکوشیمای ژاپن) مهیب تاریخ است، اما اکنون مقامات اوکراینی میگویند که نصب پنلهای خورشیدی این امیدواری را بهوجود آورده است که چرنوبیل بتواند بهجای آسیب رساندن به سیاره، به محلی برای جلوگیری از گرمایش بیشتر سیاره و نجات آن تبدیل شود.
یوگن وریاگین، مدیر پروژهی نیروگاه خورشیدی چرنوبیل، گفت:
این نیروگاه خورشیدی میتواند نیازهای یک روستای متوسط را برطرف کند.
این میزان در واقع معادل ۲۰۰۰ خانه است و اگر کل این منطقه بهعنوان محلی برای احداث نیروگاههای هستهای مورد استفاده قرار گیرد، این میزان تولید انرژی خورشیدی میتواند به ۱۰۰ برابر افزایش یابد. بهگفتهی مقامات اوکراینی، با وجود آلودگیهای این ناحیه، ۲۴ هزار سال طول میکشد که مردم بتوانند با آسودگی به این ناحیه بازگردند و زندگی عادی خود را از سر گیرند. اما پروژهی نیروگاه خورشیدی نشان میدهد که میتوان از چنین منطقهی وسیع استفادههای مفیدی کرد.
ساخت چنین نیروگاه خورشیدی بهلطف پناهگاهی است که اواخر سال گذشته نصب شده است. این پناهگاه به نوعی جایگزین سپر بتنی شد که در ابتدا نصب شده بود. این سپر میتوانست، سطح تابش اشعات هستهای نیروگاه را به یک دهم کاهش دهد. نیروگاه جدید خورشیدی که در اطرف چرنوبیل ساخته شده است، حدود ۱۶ هزار متر مربع وسعت دارد و دارای ۳۸۰۰ پانل فتوولتائیک است که نور خورشید را به برق تبدیل میکنند.
با وجودی که گفته میشود که در محل نیروگاه چرنوبیل مشکلی وجود ندارد، اما از آنجایی که حفاری در این محل همچنان ممنوع است، مهندسان این پروژه هم در اقدامی احتیاطی از نصب پایهی پنلهای خورشیدی در زمین خودداری کردند و از قطعات بتنی بهره بردند. در همین حال گفته میشود که هنوز ۲۵ کیلومتر مربع زمین در این ناحیه قابل دسترس است که دولت اوکراین میتواند از آن برای ساخت نیروگاههای هستهای استفاده کند. مقامات اوکراینی همچنین اعلام کردهاند که هماکنون ۶۰ طرح پیشنهادی در این خصوص دریافت کردهاند.
نیروگاه جدید خورشیدی که در اطرف چرنوبیل ساخته شده حدود ۱۶۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و دارای ۳۸۰۰ پانل فتوولتائیک است که نور خورشید را به برق تبدیل میکنند
مقامات اجرایی نیروگاه خورشیدی چرنوبیل و شرکای دیگر، اخیرا احداث یک نیروگاه خورشیدی ۴.۲ مگاواتی را در نزدیکی بلاروس را به پایان رساندهاند که این ناحیه هم یک ناحیه آلوده به مواد رادیواکتیویته محسوب میشد. یکی از مزایای ساخت این نیروگاه این است که نیروگاه خورشیدی جدید هماکنون به شبکهی برق ملی کشور متصل شده است. این سایت تا سال ۲۰۰۰ هنوز هم به برقرسانی ادامه میداد. زمانی که انفجار سال ۱۹۸۶ اتفاق افتاد، چرنوبیل بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود و تبدیل به یکی از بزرگترین انتشارهای مواد رادیواکتیو کنترلنشده در جو زمین شد و طی سه ماه، مستقیما جان ۳۱ نفر (کارکنان نیروگاه) را گرفت و گفته میشود که این انتشار مواد رادیواکتیو در نهایت منجر به آلوده شدن میلیونها نفر شدهاند.
پس از تخلیه این ناحیه که حدود ۳۰ سال زمان برد، اکنون بهگفتهی مقامات اوکراینی این امیدواری وجود دارد که چرنوبیل به زودی به جای فاجعه هستهای به واسطهی فعالیت خود در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر شناخته شود. وریاگین، اوت سال گذشته به بلومبرگ گفته بود:
ما میخواهیم وجب به وجب منطقهی چرنوبیل را پاکسازی کنیم و این ناحیه دیگر نباید به عنوان یک سیاهچاله در اوکراین شناخته شود.
سدان اسپرت کیا موتورز این روزها توجه بسیاری از علاقهمندان دنیای خودرو را به خود جلب کرده است و با توجه با تواناییهای خود، برای رقبای سرسخت و نامداری از پورشه و بیامو خط و نشان میکشد. پس از رونمایی برند کرهای از اولین سدان اسپرت خود موسوم به کیا استینگر (Stinger) در نمایشگاه خودروی دیترویت سال گذشته، بیشتر کارشناسان و علاقهمندان خودرو مشتاق عرضهی این سدان بودهاند. این خودرو با طراحی لوکس و استفاده از فناوری روز حرفهای زیادی برای رقابت با حریفان قدرتمند خود دارد و قیمت مناسب نیز عامل مهمی برای محبوبیت بیشتر آن شده است.
به اعتقاد کیا استینگر جدید بسیار متفاوت است و حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در میان خودروهای زیادی که توسط سایت موتور 1 آزمایش شده است، به نظر میرسد خودروی اسپرت کیا استینگر با پیشرانه خورجینی ۶ سیلندر بیتوربو شگفتانگیز باشد. کار تا آنجا پیش رفته است که کارشناسان این خودرو را در برابر بیامو 430i گرنکوپه قرار میدهند و با آن مقایسه میکنند که قیمتی مشابه کیا استینگر GT دارد. البته در این مقایسه، محصول اسپرت کیا برنده اعلام شد و از نظر قیمت و قوای فنی برتری نسبتا خوبی داشت.
در ویدئویی که بهتازگی منتشر شده است، مقایسهای بین کیا استینگر GT، پورشه پانامرا و بیامو 630i گرنکوپه انجام میشود. البته با توجه به اینکه کیا این ویدئو را منتشر کرده است، میتوان حدس زد که نتیجه چه خواهد شد؛ اما تماشای آن خالی از لطف نخواهد بود. آزمایشهای این ویدئو بر عهده سازمانی مستقل است و در آن از تمام مزایایی صحبت میشود که اکثر افراد پس از رانندگی با کیا استینگر در مورد آن میگویند. خودرو قدرت و تحرک بالایی دارد و در رقابت عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش میگذارد؛ حتی زمانی که رقبا قیمتی دو برابر آن داشته باشند.
بیامو برای مقایسه خودرویی با قیمت مشابه داشت؛ اما کیا بیامو 640i گرنکوپه M اسپرت را انتخاب کرد که در اندازه و میزان قدرت مطابقت بیشتری دارد ولی قیمت آن بسیار بیشتر از کیا استینگر است. مسلما پورشه پانامرا یک مدل پایه است؛ اما قیمتی بیش از دو برابر استینگر دارد و معلوم است که از نظر قیمت نمیتوان مقایسه خوبی بین این دو داشت. آزمایشهایی مانند زمان صفر تا ۹۶ کیلومتر بر ساعت و رانندگی مارپیچ و عملکرد زمانی در مسیر بسته پیست انجام شد و رانندگان خودروها، گری توماسون، جرج دوگانیس و کن موتونیشی بودند.
در این میان، کیا استینگر از صفر تا ۹۶ کیلومتر بر ساعت را در زمان ۴.۶۰ ثانیه طی کرد و توانست عملکرد بهتری نسبت به رقبایش داشته باشد. در عملکرد زمانی پیست هم خودروی اسپرت کیا توانست با ۴۵.۷۰ ثانیه، نمایش بهتری نسبت به پورشه پانامرا و رقیب دیگر از بیامو نشان دهد. ویدئوی زیر را تماشا کنید تا اطلاعات بیشتری از این رقابت داشته باشید.
پیش از این کیا مقایسه نسبتا خندهداری بین کیا فورته جدید و لامبورگینی اونتادور انجام داد؛ اما استینگر GT به هیچ وجه قصد شوخی ندارد. روزهای تاریک کیا با خودروی کیا سفیا تمام شده است و این خودروساز کرهای تفاوت زیادی با گذشته دارد.
در اوایل اسفند ماه، کنگره جهانی موبایل بارسلون برگزار خواهد شد و همین موضوع باعث شده است گمانهزنیهای مختلفی در مورد پرچمداران احتمالی در سال ۲۰۱۸ وجود داشته باشد. سامسونگ از سری گلکسی اس ۹ در نمایشگاه MWC 2018 رونمایی خواهد کرد و سونی و هواوی نیز با پرچمداران جدید خود، طرفداران را هیجانزده میکنند. تا پیش از گزارش منتشرشده توسط هرالد کره، مشخص نبود الجی برای سهماههی اول سال جدید چه برنامهای دارد؛ اما این نشریه، مدعی است که تا اواخر ماه فوریه، جانشین الجی جی ۶ وارد بازار نخواهد شد.
الجی جی ۶ و وی ۳۰ محصولاتی باکیفیت و قدرتمند هستند؛ اما باید به این موضوع توجه داشت که در نمایشگاه MWC 2018 از گوشیهای پرچمدار جدیدی با سختافزار قدرتمند رونمایی خواهد شد؛ به همین جهت، شرکت کُرهای کار دشواری برای فروش نسخه ارتقاء یافته الجی وی ۳۰ در پیش دارد که مشخصاتفنی آن با پرچمداران نیمه دوم ۲۰۱۷ قابل مقایسه است.گفته میشود نسخه ارتقاء یافته الجی وی 30 که در ماه سپتامبر رونمایی شد، با قابلیتهای بهبودیافته مبتنی بر هوش مصنوعی در نمایشگاه MWC 2018 ارائه خواهد شد. مدیرعاملالجی در نمایشگاه CES اعلام کرد که این شرکت استراتژی متفاوتی را در بازار گوشی هوشمند دنبال خواهد کرد؛ اینطور که پیدا است، الجی درنظر دارد زمانی که نیاز به عرضه محصول جدیدی نباشد، از رونمایی گوشی هوشمند خودداری کند. به گفتهی جو سئونگ-جین، جی ۶ و وی ۳۰ محصولاتی بسیار مناسب هستند؛ به همین جهت، چندان بعید نبود که الجی به دنبال راهی باشد تا طول عمر پرچمداران خود را افزایش دهد.
به دنبال تغییر استراتژی الجی برای حضور در بازار گوشی هوشمند، رئیس بخش موبایل این شرکت دستور داده است مراحل طراحی و توسعه پرچمدار ۲۰۱۸ الجی از ابتدا دنبال شود. به نظر میرسد این شرکت هنوز موفق به توسعهی قابلیتی بهمنظور فروش جانشین جی ۶ نشده است و به همین جهت، احتمال دارد جی ۷ چندین ماه پس از نمایشگاه MWC 2018 و اواخر سهماههی دوم یا اوایل سهماههی سوم ارائه شود؛ در حالیکه تا زمان عرضه پرچمدار جدید الجی، گلکسی اس ۹ وارد بازار خواهد شد.
به نظر میرسد الجی جی ۷ به صفحهنمایش اولد مجهز خواهد شد؛ الجی از نمایشگر اولد روی پرچمدار وی ۳۰ استفاده کرده و نسل قبل پرچمداران سری جی با پنل IPS LCD همراه شده است. علاوهبر این تغییرات، ممکن است تأخیر در عرضه پرچمدار الجی، باعث شود جانشین جی ۶ با تراشه جدید اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام به فروش برسد. جی ۶ با تراشه اسنپدراگون ۸۲۱ کوالکام معرفی شد؛ درحالیکه در سال ۲۰۱۷، کوالکام تراشه اسنپدراگون ۸۳۵ را بهعنوان پردازنده پرچمدار خود ارائه داده بود. همچنین گمانهزنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه پرچمدار ۲۰۱۸ الجی به اسکنر عنبیه مجهز خواهد شد.
با وجود تأخیر در عرضه جی ۷ الجی، امیدواریم که شرکت کُرهای رابط کاربری محصولات جدید خود را نیز تغییر دهد؛ استفاده از رابط کاربری با طراحی نزدیک به نسخه خالص سیستمعامل اندروید، تجربهی کاربران را بهبود خواهد داد. لازم به ذکر است که علاوه بر بازطراحی پرچمدار ۲۰۱۸ شرکت کُرهای، رسانهها مدعی هستند که جانشین جی ۶ با نام تجاری متفاوتی عرضه خواهد شد؛ استفاده از سیستم عددگذاری دو رقمی مانند سری «وی» یا معرفی یک خانواده جدید برای پرچمدار نیمه اول ۲۰۱۸ الجی، از جمله فرضیههایی هستند که در حال حاضر محتمل به نظر میرسند.
.: Weblog Themes By Pichak :.